Skal du isolere eller etterisolere?

Trenger du hjelp med å legge isolering, eller planlegger du å etterisolere ditt gamle hus? Enten du skal ha lydisolering, isolere en garasje eller etterisolere en yttervegg: Hos Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med isolering og etterisolering.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du isolere eller etterisolere?

Trenger du hjelp med å legge isolering, eller planlegger du å etterisolere ditt gamle hus? Enten du skal ha lydisolering, isolere en garasje eller etterisolere en yttervegg: Hos Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med isolering og etterisolering.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å isolere eller etterisolere?

Prisen på etterisolering eller isolering av hus avhenger av hvor du skal isolere, hva slags type isolering du trenger, hvordan type hus du har og om det finnes isolering i huset fra før.


I snitt ligger prisen på isolering på omtrent 2500 kroner per kvadratmeter, men prisen kan variere mellom 2000 og 4000 kroner per kvadratmeter. Prisen inkluderer da alle kostnadene knyttet til materialer og arbeid. Totalprisen for isolering kommer gjerne mellom 50 000 og 200 000 kroner, avhengig av hvor omfattende arbeidet er.


Å isolere boligen er som regel en lønnsom investering. Du vil kunne redusere varmetapet betraktelig, og kan derfor tjene inn utgiftene i løpet av noen år gjennom lavere strømregninger.Omfang og kompleksitet

Dersom du skal isolere eller etterisolere vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hvor mye som skal isoleres, og om du skal ha etterisolering innvendig eller utvendig.


Skal du bygge nytt er det enkelt å komme til med isolering der det trengs underveis i byggeprosessen. For å sikre at nye hus er energieffektive, finnes det krav til hvor mye isolering du trenger.


Om du skal etterisolere vil omfanget og tidsbruken avhenge av hvor komplisert isoleringsarbeidet er. Dersom du må fjerne taktekke eller rive vegger for å legge isolering, vil prosjektet bli betraktelig dyrere og mer omfattende.


Hva slags type isolering som brukes vil også påvirke hvor omfattende prosjektet blir. Isolering på rull eller plater kan i mange tilfeller gjøre det vanskelig å fylle ut hulrom og hjørner, mens spray- og blåseisolasjon er mer effektive løsninger.


Ved etterisolering av gamle hus kan isoleringen kreve tilleggsarbeid. Dette kan være utbedring av lekkasjer, eller fjerning og omlegging av rørledninger eller andre hindringer. Dette vil også påvirke den endelige prisen på prosjektet.


Det vil vanligvis ta rundt 4 til 6 uker å etterisolere en mindre enebolig, mens en større enebolig gjerne tar rundt 8 til 10 uker.
Håndverkere

Når du skal legge isolering eller etterisolering er det lurt å få hjelp av flinke fagfolk. For at isolasjonen skal bli så effektiv som mulig er det viktig at den blir lagt jevnt og helt tett. Ved å benytte dyktige håndverkere sikrer du at resultatet holder høy kvalitet og at du ikke må rette opp feil i ettertid.


For å isolere eller etterisolere vil du vanligvis trenge en snekker eller tømrer. Dersom du skal isolere taket, kan det hende at du i tillegg har behov for en taktekker.
Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for isolering og etterisolering av hus. Noen vanlige prisdrivere er husets størrelse og alder, type isolering, og hvor mye tilleggsarbeid som kreves for å få lagt isoleringen.


Den billigste typen isolering er som regel fiberglass på rull eller plater. Spray- og blåseisolasjon koster mer, men vil ha bedre effekt og kan derfor lønne seg i det lange løp.

Ulike isoleringsprosjekter


Isolere tak, gulv eller vegg

Skal du isolere taket er det flere måter å gjøre det på, og hva som lønner seg avhenger av forholdene til huset ditt. I tillegg til å redusere varmetapet og forbedre inneklimaet, kan isolasjon av tak bidra til å gjøre et kaldt loft om til beboelig areal.


Utvendig isolasjon av tak har vanligvis størst effekt, men innebærer også mer arbeid ettersom det krever at du må fjerne taktekke. Isolering av tak fra innsiden er også mulig, og kan være et alternativ dersom det er vanskelig å få lagt isolering på utsiden. Dette kan for eksempel være om du bor i en vernet bolig.


