Innvendig oppussing

Pusse opp "oppholdsrom"

Skal du pusse opp stue, soverom eller gang?

Har du planer om å pusse opp hjemme? Kanskje er det på tide med en oppgradering av soverommet, bygge praktiske løsninger i gangen eller gi stua et nytt strøk maling? Legg ut prosjektet ditt på Mittanbud i dag og få flere gode tilbud – helt gratis!

Legg ut jobben

Hvor mye koster det å pusse opp stue, soverom eller gang?

Når du skal pusse opp hjemme, vil prisen variere etter hva du ønsker å gjøre, og hvor mange fagfolk som må involveres. Blant annet vil størrelsen på rommet, tilstanden det er i og hvilke endringer du skal gjøre være styrende for prislappen på prosjektet.


Som regel vil prisen for å pusse opp stue, soverom eller gang ligge på mellom 5000 og 10 000 kroner per kvadratmeter. Om du skal utføre større endringer, som for eksempel mure peis, bygge ny trapp, sette opp eller rive vegger vil dette øke prisen på prosjektet.

Dersom du ønsker et mer eksakt prisestimat for ditt prosjekt er det lurt å invitere flere bedrifter på befaring. I tillegg til å få gode råd til hva som bør pusses opp, får du samtidig flere tilbud som du kan velge mellom.


Omfang og kompleksiteten på oppussingen

Hvor omfattende oppussingen blir varierer etter hva slags rom du skal pusse opp og hvor store endringer du skal gjøre. Det vil naturligvis være mer omfattende å totalrenovere et rom, enn hvis du kun skal pusse opp overflater – både i pris og varighet for prosjektet.


Ofte kan oppussing av soverom, stue eller gang være relativt enkle prosjekter. Det er mulig å gjøre store endringer med små grep, som for eksempel legge ny tapet, slipe gulvet eller ved å gi veggene et nytt strøk maling. Om du derimot må gjøre større endringer som å skifte ut vinduer eller dører, flytte på trappen eller rive noen av veggene vil prosjektet kreve mer planlegging, tid og penger.


Dette kan øke prisen på oppussingen

Når du skal pusse opp hjemme er det flere faktorer som påvirker prisen, blant annet hvilket rom du skal pusse opp, hvor stort det er og hvor mye som skal gjøres.


Andre ting som kan gjøre oppussingen dyrere er:


Disse håndverkerne trenger du når du skal pusse opp

Når du skal sette i gang med oppussing av stue eller andre rom hjemme er det lurt å bruke dyktige fagfolk. Dette sikrer at du får et godt resultat som du kan være fornøyd med lenge, i tillegg til at du kan få råd og hjelp underveis om hvilke løsninger som passer best for boligen din.


Hvis du skal pusse opp, men er litt usikker på hvilket uttrykk du ønsker kan det være lurt å ansette en interiørarkitekt. Interiørarkitekten er ekspert på hvordan lage et rom som er behagelig å være i, samtidig som det er skreddersydd for deg og dine behov. De kan hjelpe deg med romløsninger, valg av materialer og møbler, og sette opp en fargepalett.


Til selve oppussingen vil du mest sannsynlig trenge en snekker, enten du skal rive eller bygge nye vegger, slipe eller legge nytt gulv, eller skifte ut vinduer og dører. Snekkeren kan hjelpe deg med det meste av oppussingen, i tillegg til å komme med råd til hva som er lurt å endre på eller la være som det er.


Skal du utføre arbeid på det elektriske anlegget er du nødt til å ansette en elektriker. Om du endrer på det elektriske selv, risikerer du kortslutning eller skade på anlegget, og i verste fall kan det oppstå brann. Elektrikeren kan hjelpe deg med å sette opp nye stikkontakter, legge varmekabler, installere belysning og sette opp smarthusløsninger.


Hvis du planlegger ny peis på stua eller soverommet, kan det være du trenger en murer. Mureren har god kunnskap på hvor peis og pipeløp bør gå, og hvordan dette installeres i boligen din.Pusse opp stue og spisestue

Å pusse opp stua eller spisestua trenger ikke være et omfattende prosjekt. Som et av boligens mest brukte rom er det viktig at du får et resultat du kan være fornøyd med og et rom du kommer til å trives i. Det er derfor viktig at du planlegger oppussingen godt. Da har du bedre oversikt og sparer deg selv for problemer senere.


Når du skal planlegge oppussing av stue må du tenke igjennom hva du ønsker å endre på, hvilke materialer du trenger og hvilke håndverkere du bør ansette.


På stua kan du velge mellom mange ulike uttrykk og materialer, og det kan ofte være vanskelig å bestemme hva som passer best. Ved å ansette en interiørarkitekt får du hjelp til å finne det uttrykket som passer best for deg.


Når du skal pusse opp stua vil du mest sannsynlig ha behov for en snekker. Snekkeren vil kunne hjelpe deg med det aller meste, fra legging av gulv, til riving av vegger og montering av nye vinduer og dører.


Hvis du skal male veggene bør du ansette en maler, og om du tenker å lage ny peis trenger du en murer. Hvis du skal installere ny belysning eller gjøre endringer på det elektriske har du behov for en elektriker.Pusse opp soverom

Når du skal pusse opp soverommet har du mange muligheter, og med bare noen få grep kan du få et personlig uttrykk som skaper trivsel og komfort.  Soverommet er et av de viktigste rommene i boligen, og et godt soverom er alfa omega i en travel hverdag.


Det første du bør tenke på når du skal pusse opp soverommet er hvilke behov du har og hva som er viktigst for deg. Soverommet skal være et behagelig rom som inviterer deg til en god natts søvn. Matt veggmaling i duse farger er et populært valg. Det finnes også mange fine tapeter som bidrar til å skape et personlig uttrykk. Når du skal male eller tapetsere veggen bør du ansette en fagutdannet maler til å hjelpe deg med dette.


Har du kanskje lyst til å bygge et walk-in closet, eller plassbygd garderobe? Snekkeren kan hjelpe deg med å bygge noe tilpasset akkurat til ditt soverom for å utnytte plassen best mulig. De kan også hjelpe deg med å legge nytt gulv eller sette opp panel.


Om du skal pusse opp soverom med skråtak, kan det være vanskelig å finne beste løsning for dette. Rådfør deg med en interiørarkitekt eller håndverkeren du ansetter til hvordan du kan utnytte rommet best.

Pusse opp gang og trapp

Gangen er det første du møter når du kommer hjem, og det første gjester ser når de kommer på besøk. For mange er det viktig at gangen gir et godt førsteinntrykk – samtidig som den er praktisk med tanke på oppbevaring og lagring.


Når du skal pusse opp gangen er det lurt å tenke igjennom hva du har behov for og hvor mye plass du har til rådighet. Når du har en idé om hva du ønsker deg, kan du få hjelp av en interiørarkitekt til å finne ut av hvordan det skal se ut.


Ofte kommer man inn i gangen med våte og skitne sko – da kan det være behagelig med varmekabler, så slipper du et kald og fuktig inngangsparti på vinteren. Elektrikeren hjelper deg med å installere varmekabler. Det kan være lurt å samtidig oppgradere belysningen, for eksempel er det fint med spotter i entreen.


I gangen er det viktig å velge riktig gulv, og da gjerne et gulv som tåler mye slitasje, fukt og søl. Fliser er et populært valg fordi de er enkle å vedlikeholde og holde rene. Ellers er vinylgulv et populært valg om du foretrekker et mykere gulv. Når du skal legge nytt gulv trenger du en gulvlegger eller snekker.


Har du en gammel trapp du vurderer å skifte ut eller pusse opp? Hvis du skal pusse opp trappen har du mange muligheter, blant annet kan du slipe, male eller tapetsere den for å gi den nytt liv. Dette koster som regel en brøkdel av å bygge en ny trapp, og kan bli minst like fint! Snakk med snekkeren om hvordan du pusser opp trappen din.


Publisert 02. feb. 2023, 17:53

Oppdatert 05. feb. 2024, 12:30

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Kom i gang