Tjenester

Installasjon og montering

Skal du installere eller montere?

Planlegger du å montere kjøkken, installere hvitevarer eller montere møbler? Legg ut jobben på Mittanbud, og motta tilbud fra dyktige håndverkere – helt gratis!

Legg ut jobben

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å få hjelp til montering eller installasjon?

Prisen for installasjon og montering vil variere etter flere faktorer. Hva du skal montere eller installere, hvor mange moduler og hvor komplisert det er, er alle faktorer som påvirker prisen.


Skal du montere nytt kjøkken må du regne med at dette koster mellom 10 000 til 40 000 kroner, avhengig av hvor stort kjøkken du planlegger, materialer på benkeplaten, om du må kutte til deler og hvilken kjøkkenleverandør du velger.


Hvis du skal installere nye hvitevarer koster dette vanligvis mellom 1000 til 4000 kroner per produkt, avhengig av hvilket produkt det er, om det skal fraktes inn i boligen og om det gamle skal fjernes. Det vil også bli dyrere om det må borres for nye rør eller legges opp nytt strømuttak.


Dersom du skal montere møbler er dette som regel et rimeligere prosjekt. Montering av skyvedørsgarderobe, sofa eller utemøblement koster som regel mellom 400 og 1000 kroner, avhengig av størrelsen på møblene og hvor “flatpakket” de er.Kompleksitet og tidsbruk for monteringen

Hvor omfattende monteringen er avhenger av hvor mye som skal monteres, hvor komplisert det er og hvor mye utstyr som trengs. Er det for eksempel behov for å borre for nye rør, legge inn nytt strømuttak eller gjøre justeringer underveis kan prosjekt bli mer omfattende.


Hvis du skal montere nytt kjøkken må du regne med at dette tar omtrent en ukes tid, fra start til slutt. Du kan spare litt på å rive det gamle kjøkkenet selv, men da må du beregne å bruke tid på både riving og bortkjøring av avfall.


Montering av møbler er som regel et enkelt prosjekt, som sjelden tar mer enn noen timer. Skal du montere en større skyvedørsgarderobe pleier dette å ta mellom tre til fire timer, mens en sofa vanligvis ikke tar mer enn en times tid. Det er også mulig å ansette noen til å bære møblene inn i boligen din, og i tillegg ta med seg de gamle om det er behov for det.Håndverkere

Når du skal montere nytt kjøkken, installere hvitevarer eller montere nye møbler har du behov for flere ulike håndverkere. Det er lurt å bruke profesjonelle fagfolk, så du er sikker på at jobben blir gjort ordentlig og at du får et varig og fint resultat.


Til montering og demontering av kjøkken eller møbler har du behov for en snekker. Det er mange snekkere som spesialiserer seg på kjøkken- eller møbelmontering, og disse håndverkerne har ofte lang erfaring med mange ulike leverandører og løsninger.


Dersom du skal montere vask, installere ny vaskemaskin eller andre hvitevarer som skal kobles på rørene i boligen trenger du en rørlegger. Det er viktig å bruke rørlegger til denne jobben, slik at du er sikker på at det blir forskriftsmessig utført. Om du forsøker å gjøre arbeid på rør og avløp selv og det senere skulle oppstå en vannlekkasje, er det ikke sikkert forsikringen vil dekke skadene.


Til elektrisk arbeid som installasjon av komfyr, kjøleskap eller belysning har du behov for en elektriker. Skal du legge opp nytt uttak til stikkontakt for hvitevarer kan elektrikeren hjelpe deg med dette også. Det er ikke lov til å utføre denne typen elektrisk arbeid selv, i tillegg til at det kan være farlig, så det er viktig å ansette en elektriker til dette.Dette kan øke prisen på monteringen

Det er flere faktorer som påvirker prisen for installasjon og montering.


Disse er typiske faktorer som påvirker prisen:

  • Hvor mye som skal monteres
  • Hvilken møbelleverandør du har brukt
  • Behov for ekstra- eller spesialutstyr
  • Frakt og eventuell håndtering av avfall eller gamle apparater

Relaterte prosjekter

Planlegger du et nytt oppussingsprosjekt i boligen, eller har du noen hvitevarer som må repareres? Få hjelp av flinke fagfolk på Mittanbud!


Pusse opp eller totalrenovere kjøkkenet

Har du tenkt å pusse opp kjøkkenet? Uansett om du ser for deg en overflateoppussing eller en totalrenovering er det lurt å planlegge godt før du setter i gang. Dersom du tenker å utføre store endringer på kjøkkenet kan det være lurt å få hjelp av en interiørarkitekt og en entreprenør, da er du sikker på at du får et resultat som du er fornøyd med lenge.Les mer om å pusse opp kjøkken her.

Reparasjon av hvitevarer

Dersom vaskemaskinen eller fryseskapet har gått i stykker, betyr ikke dette nødvendigvis at du må kjøpe nytt. De fleste hvitevarer har lang levetid, og det er bra for både lommeboka og miljøet å holde de i live lengst mulig.


Har du et apparat eller en maskin hjemme som trenger en reparasjon bør du ansette en elektriker eller el-montør til å ta en kikk på den. Hvis maskinen er under fem år gammel kan det hende det går på garantien, da slipper du i tillegg å betale for reparasjonen.


Pusse opp badet

Hvis det er på tide å pusse opp badet har du flere muligheter. Om badet i utgangspunktet er i god stand, men har behov for et løft kan en overflateoppussing være tilstrekkelig. For eksempel vil nytt baderomsinventar og kanskje noen nye fliser gi badet et helt nytt uttrykk.


Har badet derimot fuktskader eller blitt veldig slitent er det behov for en totalrenovering. Dette kan virke som et overveldende og dyrt prosjekt, men med god planlegging og flinke håndverkere, er sjansen stor for å lykkes med et nytt og fint bad.Du kan lese mer om å pusse opp badet her.Publisert 31. jan. 2023, 14:48

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:17

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.