Trenger du en maler?

Planlegger du å pusse opp, og trenger en maler? Ved å bruke profesjonelle malere vil du få gode og langvarige resultater på maleprosjektet ditt. På Mittanbud kommer du i kontakt med dyktige malere!

Kom i gang!

Malertjenester

Når du skal male noe vil det alltid lønne seg å bruke et profesjonelt malerfirma. De har riktig utstyr og kompetanse for å gjøre et godt malerarbeid. Da får du mer effektiv gjennomføring av arbeidet, og et resultat som varer lenge.Her er noen eksempler på vanlige malertjenester folk trenger hjelp til:

 • Male hus
 • Male fliser
 • Fasademaling
 • Male tak
 • Maling av gulv
 • Maling av innvendige vegger
 • Male utendørs
 • Male gips og male mur
 • Male innendørs
 • Male trapp
 • KalkmalingHva koster en maler?

Totalkostnaden av å benytte en maler vil avhenge av flere ting. De viktigste faktorene som påvirker prisen er blant annet hvor mye som skal males, mengden forarbeid og valg av materialer.Timeprisen på en profesjonell maler pleier å ligge et sted mellom 500 og 1500 kr. Husk at du må regne med reisevei og materiale i totalprisen for en håndverker. Som forbruker skal du få en pris som inkluderer mva.


Dette kan øke prisen på en malerjobb

En malejobb kan variere stort i både størrelse og omfang, og prisen varierer fra prosjekt til prosjekt. Hvilke spesifikke malertjenester fagpersonen utfører vil påvirke sluttprisen. En stor og komplisert malejobb vil naturligvis koste mer og ta lenger tid å gjennomføre, i motsetning til et mindre maleprosjekt.


Dette kan påvirke prisen på en malejobb:

 • Oppdragets kompleksitet og størrelse
 • Innkjøp og valg av materialer (mengde og kvalitet)
 • Bruk av stillas (leie, montering og demontering)
 • Spesialutstyr
 • Hvilken type malertjenester du har behov for (sprøytemaling krever for eksempel spesialutstyr)
 • Antall håndverkere som er involvert
 • Forarbeid før maling (fjerne maling, tapet eller lim, rengjøring og grunning)Når trenger du en maler?

En maler kan utføre mange ulike tjenester, både innvendig og utvendige malerjobber, tapetsering, restaurering og vedlikehold.


En faglært maler har inngående kunnskap om ulike underlag som for eksempel treverk, betong, gips, tegl og metall, og hvordan de fungerer sammen med forskjellige materialer.Ulike malertjenester i hjemmet

Noen ganger trenger du en maler til mindre omfattende prosjekter, som er mer konkrete og spesifikke. Dette kan for eksempel være å male et spesifikt rom eller en enkel overflate. Andre ganger er malere en del av et større oppussingsprosjekt sammen med andre håndverkere.


Profesjonelle malere har god kunnskap om hva som må til underveis i et maleprosjekt, fra start til slutt. Dette inkluderer ting som forarbeid, riktig verktøy og grep som gir et holdbart resultat.

Dersom malingsarbeidet krever mye grunnarbeid og forberedelser kan det fort bli en større jobb. Om veggen for eksempel har skader, gammel tapet som må fjernes, eller om den ikke har nødvendig grunning, vil en profesjonell maler gjennomføre nødvendige forberedelser før veggen skal males.


Vil du lese mer om kalkmaling?

Male utvendig


En utendørs malejobb vil i stor grad styres av vær og sesong. Både når det gjelder tidspunkt for når du bør gjøre det, og hvilke forberedelser som trengs. Det er derfor viktig å snakke med en maler god tid i forveien for et utendørs prosjekt, slik at det kan settes av tid til å male mens det er mest mulig oppholdsvær og ikke for vått ute. En faglært maler vil også vite hva slags maling som er mest hensiktsmessig å bruke for akkurat din bolig.


Les mer om å male bolig her

Nymalt stue i leilighet med lyseblå vegger og sofa.