Isolasjon av gulv er først og fremst viktig i skiller mellom et oppvarmet og et uoppvarmet rom, som et kaldt loft eller kjeller. Dette vil senke oppvarmingskostnadene og gjør at du unngår kalde overflater. Mellom to oppvarmede rom handler isolasjon av gulv mer om lydisolering og brannsikkerhet.


Dersom du ikke er avhengig av at loftet skal holde en bestemt temperatur, kan du legge isolering på loftsgulvet i stedet for å isolere taket. Dette vil være en betraktelig enklere og rimeligere jobb enn å isolere taket utvendig.


God isolering av yttervegger er viktig for å ha en energieffektiv bolig, og et behagelig inneklima uten trekk. Det er også anbefalt med isolering av innervegger. Det gjør det enklere å holde ulik temperatur i forskjellige rom, samtidig som det gir lydisolering. Dersom du ikke har lyst til å åpne opp veggene for å legge isolasjonsrull eller isolasjonsplater, er det lurt å velge spray- eller blåseisolasjon.
Etterisolering

Etterisolering av yttervegg, loft eller tak vil gi deg bedre bokomfort og lavere energiutgifter. Dersom du skal pusse opp, er det en god idé å etterisolere i samme slengen.


Har du et hus som er bygget på 80-tallet eller tidligere, er det lurt å tenke på etterisolering om dette ikke har blitt gjort tidligere. Disse husene har ofte langt mindre isolering enn dagens krav, og isoleringen kan ha blitt sammentrykt eller deformert. Med tanke på både komfort, økonomi og miljø vil det derfor være lurt å etterisolere huset, spesielt loftet.
Lydisolering

Dersom du plages av støy i huset, som trinnlyd fra overetasjen eller lyd mellom ulike rom, kan lydisolering være en god løsning. Det finnes flere måter å lydisolere på, avhengig av hvor lyden kommer fra.


Om du vil dempe lyd som kommer fra etasjen over, kan du for eksempel legge trinnlydsplater på gulvet over. Kommer lyden fra etasjen under derimot, kan det være lurt å montere en ny himling med lydbøyler i taket under. Dette er vanligvis den mest krevende jobben innen lydisolering.


Hvis du sliter med lyd mellom to rom i samme etasje, bør du legge lydisolering i veggen. Dette gjøres ved å ta av platene på den eksisterende veggen og legge lydisolasjonsplater mellom.


Skal du legge lydisolering i et rom eller hus må du også tenke på hva slags dører og vinduer du har. Her lekker det ofte mye lyd, så det er viktig at disse også er lydtette.Isolering av grunnmur

Har du fukt i kjellerveggene kan dette løses ved drenering og isolering av grunnmuren. Etterisolering av grunnmur bør legges på utsiden av veggen mot terrenget, for å redusere kuldebroer og gi en fuktsikker konstruksjon. Det er svært anbefalt å isolere, dersom du uansett skal grave opp og drenere grunnmuren.

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med isolering på Mittanbud
Promotert

49 jobber

PROFF SNEKKER ZUBKOV har utført flere jobber fra Mittanbud i Frogn, Nesodden, Nordre Follo, med 4.9 av 5 stjerner fra 37 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt PROFF SNEKKER ZUBKOV her!
R

Richard

8.2.2024

Daniil er en kjempe flink snekker. Tusen takk Daniil!

Be om tilbud
Promotert

579 jobber

URBANA FASADE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.7 av 5 stjerner fra 297 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt URBANA FASADE AS her!
B

Brit

18.6.2024

utførte jobben raskt og effektivt til avtalt tid og pris. Litt vanskelig med komunikkasjonen, men det gikk greit.

Be om tilbud
Promotert
NVA BYGG AS logo
Promotert
NVA BYGG AS

38 jobber

Be om tilbud

38 jobber

NVA BYGG AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Larvik, Porsgrunn, Skien, med 4.7 av 5 stjerner fra 18 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt NVA BYGG AS her!
A

Ann-Sofie

21.5.2024

Bytte av vinduer i Hytte. Hyggelige folk, men slurvet arbeid av listverk. Juks med Isolasjon ble oppdaget ved en tilfeldighet…

Be om tilbud

Topprangert

331 jobber

ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG har utført flere jobber fra Mittanbud i Sandnes, Stavanger, Hå, med 4.9 av 5 stjerner fra 211 oppdragsgivere. Les erfaringer eller kontakt ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG her!
T

Thomas Svendsen

13.5.2024

Raskt i gang, kompetent og pålitelig.

