Skal du bygge garasje?

Planlegger du å bygge ny garasje eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha carport, dobbelgarasje eller garasje med utleieenhet – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med ditt garasje-prosjekt!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du bygge garasje?

Planlegger du å bygge ny garasje eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha carport, dobbelgarasje eller garasje med utleieenhet – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med ditt garasje-prosjekt!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å bygge garasje?


Vanligvis vil en ny garasje koste mellom 5 000 – 15 000 kroner per kvadratmeter. Pris per kvadratmeter vil være lavere om man velger en ferdig-garasje og tomteforhold er klart, men høyere om tomt må klargjøres og man ønsker noe skreddersydd.Hva påvirker prisen på å bygge garasje?

Det er flere faktorer som påvirker totalprisen på en garasje. Den viktigste tingen som avgjør prisen på garasjen, er størrelsen på bygget. Dette vil være avgjørende, uansett om du bygger nytt eller pusser opp garasjen du allerede har.


Hvis du bygger ny garasje kan plasseringen påvirke kostnadene. Skal du bygge i ulendt terreng eller på en plass som krever spesialløsninger, kan både prosjekteringen og utførelsen bli dyrere.


Antall etasjer i garasjen vil også påvirke prisen på prosjektet. Om du skal ha hems, loft eller en hel leilighet integrert i garasjen, vil dette gjøre prosjektet dyrere enn hvis du bygger en vanlig, uisolert garasje som ikke er ment for varig opphold.


Skal du ha bruksendring av garasjen må du også søke om å gjøre rom eller leilighet godkjent for varig opphold. Dette vil også øke prisen/tidsbruken på grunn av søknadsprosessen.


Håndverkere

Håndverkerne som du henter inn til prosjektet vil naturlig nok påvirke prisen på prosjektet. Jo flere fagområder som må involveres, desto større kostnader.


En vanlig garasje vil som regel trenge en snekker/tømrer, og kanskje en taktekker eller blikkenslager. Hvis garasjen skal ha innlagt vann og avløp, må du også engasjere en rørlegger. For å få belysning og innlagt strøm, vil du ha behov for en elektriker. Husk: Arbeid på vann, avløp og elektro skal alltid utføres av sertifiserte fagfolk.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere vanlige prisdrivere når du pusser opp eller bygger garasje. Disse kan avgjøre om prosjektet blir dyrt eller ikke.


Som nevnt er størrelsen og kompleksiteten på prosjektet en vanlig prisdriver, men valget av materialer vil også være avgjørende. Det finnes materialer for et garasjeprosjekt i mange prisklasser, og du kan velge både rimelige og dyre løsninger. En garasje med kledning i tre er en rimeligere løsning enn hvis du velger å bygge i mur eller betong.


Alle elektriske og mekaniske installasjoner vil gjøre garasjen dyrere både på grunn av prisen på komponentene, samt installasjon og montering fra fagpersoner. En automatisert garasjeport er dyrere enn en manuell, og om du skal ha elbillader vil det også øke prisen betraktelig.

Garasjeport

En av de viktigste komponentene til en ny garasje er garasjeporten. Hvilken garasjeport du velger vil ha stor betydning for prisen på prosjektet, og ikke minst for funksjon og fremtidig bruk.


Det er viktig å avveie behovene dine og kostnadene før du bestemmer deg for hvilken garasjeport du skal ha. Garasjeporter kommer i typene leddport, vippeport, rulleport og skyveport. Når du skal velge hvilken type port du skal ha, må du sjekke hvor mye plass du har til rådighet i oppkjørselen og bestemme deg for om du skal ha automatisk garasjeportåpner eller en manuell port. De ulike typene garasjeporter har også ulik isolasjonsevne.


Prisen for en garasjeport vil variere basert på materiale, isolasjonsevne, størrelse og om den inkluderer motor for automatisk portåpner.


Du bør også ta stilling til om du trenger en garasjedør i tillegg til en port, slik at det er enkelt å gå inn og ut av garasjen uten å måtte åpne selve garasjeporten.Innredet garasje.

Du kan innrede garasjen din for mange ulike formål. Hva med et eget miniverksted?


Ulike garasjeprosjekter

Det finnes mange ulike varianter av et garasjeprosjekt, og flere måter du kan gå frem på når du skal bygge eller pusse opp. Dette er de vanligste variantene av garasjeprosjekter, og det du må vite om dem.


