Innvendig oppussing

Pusse opp bad

Skal du pusse opp badet?

Skal du pusse opp badet? Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere, legge nye fliser eller mikrosement – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som er klare for å hjelpe deg med det nye baderommet ditt!

Start oppussingen av badet i dag

Hva koster det å pusse opp eller totalrenovere badet?


Det som avgjør prisen på et nytt bad er først og fremst om du velger en overfladisk oppussing, eller en totalrenovering som også vil påvirke konstruksjon og usynlige komponenter i gulv og vegger.


Prisen på et ferdig bad kan variere mye, og avhenger også av faktorer som valg av materialer, størrelse på badet og hvor mye som skal endres eller skiftes ut.


Totalprisen for å pusse opp eller totalrenovere et bad ligger ofte mellom 200 000 og 400 000 kroner, inkludert arbeidstimer, materialer og utstyret som håndverkerne bruker.

For å få en mer nøyaktig pris på ditt nye baderom, anbefaler vi deg å kontakte ulike totalentreprenører på befaring. Da får du en vurdering av tilstanden på badet og hva som eventuelt bør gjøres. Om badet uansett er så gammelt at det bør totalrenoveres, kan det være bortkastede penger å gjøre en overfladisk oppussing hvis du uansett må fikse badet noen få år etterpå.Dette kan øke prisen på et nytt bad:


  • Størrelse og kompleksitet på oppussingen eller totalrenoveringen av badet
  • Valg av materialer, fliser og inventar
  • Flytting av rør og endring av det eksisterende rørsystemet
  • Nytt elektrisk anlegg og varmekablerOmfang, kompleksitet, størrelse og plassering

Baderomsprosjekter kan variere i størrelse og omfang, og utgiftene til prosjektet vil naturligvis avhenge av hvor mye som skal gjøres. Både badets størrelse i kvadratmeter og kompleksiteten i tiltakene vil avgjøre totalkostnaden – og ikke minst varigheten på prosjektet.


Tilstand og alder er også en viktig faktor når det kommer til totalprisen på totalrenovering eller oppussing av et bad. Det stilles strenge krav til dagens baderom, og ofte må rørsystem og elektriske installasjoner oppdateres for å oppnå dagens standard.


Hvis du har et velfungerende bad med behov for oppgradering trenger du ikke alltid å totalrenovere. Da er det i mange tilfeller nok med en rimeligere modernisering av baderomsinventaret.


Hvis vegger skal rives og gulv skal legges på nytt, må du også regne med at prosjektet tar lengre tid og blir dyrere. Det er vanlig å legge nytt membran og få arbeid utført på rør, avløp og sluk samtidig som gulv og vegger blir åpnet. Dette er også noe av det som koster mest i et baderomsprosjekt.


Hvis du skal flytte badet eller bygge et helt nytt bad på en plass i boligen som er langt unna eksisterende rørsystemer, vil også prisen på prosjektet øke. Hvis det er veldig langt unna rørsystemene som allerede er på plass, må du også ha et nytt pumpesystem for avløpet som vil koste mer og kreve mer arbeid.Disse håndverkere trenger du til oppussing av bad

Når du skal pusse opp badet har du bruk for en rørlegger. Rørleggeren jobber med de “usynlige” løsningene og installasjonene, som avløp, rør og membran. En rørlegger kan også montere dusj, vask, toalett og badekar.


Hvis du skal støpe gulv eller legge nye fliser trenger du en murer eller flislegger. Dersom du skal legge varmekabler i gulvet og ha ny belysning trenger du også en elektriker.


