Trenger du en elektriker?

Trenger du en elektriker til å legge nye ledninger, montere stikkontakter, spotter eller utføre annet arbeid på det elektriske anlegget? Legger du ut oppdraget på Mittanbud vil flere elektrikere konkurrere om å få jobben gjort!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du en elektriker?

Trenger du en elektriker til å legge nye ledninger, montere stikkontakter, spotter eller utføre annet arbeid på det elektriske anlegget? Legger du ut oppdraget på Mittanbud vil flere elektrikere konkurrere om å få jobben gjort!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva kan en elektriker hjelpe til med?


Det korte svaret er: er det basert på elektrisitet, så kan en elektriker hjelpe. Fra å trekke ledninger og montere stikkontakter til å sette inn spotter. I tillegg kan elektrikere kontrollere og utbedre hele det elektriske anlegget inkludert å jobbe med sikringsbokser og koble boliger på strømnettet.Med andre ord, en elektriker kan hjelpe med alt fra små jobber som å skifte en termostat til å sette opp hele det elektriske anlegget ved totalrenoveringer.Enkelte elektrikerfirmaer tilbyr vakttelefon for hasteoppdrag. Dersom du har behov for en elektriker på svært kort varsel, bør du finne et elektrikerfirma med vakttelefon for umiddelbar hjelp.Elektrikere på Mittanbud hjelpe deg med:


 • Montere nytt eller bytte sikringsskap
 • Montere, kontrollere eller skifte ut elektrisk anlegg
 • Installere elbillader
 • Montere eller flytte stikkontakter
 • Installere gulvvarme
 • Sette opp spotter og annen belysning
 • Ulike serviceoppdragHva påvirker kostnaden for elektrikeroppdrag?


Prisen for en elektriker avhenger blant annet av størrelsen på prosjektet, hvor lang tid det tar å utføre arbeidet og hvilket utstyr som trengs. Om elektrikeren i tillegg må bestille komponenter eller inventar som skal installeres vil det også øke totalprisen.Vanlige prisdrivere for elektrikertjenester er:


 • Størrelse og omfang på arbeidet som skal utføres
 • Antall kontaktpunkter som skal monteres
 • Utstyr og materialer
 • Tilgjengelighet til det elektriske anlegget
 • Eventuelle forberedelser før oppdragetNår trenger du en elektriker?


Du har lov til å gjøre mindre elektrisk arbeid selv, som å skifte deksel på stikkontakter og koble til frittstående eller fastmonsterte lamper med stikkontakt.Men om du skal koble på sukkerbiter, trekke ledninger eller mer skal du bruke en elektriker. Om man velger å utføre slike jobber selv - så risikerer man at forsikringsselskap ikke vil være til hjelp om det først går galt.Elektriker monterer hvite stikkontakter på en grå vegg.

Du kan gjøre noe småelektrisk arbeid selv, men i de aller fleste tilfeller trenger du en faglært elektriker. Da unngår du også forsikringssmell dersom det oppstår skade eller brann i anlegget.- Pusse opp kjøkken


Hvis du skal pusse opp kjøkkenet trenger du en elektriker når nye lys, stikkontakter og elektriske gjenstander skal monteres. Store elektriske apparater som stekeovn og lignende skal ha en egen kurs i sikringsskapet, og dette skal utføres av en elektriker.


I eldre boliger er det vanlig at det elektriske anlegget ikke er tilpasset nye kjøkkenløsninger, og du må være forberedt på å få utført omfattende elektrisk arbeid hvis du skal pusse opp.- Pusse opp bad


Hvis du skal pusse opp eller totalrenovere badet trenger du en elektriker når du skal legge inn varmekabler, montere ny belysning, stikkontakter og termostat.


Vann og elektrisitet er en dårlig kombinasjon, og det er strenge regler for hvordan et våtrom skal bygges. Ved å utføre elektriske arbeider selv kan du risikere støt, kortslutning og brudd i varmekablene.- Bytte eller montere nytt sikringsskap


Sikringsskapet sørger for at det er trygt å bruke elektriske installasjoner og apparater i boligen, uten at du risikerer overspenning eller støt.


