Tips og råd - Skrevet av Martin Grevstad

Bruk en proff maler neste gang du skal male huset

Nordmenn bruker mye tid og penger på oppussing, men velger ofte å ta malejobben selv. – Male er noe alle tror de kan, forteller malermester Jensen fra Sandefjord.

Landet rundt går maleglade folk løs på alt fra gulnede furuvegger til helsparkling av gamle strivegger. Male er «noe alle kan». Men der tar de feil, skal vi tro malermester Johnny Jakob Jensen.

– Å male er ikke bare å klæsje på noe maling på veggen. Å male handler om å forstå hvordan underlag og materialer fungerer mot hverandre, hvilket utstyr som skal brukes, og hva slags maling som bør brukes når, sier Jensen.

Portrettbilde av Johnny Jensen.
– En vegg malt av en proff maler vil rett og slett være mye finere enn en vegg malt av en privatperson, forteller malermester Johnny Jensen.

Mye tid å spare på å bruke en proff maler

Malermesteren har over 30 års erfaring fra malerbransjen og har sett mye dårlig malerarbeid opp gjennom årene.

– En vegg malt av en proff maler vil rett og slett være mye finere enn en vegg malt av en privatperson, hevder Jensen.

Han tror også mange undervurderer hvor lang tid det faktisk tar å male.

– Det kan ta en hel sommer å male huset selv, mens med proffe malere kan jobben bli gjort på noen uker.

Stor etterspørsel etter malere

Norges største formidlingstjenesten på nett, Mittanbud opplever stor etterspørsel på malerjobber. Administrerende direktør, Håvard Bungum forteller at stadig flere får øynene opp for verdien av å bruke profesjonelle til oppussingsprosjektet.

– Kvalitet går aldri av moten, og med proft utført arbeid får du et resultat som varer. Du bidrar også til å holde håndverkere i jobb, noe som er viktig for samfunnet. Norge trenger flere - ikke færre håndverkere.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.