Innvendig oppussing

Pusse opp loft

Skal du pusse opp loftet?

Har du et loft fylt opp med julepynt og gamle ski? Kanskje du ønsker å utnytte plassen bedre ved å bygge loftstue, eller lage en ny utleieenhet i toppetasjen? Legg ut jobben på Mittanbud i dag og motta flere gode tilbud fra ulike bedrifter – helt gratis!

Legg ut jobben

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å pusse opp loftet?

Prisen for å pusse opp loftet varierer etter flere ulike faktorer. Skal du kun gjøre mindre endringer, som for eksempel innrede loftstue, trenger ikke dette koster mer enn 50 000 til 100 000 kroner.


Skal du derimot pusse opp råloft, inkludert å øke takhøyden, skifte ut eller sette inn vinduer, isolere, og bygge bad og kjøkken, vil prisen for dette ligge på rundt 1 000 000 kroner. Det kan likevel lønne seg å investere i å pusse opp råloftet – både fordi det vil øke verdien på boligen, og hvis du bygger om for utleie vil dette gi inntekter over tid.


Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende loftsoppussingen blir avhenger av hvor store endringer du skal gjøre. Som regel vil oppussing av loft være en omfattende prosess, fordi de fleste råloft trenger en del arbeid for å kunne bli et godkjent oppholdsrom.


Hvis du planlegger å bygge ut loftet til et oppholdsrom eller for utleie vil dette kreve en del arbeid. Blant annet må du mest sannsynlig øke takhøyden. Da kan det være du må endre takkonstruksjonen, og muligens også den bærende konstruksjonen for loftet. Dette vil som regel være den mest omfattende delen av prosjektet.


For at loftet skal være godkjent som oppholdsrom må du også sette inn vinduer om dette ikke allerede er på loftet. I tillegg må du utbedre eventuelle fuktskader, og isolere vegger og tak. Som regel er loftet uisolert, eller ikke nok isolert til å holde en komfortabel innetemperatur. I mange tilfeller vil det du måtte legge inn elektrisitet, og dersom du skal bygge kjøkken eller bad må du montere rør og avløp tilknyttet dette.


Om du bare vil ha en enkel loftstue, kan det være du kun behøver å etterisolere, legge nytt gulv og ordne det elektriske. Hvis du i tillegg velger rimelige materialer og gjør de enklere delene av jobben selv, trenger ikke dette bli et så kostbart prosjekt.


Hvis du skal bygge om et loft til et oppholdsrom er dette søknadspliktig i kommunen. Det anbefales å sette entreprenøren eller arkitekten du bruker som ansvarlig søker, de vet best hvordan man søker og hva som må være med i søknaden.


Håndverkere

Når du skal renovere loftet vil du trenge hjelp fra flere ulike fagfolk. Noe av det viktigste du gjør når du skal sette i gang med å pusse opp loftet er derfor å planlegge godt.


Til å starte med er det lurt å ta kontakt med en arkitekt eller byggingeniør, og bli enige om det må gjøres endringer på den bærende konstruksjonen og hvordan taket skal løftes. Deretter bør du få hjelp av arkitekten til hvordan loftsrommet kan utnyttes best mulig, både med tanke på skråtak og kinkige vinkler.


Når du har lagt en plan for hvordan du skal bygge ut loftet, kan det være lurt å ansette et større firma med en prosjektleder eller en totalentreprenør. Da vil du ha en person som har hovedansvar for prosjektet, som vil hente inn aktuelle fagpersoner underveis i arbeidet og ta seg av kommunikasjonen mellom de ulike fagfeltene. Dette gjør det mer oversiktlig for deg, fordi du kun trenger å forholde deg til én person, og slipper å håndtere alle de mindre problemene som kan oppstå underveis.


Hvis du derimot skal gjøre mindre endringer eller tenker å gjøre noe av prosjektet selv, kan det være like greit å ansette fagfolk underveis. Hvis du skal sette opp nye vegger trenger du en snekker, de kan også være behjelpelige med å legge gulv og bygge ny trapp.


