Hus og hage

Asfaltering

Skal du asfaltere?

Planlegger du å asfaltere gårdsplassen eller innkjørselen? Med asfalt får du en jevn overflate som krever lite vedlikehold og som gir et helhetlig uttrykk. På Mittanbud finner du dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med både planlegging og utførelse av prosjektet, slik at du kan være trygg på at du får et fint og varig resultat.

Start her

Hva koster asfaltering?

Det koster mellom 300–600 kroner per kvadratmeter å asfaltere. Jo større flate som asfalteres, jo billigere blir det per kvadratmeter. Oppstartskostnaden ligger på rundt 10 000 kroner for områder på inntil 20 kvadratmeter, og deretter øker prisen med omtrent 250 kroner per kvadratmeter.


Det er med andre ord omtrent like dyrt å asfaltere et lite område som et større, siden mesteparten av prisen dekker betalingen for utstyret og arbeidstimene til de som utfører arbeidet.


Omfang og kompleksitet

Omfanget og kompleksiteten for asfaltering avhenger av hvor stort område du skal asfaltere og hva slags underlag asfalten skal legges på.


Planlegger du å asfaltere et svært ulendt område med mye trær, røtter eller stein, vil grunnarbeidet utgjøre en stor del av jobben. Det er spesielt viktig med godt grunnarbeid når du skal asfaltere, for å unngå at det blir sprekker eller hull i asfalten. Om grunnarbeidet er omfattende er det lurt å ansette en maskinentreprenør til å ta seg av denne jobben.


Om du skal asfaltere et område med ugress bør du fjerne det i forkant slik at det ikke vokser seg i gjennom asfalten og lager sprekker. Du kan grave opp ugresset og fjerne det på forhånd, slik at du vet at det ikke vokser opp fra gjenværende røtter under asfalten.


Du må også tenke på drenering og helling vekk fra asfalten. Det burde være minimum 1–2 % helling, slik at vannet kan renne vekk. Om det blir liggende vann på asfalten over tid, kan dette være med på å forkorte levetiden. Det kan nemlig bli sprekker, og asfalten kan smuldre opp. Om det ikke er mulig å få til helling bør det legges inn et sluk eller lignende form for drenering.


Er du usikker på hvordan du skal asfaltere området kan du rådføre deg med en asfaltarbeider før du setter i gang med prosjektet, de vil kunne hjelpe deg med å finne den beste løsningen.Ferseklagt asfalt i en innkjørsel.


Håndverkere for asfaltering

Det er viktig at du bruker flinke håndverkere når du skal asfaltere, for å få en asfalt som blir fin og varer lenge. Hvor mange håndverkere du trenger avhenger av hvor stort område du skal asfaltere, og hvor mye grunnarbeid som kreves.


Prisen på prosjektet vil også variere etter hvor mange håndverkere du henter inn og hva slags kompetanse du trenger.


For å asfaltere trenger du først og fremst en asfaltarbeider. Det lureste er å ansette et asfaltfirma som har tilgang til både materialet og utstyret som trengs, slik at du ikke trenger å tenke på dette selv.


Om du skal asfaltere på et ujevnt underlag med mye vegetasjon eller stein bør du ansette en maskinentreprenør. De rydder området og tar seg av forarbeidet som må gjøres før asfalteringen.


I tillegg til at bakken bør være jevn, må det også legges 10-20 centimeter med pukk eller grus først, som deretter skal komprimeres med vibroplate eller lignende verktøy. Om underlaget er leire eller annen løsmasse bør det være et tykkere lag med pukk eller grus for å stabilisere grunnen. Dette vil maskinentreprenøren også kunne ta seg av.


Dette kan øke prisen på prosjektet

Som regel vil ikke prisen for asfaltlegging variere så mye, men faktorer som mengden grunnarbeid som må gjøres og transportkostnader vil påvirke prisen.


Hvis du bor langt unna  asfaltfirmaet du hyrer inn, kan det være du må betale mer for arbeidet. Det er mye utstyr som må transporteres når det skal asfalteres og transportkostnadene kan derfor bli høyere om du bor langt unna.Ulike asfaltprosjekter

Dersom du skal asfaltere, finnes det ulike typer prosjekter og framgangsmåter. Dette er de vanligste måtene å bruke asfalt på, og det du må vite før du går i gang med asfaltering.


Reparere asfalten du allerede har

Om du har asfalt fra før av kan det hende du trenger å reparere denne. Asfalt har en levetid på rundt 20–25 år og i løpet av denne tiden kan det dukke opp sprekker eller hull som gjør asfalten stygg og upraktisk å kjøre på. Om det ikke er snakk om store skader trenger du som regel ikke å legge helt ny asfalt.


Det er mulig å fornye asfalten du allerede har ved å bruke bitumenemulsjon. Bitumen er bindingsmiddelet i asfalt, og ved å påføre dette og deretter strø over sand eller grus får du en hel og fin asfalt igjen.


Før du skal reparere asfalten må den rengjøres nøye. Den må kostes fri for stein og spyles slik at støv og jord fjernes. Det er viktig å være nøye med forarbeidet for å få et godt resultat.


Det er mulig å gjøre jobben på asfalten selv, men om det er flere sprekker eller hull som skal repareres anbefales det å ansette en asfaltarbeider for at resultatet skal bli best mulig. Da slipper du også å kjøpe inn utstyr og materialer selv.


Asfaltering av gårdsplassen eller innkjørselen

Dersom du skal asfaltere gårdsplassen eller innkjørselen er det et par ting du bør tenke på. Det må legges hvertfall 20 centimeter med pukk eller grus i bunn, i tillegg til at asfalten bør være omtrent 4 centimeter tykk. Skal du asfaltere inntil garasjen eller nært kantstein er det viktig å planlegge slik at ikke asfalten blir for høy.


Du bør også tenke igjennom hvor fin grus du ønsker i asfalten, det er vanlig med enten 8 eller 11 millimeter grus. Du kan også legge farget asfalt, enten på hele gårdsplassen eller deler av den.


Asfaltere oppå gammel asfalt

Om du har gammel asfalt i innkjørselen eller på gårdsplassen som er veldig sprukket og ødelagt, kan det lureste være å asfaltere over denne. Dette vil koste betraktelig mer enn å reparere den gamle asfalten, men hvis den er gammel og ødelagt lønner det seg å legge ny.


Det er viktig å gjøre et godt forarbeid når du skal legge ny asfalt, blant annet må asfaltdekket rengjøres nøye og eventuelt ugress bør fjernes. Du bør og være oppmerksom på områder hvor asfalten har bøyd seg mye oppover slik at du unngår humper eller hull i det nye dekket.


Det er aldri anbefalt å asfaltere i regn, og dette gjelder spesielt når du skal asfaltere oppå eksisterende asfalt. Om du prøver å asfaltere når det regner vil ikke den nye asfalten feste seg, og du får asfalt som smuldrer opp og løsner rett etter at den er lagt.


Hvis du er i tvil om grunnarbeidet eller underlaget er godt nok til å legge ny asfalt på, kan det være en god investering å kontakte fagfolk for en vurdering.


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Asfaltering av utkjørselen - trenger pris

5173LODDEFJORD

Vi trenger litt asfaltering mellom veien og utkjørselen vår. Det kommer masse vann fra gaten inni vår utkjørselen, blir masse is og vi får problem med å kjøre ut. Vi har barn og er redd at de faller pga av is. ATB ASFALT LARSEN har asfaltert hele utkjørselen vår i sommer, men de har ødelagt asfalts høyde mot veien. Vi asfalterte (sånn belte) for to år siden. Siden ATB ASFALT LARSEN er useriøs, lovet oss mange ganger at de kommer og retter feilen sin siden juli, men komt aldri og sluttet å svare på meldinger, så må vi fikse det problemet pga barna. Legger ved bilder. Trenger pris på jobben.

Rette opp og asfaltere parkeringskjeller med setningsskader

7037TRONDHEIM

Hei! Vi har opplevd setningsskader i vår parkeringskjeller. Det er en asfaltert parkeringskjeller, hvor deler av dekket har sunket så mye som 40cm. Vi har behov for at det fylles på med masse slik at setningene blir rettet opp, og at det asfalteres på nytt over.

Justere terreng, levere og legge asfalt.

3121NØTTERØY

Vi ønsker litt finere hagetomt samt noen steder trenger muligens støttemur. i tilleg så ønsker vi å asfaltere gårdsplass.

Asfaltering

1923SØRUM

Jeg vil legge asfalt i hage ca 100m2

Asfaltering

2067JESSHEIM

Jeg skal asfaltere ca 1500 kvm parkering/vei/uteplass, kan dere gi en hyggelig pris på det? Addressen er Vilbergvegen 150 på Jessheim. Er ikke noe hastverk, kan gjerne gjøres i samband med andre jobber dere har i området. Med vennlig hilsen Jan Petter

Asfaltering

1923SØRUM

Asfaltering av område på 26 kvadratmeter Skal brukes til underlag til lasting av strøsingel.Les evalueringer av andre jobber lagt ut av Mittanbud

ÅSANE HAGESERVICE MANUELPILLAI

4.8 (34)

Firmaet startet opp i 2018Vi utfører idag arbeid som:-graving av grøfter?-utgraving og planering av tomt-drenering-løse problemer med vanninntrenging-hagearbeid-ferdigplen-asfalteringTa kontakt for en hyggelig samtale og befaring.?Tlf 48 29 29 59

Des. 2023

Asfaltering

"Veldig bra utført arbeid. Jeg har ikke noe å utsette på dette arbeidet. Kan trygt anbefale Åsane Hageservice til andre."
J
Jill Anette
Søreidgrend
ÅSANE HAGESERVICE MANUELPILLAI

MFB ANLEGG AS

Vi er en liten bedrift som på tar oss det meste innen for anlegg Daglig leder har over 10 års erfaring i bransjen og kan vise til gode referanser. Jeg utfører alt fra graving, anleggstjenester, massetransport. Hager og natursteinsmurer er ett av våre spesial felt. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller lignende.Med vennlig hilsen.Mats Bjørgan / MFB Anlegg ASTelefon: 481 80 674

Nov. 2023

Graving og asfaltering

"Godt utført arbeid!"
T
Thomas
Grimstad
MFB ANLEGG AS

Svart Asfalt AS

Nov. 2023

Asfaltering og endre vinkel på innkjøring

"Jobben ble gjort mellom n annen jobb så det tok lengere tid enn planlagt, men noe av den grunnen var også siden vi endret på den opprinnelige planen. Kan trygt anbefalle svart asfalt."
R
Rune
Drammen
Svart Asfalt AS

HAAVALDSEN ASFALT AS

VELKOMMEN TIL HAAVALDSEN ASFALT - Ypperste kvalitet, til en rimelig pris. - Moderne utstyrspark. - Dyktige norske ansatte med yrkesstolthet. ASFALTERING: Vårt erfarne asfaltlag ?utfører det meste av asfaltering. Tykkelse og asfalttype tilpasset ditt behov. Med moderne maskiner, kunnskap, yrkesstolthet og erfaring legger vi asfalt av høy kvalitet og pent utseende. GRUNNARBEIDE: Utbedring av underlag, masseutskifting, drenering, fall og terrengjusteringer. Et varig og godt resultet er avhen...

Se mer
Nov. 2023

Asfaltering av gårdsplass

"Godt uført"
T
T. Kenneth
Løvenstad
HAAVALDSEN ASFALT AS

UNIGRAV AS

Vi tilbyr gravetjenester tilpasset dine behov! Graving og legging av vann og avløp til nybygg. Utbedring av gamle VA anlegg. Utgraving av tomter for nybygg, tilbygg og garasjer. Opparbeidelse av vei, vann og avløpsanlegg. Sprengning, drenering, og opparbeidelse av utomhusarealer. Maskinstabling av steinmurer av granitt, sprengstein, systemblokker, bruddskifer. Riving og miljøsanering.

Nov. 2023

Bytte av vannrør

"Effektiv og hyggelig håndtering av jobben. Unigrav AS kan anbefales på det sterkeste!"
H
Helene
Oslo
UNIGRAV AS

ASFALTSPESIALISTENE AS

Vi er en bedrift med 15 års erfaring innen asfaltering og stolte av å være en ledende aktør innen bransjen. Vi tilbyr høykvalitets tjenester til konkurransedyktige priser, og har et dedikert team av fagfolk som sørger for at jobben blir gjort riktig hver gang.Vi har spesialisert oss på alt fra små reparasjoner til store asfalteringsprosjekter, og vi er klare til å hjelpe deg med dine asfalteringsbehov uansett størrelse eller kompleksitet. Vårt team av erfarne fagfolk har den nødvendige kunnskape...

Se mer
Nov. 2023

Asfaltering

"God kommunikasjon gjennom hele prosessen, kan sterkt annbefale asfaltspesialistene til slikt arbeid. Solide folk som er dyktige på det de driver med."
P
Petter
Drammen
ASFALTSPESIALISTENE AS

RUGSLAND MASKIN AS

5.0 (8)

Nov. 2023

asfaltering og belegningsstein

"Alt helt topp. Topp kvalitet, topp kommunikasjon, og levert under prisoverslaget."
A
Asbjørn
Kristiansand s

By LMO AS

Vi utfører en rekke jobber som har med hus og hage å gjøre, fortrinnsvis utomhus. Se gjerne bildeeksemplene nedenfor. Vi tar på oss gravejobber i form av planering, drenering, grøfting, utgraving, granittmurer m.m. Vi utfører også snekkeroppdrag: utvendige trapper, terrasseplattinger, søppelskur, postkassestativ, gjerder m.m. Vi gjør også konsulentjobber innen interiør.

Nov. 2023

Støttemur, tilfylling og asfaltering

"Veldig fornøyd med LMO. God kommunikasjon og klare avtaler underveis. Veldig bra gjennomført oppdrag og kan så absolutt anbefales."
s
Svein-erik
Slependen
By LMO AS

HORDALAND ASFALT AS

Nov. 2023

Asfaltering av garasje / parkering

"Jobben med asfaltering av garasje og parkering ble utført på en profesjonell måte til avtalt tid og pris. Har ingenting å utsette på Hordaland Asfalt. Anbefales på det sterkeste"
E
Edvard
Bergen
HORDALAND ASFALT AS

Bolseth Gruppen AS

Spisset innenfor drenering, fuktsikring og isolering av grunnmurer gjennom tre generasjoner siden 1962. Unik kompetanse og alene om å tilby 10 års garanti. Unngå fukt, sopp og råte. Beskytt din helse, boligens levealder og inneklima. Ta kontakt i dag for en hyggelig befaring og gratis fuktmåling! Mer om oss: Tre generasjoner danner Bolseth Gruppen Det hele startet på 60-tallet, før rundtsvingende beltegravemaskiner så dagens lys. Bolseth er et godt opparbeidet navn innenfor grunnarbeid ...

Se mer
Nov. 2023

Asfaltering innkøyrsel

"Tillitsvekkande frå start til slutt. Pris noko opp frå fyrst avtala, men elles alt som bestilt."
A
Andreas
Ulsteinvik
Bolseth Gruppen AS

Publisert 30. jan. 2023, 10:56

Oppdatert 26. okt. 2023, 12:34

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.