Innvendig oppussing

Pusse opp bad

Skal du pusse opp badet?

Skal du pusse opp badet? Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere, legge nye fliser eller mikrosement – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som er klare for å hjelpe deg med det nye baderommet ditt!

Start oppussingen av badet i dag

Hva koster det å pusse opp eller totalrenovere badet?


Det som avgjør prisen på et nytt bad er først og fremst om du velger en overfladisk oppussing, eller en totalrenovering som også vil påvirke konstruksjon og usynlige komponenter i gulv og vegger.


Prisen på et ferdig bad kan variere mye, og avhenger også av faktorer som valg av materialer, størrelse på badet og hvor mye som skal endres eller skiftes ut.


Totalprisen for å pusse opp eller totalrenovere et bad ligger ofte mellom 200 000 og 400 000 kroner, inkludert arbeidstimer, materialer og utstyret som håndverkerne bruker.

For å få en mer nøyaktig pris på ditt nye baderom, anbefaler vi deg å kontakte ulike totalentreprenører på befaring. Da får du en vurdering av tilstanden på badet og hva som eventuelt bør gjøres. Om badet uansett er så gammelt at det bør totalrenoveres, kan det være bortkastede penger å gjøre en overfladisk oppussing hvis du uansett må fikse badet noen få år etterpå.Dette kan øke prisen på et nytt bad:


  • Størrelse og kompleksitet på oppussingen eller totalrenoveringen av badet
  • Valg av materialer, fliser og inventar
  • Flytting av rør og endring av det eksisterende rørsystemet
  • Nytt elektrisk anlegg og varmekablerOmfang, kompleksitet, størrelse og plassering

Baderomsprosjekter kan variere i størrelse og omfang, og utgiftene til prosjektet vil naturligvis avhenge av hvor mye som skal gjøres. Både badets størrelse i kvadratmeter og kompleksiteten i tiltakene vil avgjøre totalkostnaden – og ikke minst varigheten på prosjektet.


Tilstand og alder er også en viktig faktor når det kommer til totalprisen på totalrenovering eller oppussing av et bad. Det stilles strenge krav til dagens baderom, og ofte må rørsystem og elektriske installasjoner oppdateres for å oppnå dagens standard.


Hvis du har et velfungerende bad med behov for oppgradering trenger du ikke alltid å totalrenovere. Da er det i mange tilfeller nok med en rimeligere modernisering av baderomsinventaret.


Hvis vegger skal rives og gulv skal legges på nytt, må du også regne med at prosjektet tar lengre tid og blir dyrere. Det er vanlig å legge nytt membran og få arbeid utført på rør, avløp og sluk samtidig som gulv og vegger blir åpnet. Dette er også noe av det som koster mest i et baderomsprosjekt.


Hvis du skal flytte badet eller bygge et helt nytt bad på en plass i boligen som er langt unna eksisterende rørsystemer, vil også prisen på prosjektet øke. Hvis det er veldig langt unna rørsystemene som allerede er på plass, må du også ha et nytt pumpesystem for avløpet som vil koste mer og kreve mer arbeid.Disse håndverkere trenger du til oppussing av bad

Når du skal pusse opp badet har du bruk for en rørlegger. Rørleggeren jobber med de “usynlige” løsningene og installasjonene, som avløp, rør og membran. En rørlegger kan også montere dusj, vask, toalett og badekar.


Hvis du skal støpe gulv eller legge nye fliser trenger du en murer eller flislegger. Dersom du skal legge varmekabler i gulvet og ha ny belysning trenger du også en elektriker.


Det er også vanlig å benytte en snekker eller tømrer hvis du skal totalrenovere hele badet. En tømrer jobber på selve konstruksjonen under fliser eller veggpanel, og arbeider for eksempel med inventar, dør og lister. En tømrer kan også installere inventar som ikke er koblet på vann og avløp.Totalrenovering av bad

Totalrenovering av et bad innebærer å rive gulv og vegger for å bygge et helt nytt baderom, ofte med helt nytt rørsystem og elektriske komponenter. Det er et prosjekt som involverer flere ulike fagfelt, og de fleste jobbene må utføres av fagpersoner både for opprettholde god nok standard og for sikkerheten til de som skal bruke badet.


Hvis du planlegger å bygge et nytt bad eller totalrenovere et baderom, kan det være lurt å ta kontakt med en totalentreprenør som kan ta seg av hele oppdraget. De har ofte samarbeidspartnere fra ulike fagfelt som kan hentes inn, og kan ta seg av jobben som prosjektleder.Oppussing av bad

Hvis du har et bad med god standard, er det ofte nok å gjøre en overfladisk oppussing av rommet. Oppussing innebærer ofte å skifte ut baderomsinventaret, male eller legge nye fliser. Da kan du gi badet et helt nytt uttrykk – uten å endre på hverken rørsystem eller plassering av det eksisterende baderomsinventaret.