Alle nye boliger skal ha minst et sikringsskap for å trygt fordele strømmen i boligen. Noen velger også å ha et eget sikringsskap i garasjen, for å trygt bruke elbillader og elektriske verktøy uten å trekke kabel fra boligen.


Hvis du bor i en eldre bolig med et gammelt sikringsskap kan det være lurt å modernisere sikringsskapet, spesielt hvis sikringsskapet har skrusikringer og mangler jordfeilbryter. Disse er ikke tilpasset dagens bruk av elektrisitet.


Gjennomsnittsprisen for et nytt sikringsskap ligger på 18 000 kroner, men kan variere fra 10 000 til 25 000 kroner basert på hvor mye strøm du bruker og hvor stort sikringsskap du trenger. Hvis du skal bytte ut sikringsskapet vil prisen påvirkes av hvor stor del av sikringsskapet som skal byttes ut, antall kurser og om du skal montere nye kurser i sikringsskapet.- Sjekk og kontroll av elektrisk anlegg


El-sjekk og el-kontroll er to ulike oppgaver for elektrikeren, og krever ulik kompetanse. El-sjekk er det mest vanlige for boliger, og har som formål å oppdage feil og mangler i det elektriske anlegget. Under en el-sjekk gjennomfører elektrikeren en generell kontroll av det elektriske anlegget og tar en gjennomgang av sikringsskapet, stikkontakter, brytere og kabler. Elektrikeren vil også ta stikkprøver på ulike elektriske tilkoblinger.


El-kontroll er en mer omfattende jobb, og skal gjennomføres av en sertifisert el-kontrollør. Under en el-kontroll vil elektrikeren ta en grundig kontroll av sikringsskapet, strømmåler, jordfeilbryter og overspenningsvern, i tillegg til elektriske gjenstander i boligen som stikkontakter og apparater.- Installere elbillader


Du kan selv kjøpe ladestasjon til elbilen din, men monteringen av elbillader skal en elektriker ta seg av. Det er fordi elbilladeren skal monteres på en egen sikringskurs med jordfeilbryter B, for å være trygg i bruk.


En elbil skal ikke lades gjennom en vanlig stikkontakt. Dersom du jevnlig lader bilen på hytta bør du vurdere å montere en elbillader der også.Alle elektrikere på Mittanbud er DSB*-godkjent. Dette betyr at kvalifikasjonene til våre elektrikere tilfredsstiller kravene i det norske regelverket.


Når du velger elektriker på Mittanbud kan du dermed være sikker på at du får hjelp av en kvalitetssikret håndverker!


*DSB = Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap


Utvalgte elektrikere på Mittanbud
Promotert
EL Alliansen AS logo
Promotert
EL Alliansen AS

Topprangert

468 jobber

Be om tilbud

Topprangert

468 jobber

EL Alliansen AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Bærum, Asker, med 4.9 av 5 stjerner fra 296 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt EL Alliansen AS her!
J

Jakob

17.6.2024

Utførte jobben som avtalt.

Be om tilbud
Promotert
Nor-El AS logo
Promotert
Nor-El AS

Topprangert

141 jobber

Be om tilbud

Topprangert

141 jobber

Nor-El AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Tromsø, Balsfjord, Bodø, med 4.9 av 5 stjerner fra 90 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Nor-El AS her!
J

Jøran

13.6.2024

Rask /ryddig og til avtalt pris.

Be om tilbud

1199 jobber

Moderne Elektro As har utført flere jobber fra Mittanbud i Nittedal, Oslo kommune, Lørenskog, med 4.7 av 5 stjerner fra 841 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Moderne Elektro As her!
T

Thomas

17.6.2024

Bra

Be om tilbud

444 jobber

KRISTIANSAND ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Risør, Grimstad, Gjerstad, med 4.7 av 5 stjerner fra 251 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt KRISTIANSAND ELEKTRO AS her!
H

Hilde V Tonstad

14.6.2024

Veldig fornøyd med jobben, raskt og effektivt.

