Skal du installere elbillader?

Har du en elbil, og trenger hjelp til å sette opp en ladestasjon hjemme? Uansett hva slags elbillader du skal ha – hos Mittanbud finner du sertifiserte elektrikere som kan hjelpe deg med både veiledning og installering av hjemmelader til elbil.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du installere elbillader?

Har du en elbil, og trenger hjelp til å sette opp en ladestasjon hjemme? Uansett hva slags elbillader du skal ha – hos Mittanbud finner du sertifiserte elektrikere som kan hjelpe deg med både veiledning og installering av hjemmelader til elbil.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å installere elbillader?

Prisen for en elbillader vil avhenge av hvor mye effekt du trenger, om du vil ha en smart eller enkel ladeboks, og hvor langt det er mellom sikringsskapet og ladepunktet.


En ladestasjon for elbil koster vanligvis mellom 13 000 og 20 000 kroner, inkludert installasjon. Hvilken lader du bør kjøpe avhenger av hva slags type elbil du har og strømkapasiteten i boligen din.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal installere en elbillader vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av om du har behov for å oppgradere strømnettet i boligen din. Dette vil også påvirke totalprisen.


Vanligvis vil det ta 3-4 timer for en elektriker å sette opp en ladeboks for elbil.


Om du bor i borettslag og tenker å sette opp en elbillader, må du ta kontakt med styret først for å høre hvilke muligheter og eventuelle planer som finnes for lading av elbil.Håndverkere

Når du skal installere elbillader, er det viktig å benytte en sertifisert elektriker. Det er ikke lov å sette opp en ladestasjon for elbil på egenhånd.


Det vil være lurt å ta kontakt med en elektriker allerede før du kjøper laderen. En elektriker vil kunne gi deg veiledning om hvilken type elbillader som egner seg best for hjemmet ditt.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for å installere en lader til elbil hjemme. Noen vanlige prisdrivere er hvor stor effekt elbilladeren skal ha, lengden mellom ladepunktet og sikringsskapet i boligen, samt om strømnettet i boligen trenger å oppgraderes.


Dersom du vil ha en smart ladeboks vil dette som regel koste litt mer enn en enkel ladeboks. Det kan likevel lønne seg i lengden, ettersom en smart ladeboks vil lade elbilen når strømmen er billigst.


De fleste elbilladere har en levetid på opp mot 10 år.Installere elbillader hjemme

Dersom du har elbil eller planlegger å kjøpe en, finnes det mange grunner til at du bør sette opp en ladestasjon for elbil hjemme. Om du har muligheten til hjemmelading vil du kunne lade elbilen når som helst, uten å være avhengig av offentlige ladestasjoner.


Skal du sette opp et nytt ladested for daglig lading av elbil, er det ikke lenger lov å kun installere en vanlig stikkontakt. En stikkontakt vil normalt ikke kunne tåle belastningen fra lading av elbiler, og det kan derfor være brannfarlig. Det er lov å nødlade via stikkontakt, så lenge du har egen kurs til elbilen.


For å lade elbil hjemme må du derfor montere en ladeboks. Den er laget spesielt for elbil, og gir både en tryggere og mer effektiv lading av elbil. En ladeboks monteres gjerne på en vegg eller stolpe, avhengig av hva som er tilgjengelig på tomten din.


Når du skal bestemme hvor elbilladeren skal installeres, er det viktig å vurdere værforholdene der du bor. Både kalde temperaturer og for mye sol kan påvirke ladehastigheten til en ladeboks. I tillegg kan dårlig vær skade laderen over tid. Det kan derfor være lurt å plassere ladestasjonen i en garasje eller under et overbygg.


Når du skal kjøpe elbillader har du flere varianter å velge mellom. Det finnes i hovedsak to typer ladebokser. En smart ladeboks har tilleggsfunksjoner som kalles effektstyring og tidsstyring. Effektstyring lader elbilen når strømmen er billigst, som regel om natten, mens tidsstyring lar deg bestemme selv når ladingen skal startes og avsluttes.


En enkel ladeboks har ingen spesielle funksjoner, og vil lade elbilen som en slags avansert stikkontakt.


En annen ting du må vurdere ved kjøp av elbillader, er om du skal ha en fastmontert eller avtagbar ladekabel. Med en avtagbar ladekabel vil du kunne bytte kabel dersom ladestasjonen skal brukes av flere forskjellige elbiler med ulik ladeløsning.


Har du en fastmontert ladekabel slipper du å hente frem ladekabelen hver gang du skal lade elbilen. Det vil i tillegg være mindre sjanse for at den blir stjålet.


