Skal du pusse opp bad?

Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere eller pusse opp gammelt bad. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som er klare for å hjelpe å realisere det nye baderommet ditt!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du pusse opp bad?

Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere eller pusse opp gammelt bad. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som er klare for å hjelpe å realisere det nye baderommet ditt!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å pusse opp eller totalrenovere badet?


Det som avgjør prisen på et nytt bad er først og fremst om du velger en overfladisk oppussing, eller en totalrenovering som også vil påvirke konstruksjon og usynlige komponenter i gulv og vegger.Prisen på et ferdig bad kan variere mye. Den avhenger av faktorer som valg av materialer, størrelse på badet og hvor mye som skal endres eller skiftes ut.For å få en mer nøyaktig pris, anbefaler vi deg å kontakte ulike totalentreprenører og invitere på befaring. Da får du en profesjonell vurdering av tilstanden på badet og hva som bør gjøres. Om badet uansett er så gammelt at det bør totalrenoveres, kan det være bortkastede penger å gjøre en overfladisk oppussing hvis du uansett må fikse badet noen få år etterpå.


Hva påvirker prisen på å pusse opp bad?


 • Størrelsen på badet
 • Kompleksitet på oppussingen eller totalrenovering
 • Valg av materialer på gulv, vegg og tak, samt inventar
 • Flytting av rør og endring av det eksisterende rørsystemet
 • Nytt elektrisk anlegg og varmekabler


Omfang, kompleksitet, størrelse og plassering


Baderomsprosjekter kan variere i størrelse og omfang, og utgiftene til prosjektet vil naturligvis avhenge av hvor mye som skal gjøres. Både badets størrelse i kvadratmeter og kompleksiteten i tiltakene vil avgjøre totalkostnaden – og ikke minst varigheten på prosjektet.Tilstand og alder er også en viktig faktor når det kommer til totalprisen på totalrenovering eller oppussing av et bad. Det stilles strenge krav til dagens baderom, og ofte må rørsystem og elektriske installasjoner oppdateres for å oppnå dagens standard.Hvis du har et velfungerende bad med behov for oppgradering trenger du ikke alltid å totalrenovere. Da er det i mange tilfeller nok med en rimeligere modernisering av baderomsinventaret.Hvis vegger skal rives og gulv skal legges på nytt, må du også regne med at prosjektet tar lengre tid og blir dyrere. Det er vanlig å legge nytt membran og få arbeid utført på rør, avløp og sluk samtidig som gulv og vegger blir åpnet. Dette er også noe av det som koster mest i et baderomsprosjekt.Hvis du skal flytte badet eller bygge et helt nytt bad på en plass i boligen som er langt unna eksisterende rørsystemer, vil også prisen på prosjektet øke. Hvis det er veldig langt unna rørsystemene som allerede er på plass, må du også ha et nytt pumpesystem for avløpet som vil koste mer og kreve mer arbeid.Disse håndverkere trenger du til oppussing av bad


Når du skal pusse opp badet har du bruk for en rørlegger. Rørleggeren jobber med de “usynlige” løsningene og installasjonene. Her inkluderes avløp, rør og membran. En rørlegger kan også montere dusj, vask, toalett og badekar.Hvis du skal støpe gulv eller legge nye fliser trenger du en murer eller flislegger. Dersom du skal legge varmekabler i gulvet og ha ny belysning trenger du også en elektriker.Det er også vanlig å benytte en snekker eller tømrer hvis du skal totalrenovere hele badet. En tømrer jobber på selve konstruksjonen under fliser eller veggpanel. En snekker arbeider for eksempel med inventar, dør og lister. En tømrer kan også installere inventar som ikke er koblet på vann og avløp.Totalrenovering av bad


Totalrenovering av et bad innebærer å rive gulv og vegger for å bygge et helt nytt baderom, ofte med helt nytt rørsystem og elektriske komponenter. Det er et prosjekt som involverer flere ulike fagfelt, og de fleste jobbene må utføres av fagpersoner både for opprettholde god nok standard og for sikkerheten til de som skal bruke badet.Hvis du planlegger å bygge et nytt bad eller totalrenovere et baderom, kan det være lurt å ta kontakt med en totalentreprenør som kan ta seg av hele oppdraget. De har ofte samarbeidspartnere fra ulike fagfelt som kan hentes inn, og kan ta seg av jobben som prosjektleder.Oppussing av bad


Hvis du har et bad med god standard hvor du bare ønsker en annen utførelse, er det ofte nok å gjøre en overfladisk oppussing av rommet.Oppussing innebærer ofte å skifte ut baderomsinventar, male, legge nye fliser eller kanskje også mikrosement. Da kan du gi badet et helt nytt uttrykk, uten å endre på hverken rørsystem eller plassering av det eksisterende baderomsinventaret.Hvis du skal montere ny dusj, badekar eller vask bør du bruke en rørlegger. Da unngår du skader som følge av feilmontering, og eventuelle skader blir dekket av forsikringen.Hvis du skal male, legge nye fliser eller mikrosement på badet bør du bruke en faglært maler eller flislegger. Da er du sikret et godt resultat med produkter som er riktig å bruke på et våtrom.


Stort vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, skap i lyst treverk og fargerike fliser på gulvet.

Et praktisk vaskerom gjør hverdagen enklere.Ulike typer baderomsprosjekter


Oppussing eller renovering av badet kan innebære mange ulike typer prosjekter. Dette er noen av de vanligste variantene av baderomsprosjekter:


- Bygge vaskerom


Mange husholdninger ønsker seg et vaskerom for å gjøre hverdagen litt enklere. Et vaskerom har behov for både utslagsvask og tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel. Det kan også være lurt å ha en sluk, slik at rengjøringen blir enklere og som ekstra trygghet hvis noe skjer med vaskemaskinen.Et vaskerom kan være integrert i et baderom, eller være i et eget, separat rom. Husk at det er enklere å bygge et vaskerom nært et bad eller kjøkken, for da kan du koble deg opp eksisterende vann og avløpssystem.- Modernisering av badet


Hvis du har et velfungerende bad er det ikke nødvendig å totalrenovere, med mindre du ønsker helt nye løsninger og ny plassering av baderomsinventar.Hvis du ikke skal flytte på rør og ledninger, og både dusj, vask og toalett fungerer slik det skal, kan du gjøre mindre og rimeligere grep for å skape et moderne og friskt baderom.- Fliser, mikrosement og andre overflatebehandlinger


Overflatebehandlinger som nye fliser, flis på flis, maling eller mikrosement er en effektiv måte å skape et nytt uttrykk på badet, uten å måtte gjøre bruke mye tid og penger på store endringer.Husk at badet er et våtrom, og at du derfor bør bruke fagpersoner selv om jobben er liten. Da er du trygg på at jobben blir utført med riktige produkter, og er sikret et resultat som varer lenge.


Les mer om maling og overflatebehandlinger her

Siste jobber innen oppussing av bad

Oppussing bad

5142FYLLINGSDALEN

Må totalrenovere badet mitt. Badet er fra 80-tallet en gang og med TG3 på tilstandsrapporten da jeg kjøpte leiligheten i fjor. Kjenner ikke til noe utover det. Ønsker at alt er inkludert i pristilbud - har ikke tid eller mulighet til å gjøre noe selv.

oppgtadere bad

1608FREDRIKSTAD

ca 6 kvadratmeter, ønsker nye fliser gulv og vegg, har innredning, trenger nytt klosett, dusjvegg og ny belysning. Badet i dag har fliser på gulvet, våtromstapet på vegger.

Oppbygging av baderom

3055KROKSTADELVA

Trenger et firma som kan ta seg av arbeidene med støping av badegulv og smøremembran klart til flislegging. Gulvet er i underkant av 6m2

Riving/bygging

7040TRONDHEIM

Legger ved bilder. Skulle gjerne ha rivd badekar og fått lagd ett dusjhjørne istede. Må legges flis og er usikker på tilstand under badekaret. Varmekabler trenges ikke. Usikker på om membran må ordnes.

Totalrenovering av bad

3610KONGSBERG

Bad fra 1984 skal totalrenoveres. Riving av eksisterende bad inkluderes ikke i tilbudet. Utføres på egenhånd. Eksisterende takpanel beholdes. Gulvareal: Ca. 7,5 kvm. Hvorav dusjsone utgjør ca. 1,5 kvm. Std. takhøyde. Det ønskes pris på følgende: - Utskifting av kobberrør til rør-i-rør løsning for vann til toalett, blandebatteri i servant samt blandebatteri i dusjsone. Total strekk ca. 10-15 meter. - Alle våtromsarbeider ihht. gjeldende krav inkl. nye varmekabler samt avretting av gulv. - Innfelt hylle i dusjsone. - 60 X 60 fliser på gulv og vegger inkl. fuging. - Montering av ny servant inkl. blandebatteri. - Montering av toalett. - Montering av blandebatteri til dusj samt opplegg for dusjhode. - Levering samt montering av glassvegg samt dør til dusjsone. - Montering av ny avtrekksvifte. Alle arbeider må dokumenteres ihht. gjeldende krav.

Oppussing bad

8009BODØ

Bad fra 2000. Ønsker totalrenovering, vegg og tak.Siste evalueringer fra baderomsprosjekter
Totalrenovering og utvidelse av lite bad

Vi er veldig fornøyde med Østlandet Keramiske. Det har vært god kommunikasjon hele veien, og resultatet kunne ikke vært bedre! Disse folka vet hva de driver med, og har gitt oss et bad akkurat sånn vi ville ha det.

