Bygge nytt

Skal du bygge garasje?

Skal du bygge garasje?

Planlegger du å bygge ny garasje eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha carport, dobbelgarasje eller garasje med utleieenhet – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med prosjektet ditt.

Kom i gang

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å bygge garasje?

Bygging eller oppussing av garasje kan være et stort prosjekt, og prisen vil avhenge av omfanget på jobben. Vanligvis vil en ny garasje koste omtrent 5 000–15 000 kroner per kvadratmeter.

Omfang og kompleksitet

Det er flere faktorer som påvirker totalprisen på en garasje. Den viktigste tingen som avgjør prisen på garasjen, er størrelsen på bygget. Dette vil være avgjørende uansett om du bygger nytt, eller pusser opp garasjen du allerede har.


Hvis du bygger ny garasje kan plasseringen påvirke kostnadene. Hvis du bygger i ulendt terreng eller på en plass som krever spesialløsninger, kan både prosjekteringen og utførelsen bli dyrere.


Antall etasjer i garasjen vil også påvirke prisen på prosjektet. Om du skal ha hems, loft eller en hel leilighet integrert i garasjen, vil dette gjøre prosjektet dyrere enn hvis du bygger en vanlig, uisolert garasje som ikke er ment for varig opphold.


Om du skal ha bruksendring av garasjen må du søke om å gjøre rom eller leilighet godkjent for varig opphold. Dette vil øke prisen på grunn av søknadsprosessen.

Håndverkere

Håndverkerne som du henter inn til prosjektet vil naturlig nok påvirke prisen på prosjektet. Jo flere fagområder som må involveres, desto større kostnader.


En vanlig garasje vil som regel trenge en snekker/tømrer, og kanskje en taktekker eller blikkenslager. Hvis garasjen skal ha innlagt vann og avløp, må du også engasjere en rørlegger. For å få belysning og innlagt strøm, vil du ha behov for en elektriker. Husk: Arbeid på vann, avløp og elektro skal alltid utføres av sertifiserte fagfolk.

Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere vanlige prisdrivere når du pusser opp eller bygger garasje. Disse kan avgjøre om prosjektet blir dyrt eller ikke.


Som nevnt er størrelsen og kompleksiteten på prosjektet en vanlig prisdriver, men valget av materialer vil også være avgjørende. Det finnes materialer for et garasjeprosjekt i mange prisklasser, og du kan velge både rimelige og dyre løsninger. En garasje med kledning i tre er en rimeligere løsning enn hvis du velger å bygge i mur eller betong.


Alle elektriske og mekaniske installasjoner vil gjøre garasjen dyrere både på grunn av prisen på komponentene, samt installasjon og montering fra fagpersoner. En automatisert garasjeport er dyrere enn en manuell, og om du skal ha elbillader vil det også øke prisen betraktelig.Garasjeport

En av de viktigste komponentene til en ny garasje er garasjeporten. Hvilken garasjeport du velger vil ha stor betydning for prisen på prosjektet, og ikke minst for funksjon og fremtidig bruk.


Det er viktig å avveie behovene dine og kostnadene før du bestemmer deg for hvilken garasjeport du skal ha. Garasjeporter kommer i typene leddport, vippeport, rulleport og skyveport. Når du skal velge hvilken type port du skal ha, må du sjekke hvor mye plass du har til rådighet i oppkjørselen og bestemme deg for om du skal ha automatisk garasjeportåpner eller en manuell port. De ulike typene garasjeporter har også ulik isolasjonsevne.


Prisen for en garasjeport vil variere basert på materiale, isolasjonsevne, størrelse og om den inkluderer motor for automatisk portåpner.


Du bør også ta stilling til om du trenger en garasjedør i tillegg til en port, slik at det er enkelt å gå inn og ut av garasjen uten å måtte åpne selve garasjeporten.Innredet garasje.

Du kan innrede garasjen din for mange ulike formål. Hva med et eget miniverksted?

Ulike garasjeprosjekter

Det finnes mange ulike varianter av et garasjeprosjekt, og flere måter du kan gå frem på når du skal bygge eller pusse opp. Dette er de vanligste variantene av garasjeprosjekter, og det du må vite om dem.


Oppussing av garasje

Om du allerede har en garasje og ønsker å pusse den opp, kan du gjøre mange forbedringer med hjelp fra dyktige håndverkere. Oppussing av garasje involverer ofte å sette inn garasjeinnredning og montering av oppbevaringsløsninger, eller overflatebehandlinger på vegger, gulv og tak. Mange velger også å isolere garasjen under oppussingen, slik at den kan brukes uansett sesong og temperatur.


Bygge ny garasje

Hvis du skal bygge en helt ny garasje, vil prosjektet være betraktelig større enn en oppussing. Avhengig av klargjøring av tomt, type garasje og størrelse på bygget vil prosjektet variere både i pris og omfang. Om du skal ha arkitekttegninger til garasjen, garasjeloft og isolering av garasjen vil det også gjøre prosjektet større.


Carport

En carport er et rimeligere og enklere alternativ enn en vanlig garasje, og kan være en god løsning hvis du kun trenger moderat beskyttelse til bil eller andre kjøretøy. Carporter kan bygges med tilknyttede løsninger for bod og oppbevaring. En carport vil ha begrenset med plass og beskyttelse. Du må derfor vurdere om det er en god løsning på sikt, hvis du vil skjerme kjøretøy og andre eiendeler fra vær og vind.Ferdiggarasje fra byggesett

Om du ikke vil bygge en skreddersydd garasje som passer spesifikt til huset og tomten din, kan du bygge en ferdiggarasje. Garasjer kan leveres som byggesett fra ulike leverandører, med ferdige tegninger og løsninger. En ferdiggarasje vil ha begrenset med muligheter for skreddersøm og tilpasninger, og vil følge en oppskrift. Du må derfor være sikker på at byggesettet passer til tomten din, og svarer til behovene dine for oppbevaring og bruk. Ferdiggarasjer vil som regel være rimeligere enn arkitekttegnede garasjer.


Dobbel garasjeport på lysebrun bolig.

Dobbel garasje kan være praktisk dersom man har flere bilder og man vil ha begge under tak.


Dobbelgarasje

Skal du bygge ny garasje, og har behov for mye plass? En dobbelgarasje er et godt alternativ hvis du har flere kjøretøy. Vær oppmerksom på at kravet til søknadsplikt og byggetillatelse vil endre seg avhengig av størrelsen på garasjen. Husk å beregne målene på dobbelgarasjen, og snakk med fagfolk om hva som er tillatt på din eiendom.Påbygg eller tilbygg på garasje

Om du allerede har en garasje men trenger mer plass, kan du bygge et tilbygg eller påbygg på garasjen. Et påbygg innebærer å bygge på i høyden med en ekstra etasje eller større loft, og et tilbygg betyr at du ekspanderer størrelsen slik at den får større gulvareal. Da får du en stor garasje, og mer plass i høyden eller i bredden. Husk at søknadsplikt for påbygg, tilbygg og garasjer avhenger av størrelsen og omfanget på prosjektet. Undersøk alltid regler for byggetillatelse på forhånd.Utleieenhet, hybel eller leilighet i garasje

Hvis du vil ha utleieenhet, hybel eller leilighet i garasjen vil prosjektet kreve mye tid og ressurser – og antakelig søknad om bruksendring og byggetillatelse. Det stilles strenge krav til rom som er ment for varig opphold, og en vanlig garasje oppfyller ikke disse kravene uten tilrettelegging. En utleiedel er en god investering på sikt, så det kan lønne seg å bygge en hvis du likevel skal i gang med et stort garasjeprosjekt. Snakk med en fagperson om hva som skal til for å bygge en leilighet i garasjen din, eller hvordan du bør gå fram for å bygge en ny garasje med utleieenhet.
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å bygge garasje på Mittanbud

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å bygge garasje på Mittanbud


Se andre garasjeprosjekter på Mittanbud:Les evalueringer fra andre garasjeprosjekter på Mittanbud:

Skru rupanel undertak på ny garasje

Hyggelig snekker som kom og utførte jobben til avtalt tid og pris.

Øyvind, VANG PÅ HEDMARKEN om Odal Bygg Og Vedlikehold / Dahlström

Sep, 2023

Garasje

Veldig flinke gutter. Kan anbefales på alle punkt.

Thomas, Tverlandet om B.e Maskin

Sep, 2023

TAKSTOLER

Helt topp leveranse, og god kommunikasjon 👍

Geir, Haugesund om Balanse Bygg AS

Sep, 2023

Publisert 31. jan. 2023, 11:54

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:18

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.