Trenger du hjelp med trefelling eller stubbefres?

Har du et eller flere trær i hagen som du ønsker å felle, eller stubber og røtter som burde fjernes? Legg ut jobben på Mittanbud og motta flere gode tilbud – helt gratis!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du hjelp med trefelling eller stubbefres?

Har du et eller flere trær i hagen som du ønsker å felle, eller stubber og røtter som burde fjernes? Legg ut jobben på Mittanbud og motta flere gode tilbud – helt gratis!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster trefelling?

Prisen for trefelling varierer etter hva slags type tre du skal felle, hvor høyt det er og hvor det er plassert. Felling av trær under 8 meter koster mellom 1000 til 3500 kroner, og for trær over 8 meter ligger prisen på rundt 1500 til 7000 kroner per tre.
Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende trefellingen er varierer etter treets høyde, hvor det er plassert og om det er mange greiner på treet. Hva slags type tre det er vil også kunne ha betydning for prisen på prosjektet.


Om du skal felle et høyt tre vil dette være mer krevende enn et lite tre. For høye trær bruker som regel trefelleren klatreutstyr og hogger ned treet i seksjoner. Dette innebærer en viss risiko for trefelleren, og det vil derfor være dyrere enn hvis det er mulig å felle treet fra bakken. Samtidig er dette en trygg og effektiv måte å felle trær på.


I noen tilfeller bruker trefelleren en lift. Dette vil øke prisen på prosjektet, men kan være lurt å gjøre hvis treet står plassert tett inntil boliger eller strømledninger. Med lift har trefelleren mer kontroll på hvilken retning treet faller og hvor mye som blir felt av gangen.


Det er flere områder hvor trærne er vernet, og det kan være du må søke hos kommunen om rett til å felle trærne. Dette gjelder for trær som er større enn 90 centimeter diameter på stammen, målt en meter over bakken. Undersøk hva som gjelder for din eiendom før du begynner med trefellingen. Om du feller et vernet tre uten tillatelse kan det være du får bot og blir pålagt å plante et nytt tre.
Håndverkere

Hvis du skal felle trær har du behov for en trefeller. En trefeller har god kunnskap om hvordan felle trær på en trygg og kontrollert måte. Trefelleren vil i tillegg kunne gi deg råd om hvilke trær som bør felles, og hvilke det kan være lurt å beholde på tomten.


Om du trenger hjelp med beskjæring eller pleie av trær eller busker i hagen din kan du ansette en arborist. En arborist er en spesialist på trebehandling, og vil kunne hjelpe deg med hvordan du skal ta vare på trærne dine for at de skal holde seg friske. Arboristen kan også hjelpe deg med å beskjære busker og trær, eller gi deg råd om hvordan du bør gjøre dette uten å ødelegge treet.Dette kan øke prisen på prosjektet:

 • Risiko for trefelleren og omgivelser
 • Treets plassering og om det står tett på boliger eller strømledninger
 • Hvilken type tre det er
 • Hvor mye utstyr som kreves og om det er behov for lift
 • Antall trefellere det er behov for


Stubbefresing

Om du har gamle stubber stående igjen i hagen eller plenen, kan det være fristende å fjerne disse. Som regel går røttene ganske dypt i bakken, og det kan være komplisert å fjerne stubben på egenhånd. Om du ansetter en stubbefreser er du sikker på at stubben og røttene blir fjernet på en skånsom og effektiv måte.


Fordelen med stubbefresing fremfor bruk av gravemaskin er at det etterlater seg minimalt med sår i plenen. Vanligvis freses stubben ned til omtrent 20 centimeter under bakkenivå. Deretter legges ny plen over, og restene etter stubben vil råtne vekk over tid under jorda.
Hva koster stubbefresing?


Vanligvis ligger prisen på stubbefresing mellom 2000 og 6000 kroner per stubbe.


Prisen vil variere etter hvor stor stubben er, hvor stort rotnettverket er og om du ønsker å fjerne røttene.


Om stubben er av hardtre eller treet nylig er felt vil dette også ha innvirkning på prisen. For eksempel er løvtrær som eik eller bjørk hardere enn gran- eller furutrær. Står stubben på hard eller steinete grunn kan dette være med på å øke den totale kostnaden.Andre prosjekter tilknyttet trær


Har du et vakkert tre stående i hagen som du er usikker på hvordan du skal ta vare på? Kanskje du har noen fine trær som kunne trengt litt pleie? Selv om noen trær klarer seg fint av seg selv, er det mange trær som trenger vedlikehold og stell.
Trepleie og beskyttelse

Mange trær trenger pleie og vedlikehold for å vare lenge og holde seg friske. En arborist vil kunne hjelpe deg med hvordan du best ivaretar trærne dine. De kan også fjerne tørre og overflødige greiner, sikre trekronen eller undersøke treet for eventuell sykdom.
Beskjæring av trær og busker

De fleste trær og busker bør beskjæres med jevne mellomrom. Hvor ofte du må beskjære varierer fra tre til tre, og det vil også variere i løpet av treets levetid. Som oftest må unge trær beskjæres oftere de første årene, og etterhvert vil det være nok å beskjære kun for å holde en fasong på treet.