Når du lader elbilen med en vanlig elbillader hjemme er det kapasiteten på elbilens ombordlader som avgjør hvor mye effekt elbilen kan ta imot, uavhengig av hvilken effekt ladeboksen kan gi. Før du kjøper en elbillader er det derfor lurt å sjekke størrelsen på ombordladeren i elbilen din. Da unngår du å kjøpe en unødvendig dyr lader med høyere effekt enn elbilen din trenger.Her kan du lese mer om bil og bilservice.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å montere elbillader
RETT ELEKTRO AS logo
RETT ELEKTRO AS
Ryensvingen 11, 0680 Oslo
4.8(670)

Om bedriften

RETT ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Moss, Indre Østfold, med 4.79 av 5 stjerner fra 670 oppdragsgivere.

Les erfaringer med RETT ELEKTRO AS

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus logo
STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus
Sandstuveien 70G, 0680 Oslo
4.7(556)

Om bedriften

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.75 av 5 stjerner fra 556 oppdragsgivere.

Les erfaringer med STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

OSLO VEST ELEKTRO AS logo
OSLO VEST ELEKTRO AS
Melumveien 67, 0760 Oslo
4.7(447)

Om bedriften

OSLO VEST ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Bærum, Nordre Follo, med 4.68 av 5 stjerner fra 447 oppdragsgivere.

Les erfaringer med OSLO VEST ELEKTRO AS

NIDAROS ELEKTRO AS logo
NIDAROS ELEKTRO AS
Sverre Svendsens veg 38, 7056 Ranheim
4.7(364)

Om bedriften

NIDAROS ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.71 av 5 stjerner fra 364 oppdragsgivere.

Les erfaringer med NIDAROS ELEKTRO AS

PROFF ELEKTRIKER AS logo
PROFF ELEKTRIKER AS
Grensesvingen 9, 0661 Oslo
4.6(540)

Om bedriften

PROFF ELEKTRIKER AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.63 av 5 stjerner fra 540 oppdragsgivere.

Les erfaringer med PROFF ELEKTRIKER AS

Vis flere selskaper


Se relaterte jobber som er lagt ut på Mittanbud

Montering av elbillader

0661OSLO

Vil få tilbud på montering av elbillader, med og uten ladeboks (Zaptec) til privat parkeringsplass i borettslaget. Kabelen blir et sted mellom 10-20 meter fra sikringsskap til plassering. Det finnes muligheter til å legge kabelen i taket (montert tidligere) Boksen skal monteres på en betongstolpe.

Ladekabel for elbil

1718GREÅKER

Ønsker tilbud for å legge opp kabel fra sikringsskap til garasje. Tenker 32amp kurs 3fase kabel, muligens for 22 kWh lading, men trenger sannsynligvis ikke mer enn 11 kWh. Trenger ca 25 mtr kabel samt tilkobl. Egen innkjøpt billader. 3-4 bor gjennomganger vegg. Legger muligens trekkerør selv. Usikker tidsmessig på oppdraget, men tenker innenfor 2-4 uker fra 1 mai. Se vedl bilder av " infrastruktur"

Montering av elbilader

5208OS

Hei, ser etter noen som kan komme å montere elbilader i min garasje :) Den skal stå ca en meter fra sikringskap, her er beslag, rør og overspenningsvern klart. Se vedlagte bilder

Installere elbillader

4034STAVANGER

Montere lader til elbil

Montere el-billader i garasje

1404SIGGERUD

Rask jobb, montering av en el-billader i en garasje på Siggerud (garasjen er 4-5 år gammel med nyoppl strøm.

Montere elbillader

3077SANDE I VESTFOLD

Vi ønsker å montere en elbillader av typen Easee Lite i frittstående garasje. Bilder er av eksisterende strømtilkobling til garasjen, men det må legges opp en ny kurs.
Les evalueringer fra lignende jobber som er lagt ut på Mittanbud
Elbillader inkl. montering

Elektriker Emanuel kom til avtalt tid og monterte ladestasjon for El-bil til avtalt pris. Det ble også montert overspenningsvern og byttet overbelastningsvern, da det gamle ikke var godt nok lenger. Meget hyggelig elektriker, som gjorde en flott jobb og ryddet opp etter seg før han gikk. Kan absolutt anbefales.

April 2024
E

Eric om RETT ELEKTRO AS

Oppegård
Elbillader

Dyktig elektriker monterte elbillader og taklampe. Proff og hyggelig opplevelse, svært fornøyd.

