Reparere bilen?

Bilverksted

EU-kontroll, oljeskift og andre bilreparasjoner - Du får fikset det meste hos bilverkstedene på Mittanbud

Vi har gjort det enkelt for deg å finne et bilverksted!

Det kan skille mye i både pris og kvalitet på reparasjon eller service av bil, og det er ikke alltid like lett å finne et verksted. Selv om du har gitt en tydelig beskrivelse av jobben du ønsker utført, kan tilbudene du får se veldig forskjellige ut.

Fritt verkstedvalg og garanti

Du som bileier har selv rett til å bestemme hvilket verksted du vil bruke for vedlikehold og reparasjoner, uten at dette skal påvirke garantien på bilen din. Du trenger derfor ikke å holde deg til et merkeverksted, men kan kan selv bestemme det verkstedet som passer deg best. På den måten sikrer du at du får god kvalitet til rett pris på jobben du skal ha gjort. Husk å velg et bilverksted som følger produsentens vedlikeholdsprogram, og bruker reservedelene som har tilsvarende kvalitet som bilprodusentens varemerke. Pass på at du får med dokumentasjon på jobben som er gjort og reservedelene som er brukt. Er verkstedet fagmessig og i tråd med fabrikkens retningslinjer, og du har brukt et godkjent bilverksted, skal garantien på bilen gjelde. Skal du få utført utbedringer, feil eller skader som dekkes av garantien må dette fremdeles utføres av merkeverkstedet.

Velg godkjente bilverksteder

Alle bilverksteder som har lov til å utføre reparasjoner på kjøretøy er godkjent av Statens vegvesen. Godkjenningsordningen fra Staten vegvesen er å sikre at reparasjoner blir utført på en profesjonell og trafikksikker måte. Forskriftene stiller spesifikke krav til lokaler og teknisk utstyr, teknisk leder og personale og til kvalitetsstyringssystem. Sammen skal disse reglene sikre reparasjoner med god kvalitet.

Innhent tilbud fra flere

Sørg for at du alltid henter inn tilbud fra flere verksteder. Du bør ta i betraktning at ved bulk og karosseriskader er det veldig vanskelig for et verksted å gi deg et tilbud uten å ha sett bilen først. Ved valg av karosseriverksted anbefaler vi at du sjekker evalueringer ekstra nøye. Legger du ut oppdraget på Mittanbud.no vil verksteder som har tid kontakte deg, så vurderer du selv hvilket du vil bruke, gjerne basert på andre kunders erfaringer og beliggenhet. Det er helt gratis og uforpliktende å legge ut jobb, og du velger selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.