Når du skal legge inn elektrisitet på loftet må du bruke en elektriker, slik at du er sikker på at arbeidet blir utført forskriftsmessig. Elektrikeren kan hjelpe deg med å sette opp nye stikkontakter, legge varmekabler og installere belysning. Om du skal bygge bad eller kjøkken vil du også ha behov for en rørlegger som kan legge rør til vann og avløp.Dette kan øke prisen på oppussingen

Det er mange faktorer som innvirker på prisen for oppussing av loftet.


Totalsummen vil som regel påvirkes av disse tingene:

  • Takløft og endring på bærende konstruksjon
  • Sette inn nye vinduer
  • Bygge bad og/eller kjøkken
  • Utbedre fuktskader
  • Ny trapp
  • Størrelsen på loftet
  • Valg av materialer


Ulike loftsprosjekter

Med et loftsrom har du mange muligheter. Kanskje er det aktuelt med en ekstra stue til barna, eller en utleiedel? Om du har en garasje med loft har du mulighet til å bygge om denne til et oppholdsrom.


Bygge garasje med loft

Dersom du allerede har en garasje på tomten, eller har planer om å bygge en kan det være lurt å bruke loftsrommet til oppholdsrom. Hvis du har en stor garasje kan du til og med få plass til en utleiedel. En utleiedel på loftet over garasjen kan være mer praktisk enn å ha den i huset, fordi du får en separat boenhet og mer privatliv i din egen bolig.


Skal du bygge ut garasjen er det flere ting du bør tenke på. Blant annet må du søke om å øke takhøyde i kommunen, da alle bygg med mønehøyde over 4 meter er søknadspliktig. Husk at det også er søknadspliktig om loftsrommet skal bygges om til oppholdsrom, og at det gjelder egne krav for denne type rom.Bygge loftstue

Hvis du har et råloft som du ønsker å oppgradere, kan det være fint å bygge loftstue. Dette trenger ikke være et omfattende prosjekt, og gir ofte en verdiøkning på boligen.Når du skal pusse opp loftet er det først og fremst viktig å isolere godt og planlegge hvordan du skal varme opp rommet. Du kan velge mellom varmekabler, elektriske ovner eller vannbåren varme. Vannbåren varme er det dyreste, men kan være et godt valg om du har dette i resten av boligen. Som regel er varmekabler eller varmematter det rimeligste valget, i tillegg til at det gir høy komfort.Bygge utleieenhet på loftet

Hvis du vurderer å bygge om loftet til hybel eller utleie er det spesielt viktig å planlegge godt, i tillegg til å sette opp et gjennomtenkt budsjett. Omgjøring av et loftsrom til oppholdsrom er et omfattende prosjekt som krever god kontroll, og oversikt over lover og regler. Som regel lønner det seg å ansette et erfarent firma med en totalentreprenør som kan hjelpe deg å holde kontroll på prosjektet og kostnadene.


Skal du bygge en utleiedel må du tenke igjennom hvor stor plass du har, og hvor mye plass du har til bad og kjøkken. Hvis du ikke har plass til begge disse rommene på loftet kan det være lurere å bygge en hybel, og heller knytte denne til bad eller kjøkken i hoveddelen av huset.


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp loftet

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp loftet


Se andre jobber lagt ut på MittanbudLes evalueringer fra andre jobber på Mittanbud

Oppussing/innredning av loft, og trapp

Ferdig til rett tid og avtalt pris. Flinke fagfolk, Anbefales!

Kristian, Sand om Berg Byggtjenester AS

Aug, 2023

Utbedring av et loft med noe fukt fra tak

Veldig lett å kommunisere med. Holdt alle avtaler, var ryddig og profesjonelle. Grei pris. Hyggelige og kan absolutt anbefales videre.

Marianne, Kristiansand s om Byggmester Vidar Reger AS

Juli, 2023

Loft: nye isolerte ventilasjonskanaler og nye gulvplater

Veldig hyggelig kar. Utfører som avtalt. Bra pris kvalitet.

Patrick, Oslo om Bekic Multi Studio

Juni, 2023

Publisert 31. jan. 2023, 15:14

Oppdatert 11. aug. 2023, 07:29

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.