Skal du legge nytt gulv?

Planlegger du å legge nytt gulv, eller fornye det du allerede har? Uansett om du skal legge parkett, avrette eller slipe gulvet kan du legge ut jobben på Mittanbud og få uforpliktende tilbud fra flinke gulvleggere og håndverkere – helt kostnadsfritt!

Legg ut jobben

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å legge nytt gulv?

Prisen for et nytt gulv varierer avhengig av hva slags materiale du velger, hvor krevende det er å legge det og hvor omfattende det er å rive opp det du allerede har. De rimeligste gulvtypene som er enkle å legge pleier å koste rundt 150 til 200 kroner per kvadratmeter.


Ønsker du å legge parkett vil det som regel koste minimum 400 kroner per kvadratmeter for de rimeligste parkettypene. Om gulvet i tillegg krever avretting eller det er krevende å rive det gamle gulvet vil prisen bli høyere.
Omfang og kompleksitet

Omfanget og kompleksiteten på prosjektet avhenger av hva slags gulv du allerede har, om du skal legge nytt,  om du skal slipe gulvet eller om du må avrette gulvet. Hvilket materiale du velger har også betydning for prisen og utførelsen av prosjektet.


Størrelsen på området du skal dekke med nytt gulv vil ha innvirkning på prisen. Om du planlegger å dekke et større område vil materialprisen naturlig nok være høyere, men det er som regel ikke stor forskjell i prisen for selve arbeidet. Det kan derfor lønne seg å ta flere gulv samtidig når du først ansetter en gulvlegger.


Om du skal rive det gamle gulvet vil dette også påvirke totalprisen på prosjektet. Ofte kan dette være enkelt å gjøre selv, og her kan du også spare en del. Er det derimot et krevende gulv å fjerne, så bør du vurdere å få profesjonell hjelp av en snekker eller gulvlegger for å unngå skader eller forsinkelser i prosjektet.
Håndverkere

Når du skal legge nytt gulv er det lurt å bruke dyktige fagfolk slik at jobben blir utført presist og pent. Noe av forarbeidet er det mulig å utføre selv, som for eksempel riving av det gamle gulvet. Selve gulvleggingen er det derimot lurt å overlate til profesjonelle, da det er spesielt viktig å være nøyaktig når du skal legge gulv.


For å legge nytt gulv bør du ansette enten en gulvlegger eller en snekker som har erfaring med gulvlegging. De vil også kunne gi rådgivning i materialvalg og utføre forarbeidet som trengs før det nye gulvet kan legges.


Om du ønsker å male gulv vil du trenge en maler, og om du planlegger å støpe gulv kan det være aktuelt å ansette en murer. Har du tenkt til å legge elektriske varmekabler i gulvet vil du også ha behov for en elektriker.
Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er store variasjoner i pris for legging av gulv, fordi det er mange ulike faktorer som påvirker prisen.


Vanlige prisdrivere er:

  • Materialvalg
  • Mange ulike vinkler og hjørner på gulvet
  • Avretting av gulv
  • Riving av gammelt gulv
  • Lyddempende gulv
  • VarmekablerAvretting av gulv


Det er viktig at gulvet er helt rett før du legger nytt. Dette er spesielt viktig om du skal legge parkett. Hovedregelen er at innenfor en meter radius kan det være pluss/minus to millimeter avvik.


Du kan sjekke om gulvet er rett ved å bruke et rettholt, dette er en forlengelse av et vater. Om du er usikker på hvordan du skal gjøre dette vil gulvleggeren eller snekkeren kunne hjelpe deg.


Det er vanlig å bruke avrettingsmasse når du skal rette opp gulvet. Dette helles utover i et lag på 5-60 millimeter, avhengig av hvor ujevnt gulvet er. Du kan i tillegg bruke avrettingsmassen til å legge inn varmekabler eller rør til vannbåren varme i gulvet. Dette kan du få god hjelp til av dyktige fagfolk.
Pris for avretting av gulv


Det er som regel ikke så dyrt å rette opp gulvet. Det er viktig at du bruker avrettingsmasse av god kvalitet som er tilpasset underlaget det skal brukes på. Du kan få hjelp til å kjøpe riktig type av håndverkeren du ansetter eller der du kjøper avrettingsmassen.


Hovedkostnaden ved avretting av gulvet er arbeidet som skal utføres. Det er viktig at du bruker dyktige fagfolk til denne jobben hvis du ikke har kompetanse til å gjøre dette selv. Godt forarbeid er nemlig det viktigste du gjør ved legging av gulv.


Om du legger parkett på skjevt underlag risikerer du unødvendig slitasje, knirking og i verste fall sprekker i parketten. En gulvlegger eller snekker som legger gulv på en dårlig utført avretting kan ikke ta ansvar for eventuelle feil eller skader på det skjeve gulvet senere.


Prisen for å rette opp gulv varierer etter hvor tykt lag med avrettingsmasse som skal legges, hvor stort areal gulvet er og hva slags underlag det skal legges på. Avretting av et betonggulv på 30 kvadratmeter koster omtrent 30 000 kroner.


håndverker som legger fiskebensgulv

Fiskeben er en populær og klassisk måte å legge gulv på.Slipe tregulv


Om tregulvet ditt er av god kvalitet, men har fått mange riper eller blitt stygg i lakken kan det være aktuelt å slipe gulvet. Dette er rimeligere enn å legge nytt, og kan bli minst like fint. Spesielt i eldre hus med gamle, men fine gulv er sliping et svært godt alternativ. I tillegg kan du polere med treolje om du ønsker en ny farge eller nyanse. Til slutt er det vanlig å lakke gulvet for å beskytte treet mot fremtidig slitasje.


Gulvsliping trenger ikke være så omfattende som mange tror, og som regel tar hele prosessen rundt 48 timer, avhengig av størrelsen på prosjektet. Hvis du bruker flinke håndverkere er du sikker på at jobben blir gjort grundig og at du får et vakkert og varig resultat.


Det er også mulig å slipe parkett, og de fleste parkettyper har et såkalt slitesjikt. Dette er toppsjiktet i parketten som består av heltre, og er som regel rundt 4 millimeter tykt. Vær oppmerksom på at det er noen typer som ikke er egnet for sliping. Dette kan håndverkeren hjelpe deg med å undersøke før du går i gang med parkettsliping.
Hvor mye koster det å slipe gulv?


Pris for å slipe og behandle gulv ligger på mellom 20 000 til 50 000 kroner for et gulv på mellom 20 til 80 kvadratmeter. Prisen for gulvsliping varierer etter hvor stort område som skal slipes, om du har dørterskler, trapper eller annet som også skal slipes og hva slags etterbehandling du ønsker på gulvet.
Varmekabler i gulv


Om du skal legge nytt gulv kan det være lurt å legge inn varmekabler samtidig. Varmekabler er en effektiv måte å varme opp boligen på, og gir jevn varme og ekstra komfort innendørs. Selv om det er spesielt deilig med varmekabler i de kalde vintermånedene, er det praktisk med varmekabler i kjeller, gang og baderom året rundt. Spesielt på flislagte rom er det behagelig med varme i gulvet, siden fliser føles kalde ved normal romtemperatur.


Når du skal støpe gulv med varmekabler har du flere muligheter å velge i mellom. Elektriske varmekabler er nok det vanligste valget, men det finnes også varmematter eller varmefolie som kan legges under parkett eller annen type gulv. Disse variantene er litt dyrere, men kan være et bedre alternativ for større flater som for eksempel et stuegulv.
Pris for å legge varmekabler


Varmekabler koster rundt 400 kroner per kvadratmeter, mens varmefolie og varmematter koster opp mot 800 kroner per kvadratmeter. Det er lurt legge varmekablene samtidig som du avretter gulvet, fordi du kan støpe varmekablene direkte i avrettingsmassen. For å legge varmekabler i gulvet trenger du en elektriker, slik at du er sikker på at de blir lagt trygt og uten risiko for brann eller støt.En bunke med prøver av ulike gulvtyper i treverk.

Prøver med ulike gulvtyper kan være en lur måte å ta en beslutning på når du skal velge gulvtype.


Ulike typer gulv


Tregulv og parkett

Tregulv og parkett er to av de vanligste gulvtypene i norske hjem. Det er et tidløst og slitesterkt gulv, som i tillegg kan fornyes ved sliping eller etterpolering med olje. Fordelen med parkett fremfor gulv av heltre er at parketten ofte er mer formstabil og tåler forandringer i temperatur og fuktighet bedre.


Gulv av heltre i eik, furu eller lignende tretyper gir et lunt og lyddempende gulv. Fordelen med tregulv i heltre er at det kan legges rett på bjelkelaget, i motsetning til parkett eller laminat som krever et underlag i form av plater eller støpt gulv.


Hvis du skal legge parkett eller tregulv av heltre anbefaler vi at du bruker en gulvlegger eller snekker med erfaring i gulvlegging. Med denne type gulv er det viktig at jobben blir utført nøyaktig for å unngå unødvendig slitasje og sprekker i gulvet. Om du har lyst å legge fiskebensparkett er det spesielt lurt å få hjelp av en gulvlegger siden dette er et mer krevende mønster å legge.
Stein-, flis- og betonggulv

Flis, stein eller betong er populære valg for gulv både ute og inne. De er nærmest vedlikeholdsfrie, enkle å rengjøre og har mange muligheter for variasjon. På rom som er utsatt for mye slitasje, søl eller fuktighet er denne type gulv ideelle, for eksempel vaskerommet, kjellerboden eller inngangen.


Det er viktig å gjøre et godt arbeid fra starten når du skal legge fliser eller naturstein. Spesielt fugingen er det viktig å være nøye med, slik at du får et pent og ryddig uttrykk. Det lønner seg å bruke dyktige håndverkere, da er du sikret et godt resultat som varer lenge.

Les mer om flislegging her


Gulvbelegg: Linoleum, vinyl og epoxy

Gulvbelegg av linoleum, vinyl eller epoxy er rimeligere alternativer som gir fine gulvflater. Noen av fordelene er at det er enkelt å legge gulvbelegg, det kan kombineres med gulvvarme og er nærmest vedlikeholdsfritt. I tillegg er det slitesterkt, holder seg godt over lang tid, og er ofte mer vannavvisende enn tregulv og parkett.


Linoleumsgulv er et populært gulvbelegg i norske hjem og det er denne typen som ofte ligner mest på vanlig parkett. Vinylgulv er noe mykere, og vil derfor lettere få skader eller riper. Gulv av epoxy består av hardplast som helles flytende på underlaget og deretter herder til en hardt og fast gulv. Epoxy har tidligere blitt brukt mest av bedrifter og i industri, men den skinnende overflaten har begynt å bli populær også i hjemmet.


Du får gulvbelegg i de fleste prisklasser, men det er som regel lurt å styre unna de aller billigste alternativene. Hvis du legger litt mer penger i materialet får du det igjen gjennom lengre levetid og et finere gulv.
Gulv utendørs: Balkong, veranda og terrasse

Når du skal legge gulv på balkong, veranda eller terrasse har du mange muligheter. Til balkong og veranda er det vanlig med både støpt gulv, tregulv eller gulvbelegg. På terrassen er det vanlig med terrassebord, men det er også mulig med naturstein, betong eller teppegulv.


Det er med andre ord mange valgmuligheter for gulv utendørs, og det kan være lurt å rådføre seg med fagfolk for å finne ut hvilket hvilket gulv som passer best til ditt uterom.

Les mer om platting og terrasseLes mer om hagearbeid herFinn bedrifter som kan hjelpe deg med å legge nytt gulv

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å legge nytt gulv


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud


Les evalueringer fra andre jobber på Mittanbud

Oppussing, skifte vinduer, etterisolering, skifte gulv

Full renovering av stue og spisestue inkl skifte av 11 vinduer og terassedør. Godt utført arbeid av punktlige, ryddige og effektive håndverkere. Vil ikke nøle med å bruke Gregory på neste jobb.

Morten, Engelsviken om Gregory Bygg AS

Okt, 2023

Legge laminat

Strålende fornøyd med arbeidet som ble gjort hos oss. Vil absolutt bruke de igjen ved senere anledning!

Charlotte, Nesøya om Dld Maling Og Snekring Damian Lukasz Dziegiel

Okt, 2023

Fritidsbolig på Hemnskjela

Kom til avtalt tid og leverte det som skulle leveres til avtalt pris og kvalitet. Svært godt fornøyd med firmaet.

Jørn-Wiggo, Kattem om Snekker Og Malerservice AS

Okt, 2023

Publisert 01. feb. 2023, 15:26

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:17

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.