Det er også vanlig å benytte en snekker eller tømrer hvis du skal totalrenovere hele badet. En tømrer jobber på selve konstruksjonen under fliser eller veggpanel, og arbeider for eksempel med inventar, dør og lister. En tømrer kan også installere inventar som ikke er koblet på vann og avløp.Totalrenovering av bad

Totalrenovering av et bad innebærer å rive gulv og vegger for å bygge et helt nytt baderom, ofte med helt nytt rørsystem og elektriske komponenter. Det er et prosjekt som involverer flere ulike fagfelt, og de fleste jobbene må utføres av fagpersoner både for opprettholde god nok standard og for sikkerheten til de som skal bruke badet.


Hvis du planlegger å bygge et nytt bad eller totalrenovere et baderom, kan det være lurt å ta kontakt med en totalentreprenør som kan ta seg av hele oppdraget. De har ofte samarbeidspartnere fra ulike fagfelt som kan hentes inn, og kan ta seg av jobben som prosjektleder.Oppussing av bad

Hvis du har et bad med god standard, er det ofte nok å gjøre en overfladisk oppussing av rommet. Oppussing innebærer ofte å skifte ut baderomsinventaret, male eller legge nye fliser. Da kan du gi badet et helt nytt uttrykk – uten å endre på hverken rørsystem eller plassering av det eksisterende baderomsinventaret.


Hvis du skal montere ny dusj, badekar eller vask bør du bruke en rørlegger. Da unngår du skader som følge av feilmontering, og eventuelle skader blir dekket av forsikringen.


Hvis du skal male, legge nye fliser eller mikrosement på badet bør du bruke en faglært maler eller flislegger. Da er du sikret et godt resultat med produkter som er riktig å bruke på et våtrom.


Stort vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, skap i lyst treverk og fargerike fliser på gulvet.

Et praktisk vaskerom gjør hverdagen enklere.


Ulike typer baderomsprosjekter

Oppussing eller renovering av badet kan innebære mange ulike typer prosjekter. Dette er noen av de vanligste variantene av baderomsprosjekter:Bygge vaskerom

Mange husholdninger ønsker seg et vaskerom for å gjøre hverdagen litt enklere. Et vaskerom har behov for både utslagsvask og tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel. Det kan også være lurt å ha en sluk, slik at rengjøringen blir enklere og som ekstra trygghet hvis noe skjer med vaskemaskinen.


Et vaskerom kan være integrert i et baderom, eller være i et eget, separat rom. Husk at det er enklere å bygge et vaskerom nært et bad eller kjøkken, for da kan du koble deg opp eksisterende vann og avløpssystem.Modernisering av badet

Hvis du har et velfungerende bad er det ikke nødvendig å totalrenovere, med mindre du ønsker helt nye løsninger og ny plassering av baderomsinventar. Hvis du ikke skal flytte på rør og ledninger, og både dusj, vask og toalett fungerer slik det skal, kan du gjøre mindre og rimeligere grep for å skape et moderne og friskt baderom.Fliser, mikrosement og andre overflatebehandlinger

Overflatebehandlinger som nye fliser, flis på flis, maling eller mikrosement er en effektiv måte å skape et nytt uttrykk på badet, uten å måtte gjøre bruke mye tid og penger på store endringer.


Husk at badet er et våtrom, og at du derfor bør bruke fagpersoner selv om jobben er liten. Da er du trygg på at jobben blir utført med riktige produkter, og er sikret et resultat som varer lenge.


Les mer om maling og overflatebehandlinger her

Se andre baderomsjobber lagt ut på Mittanbud

Bygge bad

9014TROMSØ

Jobben er å bygge bad i et soverom. Rommet er ca 15 kvm, og badet blir ca 6 kvm, 2x 3 m. Veggene slås med baderomsplater, og gulvet med fliser. Det skal inneholde toalett, dusjkabinett og 90 eller 60 cm innredning. Soverommet er i et hus nytt i 2022, og det ligger rør og av løp i vegg og gulv. Gulvet idag er parkett.

Renovere bad/omgjøre fra toalett til bad

3271LARVIK

Gjøre om fra bad til toalett nede i 1 etg ca 6m2 nye fliser og dusjløsning. Omgjøring fra kabinett til badekar på nåværende bad.