Hvis du skal montere ny dusj, badekar eller vask bør du bruke en rørlegger. Da unngår du skader som følge av feilmontering, og eventuelle skader blir dekket av forsikringen.


Hvis du skal male, legge nye fliser eller mikrosement på badet bør du bruke en faglært maler eller flislegger. Da er du sikret et godt resultat med produkter som er riktig å bruke på et våtrom.


Stort vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, skap i lyst treverk og fargerike fliser på gulvet.

Et praktisk vaskerom gjør hverdagen enklere.


Ulike typer baderomsprosjekter

Oppussing eller renovering av badet kan innebære mange ulike typer prosjekter. Dette er noen av de vanligste variantene av baderomsprosjekter:Bygge vaskerom

Mange husholdninger ønsker seg et vaskerom for å gjøre hverdagen litt enklere. Et vaskerom har behov for både utslagsvask og tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel. Det kan også være lurt å ha en sluk, slik at rengjøringen blir enklere og som ekstra trygghet hvis noe skjer med vaskemaskinen.


Et vaskerom kan være integrert i et baderom, eller være i et eget, separat rom. Husk at det er enklere å bygge et vaskerom nært et bad eller kjøkken, for da kan du koble deg opp eksisterende vann og avløpssystem.Modernisering av badet

Hvis du har et velfungerende bad er det ikke nødvendig å totalrenovere, med mindre du ønsker helt nye løsninger og ny plassering av baderomsinventar. Hvis du ikke skal flytte på rør og ledninger, og både dusj, vask og toalett fungerer slik det skal, kan du gjøre mindre og rimeligere grep for å skape et moderne og friskt baderom.Fliser, mikrosement og andre overflatebehandlinger

Overflatebehandlinger som nye fliser, flis på flis, maling eller mikrosement er en effektiv måte å skape et nytt uttrykk på badet, uten å måtte gjøre bruke mye tid og penger på store endringer.


Husk at badet er et våtrom, og at du derfor bør bruke fagpersoner selv om jobben er liten. Da er du trygg på at jobben blir utført med riktige produkter, og er sikret et resultat som varer lenge.


Les mer om maling og overflatebehandlinger her

Se andre baderomsjobber lagt ut på Mittanbud

badrumsrenovering oslo

0010OSLO

hej jag har en lägenhet på 50kvm i oslo och önskar renovera mitt badrum som är på 12 kvm

Bad 2, i andre etasje.

5382SKOGSVÅG

Trenger bad nr to i andre etasje, skrå tak. Forløpig står rommet tomt. Trenger alt fra rørlegger, elektriker, flislegging og ventilasjon. Ett vindu må skiftes også.

Helrenovering av et lite bad

0193OSLO

Vi ønsker å totalrenovere et lite bad i en leilighet fra 1894. Badet er på ca. 2 m2. Vi ser etter noen som kan hjelpe til med smarte løsninger da det er lite plass. Vi ønsker å bytte ut alt og det inkluderer varmtvannsbereder. Det må også opprettes ventilasjon inn i en pipe, da det ikke nå eksisterer noe lufting.

oppusinng bad i fredrikstad

1637GAMLE FREDRIKSTAD

Overskrift Oppussing av bad Beskrivelse Hei! Ønsker tilbud på oppussing av gammelt bad 282 * 170 cm i Fredrikstad. Adresse OSCAR SCHIES VEI 1637 Gamle fredrikstad

Rehabilitering av bad

5381GLESVÆR

Ønsker å rehabilitere bad, bader er ca 3,7 m2. Ønsker varmekabler lagt på gulv under gulvbelegg, baderoms plater på vegg og 5 cm isolering i veggene.

