Håndverker

Elektriker

Trenger du en elektriker?

Planlegger du et nytt prosjekt, og trenger en elektriker til å legge nye ledninger, montere stikkontakter eller utføre annet arbeid på det elektriske anlegget? På Mittanbud får du uforpliktende tilbud fra flere elektrikere – helt gratis.

Kom i gang!

Elektrikertjenester

Elektrikere utfører mange ulike tjenester, og kan hjelpe deg med alt fra å montere stikkontakter og sjekke det elektriske anlegget, til større oppussingsprosjekter og totalrenoveringer hvor mange ulike fagområder er involvert.


Enkelte elektrikerfirmaer tilbyr vakttelefon for hasteoppdrag. Dersom du har behov for en elektriker på svært kort varsel, bør du finne et elektrikerfirma med vakttelefon for umiddelbar hjelp.


Avhengig av hva du trenger hjelp til, kan elektrikere på Mittanbud hjelpe deg med:


 • Montere nytt eller bytte sikringsskap
 • Montere, kontrollere eller bytte elektrisk anlegg
 • Installere elbillader
 • Montere eller flytte stikkontakter
 • Installere gulvvarme
 • Ulike serviceoppdrag


Hva koster en elektriker?

Prisen for en elektriker avhenger blant annet av størrelsen på prosjektet, hvor lang tid det tar å utføre arbeidet og hvilket utstyr som trengs. Om elektrikeren i tillegg må bestille komponenter eller inventar som skal installeres vil det også øke totalprisen.Timepris for elektriker

Timeprisen for en elektriker ligger ofte mellom 700 og 1100 kroner. I de fleste tilfeller vil elektrikeren også ha en oppstartspris for oppdraget. Dette inkluderer ofte transport, dokumentasjon av arbeid utført og sluttarbeid. Noen elektrikere tilbyr også fastpris for enkelte oppdrag.
Vanlige prisdrivere for elektrikertjenester er:


 • Størrelse og omfang på arbeidet som skal utføres
 • Antall kontaktpunkter som skal monteres
 • Utstyr og materialer
 • Tilgjengelighet til det elektriske anlegget
 • Eventuelle forberedelser før oppdraget


Når trenger du en elektriker?

Du har lov til å gjøre mindre elektrisk arbeid selv, som å skifte deksel på stikkontakter og koble til lamper, men i de aller fleste tilfeller skal du bruke en elektriker når du skal utføre arbeid på det elektriske anlegget.
Elektriker monterer hvite stikkontakter på en grå vegg.

Du kan gjøre noe småelektrisk arbeid selv, men i de aller fleste tilfeller trenger du en faglært elektriker. Da unngår du også forsikringssmell dersom det oppstår skade eller brann i anlegget.


VISSTE DU AT…

Alle elektrikere på Mittanbud er DSB*-godkjent? Dette betyr at kvalifikasjonene til våre elektrikere tilfredsstiller kravene i det norske regelverket.


Når du velger elektriker på Mittanbud kan du dermed være sikker på at du får hjelp av en kvalitetssikret håndverker!


*DSB = Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskapPusse opp kjøkken

Hvis du skal pusse opp kjøkkenet trenger du en elektriker når nye lys, stikkontakter og elektriske gjenstander skal monteres. Store elektriske apparater som stekeovn og lignende skal ha en egen kurs i sikringsskapet, og dette skal utføres av en elektriker.


I eldre boliger er det vanlig at det elektriske anlegget ikke er tilpasset nye kjøkkenløsninger, og du må være forberedt på å få utført omfattende elektrisk arbeid hvis du skal pusse opp.Les mer om å pusse opp kjøkken her


Pusse opp bad

Hvis du skal pusse opp eller totalrenovere badet trenger du en elektriker når du skal legge inn varmekabler, montere ny belysning, stikkontakter og termostat.


Vann og elektrisitet er en dårlig kombinasjon, og det er strenge regler for hvordan et våtrom skal bygges. Ved å utføre elektriske arbeider selv kan du risikere støt, kortslutning og brudd i varmekablene.Les mer om å pusse opp bad her


Bytte eller montere nytt sikringsskap

Sikringsskapet sørger for at det er trygt å bruke elektriske installasjoner og apparater i boligen, uten at du risikerer overspenning eller støt.


Alle nye boliger skal ha minst et sikringsskap for å trygt fordele strømmen i boligen. Noen velger også å ha et eget sikringsskap i garasjen, for å trygt bruke elbillader og elektriske verktøy uten å trekke kabel fra boligen.


Hvis du bor i en eldre bolig med et gammelt sikringsskap kan det være lurt å modernisere sikringsskapet, spesielt hvis sikringsskapet har skrusikringer og mangler jordfeilbryter. Disse er ikke tilpasset dagens bruk av elektrisitet.