Be om tilbud
Vis flere bedrifter


Siste jobber på Mittanbud til elektrikere

Montere og installere elbillader

7713STEINKJER

Jeg ber om tilbud på installasjon og montering av elbillader. Det trekkes opp en ny kurs fra sikringsskap og ut i carport. Sikringsskapet er i kjeller.

Trekke ny kabel fra lysbryter til el punkt tak

4034STAVANGER

Hei, har hatt en utegang som jeg har kledd inn og blitt innegang. Regner med det er andre krav på el anlegg fra ute til inne. Trenger å koble til nåværende lysbryter til el punkt. Bryter er også koblet til stikk ute og lampe. Mulig det trengs ny sikring også

Elektriker nå

0276OSLO

Høy prioritet: Trenger elektriker. Det er mørkt i gangen i leiligheten fordi en bryter (dreie-potensiometer til variable LED-downlights) er ødelagt. Den må skiftes. Litt lavere prioritet: På badet lyser det bestandig fordi dreie-potensiometer er ødelagt. Lavest prioritet: Samtidig ønsker vi å få byttet doble stikkontakter til 4-dobbelt. Dette gjelder ca. 5 stk. To nye kontakter må legges opp.

Elbil ladere

4019STAVANGER

Vi i sameiet Schancheholen ønsker en avtale med fastpris for installasjon av elbil ladere. Vi er et sameie med 40 enheter og har garasjeanlegg under blokken. Vi har de siste årene hatt en avtale med et elektrikerfirma som kan gi oss fastpris med standard veggmontering for 20.500kr inkludert mva. Ønsker å høre andre tilbud før vi eventuelt signerer ny avtale.

Elektrisk arbeid i forbindelse med oppussing

0357OSLO

Skal i forbindelse med totaloppussing flytte og legge opp nye stikkontakter, legge inn spotter i nedlektet tak, flytte lyspunkter i tak og legge opp strøm til nytt kjøkken på ny plassering. Trenger trolig også å legge opp ny(e) kurs(er). Leiligheten er 62 kvm.

Utbedring avvik El-tilsynet

4847ARENDAL

Vi har hatt El-tilsyn hos oss i tomannsboligen og trenger noen til å utbedre avvikene vi fikkLes andres evalueringer av elektrikere på Mittanbud:
El

Supert gjennomført og god kommunikasjon underveis

Juni 2024
E

Erlend om GP ELEKTRO AS

Oslo
Oppdatere det elektriske, nye kontakter, skifte termostat m.m.

Flinke folk!

Juni 2024
T

Torbjørn om MONSEN ELEKTRO AS

Eidsvåg i åsane
Installere spotlights

Raske og godt resultat

Juni 2024
S

Simon om OSLOVIKEN ELEKTRO AS

Oslo
Lav spenning på anlegg

Kom og gjorde søk

Juni 2024
T

Trond Inge om Elektro Eksperten AS

Espeland
Kontaktpunkt utendørs

Godt gjennomført jobb til fornuftig pris

Juni 2024
E

Erik Kvia om Blu Electro AS

Stavanger
Fullføre prosjekt etter konkurs

Kom presis på avtalt tid, var kunnskapsrik og effektiv. Kommunikasjonen fungerte strålende. Anbefales

Juni 2024
I

Inger Hagen om JC ELEKTRO & DESIGN AS

Oslo
Elektriker etter montering av screens til vindu ute

God kommunikasjon hele veien, effektive, proffe og nøye

Juni 2024
D

Dorthe om OSLO VEST ELEKTRO AS

Kjeller
belysning

Profesjonalitet i gjennomføring Rimelig pris

Juni 2024
N

Natalia om Tandbergs Elektriske AS

Oslo
Elektriker-montering

Arbeidet ble raskt og godt gjennomført. Faktura er ikke mottatt. Gitt at denne er i samsvar med tilbud, vil jeg gi bedriften mine beste anbefalinger.

