Trenger du hjelp med hagearbeid?

Planlegger du å anlegge ny hage, eller rydde opp i den du har? Uansett om du trenger hjelp med å legge ferdigplen, gressklipping eller beskjæring av trær – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelp deg med alt av hagearbeid.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du hjelp med hagearbeid?

Planlegger du å anlegge ny hage, eller rydde opp i den du har? Uansett om du trenger hjelp med å legge ferdigplen, gressklipping eller beskjæring av trær – på Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelp deg med alt av hagearbeid.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å få hjelp med hagearbeid?

Ønsker du hjelp til hagearbeid vil prisen avhenge av hva slags arbeid som skal utføres, omfanget og kompleksiteten på prosjektet, materialvalg og hvor mye utstyr prosjektet krever.


Vanligvis vil det koste mellom 200 og 500 kroner i timen å få hjelp til gressklipping, mens beplantning og beskjæring av trær gjerne koster mellom 500 og 750 kroner i timen. Dersom du skal legge ferdigplen koster dette som regel mellom 70 og 100 kroner per kvadratmeter.


Omfang og kompleksitet

Dersom du skal utføre hagearbeid vil størrelsen på prosjektet i stor grad avhenge av hva som skal gjøres og hvor krevende terrenget som skal bearbeides er. Dette vil også påvirke totalprisen på prosjektet ditt.


Skal du ha hjelp til gressklipping, beskjæring av trær eller legging av ferdigplen kan dette vanligvis gjøres på noen timer, avhengig av hvor stor hage du har. Dersom du skal gjennomføre et større prosjekt som for eksempel krever grunnarbeid, må du regne med at det tar mer tid.


Håndverkere

Når du skal gjennomføre større prosjekter i hagen er det lurt å benytte flinke fagfolk. Da er du sikker på at du får resultatet du ønsker deg og at du får beplantning og trær som trives i hagen din.


Dersom du trenger hjelp med å klippe gress, beskjære et tre eller andre små eller store prosjekter i hagen, kan en anleggsgartner hjelpe deg med det meste.


Skal du utføre større endringer i terrenget på tomten, kan det være lurt å få hjelp til planleggingen av en landskapsarkitekt. Landskapsarkitekter og anleggsgartnere kan også hjelpe deg med å utforme resten av uteområdet.


Trenger du hjelp med gravearbeid, planering, drenering eller annet grunnarbeid vil du ha behov for en maskinentreprenør.


Dersom du skal bygge noe i hagen, for eksempel en platting, pergola eller hagestue, kan du få hjelp av en snekker eller tømrer. Skal du bygge en mur eller støpe noe i betong, vil du trenge en murer.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen på hagearbeid. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen på uteområdet, type arbeid, antall håndverkere, terrenget, valg av materialer og bruk av utstyr.


Dersom det må benyttes maskiner vil dette kunne øke prisen på prosjektet betraktelig.Beplantning og beskjæring

Dersom du vil ha et grønnere uteområde kan du få hjelp til beplantning i hagen. En anleggsgartner har kunnskap om hvilke planter som vil trives på tomten din, enten du skal plante i et skyggefullt hjørne av hagen eller i en skråning. Ved å få hjelp til beplantning og vedlikehold kan du være sikker på å få en vellykket hage du kan nyte i mange år fremover.


Beskjæring av busker, trær og andre planter er viktig for å ivareta plantenes karakter, og sørge for frisk vekst og enkelt vedlikehold. For eksempel vil beskjæring av hekk føre til en tett hekk, og beskjæring av frukttrær vil gi gode fruktavlinger.


Regelmessig beskjæring er anbefalt for å få en best mulig utvikling over tid. Det er også viktig at du ulike tresortene, buskene og plantene beskjæres til riktig tid på året. En gartner vet når du bør beskjære bærbusker, trær eller stauder, og kan sørge for å holde hagen din frisk og vakker året rundt.Beskjæring av tre med motorsag.Pris for beplantning og beskjæring

Hvor mye det koster å få hjelp til beplantning og beskjæring vil avhenge av hva som skal plantes eller beskjæres, og hvor mye det er snakk om.


Beplantning og beskjæring vil vanligvis koste mellom 500 og 750 kroner i timen. Dersom du vil ha hjelp til bortkjøring av hageavfallet etterpå kommer dette som regel i tillegg.
Gressklipping

Om du har en plen i hagen trenger denne å bli klippet regelmessig fra tidlig om våren til sent på høsten. Gressklipping bør gjennomføres omtrent én gang i uken, og heller oftere enn sjeldnere. Ved å klippe gress ofte økes tettheten på gresset, og du vil få en penere plen.


Dersom du ikke ønsker å klippe plenen selv kan du få hjelp av en anleggsgartner. Det er mulig å sette opp fast avtale om gressklipping, eller å få hjelp når du er bortreist en uke eller to.


Det er viktig at gress ikke klippes for kort, ettersom dette vil svekke gresset og gjøre det lettere for ugress å slå rot. Ved å benytte fagfolk til gressklipping kan du være sikker på å ha en velstelt gressplen hele sesongen. De har kompetansen som skal til for å få et perfekt resultat, og riktig utstyr og maskiner som kommer til alle steder.


Pris for gressklipping

Prisen for gressklipping vil avhenge av hvor stor hage du har, og om du ønsker en enkel klipping av plen eller en fast avtale. Er hagen din gjengrodd kan dette også øke prisen.


Klipping av gress koster vanligvis mellom 200 og 500 kroner i timen. Trenger du hjelp til raking og bortkjøring av gresset kommer dette ofte i tillegg.


Rull med ferdigplen.


Ferdigplen

Dersom du ønsker plen i hagen er en ferdigplen en enkel og rimelig løsning. En ferdigplen er ferdig gress på rull som enkelt kan legges på en dag, uansett om du har jord, stein eller en eksisterende plen på tomten.


Ved å kjøpe ferdigplen vil du få et flott grøntareal fra første dag. Ønsker du å så egen plen krever dette mye mer vedlikehold, og det kan ta opptil 2 år før du har en plen klar til bruk.


Husk at ferdigplenen må legges raskt etter at den er mottatt, for at den ikke skal tørke ut.


Pris for ferdigplen

Hva en ferdigplen koster avhenger av hvor mange kvadratmeter du trenger. Jo større plen du skal ha, desto billigere blir det per kvadratmeter.


Prisen på en ferdigplen ligger vanligvis på mellom 70 og 100 kroner per kvadratmeter. Dersom du trenger å få den levert vil dette øke prisen.


Om du ikke ønsker å rulle ut plenen selv, kan du få hjelp av en anleggsgartner. En anleggsgartner vil normalt koste deg rundt 750 kroner i timen.
Relaterte prosjekter i hagen

Planlegger du andre prosjekter i hagen eller på uteområdet ditt?


Terrasse og platting

Dersom du skal oppgradere hagen er dette en god anledning til å bygge en platting eller terrasse. Ved å få hjelp av flinke håndverkere kan du få en skreddersydd løsning som er tilpasset dine behov og ønsker, og som passer godt inn med både huset og hagen din.


Les mer om platting og terrasse.

Pergola og hagestue

Om du har lyst på et oppholdssted i hagen kan du bygge en pergola eller hagestue. En hagestue har vegger, tak og dør slik at du kan sitte skjermet for regn og vind.


En pergola er en enklere konstruksjon uten vegger og tak, ofte laget for at klatreplanter kan vokse på den. Den gir ikke samme ly som en hagestue, men kan likevel skape et flott oppholdsrom i hagen.


Trefelling og stubbefres

Har du stubber eller røtter i hagen som du ønsker å fjerne, eller et tre som skjermer for solen, kan du få hjelp til trefelling og stubbefres. Da kan du være sikker på å få et godt resultat, og at jobben utføres på en trygg og effektiv måte.


Les mer om trefelling og stubbefres.

Vinterhage

Dersom du ønsker å få følelsen av å sitte utendørs også om vinteren, kan du bygge en vinterhage. En vinterhage ligner på en hagestue, men har bedre isolering så den kan varmes opp og brukes selv på de kaldeste dagene.


Gjerde og port

Vil du markere tomtegrensen, sikre en terrasse eller trapp, eller skjerme mot innsyn, støy eller vind, kan du sette opp gjerder og porter. Du får gjerder og porter i mange forskjellige varianter, og det kan være lurt å ta hensyn til husets stil og omgivelsene når du skal sette opp et gjerde.


Svømmebasseng

Om det frister å kunne ta et morgenbad før jobb, eller du ønsker et sted hvor barna kan svømme, leke og boltre seg, kan du bygge et svømmebasseng i hagen. Det finnes både senkede svømmebasseng som krever graving og grunnarbeid, og frittstående basseng som er en rimeligere og mer fleksibel løsning.


Nybygget uteområde med utepeis.

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Hagedesign/opprydding

3812AKKERHAUGEN

Har en hage som har fått vokse litt vilt og ønsker hjelp til å fikse den opp. Luking, planting og trimming er nødvendig.

Gressklipping og beskjæring

5096BERGEN

Jeg trenger hjelp til gressklipping og beskjæring også bli kvitt avfallet etter at jobben er ferdig, hagen er på rundt 30-40 kvm

Gravearbeid i hage

4020STAVANGER

Hei, jeg prøver å finne utvending stoppekranen i hagen min. Jeg har dukket opp ca. 40cm allerede. Jeg trenger hjelp med grave ned ca.2kvm x 1m depth.

Klipp av tuja

3047DRAMMEN

Vi har en tuja på ca 20 meter lang som har vokst seg 2.5-3 meter. Ønsker å klippe den godt ned.

Klipping av hekk og olje platting

0275OSLO

Klippe hekk og ta med hageavfall. Vaske og olje platting ca. 25 m2.

Klipping/fjerning av hekk

4047HAFRSFJORD

Hei, Dere var hos oss i Ekrehaugen ca aug/sept 2020 ang klipping/fjerning av hekk. Nå trenger vi hjelp igjen. Kan du komme med en pris?Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Hagearbeid, granittkanter.

Veldig fornøyd. Raskt og effektivt, god kommunikasjon. Kan anbefales.

Juni 2024
E

Elin om GARTNER NOEMI Y TICONA C ANDERSEN

Duken
~65 m2 belegningsstein, anlegge hage over dagens oppkjørsel

Veldig effektive og ordentlige! Fikk god oppfølgning hele veien av svært dyktig og tilstedeværende prosjektleder Claudiu. Enkelte detaljer i steinlegging mot ytterkant kunne vært finere, men her var ikke jeg tydelig på hva jeg synes er fint. Er likevel strålende fornøyd! Solid arbeid

Juni 2024
P

Per Arne om TRONDHEIM STEIN AS

Ranheim
Hagearbeid

Grei og dyktig

Juni 2024
P

Per om HUNDSNES BYGDEHJELP

Bergen
Haster! Fjerning av mose og gress fra platting, luking og gressklipping

Gjorde en flott og effektiv jobb i hagen, hvor han bl.a klippet plen, luket ugress og fjernet mose og gress mellom belegningsstein. Anbefales!

Juni 2024
A

Ann Kirstin om Valhovd VVS

Sandefjord
Stussing av stor granhekk + nedsaging av 1 høyt tujatre

Svært godt utført arbeid med god kommunikasjon underveis. Var presis, ryddig og ga en god pris for arbeidet. Alt var iht avtale. Dette er en person vi kan anbefale på det sterkeste.

Juni 2024
L

Lars R. om Lilleeng ved og service

Oslo
grøft for ny hekk

Bra

Juni 2024
C

Carl Andreas om Maskingartneren Andersen AS

Hamar
parkering/gårdsrom

De er veldig profesjonelle på jobben, alt er planlagt og samsvarer med prisen, jeg er sikker på at alle vil tilfredsstille som oss når de gir jobben sin til dem

Juni 2024
A

Ali om LILLEØRE ANLEGG AS

Stavanger
Ny plen og hekk

God pris - flink å oppdatere underveis - løsningsorientert.

Juni 2024
K

Kjell Alexander om Langmyr Bygg og Anleggsservice AS

Kongsberg
Fjerning av kuttede greiner, mose og annet på fjell

Proffe og pålitelige

Juni 2024
A

Anette om Halvorsen investment

Fornebu
Grave opp Thujaer, plante Thujaer.

Flinke folk

Juni 2024
U

Uffe om ROMERIKE MULTI SERVICE

Lysaker
Planering av hage/legge belegningsstein

Fantastisk service. Veldig ryddig, bra kvalitet i arbeide. Kan anbefales!!

Juni 2024
C

Cato om Gjevik Service AS

Sauda
Plante Hekk 9×5 meter

Utførte planting av Hekk effektivt og med kvalitet. God kommunikasjon hele veien, god kvalitet på arbeidet og pålitelig. Anbefales!

Juni 2024
O

Ole Kristian om KLEKKEN GARTNERI AS

Hønefoss
Ønsker å heve hage med 10-20cm plenjord. Begrenset fremkommelighet grunnet thujahekk.

Veldig bra pris og god jobb gjort.

Juni 2024
A

Aleksander om Klepp Maskin

Fevik
Legging av Rulleplen

Veldig flink

Juni 2024
H

Henrik om Meshuk Handyman

Billingstad
Beskjæring av hekk mot vei

Gjorde jobben til avtalt tid og pris

Juni 2024
S

Stig om JEBA JENS BARALDSNES

Kristiansand s
Gartner anleggsarbeid

Pålitelig og profesjonell. Kjempebra kommunikasjon.

Juni 2024
A

Antanas om GUNNAR OKSTAD

Orkanger
Hagearbeid

Gruset gårdsplass og gangveg. Klippet 3 gressplener, ryddet i bed, fjernet røtter. Alt meget pent utført.

Juni 2024
H

Herborg om JEBA JENS BARALDSNES

Kristiansand s
Beskjæring av hekker. (Pruning of hedges.)

God kvalitet på arbeidet.

Juni 2024
T

Tirthankar om HUNDSNES BYGDEHJELP

Sandsli
Trimming/kutting av høy tujahekk

Kjempeflinke og effektive!

Juni 2024
M

Monika Ursula Kubosch om MFM TREFELLING MORTEN FROGNER MATHISEN

Trondheim
Klippe tujahekk og fjerne avfallet

Smertefritt og flott resultat :)

Juni 2024
P

Per Johan Olof om FIRST HAGESERVICE AS

Sandefjord
Trimme hekk og fjerne paller

Veldig bra fra førstekontakt til ferdig levert tjeneste. Anbefales.

Juni 2024
T

Trond om UTLEIEHJELPEREN GERLYNG

Hundvåg
Hage vårjobb

Anders Abusdal er en pålitelig håndverker, som gjør jobben til avtalt pris. Kommer helt sikkert til å bruke på lignende utendørsjobber senere.

Juni 2024
Y

Yngve om ABUSDAL SKOG- OG BYGGTJENESTER

Oslo
Gresset i hagen har vokst !

Det var fantastisk jobb utført😀 Anbefales Bergen Utemiljø………👍👍👍

Juni 2024
S

Sibel om BERGEN UTEMILJØ HÅKON NORDVIK

Nesttun
Klippe bøkehekk

Jeg er veldig fornøyd med både kvalitet på arbeidet, kommunikasjon og pris. Anbefaler disse.

Juni 2024
K

Kirsten om UTLEIEHJELPEREN GERLYNG

Stavanger

Publisert 30. jan. 2023, 13:27

Oppdatert 22. mars 2024, 08:16