Gjennomsnittsprisen for et nytt sikringsskap ligger på 18 000 kroner, men kan variere fra 10 000 til 25 000 kroner basert på hvor mye strøm du bruker og hvor stort sikringsskap du trenger. Hvis du skal bytte ut sikringsskapet vil prisen påvirkes av hvor stor del av sikringsskapet som skal byttes ut, antall kurser og om du skal montere nye kurser i sikringsskapet.Sjekk og kontroll av elektrisk anlegg

El-sjekk og el-kontroll er to ulike oppgaver for elektrikeren, og krever ulik kompetanse. El-sjekk er det mest vanlige for boliger, og har som formål å oppdage feil og mangler i det elektriske anlegget. Under en el-sjekk gjennomfører elektrikeren en generell kontroll av det elektriske anlegget og tar en gjennomgang av sikringsskapet, stikkontakter, brytere og kabler. Elektrikeren vil også ta stikkprøver på ulike elektriske tilkoblinger.


El-kontroll er en mer omfattende jobb, og skal gjennomføres av en sertifisert el-kontrollør. Under en el-kontroll vil elektrikeren ta en grundig kontroll av sikringsskapet, strømmåler, jordfeilbryter og overspenningsvern, i tillegg til elektriske gjenstander i boligen som stikkontakter og apparater.


Les mer om elektrikertjenester her


Elbillader

Du kan selv kjøpe ladestasjon til elbilen din, men monteringen skal en elektriker ta seg av. Det er fordi elbilladeren skal monteres på en egen sikringskurs med jordfeilbryter B, for å være trygg i bruk.


En elbil skal ikke lades gjennom en vanlig stikkontakt. Dersom du jevnlig lader bilen på hytta bør du vurdere å montere en elbillader der også.Les mer om å montere elbillader her

Se andre elektrikerjobber som er lagt ut på Mittanbud:

Bytte termostat til varmekabler bad.

4848ARENDAL

Termostaten til varmekablene på badet fungerer ikke som den skal. Gulvet blir varmt, men det røde lyset blir aldri grønt når ønsket varme er oppnådd.

Nytt elektrisk anlegg

5142FYLLINGSDALEN

Jeg skal ha nytt elektrisk anlegg i leiligheten, men ønsker å trekke kabler selv

Elektrikerarbeid

3057SOLBERGELVA

Hei. Vi ønsker pris på elektro arbeid på my enebolig som skal bygges til neste år. Vi ser på muligheten for smarthus løsning eventuelt også

Oppgradere sikringsskap

0983OSLO

oppgradere sikringsskap med automatsikringer i leilighet

Toalett søker spotlight på taket

6003ÅLESUND

Vi ønsker å sette opp spotlight på taket i toalettet. (2x2 m2). Og i dag så har vi en bryter som slår på både taklampen, lampen over speilet og viften. Det er veldig irriterende så det må separeres.

Installasjon av 9 LED spotter + dimmer

1166OSLO

Har 9 stk halogen spotter + en dimmer som jeg ønsker å få byttet med 9 stk LED spotter + dimmer. Spottene sitter i taket i gangen, og sikringsskapet er plassert samme sted. Se vedlagte bilder. Jeg har kjøpt inn LED spotter, dimmer, kabler og downlightsrammer hos Elektroimportøren, så dette er kun selve arbeidet. Om du er nøyaktig, forsiktig og glad i å bruke vater er dette jobben for deg. Da ønsker jeg gjerne et tilbud på arbeidet.Les andres evalueringer av elektrikere på Mittanbud:

Elektriker Systemer AS

Des. 2023

Fikse 8 punkter etter Tilsynsrapport

"De kom til avtalt tid og jeg betalte det vi hadde avtalt. Han jobber effektiv og var ryddig."
E
Edvard
Oslo

Moderne Elektro As

På mittanbud.no siden 2011 Kontakt oss dersom du ønsker solceller på ditt tak. Moderne elektro er autorisert og anbefalt av Tesla for installasjon av Tesla sine ladestasjoner. Vi er også autorisert av Easee, Waybler Defa, og leverer komplette løsninger for lading av elbiler i sameier/borettslag. Vi utfører også elektriske installasjoner i boliger.

Des. 2023

Ny kurs i sikringsskap til induksjonstopp

"Hyggelig og serviceinnstilt montør, god pris"
A
Alexander
Vinterbro
Moderne Elektro As

WILLY OLSEN EL INSTALLASJON AS

Willy Olsen El-Installasjon AS ble etablert i 1992 av daglig leder Willy Olsen.Willy Olsen El-Installasjon AS er din lokale elektriker i Indre Østfold. Vi har lang og bred erfaring i bransjen, og kan hjelpe deg med en rekke elektrikertjenester. Vi tar på oss det meste av oppdrag, både større og mindre prosjekter. Vi er i dag 4 ansatte, inkludert en lærling. Våre elektrikere står klare for å bistå deg med våre tjenester i både nye og eldre bygg.Vi er medlem av Nelfo og godkjent lærebedrift.Ta gje...

Se mer
Des. 2023

Elektrikertjenester

"Ryddig og bra, anbefaler 😊"
N
Nina H W
Askim
WILLY OLSEN EL INSTALLASJON AS

EL Alliansen AS

Gjengen du møter i EL Alliansen er meget serviceinnstilte norske elektrikere, med lang fartstid i bransjen. Vi har satt oss som mål å skulle leve av vårt gode omdømme, og det forplikter. Vår beste markedsføring er din referanse!Vi håper du vil vise oss tilliten og lover å ta godt vare på den.Når jobben er gjort lager vi godkjent dokumentasjon som vi laster opp i Boligmappa som tilhører din bolig.

