Trenger du en maler?

Planlegger du å pusse opp, og trenger en maler? Ved å bruke profesjonelle malere vil du få gode og langvarige resultater på maleprosjektet ditt. På Mittanbud kommer du i kontakt med dyktige malere!

Kom i gang!

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Malertjenester

Når du skal male noe vil det alltid lønne seg å bruke et profesjonelt malerfirma. De har riktig utstyr og kompetanse for å gjøre et godt malerarbeid. Da får du mer effektiv gjennomføring av arbeidet, og et resultat som varer lenge.Her er noen eksempler på vanlige malertjenester folk trenger hjelp til:

 • Male hus
 • Male fliser
 • Fasademaling
 • Male tak
 • Maling av gulv
 • Maling av innvendige vegger
 • Male utendørs
 • Male gips og male mur
 • Male innendørs
 • Male trapp
 • KalkmalingHva koster en maler?

Totalkostnaden av å benytte en maler vil avhenge av flere ting. De viktigste faktorene som påvirker prisen er blant annet hvor mye som skal males, mengden forarbeid og valg av materialer.Timepris for en maler
Timeprisen på en profesjonell maler pleier å ligge et sted mellom 500 og 1500 kr. Husk at du må regne med reisevei og materiale i totalprisen for en håndverker. Som forbruker skal du få en pris som inkluderer mva.


Dette kan øke prisen på en malerjobb

En malejobb kan variere stort i både størrelse og omfang, og prisen varierer fra prosjekt til prosjekt. Hvilke spesifikke malertjenester fagpersonen utfører vil påvirke sluttprisen. En stor og komplisert malejobb vil naturligvis koste mer og ta lenger tid å gjennomføre, i motsetning til et mindre maleprosjekt.


Ting som kan påvirke prisen på en malejobb er:

 • Oppdragets kompleksitet og størrelse
 • Innkjøp og valg av materialer (mengde og kvalitet)
 • Bruk av stillas (leie, montering og demontering)
 • Spesialutstyr
 • Hvilken type malertjenester du har behov for (sprøytemaling krever for eksempel spesialutstyr)
 • Antall håndverkere som er involvert
 • Forarbeid før maling (fjerne maling, tapet eller lim, rengjøring og grunning)Når trenger du en maler?

En maler kan utføre mange ulike tjenester, både innvendig og utvendige malerjobber, tapetsering, restaurering og vedlikehold.


En faglært maler har inngående kunnskap om ulike underlag som for eksempel treverk, betong, gips, tegl og metall, og hvordan de fungerer sammen med forskjellige materialer.Ulike malertjenester i hjemmet

Noen ganger trenger du en maler til mindre omfattende prosjekter, som er mer konkrete og spesifikke. Dette kan for eksempel være å male et spesifikt rom eller en enkel overflate. Andre ganger er malere en del av et større oppussingsprosjekt sammen med andre håndverkere.


Profesjonelle malere har god kunnskap om hva som må til underveis i et maleprosjekt, fra start til slutt. Dette inkluderer ting som forarbeid, riktig verktøy og grep som gir et holdbart resultat.

Dersom malingsarbeidet krever mye grunnarbeid og forberedelser kan det fort bli en større jobb. Om veggen for eksempel har skader, gammel tapet som må fjernes, eller om den ikke har nødvendig grunning, vil en profesjonell maler gjennomføre nødvendige forberedelser før veggen skal males.


Vil du lese mer om kalkmaling?

Male utvendig


En utendørs malejobb vil i stor grad styres av vær og sesong. Både når det gjelder tidspunkt for når du bør gjøre det, og hvilke forberedelser som trengs. Det er derfor viktig å snakke med en maler god tid i forveien for et utendørs prosjekt, slik at det kan settes av tid til å male mens det er mest mulig oppholdsvær og ikke for vått ute. En faglært maler vil også vite hva slags maling som er mest hensiktsmessig å bruke for akkurat din bolig.

Les mer om å male bolig her

Nymalt stue i leilighet i lyse blå farger

Å male eller tapetsere er en enkel måte å oppgradere hjemmet på


Male innvendig

Å male innvendig kan bety mange ulike ting. Vanlige prosjekter innendørs inkluderer:Male gulv

Gulvet utsettes for kraftigere slitasje enn mye annet i hjemmet. Når du skal male gulv må du derfor ha materialer og maling som tåler denne påkjenningen. Snakk med en fagperson slik at du får hjelp med å velge maling som er egnet for gulv, og som passer til gulvtypen. Da unngår du at malingen flasser av og slites vekk igjen.Male karmer og lister

Å male karmer og lister er vanligvis en del av andre oppussingsprosjekter, med mindre du velger listefritt. Karmer og lister trenger noen ganger ekstra slitesterk maling for å unngå skrapemerker. Husk på at om du har stukkatur som skal males, krever det ekstra kunnskap om teknikk for å bevare detaljene.Male trapp

En trapp utsettes for mye slitasje, i tillegg til at den har mange vinkler, kriker og kroker. Når du skal male trappen bør du derfor bruke en profesjonell maler som har et godt øye for detaljer, og vet hva som skal til for å få et pent og varig resultat.Male vegger

Vegger er ofte det enkleste å male, men selv her er det mye å tenke på før du setter i gang. Husk at alle overflater krever skikkelig grunnarbeid først, og at valg av maling har mye å si. Ulike rom vil kreve ulik type veggmaling, og fargevalg er avgjørende i kombinasjon med naturlig lysinnslipp og størrelsen på rommet.


En profesjonell maler vil hjelpe deg med fargevalg og andre detaljer som er vanskelig å gjennomføre på egenhånd. Om du for eksempel ønsker kanter langs vegg og tak som ligner lister, eller detaljer med ulike overganger og skiller mellom farger.


Les mer om maling, tapetsering og overflatebehandling her


Male kjøkken

Du behøver ikke skifte ut alle frontene om du vil fornye kjøkkenet ditt: Maling kan ofte være nok for å endre uttrykket og stilen. Det er for eksempel populært med sprøytemaling av kjøkkenfronter, fordi det gir en jevn og glatt finish. Husk å spørre malerne du vurderer om de har riktig utstyr til en slik type jobb.


Kjøkkenet har også andre behov når det gjelder maling enn øvrige oppholdsrom. På grunn av for eksempel fett og damp vil overflater på kjøkkenet fortere bli flekkete eller slites. Derfor må malingen til kjøkkenet være tilpasset slik slitasje og bruk.


Les mer om å pusse opp kjøkken her


Male fliser

Fliser kan være kostbart å skifte ut. Dersom badet kun trenger en liten oppfriskning, kan du gå for å male flisene i stedet for å bytte dem ut.


Husk at fliser er utsatt for slitasje gjennom hyppig bruk og fukt, så det trengs god kunnskap om malingstype og forsegling for best resultat når du skal male fliser.


Om du ønsker å skifte ut flisene, bør du kontakte en flislegger. Husk også at i mange tilfeller vil du måtte involvere en rørlegger når du skal pusse opp badet, spesielt om baderomsoppussingen er mer enn kun en overflatebehandling. Hvis du vil bytte ut eller reparere fliser på badet, bør du derfor hente inn en rørlegger slik at du er sikker på at du ikke får uforutsette skader som kan føre til lekkasjer eller råte.


Du kan lese mer om flislegging her


Fjerning av maling, tapet eller strie

Hvis du skal fjerne maling, tapet eller strie kan det være lurt å kontakte en håndverker.


Vær bevisst på at eldre malingstyper kan inneholde bly og andre kjemikalier som kan være skadelig for både deg og miljøet. Det kreves derfor gode rutiner for både fjerning av maling og limrester, og dersom avfallet er miljøskadelig skal dette leveres til et godkjent deponi. Husk å bruke maske dersom du skal gjøre dette selv!

Finn malerbedrifter på Mittanbud

Finn malerbedrifter på Mittanbud


Se andre malerjobber som er lagt ut på Mittanbud:Les andres evalueringer av malere på Mittanbud:

Maling

Veldig høy kvalitet på arbeidet. Hyggelig og ryddig. Anbefales

Kjell-Aage, Bærums Verk om Pro Hånd Gorbacevskij

Sep, 2023

Maling av stue/kjøkken

Brukte firma til maling av kjøkken og stue. Veldig fornøyd med jobben som ble gjort. De var nøye, effektive og ryddige. Fikk en god pris og de var svært hyggelige å være i kontakt med. Anbefales.

Ingrid A, Haugesund om Stan Hus Og Hage

Sep, 2023

Ønsker pristilbud maling av hus Stavanger.

Arbeidet ble gjennomført som avtalt, til den beste prisen av de tilbudene vi fikk inn. De to veggene på huset som ble avtalt malt ble vasket, grunnet og malt to strøk, slik avtalen var. I ettertid har jeg sett noen tynne malingstriper på vindue...

Frode, Stavanger om Maler Og Bygg Alibrahim

Sep, 2023

Publisert 30. jan. 2023, 19:36

Oppdatert 06. sep. 2023, 11:48

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.