Innvendig oppussing

Pusse opp kjøkken

Skal du pusse opp kjøkkenet?

Planlegger du å pusse opp kjøkkenet? Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere eller utføre en overflateoppussing kan du få hjelp av dyktige håndverkere fra Mittanbud. Legg ut jobben i dag og motta gode tilbud fra flinke fagfolk – helt gratis!

Legg ut jobben

Hvor mye koster det å pusse opp kjøkkenet?

Prisen på kjøkkenoppussingen vil variere ut ifra hvor mye og hva du skal gjøre. Dersom du planlegger en totalrenovering er dette vesentlig dyrere enn om du kun skal utføre en overflateoppussing.


Prisen for totalrenovering av kjøkkenet pleier å ligge på mellom 100 000 - 300 000 kroner. En totalrenovering omfatter som regel å skifte ut hele kjøkkeninnredningen, installere nye hvitevarer og belysning, i tillegg til å gjøre endringer på rørsystemer eller ventilasjon.

Skal du derimot utføre en overflateoppussing av kjøkkenet koster dette i gjennomsnitt 4000 kroner per kvadratmeter. En overflateoppussing vil for eksempel være å skifte ut fronter på skuffer og skap, male veggene, skifte håndtak og andre estetiske detaljer.


En overflateoppussing vil kun endre på kjøkkenets visuelle uttrykk. Planlegger du å pusse opp et gammelt kjøkken, bør du vurdere å totalrenovere. Det er lite lønnsomt å pusse opp alle overflatene på kjøkkenet, dersom selve innredningen er så sliten at du uansett må totalrenovere om noen få år.


Et nytt kjøkken øker boligens verdi, og selv om en totalrenovering er kostbar kan det likevel lønne seg i lengden. Hvis du er usikker på om du bør totalrenovere kjøkkenet bør du vurdere tilstanden på kjøkkenet nøye. Det kan være lurt å invitere ulike håndverkere på befaring, så får du en faglig vurdering før du bestemmer deg. En befaring er som regel gratis, i tillegg til at du får et reelt prisestimat på en eventuell renovering.Omfang, kompleksitet og tidsbruk for kjøkkenoppussingen

Omfanget på oppussingen avhenger av hva slags prosjekt du planlegger. En totalrenovering av kjøkkenet er et stort prosjekt som krever god planlegging og kompetanse – og ikke minst tid.


Dersom du ansetter håndverkere til å renovere kjøkkenet kan du regne med å være uten kjøkken i en til to uker. Om du derimot tenker å gjøre større deler av renoveringen selv, vil tidsbruken variere etter hvor godt du planlegger i forkant og hvor mye tid du setter av til å jobbe, men som regel vil det ta mellom en til tre måneder. Husk at alt arbeid på det elektriske, rør og avløp må utføres av en fagperson.


Hvis du har et kjøkken som i utgangspunktet er i god stand, men som kunne trengt en oppgradering er det ikke sikkert at det er nødvendig med en totalrenovering. I mange tilfeller vil det være nok med en overflateoppussing, som er både rimeligere og mindre omfattende. En overflateoppussing kan gjøre mye for helhetsinntrykket av kjøkkenet, og du bestemmer selv hvor mye og hva du skal gjøre.Disse håndverkerne trenger du når du skal pusse opp kjøkkenet

Når du skal pusse opp kjøkkenet vil du ha behov for flere håndverkere. Skal du totalrenovere kan det være lurt å planlegge sammen med en interiørarkitekt, slik at du får hjelp til å tegne et ordentlig fint kjøkken med god romløsning og plassbruk.


Det er lurt å bruke en totalentreprenør når du skal renovere kjøkkenet, da vil som regel prosjektet gå raskere og mer knirkefritt. I tillegg kan entreprenøren fungere som prosjektleder, og ta ansvar for å ansette flinke håndverkere og kjøpe inn materialer.


Dersom du skal legge om eller legge nye rør og avløp har du behov for en rørlegger. Dette er arbeid som skal utføres av profesjonelle, slik at du ikke risikerer vannlekkasjer eller andre kostbare feil på kjøkkenet. Det samme gjelder for det elektriske arbeidet, enten du skal installere ny belysning eller hvitevarer. Du trenger en elektriker til dette arbeidet.