Rørlegger for nytt kjøkken og bad

0187OSLO

Hei. Jeg har behov for en rørlegger til min nye utleiebolig som nå er under renovering. Jeg ønsker å komme i kontakt med en rørlegger som ønsker å innlede et samarbeid hvor jeg utfører så mye av arbeidene som mulig, som feks innkjøp, frakt ,installasjon av rør, boring, etc. Mens Rørlegger utfører blandt annet planlegging, veileding, og selvfølgelig alt av tilkoblinger og nødvendig dokumentasjon. Ser frem til en hyggelig dialog🙏

Oppussing av bad i blokk.

4013STAVANGER

Ca 3 kvm bad. Ukjent når renovert sist. Nylig rør-rehabilitering i blokken. Har nå dusjkabinett og vanlig toalett. Våtromsstrie på veggene. Blokk fra 1970. Sentralt i Stavanger. Ønsker: Nytt golvbelegg + varmekabler. Våtromsplater (eller lignende) på vegg, Dusjnisje med innfellbare dører, nytt toalett, og ny baderomsinnredning. Rør og avløp trenger ikke flyttes. Ønskes utført: Våren, sommeren, høsten 2024.

Nytt baderomsgulv med varmekabler.

0575OSLO

Varmekablene på badet vårt har sluttet å fungere. Spesialist har konstatert at det ikke er mulig å reparere kabelen. Vi ønsker pris på: - Fjerning av fliser - Legging av ny varmekabel i lavtbyggende gulv - Flislegging av gulv med nye fliser - Ny termostat og tilkobling av varmekabler - Evt skjøting av membran og heving av dørterskel Alle tilstøtende/forberedende arbeider må være inkludert i prisen. Badet er ca. 3,9 m2. Kom gjerne med forslag til hvordan jobben kan utføres best mulig!

Totalrenovering av bad

5053BERGEN

Ønsker å pusse opp badet mitt på rundt 2,4 kvm. Slik det er nå er det ikke fungerende varmekabler, og ingen helling mot sluk.Les evalueringer fra andre baderomsjobberjobber på Mittanbud

DEGALOT RØRLEGGERBEDRIFT AS

Vi er Rørlegger entreprenør med våtrom sertifikat og har lang erfaring fra annen firma som Degalot Norway AS. Samarbeid partner med bygg/anlegg entreprenør: Bygg Oslo AS orgnr: 995860082 med sentral godkjenning av prosjektering/utførelse og Rett elektro AS orgnr: 820 292 642.

Nov. 2023

Totalrenovering av bad

"Vi måtte totalrenovere et bad, og etter å hatt flere tilbydere inne på befaring, valgte vi George og hans team. De var veldig ryddige i kommunikasjonen, ga et godt inntrykk under befaringen og ga det rimeligste pristilbudet (med god margin). ..."Se mer
J
Jon
Oslo
DEGALOT RØRLEGGERBEDRIFT AS

CCD EIENDOMSTJENESTER AS

Vi leverer de fleste bygg og anleggstjenester innen privat og næring. Ta gjerne kontakt og se om vi kan hjelpe deg på veien med ditt prosjekt.Vi tar vare på dine verdier! CCD EIENDOMSTJENESTER AS leverer tjenester innen de fleste fagfelt.Murer, rørlegger, tømrer, elektro, graving og malingVåre samarbeidspartnere har mange års erfaring i bransjen og stor faglig kompetanse innen sitt felt.Ta kontakt og få en gratis befaring hos ossTlf 51 73 20 50post@ccd-as.nohttps://www.ccd-as.no/

Nov. 2023

Renovering av bad 4.5m^2 i borettslag.