Des. 2023

Mange småjobber inne/ute elektrikker

"Helt supre fra begynnelse til slutt. God kommunikasjon hele veien, og veldig hyggelige gutter. Anbefales"
A
Ann Kristin
Hommersåk
EL Alliansen AS

HUS ELEKTRO BERGEN AS

Hus Elektro har service arbeid mot privatkunder som spesialfelt, dvs at vi går mye på installasjon av bolig-hytter-rorbuer-garasjer , men og mindre jobber som skifte av inntak og utskiftning av skrusikringer til nye jordfeilautomater kjøkken rehab samt bad rehab Vi er 20 ansatte pr 01.01.2017 hvor 3 stk er deltidsansatte. Bedriften innehar EL-Kraft autorisasjon (Sjekk el-virksomhets registeret på DSB sinen sider (Direktoratet for sammfunnsikkerhet)  Bedriften har også EKOM autorisasjon (sjekk...

Se mer
Des. 2023

Installere nye lys og nye stikkontakter

"Kjempe fornøyd med jobben som ble utført av Hus Elektro. Anbefales!"
J
Jørgen
Bergen
HUS ELEKTRO BERGEN AS

VISJONEL AS

Visjonel AS er elektrikeren for alle. Vi tar på oss oppdrag i alle størrelser, fra å skifte en lyspære til nye anlegg i hus og leiligheter. Vi ønsker å tilby deg den aller beste kundeopplevelsen, og vi vil at det skal være trygt og enkelt å forholde seg til elektrikeren. Se mer på www.visjonel.no Vi server hele Oslo og Akershus, samt Østfold med elektrikertjenester for: - Privatkunder - Bedriftskunder Vi tar alle oppdrag i alle størrelse og former. Alt fra å bytte en ødelagt stikkontakt,...

Se mer
Des. 2023

Tilkobling av strøm til luft/vann varmepumpe

"Møter til avtalt tid, og leverer til avtalt pris. Kvalitetsmessig utført."
C
Chris
Torp
VISJONEL AS

Asi Elektro AS

Vi er en elektrobedrift med kompetanse og erfaring innenfor de fleste områder, både små- og store oppdrag. Teamet består av personer med høy faglig kompetanse, med fokus på effektivitet og utførelse. Vi strekker oss alltid litt lenger for at kunden skal bli fornøyd.

Des. 2023

legge ut stikkontkakt til varmepumpe

"Effektiv og veldig hyggelig eletriker, bra pris som ble avtalt på forhånd. Kommer til å bruke de igjen :)"
K
Katrine Eriksen
Sandnes
Asi Elektro AS

Flyt Elektro AS

Des. 2023

Oppgradering av sikringsskap med både automatiske og skrusikringer

"God informasjon rundt hva som måtte gjøres for å fullføre jobben, god kommunikasjon fra start til slutt, punktlig oppmøte og god kvalitet på arbeidet som ble utført. Flyt Elektro anbefales!"
S
Slawomir
Oslo

AB ELEKTROINSTALLASJON AS

Des. 2023

Stikkontakter

"Raskt og effektivt gjennomført."
A
Arne
Sandvika
AB ELEKTROINSTALLASJON AS

SDS ELEKTRO AS

4.9 (262)

Des. 2023

Heng opp taklampe

"Veldig pålitelig og hyggelig!"
S
Sara
Oslo
SDS ELEKTRO AS

Isum Elektro

Isum Elektro er et nystartet enkeltmannsforetak men vi har 30 års erfaring i bransjen.Vi er medlem av innkjøpslaget. Elektro Union. Rask -Rimelig og effektiv.

Des. 2023

Liten jobb elektriker

"Rask og effektiv. Kom som avtalt. Anbefales"
A
Arne
Oslo

BERGEN ELEKTRO OG VARME AS

Vi tilbyr nyinstallasjon, rehabilitering og andre oppgraderinger i det elektriske anlegget innenfor industribygg, produksjonslokaler, boliger m.m. Våre kunder får god oppfølging, rådføring av produkter etter behov og ønsker, kvalitetssikker installasjon og dokumentasjon etter dagens standard til avtalt tid og avtalt pris. Enten du er privatperson eller bedrift, vi hjelper deg. Bergen elektro og varme AS - Når du har behov for elektriker

Nov. 2023

Rehabilitering av hytte

"Utførte jobben raskt og effektivt. Elektriker kom til avtalt tid og var hyggelig."
B
Bente Opheim
Søreidgrend
BERGEN ELEKTRO OG VARME AS

Hvordan velge riktig elektriker • Den enkleste måten å finne den rette elektrikeren, er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

 • Du bør invitere relevante elektrikerbedrifter på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

 • Når du skal velge elektrikerfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom elektrikeren sine evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter. På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på elektrikeren sin profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no.


  Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

 • Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

 • Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike elektrikerfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med elektrikeren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

 • Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.Publisert 30. jan. 2023, 12:30

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Se også

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.