Har du behov for skadedyrkontroll?

Uansett hvilke skadedyr du har problemer med, hos Mittanbud finner du en skadedyrkontrollør som hjelper deg med skadedyrbekjempelse.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva innebærer en skadedyrkontroll?

Dersom du oppdager skadedyr i huset, er det viktig å ta kontakt med et skadedyrfirma så raskt som mulig for å få utført en skadedyrkontroll.


Skadedyr kan utgjøre en helserisiko for mennesker og dyr, blant annet gjennom å spre sykdommer. I tillegg kan de påføre materielle skader på bygningsmassen eller eiendeler.


En skadedyrkontroll er et tiltak som skal bekjempe uønskede insekter og andre skadedyr i hjemmet. Det innebærer vanligvis en inspeksjon av boligen for å identifisere skadedyret og omfanget, for deretter å finne riktig behandling for å bli kvitt skadedyrene. Dersom omfanget er stort, er det mulig behandlingen må gjøres flere ganger med noen måneders mellomrom.


En skadedyrkontrollør vil også gi deg tips til hvordan du kan unngå at skadedyrene kommer tilbake, eller at de sprer seg til andre deler av boligen.


Det finnes forskjellige typer skadedyr, og det er ulikt hvor stor risiko de utgjør og hvordan de bekjempes. Noen av de vanligste skadedyrene i norske hjem er veggedyr, skjeggkre, maur, mus og rotter.Hva koster en skadedyrkontroll?

Hvor mye en skadekontroll koster avhenger av hvilket skadedyr det er snakk om, størrelsen på boligen din, omfanget på problemet og hvilken løsning som må benyttes.


Dersom du har oppdaget skadedyr vil det lønne seg å ta kontakt med et skadedyrfirma så raskt som mulig, i stedet for å prøve å bekjempe skadedyrene selv. Dette kan ofte føre til at skadedyrbekjempelsen både blir dyrere, og mer utfordrende og tidkrevende enn nødvendig.


Prisen for en skadedyrkontroll ligger som regel på rundt 2000 kroner og oppover. Små, enkle oppdrag som ikke krever oppfølgingsbesøk, havner som regel i denne prisklassen.


Hvis du har fått skjeggkre i huset, vil prisen på en behandling av en normal enebolig som regel ligge mellom 3000 og 5000 kroner.


Skal du bli kvitt veggedyr, kan det derimot bli mye dyrere. Dersom omfanget og huset ditt er stort, og veggedyrene har vært der lenge, kan en behandling koste opp mot 50 000 kroner. Hvis angrepet er lite, holder det i mange tilfeller med en behandling av sengen og området rundt, noe som vil være betydelig billigere.


For å unngå en svært dyr regning dersom du plutselig skulle oppdage skadedyr i huset, kan det være lurt å kjøpe en skadedyrforsikring. Da er du kun nødt til å betale egenandel om uhellet skulle oppstå.Ulike typer skadedyr

Noen av de vanligste skadedyrene vi finner i norske hjem er skjeggkre, veggedyr, maur, mus og rotter. Disse utgjør ulik risiko og må bekjempes på forskjellige måter.Veggedyr

Veggedyr er små, blodsugende insekter som sprer seg raskt, og som kan være vanskelig å oppdage og bekjempe. Dersom du har vært uheldig og fått med deg veggedyr inn i huset, er det viktig å kontakte et skadedyrfirma så fort du har oppdaget problemet.


Ofte forbindes veggedyr med hoteller og overnattingssteder, men det er også mulig å få de med seg hjem i bagasjen. Om dagen gjemmer veggedyr seg i sengen, under gulvlister eller i møbler, før de kommer frem om natten for å suge blod fra mennesker. Dette kan gi kløende bitt, vanligvis på armer og bein.


Det kan være vanskelig å oppdage veggedyr, og mange oppdager det først etter å ha blitt bitt. Dersom du mistenker at du har veggedyr kan du se etter små mørke flekker på sengetøy, madrass og sengeramme, samt kjenne etter om det er en søt lukt på soverommet. Det er også mulig å finne levende veggedyr, selv om de bare er 4-5 mm små.


For å bli kvitt veggedyr benyttes det varme- og frysebehandling. Dersom angrepet er lite, kan det normalt håndteres med en mindre behandling av sengen og området rundt. Er omfanget større kan det hende det trengs to eller tre behandlinger dersom den første runden ikke var nok til å fjerne alle veggedyrene.Maur i huset

Dersom du har maur i huset, er de som oftest på jakt etter mat. Visse typer maur, som sort jordmaur og faraomaur, kan bære med seg sykdommer. Ser du maur på kjøkkenet eller der du lager mat, bør du derfor kontakte et skadedyrfirma så fort som mulig.


I tillegg til at du kan se stier av maur i huset, kan andre tegn på maur i nærheten være små hauger av jord rundt hull i bakken eller ved foten av ytterveggene. Ofte kan maur dukke opp tidlig på våren, før de forsvinner igjen av seg selv når temperaturen utendørs blir mer stabil.


For å bli kvitt maur benyttes et maurdrepende middel. En skadedyrkontrollør har kunnskap om de ulike maurartene sin atferd, og kan derfor tilby den mest effektive løsningen for å bekjempe problemet ditt.


For å minske mengden maur i huset bør du forsøke å tette igjen åpningene de kommer inn, holde et rent kjøkken og dekke til matvarer.Skjeggkre

Skjeggkre er et insekt som utgjør liten skade, men som likevel kan oppleves ubehagelig å ha i huset. De biter ikke, men kan utgjøre små materielle skader dersom de er mange nok, for eksempel på gamle bøker og tøy av naturmaterialer.


Skjeggkre ligner på sølvkre, men er større, mørkere, har lengre haletråder, og skjegg og hår på hele kroppen. De kan være vanskelig å oppdage fordi de er aktive om natten, og du ser de ofte bare på morgenen når de piler av gårde i det lyset skrus på.


I likhet med sølvkre trives skjeggkre best i fuktige miljøer, men klarer seg også fint på tørrere steder. Det kan gjøre det vanskelig å finne ut hvor de holder til, men ofte vil det være i tapetkanter og bak lister.


Dersom du oppdager skjeggkre i boligen bør du kontakte et skadedyrfirma for å få hjelp til å bli kvitt dem. Bekjempelse av skjeggkre gjøres ved hjelp av små forgiftede åter, som legges ut i hele boligen. Denne metoden krever at du benytter et skadedyrfirma, men er til gjengjeld svært effektiv.


For å redusere mengden skjeggkre mens du venter på skadedyrkontrolløren, kan det hjelpe å sette ut limfeller i rommene med skjeggkre og støvsuge hyppig.Rotter og mus

Mus og rotter kan både være ubehagelig og direkte farlig å få inn i huset. De kan utgjøre en helserisiko for mennesker og dyr gjennom å spre sykdom eller forurense matvarer, i tillegg til at de gnager på alt og kan gjøre store skader på både eiendom og inventar. Spesielt rotter kan gnage i stykker blant annet rør og ledninger, og derfor utgjøre en fare for både brann og vannskader.


Dersom du oppdager rotter eller mus i huset bør du kontakte et skadedyrfirma raskt, slik at du reduserer risikoen for spredning av sykdommer og videre skade på boligen. Ved å benytte en profesjonell skadedyrkontrollør sikrer du at du bekjemper problemet på den mest effektive måten. I tillegg vil du kunne få råd om hvordan du kan forhindre fremtidige mus- og rotteproblemer.


Mus og rotter er mest aktive om natten, og kan derfor være vanskelig å få øye på. Du kan i stedet høre etter skrapelyder i vegger, gulv eller tak, samt se etter gnagemerker på kabler og avføring.


For å bekjempe mus og rotter benyttes som regel klappfeller, gift eller andre typer feller. Det er ikke lov å sette ut ubeskyttet gift ettersom det kan skade barn og dyr.