Hvis du skal legge nye fliser over kjøkkenbenken trenger du en flislegger til dette, og eventuelt en maler til å male vegger og tak. Snekkeren kan hjelpe deg med å rive den gamle kjøkkeninnredningen og sette inn den nye.Dette kan øke prisen på oppussingen av kjøkkenet:

 • Totalrenovering eller overflateoppussing
 • Valg av materialer
 • Spesialtilpassede løsninger
 • Flytting av ventilasjonsanlegget eller rørsystem
 • Endring på bærende konstruksjon
 • Rive eller sette opp nye vegger


Gi nytt liv til hjemmet ved å pusse opp kjøkkenet.


Totalrenovering av kjøkkenet

En totalrenovering av kjøkkenet involverer større endringer enn en overflateoppussing.


Totalrenovering av kjøkkenet kan blant annet innebære:

 • Endring i bærende konstruksjoner eller romløsning
 • Ny kjøkkeninnredning
 • Nye elektroniske installasjoner og belysning
 • Nytt røropplegg
 • Endre på ventilasjonsanlegg
 • Legge nytt gulv
 • Male eller flislegge vegger og tak
 • Nye hvitevarer

Når du skal sette i gang med en totalrenovering er planleggingen alfa omega. Det er lurt å planlegge for et kjøkken som kan vare lenge, og ikke nødvendigvis følge alle de nyeste trendene.


Ofte kan det lønne seg å bruke tid med en interiørarkitekt i starten av prosjektet, for å få nyttige råd i planleggingen. Det er også mange kjøkkenleverandører som har digitale planleggere, hvor du kan modellere ditt nye kjøkken. Dette kan være et nyttig verktøy før du begynner å snekre.


Når du har bestemt deg for hvordan det nye kjøkkenet skal se ut og hvilke materialer du skal ha, bør du bestille det i god tid. Det er ofte lang leveringstid på ulike komponenter til kjøkkenet – og det er kjipt å stå med et halvveis ferdig kjøkken for så å måtte vente en måned på nye benkeplater.


Når du skal sette i gang med selve renoveringen, kan det være lurt å ansette en entreprenør. Da har du en prosjektleder som har god greie på hva som skal gjøres, og entreprenøren kan ta ansvaret med å hente inn håndverkerne du trenger underveis. Da trenger du bare å forholde deg til en person gjennom prosjektet, i tillegg til at du har en fagperson med god oversikt over hele renoveringen.Ulike typer kjøkkenprosjekter

Hvis du skal i gang med oppussing av kjøkkenet, innebærer dette mange ulike prosjekter. Dette er noen av prosjektene du kan begynne med:


Kjøkkenmontering og installasjon av hvitevarer

Når du skal montere det nye kjøkkenet er det lurt å få hjelp av en snekker. Du kan montere den nye innredningen selv, men dette krever en presis og kyndig hånd slik at du ikke ender opp med slarkete skuffer eller skjeve hyller. Til installasjonen av nye hvitevarer er du nødt til å få hjelp av en elektriker – dette er nemlig ikke lov å utføre med mindre du er fagkyndig.Les mer om montering og installasjon her

Demontere kjøkkenet

Når du skal renovere kjøkkenet er du nødt til å demontere det gamle først. Om du planlegger å gi bort eller selge den gamle kjøkkeninnredningen er det viktig at du ikke ødelegger den underveis i rivingen. Du kan demontere alt på kjøkkenet selv, bortsett fra det som involverer ledninger eller rør, det må du få hjelp av fagfolk til å fjerne.

Trenger du hjelp med riving?

Flislegging over kjøkkenbenken

Fliser over kjøkkenbenken er et populært valg – og ikke uten grunn. Fliser krever lite vedlikehold, er enkle å rengjøre og holder seg fine lenge. I tillegg kan du velge mellom mange ulike fliser og mønstre, blant annet er det populært med heksagonfliser eller fliser i fiskebeinsmønster. Flisleggeren kan hjelpe deg med å finne et godt uttrykk for kjøkkenet ditt.

Skal du flislegge?


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med kjøkkenoppussingen

WEST-RENS GUNNAR WESTLIE

Vi er et lite firma som kan tilby det meste innen ventilasjon. Vi kan tilby følgende tjenester:- Rens av ventilasjonskanaler til mekanisk, balansert og naturlig ventilasjon.- Vedlikehold/service på aggregater.- Filterbytte med abonnement.- Reparasjoner av aggregater, viftemotorer og annet mekanisk/elektrisk arbeid.- Konsultasjoner/feilsøking.

Se mer

Bytte/reparere Villavebt TSL-2

"anbefales"
A
Andras
Oslo, Feb. 2024
WEST-RENS GUNNAR WESTLIE

GAMABYGG AS

Fikse fryserdør og vanntilførsel til vaskemaskin

"Trengte dette arbeidet raskt og han var pålitelig i utførelse"
P
Pernille
Lysaker, Feb. 2024
GAMABYGG AS

DANILA BYGG AS

Totalrenovering av bolig!Pusse opp kjeller! Pusse opp bad!Fasadeendring og kledning!Terrasse!Maling!

Oppgradering av hus

"Alex og hans team er de mest profesjonelle og pålitelige håndtverkere vi har møtt. De er svært kvalitetsbevisste, effektive og flinke til å følge opp. Alex finner gode løsninger det andre ser problemer eller trekker på skuldrene. Prisen er god og vi ..."Se mer
G
Geir
Oslo, Feb. 2024
DANILA BYGG AS

INTERIØR MONTERING ARTURAS BAKAS

Selskapet ble etablert i 2006 og daglig leder har 40 års erfaring innen håndtverkerbransjen.Snekkerfirma som tar oppdrag innen:montering og renovering av kjøkken, Smartseng, baderomsinnredninger, skyvedørsgarderober, garasjeport montering, diverse snekkerarbeid (vindu, dør, tak, vegg, gulv ).Har tidligere erfaring fra de største leverandører som:Norema, Designa, Ikea, Kvik, HTH, Strai, Sigdal, Huseby, Italia kjøkken & bad, Epoq, Amiga, Smartseng. Har montert over 1900 kjøkken, samt baderom og skyvedørsgarderober og m.m.Vi håper å kunne gi deg denne muligheten til å gi deg den beste servicen i denne bransjen.Tlf: 95120677e-mail: arturasbak@hotmail.com

Se mer

Montering av kjøkken ventilator/benkeplater

"Veldig fornøyd. Ingenting å sette fingeren på. Alt av arbeid så veldig bra ut. Bruker han gjerne igjen."
Å
Ådne
Kristiansand s, Feb. 2024
INTERIØR MONTERING ARTURAS BAKAS

HANDYMAN FRANK YOUSIF

Tar små og mellomstore prosjekter både inne og ute.

Montering av benkeventilator

"Veldig fornøyd med jobben som Frank gjorde. Ryddig prosess fra start til slutt, og veldig god kommunikasjon både før og underveis."
L
Louise
Oslo, Feb. 2024
HANDYMAN FRANK YOUSIF

VT Bygg AS

Snekkerfirma. Ansatte med lang erfaring, kompetanse og gode referanser. Alt i snekkring, materialer levering (glassrekkverk), IKEA kjøkken levering og montering.

Montering av gassplatetopp

"Kom på befaring endte opp med å gjøre jobben med engang. Kjempe fornøyd 🙂."
L
Luis
Skien, Feb. 2024

PGM SERVICE AS

Vi er nye på Mittanbud, men har 20 års erfaring fra tidligere og mange vellykkede prosjekter bak oss. Vi gjør det meste av snekkerarbeid: - Montere kjøkken - Riving av kjøkken - Transport - Gulvlegging - Vindu og dør - Veranda og terrasse - Renovering - Oppussing - Garderobe - Maling - Sparkling Og mye mer! Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

Se mer

Fronter på integrert kombiskap fra Bosch

"Kom som avtalt og prisen ble som avtalt."
K
Kevin
Fredrikstad, Feb. 2024
PGM SERVICE AS

Aganhodzic Renovering

4.9 (24)

Bytte ut/montere benkeplate

"Byttet ut og skjærte til benkeplate med vask og ovn. Gjorde en veldig god og nøye jobb."
C
Christopher Robin
Oslo, Feb. 2024

Tollhaug hverdags tjenester

Bytte defekt kjøkkenkum

"Jeg kan trygt anbefale Tollhaug hverdags tjenester. Det var profesjonalitet i gjennomføring fra start til slutt. Kvalitet på arbeid og god kommunikasjon under veis. Prisen var også veldig god."
M
Marius
Jessheim, Feb. 2024
Tollhaug hverdags tjenester

Mario Møbler

Vi behandler hver kunde individuelt og stiller vår kunnskap til disposisjon for å gjennomføre hvert prosjekt etter kundens behov. Vi vil utføre eventuell montering og reparasjon av møbler. 1. Kjøkkenmøbler og andre møbler etter mål 2. Bedriften Mario møbler/Tilbyr kjøkkenmøbler etter mål, klesskap, garderober, baderomsmøbler og andre. Vi behandler hver kunde individuelt og stiller vår kunnskap til disposisjon for å gjennomføre hvert prosjekt etter kundens behov. I utvalget vårt finner du mest moderne serier med nyeste materialer og en stor portefølje med uvanlige prosjekter. Vi garanterer at du blir fornøyd med resultatet. 3. Tilleggsopplysninger: Vi tilbyr gunstige priser og veldig høy kvalitet på produktet, rask gjennomføring av prosjekter, omfattende rådgivning til prosjekter samt profesjonell montering av møbler kjøpt hos andre produsenter, bl.a. Strai, Sigdal, Svane, Rival. Vi inviterer designere og interiørarkitekter til samarbeid.

Se mer

Kjøkken snekker

"Veldig fornøyd med arbeidet. Anbefales."
H
Hayder
Kongsberg, Feb. 2024
Mario Møbler

STEINKJER BY- OG BYGDESERVICE SA

Vi hjelper deg med det meste i hus, hage og hjem. Trenger du tømrere, dyktige malere eller hjelp til tomtegraving og drenering, gjør vi jobben. Vi har også fagfolk innen muring og flislegging, vaktmester- og gartnertjenester. Vi har sentral godkjenning i tømrerfaget og dyktige tømrere ledet av Tor Even Hestmo. Vi restaurerer også hus etter gammel byggeskikk. Ta gjerne kontakt - vi løser det meste.

Se mer

Skifte av deler av kjøkkeninredning

"Bra!"
P
Pål
Steinkjer, Feb. 2024
STEINKJER BY- OG BYGDESERVICE SA

CHROMART AS

Ingen er nærmere visjonen din enn deg, du inspirerer oss til å gjøre visjonen din til virkelighet. Det er en utrolig gøyal prosess! Vi elsker jobben vår! Denne gleden og lidenskapen oversettes til arbeidet vårt. Det endelige resultatet er fornøyde kunder. Når vi blir ansatt for av deg, er vi i hovedsak gjester i ditt hjem. Dette er et privilegium og en ære som vi respekterer og setter stor pris på. La oss forvandle hjemmet ditt gjennom fine overflater, både inne og ute.

Se mer

Bytte ut og montere stekeovn og platetopp

"Kjempe fornøyd med arbeidet. Det var god kommunikasjon gjennom hele prosessen. Kom til avtalt tid og var effektive:)"
P
Pernille
Oslo, Feb. 2024
CHROMART AS

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Montering og installasjon av Ikea kjøkken

3891HØYDALSMO

Fullstendig montering og installasjon av Ikea kjøkken med hvitevarer og benkeplate. 14 skrog.

Kjøkken montering

3970LANGESUND

Skulle hatt hjelp til og sette opp et kjøkken og montere skuffer og fronter på et ikea kjøkken, skrogene er montert

Integrere IKEA-kjøleskap

0585OSLO

Vi skal integrere IKEA-kjøleskap. Alt er kjøpt inn, så trenger kun hjelp av håndverker til å montere kjøleskapet og fikse foring ++

Bytte kjøkkenbenk-plate og oppvaskkum

0457OSLO

Benkeplate på kjøkken (151x65cm) skal byttes. Oppvaskkum skal felles ned i ny benkeplate og opplegg for vann og avløp skal koples til. Gammel benkeplate og kum skal tas vekk og kastes. Benkeplate og oppvaskkum er alt kjøpt inn fra IKEA, så jobben innebærer å kappe benkeplaten til riktig størrelse, stikke ut hull til oppvaskkum og å sette det hele på plass på eksisterende skap/benk.

Montere kjøkken

1658TORP

Jeg trenger snekker til å montere kjøkken.

Montere kjøkkenvifte og plassbygde skap

2110SLÅSTAD

Montere kjøkkenvifte og plassbygde skapLes evalueringer fra andre jobber lagt ut på Mittanbud
Demontering og montering av kjøkken

Good and easy communication with him. He knows the work, and he quickly advices on the best way to solve things. He meets ups at agreed time, cleans up after himself and leaves at agreed time. I would recommend him time and again. Great and professional workmanship.

Feb. 2024
H

Hillary om RETT MONTERING

Oslo
Riving og vegger/ kitchen and wall rip out

Entreprenøren var veldig god på engelsk, og kom kjapt. effektive og informerte og hvilke ting jeg kunde gjøre selv, slik at det ikke ble unødvendig dyrt. veldig fornøyd

Feb. 2024
J

Johan om Skimelis Byggas

Asker
Rør/vann på kjøkken

Ryddig, effektivt og bra utført arbeid.

Feb. 2024
M

Marcus Bue om DIREKTE RØRSERVICE AS

Oslo
Demontere kjøleskap fra minikjøkken

Rask og god service.

Feb. 2024
S

Snorre om HANESETH VVS BODØ AS

Bodø
montering av Ikea kjøkken

Kjempefornøyd med godt utført jobb. Anbefales

Feb. 2024
L

Linda om R & Nybygg Grigutis

Langhus
Montering av IKEA kjøkken inkl., hvitevarer og avtrekkshette

Veldig fornøyd! Pusset opp kjøkken der Total Maximum Bygg koordinerte alt av håndverkere, elektriker og rørlegger.

Feb. 2024
A

Alma om TOTAL MAXIMUM BYGG AS

Oslo
Montere ny kjøkkenbenk med vask og koketopp

Fikk montert kjøkkenvask og koketopp, og slipt og oljet benkeplate. Ble veldig fint, og god kommunikasjon underveis.

Feb. 2024
Y

Yvonne om Aganhodzic Renovering

Oslo
Bytte fronter, og montere Kvik-kjøkken. Fikse vegg.

Godt utført håndverk. Ryddig oppfølging og avtale om oppmøte

Feb. 2024
I

Ingrid om BDSOLSKJERMING DANIEL BUKATA

Oslo
Enkel ombygging av kjøkken

God kommunikasjon, hyggelig og imøtekommende - og jobben ble utført som avtalt :)

Feb. 2024
J

Jarand om KJØKKENKOMPANIET AS

Oslo
Pusse opp kjøkken

Vi totaloppusset opp kjøkkenet vårt og er veldig fornøyd med sluttresultatet og med kommunikasjonen underveis. Godt arbeid, lette å kommunisere med og veldig hyggelige folk. Anbefaler lett disse til andre!

Feb. 2024
A

Anders om BYGG & MALEREXPERT AS

Oslo
Montere ikeakjøkken

Monterte ikeakjøkken. Raske, effektive og til en god pris.

Feb. 2024
S

Sindre om RETT MONTERING

Kolbotn
Montering av Kvik kjøkken

Installerte nytt Kvik kjøkken til hybel. Enkle å kommunisere med og bra resultat.

Feb. 2024
H

Harald om Oleniuk MC4YOU

Oslo

Publisert 31. jan. 2023, 19:39

Oppdatert 05. feb. 2024, 12:40

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.