Skal du pusse opp kjøkkenet?

Skal du pusse opp eller bygge et helt nytt kjøkken? På Mittanbud finner du solide rørleggere, elektrikere og snekkere som kan hjelpe deg med det du trenger for å bygge ditt drømmekjøkken.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du pusse opp kjøkkenet?

Skal du pusse opp eller bygge et helt nytt kjøkken? På Mittanbud finner du solide rørleggere, elektrikere og snekkere som kan hjelpe deg med det du trenger for å bygge ditt drømmekjøkken.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hvor mye koster det å pusse opp kjøkkenet?

Prisen på kjøkkenoppussingen vil variere ut ifra hvor mye og hva du skal gjøre. Dersom du planlegger en totalrenovering er dette vesentlig dyrere enn om du kun skal utføre en overflateoppussing.


Prisen for totalrenovering av kjøkkenet pleier å ligge på mellom 100 000 - 300 000 kroner. En totalrenovering omfatter som regel å skifte ut hele kjøkkeninnredningen, installere nye hvitevarer og belysning, i tillegg til å gjøre endringer på rørsystemer eller ventilasjon.

Skal du derimot utføre en overflateoppussing av kjøkkenet koster dette i gjennomsnitt 4000 kroner per kvadratmeter. En overflateoppussing vil for eksempel være å skifte ut fronter på skuffer og skap, male veggene, skifte håndtak og andre estetiske detaljer.


En overflateoppussing vil kun endre på kjøkkenets visuelle uttrykk. Planlegger du å pusse opp et gammelt kjøkken, bør du vurdere å totalrenovere. Det er lite lønnsomt å pusse opp alle overflatene på kjøkkenet, dersom selve innredningen er så sliten at du uansett må totalrenovere om noen få år.


Et nytt kjøkken øker boligens verdi, og selv om en totalrenovering er kostbar kan det likevel lønne seg i lengden. Hvis du er usikker på om du bør totalrenovere kjøkkenet bør du vurdere tilstanden på kjøkkenet nøye. Det kan være lurt å invitere ulike håndverkere på befaring, så får du en faglig vurdering før du bestemmer deg. En befaring er som regel gratis, i tillegg til at du får et reelt prisestimat på en eventuell renovering.Omfang, kompleksitet og tidsbruk for kjøkkenoppussingen

Omfanget på oppussingen avhenger av hva slags prosjekt du planlegger. En totalrenovering av kjøkkenet er et stort prosjekt som krever god planlegging og kompetanse – og ikke minst tid.


Dersom du ansetter håndverkere til å renovere kjøkkenet kan du regne med å være uten kjøkken i en til to uker. Om du derimot tenker å gjøre større deler av renoveringen selv, vil tidsbruken variere etter hvor godt du planlegger i forkant og hvor mye tid du setter av til å jobbe, men som regel vil det ta mellom en til tre måneder. Husk at alt arbeid på det elektriske, rør og avløp må utføres av en fagperson.


Hvis du har et kjøkken som i utgangspunktet er i god stand, men som kunne trengt en oppgradering er det ikke sikkert at det er nødvendig med en totalrenovering. I mange tilfeller vil det være nok med en overflateoppussing, som er både rimeligere og mindre omfattende. En overflateoppussing kan gjøre mye for helhetsinntrykket av kjøkkenet, og du bestemmer selv hvor mye og hva du skal gjøre.Disse håndverkerne trenger du når du skal pusse opp kjøkkenet

Når du skal pusse opp kjøkkenet vil du ha behov for flere håndverkere. Skal du totalrenovere kan det være lurt å planlegge sammen med en interiørarkitekt, slik at du får hjelp til å tegne et ordentlig fint kjøkken med god romløsning og plassbruk.


Det er lurt å bruke en totalentreprenør når du skal renovere kjøkkenet, da vil som regel prosjektet gå raskere og mer knirkefritt. I tillegg kan entreprenøren fungere som prosjektleder, og ta ansvar for å ansette flinke håndverkere og kjøpe inn materialer.