Å male eller tapetsere er en enkel måte å oppgradere hjemmet på


Male innvendig

Å male innvendig kan bety mange ulike ting. Vanlige prosjekter innendørs inkluderer:Male gulv

Gulvet utsettes for kraftigere slitasje enn mye annet i hjemmet. Når du skal male gulv må du derfor ha materialer og maling som tåler denne påkjenningen. Snakk med en fagperson slik at du får hjelp med å velge maling som er egnet for gulv, og som passer til gulvtypen. Da unngår du at malingen flasser av og slites vekk igjen.Male karmer og lister

Å male karmer og lister er vanligvis en del av andre oppussingsprosjekter, med mindre du velger listefritt. Karmer og lister trenger noen ganger ekstra slitesterk maling for å unngå skrapemerker. Husk på at om du har stukkatur som skal males, krever det ekstra kunnskap om teknikk for å bevare detaljene.Male trapp

En trapp utsettes for mye slitasje, i tillegg til at den har mange vinkler, kriker og kroker. Når du skal male trappen bør du derfor bruke en profesjonell maler som har et godt øye for detaljer, og vet hva som skal til for å få et pent og varig resultat.Male vegger

Vegger er ofte det enkleste å male, men selv her er det mye å tenke på før du setter i gang. Husk at alle overflater krever skikkelig grunnarbeid først, og at valg av maling har mye å si. Ulike rom vil kreve ulik type veggmaling, og fargevalg er avgjørende i kombinasjon med naturlig lysinnslipp og størrelsen på rommet.


En profesjonell maler vil hjelpe deg med fargevalg og andre detaljer som er vanskelig å gjennomføre på egenhånd. Om du for eksempel ønsker kanter langs vegg og tak som ligner lister, eller detaljer med ulike overganger og skiller mellom farger.


Les mer om maling, tapetsering og overflatebehandling her


Male kjøkken

Du behøver ikke skifte ut alle frontene om du vil fornye kjøkkenet ditt: Maling kan ofte være nok for å endre uttrykket og stilen. Det er for eksempel populært med sprøytemaling av kjøkkenfronter, fordi det gir en jevn og glatt finish. Husk å spørre malerne du vurderer om de har riktig utstyr til en slik type jobb.


Kjøkkenet har også andre behov når det gjelder maling enn øvrige oppholdsrom. På grunn av for eksempel fett og damp vil overflater på kjøkkenet fortere bli flekkete eller slites. Derfor må malingen til kjøkkenet være tilpasset slik slitasje og bruk.


Les mer om å pusse opp kjøkken her


Male fliser

Fliser kan være kostbart å skifte ut. Dersom badet kun trenger en liten oppfriskning, kan du gå for å male flisene i stedet for å bytte dem ut.


Husk at fliser er utsatt for slitasje gjennom hyppig bruk og fukt, så det trengs god kunnskap om malingstype og forsegling for best resultat når du skal male fliser.


Om du ønsker å skifte ut flisene, bør du kontakte en flislegger. Husk også at i mange tilfeller vil du måtte involvere en rørlegger når du skal pusse opp badet, spesielt om baderomsoppussingen er mer enn kun en overflatebehandling. Hvis du vil bytte ut eller reparere fliser på badet, bør du derfor hente inn en rørlegger slik at du er sikker på at du ikke får uforutsette skader som kan føre til lekkasjer eller råte.


Du kan lese mer om flislegging her


Fjerning av maling, tapet eller strie

Hvis du skal fjerne maling, tapet eller strie kan det være lurt å kontakte en håndverker.


Vær bevisst på at eldre malingstyper kan inneholde bly og andre kjemikalier som kan være skadelig for både deg og miljøet. Det kreves derfor gode rutiner for både fjerning av maling og limrester, og dersom avfallet er miljøskadelig skal dette leveres til et godkjent deponi. Husk å bruke maske dersom du skal gjøre dette selv!

Se andre malerjobber som er lagt ut på Mittanbud:

Maling av soverom

0175OSLO

Ønsker maling av soverom med alle vegger og innertak i soverommet, 2 stryk. Ca 25 kvm totalt. Ønsker klar pris forslag uten skjulte kostnader for materiell.

Sparkling av gips i stue

1643RÅDE

Hei! Vi jobber med å pusse opp en stue på en gammel gård i Råde, og trenger hjelp med å sparkle gips, samt male og klargjøre for tapetsering. Har du i tillegg lyst til å hjelpe oss med tapetsering når det er tid for det, er også dette svært ønskelig.

Male rak på soverommet

1069OSLO

Vi trenger en maler snarest for å male taket på et soverom, leiligheten ligger på Lindeberg. Pga maler ble syk, trenger vi en som kan utføre arbeidet, slik at det er ferdig til tirsdag morgen

Maling, legge gulv og gulvlister, 50m2

0190OSLO

Søker handtverker/handtverkerteam som kan legge laminatgulv, male vegger til gulvflate på ca 50 m2. Ønsker også oppsetting av nye gulvlister. Kan også vurdere å inkludere maling av tak for å øke jobben. Jobben gies til noen som kan utføre før jul. Anbudet må besvares med pris og når jobben kan gjøres, svarer ikke de som sender en generell mail.

Lettere oppussing/utbedring av stue/soverom + bytte kjøkken

1636GAMLE FREDRIKSTAD

Ønsker tilbud for lettere oppussing med gips av stue tak og soverom sparkel/maling. Vurderer sterkt å bytte ut kjøkken også.

Male

0692OSLO

Jobben: sparkle og male 3 vegger + fjerne gammel silikon og legge ny silikon over kjøkkenbenken. Kjøkkenet er ikke veldig stor. Men det er en del som må finpusses. Det er masse små bobler i veggen. Litt ujevnheter. Malingen over vasken har gått av. Jeg ser etter en erfaren maler som er nøye og kan gi meg en god fastpris. Kom gjerne med råd eller forslag på hva som bør gjøres for best mulig resultat. Oslo.Les andres evalueringer av malere på Mittanbud:

ART OPPUSSING AS

Des. 2023

Male av innen veg i leilighet

"veldig fornøyd med pris, arbeidskvalitet, rydde, bra folk. Anbefales veldig mye. Du skal få beste jobb fra beste folk."
S
Shiva
Bekkestua
ART OPPUSSING AS

ULTIMATEBYGG AS

Ultimatebygg ble stiftet i mars 2016. Fra 2016 til nå har vi utført mye kvalitets oppgaver og fått gode tilbakemeldinger fra våre kunder om det at jobben ble utført effektivt, profesjonelt og ansvarlig, til en rimelig pris. Vi er håndverkerne med lang erfaring i byggebransje. Våre kunder kommer fra både private- og bedriftsmiljø. Vår ekspertise er: total renovering av eneboliger, tomannsboliger, leiligheter, lokaler, osv. Hvor samarbeider vi med eksterne ,sertifiserte elektrikere ,rørleggere o...

Se mer
Des. 2023

Sparkling av vegger i leilighet

"God og ryddig kommunikasjon underveis. Arbeid godt utført til avtalt tid."
m
Michael
Stavanger
ULTIMATEBYGG AS

HAPPY HOMES INSPIRASJON AS

Vi utfører alle typer malerarbeid inne og ute i privat og offentlig rom. Tapetsering, sparkling, gulvlegging og våtrom.Tilsammen har vi 12 malere, der fire har mesterbrev, 3 har fagbrev og 5 er lærlinger. Ved større prosjekter samarbeider vi med andre håndverksbedrifter slik at du får en trygg opplevelse gjennom hele prosessen. Vi styrer prosjektet slik at du kun har ett kontakt punkt. Vi tilbyr også tjenester fra interiørkonsulent for å hjelpe deg med valg av farger og materialer.Malermester Kj...

Se mer
Des. 2023

Tapetsering kjøkken

"Godt jobba. Hyggelig håndverker👍😊"
T
Trond
Klæbu
HAPPY HOMES INSPIRASJON AS

Maler Design Hoxhaj

Des. 2023

Male gulv

"Arbeid utført etter avtale. God kommunikasjon."
I
Ingvild
Oslo
Maler Design Hoxhaj

Magisk Maler

Ønsker du å endre fargene på soverommene, stuen, korridoren, .......... osv. og du ikke har erfaring med å velge riktige farger eller innredning til hjemmet ditt? Alt du trenger å gjøre er kontakt oss så hjelper vi deg med passende design for soverom og stue og velge fargene Riktig dekorasjon til ditt hjem. Firma ((MAGISK MALER)) 👉🏻 Vi har mer enn 10 000 design for maling og dekorasjon. Du kan velge hvilken som helst modell og vi designer denne modellen for deg til ditt hjem Vi kan utføre s...

Se mer
Des. 2023

Maling av trappeoppgang

"Var veldig fornøyd med jobben Magisk Maler utførte for meg. Profesjonell i arbeidet. Kom til avtalt tid og ferdig til avtalt tid. Ryddet fint opp etter seg."
S
Svanhild
Lavik
Magisk Maler

JOSE ANTONIO CONSUEGRA FERNANDEZ

4.7 (94)

Des. 2023

Maling av leilighet

"Jose var både fleksibel, positiv, nøye og effektiv. Vi hadde en del ulike farger og ideer vi ønsket å gjennomføre, og han tok alle oppgaver på strak arm. Kan varmt anbefale Jose:))"
M
Maja Anna
Oslo
JOSE ANTONIO CONSUEGRA FERNANDEZ

E&R BYGG AS

Vi tilbyr gratis befaring både dag og kveldstid og kommer raskt med pristilbudet både for arbeid og for materialer.

Des. 2023

Helsparkle vegger og male vegger, skap og vinduskarm

"God oppfølging underveis og perfekt utført arbeid!"
U
Ulrik Markus
Jar
E&R BYGG AS

SUPER MARIO MARIUSZ RAJMUND TALAROWSKI

25 år efaring som møbelsnekker, tømrer. Bygge vinterhage, hytte, garasje, tarasse. Ny tak, skifte tak, kledning, gulvparket etc. Velkomen på invitere:) Gratis befaring! 100% pålitelig, nøyaktig og effektivt. Ta gjerne kontakt på tel. 46266492 for en uforpliktende prat!

Nov. 2023

Male

"👍👍"
H
Hilde
Tjelta
SUPER MARIO MARIUSZ RAJMUND TALAROWSKI

TM MULTISERVISE TOMMY EVENSEN

Hei jeg har 15års erfaring innen malerfaget. Jeg driver et multiservise firma som gjør følgende jobber. Maling, gulvbelegg, tapetersparkling, lett snekkring, hus vask, rydding, plenklipping, flytting osv....

Nov. 2023

Maling av vegg i stua

"Kjap oppstart og kjapt utført arbeide"
A
Anna
Trondheim

BYGG SERVICE NORGE IBRAHIM

Nov. 2023

Gipse, fore, sparkle og male ferdig lettvegg

"Raske, fleksible og effektive"
K
Kent
Oslo

Viken Maler & Håndverk AS

Vi er et lite Maler, Rørlegger, taktekker og Byggmester Firma med fokus på kvalitet og fagkunnskap. Vi tilbyr kunden profesjonelle råd og Veiledning. Hos oss kan du som kunde føle deg trygg på at jobben blir utført profesjonelt til avtalt tid og pris. Vi utfører alt innen de forskjellige Fagene.

Nov. 2023

Oppussing av stue

"5 stjerner til denne bedriften. Nøyaktig, punktlige, folk som kan sitt fag. Anbefales på ¨det varmeste."
M
Marianne
Gamle fredrikstad
Viken Maler & Håndverk AS


Publisert 30. jan. 2023, 19:36

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.