Mus og rotter finner som oftest veien inn i et hus for å finne mat. Dersom du har oppdaget mus eller rotter i huset, er det derfor viktig å fjerne all tilgjengelige mat. I tillegg må du tette igjen alle sprekker og åpninger de kan komme seg inn i.


Finn bedrifter på Mittanbud

SPYLEXPERTEN AS

SpyleXperten har døgnvakt på høytrykksspyling av tette rør og avløp i Oslo og Viken. Vi tilbyr tjenester som spyling av tett avløp, rørinspeksjon, tining av frosne rør, rørfornying, graving og trasesøk. Våre ansatte har fokus på fornøyde kunder og godt utført arbeid til avtalt pris. Du som kunde er velkommen til og ta kontakt med oss. Vi holder åpent 24/7 - 365 dager i året

Se mer

Sette opp en rottestopper i et avløpsrør

"Vi fikk montert en rottestopper i avløpsrøret. Dette ble gjort som avtalt så fort selve stopperen som de måtte bestille kom, Her var det svikt i leveransen fra Post Nord, men vi ble holdt godt oritentert om framdriften underveis,"
T
Turid
Oslo, Mars 2023
SPYLEXPERTEN AS

BEST I TEST VARMEPUMPER AS

4.9 (125)

Service varmepumpe (Fujitsu General limited)

"Fikk time til gjennomføring av arbeidet raskt, kom til avtalt tid, leverte godt arbeid til avtalt pris. Vennlig og dyktig."
I
Iril Lovise
Gjettum, Jan. 2023

Byggmester Kalsås

Enkeltmannsforetak som heldt til på Osterøy. Har med 18år i faget, mykje varierande kunnskap om både nye og gamle bygg. Innehar både fag og mesterbrev i tømrarfaget. Tar på meg både store og mindre jobbar.

Se mer

Har fått mus i vegg/hytta

"Absolutt å anbefale."
T
Thorbjørn
Skulestadmo, Juli 2022
Byggmester Kalsås

Privat Skadedyrkontroll

Vi skal være best på pris og service. Vår oppgave er å levere det kunden behøver til rett pris. Denne visjonen er en av de viktigste grunnene til at kundene kommer tilbake til oss.

Vepsebol

"Raskt og effektivt Trygt og godt"
Ø
Øivind
Skien, Juli 2022
Privat Skadedyrkontroll

Skadetek AS

Vi driver både med membran på bad, balkonger etc, og Skadedyrbekjemping.Våre ansatte er sertifisert av Protan AS og har Litex skolen på membran. På Skadedyr er våre ansatte utdannet og sertifisert av Folkehelseinstituttet.

Se mer

Ønsker en attest på at vi ikke har skjeggkre

"Pålitelig og effektiv. God kommunikasjon underveis. Anbefales!"
H
Hanne
Oslo, April 2022
Skadetek AS


Se jobber som er lagt ut på Mittanbud

Beskytte bolig/hus mot skadedyr innvendig og utvendig

1394NESBRU

Vi ønsker tilbud på å beskytte vår bolig effektivt mot skadedyr (mus, sølvkre, etc).