Juni 2024
T

Terje om URHEIMS ELEKTROKOMPANI AS

Fana
Installering av elbillader

Godt utført og god kommunikasjon.

Juni 2024
O

Olav om Vik Elektriske A/S

Hønefoss
Belysning til stue

Raske og gode på pris. Kommunikasjon kan være litt vanskelig til tider.

Juni 2024
M

Morten om SMART ELEKTRONIKK AS

Bergen
Rehabilitering el-anlegg - nye sikk, spotter, opplegg nytt kjøkken

Toni har gjort en god jobb, var flink til å foreslå løsninger for å få mest mulig av anlegget skjult, men må jobbe med å kommunisere bedre.

Juni 2024
A

Aleksander om EXACT ELEKTRO AS

Oslo
To elbilladere ønskes montert

Hyggelige folk og godt utført arbeid utført for 2 år siden av Sectech. På de 2 årene har jeg ikke hatt noen problemer med laderen.

Juni 2024
A

Alexander om Sectech AS

Trondheim
Montere stikkontakt på kjøkken

Flott utført jobb. Pent resultat, effektivt og hyggelig. God kommunikasjon.

Juni 2024
E

Eirik om AC Elektro AS

Bergen
Utbedring av elektrisk avvik på bad – Juni 2024

Helt strålende, alt var perfekt :) Top score 10 av 10.

Juni 2024
R

Robert om STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

Oslo
Elektrisk arbeid fritidsbolig

Kunnskapsrik og profesjonell, med lang erfaring

Juni 2024
K

Kate om AQILA AS

Skedsmokorset
Koble til elektrisk markise + lampe på bad

Veldig fornøyd, kom på kort varsel, gjorde et veldig bra arbeide til avtalt pris

Juni 2024
A

Ann-Kristin om STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

Oslo
Bytte termostat-bryter til varmekabler

Kom til avtalt tid og jobben ble utført raskt og effektivt

Juni 2024
L

Liam om STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

Kongsberg
Trenger 2 ekstra stikkontakter

Arbeid utført og flott

Juni 2024
A

Arild om SVITHUN ELEKTRO AS

Sandnes
Utbedring av avvik funnet ved eltilsyn

Fornøyd med både arbeid og pris

Juni 2024
J

Julie om Isum Elektro

Oslo
Smart/digital dimmeløsning for LED lysstyring stue/soverome

Great work and delivery.

Juni 2024
H

Henning om Sofienberg Elektro AS

Oslo
Kontakt til varmtvannstank, feste armatur

Real og god kommunikasjon. Effektiv og profesjonelt arbeide. Kan absolutt anbefales.

Juni 2024
S

Solveig om RETT ELEKTRO AS

Åsgårdstrand
Montere elbillader

Ryddig og god kommunikasjon. Fornuftig pris og godt og raskt utført arbeide. Kan anbefales.

Juni 2024
L

Lars om EMT Elektro

Tolvsrød
Montere ny kontakt på bad

Raskt og effektivt utført

Juni 2024
S

Svein om Elmo Teknikk AS

Molde


Hvordan velge riktig elektriker


 • Den enkleste måten å finne den rette elektrikeren, er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

 • Du bør invitere relevante elektrikerbedrifter på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

 • Når du skal velge elektrikerfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom elektrikeren sine evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter. På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på elektrikeren sin profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no.


  Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

 • Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

 • Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike elektrikerfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med elektrikeren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

 • Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.Publisert 30. jan. 2023, 12:30

Oppdatert 03. juni 2024, 12:30

Hva koster en elektriker?

Gjennomsnittlig timespris (ink. MVA.) for elektrikere på Mittanbud er:

kr 890 - kr 1 200

Gjennomsnittlig totalpris for elektrikeroppdrag på Mittanbud er:

kr 14 000

Også for borettslag og sameier


Mittanbud kan hjelpe borettslag og sameier med å finne dyktige håndverkere for små og store prosjekter!


Les hvordan vi kan hjelpe borettslag og sameier her