Innvendig oppussing

Pusse opp bad

Skal du pusse opp badet?

Skal du pusse opp badet? Uansett om du skal bygge nytt, totalrenovere, legge nye fliser eller mikrosement – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som er klare for å hjelpe deg med det nye baderommet ditt!

Start oppussingen av badet i dag

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å pusse opp eller totalrenovere badet?


Det som avgjør prisen på et nytt bad er først og fremst om du velger en overfladisk oppussing, eller en totalrenovering som også vil påvirke konstruksjon og usynlige komponenter i gulv og vegger.


Prisen på et ferdig bad kan variere mye, og avhenger også av faktorer som valg av materialer, størrelse på badet og hvor mye som skal endres eller skiftes ut.


Totalprisen for å pusse opp eller totalrenovere et bad ligger ofte mellom 200 000 og 400 000 kroner, inkludert arbeidstimer, materialer og utstyret som håndverkerne bruker.

For å få en mer nøyaktig pris på ditt nye baderom, anbefaler vi deg å kontakte ulike totalentreprenører på befaring. Da får du en vurdering av tilstanden på badet og hva som eventuelt bør gjøres. Om badet uansett er så gammelt at det bør totalrenoveres, kan det være bortkastede penger å gjøre en overfladisk oppussing hvis du uansett må fikse badet noen få år etterpå.Fakta

Dette kan øke prisen på et nytt bad:


  • Størrelse og kompleksitet på oppussingen eller totalrenoveringen av badet
  • Valg av materialer, fliser og inventar
  • Flytting av rør og endring av det eksisterende rørsystemet
  • Nytt elektrisk anlegg og varmekablerOmfang, kompleksitet, størrelse og plassering

Baderomsprosjekter kan variere i størrelse og omfang, og utgiftene til prosjektet vil naturligvis avhenge av hvor mye som skal gjøres. Både badets størrelse i kvadratmeter og kompleksiteten i tiltakene vil avgjøre totalkostnaden – og ikke minst varigheten på prosjektet.


Tilstand og alder er også en viktig faktor når det kommer til totalprisen på totalrenovering eller oppussing av et bad. Det stilles strenge krav til dagens baderom, og ofte må rørsystem og elektriske installasjoner oppdateres for å oppnå dagens standard.


Hvis du har et velfungerende bad med behov for oppgradering trenger du ikke alltid å totalrenovere. Da er det i mange tilfeller nok med en rimeligere modernisering av baderomsinventaret.


Hvis vegger skal rives og gulv skal legges på nytt, må du også regne med at prosjektet tar lengre tid og blir dyrere. Det er vanlig å legge nytt membran og få arbeid utført på rør, avløp og sluk samtidig som gulv og vegger blir åpnet. Dette er også noe av det som koster mest i et baderomsprosjekt.


Hvis du skal flytte badet eller bygge et helt nytt bad på en plass i boligen som er langt unna eksisterende rørsystemer, vil også prisen på prosjektet øke. Hvis det er veldig langt unna rørsystemene som allerede er på plass, må du også ha et nytt pumpesystem for avløpet som vil koste mer og kreve mer arbeid.Disse håndverkere trenger du til oppussing av bad

Når du skal pusse opp badet har du bruk for en rørlegger. Rørleggeren jobber med de “usynlige” løsningene og installasjonene, som avløp, rør og membran. En rørlegger kan også montere dusj, vask, toalett og badekar.


Hvis du skal støpe gulv eller legge nye fliser trenger du en murer eller flislegger. Dersom du skal legge varmekabler i gulvet og ha ny belysning trenger du også en elektriker.


Det er også vanlig å benytte en snekker eller tømrer hvis du skal totalrenovere hele badet. En tømrer jobber på selve konstruksjonen under fliser eller veggpanel, og arbeider for eksempel med inventar, dør og lister. En tømrer kan også installere inventar som ikke er koblet på vann og avløp.Totalrenovering av bad

Totalrenovering av et bad innebærer å rive gulv og vegger for å bygge et helt nytt baderom, ofte med helt nytt rørsystem og elektriske komponenter. Det er et prosjekt som involverer flere ulike fagfelt, og de fleste jobbene må utføres av fagpersoner både for opprettholde god nok standard og for sikkerheten til de som skal bruke badet.