Juni 2024
S

Stian om ØSTLANDET KERAMISKE AS

Asker
* Fortsatt ledig: Nytt gulv på badet

God kommunikasjon og godt utført arbeid. Fornøyd!

Juni 2024
G

Gunlaug om CCD EIENDOMSTJENESTER AS

Stavanger
Renovering av bad - totalleverandør

Flinke folk og enkle å ha med å gjøre. Prosjektleder Sohel er flink til å foreslå gode løsninger og var tilgjengelig gjennom hele prosessen. Alt i alt en god opplevelse å jobbe med oslo rør & varmeteknikk.

Juni 2024
E

Eivind G. om OSLO RØR & VARMETEKNIKK AS

Oslo
Oppussing av bad

Utført som avtalt :)

Juni 2024
G

Geir om Oslo Plumbing AS

Oslo
Renovering av bad

Fantastisk utført jobb med utmerket resultat! Var utrolig grei å kommunisere med, og tok veldig hensyn til helseproblemene mine. Veldig fornøyd, og kan absolutt anbefales på det sterkeste!

Juni 2024
A

Anna Lorentse om Byggmester Wikdahl As

Malm
Utvidelse og totalrenovering av bad

Flink prosjektleder, lett å samarbeide med, god kommunikasjon underveis og godt utført arbeid! Vi er veldig fornøyde.

Juni 2024
J

Jenny om Bad & Bygg Vvs AS

Oslo
Renovering av bad

Gjort et kjempefint arbeid, lett og forholde seg til. Flotte folk

Juni 2024
J

Jørn Harald Rygh om FLISHUSET AS

KROKELVDALEN
Renovering av bad

Hadde befaring og mottok tilbud raskt. Veldig dyktige håndverkere og god kommunikasjon underveis i prosessen selv om jeg var til tider utenlands. Et pluss at prosjektleder bodde i nærheten. Hele prosjektet vil jeg si var profesjonelt gjennomført og benytter gjerne BOVG hvis neste bad skal gjennom samme ombygging. Kan trygt anbefales.

Juni 2024
I

Inger-Mari om BOVG BYGG OG VÅTROM AS

Holmestrand
Lage nytt bad, vegg i vegg med gammelt bad

Gustav Eiendom er pålitelig og effektive. Kommunikasjon med daglig leder og fagarbeiderne har vært veldig bra. Fagarbeiderne er veldig effektive og er også flinke til å rydde etter seg. (Og dekke til møbler m.m.) Daglig leder Remi, fagansvarlig Patryk og hans assistent (som også utførte malerarbeidet) er svært flinke til å imøtekomme behov og endringer jeg hadde underveis. Jeg er glad jeg valgte Gustav Eiendom og kan trygt anbefale disse folka.

Juni 2024
K

Kari om GUSTAV EIENDOM DRIFT AS

Oslo
Renovere bad

Jeg er kjempegornøyd med Proffe boligpartner som renoverte badet mitt. Det er profft gjennomført, hadde god kommunikasjon med Onur og de andre som jobbet på prosjektet. Badet har blitt kjempebra og til og med mine mest kritiske venner roser håndverket. Jeg hyrer de gjerne igjen! De viste seg å være konkurransedyktige på pris også. Anbefales! Anniken Randers-Pehrson

Juni 2024
A

Anniken om PROFFE BOLIGPARTNER AS

Skien
total renovering av kjeller etasje.

Rør og Bygg Entreprenør har dyktige fagfolk, effektive og raske. Godt koordinert med alle snekkere, elektriker og rørlegger. vi renoverte hele kjelleren vår og vi er veldig fornøyde. kommunikasjon og samarbeid underveis var veldig bra. De reagerer rask ved mangel, endringer eller andre forespørsel. Vi anbefaler firmaet.

Juni 2024
N

Negash om Rør og Bygg Entreprenør AS

Skedsmokorset
Renovering av bad ++

Veldig hyggelige og flinke folk! God kommunikasjon underveis. Veldig fornøyd med resultatet :D

Juni 2024
M

Malin om CHRISTENSEN CC RØRSERVICE AS

Sandefjord
Totalrenovering av baderom, gang og soverom

Jeg er fornøyd med kvaliteten på arbeidet, kommunikasjonen underveis i prosjektet og at framdriften og ferdigstillelsen fulgte avtalt plan for arbeidet. Prosjektleder er i tillegg svært hjelpsom både med kjøp og bestilling av varer fra eksterne leverandører, kommunikasjonen med disse og reklamasjon på feil ved varer. De som utfører arbeidet er både hyggelige og pålitelige.

Juni 2024
W

Wiljar om Rør og Bygg Entreprenør AS

Oslo
Lage bad

Hadde de inne til å bygge bad i kjeller. God kommunikasjon gjennom hele perioden. Therese forklarte bra hva som ble gjort og svarte fort om det var noe jeg lurte på. De fikset alt. Hyggelige folk. God pris. Proffesjonelt arbeid.

Juni 2024
G

Gitte om CCD EIENDOMSTJENESTER AS

Stavanger
Oppussing av bad

Godt utført arbeid.

Juni 2024
T

Tor Stian om BADEROMSELITEN AS

Sandnes
Bygge et bad

Det ble fint bad

Juni 2024
M

Monika om Nordlys Vvs AS

Røyken
Total renovering av 2 bad hhv 3,5kvm og 5,6kvm

Veldig imponert av gjennomføring. Ullern Bygg var opptatt av at vi skulle like badene og de passet på detaljene. Det går veldig fort så enten må du har tenkt på "alt" på forhånd ellers blir det av og til korte beslutningsfrister men de gir deg gode råd underveis så det går bra til slutt.

Juni 2024
J

Jean-Raphael om ULLERN BYGG AS

Nesbru
Oppussing av bad og toalett

Dette ble en klar femmer. Jobben ble utført og levert i henhold til kontrakt. Underveis fant de en bedre løsning på et problem enn løsningen som var forutsatt i tilbudet. Det medførte en reduksjon i prisen. Veldig bra. Vi hadde en prosjektleder (Emil) å forholde oss til, noe som også var veldig bra. Han var lett tilgjengelig og kommuniserte godt både med oss og håndverkerne. Den totale prisen vi betalte var i nedre sjikt av de tilbudene vi mottok. Alt i alt en klar femmer.

Juni 2024
T

Torleif om ULLERN BYGG AS

Sandvika
Helrenovering av bad

Anbefales på det sterkeste. God kommunikasjon hele veien. Veldig ryddig utført. Meget fornøyd med resultatet.

Juni 2024
J

Jeanette om VVS KONTAKTEN AS

Siggerud
Oppussing av hus (innvendig)

Veldig effektiv og pålitelig.

Juni 2024
F

Filip om KOZLOWSKI BYGG

Nesbru
Renovere lite bad på 3,3 kvm.

Renoverte bad på 3 kvm. Veldig bra resultat, god kommunikasjon underveis. Lite minus da de kunne vært nøyere på siste finish. Anbefaler videre!

Juni 2024
L

Linn om FOKUS BAD OG MEMBRAN AS

Jessheim
Bytte ut parkett og oppgradere toalettrom

Vi er fornøyd med arbeidet som er utført av KRIS BYGG AS. Teamet består av dyktige fagfolk som kan sine ting. Vil benytte dem igjen.

Juni 2024
J

Jing Lisa om KRIS BYGG AS

Oslo
Omfattende oppussing av baderom

Vi har bare pent å si om Ullern Bygg. Oppgavene hos oss var totalrenovering av bad og separat toalett. God kommunikasjon underveis. De holdt god framdrift, men var samtidig fleksible til å tilpasse seg i forhold til spesialønsker om fliser og baderomsmøbler. 95 prosent av jobben ble gjort innenfor normalarbeidstid. Emil var vår kontaktperson, han var hyggelig, svært dedikert og dyktig. Flislegger Sergio var usedvanlig dyktig, arbeidsom og kvalitetsbevisst. Ullern var for øvrig eneste av tre tilbydere som foreslo og la opp egen kurs fra sikringsskap til badet. De var samtidig ikke dyrere enn de andre to. Dette firmaet kan sterkt anbefales.

Juni 2024
G

Gunnar om ULLERN BYGG AS

Oslo
Seilduksgata pusse opp prosjekt

God kvalitet på arbeid. Vennlig og profesjonell👍🏼

Juni 2024
A

Akshay C om SCANDIC-BYGG AS

Oslo

Publisert 01. feb. 2023, 11:55

Oppdatert 06. juni 2024, 09:41

Hva koster det å pusse opp bad?

Jobber innen oppussing og totalrenovering av bad på Mittanbud ligger ofte mellom:

kr 150 000 - kr 350 000

Gjennomsnittlig kostnad for oppdrag innen oppussing av bad på Mittanbud:

kr 271 000

Mittanbud
XL


For ekstra hjelp ved større prosjekter!

 • Vi finner 3 bedrifter med lang erfaring med ditt type prosjekt
 • Alle bedrifter har gjennomgått streng kvalitetssikring
 • Du får personlig oppfølging av en prosjektveileder

Les mer om Mittanbud XL her

Også for borettslag og sameier


Mittanbud kan hjelpe borettslag og sameier med å finne dyktige håndverkere for små og store prosjekter!


Les hvordan vi kan hjelpe borettslag og sameier her