Skal du legge belegningsstein?

Planlegger du å fornye gårdsplassen eller oppgradere innkjørselen? Hva med steinheller i hagen eller på uteplassen? Med belegningsstein eller steinheller får du et helhetlig uttrykk som varer lenge. Bruk håndverkere fra Mittanbud, og få god kvalitet og profesjonell utførelse på prosjektet ditt!
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva koster det å legge belegningsstein?

Prisen for å legge belegningsstein varierer etter hva slags underlag du skal legge den på, hvilken type stein du velger og hvor stort område som skal dekkes.


Vanligvis ligger prisen på mellom 1000–1500 kroner per kvadratmeter, dette er inkludert hele jobben og prisen på materialer.


Omfang og kompleksitet

Det er flere faktorer som påvirker kostnaden for å legge belegningsstein, men de viktigste er hvor du planlegger å legge den og hvilken type stein du velger.


Underlaget du skal dekke har mye å si for den totale prisen på prosjektet. Om det krever mye graving, fjerning av røtter, rydding av stein og lignende vil dette koste mer enn om du har en flat, åpen plass hvor det kreves lite forarbeid.

Belegningsstein krever nøyaktighet når den legges, slik at det ikke blir glipper eller ujevn høyde mellom steinene. Det er viktig at forarbeidet gjøres grundig slik at steinen ligger stødig og rett også etter belastning over tid. Bruker du kompetente håndverkere er du sikker på at du får et bra resultat som holder seg fint lenge!


Hvor stort område du planlegger å dekke vil også påvirke prisen. Som regel vil materialkostnader utgjøre en stor del av den totale kostnaden for prosjektet.


Om du skal dekke et stort område er det derfor lurt å sette seg inn i hva slags stein du trenger: Hva skal den tåle og hvordan ønsker du at den skal se ut?


Håndverkere

Det er viktig å bruke en kompetent håndverker når du skal legge belegningsstein eller steinheller. Hvor mange håndverkere du trenger avhenger av hvor stort område du skal dekke og hvor mye forarbeid som kreves.


Antallet håndverkere og kompetansen som trengs vil også påvirke prisen på prosjektet.


For steinlegging og arbeid med belegningsstein kan det være hensiktsmessig å få hjelp av en murer, steinlegger eller en annen håndverker med kompetanse innen steinlegging.


Hvis området må bearbeides og planeres først må du ha hjelp av en maskinentreprenør som kan utføre grunnarbeid, eller en annen håndverker med kompetanse innen graving.


Legger du ut prosjektet ditt på Mittanbud kan du få tilbud fra flere håndverkere og bedrifter, slik at du kan velge de som du mener passer best til prosjektet ditt.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som kan påvirke den totale kostnaden på prosjektet. Materialvalg er som regel hovedkostnaden, og her kan prisen variere mye.


Ønsker du en rimelig belegningsstein er betong et lurt valg, dette er en solid stein som tåler mye og varer lenge. Prisen for belegningsstein i betong ligger på 150–300 kroner per kvadratmeter.


Om du ønsker et mer eksklusivt uttrykk kan du velge granitt, denne koster rundt 800–1000 kroner per kvadratmeter. Fordelen med granitt er at det varer utrolig lenge og er nærmest vedlikeholdsfri.


For et mer unikt uttrykk er marktegl et populært valg, dette er rød teglstein som egner seg fint til mindre områder i hagen og lignende. Teglstein er et naturprodukt som får en naturlig endring i fargen over tid.Sett et personlig preg på innkjørselen med belegningsstein.


Ulike muligheter for steinlegging

Belegningsstein og steinheller kan legges mange ulike steder, og du kan benytte dem til ulike uttrykk og design i uteområdet ditt. Dette er de vanligste måtene å bruke belegningsstein og steinheller, og det du må vite om hvordan du kan bruke dem.


Legge belegningsstein i innkjørselen

Skal du legge belegningsstein i innkjørselen eller på gårdsplassen er det lurt å velge betong. Belegningsstein i betong er svært slitesterkt og holder utrolig lenge til tross for mye belastning og eksponering for vær og vind. Det er også mulig å impregnere betongen mot oljesøl, slik at den blir enklere å holde ren.


En stor fordel med belegningsstein er at den finnes i mange variasjoner og uttrykk, og du kan lage mange ulike mønstre og bruke forskjellige fargetoner.


Legge steinheller i hagen eller på uteplassen

Om du skal legge steinheller i hagen eller på uteplassen kan du velge mellom flere ulike steintyper. Det er rimeligst å bruke heller i betong, men det er også populært med heller i granitt eller skifer.


