Skal du legge nytt gulv?

Planlegger du å legge nytt gulv, eller fornye det du allerede har? Uansett om du skal legge parkett, avrette eller slipe gulvet kan du få hjelp av dyktige håndverkere på Mittanbud.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du legge nytt gulv?

Planlegger du å legge nytt gulv, eller fornye det du allerede har? Uansett om du skal legge parkett, avrette eller slipe gulvet kan du få hjelp av dyktige håndverkere på Mittanbud.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å legge nytt gulv?

Prisen for et nytt gulv varierer avhengig av hva slags materiale du velger, hvor krevende det er å legge det og hvor omfattende det er å rive opp det du allerede har. De rimeligste gulvtypene som er enkle å legge pleier å koste rundt 150 til 200 kroner per kvadratmeter.


Ønsker du å legge parkett vil det som regel koste minimum 400 kroner per kvadratmeter for de rimeligste parkettypene. Om gulvet i tillegg krever avretting eller det er krevende å rive det gamle gulvet vil prisen bli høyere.
Omfang og kompleksitet

Omfanget og kompleksiteten på prosjektet avhenger av hva slags gulv du allerede har, om du skal legge nytt,  om du skal slipe gulvet eller om du må avrette gulvet. Hvilket materiale du velger har også betydning for prisen og utførelsen av prosjektet.


Størrelsen på området du skal dekke med nytt gulv vil ha innvirkning på prisen. Om du planlegger å dekke et større område vil materialprisen naturlig nok være høyere, men det er som regel ikke stor forskjell i prisen for selve arbeidet. Det kan derfor lønne seg å ta flere gulv samtidig når du først ansetter en gulvlegger.


Om du skal rive det gamle gulvet vil dette også påvirke totalprisen på prosjektet. Ofte kan dette være enkelt å gjøre selv, og her kan du også spare en del. Er det derimot et krevende gulv å fjerne, så bør du vurdere å få profesjonell hjelp av en snekker eller gulvlegger for å unngå skader eller forsinkelser i prosjektet.
Håndverkere

Når du skal legge nytt gulv er det lurt å bruke dyktige fagfolk slik at jobben blir utført presist og pent. Noe av forarbeidet er det mulig å utføre selv, som for eksempel riving av det gamle gulvet. Selve gulvleggingen er det derimot lurt å overlate til profesjonelle, da det er spesielt viktig å være nøyaktig når du skal legge gulv.


For å legge nytt gulv bør du ansette enten en gulvlegger eller en snekker som har erfaring med gulvlegging. De vil også kunne gi rådgivning i materialvalg og utføre forarbeidet som trengs før det nye gulvet kan legges.


Om du ønsker å male gulv vil du trenge en maler, og om du planlegger å støpe gulv kan det være aktuelt å ansette en murer. Har du tenkt til å legge elektriske varmekabler i gulvet vil du også ha behov for en elektriker.
Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er store variasjoner i pris for legging av gulv, fordi det er mange ulike faktorer som påvirker prisen.


Vanlige prisdrivere er:

 • Materialvalg
 • Mange ulike vinkler og hjørner på gulvet
 • Avretting av gulv
 • Riving av gammelt gulv
 • Lyddempende gulv
 • VarmekablerAvretting av gulv


Det er viktig at gulvet er helt rett før du legger nytt. Dette er spesielt viktig om du skal legge parkett. Hovedregelen er at innenfor en meter radius kan det være pluss/minus to millimeter avvik.


Du kan sjekke om gulvet er rett ved å bruke et rettholt, dette er en forlengelse av et vater. Om du er usikker på hvordan du skal gjøre dette vil gulvleggeren eller snekkeren kunne hjelpe deg.


Det er vanlig å bruke avrettingsmasse når du skal rette opp gulvet. Dette helles utover i et lag på 5-60 millimeter, avhengig av hvor ujevnt gulvet er. Du kan i tillegg bruke avrettingsmassen til å legge inn varmekabler eller rør til vannbåren varme i gulvet. Dette kan du få god hjelp til av dyktige fagfolk.
Pris for avretting av gulv


Det er som regel ikke så dyrt å rette opp gulvet. Det er viktig at du bruker avrettingsmasse av god kvalitet som er tilpasset underlaget det skal brukes på. Du kan få hjelp til å kjøpe riktig type av håndverkeren du ansetter eller der du kjøper avrettingsmassen.


