Trenger du en maler?

Planlegger du å pusse opp, og trenger en maler? Ved å bruke profesjonelle malere vil du få gode og langvarige resultater på maleprosjektet ditt. På Mittanbud kommer du i kontakt med dyktige malere!

Kom i gang!

Malertjenester

Når du skal male noe vil det alltid lønne seg å bruke et profesjonelt malerfirma. De har riktig utstyr og kompetanse for å gjøre et godt malerarbeid. Da får du mer effektiv gjennomføring av arbeidet, og et resultat som varer lenge.Her er noen eksempler på vanlige malertjenester folk trenger hjelp til:

 • Male hus
 • Male fliser
 • Fasademaling
 • Male tak
 • Maling av gulv
 • Maling av innvendige vegger
 • Male utendørs
 • Male gips og male mur
 • Male innendørs
 • Male trapp
 • KalkmalingHva koster en maler?

Totalkostnaden av å benytte en maler vil avhenge av flere ting. De viktigste faktorene som påvirker prisen er blant annet hvor mye som skal males, mengden forarbeid og valg av materialer.Timeprisen på en profesjonell maler pleier å ligge et sted mellom 500 og 1500 kr. Husk at du må regne med reisevei og materiale i totalprisen for en håndverker. Som forbruker skal du få en pris som inkluderer mva.


Dette kan øke prisen på en malerjobb

En malejobb kan variere stort i både størrelse og omfang, og prisen varierer fra prosjekt til prosjekt. Hvilke spesifikke malertjenester fagpersonen utfører vil påvirke sluttprisen. En stor og komplisert malejobb vil naturligvis koste mer og ta lenger tid å gjennomføre, i motsetning til et mindre maleprosjekt.


Dette kan påvirke prisen på en malejobb:

 • Oppdragets kompleksitet og størrelse
 • Innkjøp og valg av materialer (mengde og kvalitet)
 • Bruk av stillas (leie, montering og demontering)
 • Spesialutstyr
 • Hvilken type malertjenester du har behov for (sprøytemaling krever for eksempel spesialutstyr)
 • Antall håndverkere som er involvert
 • Forarbeid før maling (fjerne maling, tapet eller lim, rengjøring og grunning)Når trenger du en maler?

En maler kan utføre mange ulike tjenester, både innvendig og utvendige malerjobber, tapetsering, restaurering og vedlikehold.


En faglært maler har inngående kunnskap om ulike underlag som for eksempel treverk, betong, gips, tegl og metall, og hvordan de fungerer sammen med forskjellige materialer.Ulike malertjenester i hjemmet

Noen ganger trenger du en maler til mindre omfattende prosjekter, som er mer konkrete og spesifikke. Dette kan for eksempel være å male et spesifikt rom eller en enkel overflate. Andre ganger er malere en del av et større oppussingsprosjekt sammen med andre håndverkere.


Profesjonelle malere har god kunnskap om hva som må til underveis i et maleprosjekt, fra start til slutt. Dette inkluderer ting som forarbeid, riktig verktøy og grep som gir et holdbart resultat.

Dersom malingsarbeidet krever mye grunnarbeid og forberedelser kan det fort bli en større jobb. Om veggen for eksempel har skader, gammel tapet som må fjernes, eller om den ikke har nødvendig grunning, vil en profesjonell maler gjennomføre nødvendige forberedelser før veggen skal males.


Vil du lese mer om kalkmaling?

Male utvendig


En utendørs malejobb vil i stor grad styres av vær og sesong. Både når det gjelder tidspunkt for når du bør gjøre det, og hvilke forberedelser som trengs. Det er derfor viktig å snakke med en maler god tid i forveien for et utendørs prosjekt, slik at det kan settes av tid til å male mens det er mest mulig oppholdsvær og ikke for vått ute. En faglært maler vil også vite hva slags maling som er mest hensiktsmessig å bruke for akkurat din bolig.


Les mer om å male bolig her

Nymalt stue i leilighet med lyseblå vegger og sofa.

Å male eller tapetsere er en enkel måte å oppgradere hjemmet på


Male innvendig

Å male innvendig kan bety mange ulike ting. Vanlige prosjekter innendørs inkluderer:Male gulv

Gulvet utsettes for kraftigere slitasje enn mye annet i hjemmet. Når du skal male gulv må du derfor ha materialer og maling som tåler denne påkjenningen. Snakk med en fagperson slik at du får hjelp med å velge maling som er egnet for gulv, og som passer til gulvtypen. Da unngår du at malingen flasser av og slites vekk igjen.Male karmer og lister

Å male karmer og lister er vanligvis en del av andre oppussingsprosjekter, med mindre du velger listefritt. Karmer og lister trenger noen ganger ekstra slitesterk maling for å unngå skrapemerker. Husk på at om du har stukkatur som skal males, krever det ekstra kunnskap om teknikk for å bevare detaljene.Male trapp

En trapp utsettes for mye slitasje, i tillegg til at den har mange vinkler, kriker og kroker. Når du skal male trappen bør du derfor bruke en profesjonell maler som har et godt øye for detaljer, og vet hva som skal til for å få et pent og varig resultat.Male vegger

Vegger er ofte det enkleste å male, men selv her er det mye å tenke på før du setter i gang. Husk at alle overflater krever skikkelig grunnarbeid først, og at valg av maling har mye å si. Ulike rom vil kreve ulik type veggmaling, og fargevalg er avgjørende i kombinasjon med naturlig lysinnslipp og størrelsen på rommet.


En profesjonell maler vil hjelpe deg med fargevalg og andre detaljer som er vanskelig å gjennomføre på egenhånd. Om du for eksempel ønsker kanter langs vegg og tak som ligner lister, eller detaljer med ulike overganger og skiller mellom farger.


Les mer om maling, tapetsering og overflatebehandling her


Male kjøkken

Du behøver ikke skifte ut alle frontene om du vil fornye kjøkkenet ditt: Maling kan ofte være nok for å endre uttrykket og stilen. Det er for eksempel populært med sprøytemaling av kjøkkenfronter, fordi det gir en jevn og glatt finish. Husk å spørre malerne du vurderer om de har riktig utstyr til en slik type jobb.


Kjøkkenet har også andre behov når det gjelder maling enn øvrige oppholdsrom. På grunn av for eksempel fett og damp vil overflater på kjøkkenet fortere bli flekkete eller slites. Derfor må malingen til kjøkkenet være tilpasset slik slitasje og bruk.


Les mer om å pusse opp kjøkken her


Male fliser

Fliser kan være kostbart å skifte ut. Dersom badet kun trenger en liten oppfriskning, kan du gå for å male flisene i stedet for å bytte dem ut.


Husk at fliser er utsatt for slitasje gjennom hyppig bruk og fukt, så det trengs god kunnskap om malingstype og forsegling for best resultat når du skal male fliser.


Om du ønsker å skifte ut flisene, bør du kontakte en flislegger. Husk også at i mange tilfeller vil du måtte involvere en rørlegger når du skal pusse opp badet, spesielt om baderomsoppussingen er mer enn kun en overflatebehandling. Hvis du vil bytte ut eller reparere fliser på badet, bør du derfor hente inn en rørlegger slik at du er sikker på at du ikke får uforutsette skader som kan føre til lekkasjer eller råte.


Du kan lese mer om flislegging her


Fjerning av maling, tapet eller strie

Hvis du skal fjerne maling, tapet eller strie kan det være lurt å kontakte en håndverker.


Vær bevisst på at eldre malingstyper kan inneholde bly og andre kjemikalier som kan være skadelig for både deg og miljøet. Det kreves derfor gode rutiner for både fjerning av maling og limrester, og dersom avfallet er miljøskadelig skal dette leveres til et godkjent deponi. Husk å bruke maske dersom du skal gjøre dette selv!

Se andre malerjobber som er lagt ut på Mittanbud:

Leter etter profesjonelle malere for vegger og tak.

0187OSLO

Jeg har en leilighet på 38 kvadratmeter med stue og kjøkken i ett, soverom og bad. Jeg søker etter malere som kan male leiligheten, da jeg ikke har noe av malerutstyret. Leiligheten er i Tøyen og ikke langt fra politihuset.

Maling av tak og vegger på soverom

0462OSLO

Ønsker maling av tak og vegger på soverom. Jeg kjøper inn maling selv. Soverommet er ca. 7,5kvm

Montasje av vinygulv på toalett

1580RYGGE

Ønsker fastpris på montasje av BerryAlloc vinylgulv med undergulv og utskjæring til rør. Oppdragsgiver stiller med gulv og undergulv. Oppdragstager stiller med nødvendig verktøy og utstyr for å gjennomføre oppdraget (stanleykniv, sag/kapputstyr, blyant, vinkel, målebånd, avstandsklosser mv.). Romstørrelse: 4,8 kvadratmeter Sted: Rygge (Moss kommune)

Legge laminatgulv

1185OSLO

Ønsker bistand til å legge laminatgulv (Pergo) i et rom på ca. 17 kvadratmeter. Gulv, underlag, lister samt leggesett fra Pergo er kjøpt inn. Det er noen ujevnheter i betongstøpen, som gjør at det må avrettes med et tynt lag med flytsparkel e.l. før gulvet kan legges. Det er kort tidsfrist på oppdraget.

legging av gulvbelegg på bad og vaskerom og avretting av gulv

4520LINDESNES

Legging av gulvbelegg og avretting av gulv ca 16 kvm m/skillevegg med pasasje i midten. Der er 3 gulvsluker.

Legge isolasjon og plate over isolasjon og bilegg på badet på kjelleren

2827HUNNDALEN

Det er en kjeller som skal legges isolasjon på soverom, gangen, tekniskrom og baderom. Tillegg skal legges belegg på gulvet på badet. Jeg vil ha en tilbud så fort så mulig .Les andres evalueringer av malere på Mittanbud:

MUR PUSS OG FLIS Kjell A Jensen

4.8 (166)

Mur, puss og flis tilbyr reparasjon av fuktige kjellere uten graving. 

Des. 2023

Pussing av liten murvegg

"Etter litt fram og tilbake- diskusjon om hvordan jeg ville ha utført jobben- ble sluttresultatet bra."
A
Anniken
Hommelvik
MUR PUSS OG FLIS Kjell A Jensen

Veldig Bra-Maling Og Oppusing Filip Bogacz

Veldig Bra har blitt etablert som et svar på det stadig mer krevende norske byggemarkedet og kunder som forventer nøyaktighet og pålitelighet. Vi utfører arbeidet på mesterlig vi - grundig, solid og pent. Vi tilbyr blant annet: - Mikrosement - Dekorativ puss - Utvendig og innvendig maling - Maling av inventar - Sprøytemaling - Montering av gipsplater/innvendig panel - Gulvlegging - Tapetsering - Småoppusing og smårivingsarbeid av innervegger, gulv inventar o.l. Tar du kontakt med oss får ...

Se mer
Des. 2023

Sparkling av gips + maling

"Helsparkling og maling av gipstak og gipsvegger i stue og kjøkken: Vi er svært fornøyd med arbeidet til Filip. God kommunikasjon, en enorm fleksibilitet, og ikke minst er strålende resultat på både vegger og tak. Filip tar arbeidet sitt på alvor og e..."Se mer
T
Terese
Porsgrunn
Veldig Bra-Maling Og Oppusing Filip Bogacz

FAM Bygg As

5.0 (14)

Des. 2023

Maling av tak

"Rask og godt utført jobb!"
H
Hilde
Arendal
FAM Bygg As

Bygg Power AS

4.8 (19)

Vi er håndverkere selskap med over 20 års erfaring innen bygg og anlegg feltet og bred kompetanse med lignende jobber. Vi er nøye til å følge norske standarder, vi kommer opp med forslag om nødvendig, og vi er fleksible om kundens ønsker. Vi har flere gode referanser (fra tidligere prosjekter?og utenfor Mittanbud) og vi kan gjerne sende de etter forespørsel.

Des. 2023

Rive laftet vegg, sette opp bæring og grovarbeid overflater

"Svært positiv opplevelse med utvidelse av stue (riving av laftet vegg og rehab av utvidet del). God kommunikasjon med leder gjennom hele forløpet. Ryddig byggeri. Avtalt pris til avtalt tid."
B
Bjørn Einar
Oslo

Bygge Eliten I Norge

Hei, Vi er et selskap med mye erfaring som er nye på mittanbud, så vi har alle grunner til å vise føttene våre og gi jernet for å nå målet vårt og vårt mål er å fortsette å gjøre det vi elsker nemlig gjøre kundene våre fornøyde , som er akkurat det som gjør at vi vokser som et selskap. Referanser er tilgjengelige på forespørsel, bare spør så gir vi kontaktinformasjon. Vi utfører alt innen maling - her er vi spesialister. Vi kan også utføre snekkerarbeider, rehabilitering, renovering, gulvlegg...

Se mer
Des. 2023

Sparkling/etablere slette vegger

"Kim er pålitelig og resultatet på arbeidet ble bra. God kommunikasjon hele veien. Anbefales!"
T
Trine
Jakobsli
Bygge Eliten I Norge

AUGUSTYN MALER SERVICE

Vi er nye på Mittanbud, men har 12 års erfaring i malerbransjen. Vi gjør det meste av malerarbied, større og mindre prosjekter, både ute og inne. Vi leverer høy kvalitet på arbeidet vi gjør og er opptatt av god dialog med kundene våres og et utmerket sluttresultat. Ta gjerne kontakt for en hyggelig prat!