Gjenoppbygging av Bad

1394NESBRU

Bad som er revet og klar til gjenoppbygging. Se Plan for bad som ligger vedlagt. Forklaring til punktene på Plan bad står på listen under her. Badet er ca 3x2 meter. Veldig fleksibel på befaring. Kan ta tid som passer deg best. Vi kan godt ta video befaring hvis ønskelig. Se også video av arbeid som skal gjøres. Link til video lengre ned på siden. PS. Kjøper selv inn baderomsmøbler, El tolett, dampgenerator etc. 1. Sikringsskap. Dette skapet står på "utsiden av badet. Men vil bli bygget inn i badet. 2. Toalett med spylefunksjon. El totalett. Strøm tilføres. 3. Servant, og overskap. Overskap skal ha strøm. Kunne slå lys av/på overskap utsiden av døren. 4. Ventilasjon. El drevet vifte automatstyrt. 5. Sluk under servent 6. Sluk i dusj/damprom sone 7. Manuell ventilasjon 8. Dusj 9. Hyller 10. Dampgenerator - må ha El tilkobling (bruke egen kurs/kabel som var til gammel saunaovn) - Må ha vanntilførsel - Avløp- Kan føre dette ned til vaskamaskin avløp. Dampgenerator må ha damprør inn til damprom, sensor, kontrollpanel på utsiden. Se monterings manual 11. Manuell ventilasjon 12. Stikk til vaskemaskin og tørketrommel 13. vann til vaskeamaskin 14. Avløp fra Vaskemaskin 15. håndkletørker med timer 16. Vannboks - Vannboksen og dør kan vendes inn mot badet 17. Speil som trenger strømkabel. Strøm av/på til dette speilet styres av samme bryter som overskap til nr. 3 18. Downlights - Er allerede i taket. 19. Varmekabler i gulv. - Det er allerede brytere på utsiden av døren. Video av jobb til Rørlegger: https://drive.google.com/file/d/19CuA2ZQ6JzZ6609JzMXcr6YoQRQsdbpL/view?usp=sharing Video av jobb til Elektriker: https://drive.google.com/file/d/199k3PMCYSNi6LRQ0-OFTZY0OEkiUi_el/view?usp=sharingLes evalueringer fra andre baderomsjobberjobber på Mittanbud

Pro Vvs Oslo As

Des. 2023

Totalrenovering av bad.

"Særdeles dyktig og nøye håndverker. Resultat i særklasse. Vil benytte Alex og hans folk igjen, dersom jeg skal pusse opp bad senere."
K
Kenneth
Oslo

AASGARD BYGG AS

4.5 (6)

Hei!Aasgard Bygg AS oppstartet sin virksomhet i 2018 år . Bedrift består av 5 bygningssnekkere/tømrere, 1 maler samt vi samarbeider med elektriker- ,flislegger- og rørleggerfirma som lar oss ta både små og store prosjekter. Vårt lag bestående av erfarne tømrere har hatt stor suksess innen bygging, renovering og konstruering. Dessuten tilbyr vi tilgjengelig pris for alle våre kunder for å sikre at vi hjelper de fleste. Våre spesialister innen fagfeltet er også spesialister i å lytte til våre kund...

Se mer
Des. 2023

Oppussing av bad

"Totalrenovering av bad. Bra utført arbeid til en hyggelig pris, veldig fornøyd med ferdig resultat. Hygelig og løsningsorientert sjef, fornuftige priser på ekstraarbeid som ikke var avtalt på forhånd. Litt trøbbel underveis både med fremdrift og inf..."Se mer
T
Torje
Trondheim
AASGARD BYGG AS

AMAX BYGG AS

Des. 2023

Bad

"Er veldig fornøyd med badet og de som utførte det. Hyggelig folk og god kommunikasjon under veis."
A
Anita
Herre
AMAX BYGG AS

FJELL OG FJORD HYTTESERVICE AS

Vi gjør alt fra trefelling og mindre serviceoppdrag, til maling av hus og hytter, utvendig og invendig. Peis, pipe, flis bad, tilbygg, nybygg og rehabilitering. Vi vil gjerne engasjeres tidlig i prosjektet slik at vi kan være med å skape de gode løsningene. Les mer om oss her: www.fjellogfjordas.no

Des. 2023

Flislegging av baderomsgulv og ny dusj.

"Bra resultat!"
A
Anders
Noresund
FJELL OG FJORD HYTTESERVICE AS

KONGSBERG HUSMALING AS

Vi er et firma med mye erfaring og med gode referanser fra Kongsbergområdet. Vi vil veldig gjerne hjelpe dere og ønsker å gi dere en best mulig pris. Håper firmaet vårt er av interesse og ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål.

