Skal du flislegge?

Vi formidler dyktige flisleggere til både private og bedrifter. Uansett om du skal pusse opp badet, legge fliser på kjøkkenet eller i gangen, kan vi hjelpe deg med å finne den perfekte håndverker for jobben.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du flislegge?

Vi formidler dyktige flisleggere til både private og bedrifter. Uansett om du skal pusse opp badet, legge fliser på kjøkkenet eller i gangen, kan vi hjelpe deg med å finne den perfekte håndverker for jobben.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å legge fliser?

Prisen for å legge fliser varierer etter hvor stort område du skal flislegge, hvilke type fliser du velger og om underlaget må avrettes.


Vanligvis ligger prisen for flislegging på rundt 1500 - 2000 kroner per kvadratmeter. Dette inkluderer hele jobben og materialene.Omfang og kompleksitet

Det er flere faktorer som påvirker prisen for flislegging, de viktigste er hvilken flis du velger og hvor mye forarbeid som kreves.


Det er mange ulike typer fliser å velge mellom, og det kan være lurt å rådføre seg med enten håndverkeren eller fagpersoner på utsalgsstedet for å finne de beste flisene til ditt prosjekt. Selv om de ulike typene flisene har forskjellige egenskaper, er det først og fremst utseende som skiller de. Du kan derfor velge fliser etter hva slags uttrykk du ønsker.


Skal du flislegge badet krever dette mer forarbeid enn om du skal flislegge gulvet i gangen. På badet stilles det høyere krav til fuktisolering og tetting av flisene, fordi de blir utsatt for mye mer fukt og vann enn andre rom i huset. Det er ekstra viktig at forarbeidet blir gjort ordentlig her, ellers kan du risikere at det oppstår fuktskader under flisene. Bruker du dyktige håndverkere er du sikker på at jobben blir utført skikkelig!
Håndverkere

Det er viktig å bruke kompetente håndverkere når du skal ha utført flisarbeid. Hvor mange du trenger avhenger av hvor stort område du skal flislegge, hvor store flisene er og hvor mye forarbeid som kreves.


Antallet håndverkere og kompetansen som kreves vil også påvirke den totale kostnaden på prosjektet.


Til flislegging vil du først og fremst trenge en flislegger. En flislegger er ekspert på å legge flis og vil kunne hjelpe deg med både riving, avretting, fuktisolering og leggingen av flisene.


Ønsker du å legge varmekabler under flisene vil du ha behov for en elektriker. Det er populært med varmekabler under fliser, da flisene ofte føles kalde ut ved normal romtemperatur.


Skal du totalrenovere badet vil du også ha behov for en rørlegger og en elektriker.
Dette kan øke prisen på flisleggingen

Hovedkostnaden når du skal legge fliser vil som regel være hvilken type flis du velger. Her varierer prisene mye, og det kan være lurt å sette seg godt inn i hva slags muligheter du har å velge i mellom.


Til mindre bad er det populært med større fliser, gjerne i samme farge på gulvet og veggene. Dette gir badet en god romfølelse og badet føles større. Det er lurt å velge matte fliser til badet, da disse er mer sklisikre når de blir våte.


Marmorfliser har blitt veldig populært de siste årene. De store hvite flisene med tråder av brunt, sort eller grått passer godt inn både på badet og kjøkkenet. Har du benkeplater i marmor kan det være fint å legge marmorfliser på kjøkkenveggen.


Til områder hvor det forventes mye slitasje, som for eksempel gangen, er det lurt å velge harde fliser. Disse er brent ved en høyere temperatur, og den harde overflaten tåler mer enn vanlige fliser.Ulike typer flislegging

Det er mange muligheter når det kommer til flislegging. Selv om det er mest vanlig med fliser på badet, er det også praktisk med fliser på kjøkkenet, gangen, kjeller og vaskerom. Det er også mange ulike måter å flislegge vegger på, eller kanskje du vil flislegge peisen?
Flislegge badet

Om du skal pusse opp badet og har tenkt å legge nye fliser har du mange valgmuligheter! Større baderomsfliser er veldig populært, og er med på å gi badet et harmoniserende og lunt uttrykk. Det kan også være fint med glatte fliser på veggene, og du kan få glaserte fliser i alle slags farger.


Når du skal flislegge badet er det svært viktig at du benytter kompetente fagfolk, slik at du er sikker på at jobben blir gjort ordentlig. Om ikke jobben er fagmessig utført vil det kunne oppstå fuktskader, og det kan være vanskelig å få dekket skader av forsikringsselskapet.


Les mer om oppussing av bad her


Legge fliser på kjøkkenet

Fliser over kjøkkenbenken er både fint og praktisk. Det krever svært lite vedlikehold, er enkelt å holde rent og varer lenge! Du kan velge mellom mange ulike fliser og fuger, og du kan legge mange forskjellige mønstre. Blant annet er det populært med heksagonale fliser, eller fiskebeinsmønster. Flisleggeren kan hjelpe deg med å finne et bra uttrykk for ditt kjøkken.


Her kan du lese mer om å pusse opp kjøkkenet


Flislegge peis eller fliser på pipen

Det er også mulig å flislegge peisen! Fordi fliser er brent på svært høy temperatur tåler de også varme veldig godt. Fliser i ulike mønster og farger kan være med på å gi peisen et nytt og vakkert uttrykk.


Om du skal flislegge pipen er det viktig at du legger flisene på et bra underlag. Det kan være du må rive den gamle pussen og pusse på nytt før du legger flisene på. Om du bor i et gammelt hus kan det også være aktuelt å kontrollere pipen samtidig. Håndverkeren vil kunne hjelpe deg med dette.


Les mer om pipe og skorstein her


Flislegging utendørs

Fliser er også et godt alternativ utendørs! De kan gjøre seg fint som gulv til både balkongen og verandaen, eller i inngangspartiet. Det viktigste å tenke på når du skal flislegge utendørs er at underlaget er jevnt og med helling, at det legges membran under flisene og at det brukes ekspansjons- eller bevegelsesfuger. Om dette blir utført skikkelig er du sikret en fin uteplass som er enkel å rengjøre og som vil vare i mange år.


Du kan velge mellom ulike typer flis til å legge utendørs. Skiferstein er et populært valg ute, og denne gir et helt eget uttrykk. Skifersteinen holder seg veldig godt, og ser like fin ut etter mange år. Skal du ha hjelp til skiferlegging finnes det mange håndverkere med god kompetanse som kan gi deg et presist og varig resultat.


Les mer om belegningsstein herPublisert 01. feb. 2023, 15:42

Oppdatert 21. mars 2024, 13:22