Fordelen med å bruke naturstein er at den er mer slitesterk og mindre porøs, noe som gjør den enklere å vedlikeholde og rengjøre. Dette er spesielt nyttig om du planlegger et sted for å grille eller spise utendørs. Prisen på naturstein varierer, men du kan få bruddheller av skifer til samme pris som for betongheller.


Legge kantstein

Kantstein er fint å bruke for å adskille soner utendørs, og til å ramme inn plenen eller gårdsplassen. Det er vanlig å legge kantstein i kombinasjon med belegningsstein, men den kan også brukes med asfalt, singel eller gress. Kantstein fungerer ypperlig til å lage mindre murer eller trapper på gårdsplassen, eller til å ramme inn blomsterbed.


Det finnes ulike steintyper du kan velge i mellom. Betong er et rimelig valg, og den kommer i mange ulike stiler og fargetoner. Granitt er et populært og eksklusivt alternativ, som passer godt med både gressplen og belegningsstein.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å legge belegningsstein
Thoralf Nilssen AS logo
Thoralf Nilssen AS
c/o Thoralf Nilssen, Vestliveien 3B, 1415 Oppegård
4.8(12)

Siste evaluering

Graving, utskifting av vann og avløp, drenering rundt deler av hus og belegningsstein.

"Thoralf gjorde en ganske stor jobb hos meg, en jobb som ble større en først ventet som følger av vanskelige grunnforhold. Thoralf er en særdeles dyktig og imponerende maskinfører, han har også virkelig utstyret på plass. Gravern hans har alt mulig slags tilbehør, og Thoralf bytter mellom de ulike skuffer, pigger osv. på sekunder. I tillegg til maskinferdigheter, fremstår det også at Thoralf har meget god og allsidig kunnskap, med mye ulik erfaring som gjør at han virker finne gode løsninger selv når ikke grunn og lignende samarbeider. Thoralf er en hyggelig og fair leverandør, har dog litt å gå på rundt papirarbeid og fakturering osv., men jeg pushet heller ikke.."

O

Odd Helge

Oppegård, jan. 2024

Les flere evalueringer om Thoralf Nilssen AS

Vågen & Hansen Utemiljø logo
Vågen & Hansen Utemiljø
Stemmane 6, 4636 Kristiansand s
4.6(52)

Siste evaluering

Smågatestein i innkjørsel

"Svært godt fornøyd med både kommunikasjon og arbeid som ble gjort. Kan anbefales"

M

Mikkel Ladefoged

Mandal, jan. 2024

Les flere evalueringer om Vågen & Hansen Utemiljø

Alba drift as logo
Alba drift as
Storgata, 9007 Tromsø
4.8(20)

Siste evaluering

Mørtel på grunnmur. Legge terassebord 40kvm

"God kvalitet på arbeidet. Fleksibel når nye ting oppsto. God pris."

E

Eirin

Kvaløya, jan. 2024

Les flere evalueringer om Alba drift as

Stein Systemer AS logo
Stein Systemer AS
Forusbeen,337 Miljøparken, 4051 Sola
4.7(111)

Siste evaluering

Asfaltere innkjørsel / legge stein

"Fantastiske mennesker som jobbet hos oss! Er meget fornøyd med slutt resultatet,"

C

Camilla

RANDABERG, jan. 2024

Les flere evalueringer om Stein Systemer AS

Siste evaluering

* Fortsatt ledig: Reparere en mur

"Bra jobb. OK pris."

E

ERLING

Drammen, jan. 2024

Les flere evalueringer om EIKER FLYTTEBYRÅ V/SOLIYEV

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

klargjøre underlag, og montering av drivhus. legge bekegningstein rundt

7059JAKOBSLI

sette opp drivhus og underlag vann og strøm løsning. noe belegningstein og etablering av bed i hage

Hage og innkjørsel

4656HAMRESANDEN

Vi ønsker å finne ut om vi skal legge asfalt eller beleggningsstein og en liten hage foran huset. i første omgang vil vi ha en gratis befaring. Det er også mulig naboen hiver seg med og opparbeider sitt uteområdet også hvis vi får et godt tilbud. Tomten vår er grovplanert. på venstre side av huset har vi en god meter til nabogrensen og tenker kanskje vi skal ha grus på denne siden og bak huset. Plenen ønsker vi foran huset der med de to vinduene i 1. Etg.

Opparbeide uteområde enebolig

4318SANDNES

Ønsker tilbud fra flere aktører innenfor anleggsarbeid/uteområder. Har gruslagt bakside av enebolig som jeg ønsker å få stein på. Ingen plen o.l. Ønsker også forslag til hvordan området kan bli og hvilke materialer som.kan brukes.

Belegningsstein 136 kvm + Kantstein (cir) 15 m + En trapp med gatastein

4032STAVANGER

I want to have paver blocks installed 1. Total area is 136 Square meter (Picture 1 - Area shown as blue) 2. Kantstein to be installed - approx 15 meters in length (Picture 2- Red Line showing the length) 3. Steps with Gata stein (Picture 3 - Yellow Line) 4. Vannrist to be installed - 3 meter (Picture 4 - Violet line) Notes - Belegningsstein - 6 cm thick Gråmix to be used The ground will be prepared - with level and sand already spread Vannrist will be provided, but just installation and level it with paver blocks Please provide the offer and description of the work

Kant på plen mot hekk med belegningsstein

6016ÅLESUND

Vi ønsker å få laget til en kant med belegningsstein (en stein liggende og en stående), på en plen mot en hekk. Total lengde på kanten er 42 meter. Antar det må graves ned noen cm og legges sement, og så må steinen settes opp på denne sementen når den har herdet. Ønsker pris på jobb inkludert sementen. Steinen har vi selv.

Stenlegging av inngangsparti/gårdsplass

1786HALDEN

Planere sand og legge Stein, store 50x 50 heller. Ca 50 kvmLes evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Graving og steinlegging

Meget fornøyd med jobben.

Feb. 2024
G

Gunn om GRAVING TRANSPORT & BUDBILTJENESTE PRELJEVIC

Gamle fredrikstad
Drenering og uteplass

God opplevelse med Innlandet Service AS. Jobben ble mye større enn antatt, men gutta tok utfordringen og gjorde en veldig god innsats. Fornøyd med resultatet på dreneringsarbeidet. Anbefales!

Feb. 2024
S

Silje om INNLANDET SERVICE AS

Fall
Ny plen og steinlegging

God kommunikasjon, høy kvalitet på utført arbeid. Fornuftig pris og i henhold til avtalt tid. Alt i alt veldig fornøyd.

Feb. 2024
D

Dag om GRAVE MESTER JAN KLIN

Gjettum
Platting av belegningssten og ferdigplen

Helt suverene og meget dyktige!

Feb. 2024
H

Henrik om HANSENS GRAVING & VEDLIKEHOLD

Borgenhaugen
Utskiftning av skifer trapp og legging av belegningsstein

Ready og greit helt som avtalt.

Feb. 2024
E

Egil om OS HAGESERVICE AS

Rådal
Belegningsstein og asfalt i innfart

Hyggelig og effektiv, foreslo gode løsninger underveis. Brukte 3.e part til asfaltering. Alt som alt godt fornøyde👍

Feb. 2024
M

Mikaela om Euro Hage Og Anlegg AS

Stavanger
Fjerne gammel skifer og underlag. Nye skiferplater rektangulær på hele området

Vi er meget fornøyd med gjennomføring av prosjektet. Arbeidet ble startet på avtalt tid og kommunikasjonen underveis har vært god. Arbeidet som har blitt utført har vært helt i henhold til våre forventninger, om ikke enda bedre. Det har vært fremvist en profesjonalitet gjennom hele prosjektet. Dette er en bedrift vi kan trygt anbefale i fremtiden!

Jan. 2024
G

Geir om BØNES MUR AS

Brattholmen
Legging av ca 50m2 betongheller i innkjørsel / parkering. I tillegg skal det legges heller rundt en nybygd bod

Veldig bra

Jan. 2024
T

Tor om Frudalen Hageservice AS

Stavanger
Belegningsstein

Arbeidet ble gjort med høy kvalitet og utførelse. Kan anbefale dette firma.

Jan. 2024
O

Ole om Svart Asfalt AS

Asker
Belegningsstein ca 35 kvadratmeter

Godt utført arbeid. Kan varmt anbefales!

Jan. 2024
G

Georg om BYGG & STEIN AS

Stabekk
Brostein og steinttapp

Robert Dahl er meget dyktig og veldig hyggelig anleggsgartner. Anbefales på det varmeste.

Jan. 2024
M

Magnus om ANLEGGSGARTNERSERVICE Robert Dahl

Oslo
Mur i naturstein

Gjorde jobben på en god måte til avtalt tid.

Jan. 2024
G

Gaute om VIKSE MASKIN OG SERVICE AS

Oslo

Publisert 31. jan. 2023, 13:53

Oppdatert 23. feb. 2024, 08:14

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud