Skal du pusse opp eller bygge trapp?

Planlegger du å bygge ny trapp eller pusse opp den du har? Uansett om du skal ha ny trapp inne eller ute – Mittanbud har dyktige håndverkere som kan hjelpe med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva koster det å bygge ny trapp?

Prisen på en ny trapp vil avhenge av størrelsen, hva slags materiale og type rekkverk du velger, og hvordan trappen er konstruert. Vanligvis vil en ny trapp inne koste rundt 50 000 kroner, men prisen kan variere fra 10 000 kroner til 150 000 kroner.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal bygge trapp vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av størrelsen og hvordan trappen er konstruert. Dette vil også påvirke den endelige prisen på trappen. Vanligvis vil en trapp kunne monteres i løpet av en dag.


Skal du pusse opp en trapp vil prisen påvirkes av trappens størrelse, materialvalg og hvor mye arbeid som må gjennomføres.


Om du ønsker å gjennomføre eventuelle tilleggsprosjekter som å legge til rette for oppbevaring under trappen, vil dette også påvirke den endelige prislappen. Plassbygde skap eller skuffer vil kreve ekstra arbeidstimer og skreddersøm, noe som er mer kostbart.Håndverkere

Når du skal bygge eller pusse opp en trapp er det lurt å få hjelp av dyktige fagfolk så du kan være sikker på at trappen oppfyller alle krav, og at du oppnår resultatet du ønsker deg.


For å lage en trapp vil du vanligvis trenge en snekker, og en maler dersom trappen skal males. Hvis du ønsker å legge teppe i trappen, vil du i tillegg ha behov for en gulvlegger.


Dersom du skal mure en trapp eller støpe den i betong, vil du trenge en murer eller en håndverker med kompetanse innen betongarbeid.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen på en trapp. Noen vanlige prisdrivere er trappens størrelse og form, samt hvordan trappen er konstruert. I tillegg er valg av materiale, overflatebehandling og gelender avgjørende.


De billigste trappene er gjerne enkle byggesett-trapper i et mykt treslag som furu, mens trapper i for eksempel eik eller ask koster mer. En glass- eller ståltrapp, samt skreddersydde løsninger og designtrapper, vil også være betraktelig dyrere.


Hvit trapp med trinn og gelender i lyst treverk, en grønn plante står på gulvet.

En velholdt trapp gir et godt inntrykk av boligen.


Ulike trappeprosjekter

Det finnes mange ulike måter å bygge trapp på, og du kan bygge trapp på flere steder – både ute og inne. Dette er de vanligste trappeprosjektene, og det du må vite om dem.Bygge trapp inne

Om du skal bygge ny trapp innendørs finnes det mange varianter å velge mellom, avhengig av hvor i huset trappen skal bygges og hvor mye plass du har tilgjengelig. I tillegg må trappen være god å gå i, og passe til interiøret i boligen.


Du kan velge mellom alt fra en vanlig repostrapp til en spiraltrapp eller plassbesparende trapp, og fra moderne trapper til et mer klassisk uttrykk. Det er vanligst med trapper laget av tre innendørs, med ulike overflatebehandlinger.


Du kan også få trapper i andre materialer som stål eller glass. Det finnes regler for hvor høye og dype trinnene i en trapp i et nytt hus skal være, samt krav til frihøyde, bredde og rekkverk. For å sikre at trappen følger alle krav og retningslinjer er det lurt å få hjelp av erfarne fagfolk.Bygge trapp ute

Dersom du skal bygge utetrapp er det viktig at den tåler vær og vind, samtidig som den er solid bygget og sikker å gå i. Enten du trenger en trapp fra terrassen og opp til huset, eller skal bygge trapp i en skråning, er det viktig at den kan motstå for eksempel frost.


En trapp utendørs er ofte konstruert litt enklere enn en trapp inne, for eksempel uten dekor, men du bestemmer selv hvor komplisert eller enkel trapp du skal ha. Både tretrapper, betongtrapper og trapper i mur eller stein er vanlige valg utendørs.Pusse opp trapp

Om du har en slitt eller gammel trapp er det mange forbedringer du kan gjøre med hjelp fra dyktige håndverkere. Oppussing av trapp involverer ofte å beise eller male trappen, legge eller fjerne teppe, eller montere trappefornyer eller nytt rekkverk.


Avhengig av hvor mye du ønsker å endre og hvilke materialer du bruker, vil prosjektet variere i både pris og omfang.Oppbevaring under trapp

Når du først skal pusse opp trappen eller bygge ny, kan det også være lurt å se på om du kan bruke det ekstra arealet under trappen til noe smart.


Befinner trappen seg i inngangspartiet er en garderobe under trappen en praktisk og plassbesparende løsning. Du kan også få snekret spesialtilpassede hyller for oppbevaring av bøker, eller gjøre om plassen til en arbeidsplass eller lekerom for barna.
Publisert 01. feb. 2023, 15:13

Oppdatert 26. feb. 2024, 10:02

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Kom i gang