Des. 2023

Sparkling og maling av vegger og ikke tak på legesenter

"Vi fikk sparklet og malt alle vegger, dør- og gulvlister på vårt legekontor på ca. 250 kvm. Vi er svært fornøyded med resultatet som er helproft. Kommunikasjonen var svært enkel. Det var enkelt å holde kontakten under arbeidet som for øvrig ble utf..."Se mer
J
Jarl Inge
Oslo
AUGUSTYN MALER SERVICE

MALEFIRMA ZEIN AS

Vi er et malerfirma som er lidenskapelig opptatt av å forvandle hjem og arbeidsplasser til fantastiske, fargerike områder som inspirerer og beriker livene til våre kunder. Med vår ekspertise, erfaring og kreative tilnærming, tar vi på oss prosjekter av alle størrelser og typer – fra små oppfriskninger til store renoveringer. Vi tar oss av alt fra planlegging til ferdigstillelse, og jobber alltid hardt for å levere høy kvalitet og tilfredsstillelse til våre kunder. Kontakt oss i dag for å få din ...

Se mer
Des. 2023

Innvendig oppussing og maling

"Good job"
R
Rajkumar
Horten
MALEFIRMA ZEIN AS

BUMA AS

Representer du et borettslag eller sameie? Da kom du til et riktig sted.Kvaliteten på utførte byggtjenester er ofte tvilsom. Man leter etter firmaer som vil gjøre jobben sin godt, men som ikke vil etterlate kunden med uorden. Derfor dukket vi opp på markedet.Vi er et selskap hvor kvalitet er det viktigste. Vi stoler kun på egne kvalifiserte medarbeidere, noe som muliggjør god kommunikasjon og organisering. Vi bruker kun materialer fra de beste produsentene som vi har tett samarbeid med. Kvalitet...

Se mer
Des. 2023

Maling av fasader, Borgenvangen Sameie, Asker

"BUMA AS har i perioden juni-august 2023 foretatt renovering av tak og fasader i Borgenvangen Sameie. Renoveringen har omfattet rengjøring/impregnering av tak, maling av vinduer og fasade samt nødvendige tilleggsarbeider som reparasjon/utskifting av s..."Se mer
I
Inge
Borgen
BUMA AS

NOR-DREAMS GAWRONOWSKI

Vi er en familiebedrift som er under stadig utvikling og som bryr seg om hver minste detalj i arbeidet vårt.Vi tar imot og går gjennom hver bestilling sammen med kunden og etterstreber å imøtekomme alle ønsker og ideer.Vår største prioritet er å sørge for at våre kunder er fornøyde med det arbeidet vi gjør.Vi jobber i Oslo og Viken.Vi tar oppdrag over hele Norge etter avtale.Vi har egne verktøy og maskiner.For mer informasjon, sjekk vår nettside: www.nor-dreams.no

Des. 2023

Male stue og tre soverom i ny leilighet

"Veldig fornøyd med jobben! Enkel kommunikasjon, lette å forholde seg til. Gjorde en kjempefin og nøyaktig jobb. Var også fleksible og sto på ekstra for å få ferdig et rom tidlig fordi vi trengte det. Veldig hyggelige folk også. Anbefales!"
J
Jon
Oslo
NOR-DREAMS GAWRONOWSKI

FB GULV AS

Maling, og byggtapetserarbeider. Alt av gulvlegging:? - Levering og legging av tepper av alle slag. - Linoleum. - Gummi. - Vinylstav - Vinylbelegg. - Veggvinyl mm- Belegg på bad/våtrom Mange og gode referanser. Ta kontakt for en uforpliktende befaring på tlf nr 905 61 636 (Thomas)? ?915 52 944 (Frank)

Des. 2023

legging av vinylgulv

"!"
J
Johan
Oslo
FB GULV AS

MABDA SERVICE

Vi kan utføre alt av arbeidsoppgaver innen tømrerarbeid , rehabilitering , oppusing , ,gulvlegger,betongsaging,riving, montering av dører og vinduer,total rehabilitering av bad/våtrom,legge mikrosement,tak og fasade rehabilitering,vasking og maling av boliger for både private og offentlige kunder.Vi jobber i samarbeid med Steinness VVS(rørleggerbedrift).

Des. 2023

Malejobb - 2 strøk, en vegg

"V"
S
Simon
Kleppe
MABDA SERVICE

MALERMESTER RAF WOJCIECHOWSKI

4.9 (28)

Interiør og utvendig maling, snekkerarbeid.

Des. 2023

Sparkle og male stue

"Malemester Rafal utførte en sparkle og male jobb for oss på en tilfredsstillende måte. Jobben ble levert til avtalt tid, og kvaliteten på arbeidet møtte våre forventninger. Vi vurderer å ansette ham igjen for fremtidige prosjekter."
M
Marcus
Ulset
MALERMESTER RAF WOJCIECHOWSKI


Publisert 30. jan. 2023, 19:36

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.