Skal du pusse opp stue, soverom eller gang?

Har du planer om å pusse opp hjemme? Kanskje er det på tide med en oppgradering av soverommet, bygge praktiske løsninger i gangen eller gi stua et nytt strøk maling? Legg ut prosjektet ditt på Mittanbud i dag og få flere gode tilbud – helt gratis!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du pusse opp stue, soverom eller gang?

Har du planer om å pusse opp hjemme? Kanskje er det på tide med en oppgradering av soverommet, bygge praktiske løsninger i gangen eller gi stua et nytt strøk maling? Legg ut prosjektet ditt på Mittanbud i dag og få flere gode tilbud – helt gratis!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hvor mye koster det å pusse opp stue, soverom eller gang?

Når du skal pusse opp hjemme, vil prisen variere etter hva du ønsker å gjøre, og hvor mange fagfolk som må involveres. Blant annet vil størrelsen på rommet, tilstanden det er i og hvilke endringer du skal gjøre være styrende for prislappen på prosjektet.


Som regel vil prisen for å pusse opp stue, soverom eller gang ligge på mellom 5000 og 10 000 kroner per kvadratmeter. Om du skal utføre større endringer, som for eksempel mure peis, bygge ny trapp, sette opp eller rive vegger vil dette øke prisen på prosjektet.

Dersom du ønsker et mer eksakt prisestimat for ditt prosjekt er det lurt å invitere flere bedrifter på befaring. I tillegg til å få gode råd til hva som bør pusses opp, får du samtidig flere tilbud som du kan velge mellom.


Omfang og kompleksiteten på oppussingen

Hvor omfattende oppussingen blir varierer etter hva slags rom du skal pusse opp og hvor store endringer du skal gjøre. Det vil naturligvis være mer omfattende å totalrenovere et rom, enn hvis du kun skal pusse opp overflater – både i pris og varighet for prosjektet.


Ofte kan oppussing av soverom, stue eller gang være relativt enkle prosjekter. Det er mulig å gjøre store endringer med små grep, som for eksempel legge ny tapet, slipe gulvet eller ved å gi veggene et nytt strøk maling. Om du derimot må gjøre større endringer som å skifte ut vinduer eller dører, flytte på trappen eller rive noen av veggene vil prosjektet kreve mer planlegging, tid og penger.


Dette kan øke prisen på oppussingen

Når du skal pusse opp hjemme er det flere faktorer som påvirker prisen, blant annet hvilket rom du skal pusse opp, hvor stort det er og hvor mye som skal gjøres.


Andre ting som kan gjøre oppussingen dyrere er:


Disse håndverkerne trenger du når du skal pusse opp

Når du skal sette i gang med oppussing av stue eller andre rom hjemme er det lurt å bruke dyktige fagfolk. Dette sikrer at du får et godt resultat som du kan være fornøyd med lenge, i tillegg til at du kan få råd og hjelp underveis om hvilke løsninger som passer best for boligen din.


Hvis du skal pusse opp, men er litt usikker på hvilket uttrykk du ønsker kan det være lurt å ansette en interiørarkitekt. Interiørarkitekten er ekspert på hvordan lage et rom som er behagelig å være i, samtidig som det er skreddersydd for deg og dine behov. De kan hjelpe deg med romløsninger, valg av materialer og møbler, og sette opp en fargepalett.


Til selve oppussingen vil du mest sannsynlig trenge en snekker, enten du skal rive eller bygge nye vegger, slipe eller legge nytt gulv, eller skifte ut vinduer og dører. Snekkeren kan hjelpe deg med det meste av oppussingen, i tillegg til å komme med råd til hva som er lurt å endre på eller la være som det er.


Skal du utføre arbeid på det elektriske anlegget er du nødt til å ansette en elektriker. Om du endrer på det elektriske selv, risikerer du kortslutning eller skade på anlegget, og i verste fall kan det oppstå brann. Elektrikeren kan hjelpe deg med å sette opp nye stikkontakter, legge varmekabler, installere belysning og sette opp smarthusløsninger.


Hvis du planlegger ny peis på stua eller soverommet, kan det være du trenger en murer. Mureren har god kunnskap på hvor peis og pipeløp bør gå, og hvordan dette installeres i boligen din.Pusse opp stue og spisestue

Å pusse opp stua eller spisestua trenger ikke være et omfattende prosjekt. Som et av boligens mest brukte rom er det viktig at du får et resultat du kan være fornøyd med og et rom du kommer til å trives i. Det er derfor viktig at du planlegger oppussingen godt. Da har du bedre oversikt og sparer deg selv for problemer senere.


Når du skal planlegge oppussing av stue må du tenke igjennom hva du ønsker å endre på, hvilke materialer du trenger og hvilke håndverkere du bør ansette.


På stua kan du velge mellom mange ulike uttrykk og materialer, og det kan ofte være vanskelig å bestemme hva som passer best. Ved å ansette en interiørarkitekt får du hjelp til å finne det uttrykket som passer best for deg.


Når du skal pusse opp stua vil du mest sannsynlig ha behov for en snekker. Snekkeren vil kunne hjelpe deg med det aller meste, fra legging av gulv, til riving av vegger og montering av nye vinduer og dører.


Hvis du skal male veggene bør du ansette en maler, og om du tenker å lage ny peis trenger du en murer. Hvis du skal installere ny belysning eller gjøre endringer på det elektriske har du behov for en elektriker.Pusse opp soverom

Når du skal pusse opp soverommet har du mange muligheter, og med bare noen få grep kan du få et personlig uttrykk som skaper trivsel og komfort.  Soverommet er et av de viktigste rommene i boligen, og et godt soverom er alfa omega i en travel hverdag.


Det første du bør tenke på når du skal pusse opp soverommet er hvilke behov du har og hva som er viktigst for deg. Soverommet skal være et behagelig rom som inviterer deg til en god natts søvn. Matt veggmaling i duse farger er et populært valg. Det finnes også mange fine tapeter som bidrar til å skape et personlig uttrykk. Når du skal male eller tapetsere veggen bør du ansette en fagutdannet maler til å hjelpe deg med dette.


Har du kanskje lyst til å bygge et walk-in closet, eller plassbygd garderobe? Snekkeren kan hjelpe deg med å bygge noe tilpasset akkurat til ditt soverom for å utnytte plassen best mulig. De kan også hjelpe deg med å legge nytt gulv eller sette opp panel.


Om du skal pusse opp soverom med skråtak, kan det være vanskelig å finne beste løsning for dette. Rådfør deg med en interiørarkitekt eller håndverkeren du ansetter til hvordan du kan utnytte rommet best.

Pusse opp gang og trapp

Gangen er det første du møter når du kommer hjem, og det første gjester ser når de kommer på besøk. For mange er det viktig at gangen gir et godt førsteinntrykk – samtidig som den er praktisk med tanke på oppbevaring og lagring.


Når du skal pusse opp gangen er det lurt å tenke igjennom hva du har behov for og hvor mye plass du har til rådighet. Når du har en idé om hva du ønsker deg, kan du få hjelp av en interiørarkitekt til å finne ut av hvordan det skal se ut.


Ofte kommer man inn i gangen med våte og skitne sko – da kan det være behagelig med varmekabler, så slipper du et kald og fuktig inngangsparti på vinteren. Elektrikeren hjelper deg med å installere varmekabler. Det kan være lurt å samtidig oppgradere belysningen, for eksempel er det fint med spotter i entreen.


I gangen er det viktig å velge riktig gulv, og da gjerne et gulv som tåler mye slitasje, fukt og søl. Fliser er et populært valg fordi de er enkle å vedlikeholde og holde rene. Ellers er vinylgulv et populært valg om du foretrekker et mykere gulv. Når du skal legge nytt gulv trenger du en gulvlegger eller snekker.


Har du en gammel trapp du vurderer å skifte ut eller pusse opp? Hvis du skal pusse opp trappen har du mange muligheter, blant annet kan du slipe, male eller tapetsere den for å gi den nytt liv. Dette koster som regel en brøkdel av å bygge en ny trapp, og kan bli minst like fint! Snakk med snekkeren om hvordan du pusser opp trappen din.Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp oppholdsrom
Promotert

1791 jobber

NORGULV '' AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.7 av 5 stjerner fra 1029 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt NORGULV '' AS her!
Ø

Øyvind

15.7.2024

Bra jobb pålitelige og holder avtaler

Be om tilbud fra bedriften

586 jobber

URBANA FASADE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.7 av 5 stjerner fra 308 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt URBANA FASADE AS her!
M

Marius

8.7.2024

Veldig bra jobba!

Be om tilbud fra bedriften
Promotert

304 jobber

HUSVINDU AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Ås, Frogn, Bærum, med 4.7 av 5 stjerner fra 168 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt HUSVINDU AS her!
L

Lasse

8.7.2024

Gikk raskt å avtale oppmøte. Snekker kom på avtalt tidspunkt og jobbet effektivt når materialer var handlet inn. Daglig leder ringte... Vis mer

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

544 jobber

ADVIK AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 5.0 av 5 stjerner fra 454 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt ADVIK AS her!
T

Tina

24.6.2024

Godt arbeid, utført til avtalt tid. Hyggelige ansatte og ryddig kommunikasjon.

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

329 jobber

ProffPaint AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 5.0 av 5 stjerner fra 257 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt ProffPaint AS her!
P

Pavana

17.6.2024

Vi er fornøyd med arbeidet.

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

428 jobber

EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Eigersund, Stavanger, med 4.9 av 5 stjerner fra 311 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka her!
K

Karl

29.4.2024

Rask oppstart og fint resultat!

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

366 jobber

Proffemalere AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Alvdal, Eidskog, Elverum, med 4.9 av 5 stjerner fra 231 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt Proffemalere AS her!
T

Thomas

27.5.2024

De malte huset vårt utvendig i 2023, med to strøk grunning og grundig vask. Vi ble svært fornøyde med... Vis mer

Be om tilbud fra bedriften

Topprangert

424 jobber

BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.8 av 5 stjerner fra 333 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI her!
R

Richard

11.7.2024

Dyktige fagfolk som leverte over all forventning! Jobben var å fjerne limrester fra vegger og tak på et soverom, for... Vis mer

Be om tilbud fra bedriften
Vis flere bedrifter

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Montere entretak

1396BILLINGSTAD

Montere entretak. Trenger hjelp til å montere entre tak https://www.vidaxl.no/e/vidaxl-skjermtak-svart-200x100-cm-pc/8718475728108.html

Maling og beising

1362HOSLE

Hei. Jeg trenger hjelp til å male tre gelendere på noen balkonger og å beise en terrasse.

Gulv

5172LODDEFJORD

Legge på 70kvm med laminatgulv

Tak

3681NOTODDEN

Vi trenger hjelp fra en snekker som kan fikse taket vårt. Ikke en stor jobb, han skal fylle den sirkelen i taket med passende takpaneler. (Se bilde)

Fjern et lite område med gulvbelegg og slip gulvet

3048DRAMMEN

Tenker å fjerne noen gulvbiter under kjøleskapet og pusse hele rommet rundt 5. august

Montering av seng og spisebord

1349RYKKINN

Trenger hjelp med montering av spisebord og seng. Kjøpt fra skeidar


Les evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Sliping av Parkett gulv - ca 76 m2

Gjorde veldig godt arbeid til avtalt tid, fleksible med hensyn til å gjøre jobben i to omganger.

Juli 2024
B

Bjørn om NORGULV '' AS

Sandnes
Henge opp speil på gipsvegg i stue og gang

Løsningsorienterte og meget hyggelige karer. Meget fornøyd med resultatet. Benytter de gjerne igjen!

Juli 2024
B

Bocar om Bygg & Hagen AS

Oslo
Rive Kjøkken, Lettvegger, og Gulv i Leilighet

Bra

Juli 2024
P

Petter om BELLOPOJA OPPUSSING

Oslo
Riving av tørkestativ og montering av hagemøblemant

Ok jobb

Juli 2024
B

Bror William om T&T DRIFT AS

Lillestrøm
Gulvsliping stue

Møtte på tiden. Informerte om at gulvet kunne få flere fliser etter sliping, noe det gjorde. Noe slitasje på lister som ikke ble fjernet. Noe lakkflekker. Fin farge og finish. Overordnet fornøyd.

Juli 2024
E

Erlend om FISKEBEINPARKETT AS

Oslo
Lektre og rette vegger

Kom på lørdag og ordnet for oss. Kjapp jobb inn og ut. Stille og rolige folk som ryddet opp etter seg. Litt dyr, men greit utført jobb.

Juli 2024
R

Ruben om DW SNEKKERSERVICE AS

Tromsø
Velux

Veldig fint arbeid til en konkurransedyktig pris!

Juli 2024
S

Siri om LUNDE 3BYGG AS

Bergen
Omkledning av vegg /vindu+dørbytte

Effektiv utføring. Imøtekommende til kundens behov og gir det lille ekstra. Godt fornøyd!

Juli 2024
S

Simen om TØMRER DANIEL NAGEL NÆSS

Sandefjord
Bytte av fjør på hørmann garasjeport

Fantastisk fornøyd. dem stilte på kort varsel og var fleksible. Anbefales

Juli 2024
J

Jan Ove om SVEIS-STÅL-MONTASJE BØRRE LARSEN AS

Greåker
Platting/terrasse som er lik naboen sin

Hyggelige, flinke og pålitelige. Leverer kvalitet! Står på for å bli ferdig, ser gode løsninger. Helt klart et firma jeg kommer til å bruke igjen, allerede anbefalt de videre til venner

Juli 2024
M

Morten-André om TØMRER KAMERATENE BYGG AS

Oslo
Montering av Seng og TV-benk

vitrineskap som han monterte ble ikke festet ordentlig. Det ser ut som det faller på den ene siden

Juli 2024
R

Rupali om Lapa

Oslo
Omlegging av tak, nye takrenner.

Syntes bra til å begynne med, men etterhvert så minket interssen, og firmaet svarer nå ikke når jeg ringer dem og feil som er oppdaget i ettertid.

Juli 2024
K

Karl Henrik om BLIKKENSLAGEREKSPERTEN AS

Nannestad
Ferdigstille utebod

Dyktige og jobbet godt. Møtte opp til avtalt tid og utførte avtalt arbeid. Kan anbefales.

Juli 2024
K

Kristin om VESTFJORDEN TØMRERLAG AS

Oslo
Åpne opp innebygget skap til garderobe

Bjørn åpnet opp et innebygget skap i gangen for å få til en garderobe. Hvis behov for snekker, anbefaler jeg sterkt å kontakte Bjørn. Pålitelig, hyggelig og svært effektiv kar som ga god kommunikasjon både i forkant og underveis i jobben. Bjørn hjalp også til med å skru opp et skap på badet mens han var hos oss. Vi kommer til å kontakte han igjen ved fremtidige jobber.

Juli 2024
S

Simen om KLATRE.NO Bjørn Sekkeseter

Oslo
Glassruter

Skifting av vindusglass i stuen, prima utført til avtalt pris og til avtalt tid.

Juli 2024
S

STURLE HANNAAS om HUSØY GLASS AS

Paradis
Åpne vegg mellom 2 rom, 180 cm. Ny bærebjelke og forstøtning .

Super erfaring med dette firmaet. Raskt og profesjonelt, god kommunikasjon om løsninger. Ryddige og pålitelige

Juli 2024
T

Terje Andreas om DIN HÅNDVERKER AS

Oslo
Flis legging av ute terrasse

Veldig fornøyd med flisene som ble lagt på terrassen, dyktige, effektive

Juli 2024
I

Ingunn om Tre Bygg Bielik

Drammen
Foring av garderobeskap

Godt utført arbeid - raskt og av god kvalitet.

Juli 2024
H

Hans-Ove om Saym AS

Oslo
Bytte av 5 stk vinduer

Meget bra kar. Absolutt å anbefale

Juli 2024
M

Martin om SKOVLY BYGG AS

Leirsund
Sette inn dør i eksisterende døråpning

Flott og profesjonelt utført arbeid.

Juli 2024
R

Rune om Agder Oppussing & Bygg As

Kristiansand s
Parkettsliping

Superfornøyde! Leverte over forventning til avtalt tid og pris.

Juli 2024
S

Stian om HVITGULV DESIGN AS

Oslo
Diverse rør og kjøkkenbenk

Kort ventetid. Kom som avtalt. Effektiv og god jobb.

Juli 2024
W

Wanja om SAVO RØRLEGGERBEDRIFT AS

Hokksund
Sette inn vindu

Ryddig,rask og effektiv.

Juli 2024
U

Ulf om Inch & SI. AS

Heggedal
Installation of home appliance and blinds

Did an absolutely clean and splendid job. Ensured symmetry with all alignments and would definitely recommend to anyone who needs white goods installation.

Juli 2024
B

Babatunde om Zebrauskas

Finstadjordet

Publisert 02. feb. 2023, 17:53

Oppdatert 26. mars 2024, 12:03