Du kan beskjære trærne og buskene dine selv, men det er viktig å ikke kutte for mange eller feil greiner. Om du beskjærer feil kan det i verste fall føre til at treet dør. Det kan derfor være lurt å rådføre seg med en arborist før du går i gang, eller ansette noen til å beskjære treet for deg.


Selv om treet er vernet har du lov til å beskjære det, og de fleste kommuner anbefaler også dette.
Planting av nye trær og landskapsplanlegging

Ønsker du å plante nye trær eller busker i hagen? Ikke bare er trær med på å skape en vakker hage; de forbedrer uteluften, og kan fungere både som vind- og solskjerming. Om du skal plante nytt kan det være lurt å planlegge dette på forhånd, slik at ikke trærne blir plantet for nære boligen eller andre strukturer. Om du er usikker på hvordan du bør gå frem kan du få hjelp av en landskapsarkitekt eller en anleggsgartner.


Du kan lese mer om hagearbeid her
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med trefelling og stubbefres
ARMKRAFT SERVICE HELGE HELLAND logo
ARMKRAFT SERVICE HELGE HELLAND
Sønstebyveien 11, 3370 Vikersund
5.0(146)
Topprangert

Om bedriften

ARMKRAFT SERVICE HELGE HELLAND har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.99 av 5 stjerner fra 146 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med ARMKRAFT SERVICE HELGE HELLAND

DK RENHOLD GEBREMARIAM logo
DK RENHOLD GEBREMARIAM
Indasturigata 3c, 3050 Mjøndalen
4.9(161)
Topprangert

Om bedriften

DK RENHOLD GEBREMARIAM har utført flere jobber fra Mittanbud i Drammen, Øvre Eiker, Lier, med 4.88 av 5 stjerner fra 161 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med DK RENHOLD GEBREMARIAM

Om bedriften

TREFELLING.COM AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bærum, Asker, Nordre Follo, med 4.94 av 5 stjerner fra 128 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt TREFELLING.

Les erfaringer med TREFELLING.COM AS

SKOGTROLL TREFELLING AS logo
SKOGTROLL TREFELLING AS
4.9(123)
Topprangert

Om bedriften

SKOGTROLL TREFELLING AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Halden, Moss, Sarpsborg, med 4.89 av 5 stjerner fra 123 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med SKOGTROLL TREFELLING AS

JENSEN VED, TRE OG STUBBE logo
JENSEN VED, TRE OG STUBBE
4.9(111)
Topprangert

Om bedriften

JENSEN VED, TRE OG STUBBE har utført flere jobber fra Mittanbud i Bærum, Asker, Oslo kommune, med 4.94 av 5 stjerner fra 111 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med JENSEN VED, TRE OG STUBBE

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Trefelling

3055KROKSTADELVA

Felle tre . Jeg vil beholde ved.

Flytte et tre

0383OSLO

Har to trær på ene siden av hagen, og ønsker flytte hvertfall ett av dem til motsatt side av plenen. Trærne er trolig prydepletrær (vurdering fra gartner ved Plantasjen). Se bilder for str. samt foto av hvor de skal flyttes til.

Felle fire trær på rundt 10 meter

0375OSLO

Vi trenger besiktigelse og felling av fire lønnetrær som er cirka 10 meter høye. Tre av dem kommer fra en felles stamme og har vokst hver sin vei. Fint med gratis befaring først.

fjerne buske og trær

2054MOGREINA

Trenger hjelp med å fjerne Buskerud og små trær i hagen

Fjerning av gammel hekk/lønn

7300ORKANGER

Fjerning av gammel hekk / røtter ut mot veg, beplantning av ny hekk, finne rett sort for bra dekk til innsyn. Ønsker befaring og pris.

Trefelling

1738BORGENHAUGEN

Jeg har 8-10 bartrær i varierende størrelse på en naturtomt som jeg skulle hatt hjelp til å få felt.Les evalueringer av andre jobber lagt. ut på Mittanbud
Felle 2 store Bjørketrær i hagen

Meget bra utført jobb, utført til avtalt pris og tid. Ryddet til og med opp etter seg, og vi holdt kontakt underveis. Jeg vil anbefale Klevberg & Tre til alle uten problemer.

April 2024
I

Inger Lise om Klevberg Tre og Ved

FJELLHAMAR
felling av tre

Kan anbefales

April 2024
g

geir om TJ Trefelling AS

Gressvik
Felle 3 trær

Møtte opp og fikk gjort jobben mye raskere enn forventet, kan absolutt anbefales

April 2024
M

Marius om Lilleeng ved og service

Fosser
Gjøre om trekubber til ved.

Kjempebra utført arbeid.

April 2024
A

Abdullah om Lilleeng ved og service

Bjørkelangen
Frese bort stubbe

Solid og effektivt

April 2024
H

Herman om JHS TREFELLING AS

Jar
Trefelling og -beskjæring

Utførte trefelling og beskjæring. Kom 3 timer senere enn avtalt. Ellers hyggelig og god kvalitet på arbeidet.

April 2024
Ø

Ørjan om ENTREPRENØR KRISTIANSEN AS

FJELLHAMAR
Rive tre og rot

Veldig bra og effektivt.

April 2024
M

Markus om Vaktmester Dominik Maga

Stavanger
Trefelling og beskjæring i hage

Erfaren, effektiv, god kommunikasjon og ok pris. Takk for god innsats!

April 2024
C

Caroline om TREBARBER CULLEN MALONE BARBER

Stabekk
Trefelling av tuja

Kom som avtalt og gjorde jobben raskt og effektivt. Ryddet og tok med seg det som var avtalt. Kan anbefales, og så var han trivelig.

April 2024
B

Berit om ODD MAGNE SUNNSET

Trondheim
Fjerning av to store tujaer

Raske og effektive. Veldig ryddige og hyggelige, og kan absolutt anbefales.

April 2024
E

Elisabeth om Askeland hogst og hage

Homborsund
Trefelling på Fetsund

Vi er svært fornøyd med jobben som ble utført. Fra første møte ifm befaring av jobben fremsto han som pålitelig og ryddig. Han var sikkerhetsbevisst i jobbutførelsen, og felte 12 store trær, kappet disse i 30 cm stykker, og kvistet de på en veldig rask og profesjonell måte. Han var også svært konkurransedyktig på pris. Vi anbefaler Nikolay til alle lignende jobber!

April 2024
N

Nina om Steng Hugg & Fell

Fetsund
Felling av trær i Ramsvikveien

Veldig fornøyd med utført jobb. Han er hyggelig, pålitelig og det har vært god kommunikasjon under hele oppdraget, anbefales.

April 2024
Ø

Øyvind om F. MELKEVIK

Godvik
Kappe en liten tree som har falt ned.

Bra utført 🤝

April 2024
B

Bilal om Lilleeng ved og service

Oslo
Tujahekk

Raskt levert, god oppfølging, kvalitet på utførelsen!

April 2024
Ø

Øystein om JENSEN VED, TRE OG STUBBE

Skien
Fjerne to store trær med flere stammer

Fleksibel og grundig og til en god pris.

April 2024
K

Kristin om TERTNES SKOGSENTREPRENØR, VICTOR NYDEGGER

Nesttun
Felling av busker og trær

Hyggelig bedrift som utførte arbeidet til avtalt tid. Ryddige og greie

April 2024
S

Sven om Hansen Skog og Anlegg

Drammen
Trepleie/felling /trimming av noen grener

Jeg kan krysse av på alle punkter. Veldig hyggelige, presise, pålitelige, ryddige og effektive. Kan anbefales til alle. Tusen takk for hjelpen.

April 2024
A

Anette om Hansen Skog og Anlegg

Jar
Trefelling og Stubbefres

Bra kvalitet på arbeid, god pris og flinke til å kommunisere og opplyse underveis i prosessen.

April 2024
E

Erlend om S.A SERVICE AS

Notodden
Fjerning av greiner eter trefelling

Fornøyd.

April 2024
F

Fredrik om FJELD BLOMSTER & ANLEGG AS

Svelvik
Fjerning av et tre.

Knallbra!

April 2024
D

Dag-Rune om Bevern Trepleie

Nesøya
Fjerne en busk, hekkerøtter og en trerot

Rask og effektiv. Bra pris!

April 2024
B

Birte om JHS TREFELLING AS

Heggedal
Felle bjørk på plen

Punktlig, ryddig og dyktig utført til avtalt pris. Anbefales!

April 2024
O

Ole Jørgen om Lilleeng ved og service

Tyristrand
Stubbe fresing

Utført meget raskt til god pris. Meget godt fornøyd.

April 2024
T

Thomas om JENSEN VED, TRE OG STUBBE

Hvasser
Felling av trær

Effektivt gjennomført, til en meget god pris!

April 2024
S

Ståle om Rose Trefelling

Søgne

Publisert 31. jan. 2023, 21:06

Oppdatert 22. mars 2024, 08:08