Skal du sette inn nye vinduer og dører?

Planlegger du å skifte ut gamle dører og vinduer, eller pusse opp de du har? Uansett om du skal ha balkongdør, inngangsdør eller takvinduer – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du sette inn nye vinduer og dører?

Planlegger du å skifte ut gamle dører og vinduer, eller pusse opp de du har? Uansett om du skal ha balkongdør, inngangsdør eller takvinduer – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å skifte vindu eller dør?

Kostnaden for å sette inn nye vinduer og dører vil avhenge av hvilken type dør og vindu du skal ha, hvor mange du skal sette inn, og hvor kompleks monteringen og installasjonen blir.


I snitt ligger prisen på et standard vindu mellom 2000 og 5000 kroner. En ny dør vil vanligvis koste mellom 6000 og 10 000 kroner, men prisen kan variere fra 1000 til 50 000 kroner. Prisen for montering av vindu eller dør kommer i tillegg.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal sette inn nye dører og vinduer vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hvor mange dører og vinduer som skal byttes ut, og hvor de er plassert. Dette vil også påvirke den endelige prisen på prosjektet.


Vanligvis vil innsetting av et vindu eller en dør være gjort i løpet av en dag. Om du skal skifte ut mange på en gang kan det ta flere dager. Dersom det er vanskelig å komme til døren eller vinduet, kan dette også gjøre at prosjektet blir dyrere og tar lengre tid.


Skal du pusse opp en dør eller et vindu vil omfanget og prisen påvirkes av hvor mye som må gjøres og hva slags arbeid som kreves.


Som hovedregel må du søke om alle tiltak som medfører en fasadeendring på boligen. Skal du skifte til andre typer vinduer og dører som endrer bygningens karakter, eller sette inn en ekstra dør eller vindu, vil arbeidet være søknadspliktig. Det vil også øke prisen på grunn av søknadsprosessen.


Håndverkere

Når du skal skifte vinduer og dører bør du bruke flinke fagfolk, så du unngår feilmontering og andre uhell. Da oppnår du lettere det resultatet du ønsker deg.


For å sette inn nye vinduer og dører, eller reparere gamle, vil du ha behov for en snekker. Om du har gamle dører og vinduer som trenger et nytt strøk maling, vil du trenge en maler.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for innsetting av vinduer og dører. Noen vanlige prisdrivere er antallet dører og vinduer som skal skiftes ut, størrelse, plassering, samt hvor komplisert monteringsarbeidet er.


Prisen på en dør avhenger av dørens tykkelse, valg av materiale, isolasjonsevne, og hvor lydisolert, innbrudds- og brannsikker døren er. Ønsker du en dør med vindu vil dette også påvirke prisen.


For et vindu kommer prisen an på hva slags type karm og glass du velger. For eksempel koster det mer dersom du vil ha 3-lags glass fremfor 2-lags glass. Det samme gjelder glass med spesielle egenskaper eller andre funksjoner, som for eksempel et sikkerhetsvindu eller takvinduer.Balkongdør og verandadør

Om du skal bygge ny veranda og må sette inn verandadør, eller skal bytte ut den du allerede har, er det flere ting det er lurt å tenke på. Hvilken dør du velger vil ha stor betydning for prisen på prosjektet, og ikke minst for boligens uttrykk og lysinnslipp.


Balkongdører og verandadører kommer i mange ulike varianter, og det er viktig å avveie behovene dine og kostnadene før du bestemmer deg for hvilken dør du skal ha. Du kan få både enkel og dobbel terrassedør, heve-/skyvedører og foldedører.


I tillegg til å tenke på hvordan balkongdøren skal se ut og passe inn i boligen og uteområdet, må du også tenke gjennom hvor den skal plasseres og hvordan den primært skal brukes. Husk at dette også vil være en utgangsdør som skal isolere, sikre mot innbrudd og tåle vær og vind.


En balkongdør består gjerne av mye glass, i motsetning til en ytterdør som vanligvis kun har noen få eller ingen vindusruter. Det gir deg dermed større muligheter for å slippe inn mer lys i boligen og få en fin utsikt over uteområdet.


Pris for balkongdør og verandadør

Prisen på en balkongdør eller verandadør vil variere ut fra type dør du velger, samt hvilken type vindusglass den skal ha og hvor store de skal være.


En standard enfløyet balkongdør koster rundt 10 000 kroner, mens større dører eller dører med andre åpningsfunksjoner vil koste mer. Ønsker du glass med spesielle egenskaper vil dette også være dyrere.

Vindu med utsikt til en grønn hage.Ulike dør- og vindusprosjekter

Nye vinduer eller dører kan inngå i mange ulike typer oppussingsprosjekter. Dette er de vanligste variantene av dør- og vindusprosjekter.


Sette inn nytt vindu

Dersom du kan kjenne trekk fra vinduene, se dugg mellom glassene eller råteskader i eller rundt vinduet, bør de byttes ut. Det samme gjelder dersom vinduene dine er mer enn 20 år gamle.


Når du skal skifte vinduer eller sette inn nye vinduer i veggen, finnes det mange muligheter å velge mellom. Uansett om du skal ha nye vinduer til hytta eller huset, er det viktig å tenke gjennom hvordan du vil at fasaden skal se ut og hva slags funksjoner vinduene skal ha.


Du kan velge mellom ulike farger, materialer, åpnings- og luftemuligheter og type vindusglass. I tillegg må du tenke gjennom hvilken stil du ønsker på vinduene. For eksempel vil vinduer med sprosser kunne gi boligen et mer tradisjonelt uttrykk.


Sette inn ny inngangsdør

Har du en gammel og slitt ytterdør som ikke holder kulden ute, er det på tide å skifte den ut. Du har mange muligheter når du skal velge ny ytterdør, og i tillegg til å holde kulden og innbruddstyver ute, kan den nye døren også gi huset et helt nytt uttrykk.


Når du skal skifte ytterdør må du blant annet tenke over hvilken stil, farge og materiale du ønsker på døren, om du ønsker en ytterdør med vindu eller ikke, og hvilket låssystem du har behov for. I tillegg må du tenke over dørens isolasjonsevne, og hva slags vær den vil utsettes for.


Dersom du allerede har planer om å renovere fasaden på boligen, vil dette være en god anledning til å bytte ut gamle dører og vinduer samtidig.


Sette inn ny innerdør

Om du skal sette inn nye innerdører er det flere faktorer å ta hensyn til for å velge de innerdørene som passer best til din bolig. Blant annet må du tenke over hva slags materialer, farger og egenskaper du ønsker.


Har du for eksempel begrenset med plass kan skyvedører være en god løsning. Er derimot støy et problem, som i en barnefamilie med mange mennesker i samme hus, kan det være lurt å sette inn støydempende innerdører.


Oppussing av dør og vindu

Om du har gamle eller slitte dører og vinduer er det mange forbedringer du kan gjøre for å unngå en unødvendig utskiftning. Oppussing av dør eller vindu involverer gjerne maling av karmer og dørblad, å tette igjen eventuelle sprekker eller å bytte glass i vindu.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med vinduer og dører på Mittanbud
ADVIK AS logo
ADVIK AS
Ringeriksveien 495A, 3538 Sollihøgda
5.0(447)
Topprangert

Om bedriften

ADVIK AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.96 av 5 stjerner fra 447 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med ADVIK AS

SVEIS-STÅL-MONTASJE BØRRE LARSEN AS
Adalsveien 33, 3185 Skoppum
4.8(496)

Om bedriften

SVEIS-STÅL-MONTASJE BØRRE LARSEN AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Halden, Moss, med 4.79 av 5 stjerner fra 496 oppdragsgivere.

Les erfaringer med SVEIS-STÅL-MONTASJE BØRRE LARSEN AS

BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI logo
BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI
Trondheim, Oslo, 7045 Trondheim
4.8(329)
Topprangert

Om bedriften

BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.84 av 5 stjerner fra 329 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med BYGG & SERVICE JAN KUCHARSKI

Glassmester Reidar Hesler AS logo
Glassmester Reidar Hesler AS
Stasjonsveien 39, 1467 Strømmen
4.8(291)
Topprangert

Om bedriften

Glassmester Reidar Hesler AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bærum, Asker, Lørenskog, med 4.82 av 5 stjerner fra 291 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med Glassmester Reidar Hesler AS

Om bedriften

DRAMMEN GLASSMESTERVERKSTED/ ALTIGLASS AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.73 av 5 stjerner fra 341 oppdragsgivere.

Les erfaringer med DRAMMEN GLASSMESTERVERKSTED/ ALTIGLASS AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Skifte vinduer, dører, noen plank

4034STAVANGER

Vi ønsker å skifte ca 10 vinduer og 2 dører. Inngangsdør og balkongdør til vaskerom. Vi trenger hjelp med å bestille vinduene og dørene. Det er også noen plank på huset som er råtne og som må skiftes Kan godt være rammen til inngangsdør må skiftes med ny. Virker som om rammen er litt skjev. Vi trenger hjelp med vurdering av vinduer og plank som må skiftes.

Skifte av bordkledning og vindu på en halv vegg.

6013ÅLESUND

Skifte bordkledning på en vegg, evt teipe vindsperre under og skifte 2 vindu. 120*110 og 120*50 toppsving

Ønsker å få byttet ut altan dør/skyvedør

5161LAKSEVÅG

Ønsker å bytte ut altandør/skyvedør.Ønsker pris på ulike typer dører og arbeid. Altandøren har ca mål B:220 H:215

Bytte vindu og dør, samt lage platting

5531HAUGESUND

Har en gammel dør og ett vindu i en kjeller som skal byttes. Tenker også å få laget en platting på baksiden av huset.

Skifte knust rute

0266OSLO

Skifte en knust rute i et vindu

Ny bordkledning, dør, balkong

7019TRONDHEIM

Utskifting av kledning på en vegg. Utskifting av ytterdør, ny utvendig trapp og balkong.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
* Fortsatt ledig: Tre dører

ingen komatar

Mai 2024
J

Jatinder om SELAHATTIN SIMSEK

Oslo
Montere verandadør

Bra arbeid, til god pris. Jobbet effektivt og ryddet veldig bra etter seg da de var ferdige. Anbefales.

Mai 2024
B

Børge om BK Bygg Bartlomiej Kubik

Trondheim
Kjellertrapp utvendig

Han er profesjonell men var opptatt, tar lang tid for å utfordringer oppgaver

Mai 2024
K

Kavitha om JB Montering AS

Skedsmokorset
Oppretting av skjev inngangsdør

Godt utført arbeid

Mai 2024
A

Anne Berit om Handymannen Jocys

Strømmen
Bytte dør fra 70 cm bredde til 100cmm

Kan anbefales!

Mai 2024
S

Siri om SAETER JAN ERIK BÅRLI

Frogner
Bytte kledning og vinduer

Dirk viser stor faglig dyktighet og finner gode løsninger. Alle 3 som har utført jobben hos meg har service i stjerneklasse og er flinke håndtverkere. Anbefales og er velkommen tilbake.

Mai 2024
K

Knut Olav Mo om MONTASJE-TEAM V/DIRK P. TROMMER

Nedenes
Nytt vindu

Veldig hyggelig folk og veldig ryddige ! Anbefaler denne bedriften

Mai 2024
J

Julie om MONTASJE-TEAM V/DIRK P. TROMMER

Arendal
Balkong døra

Rask, ryddig og bra gjennomført jobb👍🏼

Mai 2024
S

Sanna om BMJ AS

Oslo
Bytte stuevinduer og terrasse dører. Nye vegger i stue.

Bytte av stuevinduer og terrassedører. Ny gips i stue. Listing. Tilbudet godt satt opp, ryddig og relativt lett å følge opp endringer og betaling. Noen misforståelser og manglende kommunikasjon underveis, men det ble stort sett rettet opp i. Godt fornøyd med gipsing og skifte av vinduer & dører. Avfall etter jobben ble liggende litt for lenge før det ble hentet. At de som hentet avfallet også la igjen mange sneiper etter seg var noe vi ikke satte pris på. Listingen er vi også middels fornøyde med. Uforsiktighet førte til enkelte skader på nypussede / nymalte vegger. Noen løsninger føler vi også vi skulle ha blitt rådført med før utførelse. Men alt i alt BRA fornøyd ! Bruker de gjerne igjen.

Mai 2024
J

Johnny om Utbjoa Bygg as

Stavanger
Skifte av vinduer, 3 stk . Nes i Ådal

Jeg anbefaler Moen Bygg på det varmeste. Bestillingsvarer kom en uke tidligere og gutta var i gang like etter, noe som passet meg veldig godt! Kommunikasjon, pålitelighet, pris, kvalitet og kundefokus står høyt i kurs hos Moen Bygg!

Mai 2024
N

Nina Vaabenø om MOEN BYGG

Nes i ådal
Utvidelse av eksisterende kjellervindu, til godkjent rømningsvei

Fornøyd med utført arbeide.

Mai 2024
R

Roger Gran om GALIK BYGG AS

Tønsberg
Bytte vinduer

Bra kommunikasjon, grei pris og vel gjennomført arbeid med å bytte to eldre vindu på soverom.

Mai 2024
B

Bodil om Byggmester/Takstmann Meyer

Stavanger
Utskiftning av vinduer, hus

Vi har byttet ut vinduer og verandadører, inkludert en enorm skyvedør, i en enebolig, både med list og listefritt. Vi er veldig fornøyd med kvalitet på arbeidet, kommunikasjon i forkant og underveis, samt effektiviteten på arbeiderne. Fine folk som det er lett å kommunisere med. Oppfølgingen har vært super! Profesjonelt selskap som virkelig anbefales ☺️

Mai 2024
A

Amanda om Signum AS

Oppegård
Sette inn verandadør

Super effektiv og ryddig prosess. Kjempe fornøyd!

Mai 2024
I

Ivar om Hændt AS

Vestre gausdal
Bytte ut gammelt glass på en dør

Jeg er veldig fornøyd med tjenesten jeg mottok fra Vestfold glass. De skiftet glasset mitt raskt og profesjonelt. Anbefales på det sterkeste!

Mai 2024
P

Paolo om VESTFOLD GLASS OG LÅS AS

Oslo
Restaurering av ett vindu

Topp jobb med å skifte vindu. Tusen takk

Mai 2024
N

Nils om DRAMMEN GLASSMESTERVERKSTED/ ALTIGLASS AS

Oslo
Sette inn større vindu

Dyktig og hyggelige håndtverkere. Veldig fornøyd med utført jobb.

Mai 2024
K

Knut om SKOVLY BYGG AS

Åsgårdstrand
Riving og gjenreising av bod

Ryddig prosess. Kom med gode forslag underveis. Kan lett anbefale disse videre.

Mai 2024
M

Morten om BUSKERUD OPPUSSING AS

Oslo
Gipsvegglaging og montering av dør i leilighetsrom.

Dette er et profesjonelt selskap som gjør godt arbeid. Jeg er fornøyd med god kommunikasjon, god pris og virkelig god kvalitet på arbeidet. Ingenting å klage på faktisk. Anbefaler dem på det sterkeste.

Mai 2024
N

Navkuljit Singh om Entreprenør Axl AS

Oslo
Bytte entredør og sidevinduer

Kjempebra

Mai 2024
O

Ole Håvard om WARI HUS AS

Kristiansand s
Bytte vinduer

Ivar er en dyktig håndverker som anbefales .

Mai 2024
P

Per Olav om TØMRER IVAR KYLLAND

Sande i Vestfold
Etter isolere og montere kledningsbord + diverse

Byggmester - Lenvik AS har gjennomført etterisolering, byttet vinduer, utlekting, montert musebånd, ny kledning og listet mitt gamle hus fra 1978. De har levert etter avtale og god kommunikasjon i prosessen, både på bestilling av varer, levering og oppmøte. Det er underveis blitt informert om problemstillinger med huset og forslag til gode løsninger. Jobben er utført ryddig og effektivt med ett estetisk pent resultat. Byggmester - Lervik AS opptrer profesjonelt og har hjulpet med tips om energieffektivisering og enova støtte. Jeg gir mine beste anbefalinger videre for Byggmester Lervik AS og kommer til å bruke de videre med egne prosjekter i fremtiden!

Mai 2024
B

Benedikte om Byggmester - Lervik AS

TELAVÅG
Bygge veranda og bytte verandadør

Gjorde en god jobb til en fair pris.

Mai 2024
H

Henrik om REKO PEIS OG PIPE KJELL OLAV MARTINSEN

Sarpsborg
Ny kjellerytterdør

Skiftet gammel kjellerdør. Vi er veldig fornøyd med resultatet

Mai 2024
T

Toril om SKORSTEINSREHABILITERING AS

Trondheim

Publisert 30. jan. 2023, 11:12

Oppdatert 22. mars 2024, 08:08