Hus og hage

Vindu og dør

Skal du sette inn nye vinduer og dører?

Planlegger du å skifte ut gamle dører og vinduer, eller pusse opp de du har? Uansett om du skal ha balkongdør, inngangsdør eller takvinduer – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

Start her

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å skifte vindu eller dør?

Kostnaden for å sette inn nye vinduer og dører vil avhenge av hvilken type dør og vindu du skal ha, hvor mange du skal sette inn, og hvor kompleks monteringen og installasjonen blir.


I snitt ligger prisen på et standard vindu mellom 2000 og 5000 kroner. En ny dør vil vanligvis koste mellom 6000 og 10 000 kroner, men prisen kan variere fra 1000 til 50 000 kroner. Prisen for montering av vindu eller dør kommer i tillegg.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal sette inn nye dører og vinduer vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hvor mange dører og vinduer som skal byttes ut, og hvor de er plassert. Dette vil også påvirke den endelige prisen på prosjektet.


Vanligvis vil innsetting av et vindu eller en dør være gjort i løpet av en dag. Om du skal skifte ut mange på en gang kan det ta flere dager. Dersom det er vanskelig å komme til døren eller vinduet, kan dette også gjøre at prosjektet blir dyrere og tar lengre tid.


Skal du pusse opp en dør eller et vindu vil omfanget og prisen påvirkes av hvor mye som må gjøres og hva slags arbeid som kreves.


Som hovedregel må du søke om alle tiltak som medfører en fasadeendring på boligen. Skal du skifte til andre typer vinduer og dører som endrer bygningens karakter, eller sette inn en ekstra dør eller vindu, vil arbeidet være søknadspliktig. Det vil også øke prisen på grunn av søknadsprosessen.


Håndverkere

Når du skal skifte vinduer og dører bør du bruke flinke fagfolk, så du unngår feilmontering og andre uhell. Da oppnår du lettere det resultatet du ønsker deg.


For å sette inn nye vinduer og dører, eller reparere gamle, vil du ha behov for en snekker. Om du har gamle dører og vinduer som trenger et nytt strøk maling, vil du trenge en maler.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for innsetting av vinduer og dører. Noen vanlige prisdrivere er antallet dører og vinduer som skal skiftes ut, størrelse, plassering, samt hvor komplisert monteringsarbeidet er.


Prisen på en dør avhenger av dørens tykkelse, valg av materiale, isolasjonsevne, og hvor lydisolert, innbrudds- og brannsikker døren er. Ønsker du en dør med vindu vil dette også påvirke prisen.


For et vindu kommer prisen an på hva slags type karm og glass du velger. For eksempel koster det mer dersom du vil ha 3-lags glass fremfor 2-lags glass. Det samme gjelder glass med spesielle egenskaper eller andre funksjoner, som for eksempel et sikkerhetsvindu eller takvinduer.Balkongdør og verandadør

Om du skal bygge ny veranda og må sette inn verandadør, eller skal bytte ut den du allerede har, er det flere ting det er lurt å tenke på. Hvilken dør du velger vil ha stor betydning for prisen på prosjektet, og ikke minst for boligens uttrykk og lysinnslipp.


Balkongdører og verandadører kommer i mange ulike varianter, og det er viktig å avveie behovene dine og kostnadene før du bestemmer deg for hvilken dør du skal ha. Du kan få både enkel og dobbel terrassedør, heve-/skyvedører og foldedører.


I tillegg til å tenke på hvordan balkongdøren skal se ut og passe inn i boligen og uteområdet, må du også tenke gjennom hvor den skal plasseres og hvordan den primært skal brukes. Husk at dette også vil være en utgangsdør som skal isolere, sikre mot innbrudd og tåle vær og vind.


En balkongdør består gjerne av mye glass, i motsetning til en ytterdør som vanligvis kun har noen få eller ingen vindusruter. Det gir deg dermed større muligheter for å slippe inn mer lys i boligen og få en fin utsikt over uteområdet.


Pris for balkongdør og verandadør

Prisen på en balkongdør eller verandadør vil variere ut fra type dør du velger, samt hvilken type vindusglass den skal ha og hvor store de skal være.


En standard enfløyet balkongdør koster rundt 10 000 kroner, mens større dører eller dører med andre åpningsfunksjoner vil koste mer. Ønsker du glass med spesielle egenskaper vil dette også være dyrere.

Vindu med utsikt til en grønn hage.Ulike dør- og vindusprosjekter

Nye vinduer eller dører kan inngå i mange ulike typer oppussingsprosjekter. Dette er de vanligste variantene av dør- og vindusprosjekter.


Sette inn nytt vindu

Dersom du kan kjenne trekk fra vinduene, se dugg mellom glassene eller råteskader i eller rundt vinduet, bør de byttes ut. Det samme gjelder dersom vinduene dine er mer enn 20 år gamle.


Når du skal skifte vinduer eller sette inn nye vinduer i veggen, finnes det mange muligheter å velge mellom. Uansett om du skal ha nye vinduer til hytta eller huset, er det viktig å tenke gjennom hvordan du vil at fasaden skal se ut og hva slags funksjoner vinduene skal ha.


Du kan velge mellom ulike farger, materialer, åpnings- og luftemuligheter og type vindusglass. I tillegg må du tenke gjennom hvilken stil du ønsker på vinduene. For eksempel vil vinduer med sprosser kunne gi boligen et mer tradisjonelt uttrykk.


Sette inn ny inngangsdør

Har du en gammel og slitt ytterdør som ikke holder kulden ute, er det på tide å skifte den ut. Du har mange muligheter når du skal velge ny ytterdør, og i tillegg til å holde kulden og innbruddstyver ute, kan den nye døren også gi huset et helt nytt uttrykk.


Når du skal skifte ytterdør må du blant annet tenke over hvilken stil, farge og materiale du ønsker på døren, om du ønsker en ytterdør med vindu eller ikke, og hvilket låssystem du har behov for. I tillegg må du tenke over dørens isolasjonsevne, og hva slags vær den vil utsettes for.


Dersom du allerede har planer om å renovere fasaden på boligen, vil dette være en god anledning til å bytte ut gamle dører og vinduer samtidig.


Sette inn ny innerdør

Om du skal sette inn nye innerdører er det flere faktorer å ta hensyn til for å velge de innerdørene som passer best til din bolig. Blant annet må du tenke over hva slags materialer, farger og egenskaper du ønsker.


Har du for eksempel begrenset med plass kan skyvedører være en god løsning. Er derimot støy et problem, som i en barnefamilie med mange mennesker i samme hus, kan det være lurt å sette inn støydempende innerdører.


Oppussing av dør og vindu

Om du har gamle eller slitte dører og vinduer er det mange forbedringer du kan gjøre for å unngå en unødvendig utskiftning. Oppussing av dør eller vindu involverer gjerne maling av karmer og dørblad, å tette igjen eventuelle sprekker eller å bytte glass i vindu.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med vinduer og dører på Mittanbud

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med vinduer og dører på Mittanbud


Se andre jobber lagt ut på MittanbudLes evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud

Montere 2 lufteventiler på soverom

Veldig fornøyd. God dialog i forkant med rask oppfølging. Kom presis til avtalt tid og gjorde jobben raskt og effektivt. Kan anbefales 😀😀👍

Thomas, Vinterbro om Hk Ventilasjon AS

Sep, 2023

Montere innerdør

Ryddig gjennomføring, god pris, bra finish og ikke minst enkel og seriøs kommunikasjon.

Kai, Skien om Petkau Bygg

Sep, 2023

Bytte 13 vinduer

Trinh er veldig profesjonell og serviceinnstilt. Han utfører godt arbeid med god kvalitet og har stolthet i sitt arbeid. Kan absolutt anbefales!

Bjørn-Vegard, Lillestrøm om T Bygg Service Trinh

Sep, 2023

Publisert 30. jan. 2023, 11:12

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:17

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.