Skal du bygge terrasse eller platting?

Planlegger du å bygge platting eller terrasse, eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha en ny platting i hagen eller bytte ut gamle terrassebord: Hos Mittanbud finner du flinke håndverkere som kan hjelpe deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva koster det å bygge terrasse eller platting?

Prisen for å bygge en terrasse eller platting vil avhenge av størrelsen, hvilket materiale du velger og hvor mye grunnarbeid som kreves.


Vanligvis vil det koste mellom 15 000 og 80 000 kroner å bygge en terrasse eller platting, inkludert materialer og arbeid.
Omfang og kompleksitet

Dersom du skal bygge en terrasse eller platting vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av størrelsen og hvor mye grunnarbeid som må gjøres i forkant.


Vanligvis vil en håndverker bruke omtrent en dag på grunnarbeidet. Selve terrassen eller plattingen tar gjerne to-tre dager å bygge. Skal du i tillegg bygge for eksempel et terrassetak eller en trapp fra terrassen, må du regne med at det tar mer tid.


Om du skal pusse opp en terrasse eller platting vil omfanget og prisen påvirkes av hvor mye som må gjøres og hva slags arbeid som kreves.


Dersom prosjektet ditt er søknadspliktig, må du i tillegg betale for å få behandlet byggesøknaden din av kommunen. Du trenger ikke å søke for å bygge en platting. Skal du bygge terrasse vil du i mange tilfeller også være unntatt søknadsplikt, så lenge terrassen oppfyller de rette kravene.Håndverkere

Når du skal bygge en terrasse eller platting er det lurt å få hjelp av flinke håndverkere. Da kan du være sikker på at du oppnår resultatet du ønsker deg.


For å bygge en platting eller terrasse vil du vanligvis trenge en snekker eller tømrer. Om du skal legge terrassebeis vil du i tillegg ha behov for en maler.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen på en terrasse eller platting. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen, valg av materialer og overflatebehandling, og om det skal gjennomføres eventuelle tilleggsprosjekter.


Det er forskjell i kvalitet og pris mellom ulike tresorter og overflatebehandlinger. Uansett hva slags terrassegulv du ønsker, vil det være en god investering å velge et materiale av høy kvalitet som varer lenge. Det finnes også vedlikeholdsfrie terrassebord.


Dersom grunnarbeidet er krevende og det må brukes en maskin for å planere underlaget, vil dette øke prisen på prosjektet.Platting med peis utendørs.

En platting kan bygges ute i hagen, og fungere som familiens samlingspunkt!Bygge terrasse eller markterrasse

Dersom du har lyst til å utvide bruksarealet på tomten med et sted du kan sitte utendørs, kan du bygge en terrasse eller markterrasse ut fra huset. En terrasse kobler hagen til huset, og er gjerne opphøyet med noen trappetrinn ned til hagen. En markterrasse er bygget direkte på bakken.


Når du skal bygge terrasse eller markterrasse finnes det forskjellige materialer å velge mellom. Det vanligste er å bygge en terrasse i tre. Dette krever ofte mer vedlikehold enn om du bygger en terrasse i andre materialer, som for eksempel stein, betong, fliser eller kompositt.


Uansett om du skal bygge en terrasse eller markterrasse er det viktig å lage et godt fundament tilpasset underlaget på tomten din. I tillegg er det viktig å passe på at bjelkene ikke ligger rett på bakken, men har luft under seg slik at du unngår fuktskader. Ved å benytte dyktige håndverkere kan du være sikker på at både fundamentet og terrassen blir godt utført.


En terrasse er vanligvis ikke søknadspliktig, så lenge terrassen er inntil en meter høy og er forbundet med en bygning. Terrassen kan heller ikke stikke mer enn fire meter ut fra fasaden, og må ha minst en meter avstand til nabotomten.


Dersom du skal bygge rekkverk på terrassen kan dette være opptil 1,2 meter høyt uten å være søknadspliktig. Du kan også sette opp et terrassetak på inntil 15 kvadratmeter uten byggesøknad.Pris for terrasse eller markterrasse

Hva en terrasse eller markterrasse koster vil avhenge av størrelsen, valg av materialer, hvor mye grunnarbeid som kreves, og om du skal gjennomføre eventuelle tilleggsprosjekter.

Prisen for en terrasse ligger vanligvis mellom 15 000 og 80 000 kroner, inkludert materialer og arbeid. Ettersom terrassen må kunne tåle all slags vær, er det lurt å velge materialer av høy kvalitet.


