Graf med normalfordeling

60 000 kroner - 200 000 kroner

Hva koster det å støpe grunnmur eller såle?

Prisen på grunnmur avhenger av en rekke faktorer, men i gjennomsnitt koster det omtrent 130 000 kr å støpe grunnmur eller såle. Du kan få det så billig som 60 000 kr, men noen ganger kan det koste opp mot 200 000 kr. Her skal vi se nærmere på de ulike faktorene som påvirker prisen på såle eller grunnmur.

Kom i gang her

Ulike løsninger for å støpe grunnmur eller såle

Budsjettet er en viktig del av byggeplanleggingen, og det er mange som lurer på hva det koster å støpe grunnmur eller såle. Det er helt essensielt for resten av bygningen at du har et bra og solid fundament på plass, godt egnet for både grunnforholdene og det nordiske klimaet. Det er viktig å legge en god plan for hvilken såle som passer best for deg og hvor mye det koster.

Prisen på å støpe grunnmur eller såle kan variere stort

Størrelsen på bygget har svært mye å si for prisen. Det kan være betydelige prisforskjeller mellom å støpe grunnmur til en stor enebolig og til en liten garasje. Du bør allikevel få hjelp fra fagfolk når du skal støpe grunnmur eller såle til noe som er større enn en bod. Arbeidet kan være svært komplisert, og må utføres på en grundig måte.

Det kan dessuten dukke opp uforutsette hindringer som påvirker prisen. Noen ganger oppdages ikke krevende grunnforhold før entreprenører setter i gang med å grave. Pristilbudet vil derfor være basert på de forholdene som oppdages under befaringen. Det lønner seg å be om å få alle ekstrautgifter dokumentert skriftlig underveis i prosjektet, slik at du har god kontroll og dokumentasjon på hva sluttregningen blir.

I enkelte tilfeller kan det lønne seg å teste jorden og berggrunnen på tomten. Du må betale ekstra for disse undersøkelsene, men det kan være til god hjelp når du skal bygge grunnmur. Du kan også unngå en del unødvendige forsinkelser ved å gjøre grundige undersøkelser i forkant. Spør gjerne en erfaren entreprenør om råd og hjelp. Du bør også sjekke om du må søke om byggetillatelse og hva det eventuelt koster å søke. Du kan finne relevant informasjon på nettsiden til kommunen din.

Les mer om grunnarbeid her.

Hvilken type grunnmur du velger kan påvirke prisen

Prisen varier naturlig nok etter hvilken type såle eller grunnmur du velger å bygge. De ulike grunnmurene trenger forskjellige mengder materialer og arbeidsinnsats. Enkelte grunnmurer er ikke like godt egnet for kaldere klima, og du bør høre på anbefalingene til erfarne entreprenører.

Det finnes mange forskjellige typer grunnmurer, men de fleste regnes som enten grunne eller dype. Et dypt fundament koster som regel mer enn et grunt siden det tar lengre tid, skaper mer arbeid og krever mer materialer. I tillegg benyttes dype grunnmurer ofte i krevende forhold, for eksempel i bratte bakker eller i områder som er utsatt for oversvømmelser.

Grunne fundament er et rimeligere alternativ, siden det kan plasseres bare én meter under bakken. Dersom terrenget og klimaet tillater det, kan du presse ned prisen på grunnmur ved å velge denne typen. Du trenger ikke å grave så mye, og du trenger heller ikke så mye materialer. Du trenger heller ikke så mye betong for å lage fundament av påler. Vekten på huset hviler da på betongpåler med bærebjelker mellom seg. Pålene forsterkes ytterligere med armeringsjern.

Andre ganger graves det grøfter som fylles med sement, betongblokker og armeringsjern. Dette er et bra valg for kaldere klima, ettersom fundamentet er meget sterkt og tåler godt endringer i jorden. Du må være obs på at mengden sement og betongblokker kan påvirke prisen på grunnmuren. Spør gjerne entreprenøren hva som anbefales og prisen på de ulike løsningene.

Velg riktig entreprenør for å få god pris på såle

Grunnmuren bør bygges av erfarne fagfolk med gode referanser. Du bør velge en entreprenør som kan tilby både høy kvalitet og en fornuftig pris. Dersom pristilbudet virker for godt til å være sant, bør du sjekke opp i selskapets referanser og godkjennelser.

  • Sjekk hva som er inkludert i prisen
  • Sørg for at alle nødvendige godkjenninger er på plass

Husk at du bokstavelig talt legger grunnlaget for resten av prosjektet. Du kan spare deg for mange frustrasjoner og problemer ved å sikre at du får en solid og god grunnmur, egnet for grunnforhold og terreng. Vi kan hjelpe deg med å finne frem til den best egnede bedriften for nettopp ditt prosjekt med utgangspunkt i ditt budsjett.

Les også: «Føles grunnmuren fuktig? Da er det på tide å drenere boligen».

Be om befaring og pristilbud fra flere entreprenører

Det lønner seg å hente inn pristilbud fra flere entreprenører. Det anbefales å få pristilbudet skriftlig. Hvis du vil ha mest mulig oversikt over alt av kostnader, bør du være tydelig på dette når du snakker med entreprenørene.

Du bør også være mest mulig detaljert når du sender dem prosjektbeskrivelse. Det er derimot umulig å gi et endelig pristilbud før befaring.

Finn ut hva det koster å bygge såle

Vi hjelper deg med å få svar på hva det koster å bygge grunnmur eller såle. Som vi har nevnt tidligere, kan du laste opp beskrivelsen på Mittanbud. Deretter vil du få tilbud fra ulike håndverkere som er interessert i å gjøre jobben. Da er det opp til deg å velge ut hvem du vil ha befaring med.

Med et godt utvalg av dyktige håndverkere for hånden, er det en smal sak å bygge såle eller grunnmur. Send inn beskrivelsen i dag for å få en god pris på grunnmur eller såle.Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere. Start ditt byggeprosjekt for grunnmur eller såle i dag!