Oppussing av garasje

Om du allerede har en garasje og ønsker å pusse den opp, kan du gjøre mange forbedringer med hjelp fra dyktige håndverkere. Oppussing av garasje involverer ofte å sette inn garasjeinnredning og montering av oppbevaringsløsninger, eller overflatebehandlinger på vegger, gulv og tak. Mange velger også å isolere garasjen under oppussingen, slik at den kan brukes uansett sesong og temperatur.


Bygge ny garasje

Hvis du skal bygge en helt ny garasje, vil prosjektet være betraktelig større enn en oppussing. Avhengig av klargjøring av tomt, type garasje og størrelse på bygget vil prosjektet variere både i pris og omfang. Om du skal ha arkitekttegninger til garasjen, garasjeloft og isolering av garasjen vil det også gjøre prosjektet større.


Carport

En carport er et rimeligere og enklere alternativ enn en vanlig garasje, og kan være en god løsning hvis du kun trenger moderat beskyttelse til bil eller andre kjøretøy. Carporter kan bygges med tilknyttede løsninger for bod og oppbevaring. En carport vil ha begrenset med plass og beskyttelse. Du må derfor vurdere om det er en god løsning på sikt, hvis du vil skjerme kjøretøy og andre eiendeler fra vær og vind.Ferdiggarasje fra byggesett

Om du ikke vil bygge en skreddersydd garasje som passer spesifikt til huset og tomten din, kan du bygge en ferdiggarasje. Garasjer kan leveres som byggesett fra ulike leverandører, med ferdige tegninger og løsninger. En ferdiggarasje vil ha begrenset med muligheter for skreddersøm og tilpasninger, og vil følge en oppskrift. Du må derfor være sikker på at byggesettet passer til tomten din, og svarer til behovene dine for oppbevaring og bruk. Ferdiggarasjer vil som regel være rimeligere enn arkitekttegnede garasjer.


Dobbel garasjeport på lysebrun bolig.

Dobbel garasje kan være praktisk dersom man har flere bilder og man vil ha begge under tak.


Dobbelgarasje

Skal du bygge ny garasje, og har behov for mye plass? En dobbelgarasje er et godt alternativ hvis du har flere kjøretøy. Vær oppmerksom på at kravet til søknadsplikt og byggetillatelse vil endre seg avhengig av størrelsen på garasjen. Husk å beregne målene på dobbelgarasjen, og snakk med fagfolk om hva som er tillatt på din eiendom.Påbygg eller tilbygg på garasje

Om du allerede har en garasje men trenger mer plass, kan du bygge et tilbygg eller påbygg på garasjen. Et påbygg innebærer å bygge på i høyden med en ekstra etasje eller større loft, og et tilbygg betyr at du ekspanderer størrelsen slik at den får større gulvareal. Da får du en stor garasje, og mer plass i høyden eller i bredden. Husk at søknadsplikt for påbygg, tilbygg og garasjer avhenger av størrelsen og omfanget på prosjektet. Undersøk alltid regler for byggetillatelse på forhånd.Utleieenhet, hybel eller leilighet i garasje

Hvis du vil ha utleieenhet, hybel eller leilighet i garasjen vil prosjektet kreve mye tid og ressurser – og antakelig søknad om bruksendring og byggetillatelse. Det stilles strenge krav til rom som er ment for varig opphold, og en vanlig garasje oppfyller ikke disse kravene uten tilrettelegging. En utleiedel er en god investering på sikt, så det kan lønne seg å bygge en hvis du likevel skal i gang med et stort garasjeprosjekt. Snakk med en fagperson om hva som skal til for å bygge en leilighet i garasjen din, eller hvordan du bør gå fram for å bygge en ny garasje med utleieenhet.


Se andre garasjeprosjekter på Mittanbud:

Garasje

1087OSLO

Ny bygg

Sette opp bod/carport, evt kun bod

7021TRONDHEIM

Sette opp ny bod/carport på ferdig nyplanert underlag, ca lik som på bildet her. Ønskes ferdig isolert med plater på innsiden. Ikke behøvelig med plater under tak i carport. Gjerne inkl støp. Størrelse på bod ca 12,5kvm. Tegninger kan tilsendes ved interesse. Ønsker pristilbud på både bod+carport, samt kun bod uten carport.

Støping og isolering av plate i carport

7340OPPDAL

Jeg skal bygge tette igjen cartorten som er koblet på resten av huset. I den forbindelse ønsker jeg tilbud på støping og isolering av området på ca 10 m2. Det er ønskelig at det i fremkant får samme utførsel som dagens Steni-(eller lignende)-planter.

Montering av garasje

7503STJØRDAL

Montering av garasje samt støping og graving (prekutt fra Byggmakker)

Graver trengs, mulig behov for sprengningsarbeider også

1459NESODDEN

Trenger en graver for å gjøre grunnarbeider for å bygge garasje. Antas at det er behov for sprengningsarbeider da det er fjell / stein på det terrenget hvor garasjen skal stå. Trenger en som har kapasitet om kort tid da vi ønsker å sette igang prosjektet snarest.

Sette opp carport

2324VANG PÅ HEDMARKEN

Enkel carport med bod. Ønsker fastpris.Les evalueringer fra andre garasjeprosjekter på Mittanbud:
Støping av plate til garasje

Jobben ble utført til avtalt tid og pris av et profesjonelt firma man kan stole på.

Juni 2024
J

Jakub om MATHIAS TEAM AS

Askim
~65 m2 belegningsstein, anlegge hage over dagens oppkjørsel

Veldig effektive og ordentlige! Fikk god oppfølgning hele veien av svært dyktig og tilstedeværende prosjektleder Claudiu. Enkelte detaljer i steinlegging mot ytterkant kunne vært finere, men her var ikke jeg tydelig på hva jeg synes er fint. Er likevel strålende fornøyd! Solid arbeid

Juni 2024
P

Per Arne om TRONDHEIM STEIN AS

Ranheim
Foskaling/støp av gulv til garasje og anneks

Meget godt utført, veldig veldig fornøyd med hele jobben. Alt har vært ryddig og profesjonelt utført. Anbefaler Jørgen på det sterkeste

Juni 2024
K

Khuram om Furuli Maskin og Betong

Skjetten
Bygge en garasje

Er veldig fornøyd hva de har gjort.

Juni 2024
R

Robin om Happy Houses AS

Skodje
Carport med bod

Er kjempefornøyd med ny carport og bod. Jeg kommer til å anbefale Nordic Bygg og Anlegg til alle som trenger håndtverkertjenester. God kvalitet på arbeidet som ble utført. Prisen var også svært konkurransedyktig ift andre konkurrenter. Upåklagelig kommunikasjon både før og under byggeprosessen. Jobben ble utført kjapt. Og ikke minst var de profesjonelle i gjennomføringen. Vil også trekke frem Tor og Igor som både har hyggelige og svært hjelpsomme underveis. Fikk hjelp med søknad til kommunen uten at dette var med i prisen, samt tips til mitt eget prosjekt uten at jeg har måtte be om det. Viser egentlig hva slags folk du har med og gjøre. Kommer nok til å bruke igjen i fremtiden

Juni 2024
M

Marius om NORDIC BYGG OG ANLEGG AS

Randaberg
Søknad, tegning og evt bygging av garasje

God og ryddig kommunikasjon hele veien. Anbefales!

Mai 2024
Y

Yngve om Martin Fiskvik

Steinkjer
Støpp garasje pga mye vann

Startet bra, men så var det dårlig fall, og de var nesten umulig å få tak i, de kom og ‘’fiksa’’ men er ikke 100% fornøyd , skulle fått glans og fint gulv. Det har jeg ikke fått !

Mai 2024
H

Hawer om MULTI GRUNNMUR AS

Nesttun
Forlenge garasje med 5 meter.

ok

Mai 2024
H

Hans Henrik om Jøraas Drift As

Løken
Bygge garasje

Meget fornøyd med arbeidet di gjore hos meg.

Mai 2024
A

Andreas om Strux AS

Stavanger
Sette opp garasje

Ryddig og solid gjennomføring.

Mai 2024
M

Mads om Kollen Bygg AS

Drøbak
Bygge Garasje

Fornøyd med resultatet, verdt pengene.

Mai 2024
M

Mads Løvås om Rovik Bygg AS

Sandnes
Bygge dobbelgarasje

Kristoffer har levert totalt sett ett godt arbeid. Litt uenigheter om div utførelse av arbeid, men ble enige underveis i prosessen og Landmark ordnet opp. Super ryddig og hyggelig kar, som jeg kan anbefale videre.

Mai 2024
J

Jim Andre om KRISTOFFER LANDMARK

Andebu
Bygging av ny 42m2 dobbelgarasje/ contruction of a 42m2 double garage - updated on 20/03/2023

Top-Notch Detached Garage Looking for a detached garage, or any other construction work, that goes above and beyond? Look no further than VS BYGGSERVICE AS. They just built our garage from scratch, and it was a breeze. The team's attention to detail blew us away. Every nail and board was placed with care, and they didn't miss a beat. Plus, they finished the job faster than expected without cutting corners. VS BYGGSERVICE AS and their crew are total pros. They were always on time, friendly, and easy to communicate with. It made the whole process stress-free. If you want quality work done fast, VS BYGGSERVICE AS is the way to go. We couldn't be happier with our new garage!

Mai 2024
P

Pedro om VS BYGGSERVICE AS

Gamle fredrikstad
Bygge ut eksisterende garasje. 7x2m

effektiv og god nøyaktighet. Fornøyd med kommunikasjon selv med endringer av bygging underveis

Mai 2024
M

Mats Eirik om Riktig Byggservice AS

Tromsdalen
Utvidelse av carport

Han kommer når han lover og gjennomfører oppdraget raskt og effektivt.

Mai 2024
S

Synnøve Marie om SANDER THON

Dokka
Kjøp av garagetomt/utfylling av søknadsskjema

Ryddig og pålitelig firma,som utfører det som er avtalt til gunstige priser.

Mai 2024
P

Perry om Asiss AS

Fana
Garasje - sette inn to vinduer og siste finish

Rehabilitering/ferdigstilling av min garasje ble proft utført av gutta i Grenland Multiservice. De holdt avtaler, og gjorde attpåtil litt ekstra utover oppdraget, uten å ta seg ekstra betalt. Resultatet ble strålende! Kan anbefales på det sterkeste!

April 2024
A

ANDREAS BJERLØV om Grenland Multiservice AS

Porsgrunn
Bygge carport med bod

Satte opp carport med bod i samsvar med avtalen. Flinke og løsningsorienterte fagfolk. God komunikasjon underveis så vi kommer til å bruke de ved en senere anledning.

April 2024
H

Hege om PROSJEKTKONTROLL AS

Vatne
Nedgravd garasje

Veldig ærlig og grei og tolmodig mann og jobbe med. Arbeid som ble gjort var veldig bra

Mars 2024
E

Erling om PK MASKIN AS

Sandnes
Bygge garasje

God kommunikasjon. Bidrog med god pris og kom gode anbefalinger. Godt fornøyd med resultatet.

Mars 2024
E

Emil om BODØ SNEKKERSERVICE AS

Steinsholt
Legge gulv på takstoler i garasje

Tømrer Kjartansson har laget loft- og hylleløsninger i garasjen vår og vi er superfornøyde! Vi fikk godfølelsen allerede da Sigurdur var på befaring. Han foreslo gode løsninger som ivaretok alle de behovene vi hadde. I tillegg hev han seg rundt og flettet oppdraget vårt inn i en allerede full kalender. Tømrer Kjartansson leverer på alle punktene i evalueringen: kvalitet på arbeidet, kommunikasjon underveis, pålitelighet og effektivitet, pris, ryddighet og profesjonalitet i gjennomføring. Vi anbefaler dem på det aller varmeste!

Mars 2024
H

Hilde om TØMRER KJARTANSSON AS

Son
Vi ønsker tømrer/e til å bygge vinterhage og bygge om carport til garasje.

Storengen var en god diskusjonspartner i idéfasen, kom raskt med utkast, responderte hurtig på våre ønsker og tok hånd om søknadsprosessen.

Mars 2024
A

Anette om Storengen Ba-consult AS

Gjøvik
Hjelp til byggesøknad for garasje/ oppføring av garasje

Tommel opp👍

Mars 2024
A

Anita om BEB DESIGN AS

Trondheim
Bygge bod i garasje (to vegger + dør)

Bygde en isolert bod i en garasje. Godt beskrevet tilbud i forkant. God kommunikasjon underveis. Og et veldig godt resultat. Kan absolutt anbefales, og et firma jeg vil bruke igjen.

Mars 2024
C

Christian om Roald Eiendomsservice

Sofiemyr

Publisert 31. jan. 2023, 11:54

Oppdatert 22. mai 2024, 11:23

Mittanbud
XL


For ekstra hjelp ved større prosjekter!

  • Vi finner 3 bedrifter med lang erfaring med ditt type prosjekt
  • Alle bedrifter har gjennomgått streng kvalitetssikring
  • Du får personlig oppfølging av en prosjektveileder

Les mer om Mittanbud XL her