Skal du sette inn nye vinduer og dører?

Planlegger du å skifte ut gamle dører og vinduer, eller pusse opp de du har? Uansett om du skal ha balkongdør, inngangsdør eller takvinduer – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du sette inn nye vinduer og dører?

Planlegger du å skifte ut gamle dører og vinduer, eller pusse opp de du har? Uansett om du skal ha balkongdør, inngangsdør eller takvinduer – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å skifte vindu eller dør?

Kostnaden for å sette inn nye vinduer og dører vil avhenge av hvilken type dør og vindu du skal ha, hvor mange du skal sette inn, og hvor kompleks monteringen og installasjonen blir.


I snitt ligger prisen på et standard vindu mellom 2000 og 5000 kroner. En ny dør vil vanligvis koste mellom 6000 og 10 000 kroner, men prisen kan variere fra 1000 til 50 000 kroner. Prisen for montering av vindu eller dør kommer i tillegg.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal sette inn nye dører og vinduer vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hvor mange dører og vinduer som skal byttes ut, og hvor de er plassert. Dette vil også påvirke den endelige prisen på prosjektet.


Vanligvis vil innsetting av et vindu eller en dør være gjort i løpet av en dag. Om du skal skifte ut mange på en gang kan det ta flere dager. Dersom det er vanskelig å komme til døren eller vinduet, kan dette også gjøre at prosjektet blir dyrere og tar lengre tid.


Skal du pusse opp en dør eller et vindu vil omfanget og prisen påvirkes av hvor mye som må gjøres og hva slags arbeid som kreves.


Som hovedregel må du søke om alle tiltak som medfører en fasadeendring på boligen. Skal du skifte til andre typer vinduer og dører som endrer bygningens karakter, eller sette inn en ekstra dør eller vindu, vil arbeidet være søknadspliktig. Det vil også øke prisen på grunn av søknadsprosessen.


Håndverkere

Når du skal skifte vinduer og dører bør du bruke flinke fagfolk, så du unngår feilmontering og andre uhell. Da oppnår du lettere det resultatet du ønsker deg.


For å sette inn nye vinduer og dører, eller reparere gamle, vil du ha behov for en snekker. Om du har gamle dører og vinduer som trenger et nytt strøk maling, vil du trenge en maler.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for innsetting av vinduer og dører. Noen vanlige prisdrivere er antallet dører og vinduer som skal skiftes ut, størrelse, plassering, samt hvor komplisert monteringsarbeidet er.


Prisen på en dør avhenger av dørens tykkelse, valg av materiale, isolasjonsevne, og hvor lydisolert, innbrudds- og brannsikker døren er. Ønsker du en dør med vindu vil dette også påvirke prisen.


For et vindu kommer prisen an på hva slags type karm og glass du velger. For eksempel koster det mer dersom du vil ha 3-lags glass fremfor 2-lags glass. Det samme gjelder glass med spesielle egenskaper eller andre funksjoner, som for eksempel et sikkerhetsvindu eller takvinduer.Balkongdør og verandadør

Om du skal bygge ny veranda og må sette inn verandadør, eller skal bytte ut den du allerede har, er det flere ting det er lurt å tenke på. Hvilken dør du velger vil ha stor betydning for prisen på prosjektet, og ikke minst for boligens uttrykk og lysinnslipp.


Balkongdører og verandadører kommer i mange ulike varianter, og det er viktig å avveie behovene dine og kostnadene før du bestemmer deg for hvilken dør du skal ha. Du kan få både enkel og dobbel terrassedør, heve-/skyvedører og foldedører.


I tillegg til å tenke på hvordan balkongdøren skal se ut og passe inn i boligen og uteområdet, må du også tenke gjennom hvor den skal plasseres og hvordan den primært skal brukes. Husk at dette også vil være en utgangsdør som skal isolere, sikre mot innbrudd og tåle vær og vind.


En balkongdør består gjerne av mye glass, i motsetning til en ytterdør som vanligvis kun har noen få eller ingen vindusruter. Det gir deg dermed større muligheter for å slippe inn mer lys i boligen og få en fin utsikt over uteområdet.