Vedlikeholdsfrie terrassebord vil normalt koste mer enn materialer som må etterbehandles regelmessig. Du vil likevel kunne spare inn kostnadene over tid, ettersom du slipper å betale for olje eller terrassebeis.


Dersom du skal bygge terrasse eller markterrasse på et krevende underlag, kan det hende du blir nødt til å leie inn en maskin for å planere området. Dette vil øke prisen på prosjektet. Det samme gjelder om du har telefarlig grunn på tomten, hvor du er nødt til å grave dypere og markisolere før du kan bygge terrassen.


Om du må søke om byggetillatelse for å bygge terrassen eller markterrassen, må du regne med at søknadsprosessen vil føre til ekstra kostnader.Nye regler for bygging av platting og terrasse


1. mai 2021 kom det nye regler rundt byggetillatelse av platting og terrasse. Her er en kort oversikt over de nye reglene:

  • bygging av terrasse og platting på inntil 1 meter over bakken er fritatt for søknadsplikt
  • terrassen må være maks 1 meter fra naboens grense og tilknyttet en bygning
  • terrassen kan ikke stikke ut mer en fire meter fra bygningen
  • rekkverket kan være maksimalt 1,2 meter
  • plattingen eller terrassen kan ikke være overbygd

Dette innebærer en økt fleksibilitet for huseiere som ønsker å bygge platting eller terrasse, gitt at de følger reglene nevnt ovenfor.
Men det er viktig å merke seg at du som bygger er ansvarlig for å følge regelverket. Derfor er det viktig å sjekke kommunes reguleringsplan for din spesifikke tomt. Dette finner du på kommunens nettsider.

Se endringen i byggesaksforskriften hos Lovdata her.Bygge platting

Dersom du ønsker et utegulv i solen, kan du bygge en platting i hagen. Ordet platting brukes om terrasser som er under 0,5 meter høye, og trenger ikke ligge inntil husveggen. En platting er bygget direkte på mark.


Om du skal bygge en platting kan denne bygges i mange forskjellige former, størrelser og materialer. Det vanligste er å bygge en treplatting, men du kan også lage en steinplatting eller betongplatting.


Hvor en platting bør stå avhenger av hva slags solforhold du liker, hvilken utsikt du ønsker fra plattingen og plassering med tanke på naboer.


Når du skal bygge en platting på plenen er det viktig med et godt fundament tilpasset underlaget på tomten din. I tillegg er det viktig å passe på at bjelkene ikke ligger rett på bakken, men har luft under seg slik at du unngår fuktskader. Ved å benytte flinke håndverkere kan du være sikker på at både fundamentet og plattingen blir godt utført.


En platting vil vanligvis ikke være søknadspliktig, så lenge kommunen du bor i ikke har spesielle begrensninger.Det er også pent med steinheller i hagen. Det gir et organisk preg.


Pris for platting

Hva en platting koster vil avhenge av størrelsen, underlaget plattingen skal bygges på og hvilke materialer du ønsker å bruke.


Prisen for en platting ligger vanligvis mellom 15 000 og 80 000 kroner, inkludert materialer og arbeid. Ettersom plattingen må kunne tåle all slags vær, er det lurt å velge materialer av høy kvalitet.

Skal du bygge en treplatting vil det rimeligste alternativet være trykkimpregnerte terrassebord. Disse krever imidlertid hyppigere vedlikehold enn andre materialer. Det kan derfor være en god investering å velge et materiale av høyere kvalitet.


Normalt vil vedlikeholdsfrie terrassebord koste mer enn materialer som må etterbehandles regelmessig. Du slipper likevel å betale for olje eller terrassebeis, og vil derfor kunne spare inn kostnadene over tid.


Om du skal bygge en platting på et krevende underlag, er det mulig du blir nødt til å leie inn en maskin for å planere området. Du vil da trenge en maskinentreprenør, som vil øke prisen på prosjektet. Det samme gjelder om du har telefarlig grunn på tomten, hvor du er nødt til å grave dypere og markisolere før du kan bygge plattingen.Les også: Slik får du terrassen sommerklar

Andre typer terrasse- og plattingprosjekter

Når du skal bygge terrasse eller platting vil det ofte være andre ting du trenger i samme forbindelse, som et terrassetak eller en trapp. Har du allerede en platting eller terrasse, er det viktig at du passer på å gjennomføre jevnlig vedlikehold.Terrassetak, levegg, rekkverk og trapp

Om du skal bygge en terrasse eller platting er det flere andre prosjekter du kanskje vil gjennomføre samtidig. Dersom du vil sitte skjermet mot sterk sol eller regn kan du bygge en terrasse eller platting med tak, for eksempel en pergola. Ønsker du å skjerme terrassen eller plattingen mot vind eller innsyn, kan du bygge en terrasse eller platting med levegg.


