Trenger du en maler?

Planlegger du å pusse opp, og trenger en maler? Ved å bruke profesjonelle malere vil du få flotte og langvarige resultater. Legger du ut jobben på Mittanbud kommer du i kontakt med dyktige malere i ditt område!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du en maler?

Planlegger du å pusse opp, og trenger en maler? Ved å bruke profesjonelle malere vil du få flotte og langvarige resultater. Legger du ut jobben på Mittanbud kommer du i kontakt med dyktige malere i ditt område!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Vanlige prisdrivere for arbeid utført av maler


Totalkostnaden av å benytte en maler vil avhenge av flere ting. Den viktigste faktoren som påvirker prisen er hvor mange arbeidstimer som går med for å få jobben tilfredsstillende utført.


 • Antall kvadratmeter som skal overflatebehandles
 • Antall lag med behandling
 • Forarbeid før maling (fjerning av maling, tapet eller lim, rengjøring og grunning - evt. også å teipe vinduer, hindre søl eller flekker på andre overflater)
 • Innkjøp og valg av materialer (mengde og kvalitet)
 • Bruk av stillas (leie, montering og demontering)
 • Spesialutstyr (leie eller slitasje)
 • Hvilken type malertjenester du har behov for (sprøytemaling krever for eksempel spesialutstyr og mer tildekking av områder som ikke skal behandles)


Hvilke malertjenester kan du få hjelp med via Mittanbud?


Når du skal male noe vil det alltid lønne seg å bruke et profesjonelt malerfirma. De har riktig utstyr, erfaring og kompetanse for å gi det beste sluttresultatet. Du får også mer effektiv gjennomføring av arbeidet, og et resultat som varer lenge.Her er noen eksempler på vanlige malertjenester folk trenger hjelp til:


 • Male hus
 • Male fliser
 • Fasademaling
 • Male tak
 • Maling av gulv
 • Maling av innvendige vegger
 • Male utendørs
 • Male gips og male mur
 • Male innendørs
 • Male trapp
 • Kalkmaling


Når trenger du en maler?


Det er ikke noe krav om at en erfaren maler må til for å kunne male eller overflatebehandle vegg hverken ute eller inne. Men det er enkelte behandlinger du allikevel burde sette ut til profesjonelle. Maling og annen overflatebehandling av overflater eksponert for vær og vind er ett slikt eksempel hvor feil valg av overflatebehandling eller mangelfull kvalitet på utførelse kan bli en dyr affære.Sluttresultatet vil som oftest også bli bedre ved å hente inn eksperter, spesielt om du ikke selv har mye erfaring. En faglært maler har også inngående kunnskap om ulike underlag som for eksempel treverk, betong, gips, tegl og metall, og hvordan de fungerer sammen med forskjellige behandlinger. De er også særdeles dyktige på restaureringsarbeider for overflater.Malere er som regel også langt mer effektive på å få jobben gjort, spesielt når sluttresultatet skal bli fint. For eksempel å få tapetskjøter (spesielt med mønster) til å overlappe penest mulig - samt også å få til gode hjørner og kanter.I tillegg har de også erfaring med malerteknikk som gjør de effektive uten at det går på bes samt selvfølgelig også godt utstyr for å kunne jobbe mest mulig effektivt.Ulike malertjenester i hjemmet


Noen ganger trenger du en maler til mindre omfattende prosjekter, som er mer konkrete og spesifikke. Dette kan for eksempel være å male et spesifikt rom eller gi en annen overflatebehandling som kalkmaling enkel overflate. Andre ganger er malere en del av et større oppussingsprosjekt sammen med andre håndverkere.


Profesjonelle malere har god kunnskap om hva som må til underveis i et maleprosjekt, fra start til slutt. Dette inkluderer ting som forarbeid, riktig verktøy og grep som gir et holdbart resultat.

Dersom malingsarbeidet krever mye grunnarbeid og forberedelser kan det fort bli en større jobb. Om veggen for eksempel har skader, gammel tapet som må fjernes, eller om den ikke har nødvendig grunning, vil en profesjonell maler gjennomføre nødvendige forberedelser før veggen skal males.Male utvendig


En utendørs malejobb vil i stor grad styres av vær og sesong. Både når det gjelder tidspunkt for når du bør gjøre det, og hvilke forberedelser som trengs.Det er derfor viktig å snakke med en maler god tid i forveien for et utendørs prosjekt, slik at det kan settes av tid til å male mens det er mest mulig oppholdsvær og ikke for vått ute. En faglært maler vil også vite hva slags maling som er mest hensiktsmessig å bruke for akkurat din bolig.
Nymalt stue i leilighet med lyseblå vegger og sofa.

Å male eller tapetsere er en enkel måte å oppgradere hjemmet på


Male innvendig


Å male innvendig kan bety mange ulike ting. Vanlige prosjekter innendørs inkluderer:- Male gulv

Gulvet utsettes for kraftigere slitasje enn mye annet i hjemmet. Når du skal male gulv må du derfor ha materialer og maling som tåler denne påkjenningen.Snakk med en fagperson slik at du får hjelp med å velge maling som er egnet for gulv, og som passer til gulvtypen. Da unngår du at malingen flasser av og slites vekk igjen.- Male karmer og lister

Å male karmer og lister er vanligvis en del av andre oppussingsprosjekter, med mindre du velger listefritt. Karmer og lister trenger noen ganger ekstra slitesterk maling for å unngå skrapemerker. Husk på at om du har stukkatur som skal males, krever det ekstra kunnskap om teknikk for å bevare detaljene.- Male trapp

En trapp utsettes for mye slitasje, i tillegg til at den har mange vinkler, kriker og kroker. Når du skal male trappen bør du derfor bruke en profesjonell maler som har et godt øye for detaljer, og vet hva som skal til for å få et pent og varig resultat.- Male vegger

Vegger er ofte det enkleste å male, men selv her er det mye å tenke på før du setter i gang. Husk at alle overflater krever skikkelig grunnarbeid først, og at valg av maling har mye å si. Ulike rom vil kreve ulik type veggmaling, og fargevalg er avgjørende i kombinasjon med naturlig lysinnslipp og størrelsen på rommet.


En profesjonell maler vil hjelpe deg med fargevalg og andre detaljer som er vanskelig å gjennomføre på egenhånd. Om du for eksempel ønsker kanter langs vegg og tak som ligner lister, eller detaljer med ulike overganger og skiller mellom farger.

- Male kjøkken

Du behøver ikke skifte ut alle frontene om du vil fornye kjøkkenet ditt. Maling kan ofte være nok for å endre uttrykket og stilen. Det er for eksempel populært med sprøytemaling av kjøkkenfronter, fordi det gir en jevn og glatt finish. Husk å spørre malerne du vurderer om de har riktig utstyr til en slik type jobb.


Kjøkkenet har også andre behov når det gjelder maling enn øvrige oppholdsrom. På grunn av for eksempel fett og damp vil overflater på kjøkkenet fortere bli flekkete eller slites. Derfor må malingen til kjøkkenet være tilpasset slik slitasje og bruk.

- Male fliser

Fliser kan være kostbart å skifte ut. Dersom badet kun trenger en liten oppfriskning, kan du gå for å male flisene i stedet for å bytte dem ut.


Husk at fliser er utsatt for slitasje gjennom hyppig bruk og fukt, så det trengs god kunnskap om malingstype og forsegling for best resultat når du skal male fliser.

Om du ønsker å skifte ut flisene, bør du kontakte en flislegger. Husk også at i mange tilfeller vil du måtte involvere en rørlegger når du skal pusse opp badet, spesielt om baderomsoppussingen er mer enn kun en overflatebehandling. Hvis du vil bytte ut eller reparere fliser på badet, bør du derfor hente inn en rørlegger slik at du er sikker på at du ikke får uforutsette skader som kan føre til lekkasjer eller råte.- Fjerning av maling, tapet eller strie

Hvis du skal fjerne maling, tapet eller strie kan det være lurt å kontakte en håndverker.


Vær bevisst på at eldre malingstyper kan inneholde bly og andre kjemikalier som kan være skadelig for både deg og miljøet. Det kreves derfor gode rutiner for både fjerning av maling og limrester, og dersom avfallet er miljøskadelig skal dette leveres til et godkjent deponi. Husk å bruke maske dersom du skal gjøre dette selv!

Siste jobbene på Mittanbud til malere

Overflatebehandling vegger

1825TOMTER

Skal sette opp nytt kjøkken. Vi har fjernet kjøkken, tar av gammel tapet og fliser. Trenger sparkling, sletting av sponplatene før nytt kjøkken skal settes opp

Vaske og male hus

3187HORTEN

Vaske og male hus utvendig

Tapetsering av stue (25 m2 veggflate)

1639GAMLE FREDRIKSTAD

Tapetsering av liten stue med slette vegger. Vinyltapet mee struktur (striper).

Gipsplater i tak/vegger

1396BILLINGSTAD

Fjerne eksisterende vegg og takplater, erstatte disse med gips som sparkles og males. Gjenbruke eksisterende lister. Legge opp til skjult el-anlegg, Har behov for 7 dbl. stikk, 3 takpunkter, 1 dimmer. Det er i dag ledning langs gulvet og mange stikk. Vil også fjerne eksisterende peis. Stuen er ca. 30 kvm.

Ønsker pristilbud på maling av bygg

2849KAPP

Ønsker pristilbud på maling av bygg. Ønsker tilbud på maling av dette huset. 2 strøk. Mål på huset: Bredde langvegg: 16,20m. Høyde til gesims langvegg 5,68 Bredde gavlvegg 8,*skjult adressenummer*3 gjennomsnittlig høyde gavl *skjult adressenummer*,90m . Adressen er Bryggevegen *skjult adressenummer*, 2849 Kapp. Jobben skal utføres sommeren 2025.

Sprøytemale 250 kvm

7354VIGGJA

Det skal sprøytemales 125 kvm vegg og 125 kvm innvendig tak. Det er ferdig maskert.Siste evalueringer av malere
Maling og sparkling av rom på 10 kvm

Dyktig maler med fagbrev. Gav fornuftig pris på jobben. Resultatet var topp kvalitet!

Juni 2024
H

Halvard om Mesfun Abraha Malerfirma

Oslo
Maling av kjedet bolig

Bygg Konsept Og Snekker AS har utført en utmerket jobb på utvendig malerarbeid på bolig som som for få år siden ble malt med feil maling som resulterte i blærer på alle vegger. Resultat av denne jobb har gjort boligen i meget god stand igjen.

Juni 2024
T

Tommy om Bygg Konsept Og Snekker AS

Haslum
Innendørs maleoppdrag

Michal er svært pålitelig, har rask respons på henvendelser underveis i oppdraget og møter opp presis. Han har utført et arbeid som vi er svært godt fornøyde med! Særlig utfordrende tenkte vi det ville være å få til en pen overgang mellom tak og vegg, da dette er listefritt. Arbeidet ble utført med presisjon, uten problem, og vi kan varmt anbefale han videre. God pris, god dialog og god kvalitet på arbeidet. Arbeidet ble utført til avtalt tid, og med nøyaktighet som vi er svært fornøyde med.

Juni 2024
A

Astrid om MALER 4 DEG AS

Oslo
Malearbeid på enebolig

Det skulle være mulig å gi seks stjerner! Ryddig kommunikasjon, svært godt utført arbeide, effektiv og punktlig. Konkurransedyktig pris. Bruker sprøytemaling, dvs. veldig fin finish på overflaten. Anbefales.

Juni 2024
H

Hans Olav om SLØVIK ENTREPRENØR

Flekkerøy
Maling av hus utvendig, en farge, ett strøk samme farge.

Alt i alt leverte de bra. Noen misforståelser vedr farge, men dette ble tatt tak i og ryddet opp med en gang. Raske og effektive og prosjektleder er hyggelig, blid og god på kommunikasjon.

Juni 2024
E

Eigil Hoffman om Malervakt AS

Førde
maling av rekkehus

Veldig bra

Juni 2024
K

Kjell Ove om ROSU EUSEBIU-VASILE SEBY BERG

Loddefjord
Hagestue. 12 kvaderat .Nedvasking og maling

Helt greit.

Juni 2024
T

Trude om MALER OG BYGG ALIBRAHIM

Stavanger
Maling av stue og gang

Vi fikk malt stue med integrert bokhylle, trapp opp til 2. etg, seks dører, gang, samt vinduer og treverk på bad. Alt ble malt av vegger, tak og lister . Svært profesjonelt utført av effektive, pålitelige og nøye malere. God kommunikasjon både før oppstart og under gjennomføring. Anbefales.

Juni 2024
C

Catharina om KUNDENSBESTE AS

Oslo
Maling innendørs

Fornøyd med pris, resultat og hyggelige malere.

Juni 2024
V

Victoria om MALERFIRMA AUDRIUS & CO. AS

Skallestad
Oppussing stue + kjøkken + soverom

GBE har gjort renovering av nesten hele 1.etasje. De utmerker seg på alle punkter i jobben: Gjennomføring akkurat som planlagt, og samtidig fleksibel og rask med å løse saker som dukker opp underveis. Med Gzim har du en pålitelig arbeidsleder du kan kommunisere trygt med. Jeg kan absolutt anbefale disse.

Juni 2024
T

Thorbjørn om Gbe Bygg AS

Oslo
Øyna 12, 4812 KONGSHAVN

Godt utført arbeid. Alt har skjedd etter avtale. God kommunikasjon underveis.

Juni 2024
L

Leif Erik om FAM Bygg As

Kongshavn
Maling av tak i loftsstue og trappeoppgang

Han gjorde jobbe nøyaktig og pent.

Juni 2024
M

Målfrid om EMILS BYGG Alexandru Emil Bengescu

Gressvik
Skraping, vask og beising av terrasse

God dialog. Leverte som avtalt til avtalt pris. Fleksibel og hyggelig.

Juni 2024
J

Jørgen om EKSPERT MALERSERVICE IOANNIS GKEKAS

Oslo
Maling av hus

Bra utført arbeid. God ryddighet.

Juni 2024
W

William om KONGSTEINSGATA MALERSERVICE FERNANDO COSMIN HONDOI

Stavanger
Beising av hus og maling av vinduskarmer mv.

Effektive og flinke. Kan bare anbefales!

Juni 2024
S

Sindre om MALING & HÅNDVERKSMESSIG SNEKRING T.S MELINTE

Oslo
Male et soverom

Flink og proff maler!

Juni 2024
M

Mette om AGHA MALERI

Kattem
Maling vegger soverom

En god jobb. Effektivt og ryddig.

Juni 2024
C

Cecilie om Håndverksharmoni DA

Hamar
Montere gipsplater og sparkle

Kjapt og enkelt med god kommunikasjon

Juni 2024
H

Håvard om NB Bygg AS

Sande i Vestfold
Helsparkling og maling av vegg (ca 125 kvm)

Agnes og Balazs anbefales varmt ! De er positive, lett å kommunisere med, effektive og leverer høy kvalitet på arbeidet. De senket tak, monterte gips, helsparklet og malte vegger og tak i gang og kjellerstue. Vi er strålende fornøyd med resultatet 🤩 De var også veldig god på å rydde etter seg underveis.