Des. 2023

Enkel renovering av bad; uten bryte membran

"Først og fremst er Kongsberg Husmaling med Cadmiel 100% til å stole på. Jobben han hadde ansvar for ble gjennomført på pris og til avtalt tid. Cadmiel er alltid positive, løsningsorientert og lett å kommunisere med. Han er ærlig, og kommer med go..."Se mer
O
Odd Terje
Kongsberg
KONGSBERG HUSMALING AS

NBD BYGG AS

Des. 2023

Total renovering av bad og kjøkken

"NBD Bygg har totalrenovert vårt kjøkken, bad og vaskerom. Aurel og gjengen hans har gjort et fantastisk håndtverk. De har kommet med gode forslag til løsninger der vi sto fast. De har utført jobben til fastsatt tid. Vi kan ambefale NBD Bygg på det va..."Se mer
L
Lene
Hagan

EIENDOMSDRIFT OG PROSJEKTERING AS

Total entreprise innen bygg og anlegg: Vi har over 17 års erfaring i bygge bransjen og bred kompetanse innen bygg, anlegg, VVs, Elektro både som prosjekterende og utførende. Vi er total 5 stk i stabben og har gjennomsnittlig gunstige priser i forholdt til kompetansen vårt. Med alle kollegaer har vi total 60 års erfaring. Fordelt til Arkitekt, Ingeniør, Tømrer, Murer, Snekker, Maler, Rørlegger, Elektriker, Ventilasjon, Varmepumpe osv. Alle fagdisipliner har nødvendige godkjenninger. Tilbyr alt ...

Se mer
Des. 2023

Investigate and report on my bathroom renovation

"It took some time to find a timing for the job. But he was very efficient and flexible. I recommend"
g
Gael
Oslo
EIENDOMSDRIFT OG PROSJEKTERING AS

INGARD LANGSHOLDT AS

4.6 (74)

Des. 2023

Helrenovering av bad (2 stk)

"Vi er veldig fornøyd med totalrenovering av to bad. Pålitelig firma, hyggelige folk og god kvalitet på arbeidet som er utført."
C
Cathrine Utne
Fredrikstad

DEGALOT RØRLEGGERBEDRIFT AS

Vi er Rørlegger entreprenør med våtrom sertifikat og har lang erfaring fra annen firma som Degalot Norway AS. Samarbeid partner med bygg/anlegg entreprenør: Bygg Oslo AS orgnr: 995860082 med sentral godkjenning av prosjektering/utførelse og Rett elektro AS orgnr: 820 292 642.

Nov. 2023

Totalrenovering av bad

"Vi måtte totalrenovere et bad, og etter å hatt flere tilbydere inne på befaring, valgte vi George og hans team. De var veldig ryddige i kommunikasjonen, ga et godt inntrykk under befaringen og ga det rimeligste pristilbudet (med god margin). ..."Se mer
J
Jon
Oslo
DEGALOT RØRLEGGERBEDRIFT AS

CCD EIENDOMSTJENESTER AS

Vi leverer de fleste bygg og anleggstjenester innen privat og næring. Ta gjerne kontakt og se om vi kan hjelpe deg på veien med ditt prosjekt.Vi tar vare på dine verdier! CCD EIENDOMSTJENESTER AS leverer tjenester innen de fleste fagfelt.Murer, rørlegger, tømrer, elektro, graving og malingVåre samarbeidspartnere har mange års erfaring i bransjen og stor faglig kompetanse innen sitt felt.Ta kontakt og få en gratis befaring hos ossTlf 51 73 20 50post@ccd-as.nohttps://www.ccd-as.no/

Nov. 2023

Renovering av bad 4.5m^2 i borettslag.

"Fornøyd med resultatet"
A
Aksel
Sandnes
CCD EIENDOMSTJENESTER AS

ULLERN BYGG AS

Ullern Bygg AS er en entreprenørbedrift med spisskompetanse på totalrenovering av bad og kjøkken (kun privatkunder). Vi leverer bunnsolid håndverk og streber etter å levere PRESISJON og PERFEKSJON. Hver eneste dag. Vi er den HØYEST RATEDE baderomsentreprenøren på Mittanbud i Oslo-området (karakter 5,0 av 5,0 mulige, basert på stemmer fra nærmere 40 verifiserte baderomskunder). NYHET! Ullern Bygg Vestfold AS: 22. mai 2023 åpner vår avdeling i Larvik. Avdeling Larvik vil betjene privatkunder fr...

Se mer
Nov. 2023

Utvide og pusse opp bad

"."
J
Julie
Drammen
ULLERN BYGG AS

RZB AS

4.6 (10)

My company has been working on Norway since 2007. We are today 10 employes. We started with building houses from the ground to finish. In 2011 we started doing more inside work. I cooperate with Norwegian companies tømrerfima Hele Hanneborgow 30 year on the market, Prakt Bygg 15 year on the market, Fargerike from 2012 and many other companies! In the private market we have had over 1000 satisfied customers. In my company i have murer, tiler, painter and carpenter, all guys under 40 years old s...

Se mer
Nov. 2023

Renovering Bad - re-tiling, turn off water, install new shower cabinet

"Bra jobber"
T
Ted
Oslo
RZB AS

Publisert 01. feb. 2023, 11:55

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.