Be om tilbud
Vis flere bedrifter

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Isolere og skifte kledning

3187HORTEN

Isolere vegg og bytte kledning

Nytt tak på garasje - takplater. Bytte kledning på sørvegg

5252SØREIDGREND

Ønsker å bytte tak på garasje da det lekker og er i dårlig stand. Består i dag av Takpanner med sutakplater under. Uten isolasjon. Ser for oss å gå over til sorte takplater som ser ut som båndtekking. Nye takrenner og snøfangere. Taket møter sørveggen på huset som også har behov for ny kledning, noe jeg tenker er fornuftig å gjøre samtidig. Dersom det lar seg gjøre ønsker jeg også løfte vinduet på denne veggen da det i dag står litt lavt. Vi maler gjerne veggen selv om stillaset kan stå et par uker ekstra. Garasjen er relativt dårlig oppført så om budsjettet strekker til er jeg også interessert i å gjøre forbedringer på denne. Blant annet følgende: - Montere ståldrager for å avlaste gulvbjelkene på loft - Isolere slik at det blir kaldloft - Rettvinklede hjørner på toppen av garasjeåpning - Utbedre overgang mot huset

Lyd isolering i tak

1182OSLO

Vi bor i et eldre hus, og vi har en hybel i kjelleren på 60m2. Det er utrolig lytt begge veier, og vi ønsker å vurdere lyd isolering. Vi ønsker befaring og seriøse tilbud slik at vi deretter kan ta vurderingen på om det skal prioriteres. Det er relativt lavt under taket, 225 cm fra gulv til tak og 215 fra gulv til drager

Tette igjen dør på en side

0778OSLO

Vi har en dør inn til en hybel, som vi ønsker å tette igjen på den ene siden (innsiden av hybelen). Døren skal altså bli værende, men ønsket at det isoleres, gips, sparkling og maling slik at døren ikke er synlig fra hybelen. Ønsker tilbud med en pris på jobben for dette

Montering av Ikea mini-kjøkken, isolere vegg og dør

0371OSLO

Montering av lite kjøkkenhjørne: Montere-flytte ikea skap, benkeplater og hvitevarer. Installere vask og nødvendig rørlegging (vann i vegg) Flytte nødvendig elektriske tilkoblinger. Sette opp ny vegg på eksisterende vegg og isolering av vegg (360 cm): Isolere eksisterende vegg mtp lyd og enklere føring av vann og strøm til kjøkkenhjørne. Installering av ny dør: Montere ny lyddempet dør i eksisterende døråpning.

snekkerarbeid

1088OSLO

Vi ønsker hjelp med bytte av skyvedør og vindu samt etterisolering av 35 kvm vegg inkl ny utvendig kledning. Jobben ønskes utført i slutten av august / september.


Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Bytte kledning og etterisolere sidevegger + bytte av vinduer

Hyggelige karer som kommuniserte godt underveis og utførte en flott jobb.

Juni 2024
O

Ole Petter om PS BYGG PER SØRENSEN

Halden
Kle om og isolere hus

Veldig fornøyd med jobben som er gjort! Effektivt arbeid og grundig. Opptatt av at kunden er fornøyd. Hadde en god dialog underveis og ble ferdig med arbeidet før tiden som ble avtalt! Anbefales videre til andre!★★★★★

Juni 2024
W

William om GERHARDSEN BYGG Å VEDLIKEHOLD

Sørumsand
Bytte stående bordkledning og muligens etterisolere

Veldig fornøyde med bytting av bordkledning og etterisolering! Kommuniserer klart når det dukker opp uforutsette problemer, veldig gode priser, kvalitet på arbeidet OG effektive! Vil absolutt anbefale prosjektkontroll og vil bruke de på neste prosjekt :)

Juni 2024
B

Bendik om PROSJEKTKONTROLL AS

Mauseidvåg
Ta ut vindu fra vegg og tette igjen

Utført til avtalt tid og pris, veldig fornøyd.

Juni 2024
B

Bjørnar om MB BYGG & TAKST BJERKGÅRD

Vestskogen
Skifte isolasjon og legge gulvplater loft

Pålitelig og proffe håndtverkere, som avtalte konkret og gav god informasjon underveis i prosessen. Kan anbefale denne bedriften på det sterkeste.

Juni 2024
M

Mimmi om Svingen håndverk

Gamle fredrikstad
Isolere, plate og legge gulv i skur

Godt utført arbeid! Pålitelig!

Juni 2024
E

Erik om WAGNER LARSEN TØMRER & SNEKKERFIRMA

Ytre arna
Isolere vegger i kjeller.

Enkle å ha med å gjøre, effektive og ryddige.

Juni 2024
F

Fred-Richard om OSLO FASADE AS

Oslo
Skifte vegg

Veldig profesjonelt og bra utført arbeid. Anbefales

Juni 2024
J

J om EUPHORIA BYGG AS

Øyer
Isolering og sette gips på innertak 50kvm

Gard i Mjølner Eiendomsutvikling er en profesjonell handverker, snekker og ikke minst prosjektkoordinator. Det er veldig enkelt å kommunisere med Gard og han er veldig nøye, presis og rolig. Han har mye erfaring og er både en flink og raskt snekker med øye for detaljer men også en veldig god resurs i et større prosjekt som en kan stole på. Mjølner har levert og gjennomført oppgaven på kort tid, til avtalt pris og til en langt bedre utførelse enn hva som var forventet. Det var takk være gode råd, løsninger og materialvalg langs veien.

Mai 2024
E

Eric om Mjølner Eiendomsutvikling AS

Nesøya
Bytte stuevinduer og terrasse dører. Nye vegger i stue.

Bytte av stuevinduer og terrassedører. Ny gips i stue. Listing. Tilbudet godt satt opp, ryddig og relativt lett å følge opp endringer og betaling. Noen misforståelser og manglende kommunikasjon underveis, men det ble stort sett rettet opp i. Godt fornøyd med gipsing og skifte av vinduer & dører. Avfall etter jobben ble liggende litt for lenge før det ble hentet. At de som hentet avfallet også la igjen mange sneiper etter seg var noe vi ikke satte pris på. Listingen er vi også middels fornøyde med. Uforsiktighet førte til enkelte skader på nypussede / nymalte vegger. Noen løsninger føler vi også vi skulle ha blitt rådført med før utførelse. Men alt i alt BRA fornøyd ! Bruker de gjerne igjen.

Mai 2024
J

Johnny om Utbjoa Bygg as

Stavanger
Etter isolere og montere kledningsbord + diverse

Byggmester - Lenvik AS har gjennomført etterisolering, byttet vinduer, utlekting, montert musebånd, ny kledning og listet mitt gamle hus fra 1978. De har levert etter avtale og god kommunikasjon i prosessen, både på bestilling av varer, levering og oppmøte. Det er underveis blitt informert om problemstillinger med huset og forslag til gode løsninger. Jobben er utført ryddig og effektivt med ett estetisk pent resultat. Byggmester - Lervik AS opptrer profesjonelt og har hjulpet med tips om energieffektivisering og enova støtte. Jeg gir mine beste anbefalinger videre for Byggmester Lervik AS og kommer til å bruke de videre med egne prosjekter i fremtiden!

Mai 2024
B

Benedikte om Byggmester - Lervik AS

TELAVÅG
Bytte isolasjon og legge gulv på loftet

Veldig hyggelige folk. De var serviceminded og lette å prate med. Alt var raskt utført fra befaring, tilbud og gjennomføring. Hadde god og mye kommunikasjon underveis. De ryddet opp og støvsuget etter seg ved endte arbeidsdager og sto skikkelig på for å fullføre jobben. De ble ferdige før estimert tid. Jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Mai 2024
S

Siri Ørbeck om VIKEN EIENDOM & ENTREPRENØR AS

Ås
Isolering av 3 vinduer og 2 verandadører

Utrolig flink og hyggelig!

