Skal du pusse opp kjøkkenet?

Skal du pusse opp eller bygge et helt nytt kjøkken? På Mittanbud finner du solide rørleggere, elektrikere og snekkere som kan hjelpe deg med det du trenger for å bygge ditt drømmekjøkken.
 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hvor mye koster det å pusse opp kjøkkenet?

Prisen på kjøkkenoppussingen vil variere ut ifra hvor mye og hva du skal gjøre. Dersom du planlegger en totalrenovering er dette vesentlig dyrere enn om du kun skal utføre en overflateoppussing.


Prisen for totalrenovering av kjøkkenet pleier å ligge på mellom 100 000 - 300 000 kroner. En totalrenovering omfatter som regel å skifte ut hele kjøkkeninnredningen, installere nye hvitevarer og belysning, i tillegg til å gjøre endringer på rørsystemer eller ventilasjon.

Skal du derimot utføre en overflateoppussing av kjøkkenet koster dette i gjennomsnitt 4000 kroner per kvadratmeter. En overflateoppussing vil for eksempel være å skifte ut fronter på skuffer og skap, male veggene, skifte håndtak og andre estetiske detaljer.


En overflateoppussing vil kun endre på kjøkkenets visuelle uttrykk. Planlegger du å pusse opp et gammelt kjøkken, bør du vurdere å totalrenovere. Det er lite lønnsomt å pusse opp alle overflatene på kjøkkenet, dersom selve innredningen er så sliten at du uansett må totalrenovere om noen få år.


Et nytt kjøkken øker boligens verdi, og selv om en totalrenovering er kostbar kan det likevel lønne seg i lengden. Hvis du er usikker på om du bør totalrenovere kjøkkenet bør du vurdere tilstanden på kjøkkenet nøye. Det kan være lurt å invitere ulike håndverkere på befaring, så får du en faglig vurdering før du bestemmer deg. En befaring er som regel gratis, i tillegg til at du får et reelt prisestimat på en eventuell renovering.Omfang, kompleksitet og tidsbruk for kjøkkenoppussingen

Omfanget på oppussingen avhenger av hva slags prosjekt du planlegger. En totalrenovering av kjøkkenet er et stort prosjekt som krever god planlegging og kompetanse – og ikke minst tid.


Dersom du ansetter håndverkere til å renovere kjøkkenet kan du regne med å være uten kjøkken i en til to uker. Om du derimot tenker å gjøre større deler av renoveringen selv, vil tidsbruken variere etter hvor godt du planlegger i forkant og hvor mye tid du setter av til å jobbe, men som regel vil det ta mellom en til tre måneder. Husk at alt arbeid på det elektriske, rør og avløp må utføres av en fagperson.


Hvis du har et kjøkken som i utgangspunktet er i god stand, men som kunne trengt en oppgradering er det ikke sikkert at det er nødvendig med en totalrenovering. I mange tilfeller vil det være nok med en overflateoppussing, som er både rimeligere og mindre omfattende. En overflateoppussing kan gjøre mye for helhetsinntrykket av kjøkkenet, og du bestemmer selv hvor mye og hva du skal gjøre.Disse håndverkerne trenger du når du skal pusse opp kjøkkenet

Når du skal pusse opp kjøkkenet vil du ha behov for flere håndverkere. Skal du totalrenovere kan det være lurt å planlegge sammen med en interiørarkitekt, slik at du får hjelp til å tegne et ordentlig fint kjøkken med god romløsning og plassbruk.


Det er lurt å bruke en totalentreprenør når du skal renovere kjøkkenet, da vil som regel prosjektet gå raskere og mer knirkefritt. I tillegg kan entreprenøren fungere som prosjektleder, og ta ansvar for å ansette flinke håndverkere og kjøpe inn materialer.