April 2024
S

Synnøve om Sofienberg Elektro AS

Oslo
Installasjon av hjemmelader

Veldig fornøyd med jobben som ble gjort ved installasjon av elbilladeren vår. God kommunikasjon både via Mitt anbud-appen og under selve utførelsen av jobben. Presist oppmøte etter avtale. God kvalitet på utført arbeid, og fin pris som ble avtalt på forhånd. En bonus var en liten innføring i laderens mobil-app.

April 2024
J

Jan Vidar om TRONDHEIM EL AS

Trondheim
Montering av lader til el bil

Fint utført montert billader og stikkontakt i ladeskap Fint utført montert fordelingsskap i garasje men annet fagfolk reagerer på at det er montert høyere lastebryter her en i hovedsikringsskapet i huset. Montering av automatsikring til garasje ble ikke montert i henhold til plan. Endringen har fordyret montering og merking av kurser er gjort med tusj noe som trekker ned.

April 2024
R

Raymond om WEST GRUPPEN AS

Steinsland
Utvendig stikkontakt, elbillader og lampepunkt

Kom med nye forslag til løsninger, etter at de hadde startet på jobben.

April 2024
E

Eirik om BRYNE ELEKTRISKE AS

SOLA
Kjøp og installering av Elbil-lader

Rask, effektiv og god pris!

April 2024
H

Heidi om TRONDHEIM EL AS

Trondheim
Bytte elbillader

Rakt og effektivt. Godt arbeid.

April 2024
I

Inge Andreas Sætvedt om Straume Elektriske AS

Bergen
Montere elbillader

Arbeid ble utført til avtalt til og pris.

April 2024
J

Jørgen om Tvedestrand Elektro AS

Oslo
Trenger hjelp til å sette opp elbil lader

Helt topp!

April 2024
s

steffen om ELEKTRIKEREN DRAMMEN AS

Drammen
Montere av vegglader til elbil

Godt fornøyd!

April 2024
P

Paal om ELPUNKT AS

Hamresanden
Pris på elbil lader - Inkludert montering

Anbefales!!

April 2024
H

Hernan om ABC ELEKTRO TEAM AS

Borgenhaugen
Kjøpe og installere elbil lader

Veldig fornøyd med arbeidet og flinke til å følge opp.

April 2024
C

CAMILLA om BYGDE ELEKTRIKEREN AS

Kongsvinger
Installere elbillader

Bra utført jobb.

April 2024
K

Kenneth om ABICON ELEKTRO AS

Drammen
Tilbud på elbillader hjemme

Kan trygt anbefale den til alle andre!

April 2024
M

Maryann Dilusha om FLOW ELEKTRO MIDT-NORGE AS

TILLER
Elbillader og varmepumper

Tipp topp, tommel opp.

April 2024
E

Erlend Nicolai om ALFA ELEKTRO AS

Valderøya
Søker sertifisert elektriker i Drammen til montering av elbillader.

Godt pålitelig arbeid til en rimelig pris. Jeg kan anbefale selskapet.

April 2024
C

Caroline om Moderne Elektro As

Drammen
Installasjon elbillader

Kom på tiden, løsningsorientert og grei å kommunisere med. Pris helt på det jevne med andre tilbydere

April 2024
K

Kenneth Hoseth om BRAVIDA NORGE AS (avd. Asker & Bærum)

Asker
Bytte til automatsikringer og legge opp til elbil lader

Rask og enkel kommunikasjon.

April 2024
E

Even om BRAVIDA NORGE AS Avd. Lillehammer

Lillehammer
Legge opp ny strøm soverom og bytte sikringsskap

Ryddig og greit, kom til avtalt tid og jobben gjort som ønsket. Hyggelige montører og kod kommunikasjon.

April 2024
A

Asbjørn om HANESETH NARVIK AS

SKJOMEN
elbil lader

Enkelt, hyggelig, og proffe!

April 2024
A

Alexander om Norges Elektro AS

Nøtterøy
Koble til solskjerming, elbillader, utekontakt

God kommunikasjon og løsningsorientert. Anbefales

April 2024
M

Magnus om IB HANSSEN

Harstad
Elbillader

Kom til tida dagen etter at jobben var avtalt. Anbefales.

April 2024
H

Henning om ABC Elektro AS

Horten
installere billader i garasje

Hyggelig og profesjonell

April 2024
E

Elisabet om PROWEST ELEKTRO AS

Stord
Montere elbillader og legge opp ny kurs til den. Zaptec

Super service og god pris😊

April 2024
S

Siv-Merete om E-Nor Installasjon AS

Skogn

Publisert 31. jan. 2023, 12:12

Oppdatert 22. mars 2024, 08:11