Hovedkostnaden ved avretting av gulvet er arbeidet som skal utføres. Det er viktig at du bruker dyktige fagfolk til denne jobben hvis du ikke har kompetanse til å gjøre dette selv. Godt forarbeid er nemlig det viktigste du gjør ved legging av gulv.


Om du legger parkett på skjevt underlag risikerer du unødvendig slitasje, knirking og i verste fall sprekker i parketten. En gulvlegger eller snekker som legger gulv på en dårlig utført avretting kan ikke ta ansvar for eventuelle feil eller skader på det skjeve gulvet senere.


Prisen for å rette opp gulv varierer etter hvor tykt lag med avrettingsmasse som skal legges, hvor stort areal gulvet er og hva slags underlag det skal legges på. Avretting av et betonggulv på 30 kvadratmeter koster omtrent 30 000 kroner.


håndverker som legger fiskebensgulv

Fiskeben er en populær og klassisk måte å legge gulv på.Slipe tregulv


Om tregulvet ditt er av god kvalitet, men har fått mange riper eller blitt stygg i lakken kan det være aktuelt å slipe gulvet. Dette er rimeligere enn å legge nytt, og kan bli minst like fint. Spesielt i eldre hus med gamle, men fine gulv er sliping et svært godt alternativ. I tillegg kan du polere med treolje om du ønsker en ny farge eller nyanse. Til slutt er det vanlig å lakke gulvet for å beskytte treet mot fremtidig slitasje.


Gulvsliping trenger ikke være så omfattende som mange tror, og som regel tar hele prosessen rundt 48 timer, avhengig av størrelsen på prosjektet. Hvis du bruker flinke håndverkere er du sikker på at jobben blir gjort grundig og at du får et vakkert og varig resultat.


Det er også mulig å slipe parkett, og de fleste parkettyper har et såkalt slitesjikt. Dette er toppsjiktet i parketten som består av heltre, og er som regel rundt 4 millimeter tykt. Vær oppmerksom på at det er noen typer som ikke er egnet for sliping. Dette kan håndverkeren hjelpe deg med å undersøke før du går i gang med parkettsliping.
Hvor mye koster det å slipe gulv?


Pris for å slipe og behandle gulv ligger på mellom 20 000 til 50 000 kroner for et gulv på mellom 20 til 80 kvadratmeter. Prisen for gulvsliping varierer etter hvor stort område som skal slipes, om du har dørterskler, trapper eller annet som også skal slipes og hva slags etterbehandling du ønsker på gulvet.
Varmekabler i gulv


Om du skal legge nytt gulv kan det være lurt å legge inn varmekabler samtidig. Varmekabler er en effektiv måte å varme opp boligen på, og gir jevn varme og ekstra komfort innendørs. Selv om det er spesielt deilig med varmekabler i de kalde vintermånedene, er det praktisk med varmekabler i kjeller, gang og baderom året rundt. Spesielt på flislagte rom er det behagelig med varme i gulvet, siden fliser føles kalde ved normal romtemperatur.


Når du skal støpe gulv med varmekabler har du flere muligheter å velge i mellom. Elektriske varmekabler er nok det vanligste valget, men det finnes også varmematter eller varmefolie som kan legges under parkett eller annen type gulv. Disse variantene er litt dyrere, men kan være et bedre alternativ for større flater som for eksempel et stuegulv.
Pris for å legge varmekabler


Varmekabler koster rundt 400 kroner per kvadratmeter, mens varmefolie og varmematter koster opp mot 800 kroner per kvadratmeter. Det er lurt legge varmekablene samtidig som du avretter gulvet, fordi du kan støpe varmekablene direkte i avrettingsmassen. For å legge varmekabler i gulvet trenger du en elektriker, slik at du er sikker på at de blir lagt trygt og uten risiko for brann eller støt.En bunke med prøver av ulike gulvtyper i treverk.

Prøver med ulike gulvtyper kan være en lur måte å ta en beslutning på når du skal velge gulvtype.


Ulike typer gulv


Tregulv og parkett

Tregulv og parkett er to av de vanligste gulvtypene i norske hjem. Det er et tidløst og slitesterkt gulv, som i tillegg kan fornyes ved sliping eller etterpolering med olje. Fordelen med parkett fremfor gulv av heltre er at parketten ofte er mer formstabil og tåler forandringer i temperatur og fuktighet bedre.


Gulv av heltre i eik, furu eller lignende tretyper gir et lunt og lyddempende gulv. Fordelen med tregulv i heltre er at det kan legges rett på bjelkelaget, i motsetning til parkett eller laminat som krever et underlag i form av plater eller støpt gulv.


Hvis du skal legge parkett eller tregulv av heltre anbefaler vi at du bruker en gulvlegger eller snekker med erfaring i gulvlegging. Med denne type gulv er det viktig at jobben blir utført nøyaktig for å unngå unødvendig slitasje og sprekker i gulvet. Om du har lyst å legge fiskebensparkett er det spesielt lurt å få hjelp av en gulvlegger siden dette er et mer krevende mønster å legge.
Stein-, flis- og betonggulv

Flis, stein eller betong er populære valg for gulv både ute og inne. De er nærmest vedlikeholdsfrie, enkle å rengjøre og har mange muligheter for variasjon. På rom som er utsatt for mye slitasje, søl eller fuktighet er denne type gulv ideelle, for eksempel vaskerommet, kjellerboden eller inngangen.


Det er viktig å gjøre et godt arbeid fra starten når du skal legge fliser eller naturstein. Spesielt fugingen er det viktig å være nøye med, slik at du får et pent og ryddig uttrykk. Det lønner seg å bruke dyktige håndverkere, da er du sikret et godt resultat som varer lenge.

Les mer om flislegging her


Gulvbelegg: Linoleum, vinyl og epoxy

Gulvbelegg av linoleum, vinyl eller epoxy er rimeligere alternativer som gir fine gulvflater. Noen av fordelene er at det er enkelt å legge gulvbelegg, det kan kombineres med gulvvarme og er nærmest vedlikeholdsfritt. I tillegg er det slitesterkt, holder seg godt over lang tid, og er ofte mer vannavvisende enn tregulv og parkett.


Linoleumsgulv er et populært gulvbelegg i norske hjem og det er denne typen som ofte ligner mest på vanlig parkett. Vinylgulv er noe mykere, og vil derfor lettere få skader eller riper. Gulv av epoxy består av hardplast som helles flytende på underlaget og deretter herder til en hardt og fast gulv. Epoxy har tidligere blitt brukt mest av bedrifter og i industri, men den skinnende overflaten har begynt å bli populær også i hjemmet.


Du får gulvbelegg i de fleste prisklasser, men det er som regel lurt å styre unna de aller billigste alternativene. Hvis du legger litt mer penger i materialet får du det igjen gjennom lengre levetid og et finere gulv.
Gulv utendørs: Balkong, veranda og terrasse

Når du skal legge gulv på balkong, veranda eller terrasse har du mange muligheter. Til balkong og veranda er det vanlig med både støpt gulv, tregulv eller gulvbelegg. På terrassen er det vanlig med terrassebord, men det er også mulig med naturstein, betong eller teppegulv.


Det er med andre ord mange valgmuligheter for gulv utendørs, og det kan være lurt å rådføre seg med fagfolk for å finne ut hvilket hvilket gulv som passer best til ditt uterom.

Les mer om platting og terrasseLes mer om hagearbeid herFinn bedrifter som kan hjelpe deg med å legge nytt gulv
KVIKK PARKETTSLIPERI Jahush Kuka
Høgdaveien 28B, 0680 Oslo
4.9(648)
Topprangert

Om bedriften

KVIKK PARKETTSLIPERI Jahush Kuka har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.88 av 5 stjerner fra 648 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med KVIKK PARKETTSLIPERI Jahush Kuka

EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka logo
EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka
Nordåssløyfa 6, 1251 Oslo
4.9(310)
Topprangert

Om bedriften

EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Eigersund, Stavanger, med 4.85 av 5 stjerner fra 310 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med EKKO PARKETTSLIPERI Perparim Kuka

ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG
Kvednadalen 58, 4353 Klepp stasjon
4.9(210)
Topprangert

Om bedriften

ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG har utført flere jobber fra Mittanbud i Sandnes, Stavanger, Hå, med 4.87 av 5 stjerner fra 210 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG

BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI logo
BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI
Trondheim, Oslo, 7045 Trondheim
4.8(322)
Topprangert

Om bedriften

BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.84 av 5 stjerner fra 322 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI

Om bedriften

NORGULV '' AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.67 av 5 stjerner fra 989 oppdragsgivere.

Les erfaringer med NORGULV '' AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Parkett

7079FLATÅSEN

Ønsker tilbud på fjerning av eksisterende og legging av ca 20m2 ny parkett. NB: Gulvvarme (foile) under ønskes gjenbrukt om mulig.

Legge parkett

0659OSLO

Legge parkett gulv og lister,ca 50kvm med milliklikk varmekabler og evnt fuktsperre. Ønsker fast pris på jobb og referanser. Ønsker også fjerning av gammel parkett og bortkjøring av denne.

Slipe og lakke tregulv

6475MIDSUND

Ønsker pris på sliping/pussing av lakket furugulv og furutrapp med gelender, samt nu lakk/olje (hvitoljet) v gulv og trapp. Gjelder fritidsbolig i Midsund kommune, to etasjer med en flate på ca. 70 kvm per etasje + trapp.

Legge parkett

0165OSLO

Legge 1-stavs parkett i rom på 10. 5 m2, inkludert parkett-papp for å hindre lyder når man går på parketten. Bildet viser gammel original parkett i gang, så jeg ser etter noe som er så likt som mulig. Vennligst gi meg pris for alt bortsett fra selve parketten (kom gjerne med forslag om parkett (13-14mm) som er så likt som mulig som bildet. Vennligt også gi meg timespris, da det er litt avretting på vegg som må gjøres med gipsplate.

Nytt parkett og diverse

1386ASKER

Vi trenger å bytte parkett (ca. 60 m2, montert direkte på betonggulv), bytte ut et vindu og fullføre mindre endringer/reparasjoner til gipsvegg. Bolig er i Asker. Ønskes fullført i august/september.

Rive og legge gulv

0485OSLO

Skal bytte parkett i en leilighet på Storo i Oslo, 80kvm. Kan evt.rive gulvet selv, men trenger hjelp til kasting av gammelt gulv og legging av nytt gulv. Ønsker helst å starte legging av gulv i uke 24 pga. andre oppussingsprosjekt.


Les evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Legge fiskebeinslaminat

En god jobb ble gjort her. Bruker dem gjerne igjen.

April 2024
K

Kirsti D. om HS PARKETT GULV HELENA SAARMAA

Sandnes
Legging av tregulv på takterrasse

Jeg er godt fornøyd med arbeidet til Hurum Haandverk. De gjorde godt arbeid og var veldig lette å kommunisere med før, under og etter arbeidet var gjort. Kundeorienterte og fleksible!

April 2024
T

Tormod om Hurum Haandverk AS

Fjellstrand
Legge parkettgulv

Jeg er super fornøyd med resultatet! Det at han er utdannet møbelsnekker, påvirker resultatet på en meget positiv måte. Nøyaktig og perfekt utført håndverk! God kommunikasjon, holdt alltid avtaler og var veldig effektiv. Holdt arbeidsplassen ryddig og ren underveis. En hyggelig og imøtekommende mann! En jeg trykt anbefaler for andre, og selv kommer til å bruke igjen på fremtidige prosjekter. Profesjonelt og nydelig utført arbeid, til en god pris.

April 2024
A

Anita om Proexp AS

Tolvsrød
Pusse/slipingav tregulv

Profesjonell, god dialog, bra pris og godt resultat.

April 2024
E

Even om B SERVICE V/ HASANI

Oslo
Sette gulv og nye dører

Veldig fornøyd med arbeidet hans. Jobbet effektivt og var ryddig. Synes ikke det var alt for dyrt heller. Mulig vi tar kontakt igjen for senere jobber

April 2024
E

Ellen Marie om TØMRER1 / BENNY MYRENGEN

Blystadlia
Trenger hjelp til å legge gulv

Utførte et veldig godt arbeid. Punktlige, effektive, lette å kommunisere med.

April 2024
S

Svein Gunnar om SIERAKOWSKI SEB&SON -TØMRER/REHABILITERING

Fyllingsdalen
Legge fiskebensparkett + lister

Topp kvalitet på arbeidet. God og effektiv kommunikasjon gjennom hele prosessen. Vennlige og hyggelige folk. Anbefales!

April 2024
J

Jørgen om Kaiko AS

Bergen
Legge parkett - fiskebein

Oppussingseksperten AS bytta gulvet i hele leiligheten, skiftet ut dusj og baderomsmøbler, samt snudde en dør. Veldig profesjonelle, kjempegod kommunikasjon med oppdatering hver kveld og til en helt Ok pris. Vil definitivt bruke dem igjen ved en senere anledning, og anbefaler dem 100% til alle andre.

April 2024
H

Hanne Nyrem om Oppussingseksperten AS

Bøstad
Legge parkett stue

Veldig proft utført legging av herdet tregulv på stue. Er veldig fornøyd! anbefaler de på det sterkeste og kommer til å bruke de igjen.

April 2024
A

Anette om SNEKKERFIRMA TOR EIVIND HAGEN AS

Rykkinn
Pris på legging av parkett

kjempe bra utført og ryddig kar

April 2024
E

Eivind om Voll byggservice as

Hafrsfjord
Slipe tregulv

Bra utført tre gulv sliping for avtalt pris og i avtalt tid.

April 2024
D

DEJAN om Dobra Bygg & Maler

Stavanger
Bytte gulv, bytte vindu og sette inn dør og riving av en vegg

Godt arbeid, god pris, rask gjennomføring og god kommunikasjon gjennom prosjektet.

April 2024
C

Christian om DECOBYGGESERVICE AS

Lillestrøm
Laminant Floor Installation

2S BYGG AS is very good company for especially carpentry work. Very good communication, high quality and in detail work and very fast delivery. I strongly recommend 2S BYGG AS for renovation purposes.

April 2024
S

Serkan om 2S BYGG AS

Skedsmokorset
80m2

Adas har gjort en svært god jobb i leiligheten min. Gammel parkett ble fjernet og ny parkett og lister ble lagt. Jobben ble gjort effektivt og raskt. Kvaliteten på arbeidet er helt topp. Firmaet kan anbefales. Hilsen Eva

April 2024
T

Trond Engebretsen om Gullhender AS

Lørenskog
Nytt gulv

Rask oppstart, god kommunikasjon og godt utført arbeid

April 2024
w

wenche om HASSEL ERLING

Fevåg
Slipe tregulv

Utførte en meget god jobb, med god service. Møtte opp på tiden når han skulle og ble ferdig før han trodde. Kan absolutt anbefales.

April 2024
J

Joakim Olsen om KVIKK PARKETTSLIPERI Jahush Kuka

Oslo
Bytte tregulv på balkong

Vel utført jobb, er fornøyd

April 2024
T

Torill om SANDER GÅRD V/ESPEN VENSTAD

Oslo
Sliping av tregulv

Bra kommunikasjon! Rask utført arbeid, ble ikke helt fornøyd resultatet i første omgang, men kom tilbake par dager etterpå og fikset opp, da ble det bra! Anbefales!

April 2024
T

Thomas Roos om KVIKK PARKETTSLIPERI Jahush Kuka

Fetsund
Stue gulv

Kjempe fornøyd med arbeid. Veldig nøye. Dialogen hva topp. Hva faktisk renere når han gikk, enn når han kom. Kvalitet i arbeid. Min kone står bare og måper. Simon og Bente

April 2024
S

Simon om Kjellesvik Bygg

Stavanger
Hjelp med gulvlegging - forsikringssak

Godt arbeid, enkelt å kommunisere med

April 2024
M

Mohammad Qasim om Bygg Power AS

Fetsund
* Fortsatt ledig: Slipe gulv

Hyggelig håndverker som gjorde en veldig god jobb med å slipe soveromsgulv.

April 2024
V

Vegard om Nortek Multi Servise

Oslo
Rive gammelt gulv og legge nytt

Mohammed og teamet var veldig profesjonelle og effektive. De hjalp ikke bare med å velge riktige produkter, men foreslo også forbedringer. De la nytt gulv, malte og pusset vegger og mange småting. Veldig lett å kommunisere og pålitelig team. Vil definitivt bruke dem i fremtiden og kan absolutt anbefale dem til små og store prosjekter

April 2024
M

Mohammad om M.N.N AS

Skjetten
Nytt gulv på to sove rom og et kjøkken

Michal og Sebastian var kjempe hyggelige, lett å ta kontakt med, og hjalp meg gjennom helle prosessen. Det er på toppen av at kvaliteten på arbeidet var absolutt supert. Michal hjalp meg til å med å forstå hvordan jeg kunne bestille det materialene jeg trengte, og hvor masse jeg måtte ha. Hvis du ser etter noen til å hjelpe med å sette inn nye gulv, trenger du ikke å se noe lengre. Jeg kann absolutt anbefales Kaiko AS, og kommer til å bruke di igjen.

April 2024
H

Helene om Kaiko AS

Rådal
Parkett-legging av en proff

rask til å gjennomføre. Behagelig å gjøre handel med

April 2024
M

Margrethe om ELEGANTE GULV AS

Oslo

Publisert 01. feb. 2023, 15:26

Oppdatert 21. mars 2024, 15:00