Hvis du planlegger å bygge et nytt bad eller totalrenovere et baderom, kan det være lurt å ta kontakt med en totalentreprenør som kan ta seg av hele oppdraget. De har ofte samarbeidspartnere fra ulike fagfelt som kan hentes inn, og kan ta seg av jobben som prosjektleder.Oppussing av bad

Hvis du har et bad med god standard, er det ofte nok å gjøre en overfladisk oppussing av rommet. Oppussing innebærer ofte å skifte ut baderomsinventaret, male eller legge nye fliser. Da kan du gi badet et helt nytt uttrykk – uten å endre på hverken rørsystem eller plassering av det eksisterende baderomsinventaret.


Hvis du skal montere ny dusj, badekar eller vask bør du bruke en rørlegger. Da unngår du skader som følge av feilmontering, og eventuelle skader blir dekket av forsikringen.


Hvis du skal male, legge nye fliser eller mikrosement på badet bør du bruke en faglært maler eller flislegger. Da er du sikret et godt resultat med produkter som er riktig å bruke på et våtrom.


Stort vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel, skap i lyst treverk og fargerike fliser på gulvet.

Et praktisk vaskerom gjør hverdagen enklere.


Ulike typer baderomsprosjekter

Oppussing eller renovering av badet kan innebære mange ulike typer prosjekter. Dette er noen av de vanligste variantene av baderomsprosjekter:Bygge vaskerom

Mange husholdninger ønsker seg et vaskerom for å gjøre hverdagen litt enklere. Et vaskerom har behov for både utslagsvask og tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel. Det kan også være lurt å ha en sluk, slik at rengjøringen blir enklere og som ekstra trygghet hvis noe skjer med vaskemaskinen.


Et vaskerom kan være integrert i et baderom, eller være i et eget, separat rom. Husk at det er enklere å bygge et vaskerom nært et bad eller kjøkken, for da kan du koble deg opp eksisterende vann og avløpssystem.Modernisering av badet

Hvis du har et velfungerende bad er det ikke nødvendig å totalrenovere, med mindre du ønsker helt nye løsninger og ny plassering av baderomsinventar. Hvis du ikke skal flytte på rør og ledninger, og både dusj, vask og toalett fungerer slik det skal, kan du gjøre mindre og rimeligere grep for å skape et moderne og friskt baderom.Fliser, mikrosement og andre overflatebehandlinger

Overflatebehandlinger som nye fliser, flis på flis, maling eller mikrosement er en effektiv måte å skape et nytt uttrykk på badet, uten å måtte gjøre bruke mye tid og penger på store endringer.


Husk at badet er et våtrom, og at du derfor bør bruke fagpersoner selv om jobben er liten. Da er du trygg på at jobben blir utført med riktige produkter, og er sikret et resultat som varer lenge.


Les mer om maling og overflatebehandlinger herFinn bedrifter som kan pusse opp badet ditt

Finn bedrifter som kan pusse opp badet dittSe andre baderomsjobber lagt ut på MittanbudLes evalueringer fra andre baderomsjobberjobber på Mittanbud

Renovering bad 5,5-6 kvm

Olso Rør & Varmeteknikk totalrenoverte badet vårt. Vi er strålende fornøyd med valget vårt, så fornøyd at vi vet hvem vi skal ringe om vi har lignende oppdrag i fremtiden. Badet ble ferdig nøyaktig når det var avtalt. Prosessen var knirkefri ...

Øivind, Oslo om Oslo Rør & Varmeteknikk AS

Sep, 2023

Helrenovering av bad

Pusset opp bad og renoverte to rom. Der de la fliser, byttet vindu og dører, utførte maling og sparkling, byttet gulv. Veldig god utførelse på alt arbeid som ble gjort. Det var tydelig gjennom hele prosjektet at Slawomir var veldig opptatt av at vi s...

Vegard, Bønes om Bygg Og Renovering Hus Spesialisten Slawomir Kazimierz Owczarzak

Sep, 2023

Renovering av lite baderom + omgjøring fra servant til opplegg for Vaskemaskin på bad i 2. etasje

Vi fikk pusset opp et lite bad, samt omorgamiserte vasker og satte opp vaskemaskin på et annet bad - og det gikk smertefritt for seg. God kommunikasjon på engelsk (og norsk med hovedkontoret), bra pris på det arbeidet som ble gjort og veldig nøyaktig...

Thea, Oslo om Dyktighandverker AS

Sep, 2023

Publisert 01. feb. 2023, 11:55

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:17

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.