Mai 2024
G

Greta om TØMRER BERG AS

Oslo
Etterisolering og bytte av vinduer + Mulig bytte av tak

Tømrerkameratene hjalp oss med bytte av tak, nye vinduer, etterisolering og bygg av nytt inngangsparti. Det har vært utrolig enkelt å ha de jobbene hos oss i lenger tid og vi er fornøyd med resultatet. Noen småting som vi ønsket endret og som ble utført uten diskusjon. Veldig fine å samarbeide med samt meget ryddig kommunikasjon. Kan trygt anbefale de videre.

Mai 2024
P

Petter om TØMRER KAMERATENE BYGG AS

Stabekk
Isolasjon

Jeg kunne likegodt ha krysset av alle kategoriene ovenfor men valgte pålitelighet og effektivitet. Hatabi var veldig immøtekommende, ryddig, og gjorde en veldig god jobb på en rimelig pris.

Mai 2024
K

Kevin om HATABI SERVICE

HUNDVIN
Etterisolering og ny kledning på enebolig, m.m.

Arbeidet er meget fint og nøyaktig utført. Det har vært hyggelig å ha Torjus i arbeid, han har vært fleksibel og løsningsorientert, og alt er gjennomført som avtalt. Anbefales!

Mai 2024
I

Ingvild om BYGGMESTER TORJUS EIGESTAD

Nedre vats
snekkerarbeid (isolere vegg) og bytte viduer

Meget fornøyd!

Mai 2024
K

Kristin Vold om Byggmester Arne Markus Spanien

Saltnes
Etterisolering av en trønderlån

Vi har tatt GrøntAnlegg som hovedentreprenør for oppussing av vårt gamle gårdshus. Erez og Marek fra GrøntAnlegg holdt oss oppdatert med god kommunikasjon om status for prosjektet, inkludert bilder av fremdriften og diskusjoner når beslutninger måtte tas. Vi hadde også et tak renoveringsprosjekt i parralel, og Erez sørget for å koordinere med tak entreprenøren, og sparte meg for mye hodebry. Arbeidet ble utført veldig profesjonelt og teamet med arbeidere var veldig vennlige og holdt huset vårt rent under og etter arbeidet, noe som vi satt stor pris på. Jeg vil på det varmeste anbefale GræntAnlegg til deres neste prosjekt.

Mai 2024
J

Josef om Grønt Anlegg AS

Trondheim
Isolere og gips innvendig garasje

Ambefales!

Mai 2024
A

Arnfinn om Hus og Utleie AS

Borkenes
Fjerning av glassvegg og bygging av isolert trevegg.

Jobben ble gjort som avtalt

Mai 2024
S

Sajid Ahmed om Brw As

Sandvika
Himling

Veldig bra utført arbeid. Kjempefornøyd

Mai 2024
J

Jan Øystein om Bustnes Bygg AS

Utskarpen
Bytte kledning enebolig

Vi er veldig fornøyd med arbeidet Kristiansand Bygg & Vedlikehold AS gjorde på vårt hus i fjor (etterisolering, byttet kledning og byttet tak). God kvalitet på arbeidet. Prisen ble som avtalt. God kommunikasjon underveis og de holdt det ryddig rundt huset underveis. Pålitelig og profesjonell gjennomføring. Bruker de gjerne igjen ved en senere anledning!

Mai 2024
C

Charlotte Rossebø om KRISTIANSAND BYGG & VEDLIKEHOLD AS

Kristiansand s
Etterisolere gavlvegg

Utført og gjennomført i henhold til avtale med god kvalitet på arbeidet.

Mai 2024
S

Sveinung om Rekonstrukt AS

Skodje
Etterisolering og oppussing av stue i privatbolig

Jobben besto i etterisolering av stue med flere fag inne som skulle koordineres. Arbeidet ble utført med god kvalitet og etter avtalt tidsskjema. Kommunikasjonen var også god hele veien - firmaet anbefales på det varmeste!

Mai 2024
K

Kristin Marie om DG BYGG AS

DRØBAK

Publisert 30. jan. 2023, 12:49

Oppdatert 22. mars 2024, 08:09