Bygge nytt

Entreprenør

Trenger du en entreprenør?

Planlegger du et større byggeprosjekt, og trenger en entreprenør som kan hjelpe deg med å gjennomføre planene dine? På Mittanbud får du uforpliktende tilbud fra flere dyktige entreprenører.

Legg ut jobben

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Entreprenørtjenester

En entreprenør er et firma som kan ta ansvar for og styre større byggeprosjekter. De har gjerne flere samarbeidspartnere og underleverandører, som gjør det enklere å samkjøre ulike prosesser og fagfelt i et prosjekt, og sørge for at arbeidet blir utført i henhold til tegninger og til estimert tid.


Hvis du skal i gang med et stort prosjekt som involverer flere fagfelt og god kommunikasjon mellom disse kan det være lurt å bruke en entreprenør.


Entreprenører kan hjelpe deg med mange ulike prosjekter, som for eksempel:

  • Bygge ny bolig
  • Tilbygg og påbygg
  • TotalrenoveringHva trenger du hjelp til?

Trenger du en entreprenør til et prosjekt, men er usikker på hva jobben faktisk innebærer? Du trenger ikke vite nøyaktig hva jobben går ut på, bare husk å skrive en grundig beskrivelse av hva du vil ha gjort når du legger ut jobben.Hva koster en entreprenør?

Det kan være vanskelig å estimere prisen for en entreprenør, fordi prisen gjerne er inkludert i prisoverslaget for selve prosjektet som skal gjøres. Entreprenøren kan både bygge nytt og totalrenovere rom, og prisen for å bruke entreprenør avhenger av prosjektets størrelse, kompleksitet og hvor mange håndverkere som skal involveres.Timepris for en entreprenør

Timeprisen for en entreprenør ligger på mellom 600 og 1000 kroner i timen for entreprenørtjenester. Det vanligste er imidlertid at timeprisen for entreprenøren er en del av totalprisen for hele prosjektet som skal utføres.


Husk at et godt prisestimat bør være detaljert og inneholde priser for alle fagfelt og fagpersoner som er involvert. I kontrakten bør det være avtalt hva prisen vil være hvis prosjektet tar lengre tid, og eventuell timepris hvis håndverkere skal utføre andre tilleggsoppgaver enn det som er avtalt i prosjektet.


I store prosjekter er det lurt å legge inn en generell timepris for de ulike håndverkerne i kontrakten. Da er det lettere å få gjennomført oppgaver som dukker opp underveis, eller om du har annet arbeid som du ønsker å få utført når du allerede har riktig håndverker på besøk.Dette kan øke prisen når du benytter en entreprenør

Det er mange faktorer som påvirker prisen på en entreprenørtjeneste. Fordi en entreprenør jobber med å koordinere og holde oversikten over flere prosesser i et prosjekt, vil prisen på tjenesten øke i samsvar med prosjektets størrelse.


Dersom entreprenøren skal stå som ansvarlig søker for prosjektet kan dette også øke kostnadene.Når trenger du en entreprenør?

Entreprenøren sørger for at alle planer følges, at det er god kommunikasjon mellom ulike fagpersoner og leverandører, samt at prosjektet blir fullført til planlagt tid. En entreprenør vil holde kontakten med de ulike fagfeltene som er involvert i prosjektet hele veien.


Hvis du skal i gang med et stort byggeprosjekt er det derfor lurt å bruke en entreprenør. De har god erfaring med større byggeprosjekter og alt det innebærer – fra planlegging, søknader og bestillinger, til gjennomføring og ferdigstilling.Totalrenovering

Totalrenovering innebærer ofte å fjerne vegger og gulv, for å bygge et rom, leilighet eller innsiden av et hus fra grunnen av. Hvis du skal endre på rørsystemer, elektrisk anlegg og ventilasjon så innebærer dette flere ulike fagfelt, og det kan være lurt å la en entreprenør ta jobben med å gjennomføre prosjektet.

Les mer om å pusse opp leilighet her


Nybygg

Bygging av et nytt hus er et stort prosjekt. Det krever nøye planlegging, tid og mange ulike ressurser og fagfelt. En entreprenør kan hjelpe deg allerede i planleggings- og søknadsfasen, og kan stille som ansvarlig søker, samle underleverandører og samarbeidspartnere. Entreprenøren kan også legge en plan for gjennomføring og ikke minst ha ansvaret for at jobben blir utført i henhold til tegninger og planer.

Les mer om å bygge ny enebolig her


Tilbygg og påbygg

Tilbygg og påbygg er utvidelser av boligen din. Påbygg er en ekstra etasje, og tilbygg er når du utvider boligen.


I likhet med bygging av en ny bolig vil en entreprenør kunne hjelpe deg med å koordinere alle fagfeltene som er involvert, og være ansvarlig for at arbeidet blir utført til riktig tid.


Les mer om påbygg her
Les mer om tilbygg her


Hvordan velge riktig entreprenør


  • Den enkleste måten å finne den rette entreprenøren, er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

  • Du bør invitere relevante entreprenørbedrifter på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

  • Når du skal velge entreprenørfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom entreprenøren sine evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter. På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på entreprenøren sin profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no. Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

  • Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Mittanbud har en egen håndverkerkontrakt som du kan benytte. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

  • Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike entreprenørfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med entreprenøren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

  • Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.
Finn entreprenørbedrifter på Mittanbud

Finn entreprenørbedrifter på Mittanbud


Se andre jobber lagt ut på MittanbudLes evalueringer på andre jobber lagt ut på Mittanbud

Renovering av bolig i Skolebakken 5 i Risøyhamn

VAB arkitekter har vært ansvarlig søker for vårt renoveringsprosjekt. Vi har hatt god dialog underveid, og fått god hjelp med å finne løsninger som vil fungere godt for oss. Vi vil anbefale andre å benytte VAB arkitekter!

John Alfred, Rossfjordstraumen om Vab Arkitekter AS

Sep, 2023

Grave fiber grøft

Hyggelig fyr. Gjorde alt som han fikk beskjed om. Ingen overraskelser. Anbefales.

Øystein, VENNESLA om Ta Anlegg AS

Sep, 2023

Søker etter et pålitelig og erfarent snekkerfirma for jobb i Hønefoss

Bare gode ord å si om GP SNEKKERSERVICE AS. Veldig punktlige og en fair pris. God oppfølging underveis.

Jakob, Hønefoss om Gp Snekkerservice AS

Sep, 2023

Publisert 31. jan. 2023, 11:26

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:17

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.