Borettslag og sameier

Typiske prosjekter i borettslag og sameier

Typiske prosjekter i borettslag og sameier

Når dere skal pusse opp eller gjøre endringer i borettslag eller sameier krever det ofte litt ekstra innsats og faglig kompetanse. Enten det er små forbedringer i leilighetene eller større prosjekter for å friske opp fellesområder, kan dyktige håndverkere bidra til å få gjennomført prosjektet.

Kom i gang med ditt prosjekt

Dette kan du få hjelp med i borettslaget eller sameiet ditt?

Er du usikker på om Mittanbud kan hjelpe deg og borettslaget ditt? Her kan du se en oversikt over hvilke prosjekter som er de mest vanlige å få gjennomført i borettslag og boligsameier.


Trenger du håndverkere til mindre jobber, er vår ordinære tjeneste Mittanbud et trygt og effektivt valg. Vår nye tjeneste, Mittanbud XL, er perfekt for store prosjekter med behov for tettere oppfølging underveis.Totalrenovering av borettslag

En totalrenovering involverer en omfattende oppgradering av borettslagets eiendom. Dette kan innebære oppdatering av fellesområder som inngangsparti, korridorer, og felles loft eller kjeller. Renoveringen kan også inkludere modernisering av leilighetene, inkludert oppdatering av kjøkken, bad, gulv og elektriske systemer.


Bygg- og Infrastrukturprosjekter

Bygg- og infrastrukturprosjekter i et borettslag kan inkludere oppføring av nye bygninger, parkeringsanlegg, eller ombygging av eksisterende strukturer. Dette kan omfatte prosjektering, bygging, og koordinering av alle elementer, inkludert arkitektonisk design og ingeniørarbeid.


Elektrisk Anlegg

Elektriske prosjekter kan innebære oppdatering av det elektriske anlegget i borettslaget. Dette kan inkludere erstatning av utdaterte ledninger, brytere, stikkontakter og sikringsskap.


Montering av elbilladere i garasje

Installasjon av elbilladere innebærer å sette opp ladesøyler eller ladestasjoner på eiendommen for beboere som bruker elektriske kjøretøy. Dette krever installasjon av elektriske komponenter som er kompatible med elbil-lading.Flere el-biler som står å lader på en parkeringsplass

Å installere elbilladere i et sameie eller borettslag kan ha flere fordeler


Bygging og vedlikehold av garasje

Bygging eller vedlikehold av garasjer innebærer oppføring av frittstående strukturer for parkering av kjøretøy. Dette kan inkludere konstruksjon, takbelegg, dører og belysning.


Vedlikehold og reparasjoner

Vedlikehold og reparasjoner involverer løpende arbeid for å holde eiendommen i god stand. Dette kan inkludere alt fra enkle oppgaver som maling og reparasjon av småskader til mer komplekse prosjekter som takreparasjoner, VVS-vedlikehold og elektriske reparasjoner.


Energioptimalisering

Energioptimalisering fokuserer på å redusere energiforbruket og forbedre energieffektiviteten i borettslaget. Dette kan inkludere oppgradering av isolasjon, installasjon av energieffektive vinduer og dører, samt implementering av solcellesystemer for å generere egen strøm.


Fasaderehabilitering

Fasadeoppgradering kan innebære reparasjon eller erstatning av eksisterende fasadematerialer. Dette kan forbedre bygningens utseende, beskytte den mot vær og vind, og øke dens levetid. Materialer som murstein, trepaneler eller metallkledning kan brukes.


Oppussing og vedlikehold av oppganger

Oppussing av oppganger fokuserer på å forbedre inngangspartier, trapperom og korridorer innenfor borettslaget. Dette kan inkludere maling, gulvlegging, erstatning av lysarmaturer, og generell modernisering for å skape et innbydende miljø for beboere.


Drenering rundt bygget

Dreneringsprosjekter tar sikte på å forbedre avløpssystemene rundt bygningene for å hindre oversvømmelser. Dette kan inkludere installasjon av nye dreneringssystemer, reparasjon av eksisterende avløp eller omstrukturering av terreng for å lede vann vekk fra bygningene.


Oppussing eller modernisering av kjeller

Kjellerprosjekter kan innebære oppussing eller modernisering av kjellerområder. Dette kan inkludere vanntetting for å hindre fuktinntrengning, isolasjon for å regulere temperaturen og ombygging for å utnytte kjelleren til lagring, felles vaskerom eller oppholdsrom.


Reparasjon eller vedlikehold av tak

Takprosjekter kan omfatte reparasjoner eller fullstendig utskiftning av takbelegg. Reparasjon og vedlikehold av tak er et stort og krevende prosjekt, men er viktig for å sikre at taket beskytter bygningen mot vær og lekkasjer, og for å sikre boenhetene i bygget for fukt og eventuelle skader.


Vedlikehold, reparasjon eller utskiftning av vinduer og dører

Utskifting eller oppgradering av vinduer og dører innebærer å fjerne gamle og utdaterte vinduer og dører og erstatte dem med energieffektive, sikre og funksjonelle alternativer. Snekkere og vindus- og dørspesialister vil utføre dette arbeidet.


Oppgradering eller montering av nye balkonger

Oppgradering av balkonger kan involvere reparasjoner eller utskiftninger. Dette vil forbedre funksjonaliteten og sikkerheten til disse områdene. Noen borettslag har også muligheten til å bygge nye balkonger. Dette er et omfattende prosjekt, men som vil øke verdien og boforholdene til beboerne i bygget.


Oppussing av bad

Baderomsrenovering inkluderer oppdatering av inventar, fliser, VVS og elektriske systemer. Dette gir beboere moderne og funksjonelle baderom.


Kledning og fasaderenovering

Prosjekter som involverer kledning og fasade kan for eksempel være utskifting eller vedlikehold av utvendig kledning på bygningen. Dette beskytter bygningen mot vær og forbedrer utseendet.


Gulvbehandling

Alle typer gulvbehandlinger, flis- og steinrens, oppskuring/rensing av alle typer gulvbelegg, polishbehandling og glansing.


Anleggsgartner- og gartnertjenester

Gressklipping, utarbeiding av hager/bed, beskjæring og trefelling, beskjæring av busker/hekker, planting og vedlikehold av blomsterløk og blomster (luking, vanning, gjødsling), og legging av ferdigplen og barkPublisert 14. feb. 2024, 13:45

Oppdatert 25. mars 2024, 08:23