Dersom det er en høydeforskjell fra terrassen eller plattingen og opp til huset, eller ned til hagen, vil du trenge en trapp. Er det bratt ned fra terrassen, kan du sette opp et rekkverk.


Overbygget platting eller terrassetak

Plattingen kan også overbygges, for en enda lunere følelse. Hva med å plante klatreplanter som kan gro over plattingen?


Vedlikehold og oppussing av terrasse og platting

For at plattingen eller terrassen din skal holde seg best mulig, er det viktig å vedlikeholde gulvet jevnlig. Det er anbefalt å vaske terrassen hvert år, gjerne på våren. Da vil den vare lengre, og du får et fint terrassegulv til sommeren.


Om du har en platting eller terrasse i tre bør denne etterbehandles med olje eller terrassebeis omtrent annethvert år. Hvor ofte du bør olje eller beise avhenger av værforholdene der du bor, og hvor mye du bruker terrassen eller plattingen. Dersom du ønsker å minimere vedlikeholdet bør du velge vedlikeholdsfrie terrassebord.


Har terrassegulvet blitt slitt og flisete kan du slipe terrassen for å gi den nytt liv. Dersom terrassebordene har sprekker, er råtne eller om skruene har begynt å komme opp, er det på tide å legge nye terrassebord.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å bygge terrasse eller platting
Trebygning AS logo
Trebygning AS
Gladengveien 15C, 0661 Oslo
4.9(14)

Siste evaluering

Oppsett av levegger på terrasse

"Flinke, punktlige og arbeidsomme Anbefales"

A

Andrea

Oslo, feb. 2024

Les flere evalueringer om Trebygning AS

ALNAJJAR MALING & BYGG SERVICE logo
ALNAJJAR MALING & BYGG SERVICE
Oslo, 1157 Oslo
5.0(19)

Siste evaluering

Parkering for 4 hjuls moped (handicap)

"Arbeidet var greit utført, prisen litt for høy"

J

Jan Olav

Oslo, feb. 2024

Les flere evalueringer om ALNAJJAR MALING & BYGG SERVICE

BBT Szczepowski
Havnegata 30, 3040 Drammen
4.6(9)

Siste evaluering

Skifte terrassebord på to terrasser: 9 m2 og 3,5 m2

"Arbeidet ble utført på en tilfredstillende måte og med en god pris."

G

Gunvor

Asker, jan. 2024

Les flere evalueringer om BBT Szczepowski

Zbygg Service AS logo
Zbygg Service AS
Skausnaret 4C, 1262 Oslo
4.9(10)

Siste evaluering

Bistand med å bygge platting

"Anbefales på det sterkeste!"

T

Torgeir

Oslo, jan. 2024

Les flere evalueringer om Zbygg Service AS

KH Smerat
Nysletvegen 2, 1929 Auli
4.5(8)

Siste evaluering

Fjerning av gammel trapp av betong/rekkverk i tre

"Khalil er hyggelig, serviceinnstilt og pålitelig. Vi måtte utsette oppdraget vårt flere ganger pga forsinket leveranse av ny trapp, men Khalil var både tålmodig og løsningsorientert og hadde mulighet til å utsette jobben. God kommunikasjon hele veien, og godt utført arbeid med pigging av utvendig trapp i armert betong. Vi anbefaler Khalil og benytter ham gjerne igjen!"

E

Eli

Nittedal, jan. 2024

Les flere evalueringer om KH Smerat

Vis flere selskaper

Se andre jobber som er lagt ut på Mittanbud

Bygge terrasse

4013STAVANGER

Ønsker å bygge en enkel terrasse mellom 3 vegger, ca 4 x 2 meter, samt kort trapp og reparasjon av gjerde.

Skifte vindu og bordkle på vegg og altan

8445MELBU

Ønsker hjelp til å skifte et vindu og bordkle på en vegg, samt rette opp bjelke under altan. Skal også skifte dekke, rekkverk og trapp på altan side. Eventuelt trapp og dekke på fronten av huset.

legge membran på takterasse som har lekkasje (sameiet)

0657OSLO

i takterassen i 4.etasje er det en lekkasje, slik at det har kommet vann ned i taket til leiligheten under. Takterassen er gammel, og trenger mest sannsynlig en membran, eller lignende sluk til takrenne ble skiftet i 2021

Montere terrassebord

1655SELLEBAKK

Ønsker tilbud på montering av ca. 60 m2 terrassebord (28x120) som himling under terrasse (ståhøyde). Terrassebord er kjøpt inn og ønsker kun tilbud på selve jobben. Sender bilder på forespørsel.

Sette opp to levegger/innsynsvern

0493OSLO

Terrassen vår går i hele husets bredde, men er litt vindutsatt og med innsyn fra vei. Tenker at en levegg på hver side gjør susen. Tenker ikke hele terrassens lengde, men ca der vi sitter. Et par/tre meter kanskje. Har ikke detaljplan, men tenker horisontal topp i starten, og så fallende før avslutning. På husets venstre side blir det en liten knekk og 90-grader, noe som vil stabilisere. Usikker på løsning på den andre siden. Håper dermed på hjelp til å tenke litt, i tillegg til å sette opp Huset er i MøreRoyal, og det bør nok leveggen være også.

Rive/bygge platting (ca 20 m2)

1361ØSTERÅS

Terrassebordene på den gamle plattingen er klare for utskifting. Oppdraget går ut på å erstatte dem og eventuelt også bjelkelaget. Gi gjerne pris på å frakte vekk gamle materialer. Ønskes gjennomført i slutten av april/starten av mai.


Se evalueringer på jobber fra Mittanbud
Div utbedringer hytte. Rive peis og pipe.

Helt topp på alle måter.

Mars 2024
H

Henry Olav om MUR OG PEIS ARSLANI

Fagernes
Terrasse

Veldig godt gjennomført arbeid. Kommunikasjonen har vært kjempe under hele prosessen. Veldig fornøyd med å velge Brusaralt AS til dette prosjektet.

Feb. 2024
g

geir om Brusaralt AS

Kolltveit
Grave opp liten hage/ klargjøre for platting/lage en liten støttemur granitt.

Etter avtale

Feb. 2024
C

Christer om Kenaj as

Slependen
Ny plen og steinlegging

God kommunikasjon, høy kvalitet på utført arbeid. Fornuftig pris og i henhold til avtalt tid. Alt i alt veldig fornøyd.

Feb. 2024
D

Dag om GRAVE MESTER JAN KLIN

Gjettum
New terraces, stairs etc.

Utførte godt arbeid til rett tid, kvalitet og pris.

Feb. 2024
S

Svein om MARTIBYGG M. MAJERCZAK

Bergen
Terrasse/platting

Bra

Feb. 2024
G

Gavin om F&S Bygg AS

Skjetten
Bakgård - platting/terrasse

Vi er utrolig fornøyde med jobben TM Byggservice gjorde for oss! Profesjonelle og pålitelige gutter som stod på i all slags vær, og kom med løsninger vi ikke hadde tenkt på. Og resultatet, det ble bedre enn vi hadde håpet på! God kommunikasjon gjennom hele prosessen og gode priser! Vi kommer med stor sannsynlighet til å bruke disse igjen, må bare finne et nytt prosjekt først :)

Feb. 2024
S

Silje om TM BYGGSERVICE AS

Stavanger
Markterrasse hytte

GP Snekkerservice gjorde en meget god jobb, kommunikasjonen var god, de jobbet raskt og effektivt og resultatet ble veldig bra. Jeg kan anbefale GP Snekkerservice på det varmeste.

Feb. 2024
A

Ann Helen om GP SNEKKERSERVICE AS

Oslo
Bygge utetrapp

Veldig bra utført arbeid til en god pris!

Feb. 2024
S

Stian om SN Construction AS

Fjerdingby
Platting i betong med skifer + steintrapp

Veldig fornøyd!

Feb. 2024
A

ANNECKE om GAUPERÅ NATURSTEIN AS

Hosle
20 kvm platting + benk

Mikael og sitt team bygde en ny 20 kvm platting med skillevegger i hagen vår. Jobben ble utført på en utmerket måte, med kvalitet hele veien og med mye fokus på detaljer! TSM anbefales 👍 Iver & Kim

Feb. 2024
I

Iver Antoine om TSM Service Kolasiewicz

Oslo
Legging av terrassegulv på flatt terreng

Veldig hyggelige håndtverkere. Kreative, pålitlige og leverer til rett tid til avtalt pris. Anbefales!

Feb. 2024
T

Thor-Erik om Healy Builds AS

Oslo


Publisert 30. jan. 2023, 13:48

Oppdatert 23. feb. 2024, 08:07

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud