Håndverker

Elektriker

Trenger du en elektriker?

Planlegger du et nytt prosjekt, og trenger en elektriker til å legge nye ledninger, montere stikkontakter eller utføre annet arbeid på det elektriske anlegget? På Mittanbud får du uforpliktende tilbud fra flere elektrikere – helt gratis.

Kom i gang!

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Elektrikertjenester

Elektrikere utfører mange ulike tjenester, og kan hjelpe deg med alt fra å montere stikkontakter og sjekke det elektriske anlegget, til større oppussingsprosjekter og totalrenoveringer hvor mange ulike fagområder er involvert.


Enkelte elektrikerfirmaer tilbyr vakttelefon for hasteoppdrag. Dersom du har behov for en elektriker på svært kort varsel, bør du finne et elektrikerfirma med vakttelefon for umiddelbar hjelp.


Avhengig av hva du trenger hjelp til, kan elektrikere på Mittanbud hjelpe deg med:


  • Montere nytt eller bytte sikringsskap
  • Montere, kontrollere eller bytte elektrisk anlegg
  • Installere elbillader
  • Montere eller flytte stikkontakter
  • Installere gulvvarme
  • Ulike serviceoppdrag


Hva koster en elektriker?

Prisen for en elektriker avhenger blant annet av størrelsen på prosjektet, hvor lang tid det tar å utføre arbeidet og hvilket utstyr som trengs. Om elektrikeren i tillegg må bestille komponenter eller inventar som skal installeres vil det også øke totalprisen.



Timepris for elektriker

Timeprisen for en elektriker ligger ofte mellom 700 og 1100 kroner. I de fleste tilfeller vil elektrikeren også ha en oppstartspris for oppdraget. Dette inkluderer ofte transport, dokumentasjon av arbeid utført og sluttarbeid. Noen elektrikere tilbyr også fastpris for enkelte oppdrag.




Vanlige prisdrivere for elektrikertjenester er:


  • Størrelse og omfang på arbeidet som skal utføres
  • Antall kontaktpunkter som skal monteres
  • Utstyr og materialer
  • Tilgjengelighet til det elektriske anlegget
  • Eventuelle forberedelser før oppdraget


Når trenger du en elektriker?

Du har lov til å gjøre mindre elektrisk arbeid selv, som å skifte deksel på stikkontakter og koble til lamper, men i de aller fleste tilfeller skal du bruke en elektriker når du skal utføre arbeid på det elektriske anlegget.




Elektriker monterer hvite stikkontakter på en grå vegg.

Du kan gjøre noe småelektrisk arbeid selv, men i de aller fleste tilfeller trenger du en faglært elektriker. Da unngår du også forsikringssmell dersom det oppstår skade eller brann i anlegget.


VISSTE DU AT…

Alle elektrikere på Mittanbud er DSB*-godkjent? Dette betyr at kvalifikasjonene til våre elektrikere tilfredsstiller kravene i det norske regelverket.


Når du velger elektriker på Mittanbud kan du dermed være sikker på at du får hjelp av en kvalitetssikret håndverker!


*DSB = Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap



Pusse opp kjøkken

Hvis du skal pusse opp kjøkkenet trenger du en elektriker når nye lys, stikkontakter og elektriske gjenstander skal monteres. Store elektriske apparater som stekeovn og lignende skal ha en egen kurs i sikringsskapet, og dette skal utføres av en elektriker.


I eldre boliger er det vanlig at det elektriske anlegget ikke er tilpasset nye kjøkkenløsninger, og du må være forberedt på å få utført omfattende elektrisk arbeid hvis du skal pusse opp.



Les mer om å pusse opp kjøkken her


Pusse opp bad

Hvis du skal pusse opp eller totalrenovere badet trenger du en elektriker når du skal legge inn varmekabler, montere ny belysning, stikkontakter og termostat.


Vann og elektrisitet er en dårlig kombinasjon, og det er strenge regler for hvordan et våtrom skal bygges. Ved å utføre elektriske arbeider selv kan du risikere støt, kortslutning og brudd i varmekablene.



Les mer om å pusse opp bad her


Bytte eller montere nytt sikringsskap

Sikringsskapet sørger for at det er trygt å bruke elektriske installasjoner og apparater i boligen, uten at du risikerer overspenning eller støt.


Alle nye boliger skal ha minst et sikringsskap for å trygt fordele strømmen i boligen. Noen velger også å ha et eget sikringsskap i garasjen, for å trygt bruke elbillader og elektriske verktøy uten å trekke kabel fra boligen.


Hvis du bor i en eldre bolig med et gammelt sikringsskap kan det være lurt å modernisere sikringsskapet, spesielt hvis sikringsskapet har skrusikringer og mangler jordfeilbryter. Disse er ikke tilpasset dagens bruk av elektrisitet.


Gjennomsnittsprisen for et nytt sikringsskap ligger på 18 000 kroner, men kan variere fra 10 000 til 25 000 kroner basert på hvor mye strøm du bruker og hvor stort sikringsskap du trenger. Hvis du skal bytte ut sikringsskapet vil prisen påvirkes av hvor stor del av sikringsskapet som skal byttes ut, antall kurser og om du skal montere nye kurser i sikringsskapet.



Sjekk og kontroll av elektrisk anlegg

El-sjekk og el-kontroll er to ulike oppgaver for elektrikeren, og krever ulik kompetanse. El-sjekk er det mest vanlige for boliger, og har som formål å oppdage feil og mangler i det elektriske anlegget. Under en el-sjekk gjennomfører elektrikeren en generell kontroll av det elektriske anlegget og tar en gjennomgang av sikringsskapet, stikkontakter, brytere og kabler. Elektrikeren vil også ta stikkprøver på ulike elektriske tilkoblinger.


El-kontroll er en mer omfattende jobb, og skal gjennomføres av en sertifisert el-kontrollør. Under en el-kontroll vil elektrikeren ta en grundig kontroll av sikringsskapet, strømmåler, jordfeilbryter og overspenningsvern, i tillegg til elektriske gjenstander i boligen som stikkontakter og apparater.


Les mer om elektrikertjenester her


Elbillader

Du kan selv kjøpe ladestasjon til elbilen din, men monteringen skal en elektriker ta seg av. Det er fordi elbilladeren skal monteres på en egen sikringskurs med jordfeilbryter B, for å være trygg i bruk.


En elbil skal ikke lades gjennom en vanlig stikkontakt. Dersom du jevnlig lader bilen på hytta bør du vurdere å montere en elbillader der også.



Les mer om å montere elbillader her




Finn flinke elektrikerbedrifter på Mittanbud

Finn flinke elektrikerbedrifter på Mittanbud


Se andre elektrikerjobber som er lagt ut på Mittanbud:



Les andres evalueringer av elektrikere på Mittanbud:

Elektriker trengs til oppdrag på Sagene

Godt fornøyd.

Magnus, Oslo om Rett Elektro AS

Sep, 2023

Montere taklamper

Godt gjennomført.

Vegard, Lillehammer om Bravida Norge AS Avd. Lillehammer

Sep, 2023

Flytting/utskifting av lamper

Alt så veldig bra ut - effektivt

Cathrine, Østerås om Boligelektrikeren AS

Sep, 2023


Hvordan velge riktig elektriker



  • Den enkleste måten å finne den rette elektrikeren, er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

  • Du bør invitere relevante elektrikerbedrifter på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

  • Når du skal velge elektrikerfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom elektrikeren sine evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter. På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på elektrikeren sin profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no. Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

  • Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Mittanbud har en egen håndverkerkontrakt som du kan benytte. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

  • Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike elektrikerfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med elektrikeren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

  • Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.



Publisert 30. jan. 2023, 12:30

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:18

Se også

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Se også