Trenger du hjelp med riving?

Skal du i gang med å rive? Enten du skal rive opp gulv, en vegg eller hele huset kan du få hjelp av dyktige håndverkere fra Mittanbud. Legg ut jobben i dag og få gode tilbud – helt gratis!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du hjelp med riving?

Skal du i gang med å rive? Enten du skal rive opp gulv, en vegg eller hele huset kan du få hjelp av dyktige håndverkere fra Mittanbud. Legg ut jobben i dag og få gode tilbud – helt gratis!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å rive?

Mindre riveprosjekter ligger som regel mellom 15 000 – 50 000 kroner, mens store prosjekter som riving av bygg eller bærevegger koster i gjennomsnitt 300 000 kroner. Prisen for riving vil variere etter størrelsen på det du skal rive, materialene det består av og hvor krevende det er å rive det.


Tidsbruken for rivingen vil også påvirke prisen. Vanligvis tar et større riveprosjekt en ukes tid fra start til slutt, men om du skal gjennomføre et mindre prosjekt – som for eksempel å rive en lettvegg i stua – vil dette som regel ta mellom en til to dager.Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende riveprosjektet blir varierer etter hva du skal gjøre. Hvor mye som skal rives er hovedfaktoren, det vil naturlig nok være vesentlig mer krevende om du skal rive et hus enn om du skal rive gulvet i gangen.


Dersom du skal rive kjøkkenet eller badet vil dette som regel være ganske omfattende prosjekter, på grunn av rør, ledninger og andre tekniske elementer. Spesielt badet krever riktig kompetanse når det skal rives, og riving av bad tar som regel rundt fem dager fra start til slutt.Håndverkere

Når du skal rive er det viktig at du bruker flinke fagfolk. Dette gjelder spesielt om du skal rive områder med tekniske elementer som rør eller ledninger, slik at du ikke risikerer lekkasjer eller strømbrudd. Da trenger du en elektriker til å koble ut eller legge om det elektriske, og en rørlegger til å håndtere rør og avløp på en sikker måte.

Om du har et mindre prosjekt er det lurt å ansette en rivningsarbeider, eventuelt en maskinentreprenør om du har behov for gravemaskin eller lignende utstyr.


Skal du rive et helt bygg er du nødt til å ansette et rivningsfirma. Et firma vil ha riktig utstyr til rivingen, i tillegg til at de håndterer og sorterer avfallet etter rivingen på en ryddig og miljøvennlig måte. Når du skal rive bolig må du søke om tillatelse fra kommunen før du setter i gang.


Om du mistenker at det er asbest i bygget du skal rive er det svært viktig at du bruker kompetente håndverkere som har erfaring med håndtering av asbest. Det finnes mange større rivningsfirmaer som har ekspertise innenfor asbestsanering, forhør deg med firmaet om hvordan dere skal gå frem for å håndtere det.


Hvis du er i tvil om du kan rive selv bør du forhøre deg med en fagperson.

Noen mindre tekniske prosjekter, som for eksempel riving av gulv og vegger som ikke er bærende eller har rør og ledninger i seg kan du gjøre selv. Derimot er det mange riveprosjekter som er søknadspliktige og som derfor må utføres av fagpersoner.Det er flere faktorer som påvirker prisen på riveprosjekter, men disse faktorene er typiske prisdrivere:

 • Størrelse på det som skal rives
 • Behov for utstyr og teknikk
 • Tilgang og adkomst til tomten
 • Håndtering av avfall og kildesortering av materialer
 • Byggematerialer med asbest eller andre farlige stoffer

Riving av hus

Hvis du skal rive et hus er dette et stort prosjekt som krever profesjonelle fagfolk med kompetanse på riving. Det er søknadspliktig å rive hus, og du bør leie inn et eget rivningsfirma. Firmaet vil håndtere hele prosessen, i tillegg til håndtering og sortering av avfall.


Det er lurt å planlegge godt når du skal rive huset. Dersom du skal sette opp et nytt bygg på samme tomt, bør du ansette en arkitekt i forkant. Da kan dere bli enige om hvilke deler av den gamle konstruksjonen som kan gjenbrukes, så sparer du utgifter både på avfallshåndtering og nye materialer.Gravemaskin i en haug av avfall.
Pris for riving av huset

Å rive et helt hus vil koste fra 250 000 kroner og oppover. Prisen varierer etter hvor stort huset er, hva slags materialer det er bygget i, og tilgang til tomten. Om det er et gammelt, frittstående trehus som skal rives vil dette for eksempel være mindre omfattende enn om du skal rive en større betongkonstruksjon.


Det er lurt å bli enig med rivningsfirmaet om prisen før de setter i gang med arbeidet, slik at du vet hvor mye prosjektet vil koste fra start. Snakk med rivningsfirmaet om tidsbruk og hvem som er ansvarlige for hva, så sparer du deg for arbeid i etterkant.


Hvis materialene som skal rives er gjenbrukbare kan du forhandle om prisen for tjenestene. Ofte kan entreprenøren utnytte materialene videre i andre prosjekter. Dette kan føre til en bedre pris for deg, samtidig som brukbare materialer får nytt liv i andre prosjekter.
Ulike riveprosjekter

Enten du skal rive det gamle badet, skifte ut kjøkkenet eller rive en vegg er det viktig å sette seg inn i hva som skal gjøres før du begynner. Hvis du mistenker at det asbest i bygget du skal rive er det viktig at dette håndteres på en trygg måte.


Riving av bad eller kjøkken

Dersom du skal bygge nytt bad eller kjøkken, må det gamle rives først. Riving av kjøkken og bad krever dyktige fagfolk med riktig kompetanse, slik at du unngår lekkasje eller skader på det elektriske anlegget. Du kan spare en del på å rive enkelte deler av innredning som skap og fliser selv, men du bør uansett planlegge med en rivearbeider hva du eventuelt kan gjøre på egenhånd.


Hvis du har et kjøkken eller bad som har noen brukbare deler er det lurt å tenke på dette når du skal rive. Selv om du ikke har bruk for det selv lenger, kan det være du kan selge det eller gi det bort for videre bruk. Da sparer du utgifter for transport knyttet til avfallshåndtering, og du unngår problemet med at huset blir fylt opp med avfall under oppussingen.Riving av vegger

Det kan være fristende å fjerne en vegg i boligen, enten du vil åpne opp et rom eller slå sammen to rom til ett. Hvis du skal rive veggen er det viktig at du først finner ut om det er en bærende vegg eller en lettvegg. Det er lurt å få en fagperson til å se på veggen før du setter i gang, slik at du er sikker på at det ikke er en bærende vegg. Dersom du skal rive en bærende vegg er dette søknadspliktig og det er krav om at jobben utføres av fagpersoner.


Riving av lettvegg er en relativt enkel jobb, og det krever ikke særlig mye utstyr. Om du er usikker på hvordan du skal gå frem kan det være lurt å få hjelp av en håndverker, slik at du ikke ødelegger boligen din.Fjerning og håndtering av asbest og eternitt

Dersom boligen din eller bygget du skal rive er bygget før 1980-tallet kan det være det inneholder asbest. Asbest er et svært skadelig og giftig mineral både for mennesker og miljøet, og som tidligere ble mye brukt i isolasjon av gulv, vegger og tak. Asbest er spesielt farlig når det støver, og når du skal rive et bygg som inneholder asbest er det derfor viktig at rivingen foregår på en trygg og nøyaktig måte.


Finn bedrifter på Mittanbud
Parispeis AS
Vestenga 16, 1413 Tårnåsen
4.9(370)

Om bedriften

Parispeis AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Halden, Moss, med 4.86 av 5 stjerner fra 370 oppdragsgivere.

Les erfaringer med Parispeis AS

FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS logo
FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS
Ljåmovegen 65, 7320 Fannrem
4.9(184)
Topprangert

Om bedriften

FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.87 av 5 stjerner fra 184 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS

RETT ELEKTRO AS logo
RETT ELEKTRO AS
Ryensvingen 11, 0680 Oslo
4.8(666)

Om bedriften

RETT ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Moss, Indre Østfold, med 4.79 av 5 stjerner fra 666 oppdragsgivere.

Les erfaringer med RETT ELEKTRO AS

PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM logo
PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM
Etterstadsletta 4H, 0660 Oslo
4.8(208)
Topprangert

Om bedriften

PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, med 4.85 av 5 stjerner fra 208 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM

URBANA FASADE AS logo
URBANA FASADE AS
Bjerregaardsgate 10, 0172 Oslo
4.7(279)

Om bedriften

URBANA FASADE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.70 av 5 stjerner fra 279 oppdragsgivere.

Les erfaringer med URBANA FASADE AS

Vis flere selskaper

Se andre rivejobber som er lagt ut på Mittanbud

Trygg fjerning av asbestplater i bolighus

0689OSLO

Jeg har et arbeidsrom i bolighuset som er kledd med asbestplater innvendig. Rommet går over 2 etasjer så takhøyden er ca 7 meter. Det står også en traverskran i rommet som gjør fjerningen noe mer komplisert enn vanlig. Vi bor i huset så det må kunne gjøres trygt av mannskap med nødvendige sertifikat.

Riving av taket på en låve med grunnflate på 156 kvadrat.

4870FEVIK

Den øverste etasjen av låven er av treverk. Den delen skal rives. Vi vil ha hjelp til å rive selve taket (ikke nødvendigvis veggene) Det er høyt, så det trengs muligens sakselift fra innsiden, eller lift/kran fra utsiden. Stillas og lift leier vi selv. Takplatene er demontert

Rive utestue

1481HAGAN

Rivning av utestue på 30 m2. Grunnmur i leka med murpuss Reisverk og vegger i tre Takstein i betong Mindre utekjøkken med peis murt i leka Platting i tre

Rive garasje + evt. bortkjøring av materialer

1363HØVIK

Ønsker å få revet garasjen. Ønsker tilbud på bare rive jobben separat, og evt. inkludert bortkjøring av materialer. Ønsker pris på begge deler fordi jeg vurderer å kjøre bort materialene selv. Enkeltgarasje i treverk, laget ca. anno 1950 og i god stand. Mål: Innvendig lengde 550 cm, bredde 350 cm, høyde 220 cm. Utvendig mønehøyde 300 cm. Døråpningen er 248 x 205.

Bunnramme for bod, 2x3,4m

1163OSLO

Har gravet med ned til 4 punkter for fundament. Alle 4 ned til fjell. Trenger å bore ned bjelkesko der. Det ene hjørnet av fjell,(en liten topp) Burde vært pigger bort.( må ikke) Så en toppramme øverst.

Endre planløsning

1152OSLO

Ønsker befaring og pristilbud på å rive en lettvegg og rive/flytte en murvegg (tror ikke den har bærende funksjon da andre i borettslaget har revet den), tette en døråpning, flislegge entre, sparkle og male entre og stue/kjøkken.


Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Utgraving av underetasje

Vi leide inn bedriften i forbindelse med utgraving av kjeller med mye fjell i grunnen. God og ryddig kommunikasjon hele veien. Effektive og løsningsorienterte arbeidere. Godt fornøyd med det ferdige resultatet.

April 2024
M

Magnus om BUL BYGG AS

Oslo
Bytte gulv, bytte vindu og sette inn dør og riving av en vegg

Godt arbeid, god pris, rask gjennomføring og god kommunikasjon gjennom prosjektet.

April 2024
C

Christian om DECOBYGGESERVICE AS

Lillestrøm
Pigging og fjerning av betonggulv, riving av murvegg

Jobben utført som avtalt til avtalt pris. Steinar er ryddig og pliktoppfyllende. Vi er veldig fornøyd med jobben som ble gjort

April 2024
E

Erdal om Steinar Hagen

Trondheim
Riving av hytte

Utmerket og effektivt gjennomført jobb. God kommunikasjon underveis.

April 2024
F

Frode om THOMAS GRENSTAD

Trondheim
Riving av stenderverk/tak/gulv 6m2

God dialog, gjennomføring som avtalt, anbefales.

April 2024
E

Eivind om SØR ANKER EIENDOM AS

Oslo
Pigging av betonggulv

Meget bra

April 2024
T

Trond Ola om BETONG MEST AS

Hamar
Vurdere om en vegg er bærevegg eller ikke

Bra utført oppdrag

April 2024
A

Anders om Woldengen AS

Oslo
Rehabilitering av 1. etasje i hus

Leverte oppdraget innenfor avtalt tid og pris. Meget god kvalitet på arbeidet. Fleksible mht tilleggsbestillinger. Kan anbefales.

April 2024
R

Rune om NORDBYGGSERVICE AS

Nesøya
Riving innvendig hytte i Oslo

Isman var utrolig hyggelig og grei å forholde seg til. Utførte arbeidet effektivt og veldig bra. Ryddig og veldig god kommunikasjon. Kommer absolutt til å bruke de igjen i fremtiden!

April 2024
L

Line om Isman Neimi Rehabilitering

Oslo
7,5kvm bad som utvides 35cm på den ene veggen. Mur Rør EL Snekker

Hadde en uenighet underveis grunnet feil sluk ble installert. Gikk med på kompromiss.

April 2024
J

Joakim om RØRLEGGER T.I QUIDDING AS

Grimstad
Meisling av gulv og fjerning av masser for forberedelse til støping av ny gulvplate

Knall bra arbeid

April 2024
E

Eric om BØNES MUR AS

Bergen
Pigging av betonggulv

Svært fornøyd med effektivt og profesjonelt utført arbeid til avtalt tid. God kommunikasjon, løsningsorientert og faglig dyktighet gjorde at vi fikk levert arbeid langt over det vi forventet. Kan varmt anbefales!

April 2024
E

Egil André Ystanes om Vest Industribelegg AS

Loddefjord
Riving av garasje.

Vi brukte dette firma til riving av gammel garasje med asbestholdige takplater. Arbeidet ble nennsomt og presist utført i henhold til avtale. Rubbel og bit ble fjernet, og vi ble svært fornøyd med resultatet. Anbefales!

Mars 2024
M

Morten om Brockstedt Entrep Invest

Ski
Rivearbeid i et hus i Hønefoss.

Daniel gjorde en strålende jobb med diverse rivearbeid. God kommunikasjon underveis, leverte på tid, og generelt en veldig løsningsorientert og hyggelig fyr. Anbefales!

Mars 2024
E

Emil om Daniel Haver

Kolsås
Riving av uthus/anneks

Veldig flinke. Gjorde jobben på kort varsel og raskt og effektivt. Konkurransedyktige på pris og bra kommunikasjon før og underveis. Anbefaler AM Unik og bruker de gjerne igjen

Mars 2024
J

Jørgen om AM UNIK AS

Langhus
rive bad

Kommet og utført arbeid som avtalt . Kan anbefales

Mars 2024
D

Dovile om Isobygg Teknikker AS

Sande i Vestfold
Legge fliser

Et godt stykke arbeid med tett dialog hele veien. Veldig fornøyd med sluttresultatet og vil absolutt benytte Sindre igjen til senere behov. August

Mars 2024
A

August om Larsen Mur og Flis AS

Oslo
Pigge 2 m2 Flis

Meget bra jobba👍

Mars 2024
M

Monica om T.larsen Eiendomsservice AS

Oslo
Rive/klargjøre murvegg til skyvedør - faglig vurdering

Raskt og effektivt

Mars 2024
M

Marius om Isman Neimi Rehabilitering

Ålesund
Rivning av bod i låve

Dette var helt supert. Takk for jobben

Mars 2024
J

Joakim om RUSTAD GÅRD AS

Gjerdrum
Bæring og riving

Bra og hyggelig

Mars 2024
J

Jeanette om Gabrusenoks Services

Hosle
Rive bærevegg av leka, sette inn drager

God kommunikasjon og godt utført arbeid.

Mars 2024
M

Magne om BETONG OG ARMERING SØR AS

Kristiansand s
Fjerning av defekt jacuzzi

Hyggelige, pålitelige karer som ryddet godt opp etter seg. Grei pris.

Mars 2024
G

Gry Hege om Handyman Renovasjon AS

Oslo
Rive lite rom

Effektiv og dyktig gjennomført jobb ved riving av et rom. Veldig fornøyd og kan absolutt anbefale dem til oppdrag!

Mars 2024
C

Christine om RKR HJEM & HAGE AS

Vøyenenga

Publisert 05. feb. 2023, 14:29

Oppdatert 22. mars 2024, 08:07