"Fornøyd med resultatet"
A
Aksel
Sandnes
CCD EIENDOMSTJENESTER AS

ULLERN BYGG AS

Ullern Bygg AS er en entreprenørbedrift med spisskompetanse på totalrenovering av bad og kjøkken (kun privatkunder). Vi leverer bunnsolid håndverk og streber etter å levere PRESISJON og PERFEKSJON. Hver eneste dag. Vi er den HØYEST RATEDE baderomsentreprenøren på Mittanbud i Oslo-området (karakter 5,0 av 5,0 mulige, basert på stemmer fra nærmere 40 verifiserte baderomskunder). NYHET! Ullern Bygg Vestfold AS: 22. mai 2023 åpner vår avdeling i Larvik. Avdeling Larvik vil betjene privatkunder fr...

Se mer
Nov. 2023

Utvide og pusse opp bad

"."
J
Julie
Drammen
ULLERN BYGG AS

RZB AS

4.6 (10)

My company has been working on Norway since 2007. We are today 10 employes. We started with building houses from the ground to finish. In 2011 we started doing more inside work. I cooperate with Norwegian companies tømrerfima Hele Hanneborgow 30 year on the market, Prakt Bygg 15 year on the market, Fargerike from 2012 and many other companies! In the private market we have had over 1000 satisfied customers. In my company i have murer, tiler, painter and carpenter, all guys under 40 years old s...

Se mer
Nov. 2023

Renovering Bad - re-tiling, turn off water, install new shower cabinet

"Bra jobber"
T
Ted
Oslo
RZB AS

TRYGG RØRSERVICE AS

Rørleggerfirma med hovedfokus på på ny bygg, oppussing av bad og alle generelle rørleggertjenester. Vi har kunden i fokus og leverer kvalitet og tidsfrister som avtalt! Vi er faglært med svennebrev. vi har over 10 år erfaring i bransjen. vi har 100% fornøyde kunder Send oss en mail eller ring oss gjerne på tel for en uforpliktende prat rundt dine behov for rørlegger på ny bygg,? bad, kjøkken, varme eller renovering! Trygg Rørservice AS Tel: 968 27 563 E-post: hus@tryggror.no https://tryg...

Se mer
Nov. 2023

Befaring legge inn bad på hytte

"Her kunne jeg ha krysset av alt ! Veldig bra kvalitet, kommunikasjon, ryddighet og pålitelighet !"
G
Grethe
Kongsberg
TRYGG RØRSERVICE AS

Pro Vvs Oslo As

Nov. 2023

Oppussing av bad

"Vi er kjempefornøyd med vårt nye og lekre bad og kjøkken. Takket være Alex og hans team som gjorde en fantastisk jobb av høy kvalitet og effektivitet. De er dyktige, imøtekommende og profesjonnelle som kan faget sitt. De er også hjelpsomme med hentin..."Se mer
L
Lynice
Oslo

BADEROMSELITEN AS

Vi er en tømmer/rørleggerbedrift med Mesterbrev og over 35års erfaring i bransjen.Vi påtar oss det meste innenfor tømmer,elektro,fliselegger,maler og rørleggerarbeid.Vår unike styrke er 35 års erfaring i bransjen , med kunden i fokus basert på rett pris, og tjenesten levert på rett plass til rett tid ,samt en leveranse som tilfredsstiller kundens ønsker og behov.Totalrehabilitering av våtrom, service arbeid, , opplegg i nye boliger,renovering av boliger utvendig/innvendig

Nov. 2023

Helrenovering av bad

"Da vi skulle renovere badet vårt valgte vi å legge jobben ut på Finn. Fant fort ut at BADEROMSELITEN AS var firmaet for oss. Representant fra dere var hurtig på plass og vi fikk avklart ønskene våre. for badet . Mottok handleliste fra BADEROMSELIT..."Se mer
M
Magny
Stavanger
BADEROMSELITEN AS

MT. Servicebygg AS

Med 40 års erfaring kan vi i MT Servicebygg AS tilby arbeid av høy kvalitet. Hvis du skal bygge nytt eller pusse opp kan vi anbefale å kontakte oss for et uforpliktende tilbud. Se under for å få en ide om hva vi kan hjelpe deg med.