Dersom du skal legge om eller legge nye rør og avløp har du behov for en rørlegger. Dette er arbeid som skal utføres av profesjonelle, slik at du ikke risikerer vannlekkasjer eller andre kostbare feil på kjøkkenet. Det samme gjelder for det elektriske arbeidet, enten du skal installere ny belysning eller hvitevarer. Du trenger en elektriker til dette arbeidet.


Hvis du skal legge nye fliser over kjøkkenbenken trenger du en flislegger til dette, og eventuelt en maler til å male vegger og tak. Snekkeren kan hjelpe deg med å rive den gamle kjøkkeninnredningen og sette inn den nye.Dette kan øke prisen på oppussingen av kjøkkenet:

 • Totalrenovering eller overflateoppussing
 • Valg av materialer
 • Spesialtilpassede løsninger
 • Flytting av ventilasjonsanlegget eller rørsystem
 • Endring på bærende konstruksjon
 • Rive eller sette opp nye vegger


Gi nytt liv til hjemmet ved å pusse opp kjøkkenet.


Totalrenovering av kjøkkenet

En totalrenovering av kjøkkenet involverer større endringer enn en overflateoppussing.


Totalrenovering av kjøkkenet kan blant annet innebære:

 • Endring i bærende konstruksjoner eller romløsning
 • Ny kjøkkeninnredning
 • Nye elektroniske installasjoner og belysning
 • Nytt røropplegg
 • Endre på ventilasjonsanlegg
 • Legge nytt gulv
 • Male eller flislegge vegger og tak
 • Nye hvitevarer

Når du skal sette i gang med en totalrenovering er planleggingen alfa omega. Det er lurt å planlegge for et kjøkken som kan vare lenge, og ikke nødvendigvis følge alle de nyeste trendene.


Ofte kan det lønne seg å bruke tid med en interiørarkitekt i starten av prosjektet, for å få nyttige råd i planleggingen. Det er også mange kjøkkenleverandører som har digitale planleggere, hvor du kan modellere ditt nye kjøkken. Dette kan være et nyttig verktøy før du begynner å snekre.


Når du har bestemt deg for hvordan det nye kjøkkenet skal se ut og hvilke materialer du skal ha, bør du bestille det i god tid. Det er ofte lang leveringstid på ulike komponenter til kjøkkenet – og det er kjipt å stå med et halvveis ferdig kjøkken for så å måtte vente en måned på nye benkeplater.


Når du skal sette i gang med selve renoveringen, kan det være lurt å ansette en entreprenør. Da har du en prosjektleder som har god greie på hva som skal gjøres, og entreprenøren kan ta ansvaret med å hente inn håndverkerne du trenger underveis. Da trenger du bare å forholde deg til en person gjennom prosjektet, i tillegg til at du har en fagperson med god oversikt over hele renoveringen.Ulike typer kjøkkenprosjekter

Hvis du skal i gang med oppussing av kjøkkenet, innebærer dette mange ulike prosjekter. Dette er noen av prosjektene du kan begynne med:


Kjøkkenmontering og installasjon av hvitevarer

Når du skal montere det nye kjøkkenet er det lurt å få hjelp av en snekker. Du kan montere den nye innredningen selv, men dette krever en presis og kyndig hånd slik at du ikke ender opp med slarkete skuffer eller skjeve hyller. Til installasjonen av nye hvitevarer er du nødt til å få hjelp av en elektriker – dette er nemlig ikke lov å utføre med mindre du er fagkyndig.Les mer om montering og installasjon her

Demontere kjøkkenet

Når du skal renovere kjøkkenet er du nødt til å demontere det gamle først. Om du planlegger å gi bort eller selge den gamle kjøkkeninnredningen er det viktig at du ikke ødelegger den underveis i rivingen. Du kan demontere alt på kjøkkenet selv, bortsett fra det som involverer ledninger eller rør, det må du få hjelp av fagfolk til å fjerne.

Trenger du hjelp med riving?

Flislegging over kjøkkenbenken

Fliser over kjøkkenbenken er et populært valg – og ikke uten grunn. Fliser krever lite vedlikehold, er enkle å rengjøre og holder seg fine lenge. I tillegg kan du velge mellom mange ulike fliser og mønstre, blant annet er det populært med heksagonfliser eller fliser i fiskebeinsmønster. Flisleggeren kan hjelpe deg med å finne et godt uttrykk for kjøkkenet ditt.

Skal du flislegge?


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med kjøkkenoppussingen
Promotert

131 jobber

Byggalf AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bodø, Meløy, Gildeskål, med 4.8 av 5 stjerner fra 60 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Byggalf AS her!
D

Daniel

30.4.2024

Effektive og kom på kort varsell. Takk for godt arbeid.

Be om tilbud fra bedriften
Promotert

Topprangert

116 jobber

SOFIENBERG BYGG AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.8 av 5 stjerner fra 59 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt SOFIENBERG BYGG AS her!
S

Stian

21.5.2024

Bra gjeng. Veldig effektive

Be om tilbud fra bedriften

44 jobber

Per Kristian Tranberg har utført flere jobber fra Mittanbud i Hamar, Ringsaker, Lillehammer, med 4.6 av 5 stjerner fra 25 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Per Kristian Tranberg her!
H

Hans

24.5.2024

Jobben ble utført etter avtale. Omfanget ble utvidet betydelig underveis etter medgått. Totalt sett, veldig godt fornøyd!

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

227 jobber

E&R BYGG AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.9 av 5 stjerner fra 167 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt E&R BYGG AS her!
T

Terje

9.7.2024

Topp resultat og meget god kommunikasjon underveis. Anbefales!

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

221 jobber

DLD MALING OG SNEKRING DAMIAN LUKASZ DZIEGIEL har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Bærum, Drammen, med 4.9 av 5 stjerner fra 159 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt DLD MALING OG SNEKRING DAMIAN LUKASZ DZIEGIEL her!
J

Johan Frostad

17.7.2024

Passende pris, utrolig raske og effektivt arbeid. Kjempefornøyd!

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

165 jobber

I Treet Bartlomiej Kierpiec har utført flere jobber fra Mittanbud i Sandnes, Time, Randaberg, med 4.9 av 5 stjerner fra 114 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt I Treet Bartlomiej Kierpiec her!
L

Lara

1.7.2024

Kjempe bra!

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

251 jobber

Maciej Tomasz Konieczny har utført flere jobber fra Mittanbud i Orkland, Ørland, Tydal, med 4.8 av 5 stjerner fra 172 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Maciej Tomasz Konieczny her!
E

Elise Fjellheim

4.7.2024

Veldig hyggelig og løsningsorientert maler som gjennomførte oppdraget hos oss. Meget kvalitetsbevisste og effektive. God kommunikasjon fra start til... Vis mer

Be om tilbud fra bedriften

177 jobber

CNH PENA SOLUTIONS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bærum, Asker, Drammen, med 4.8 av 5 stjerner fra 134 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt CNH PENA SOLUTIONS her!
H

Henriette

28.2.2024

Gjorde en kjempefin malejobb for oss, super kommunikasjon, ryddige, høflige og presise. Anbefales på det sterkeste!

Be om tilbud fra bedriften
Vis flere bedrifterPublisert 31. jan. 2023, 19:39

Oppdatert 16. mai 2024, 12:08

Mittanbud
XL


For ekstra hjelp ved større prosjekter!

 • Vi finner 3 bedrifter med lang erfaring med ditt type prosjekt
 • Alle bedrifter har gjennomgått streng kvalitetssikring
 • Du får personlig oppfølging av en prosjektveileder

Les mer om Mittanbud XL her