Dersom du skal legge om eller legge nye rør og avløp har du behov for en rørlegger. Dette er arbeid som skal utføres av profesjonelle, slik at du ikke risikerer vannlekkasjer eller andre kostbare feil på kjøkkenet. Det samme gjelder for det elektriske arbeidet, enten du skal installere ny belysning eller hvitevarer. Du trenger en elektriker til dette arbeidet.


Hvis du skal legge nye fliser over kjøkkenbenken trenger du en flislegger til dette, og eventuelt en maler til å male vegger og tak. Snekkeren kan hjelpe deg med å rive den gamle kjøkkeninnredningen og sette inn den nye.Dette kan øke prisen på oppussingen av kjøkkenet:

 • Totalrenovering eller overflateoppussing
 • Valg av materialer
 • Spesialtilpassede løsninger
 • Flytting av ventilasjonsanlegget eller rørsystem
 • Endring på bærende konstruksjon
 • Rive eller sette opp nye vegger


Gi nytt liv til hjemmet ved å pusse opp kjøkkenet.


Totalrenovering av kjøkkenet

En totalrenovering av kjøkkenet involverer større endringer enn en overflateoppussing.


Totalrenovering av kjøkkenet kan blant annet innebære:

 • Endring i bærende konstruksjoner eller romløsning
 • Ny kjøkkeninnredning
 • Nye elektroniske installasjoner og belysning
 • Nytt røropplegg
 • Endre på ventilasjonsanlegg
 • Legge nytt gulv
 • Male eller flislegge vegger og tak
 • Nye hvitevarer

Når du skal sette i gang med en totalrenovering er planleggingen alfa omega. Det er lurt å planlegge for et kjøkken som kan vare lenge, og ikke nødvendigvis følge alle de nyeste trendene.


Ofte kan det lønne seg å bruke tid med en interiørarkitekt i starten av prosjektet, for å få nyttige råd i planleggingen. Det er også mange kjøkkenleverandører som har digitale planleggere, hvor du kan modellere ditt nye kjøkken. Dette kan være et nyttig verktøy før du begynner å snekre.


Når du har bestemt deg for hvordan det nye kjøkkenet skal se ut og hvilke materialer du skal ha, bør du bestille det i god tid. Det er ofte lang leveringstid på ulike komponenter til kjøkkenet – og det er kjipt å stå med et halvveis ferdig kjøkken for så å måtte vente en måned på nye benkeplater.


Når du skal sette i gang med selve renoveringen, kan det være lurt å ansette en entreprenør. Da har du en prosjektleder som har god greie på hva som skal gjøres, og entreprenøren kan ta ansvaret med å hente inn håndverkerne du trenger underveis. Da trenger du bare å forholde deg til en person gjennom prosjektet, i tillegg til at du har en fagperson med god oversikt over hele renoveringen.Ulike typer kjøkkenprosjekter

Hvis du skal i gang med oppussing av kjøkkenet, innebærer dette mange ulike prosjekter. Dette er noen av prosjektene du kan begynne med:


Kjøkkenmontering og installasjon av hvitevarer

Når du skal montere det nye kjøkkenet er det lurt å få hjelp av en snekker. Du kan montere den nye innredningen selv, men dette krever en presis og kyndig hånd slik at du ikke ender opp med slarkete skuffer eller skjeve hyller. Til installasjonen av nye hvitevarer er du nødt til å få hjelp av en elektriker – dette er nemlig ikke lov å utføre med mindre du er fagkyndig.Les mer om montering og installasjon her

Demontere kjøkkenet

Når du skal renovere kjøkkenet er du nødt til å demontere det gamle først. Om du planlegger å gi bort eller selge den gamle kjøkkeninnredningen er det viktig at du ikke ødelegger den underveis i rivingen. Du kan demontere alt på kjøkkenet selv, bortsett fra det som involverer ledninger eller rør, det må du få hjelp av fagfolk til å fjerne.

Trenger du hjelp med riving?

Flislegging over kjøkkenbenken

Fliser over kjøkkenbenken er et populært valg – og ikke uten grunn. Fliser krever lite vedlikehold, er enkle å rengjøre og holder seg fine lenge. I tillegg kan du velge mellom mange ulike fliser og mønstre, blant annet er det populært med heksagonfliser eller fliser i fiskebeinsmønster. Flisleggeren kan hjelpe deg med å finne et godt uttrykk for kjøkkenet ditt.

Skal du flislegge?


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med kjøkkenoppussingen
Skimelis Byggas logo
Skimelis Byggas
Rundskogen 229, 3536 Noresund
5.0(5)

Siste evaluering

Riving og vegger/ kitchen and wall rip out

"Entreprenøren var veldig god på engelsk, og kom kjapt. effektive og informerte og hvilke ting jeg kunde gjøre selv, slik at det ikke ble unødvendig dyrt. veldig fornøyd"

J

Johan

Asker, feb. 2024

Les flere evalueringer om Skimelis Byggas

DIREKTE RØRSERVICE AS logo
DIREKTE RØRSERVICE AS
Høyboveien 2 - kun kontor., 0198 Oslo
4.7(319)

Siste evaluering

Rør/vann på kjøkken

"Ryddig, effektivt og bra utført arbeid."

M

Marcus Bue

Oslo, feb. 2024

Les flere evalueringer om DIREKTE RØRSERVICE AS

HANESETH VVS BODØ AS logo
HANESETH VVS BODØ AS
Terminalveien 10, 8006 Bodø
5.0(2)

Siste evaluering

Demontere kjøleskap fra minikjøkken

"Rask og god service."

S

Snorre

Bodø, feb. 2024

Les flere evalueringer om HANESETH VVS BODØ AS

R & Nybygg Grigutis
Nygårdsåsen 6, 1423 SKI
5.0(1)

Siste evaluering

montering av Ikea kjøkken

"Kjempefornøyd med godt utført jobb. Anbefales"

L

Linda

Langhus, feb. 2024

Les flere evalueringer om R & Nybygg Grigutis

Siste evaluering

Montering av IKEA kjøkken inkl., hvitevarer og avtrekkshette

"Veldig fornøyd! Pusset opp kjøkken der Total Maximum Bygg koordinerte alt av håndverkere, elektriker og rørlegger."

A

Alma

Oslo, feb. 2024

Les flere evalueringer om TOTAL MAXIMUM BYGG AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Montere kjøkken, sparkle og male vegger, legge gulv og sette opp lettvegger.

0983OSLO

Montere kjøkken inkl rørlegger og elektriker på ca 8 kvm, sparkling og maling av vegger samt legge gulv på 75 kvm. Sette opp en lettvegg på ca 3 m. Ønsker prisanslag .

Bytte benkeplate på IKEA kjøkken

5063BERGEN

Bytte benkeplate kjøkken

Oppusing kjøkken, stue, WC, hall og vindfang

1406SKI

Planlagt tidsrom for oppdraget fra 1. mai til maks. slutten av juni Kjøkken 10,2m2 : - Demontering av gammel innredning, oppvask, komfyr, kokketopp osv - Riving gammelt gulv og flis/tapet fra vegger - Nytt gulv og veggtapet (eller noe annet) - Montering ny kjøkkeninnredning - Ny himling og belysning Stue 36m2 - Nytt gulv. Gulvet er ujevnt, høydeforskjell over 3cm gjennom hele rommet, må fikses. - Maling eller tapetsering vegger, skiftning vegglister - Montering ildfast plate under luker på pipe - Ny himling og belysning - Flytte varmepumpe WC 2,1 m2 - Nytt flislagt gulv og vegger - Evt. montering servant, servantskap, toalett od speil Hall og vindfang (6m2 + 2m2) - Nytt gulv og vegger Utvidet kontroll av el-anlegget

Oppussing av kjøkken og stua

3742SKIEN

Arbeidet inkluderer montering av ny kjøkken. Pusse opp/ bytte gammel vegg og takke på stua og kjøkken.

Montere/tilpasse kjøkkenventilator

5209OS

Jeg har kjøpt ny kjøkkenventilator. Har et eldre kjøkken, så den passer ikke i hullet. Hull må utvides i bredden og forlenges i lengden. Trolig best med ny plate. Ventilasjonsrør er kort og må mulig skjøtes. Det er ingen tilkomst til røret etter at ventilator er skrudd opp. Mulig at hette i front må av?

Legge gulv og sette opp IKEA kjøkken

0352OSLO

Legge nytt gulv i stua, kjøkken og soverom. Sette opp/ freshe opp IKEA kjøkken. Male stua.Les evalueringer fra andre jobber lagt ut på Mittanbud
Montering av JKE kjøkkeninnredning

Kan trygt anbefale disse trivelige gutta! Pålitelig, ryddig, god pris og godt utført arbeid 😊

Feb. 2024
K

Kristin om MONTASJEPARTNER AS

Trondheim
Montering av Ikea kjøkken

Anbefaler Sagvåg a/s. Dyktig rask og hyggelig.

Feb. 2024
T

Terje om Sandvåg AS

Bjørøyhamn
Montering av stekeovn og induksjonsplate

Good & timely done job

Feb. 2024
N

Namit om Myhre Montering

Stavanger
Kjøkken montering

Veldig flink og ryddig firma.

Feb. 2024
Y

Yasmin om Kitchen Expert Chachula

Tofte
Montere vaskerom/kjøkken EPOQ

Montering av vaskerom fra Epoq (Elkjøp). Dette var en jobb jeg hadde aldri klart selv. Fantastisk utført arbeid av tømrer hos Ølen Byggservice. Vi er utrolig fornøyd.

Feb. 2024
H

Håkon Alne om ØLEN BYGGSERVICE AS

Skjoldastraumen
Sette inn skuffer i to kjøkkenskap

MYHRES Montasje er ryddig, profesjonell, rask og, ikke minst, drives av en usedvanlig hyggelig ung mann. Anbefales på det varmeste.

Feb. 2024
T

Tove Finner om Myhre Montasje

Melsomvik
Montere kjøkken / garderober fra Ika

Monterte 5 forskjellige kjøkken/garderobe innredninger i vårt nye hus. Strålende kvalitet på arbeidet, rimelig pris, super hyggelig kar. Hadde det gått ann å gi me enn 5 stjerner hadde vi gjort det, anbefales!

Feb. 2024
V

Vidar om WD Aquarius AS

Bryne
Trenger montere ny kjøkken

Ble engasjert for å montere Epoq kjøkken. Viste god forståelse ved første møte, og leverte til de grader. Jobben ble utført ryddig og fint med stort hensyn til nøyaktighet. Alle tidsfrister og priser ble overholdt, og vi har ingen problem med å anbefale til andre potensielle kunder

Feb. 2024
D

Denisse om WD Aquarius AS

Stavanger
Skifte kjøkkenbenk

Effektiv og ryddig

Feb. 2024
S

Susanne om KALINA MONTERING

Furnes
Montering av kjøkken

Gjorde en god jobb. Kommuniserte godt og monterte hele kjøkkenet på en dag. Anbefales!

Feb. 2024
L

Lotte om Kitchen Expert Chachula

Hosle
Montere benkeplater på kjøkken —ASAP

Veldig fornøyd med arbeidet, prisen og kommunikasjon. Anbefales.

Feb. 2024
A

Aimee om M.S.K.O BYGG AS

Oslo
Demontering og montering av kjøkken

Good and easy communication with him. He knows the work, and he quickly advices on the best way to solve things. He meets ups at agreed time, cleans up after himself and leaves at agreed time. I would recommend him time and again. Great and professional workmanship.

Feb. 2024
H

Hillary om RETT MONTERING

Oslo

Publisert 31. jan. 2023, 19:39

Oppdatert 26. feb. 2024, 10:33

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud