Skal du installere elbillader?

Har du en elbil, og trenger hjelp til å sette opp en ladestasjon hjemme? Uansett hva slags elbillader du skal ha – hos Mittanbud finner du sertifiserte elektrikere som kan hjelpe deg med både veiledning og installering av hjemmelader til elbil.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du installere elbillader?

Har du en elbil, og trenger hjelp til å sette opp en ladestasjon hjemme? Uansett hva slags elbillader du skal ha – hos Mittanbud finner du sertifiserte elektrikere som kan hjelpe deg med både veiledning og installering av hjemmelader til elbil.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å installere elbillader?

Prisen for en elbillader vil avhenge av hvor mye effekt du trenger, om du vil ha en smart eller enkel ladeboks, og hvor langt det er mellom sikringsskapet og ladepunktet.


En ladestasjon for elbil koster vanligvis mellom 13 000 og 20 000 kroner, inkludert installasjon. Hvilken lader du bør kjøpe avhenger av hva slags type elbil du har og strømkapasiteten i boligen din.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal installere en elbillader vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av om du har behov for å oppgradere strømnettet i boligen din. Dette vil også påvirke totalprisen.


Vanligvis vil det ta 3-4 timer for en elektriker å sette opp en ladeboks for elbil.


Om du bor i borettslag og tenker å sette opp en elbillader, må du ta kontakt med styret først for å høre hvilke muligheter og eventuelle planer som finnes for lading av elbil.Håndverkere

Når du skal installere elbillader, er det viktig å benytte en sertifisert elektriker. Det er ikke lov å sette opp en ladestasjon for elbil på egenhånd.


Det vil være lurt å ta kontakt med en elektriker allerede før du kjøper laderen. En elektriker vil kunne gi deg veiledning om hvilken type elbillader som egner seg best for hjemmet ditt.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for å installere en lader til elbil hjemme. Noen vanlige prisdrivere er hvor stor effekt elbilladeren skal ha, lengden mellom ladepunktet og sikringsskapet i boligen, samt om strømnettet i boligen trenger å oppgraderes.


Dersom du vil ha en smart ladeboks vil dette som regel koste litt mer enn en enkel ladeboks. Det kan likevel lønne seg i lengden, ettersom en smart ladeboks vil lade elbilen når strømmen er billigst.


De fleste elbilladere har en levetid på opp mot 10 år.Installere elbillader hjemme

Dersom du har elbil eller planlegger å kjøpe en, finnes det mange grunner til at du bør sette opp en ladestasjon for elbil hjemme. Om du har muligheten til hjemmelading vil du kunne lade elbilen når som helst, uten å være avhengig av offentlige ladestasjoner.


Skal du sette opp et nytt ladested for daglig lading av elbil, er det ikke lenger lov å kun installere en vanlig stikkontakt. En stikkontakt vil normalt ikke kunne tåle belastningen fra lading av elbiler, og det kan derfor være brannfarlig. Det er lov å nødlade via stikkontakt, så lenge du har egen kurs til elbilen.


For å lade elbil hjemme må du derfor montere en ladeboks. Den er laget spesielt for elbil, og gir både en tryggere og mer effektiv lading av elbil. En ladeboks monteres gjerne på en vegg eller stolpe, avhengig av hva som er tilgjengelig på tomten din.


Når du skal bestemme hvor elbilladeren skal installeres, er det viktig å vurdere værforholdene der du bor. Både kalde temperaturer og for mye sol kan påvirke ladehastigheten til en ladeboks. I tillegg kan dårlig vær skade laderen over tid. Det kan derfor være lurt å plassere ladestasjonen i en garasje eller under et overbygg.


Når du skal kjøpe elbillader har du flere varianter å velge mellom. Det finnes i hovedsak to typer ladebokser. En smart ladeboks har tilleggsfunksjoner som kalles effektstyring og tidsstyring. Effektstyring lader elbilen når strømmen er billigst, som regel om natten, mens tidsstyring lar deg bestemme selv når ladingen skal startes og avsluttes.


En enkel ladeboks har ingen spesielle funksjoner, og vil lade elbilen som en slags avansert stikkontakt.


En annen ting du må vurdere ved kjøp av elbillader, er om du skal ha en fastmontert eller avtagbar ladekabel. Med en avtagbar ladekabel vil du kunne bytte kabel dersom ladestasjonen skal brukes av flere forskjellige elbiler med ulik ladeløsning.


Har du en fastmontert ladekabel slipper du å hente frem ladekabelen hver gang du skal lade elbilen. Det vil i tillegg være mindre sjanse for at den blir stjålet.


Når du lader elbilen med en vanlig elbillader hjemme er det kapasiteten på elbilens ombordlader som avgjør hvor mye effekt elbilen kan ta imot, uavhengig av hvilken effekt ladeboksen kan gi. Før du kjøper en elbillader er det derfor lurt å sjekke størrelsen på ombordladeren i elbilen din. Da unngår du å kjøpe en unødvendig dyr lader med høyere effekt enn elbilen din trenger.Her kan du lese mer om bil og bilservice.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å montere elbillader
RETT ELEKTRO AS logo
RETT ELEKTRO AS
Ryensvingen 11, 0680 Oslo
4.8(666)

Om bedriften

RETT ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Moss, Indre Østfold, med 4.79 av 5 stjerner fra 666 oppdragsgivere.

Les erfaringer med RETT ELEKTRO AS

Moderne Elektro As logo
Moderne Elektro As
Smalvollveien 63, 0667 Oslo
4.7(832)

Om bedriften

Moderne Elektro As har utført flere jobber fra Mittanbud i Nittedal, Oslo kommune, Lørenskog, med 4.70 av 5 stjerner fra 832 oppdragsgivere.

Les erfaringer med Moderne Elektro As

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus logo
STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus
Sandstuveien 70G, 0680 Oslo
4.7(555)

Om bedriften

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.75 av 5 stjerner fra 555 oppdragsgivere.

Les erfaringer med STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

OSLO VEST ELEKTRO AS logo
OSLO VEST ELEKTRO AS
Melumveien 67, 0760 Oslo
4.7(446)

Om bedriften

OSLO VEST ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Bærum, Nordre Follo, med 4.68 av 5 stjerner fra 446 oppdragsgivere.

Les erfaringer med OSLO VEST ELEKTRO AS

NIDAROS ELEKTRO AS logo
NIDAROS ELEKTRO AS
Sverre Svendsens veg 38, 7056 Ranheim
4.7(364)

Om bedriften

NIDAROS ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.71 av 5 stjerner fra 364 oppdragsgivere.

Les erfaringer med NIDAROS ELEKTRO AS

Vis flere selskaper


Se relaterte jobber som er lagt ut på Mittanbud

Koble strømmen til badstu

0788OSLO

Koble til badstu og gjøre målinger. Fikse fjernkontroll og koblinger til lys under og inne kjøkkenskap ( bare en av fire som virker på fjernkontroll. Se på en vifte i ett hobbyrom som bråker og virker dårlig. Gi en uttalelse om hvorvidt en billader kan brukes på den ene kretsen i garasjen.

Oppgradering av eksisterende sikringsskap

1392VETTRE

Skifte ut smeltesikringer med automatsikringer 5 stk. 10A - 3 stk. 16A - 1 stk. 25A Pluss en ny 16A kurs med JFB TYPE B til elbil lader. Tomannsbolig fra 1964.

Elbil lader

4878GRIMSTAD

Jeg skal ha elbillader i garasjen. Tror det er lurt med 32amp? Trekkes fra sikringsskap i hus, ca 30-40 meter alt ettersom hva elektrikeren foreslår.

Montering av elbil lader

5337RONG

Ønsker montert Zaptec Go elbillader. (Ønsker svart farge på ladeboks). Lengde fra sikringsboks er ca. 5-10 meter. Min bil Xpeng G9 lader med 11kw/h, og ønsker at dere bytter sikring slik at jeg har mulighet for å lade med 11kw/h og ikke 7,4kw/h. Har en kollega som fikk dette utført hos seg og det fungerte utmerket. Huset mitt er fra 2020. Ønsker Zaptec Go ladeboks inkludert i prisen. (Lader skal stå i carport). Kan jeg få ett prisestimat på dette?

Tilbud på å installere elbillader i sameiet.

4365NÆRBØ

Hei, Vi i Soltunet sameiet ønsker å installere elbilladere i carportene våre for å imøtekomme behovene til beboere med elektriske kjøretøy. Vi er på utkikk etter pålitelige leverandører av elbilladere og installasjonstjenester som kan utføre arbeidet til konkurransedyktige priser. Vi ønsker å få tilbud på installasjon av et passende antall ladepunkter basert på interessen blant beboerne. Vennligst ta kontakt hvis du er interessert i å gi et tilbud.

Legge opp ny kurs og underfordeling i garasjen

4630KRISTIANSAND S

Ønsker en underfordeling i garasjen som kan levere strøm til elbil lader samt andre elektriske verktøy. Har allerede kjøpt selve laderen. Type Tesla wall connector, Kan levere inntil 11kw. Er IT nett 3fas inn i huset. Kursen kan gjerne være future proof og med tanke på å eventuelt installere et batteri i garasjen på sikt. Det ligger allerede et trekkerør i bakken fra garasjen og til utsiden av huset. Det er ca 40m totalt fra sikringsskap og til garasjen. Ønsker gjerne et tilbud på dette.
Les evalueringer fra lignende jobber som er lagt ut på Mittanbud
Bytte elbillader

Rakt og effektivt. Godt arbeid.

April 2024
I

Inge Andreas Sætvedt om Straume Elektriske AS

Bergen
Montere elbillader

Arbeid ble utført til avtalt til og pris.

April 2024
J

Jørgen om Tvedestrand Elektro AS

Oslo
Trenger hjelp til å sette opp elbil lader

Helt topp!

April 2024
s

steffen om ELEKTRIKEREN DRAMMEN AS

Drammen
Montere av vegglader til elbil

Godt fornøyd!

April 2024
P

Paal om ELPUNKT AS

Hamresanden
Pris på elbil lader - Inkludert montering

Anbefales!!

April 2024
H

Hernan om ABC ELEKTRO TEAM AS

Borgenhaugen
Kjøpe og installere elbil lader

Veldig fornøyd med arbeidet og flinke til å følge opp.

April 2024
C

CAMILLA om BYGDE ELEKTRIKEREN AS

Kongsvinger
Installere elbillader

Bra utført jobb.

April 2024
K

Kenneth om ABICON ELEKTRO AS

Drammen
Tilbud på elbillader hjemme

Kan trygt anbefale den til alle andre!

April 2024
M

Maryann Dilusha om FLOW ELEKTRO MIDT-NORGE AS

TILLER
Elbillader og varmepumper

Tipp topp, tommel opp.

April 2024
E

Erlend Nicolai om ALFA ELEKTRO AS

Valderøya
Søker sertifisert elektriker i Drammen til montering av elbillader.

Godt pålitelig arbeid til en rimelig pris. Jeg kan anbefale selskapet.

April 2024
C

Caroline om Moderne Elektro As

Drammen
Installasjon elbillader

Kom på tiden, løsningsorientert og grei å kommunisere med. Pris helt på det jevne med andre tilbydere

April 2024
K

Kenneth Hoseth om BRAVIDA NORGE AS (avd. Asker & Bærum)

Asker
Bytte til automatsikringer og legge opp til elbil lader

Rask og enkel kommunikasjon.

April 2024
E

Even om BRAVIDA NORGE AS Avd. Lillehammer

Lillehammer
Legge opp ny strøm soverom og bytte sikringsskap

Ryddig og greit, kom til avtalt tid og jobben gjort som ønsket. Hyggelige montører og kod kommunikasjon.

April 2024
A

Asbjørn om HANESETH NARVIK AS

SKJOMEN
elbil lader

Enkelt, hyggelig, og proffe!

April 2024
A

Alexander om Norges Elektro AS

Nøtterøy
Koble til solskjerming, elbillader, utekontakt

God kommunikasjon og løsningsorientert. Anbefales

April 2024
M

Magnus om IB HANSSEN

Harstad
Elbillader

Kom til tida dagen etter at jobben var avtalt. Anbefales.

April 2024
H

Henning om ABC Elektro AS

Horten
installere billader i garasje

Hyggelig og profesjonell

April 2024
E

Elisabet om PROWEST ELEKTRO AS

Stord
Montere elbillader og legge opp ny kurs til den. Zaptec

Super service og god pris😊

April 2024
S

Siv-Merete om E-Nor Installasjon AS

Skogn
elbillader

Raskt levert til avtalt pris

April 2024
S

Sigbjørn om STAR ELEKTRO AS

Mjølkeråen
Kutte asfalt for å legge ladekabel

👍🏻

April 2024
V

Vegard om Sofienberg Elektro AS

Billingstad
Utbedring av elektriske feil/mangler etter kontroll

God kommunikasjon underveis og pålitelig. Fikk et godt råd som gjorde at vi kunne spare penger uten at det gikk ut over kvalitet. Oppdrag utført profesjonelt og til avtalt tid til en god pris.

April 2024
F

Frank om Fag-Elektrikeren As

Godvik
Montering av elbilladder

Veldig bra responds, kommunikasjon og utført arbeid. Hyggelig og pålitelig montør, anbefaler dem på det sterkeste.

Mars 2024
M

Magne om Fronttech AS

Trondheim
Installasjon av el billader på leilighet i Fageråsen, Trysil

Bra leveranse

Mars 2024
Ø

Øystein om MINEL ELMONTASJE ELVERUM AS

Trysil
Montering av elbil lader

Bra kvalitet på arbeid og god profesjonalitet i gjennomføring både ved kommunikasjon og ryddighet!

Mars 2024
M

Mari om Asi Elektro AS

Sandnes

Publisert 31. jan. 2023, 12:12

Oppdatert 22. mars 2024, 08:11