handyman handverk Embassy of Poland in Oslo

0273OSLO

Hello, we are looking for a handyman/handverk services to help us with maintenance of our buildings in Oslo, including small repairs , moving furniture and equipment, furniture assembling, grass cutting, snow removal, leaf raking, weed removal, etc. would like to kindly ask you to send us your offer as follows: 1. Specify the monthly flat rate for the following cleaning services outside of the building of the Embassy, the Ambassador's Residence and the Villa Urania building: a. Lawn mowing, weed removal, leaf raking, snow removal; b. Cleaning of stairs, terraces, maneuvering areas, sidewalks; c. Cleaning gutters, manholes, pipes, drains (without hiring a lift). 2. Specify averaged net and gross labor hour rate for the following work (excluding the cost of materials needed to perform the service; regardless of the number of people needed to perform the task). a. Repairs of walls and facades (including painting "under color") b. Cleaning and painting building elements (railings, posts, etc.) c. Repair and maintenance of structural elements (e.g., wickets, gates, fences, doors, windows) d. Repairs or replacement of fittings, gaskets, cisterns, siliconizing, sealing, etc., e. Disassembly and demolition work (e.g., furniture, small infrastructure objects) f. Installation of small pieces of equipment (e.g., shelves, cabinets, racks, fixtures) g. Moving, transportation and possible disposal of furniture and household appliances The criterion for selection of the Contractor is the price. The value of the bid will be determined as follows: net lump sum rate for the work in para. 1 x 12 months + 240 hours x net labor hour rate Please prepare your offer in Norwegian kroner and send it to michal.boniewski@msz.gov.pl by March 8. The request is addressed to companies only. Kind regards/Pozdrawiam, This message (including attachments) is the property of the Ministry of Foreign Affairs and may contain important and/or privileged information. If you are not the intended recipient or have received this message by mistake, please notify the sender immediately and delete this message. Any unauthorized copying, disclosure or distribution of the material in this message is prohibited.

Skadedyr

5653ÅRLAND

Trenger hjelp til å fjerne skade dyr o en hytte i nærheten av Dale i søndfjord.

Legge ut indoxacarb for å ta knekken på skjeggkre

0585OSLO

Hei, ønsker tilbud på indoxacarb-behandling av 66m2 leilighet for bekjempe skjeggkre. mvh Håkon

Fjerne skjeggkre

0174OSLO

Vi har oppdaget skjeggkre på bade vårt. Bade er på ca 8 kvadratmeter og ønsker tilbud på å få det fjernet.

Hjelp, jeg har skjegg-/sølvkre i huset!

5300KLEPPESTØ

Har oppdaget kre i flere rom. 115 kvm enderekkehus. Trenger å bli kvitt dem!
Se evalueringer av lignende jobber på Mittanbud
Ønsker blikkenslager

Veldig fornøyd med Rentokil

Des. 2023
G

Gro om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

Porsgrunn
Bekjempe stripet bårebille

Hyggelig og dyktig medarbeider.

Nov. 2023
I

Isabell Aga om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

FREKHAUG
Fjerne veps/vepsebol

Jobben ble løst raskt og til avtalt pris.

Nov. 2023
E

Eirik om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

Kleppestø
Pelsbille, sølvkre og skjeggkre i 2-roms leilighe.

Alt bra! Dyktige folk og de kom fort:)

Okt. 2023
L

Line om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

Oslo
Tetting av hull i vegg (rundt rør og kabler), under kjøkkenskap

Veldig god dialog både i forkant og under arbeidet. Følgte en trygghet på at dette var proffe folk og at dette kom til å gå ryddig for seg. Og gledelig nok stemte det. Godt fornøyd med både estimatene som ble gitt og med pris etter fullført arbeid.

Sep. 2023
K

Kian om FØRLAND RØR AS

Oslo
Fjerne vepsebol (geithams)

Topp service! Kom på dagen og utførte jobben raskt.

Aug. 2023
J

John Ivar om FØRLAND RØR AS

Oslo
Fjerning av veps i tak over veranda.

Veldig hyggelig og jobben ble kjapt utført.

Juli 2023
I

Ida om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

GRESSVIK
Skadedyr

Profesjonelle:)

Juli 2023
R

Rune om RENTOKIL INITIAL NORGE AS

Kleppestø
Fjerne begynnende vepsebol

Rask tilbakemelding

Juni 2023
B

Birgitte om FØRLAND RØR AS

Billingstad
Sølvkre

-

Mai 2023
D

Dilane om Privat Skadedyrkontroll

Askim
Fjerning av muggsopp

Er svært fornøyd med både utførelse og pålitelighet

Mai 2023
M

Mariell Kversøy om Desintrygg AS

Oslo
Skallsikring mot mus

Hyggelig kar , Bra utført jobb

April 2023
K

Kristjan om Privat Skadedyrkontroll

Sandvika

Publisert 06. feb. 2023, 20:40

Oppdatert 23. feb. 2024, 08:23

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud