Skal du pusse opp loftet?

Skal du pusse opp loftet? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra solide håndverkere – uansett om du skal totalrenovere loftet eller pusse opp overflater.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva koster det å pusse opp loftet?

Prisen for å pusse opp loftet varierer etter flere ulike faktorer. Skal du kun gjøre mindre endringer, som for eksempel innrede loftstue, trenger ikke dette koster mer enn 50 000 til 100 000 kroner.


Skal du derimot pusse opp råloft, inkludert å øke takhøyden, skifte ut eller sette inn vinduer, isolere, og bygge bad og kjøkken, vil prisen for dette ligge på rundt 1 000 000 kroner. Det kan likevel lønne seg å investere i å pusse opp råloftet – både fordi det vil øke verdien på boligen, og hvis du bygger om for utleie vil dette gi inntekter over tid.Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende loftsoppussingen blir avhenger av hvor store endringer du skal gjøre. Som regel vil oppussing av loft være en omfattende prosess, fordi de fleste råloft trenger en del arbeid for å kunne bli et godkjent oppholdsrom.


Hvis du planlegger å bygge ut loftet til et oppholdsrom eller for utleie vil dette kreve en del arbeid. Blant annet må du mest sannsynlig øke takhøyden. Da kan det være du må endre takkonstruksjonen, og muligens også den bærende konstruksjonen for loftet. Dette vil som regel være den mest omfattende delen av prosjektet.


For at loftet skal være godkjent som oppholdsrom må du også sette inn vinduer om dette ikke allerede er på loftet. I tillegg må du utbedre eventuelle fuktskader, og isolere vegger og tak. Som regel er loftet uisolert, eller ikke nok isolert til å holde en komfortabel innetemperatur. I mange tilfeller vil det du måtte legge inn elektrisitet, og dersom du skal bygge kjøkken eller bad må du montere rør og avløp tilknyttet dette.


Om du bare vil ha en enkel loftstue, kan det være du kun behøver å etterisolere, legge nytt gulv og ordne det elektriske. Hvis du i tillegg velger rimelige materialer og gjør de enklere delene av jobben selv, trenger ikke dette bli et så kostbart prosjekt.


Hvis du skal bygge om et loft til et oppholdsrom er dette søknadspliktig i kommunen. Det anbefales å sette entreprenøren eller arkitekten du bruker som ansvarlig søker, de vet best hvordan man søker og hva som må være med i søknaden.Håndverkere

Når du skal renovere loftet vil du trenge hjelp fra flere ulike fagfolk. Noe av det viktigste du gjør når du skal sette i gang med å pusse opp loftet er derfor å planlegge godt.


Til å starte med er det lurt å ta kontakt med en arkitekt eller byggingeniør, og bli enige om det må gjøres endringer på den bærende konstruksjonen og hvordan taket skal løftes. Deretter bør du få hjelp av arkitekten til hvordan loftsrommet kan utnyttes best mulig, både med tanke på skråtak og kinkige vinkler.


Når du har lagt en plan for hvordan du skal bygge ut loftet, kan det være lurt å ansette et større firma med en prosjektleder eller en totalentreprenør. Da vil du ha en person som har hovedansvar for prosjektet, som vil hente inn aktuelle fagpersoner underveis i arbeidet og ta seg av kommunikasjonen mellom de ulike fagfeltene. Dette gjør det mer oversiktlig for deg, fordi du kun trenger å forholde deg til én person, og slipper å håndtere alle de mindre problemene som kan oppstå underveis.


Hvis du derimot skal gjøre mindre endringer eller tenker å gjøre noe av prosjektet selv, kan det være like greit å ansette fagfolk underveis. Hvis du skal sette opp nye vegger trenger du en snekker, de kan også være behjelpelige med å legge gulv og bygge ny trapp.


Når du skal legge inn elektrisitet på loftet må du bruke en elektriker, slik at du er sikker på at arbeidet blir utført forskriftsmessig. Elektrikeren kan hjelpe deg med å sette opp nye stikkontakter, legge varmekabler og installere belysning. Om du skal bygge bad eller kjøkken vil du også ha behov for en rørlegger som kan legge rør til vann og avløp.Dette kan øke prisen på oppussingen

Det er mange faktorer som innvirker på prisen for oppussing av loftet.


Totalsummen vil som regel påvirkes av disse tingene:


  • Takløft og endring på bærende konstruksjon
  • Sette inn nye vinduer
  • Bygge bad og/eller kjøkken
  • Utbedre fuktskader
  • Ny trapp
  • Størrelsen på loftet
  • Valg av materialer


Ulike loftsprosjekter

Med et loftsrom har du mange muligheter. Kanskje er det aktuelt med en ekstra stue til barna, eller en utleiedel? Om du har en garasje med loft har du mulighet til å bygge om denne til et oppholdsrom.Bygge garasje med loft

Dersom du allerede har en garasje på tomten, eller har planer om å bygge en kan det være lurt å bruke loftsrommet til oppholdsrom. Hvis du har en stor garasje kan du til og med få plass til en utleiedel. En utleiedel på loftet over garasjen kan være mer praktisk enn å ha den i huset, fordi du får en separat boenhet og mer privatliv i din egen bolig.


Skal du bygge ut garasjen er det flere ting du bør tenke på. Blant annet må du søke om å øke takhøyde i kommunen, da alle bygg med mønehøyde over 4 meter er søknadspliktig. Husk at det også er søknadspliktig om loftsrommet skal bygges om til oppholdsrom, og at det gjelder egne krav for denne type rom.Bygge loftstue

Hvis du har et råloft som du ønsker å oppgradere, kan det være fint å bygge loftstue. Dette trenger ikke være et omfattende prosjekt, og gir ofte en verdiøkning på boligen.Når du skal pusse opp loftet er det først og fremst viktig å isolere godt og planlegge hvordan du skal varme opp rommet. Du kan velge mellom varmekabler, elektriske ovner eller vannbåren varme. Vannbåren varme er det dyreste, men kan være et godt valg om du har dette i resten av boligen. Som regel er varmekabler eller varmematter det rimeligste valget, i tillegg til at det gir høy komfort.Bygge utleieenhet på loftet

Hvis du vurderer å bygge om loftet til hybel eller utleie er det spesielt viktig å planlegge godt, i tillegg til å sette opp et gjennomtenkt budsjett. Omgjøring av et loftsrom til oppholdsrom er et omfattende prosjekt som krever god kontroll, og oversikt over lover og regler. Som regel lønner det seg å ansette et erfarent firma med en totalentreprenør som kan hjelpe deg å holde kontroll på prosjektet og kostnadene.


Skal du bygge en utleiedel må du tenke igjennom hvor stor plass du har, og hvor mye plass du har til bad og kjøkken. Hvis du ikke har plass til begge disse rommene på loftet kan det være lurere å bygge en hybel, og heller knytte denne til bad eller kjøkken i hoveddelen av huset.


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp loftet

Siste evaluering

Montere takplater loft garasje m.m

"Veldig godt fornøyd med Snekker Partner As. Svært god kommunikasjon gjennom hele prosjektet. Punktlige og dyktige fagfolk. Gjennomførte et godt stykke arbeide av god kvalitet. Takk for samarbeidet. Benyttes gjerne igjen."

R

Rune

Oslo, feb. 2023

Les flere evalueringer om SNEKKER PARTNER AS

Byggmester Røgenes & Co AS logo
Byggmester Røgenes & Co AS
Tjødnavegen 21, 4344 Bryne
4.8(40)

Siste evaluering

Pusse opp/ innrede loft.

"Prosjektet ble påbegynt og ferdigstilt som avtalt. Ingen overraskelser på faktura. Hyggelige folk. Vi kommer til å bruke byggmester Røgenes igjen😊"

S

Sveinung

Stavanger, feb. 2023

Les flere evalueringer om Byggmester Røgenes & Co AS

APLAN ANDERSEN logo
APLAN ANDERSEN
Haugomgata 10, 1811 Askim
3.8(13)

Siste evaluering

* Fortsatt ledig: Ferdigattest

"Everything ok!"

M

Marco

Trondheim, feb. 2023

Les flere evalueringer om APLAN ANDERSEN

FREDRIKSEN NORSK TAKSENTER
Evjensvegen 30, 7300 Orkanger
4.2(5)

Siste evaluering

Bytte ut takkonstruksjon

"Veldig hyggelig og hjelpsom kar! Hade en taklekkasje som jeg nå kan vaere trygg på er fint utbedret. Proff og til god pris. Anbefaler denne bedriften med glede."

J

Johanna

Spikkestad, nov. 2022

Les flere evalueringer om FREDRIKSEN NORSK TAKSENTER

Siste evaluering

Lettvegg og hems

"Bra utført, hyggelige og effektive. God pris."

J

Julia

Blommenholm, nov. 2022

Les flere evalueringer om KC Snekkerservice Karlis Cunskis

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

isolere et gammelt loft.

1481HAGAN

Trenger noen som kan isolere et gammelt loft, og sikre god ventilasjon. Vi eier et hus som er bygget på i flere omganger og trenger noen som har solid erfaring med mulige utfordringer som kan dukke opp. Ønsker også opsjon/pris på å kle inn loftsrommet (gulv/vegg/tak) Mvh Hogne Totland

Salg av råloft

0656OSLO

Borettslaget Schweigaards gate 80/Vestfoldgata 2 ønsker å utrede muligheten for salg av råloft, inntil 600m2. Ønsker i første omgang kontakkt med tilbydere som kan gi et estimat på salgsverdien som kan benyttes som grunnlagt for avgjørelsen.

Loft oppussing

4017STAVANGER

Vi ønsker å pusse opp loftet vårt på ca 26 m2 med kotter itillegg.

Innredning av loftsetasjen på Landås

5097BERGEN

Vi vil gjerne innrede 2,5 nye rom på loftet som i dag er kun ett rom. Dette innebærer nye innevegger (inkl. gulvlister, sparkling og maling av vegger, lydisolasjon), to dører og elektrikerarbeid (ca 10 dobbeltstikkontakter, 3 lysbrytere, 2 strømuttak til taklamper). Arbeidene skal begynnes snarest. Er du interessert, gjerne ta kontakt.

Renovasjon av tak og loft

1285OSLO

Taket mitt trenger å renoveres. I den sammenheng ønsker jeg å også renovere loftet mitt og bygge to soverom, stue, og et toalett. Om dere er interessert, kontakt meg så kan vi avtale en gratis befaring.

Takvinduer

3044DRAMMEN

Montering av 4 tak vinduer 160×120cm vinduene har jeg kjøpt.Les evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Gjøre om loft til kaldloft

Effektive og ryddige.

Feb. 2024
H

Helge om LIE BYGG & EIENDOM AS

Drammen
Oppussing av loft

Veldig god kommunikasjon, leverte til avtalt tid og pris. Godt håndverk! Kan anbefales.

Feb. 2024
I

Ismail om SERVICE OG BYGG AS

Mosby
Bygge ut uinnredet loft

Flinke folk. God kommunikasjon hele veien. Kom med gode innspill og løsninger hele veien. Anbefales på det sterkeste!

Jan. 2024
A

Andreas om BYGGENTREPRENØR 1 AS

Askim
Bruksendring av loft + Trappeløsning

Til tross mange uforutsette utfordringer i prosjektet, har Olav hos Hjort vært tålmodig, informerende og imøtekommende underveis. Jeg kan sterkt anbefale bedriften videre, for det er sjeldent man møter så mye service og løsningsorientert innstilling i disse dager. Takk for et godt samarbeid!

Okt. 2023
C

Christer om HJORTH ARKITEKTER

Oslo
Oppussing/innredning av loft, og trapp

Ferdig til rett tid og avtalt pris. Flinke fagfolk, Anbefales!

Aug. 2023
K

Kristian om BERG BYGGTJENESTER AS

Sand
Utbedring av et loft med noe fukt fra tak

Veldig lett å kommunisere med. Holdt alle avtaler, var ryddig og profesjonelle. Grei pris. Hyggelige og kan absolutt anbefales videre.

Juli 2023
M

Marianne om Byggmester Vidar Reger AS

Kristiansand s
Loft: nye isolerte ventilasjonskanaler og nye gulvplater

Veldig hyggelig kar. Utfører som avtalt. Bra pris kvalitet.

Juni 2023
P

Patrick om Bekic Multi Studio

Oslo
Pusse opp loft på 26 kvm

Gjettum bygg pusset opp loftet vårt på 26 kvadratmeter. Veldig fornøyd med sluttresultatet og de var svært konkurransedyktige på pris! Bruker dem gjerne igjen

Juni 2023
i

iselin om GJETTUM BYGG AS

Oslo
Isolere og kle om et bygg

Denne bedriften anbefales alle på det sterkeste. Ryddig, effektiv, transparent i planleggingen for gjennomføringen, lett å kommunisere med og forsto hva vi ville oppnå, har meget gode anbefalinger for hvordan det kan bli enda bedre. Har også meget god til tilnærming til hvordan man kan fikse store råteskader effektivt og løsningsorientert. Nok en gang disse anbefales 👍🏼

Juni 2023
T

Thomas om DC BYGG AS

Trøgstad
Innredning av loft

Jobben ble utført av dyktige snekkere. God kommunikasjon underveis. De var pålitelige og effektive. De ryddet etter seg. Har kun lovord å si om Byggmester Hansen, bruker de så absolutt igjen!

April 2023
a

ana om Byggmester Hansen AS

Aksdal
Kle inn / legge gulv på loft

Jobben ble godt utført og på en ryddig og effektiv måte. Profesjonell og god kommunikasjon med byggeleder. Kan absolutt anbefales.

April 2023
M

Morten om OSLO FASADE AS

Bekkestua
Utvidelse av hems, innkassing av ventilasjonskanaler og knevegg på hems

Lukas Flink bygg utførte et sammensatt prosjekt i loftsleiligheten vår, med utvidelse av hems og himling, innbygging av ventilasjonskanaler, legging av parkettgulv, sparkling og maling. Arbeidet ble utført effektivt og løsningsorientert og med høy kvalitet. De tok ansvar for at alt ble utført som avtalt underveis, og er en veldig hyggelig gjeng å forholde seg til! Kan høyt anbefales.

Mars 2023
A

Alexander R om LUKAS FLINK-BYGG LUKASZ PIOTR TARACH

Oslo

Publisert 31. jan. 2023, 15:14

Oppdatert 26. feb. 2024, 08:52

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud