Skal du legge nytt tak?

Det er en stor jobb å legge nytt eller bytte et eksisterende tak. Samtidig øker du både verdien og levetiden til boligen. Legg ut jobben og få uforpliktende tilbud fra flere flinke taktekkere på Mittanbud – helt kostnadsfritt!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du legge nytt tak?

Det er en stor jobb å legge nytt eller bytte et eksisterende tak. Samtidig øker du både verdien og levetiden til boligen. Legg ut jobben og få uforpliktende tilbud fra flere flinke taktekkere på Mittanbud – helt kostnadsfritt!

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å bygge nytt tak?

Gjennomsnittsprisen for å bytte ut taket koster rundt 160 000 kroner, men kan variere fra 80 000 til 250 000 kroner. Prisen vil avhenge av blant annet takets størrelse, materialvalg og kompleksiteten på prosjektet.Omfang og kompleksitet

Omfanget og kompleksiteten på prosjektet avhenger av hvor stort taket er, plasseringen og høyden på boligen, og eventuelle tilleggsprosjekter du ønsker å utføre samtidig.


Størrelsen på taket er avgjørende for den endelige prislappen, og det tar lengre tid for en taktekker å utføre arbeidet dersom du har et skråtak med mange vinkler.


Når du skal legge nytt tak må du regne med at det må monteres stillas før arbeidet starter. Prisen for stillaset avhenger av boligens størrelse, plassering og hvor lang tid det vil ta å få gjennomført arbeidet som skal gjøres fra stillaset.


Hvis du planlegger å løfte taket eller endre konstruksjonen må du som regel søke om tillatelse fra kommunen, og du må hente inn en snekker som kan utføre byggearbeidet på takkonstruksjonen. Dette medfører ytterligere kostnader og vil, både på grunn av søknadsprosessen og selve arbeidet som skal utføres, ta lengre tid å gjennomføre.


Hvis du planlegger å bygge et nytt oppholdsrom på et råloft samtidig som du arbeider på taket, må du søke om bruksendring. Det er også krav om dagslys i oppholdsrom, som betyr at du må regne med å montere vinduer hvis det ikke allerede finnes.Håndverkere

For å bygge nytt, bytte eller rehabilitere taket trenger du en taktekker. Taktekkerens oppgave er å legge membran og tekke tak, i tillegg til å rehabilitere og reparere eksisterende tak. Taktekkeren skal også vurdere og planlegge arbeidet som skal utføres, slik at taket er godt isolert og tåler påkjenninger fra vær og vind.


I noen tilfeller må du hente inn en blikkenslager. Blikkenslageren jobber tett sammen med taktekkeren, og har blant annet ansvaret for å produsere og montere takrenner, beslag og pipeløp.


Ved et større prosjekt der konstruksjonen endres eller du skal utføre et takoppløft må du involvere flere fagområder, blant annet snekker eller tømrer. Endring av takkonstruksjonen eller takoppløft er et stort prosjekt, og det er lurt å bruke en entreprenør som har tilgang til de håndverkerne du trenger.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er vanskelig å gi et nøyaktig prisestimat på et nytt tak eller bytte av tak. Det er fordi det er mange faktorer som påvirker hva den endelige prislappen blir.


Vanlige prisdrivere er:


 • Takets størrelse
 • Bygningens høyde og plassering
 • Materialvalg
 • Råte og skader på eksisterende konstruksjon
 • Endring av takets utforming
 • Takløft
 • Montering av solcellepanel på tak
 • Montering eller rehabilitering av takrenner og snøfangere


Takoppløft, takopplett og ark

Det finnes flere måter du kan heve eller endre taket for å skape større bruksareale eller ekstra takhøyde. Du kan heve hele taket med et takoppløft, deler av taket med takopplett, eller bygge ut en ark på loftet.Takoppløft: Løft hele taket

Et takløft er når du løfter taket for å få ekstra takhøyde eller utvide boligen med oppholdsrom på loftet.


Takoppløft er et stort prosjekt som involverer flere fagområder. Det krever nøye planlegging, og det er lurt å involvere en entreprenør tidlig i prosjektet.


Når du skal gjennomføre et takoppløft er det noen regler du må følge. Takkoppløft innebærer endring av takets konstruksjon, og du må dermed søke om byggetillatelse fra kommunen. Hvis du ønsker å bygge et oppholdsrom på loftet må du også søke om bruksendring.Takopplett: Hev deler av taket

Takopplett er når du hever deler av taket, uten å endre takets høyeste punkt – mønen. Ved å gjennomføre et takopplett kan du øke boligens bruksareal, uten store endringer på boligens fasade.


I likhet med takoppløft må du søke om tillatelse før du gjennomfører et takopplett.Ark: Bygg ut en del av taket

En ark er en form for takoppløft, men i en mindre skala. En ark er når du bygger ut en liten del av taket, ofte ut fra et skråtak og med saltak.


En ark gir større bruksareale og mer dagslys, uten at du trenger å gjøre store endringer på det eksisterende taket.Pris for takoppløft, takopplett og ark

I likhet med de fleste store prosjekter vil prisen på et takoppløft, takopplett og ark variere veldig basert på størrelse, omfang, valg av materialer og ulike tillegg som montering av vinduer eller takterrasse.


Takløft og takopplett er omfattende prosjekter. Det krever mye planlegging og flere ulike fagfelt må involveres. Derfor må du være forberedt på at prisen øker med antall håndverkere som skal involveres. Jo større areal som skal løftes, desto dyrere blir prosjektet. Vi anbefaler alltid at du får en fagperson på befaring for å få et mer nøyaktig prisestimat på akkurat ditt prosjekt.


Prisen for en ark ligger fra 150 000 kroner og oppover.Ofte vil denne prisen dobles basert på boligens utforming og areal, valg av materialer og lignende.
Tak med solcellepanel.Solcellepanel på tak

Når du først skal bygge nytt eller rehabilitere taket har du også muligheten til å montere solcellepanel eller solcelletakstein på taket.


Solcellepanel monteres på det eksisterende taket. Det er en komplisert jobb og krever flere håndverkere fra flere fagfelt. Selve solcellepanelet skal monteres av en sertifisert elektroinstallatør. I tillegg skal de byggtekniske kravene for bygget ivaretas, og det må gjøres beregninger for vær, vind og snø på taket før solcellene monteres.


Solcelletakstein fungerer likt som solcellepanel, men monteres på taket som tradisjonelle takstein. Det kan ikke legges over eksisterende takstein, og er derfor en god løsning dersom du skal bytte ut det eksisterende taket og ønsker å produsere egen strøm.
Pris for solcellepanel på tak

Prisen for solcellepaneler på taket avhenger av hvor mange paneler du ønsker å montere. Et solcellepanel koster mellom 2500 og 3000 kroner per kvadratmeter. Inkludert montering vil prisen per panel være mellom 5000 og 6000 kroner.


Solcelletakstein koster mellom 3500 og 4000 kroner per kvadratmeter. Solcelletakstein gir en litt lavere effekt enn solcellepanel, men til gjengjeld har du mulighet til å utnytte større deler av taket.
Skal du utføre vedlikehold eller rehabilitere taket?


Vedlikehold av tak

Det er viktig å gjennomføre regelmessig vedlikehold av taket.

Da er det lettere å oppdage og fikse skader, før de skaper større problemer for resten av boligen. Regelmessig vedlikehold av taket gir en god indikasjon på når du bør bytte takstein eller fornye tekking.


Vedlikehold av tak kan innebærer blant annet å skifte ut eller reparere ødelagte takstein, skifte membran og sjekke isolasjonen på taket.Vedlikehold og rehabilitering av takrenner

Takrenner har en viktig funksjon for boligen. De sørger for å føre regn- og smeltevann bort fra fasaden, slik at du unngår fuktskader.


Du bør sørge for regelmessig rensing av takrenner for å fjerne løv, og sjekke at takrennene er intakt og fungerer slik de skal.Vedlikehold og rehabilitering av snøfangere

Snøfangere skaper trygghet. Med snøfangere på taket unngår du at store tunge snømasser og is faller ned fra taket.


Ved store snømengder kan snøen som samler seg ved snøfangeren presse ned på taket, og potensielt skade taksteinen. Ved å gjennomføre regelmessig vedlikehold og kontroll av snøfangere kan du oppdage eventuelle skader før det blir et problem.


Finn bedrifter som kan hjelpe deg med taket på Mittanbud
FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS logo
FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS
Ljåmovegen 65, 7320 Fannrem
4.9(185)
Topprangert

Om bedriften

FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Trondheim, Heim, Hitra, med 4.87 av 5 stjerner fra 185 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med FREDRIKSEN HÅNDVERKERSERVICE AS

SNEKKER OG TØMRER AS logo
SNEKKER OG TØMRER AS
Enebakkveien 1C, 1825 Tomter, 1825 Tomter
4.8(217)

Om bedriften

SNEKKER OG TØMRER AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Halden, Moss, Sarpsborg, med 4.75 av 5 stjerner fra 217 oppdragsgivere.

Les erfaringer med SNEKKER OG TØMRER AS

PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM logo
PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM
Etterstadsletta 4H, 0660 Oslo
4.8(208)
Topprangert

Om bedriften

PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, med 4.85 av 5 stjerner fra 208 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med PROFFTECH ELEKTRO SERVICES PATRICK GANSALLO-WIKSTRØM

LPE CONSTRUCT AS logo
LPE CONSTRUCT AS
4.8(181)
Topprangert

Om bedriften

LPE CONSTRUCT AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Askøy, Austevoll, Austrheim, med 4.81 av 5 stjerner fra 181 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med LPE CONSTRUCT AS

URBANA FASADE AS logo
URBANA FASADE AS
Bjerregaardsgate 10, 0172 Oslo
4.7(280)

Om bedriften

URBANA FASADE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.70 av 5 stjerner fra 280 oppdragsgivere.

Les erfaringer med URBANA FASADE AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

taktekking

2072DAL

- Undersøke taket og sjekke om vann kommer inn i boligen? - Hva koster å løfte takk og montere en vindu?

Heving av tak + renovering av råloft

0452OSLO

Vi har planer om å gjøre om råloft til boareal. I den forbindelse kontakter vi byggefirmaer erfaring med dette. Vi bor i horisontalt delt tomannsbolig og eier hele loftet. Prosjektet vil, i hovedsak, innebære heving av tak og totalrenovering av hele loftet, på 76 kvm gulvareal. Er dere interessert i hele eller deler av jobben og vil komme på befaring av prosjektet? Dokumentert erfaring av liknende prosjekt ønskes. Vedlagt er bilde av loft og utkast av arkitekttegning i tillegg til noe relevant info. Det er ikke søkt om ennå. Vi trenger først et grovt prisestimat for å gå videre.

riving taktekking/ ny taktekking

3151TOLVSRØD

riving takteking. riving takrenner, forkant og gresimskasse. riving vindski med beslag og kasse. taktekking lekter og takstein (pianografit). nye vindskier, beslag og kasser. nye takrenner (stål plastisert) og nye nedløp for takrenner. Heltekkene pipebeslag. Luftehatt (galvanisert stål) m.m

Takløft for nytt bad

2020SKEDSMOKORSET

Takløft (ark) til nytt bad. NB - kun snekkerarbeidet. Hus beliggende på Skedsmokorset. Tenkte å bygge ut med en ark i 2. etg. for nytt bad på 4-5m3. Ønsker pris på følgende: - prosess med tegning/søknad mot Lillestrøm kommune - utføre takløft og bygge rom - enkelt vindu ut og dør til 2.etg. - gjøre klart vegger, tak og gulv for elektriker og rørlegger - når disse er ferdige, ferdigstille vegger, tak og gulv, gjøre klart for membran og flislegging Ønsker å mottat et spesifisert tilbud og en totalpris på ovenstående. Jeg maler selv. Se vedlegg

Bytte tak enebolig

0980OSLO

Hei Ønsker tilbud på å bytte hele taket? Kumaran

Riving og rehabilitering av liten del av saltakgelender på takterrasse

0265OSLO

Vi har en takterrasse i bygård med saltak. Terrassens gelender er da også del av saltaket, men det er for høyt og går skrått inn over terrassegulvet. Derfor søker vi tilbud på å få fjernet ca. 50cm dybde av saltaksgelenderet. Lengden på gelenderet er 3m.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Fikse tak flis og fjern asbestos

Veldig profesjonell, fullførte arbeidet til rett tid og tok bare pengene som var avtalt i kontrakten

April 2024
U

Umair om AS SANERING

Heimdal
Takoppløft og renovering av bad 2. etage,

Verdens beste snekker

April 2024
K

Ken om Lolands Bygg Og Renovering AS

Sandefjord
Totalrenovering av tak

Brukte dette firmaet til å opprette skjevheter på tak, mindre endringer og en totalrenovering av taket. Utrolig godt gjennomført arbeid til avtalt pris. Halden Tømrerfirma AS kan absolutt anbefales til alle. Godkjente stillas, opprydning, teknisk utførelse og kommunikasjon var utført strålende gjennom hele prossessen. Jeg kommer garantert til å benytte meg av Ramunas og co. igjen!

Mars 2024
M

Mikael om HALDEN TØMRERFIRMA AS

Kråkerøy
Montere A-takstoler

Raskt svar på jobben, kom til avtalt tid. Gjorde det dem skulle og va ferdig raskt og effektift. Anbefaler dem virkelig og eg æ ikkje redd for å bruke dem att, så her får dere en flink håndverker!

Jan. 2024
B

Bernt harry om BYGG & SNEKKER BUIVYDAS

Dalen
Lekte ned og gipse tak - redegjøre for spotter

God kommunikasjon. Effektivt arbeid. God pris. Kan absolutt anbefale Tom!

Des. 2023
I

Ingrid om TORSHOV FARGE AS

Nesttun
Sjekk av tak og bytting av takstein som er ødelagt

God og rask hjelp, kom som avtalt og gjennomførte jobben👍

Nov. 2023
A

Anita om BSS Byggeservice AS

Flateby
Takark i loftstue

Veldig bra gjenomført. Når kommunen var treg og det måtte utsette oppstart, var de fleksibel og forsøkte å tilpasse så mye som mulig. God dialog underveis, høy kvalitet i arbeidet og spesielt god sparring i forbindelse med utfordringer i søknadsprosessen til kommunen. Oppsummert, veldig ryddig og profesjonelt.

Nov. 2023
F

Fredrik om LUNDE 3BYGG AS

Sandsli
Endre takkonstruksjon

Ram Team bygg byttet hele taket mitt. Nye sperrer, la plannjaplater, nye takrenner, satte inn stålpipe ++. Dette gjorde de til avtalt pris og avtalt tid. De gjorde en ekstremt god og solid jobb og det var alltid veldig ryddig etter dem. Jeg kommer til å bruke Ram team på mine neste prosjekter og kan også trygt anbefale dem til alle jeg kjenner. SOLID OG BRA!

Nov. 2023
M

Marius om RAM TEAM BYGG AS

Brumunddal
Oppussing av tak

De var veldig flinke, og jobben ble fin. Emil så en del forbedringspotensiale, så de utførte mer jobb enn det som originalt ble avtalt

Nov. 2023
C

Christina om KUNDENSBESTE AS

Oslo
Gipse tak

Veldig fornøyd med Adams arbeid! Løsningsorientert og veldig fleksibel. Adam er trivelig å bli kjent med, og kan anbefales på det sterkeste!

Nov. 2023
S

Sigrid om Kaminski Mal Og Bygg

Haslum
Påbygg / takoppløft

Sandnes byggetjenester gjorde et takløft på huset vårt. Bygget nye bad, terrasser og garasje. Resultatet ble helt utrolig bra. Kvaliteten på jobben som ble utført står til 10 i stil. Veldig proffe folk og sjefen i firmaet Elias var enkel å jobbe med, faglig dyktig og altid tilgjengelig. Jobben ble utført kjapt slik at det ikke ble for mye belastning på naboer. Kan anbefale dette firmaet på det aller sterkeste.

Okt. 2023
F

Frode om SANDNES BYGGETJENESTER AS

Stavanger
Rette opp takrenne

God kommunikasjon, effektivt og godt arbeid. Veldig fornøyd!

Okt. 2023
Ø

Øystein om TOTALE TJENESTER AS

Sola
Renovering av hytte i Sandefjord

Per Abrahamsen ble engasjert til å bistå med nødvendig fagmessig kompetanse i forbindelse med totalrenovering av nykjøpt, gammel hytte fra 1958. Etter gode råd og innspill endte renoveringen med riving og oppføring av ny arkitekttegnet hytte (Spir Arkitekter AS, Tønsberg). Per holdt i alle tråder, koordinerte med øvrige fagmiljøer (elektriker, rørlegger, murer etc) og fungerte både som entreprenør og utførende snekker. Nå står en flunkende ny hytte i malmfuru og pryder tomten, og vi er meget godt fornøyd med alt utført arbeid og kommunikasjonen underveis. Vi er også meget godt fornøyd med tilknyttet elektriker ((Komplett Elektro AS, Sandefjord) og rørlegger (Harald Solstad-Nilsen). Anbefales

Okt. 2023
K

Kjell Olav Mandt om Per Abrahamsen A/S

Sandefjord
Oppretting av tak over terrasse hytte

Fint utført arbeid.

Okt. 2023
S

Steffen om GREFSRUD LAGE

Bagn
Jeg trenger overslag av to snekkere da jeg skal rehabilitering av huset

Jeg er fornøyd med arbeidet og pålitelige samarbeid.

Sep. 2023
J

John Birger om Oppdal Servicetjenester Sandberg

Oppdal
Snekre pergola tak på terrasse

Pålitelige og veldig effektive, ikke minst veldig løsningsorienterte! Var veldig frempå med gode løsninger når de forstod hva vi ønsket, og ikke minst veldig hyggelige. Jeg kommer definitivt til å høre med Hammer Hus Bygg igjen på evt. fremtidige prosjekter på huset.

Juli 2023
A

Ammar om Hammer Hus Bygg AS

Oslo
Bygge på takkvist/ark

Leverte til avtalt tid og pris. Bra utført arbeid.

Juli 2023
S

Silje om WARI HUS AS

Bjorbekk
Legge nytt tak.

Lett arbeidstaker. Pliktig og lett å kommunisere med. Tommel opp!

Juli 2023
E

Edel Sofie Olsen om Hereid Hus AS

Kopervik
Forlenge tak overbygg

Veldig fornøyd med Brusarbygg. De er nøye og effektive. Bra kommunikasjon. Han lager bra skisser slik at du kan se for deg jobben som skal gjøres. Hyggelige arbeidere. Vi er veldig godt fornøyd med jobben de har gjort. Og vi kommer til å bruke de igjen, ved neste prosjekt. De gjør det de kan for at de skal få fornøyde kunder. Anbefales på det sterkeste.

Juni 2023
P

Petter om BRUSAR BYGG

Stavanger
Bytte av tak på enebolig

👍

Juni 2023
T

Thomas om BLIKKENSLAGER TOR ATLE KILDAL AS

Lørenskog
Skifte tak på enebolig

Dette er et firma jeg helt klart kan anbefale. Rett og slett godt arbeid og ferdig i god tid før avtalt.

Mai 2023
G

Gregersen om BYGG OG HÅNDTVERKSTJENESTER AS

Lillehammer
Påbygg og renovering av eldre enebolig, pluss garasje

Geilo Interiør og design har gjort en kjempejobb med å totalrenovere huset vårt. Vi fikk mange gode tips underveis og er superfornøyde med resultatet. Kjøkken og bad ble akkurat som vi hadde sett for oss, men med enda bedre løsninger enn vi hadde kommet på selv. Veldig hyggelige arbeidere og god kompetanse. De anbefales varmt videre til små og store prosjekter. Tusen takk for all hjelp og innsats!

Mai 2023
S

Silje om GEILO INTERIØR OG DESIGN AS

Geilo
Bytte tak

Meget bra utført jobb. Fornøyd.

Mai 2023
R

Roy Martin om DRAGVOLL BYGG AS

Stjørdal
Skifte takrenne

Supert. Hyggelige folk som holdt avtalen, slik som mange andre ikke gjør.

Mai 2023
K

Kenneth om Slydal Bygg AS

Holmestrand

Publisert 30. jan. 2023, 10:28

Oppdatert 21. mars 2024, 14:59