Juni 2024
N

Nils-Erik om A & B MALERARBEID BERGEN

Ulset
Male trappeoppgang

Enkel å kommunisere med og veldig fornøyd med resultatet. Kan anbefales!

Juni 2024
S

Sondre om Sandu Buble

Kristiansand s
Male vinduer i gammel stil

Jobben var å male kun kittet på nye vinduer håndlaget i gammel stil. Malearbeidet ble utført svært nøyaktig. Ryddig og god kommunikasjon med ansvarlige i Sunde Bygg. Jobben ble utført med timelønn og estimert antall timer var korrekt.

Juni 2024
S

Signe Stølan om Sundebygg Pro AS

Stavanger
Sparkling og pussing av vegg

Superdyktig og perfekt resultat.

Juni 2024
A

Anders om Jåki Vaktmester Petkovic

Moss
Maling av tak

Møtte opp til avtalt tid, vasket og ryddet etter seg. Veldig fornøyd med resultatet av jobben.

Juni 2024
K

Khuram om Tak Fasade Sviklis

Skjetten
Wash, repair and paint the whole house

Very friendly, efficient and professional team. Great communication with the management team in discussing the requirements of the job. Job was carried out quickly to exactly how we wanted it.

Juni 2024
D

DAMEON om Sørvest Bygg

Sandnes

Slik velger du riktig maler

 • Den enkleste måten å finne den rette maleren på er å innhente flere tilbud og sammenligne dem. Bruk en tjeneste som Mittanbud og legg ut jobben, og svar på tilbudene du liker best.

 • Du bør invitere relevante malerfirmaer på befaring før du godkjenner et tilbud. Snakk med flere bedrifter om mulige løsninger for prosjektet ditt, og ta i mot tips og råd under en befaring.

 • Når du skal velge malerfirma, er det viktig å undersøke tidligere kunders vurderinger av arbeidet bedriften har gjort. Les gjennom malerfirmaet sine evalueringer, så får du et godt innblikk i hvordan de jobber og utfører prosjekter.

  På Mittanbud finner du evalueringer fra tidligere jobber på maleren sin profilside. Du bør også sjekke bedriftens økonomi. Dette kan du finne informasjon om på for eksempel proff.no eller purehelp.no.

  Vi anbefaler også at du alltid skriver en evaluering av håndverkeren etter at jobben er utført. Da hjelper du både bedriften og fremtidige kunder.

 • Alle seriøse håndverkere vil be om å få skrive kontrakt med kunden for prosjektet som skal utføres. Hvis du er usikker på hva en kontrakt skal inneholde, kan du lese mer om det hos for eksempel Forbrukerrådet.

 • Du bør alltid innhente flere tilbud fra ulike malerfirma som du kan sammenligne. Se gjennom tilbudet du har mottatt sammen med maleren, og sjekk at alt du har bedt om og snakket om på befaring er inkludert. Om du legger ut jobben på Mittanbud, kan du få flere tilbud og enkelt sammenligne dem.

 • Du bør alltid betale hvitt når du kjøper håndverkertjenester. Betaler du svart kan du miste garanti og reklamasjonsrett på arbeidet, og om det oppstår problemer kan forsikringsselskapet ditt nekte å betale for eventuelle skader. Husk derfor å skrive kontrakt, betale hvitt og aldri betale på forskudd.

Publisert 30. jan. 2023, 19:36

Oppdatert 31. mai 2024, 11:22

Hva koster en maler?

Gjennomsnittlig timespris (ink. MVA.) for malere på Mittanbud:

kr 480 - kr 790

Gjennomsnittlig totalpris for maleroppdrag lagt ut på Mittanbud:

kr 45 000

Også for borettslag og sameier


Mittanbud kan hjelpe borettslag og sameier med å finne dyktige håndverkere for små og store prosjekter!


Les hvordan vi kan hjelpe borettslag og sameier her