Nov. 2023

Bad

"Ryddige og kjempeflinke folk, alle sammen. Godt på kommunikasjon og kvaliteten på arbeidet. Flink å høre på mine ønsker, og komme med gode innspill hvordan det kunne bli drømmebadet mitt. Eg er kjempefornøyd med resultatet."
H
Hilde Gunn
Nesttun
MT. Servicebygg AS

Visnekk As

Vi er nå flere erfarne håndverkere som kan hjelpe deg med tømring, snekring og maling. Viktig å nevne at vi også leverer komplette oppussinger med våre faste samarbeidspartnere. Med mange års erfaring utfører vi i stort sett alt innen tømring og snekring dvs oppussing av leiligheter/hus både innvendig og utvendig. Garasjer, terrasser, vinduer, dører, parkett, listing, himlinger, vegger , velux, osv. Vi satser på å utføre oppdrag med kvalitet og reklamasjonsfritt samt ferdigstillelse uten avb...

Se mer
Nov. 2023

Bad

"Veldig fornøyd med utført arbeid, både med hensyn til pålitelighet og effektivitet. Bra kommunikasjon underveis Flott kvalitet på arbeidet. Ryddig og bra etter utført arbeid. Grei pris jeg betalte"
L
Leiv Kåre
Hvalstad
Visnekk As

RB SNEKKERSERVICE AS

Være seg større prosjekter som nybygg eller å pusse opp gammelt hus, til alt av mindre oppdrag som for eksempel montering av vindu og montasje dør. - Hva enn det skulle være, så stiller vi alltid opp med glede for deg innenfor hele spekteret av byggfag og snekkerarbeid. Vi er også så heldige å ha flere gode samarbeidspartnere som leverer møbler, vinduer og dører av høy kvalitet. Derfor har vi gode forutsetninger for å ikke bare levere og montere, men også måle og tilpasse disse etter behov. Kval...

Se mer
Nov. 2023

Baderenovering

"Ba om hjelp til støyping, membran og flislegging av bad. Firmaet kom på befaring og gav oss ein pris og sluttdato for arbeidet. Dette vart gjort med sirlig presisjon og strålende resultatet. Er veldig fornøyd! Litt vanskelig å kommunisere med ..."Se mer
A
Arnstein
Ål
RB SNEKKERSERVICE AS

PARADIS HUS AS

Bedriften er godkjent Våtromsbedrift. Alle våre ansatte er sertifisert i Norge og har lang erfaring. Prosjektlederen har byggingeniør utdanning fra Oslomet - storbyuniversitetet

Nov. 2023

Totalrenovering lite bad

"Vi ble veldig fornøyd med jobben paradis hus gjorde. Mohand var enkel å kommunisere med. Kjempefornøyd med flisleggingen."
H
Hilde
Oslo
PARADIS HUS AS

VELRØR ENGINEERING AS

Vi har Sentralt Godkjent 14.04.2024. Vi er et nytt selskap, men vi har mer enn 25 års erfaring med denne typen arbeid. Hver av oss har jobbet med store prosjekter og ikke bare i Norge, men også i USA, Canada, Tyskland og Portugal. Vi har lang erfaring med alle slags rørarbeider - vann, oppvarming, sprinklere, bygging av teknisk rom og alle slags rørarbeider. Kontakt oss, så gjør vi jobben perfekt og til en god pris.

Nov. 2023

Renovering av lite bad på Bjølsen

"Veldig godt utført arbeid. God kommunikasjon, ryddig, profesjonell, pålitelig og god kvalitet i arbeid. Jeg kan også varmt anbefale Håndtverker Aslan som jobber i velrør."
A
Audun
Oslo
VELRØR ENGINEERING AS

Publisert 01. feb. 2023, 11:55

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.