Skal du male hus?

Skal du male huset utvendig? På Mittanbud kan du få hjelp og uforpliktende tilbud fra fra dyktige malermestere når du skal male boligen.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du male hus?

Skal du male huset utvendig? På Mittanbud kan du få hjelp og uforpliktende tilbud fra fra dyktige malermestere når du skal male boligen.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å male et hus utvendig?

Prisen for å male et hus utvendig ligger vanligvis mellom 80 000 og 160 000 kroner. Totalkostnaden kan variere, og vil avhenge av blant annet størrelse på huset, antall strøk maling og selve kompleksiteten i maleprosjektet.Omfang og kompleksitet

Når du skal male hus utvendig er naturlig nok størrelsen på huset den viktigste faktoren på pris. Men det er også en del andre ting som påvirker prisen når du skal male et hus.


Først og fremst må du sørge for enkel tilgang til overflatene som skal males. Et hus på to eller tre etasjer vil kreve at du også leier stillas. Har du også mange vinduer og dører vil det kunne gjøre jobben mer komplisert.


Noen ganger er også lurt å gjøre små tiltak, forbedringer og reparasjoner på selve fasaden før du skal male. Du bør for eksempel bytte ut råtne bord eller bord som buler i kledningen før du maler kledningen.


Det er også viktig å huske på at i enkelte tilfeller kan maling av fasade være søknadspliktig. Dette kan skje hvis bygningens karakter endres, men du kan heldigvis gjøre en god del endringer og forbedringer før dette inntreffer. Om du er usikker på om malejobben på huset ditt er søknadspliktig, kan malermestere på Mittanbud hjelpe deg og veilede deg i ditt maleprosjekt.Håndverkere til maleprosjektet ditt

Det kan være lurt å bruke dyktige fagfolk når du skal male boligen utvendig. De har kompetanse og vet hvordan du får et godt resultat.


Faktorer som påvirker om malejobben går raskt og effektivt er for eksempel om det males på tørre og rene vegger Det kan også være lurt å behandle veggene på forhånd. Dette er ting som en faglært maler tar hensyn til.


En dyktig maler vet hvordan type forarbeid som kreves, og når det er mest ideelt å male. De har også god kjennskap til utstyr og verktøy som gjør det enklere å jobbe effektivt.


En erfaren maler eller malermester vet å unngå søl på allerede malte vinduskarmer, og hvordan de skal få et et bedre resultat i overgangene mellom for eksempel en vinduskarm og selve fasadeveggen.


Når et hus skal males utvendig er det også smart å ta hensyn til temperatur, klima og lokale forhold. Et hus ved kysten vil ha annen slitasje på kledning og fasade enn et hus som er mer beskyttet på innlandet. Dette vil en maler med lokalkunnskap kunne hjelpe deg med, slik at du velger maling som passer til påkjenningene fra vær og vind der du bor.


Skal du gjøre reparasjoner eller endringer på fasaden eller bytte bord i kledningen kan du få hjelp av en snekker.Dette kan øke prisen på maleprosjektet

Det anbefales alltid å legge minst to strøk med maling, og noen ganger er det også nødvendig med 3 strøk. Antall strøk maling vil øke kostnaden på maling for boligen.


Viser det seg at du også må bytte flere bord i kledningen før du kan male, vil det kunne øke prisen. Prisen vil da øke både på grunn av mer arbeid og kostnaden for materialer.


I tillegg kan sesong ha en innvirkning på prisen for maleprosjektet ditt. Når utesesongen starter rundt påske, blir ofte malere og andre håndverkere mer travle og opptatt.


Det betyr at det kan variere hvor mange malerbedrifter som står klare til å gi tilbud på jobben. Med færre tilbud kan prisen på prosjektet potensielt bli høyere. Når det er mindre konkurranse og det er flere flere tilbud å velge mellom vil prisen ofte justere seg etter dette.


August, september og oktober kan være gode alternativer til mars, april og mai, så lenge været holder seg stabilt. Spør gjerne en malermester om mulighetene til å male huset utvendig høst og vinter.
Dette må du ta hensyn til når huset skal males utvendig

Et oppussingsprosjekt hvor et hus skal males utvendig består av en del planlegging, valg og forberedelser før selve prosjektet kan utføres.Forarbeid og grunning før maling av fasade og fasadebord

Det er viktig å rengjøre, skrape bort løs maling og lage et jevnt underlag før huset males. Pass på at forarbeidet er gjort først, eller snakk med en maler og avtal at de gjør nødvendig vedlikehold før de maler huset ditt.Tenk gjennom hvilken farge du skal ha på huset

Stadig flere maler huset grått, men hvitt er fortsatt den mest populære fargen. Det er også viktig å ta hensyn til nabolag og naturen rundt når du velger farge. Det blir penere om fargen passer inn med fargene på resten av husene i nabolaget. Om du velger en utradisjonell farge som bryter med uttrykket til resten av nabolaget, kan det hende det tilsvarer en så stor fasadeendring av du må sende nabovarsel og søke først.


Ta hensyn til været

Tidspunktet for maleprosjektet og hvilken type maling du bør bruke påvirkes av været. En faglært maler vet hva som er de beste løsningene for akkurat din bolig og området du bor i.


Kontroller behovet for utskifting av kledning

Materialer og maling som er utendørs vil utsettes for slitasje, og noen ganger må deler av fasaden skiftes ut før du kan starte malejobben.Sjekk behovet for stillas

Det er ikke uvanlig å trenge et stillas når du skal male utendørs, spesielt om bygget er over flere etasjer. Snakk med håndverkeren om behov for stillas, og avtal om du skal ordne det selv eller om de sørger for stillas på egenhånd.Bruk riktig type maling

Det finnes ulike typer maling som er tilpasset klimaet der du bor. Malerfirmaet skal ha kunnskap om hva som passer best til boligen din.Kombiner flere utvendige prosjekter

Ofte er det naturlig å kombinere utvendig maling med en fasadevask eller en større fasaderenovering. Leie av stillas og annet større utstyr er kostbart, og det kan derfor være fornuftig å utføre annet vedlikehold samtidig. Snakk med håndverkerne når de er på befaring om hva som trengs i ditt prosjekt, før du setter i gang med å male.Publisert 31. jan. 2023, 21:31

Oppdatert 14. mars 2024, 08:55