Pris for balkongdør og verandadør

Prisen på en balkongdør eller verandadør vil variere ut fra type dør du velger, samt hvilken type vindusglass den skal ha og hvor store de skal være.


En standard enfløyet balkongdør koster rundt 10 000 kroner, mens større dører eller dører med andre åpningsfunksjoner vil koste mer. Ønsker du glass med spesielle egenskaper vil dette også være dyrere.

Vindu med utsikt til en grønn hage.Ulike dør- og vindusprosjekter

Nye vinduer eller dører kan inngå i mange ulike typer oppussingsprosjekter. Dette er de vanligste variantene av dør- og vindusprosjekter.


Sette inn nytt vindu

Dersom du kan kjenne trekk fra vinduene, se dugg mellom glassene eller råteskader i eller rundt vinduet, bør de byttes ut. Det samme gjelder dersom vinduene dine er mer enn 20 år gamle.


Når du skal skifte vinduer eller sette inn nye vinduer i veggen, finnes det mange muligheter å velge mellom. Uansett om du skal ha nye vinduer til hytta eller huset, er det viktig å tenke gjennom hvordan du vil at fasaden skal se ut og hva slags funksjoner vinduene skal ha.


Du kan velge mellom ulike farger, materialer, åpnings- og luftemuligheter og type vindusglass. I tillegg må du tenke gjennom hvilken stil du ønsker på vinduene. For eksempel vil vinduer med sprosser kunne gi boligen et mer tradisjonelt uttrykk.


Sette inn ny inngangsdør

Har du en gammel og slitt ytterdør som ikke holder kulden ute, er det på tide å skifte den ut. Du har mange muligheter når du skal velge ny ytterdør, og i tillegg til å holde kulden og innbruddstyver ute, kan den nye døren også gi huset et helt nytt uttrykk.


Når du skal skifte ytterdør må du blant annet tenke over hvilken stil, farge og materiale du ønsker på døren, om du ønsker en ytterdør med vindu eller ikke, og hvilket låssystem du har behov for. I tillegg må du tenke over dørens isolasjonsevne, og hva slags vær den vil utsettes for.


Dersom du allerede har planer om å renovere fasaden på boligen, vil dette være en god anledning til å bytte ut gamle dører og vinduer samtidig.


Sette inn ny innerdør

Om du skal sette inn nye innerdører er det flere faktorer å ta hensyn til for å velge de innerdørene som passer best til din bolig. Blant annet må du tenke over hva slags materialer, farger og egenskaper du ønsker.


Har du for eksempel begrenset med plass kan skyvedører være en god løsning. Er derimot støy et problem, som i en barnefamilie med mange mennesker i samme hus, kan det være lurt å sette inn støydempende innerdører.


Oppussing av dør og vindu

Om du har gamle eller slitte dører og vinduer er det mange forbedringer du kan gjøre for å unngå en unødvendig utskiftning. Oppussing av dør eller vindu involverer gjerne maling av karmer og dørblad, å tette igjen eventuelle sprekker eller å bytte glass i vindu.


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Bytte ytterdør og ramme

7540KLÆBU

Ønsker pris på å skifte ut dør og rammen rundt.

Montere lysgrav og sette inn nye vinduer

1832ASKIM

Vi ønsker å bygge om kjeller, og det er behov for større vinduer. For å få til dette, så må det inn nye lysgraver - og større vinduer så det er godkjente rømmningsveier. Den som utfører arbeidet må kunne søke om endring av fasade. Alternativt arbeid som vi også trenger å gjøre, og som vi kan trenge bistand med; - Det 2 små vinduer på et soverom som er ønskelig å erstatte med et stort et. - Det må søkes om bruksendring i kjeller, dette har jeg ikke kjennskap til.

Reparasjon av skyvedør

0188OSLO

Jeg trenger hjelp til en innendørs skyvedør 60 * 80 cm, som sannsynligvis har gått ut av sporet. Ønsker kun kontakt med firma med org no.

Montering av Ikea mini-kjøkken, isolere vegg og dør

0371OSLO

Montering av lite kjøkkenhjørne: Montere-flytte ikea skap, benkeplater og hvitevarer. Installere vask og nødvendig rørlegging (vann i vegg) Flytte nødvendig elektriske tilkoblinger. Sette opp ny vegg på eksisterende vegg og isolering av vegg (360 cm): Isolere eksisterende vegg mtp lyd og enklere føring av vann og strøm til kjøkkenhjørne. Installering av ny dør: Montere ny lyddempet dør i eksisterende døråpning.

Bytte to Velux vindu

5221NESTTUN

Bytte to Velux GGL M08 vindu pga. råte i karm

snekkerarbeid

1088OSLO

Vi ønsker hjelp med bytte av skyvedør og vindu samt etterisolering av 35 kvm vegg inkl ny utvendig kledning. Jobben ønskes utført i slutten av august / september.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Knust innendørsvindu må byttes ut

Gjorde en meget god jobb til avtalt pris. Godt fornøyd.

Juni 2024
K

Kristin om DRAMMEN GLASSMESTERVERKSTED/ ALTIGLASS AS

Oslo
Sette inn balkongdør

God kommunikasjon, levert til avtalt tid og pris, godt og profesjonelt gjennomført jobb.

Juni 2024
K

Kristoffer om ADVIK AS

Asker
Bytte ytterdør

Dyktig håndverker som jeg anbefaler på det sterkeste.Kommer til å benytte meg av denne bedriften igjen.Mvh Gunn Jorunn.

Juni 2024
G

Gunn Jorunn om Telemark Snekker Tjenester AS

Stathelle
Utskiftning av tre vinduer i leilighet i 1.etasje.

Jeg er svært fornøyd med arbeidet Liwbygg AS bistod meg med. Ryddig og hyggelig type. Med Liwbygg kan du føle deg trygg på at arbeidet blir gjennomført på en hensiktsmessig og gode måte. God kommunikasjon hele veien og gjør det lille ekstra. Anbefales på det sterkeste.

Juni 2024
F

Frida Ose om Liwbygg AS

Oslo
Betongskjæring og sette inn vindu

Godt utført jobb, til avtalt tid og pris. Løsningsorientert og hyggelig.

Juni 2024
B

Bendik om AM Betongsaging AS

Aurskog
Skifte takvindu

Fikk innstallert nytt takvindu, effektiv jobb og bra resultat !

Juni 2024
S

Svein Erik om Takvindu Spesialisten AS

Sunde i sunnhordland
Bytte speil eller skyvedør

Rask og tydelig kommunikasjon i alle ledd!

Juni 2024
K

Katrine om DRAMMEN GLASSMESTERVERKSTED/ ALTIGLASS AS

Oslo
Skifte ut ytterdør

Dirk med sønn er veldig trivelige folk som gjør en fin jobb

Juni 2024
J

Johan Jørgen om MONTASJE-TEAM V/DIRK P. TROMMER

Lillesand
Innsetting av ett vindu på gavlvegg i Akebakkeskogen borettslag.

God kommunikasjon før jobben. Håndverkerne jobbet effektivt og hadde opplagt mye erfaring med jobben de skulle gjøre. De ble ferdig på kortere tid enn det som var anslått på forhånd, og prisen ble derfor lavere. I tillegg ryddet de fint etter seg.

Juni 2024
E

Egil om HUSVINDU AS

Oslo
Skifte velux takvindu

Byttet takvindu. Ble veldig bra!

Juni 2024
I

Ida om Lolands Bygg Og Renovering AS

Sandefjord
Flytte soveromsdør og kle igjen eksisterende dør

Fint utført arbeid, pålitelig og kom på kort varsel. Anbefales

Juni 2024
S

Sandra om STOKLAND

Bodø
Oppussing av hus innvendig

Jobben med fullstendig renovering innvendig ble påbegynt sist høst, og var ferdigstilt i mai. Med mye snø og stormen Ingunn, ble det ekstra utfordringer med adkomst i vinter. Pawel tok kontakt hver gang det dukket opp noe uforutsett, og ga alternative løsninger. Han er veldig løsningsorientert. Han koordinerte arbeidet med elektriker og rørlegger. Han sendte jevnlig bilder av framgangen, ettersom jeg bor sørpå. Alt i alt er jeg svært godt fornøyd, og kan anbefale han til andre for større og mindre arbeider.

Juni 2024
K

Ketil A om PAWEL SLAWINSKI BYGG OG MOBLER

Feiring
Sette inn ny skyvedør til veranda.

Veldig god komuniksasjon, og godt utført arbeid. Ble akkurat sånn vi ønsket. Fikk levert skyvedør/vindu til veranda og montert. Fornøyd med resultatet.

Juni 2024
M

Matias Fehn om HUSVINDU AS

Oslo
Skifte 4 vinduer/ bygge terrasse

Har bare positivt å si om arbeidet Bygg Bergen AS har utført for meg. De har skiftet 4 vinduer og bygget en stor terrasse i hagen min. Det er et fantastisk fint utført arbeid. De er effektiv og pålitelig, og utfører veldig fint arbeid. Absolutt et firma å anbefale videre.

Juni 2024
A

Alice om BYGG BERGEN AS

Fyllingsdalen
Installera en dörr och eventuellt byta ut två dörrar. Checka badrumsdörren.

Kreativ, stille og rolig person som jobber selvstendig. Han er «easy going», lett å snakke med og gjøre avtaler med. Jeg synes jeg fikk en rimelig pris for jobben han gjorde. Han gjorde en god jobb.

Juni 2024
I

Ivan om MØRE TØMRER KWIATKOWSKI

Ålesund
Bytte vinduer

Effektiv og godt arbeid.

Juni 2024
G

Giuseppe Årvik om NORST AS

Ålesund
Justering av dører/avretting av gulv

Ryddig og fin kommunikasjon underveis.

Juni 2024
J

Jens Inge om RENOVATE AND SMILE NARUSZEWICZ

Oslo
Skifting av 3 vindu + 1 terrasse dør + kledning under mønet framme og bak på huset

Mye rot og søling og de måtte tilbake for å tette vinduene og vaske sølt maling på terrassen ute. Men det ble bra til slutt.

Juni 2024
R

Runar om Normaling AS

Hundvåg
Utskifting og utvidelse av kjellervinduer

Veldig enkelt å kommunisere med AM Betongsaging AS. Arbeidet er utført veldig pent og de ryddet også veldig godt opp etter seg. Vil også si at arbeidet ble utført ganske effektivt. Det eneste som gjorde at arbeidet ikke ble ferdig til avtalt tid var at det var noen varer som ikke var på lager og som hadde litt ventetid. Jeg er veldig fornøyd og anbefaler AM Betongsaging AS. Synes også prisen var god.

Juni 2024
I

Iselin om AM Betongsaging AS

SKI
Sette inn en innvendig dør

Veldig hyggelig kar og vi er fornøyd med arbeidet og prisen!

Juni 2024
H

Henning om SENIOR SNEKKER GARCIA

Oslo
Rette opp i en skjev dør

Rask, hyggelig, effektiv

Juni 2024
S

Shahariar Kabir om Arud Bygg

Oslo
Skifte vinduer og dører

Hyggelige, profesjonelle og effektive i alle ledd - fra befaring til tilbud, og gjennomføring av oppdrag. Vi er veldig fornøyd, og benytter gjerne Lunde 3bygg igjen ved fremtidige oppdrag!

Juni 2024
L

Lena om LUNDE 3BYGG AS

Bergen
Sette inn rist i baderomsdør for ventilasjon

Fikk rask og ryddig hjelp med å kutte spalte i baderomsdøra. Veldig fornøyd!

Juni 2024
I

Ines om Bekic Multi Studio

Oslo
Skifte vindu

Fin dialog og godt arbeid til grei pris. Anbefales.

Juni 2024
I

IVAR om Tømrer Jan-erik Bernhardsen AS

Rong

Publisert 30. jan. 2023, 11:12

Oppdatert 22. mars 2024, 08:08