Skal du legge membran?

Skal du legge membran på badet, vaskerommet, terrassen eller taket? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige håndverkere som kan hjelpe deg å legge membran.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du legge membran?

Skal du legge membran på badet, vaskerommet, terrassen eller taket? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige håndverkere som kan hjelpe deg å legge membran.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hvor mye koster det å legge membran?

Membran er en vanntett hinne som legges under fliser eller annet dekke, slik at gulvet blir vanntett. Det er viktig å legge membran enten du skal legge nytt gulv på terrassen, flislegge over kjøkkenbenken eller pusse opp badet.


Som regel koster det mellom 10 000 til 15 000 kroner for membran på gulv og vegger. Å legge membran vil som oftest være en del av et større prosjekt og prisen varierer basert på prosjektet.

Når du skal legge membran kan du velge mellom ulike typer, de vanligste er banemembran og smøremembran.


Banemembran, også kalt sveisemembran er en heldekkende plastduk som legges utover gulvet og et stykke oppover veggene. Deretter sveises den med varmluft i alle hjørner, rundt sluket og ved lister og karmer slik at den blir helt vanntett.


Smøremembran er en flytende membran som strykes utover overflaten med malingsrull. Det skal strykes på i flere lag og det legges gjerne inn en sikkerhetsduk i mellom lagene med membran. Om du skal legge membran selv anbefales det å velge smøremembran, da denne er litt enklere å legge for nybegynnere.
Omfang og kompleksitet

Om du skal legge nye fliser eller gulv som skal være vanntett, er det å legge membran en liten del av jobben. Hvis du har ansatt en håndverker til å hjelpe deg med flis- eller gulvleggingen vil de også kunne ta seg av membranen.


Det er mulig å legge membran selv, men det er anbefalt å overlate dette til profesjonelle. Da er du sikret at membranen blir vanntett og du risikerer ikke eventuelle fuktskader. Hvis oppussingen omfatter søknadspliktig arbeid har du heller ikke lov til å legge membran selv, dette må overlates til en fagperson.
Håndverkere

Når du skal legge nytt gulv og trenger membran er det lurt å benytte flinke fagfolk, slik at du er sikker på at du får et vanntett underlag.


Det finnes flere ulike håndverkere som kan hjelpe deg med å legge membran. Skal du pusse opp badet vil både flisleggeren og rørleggeren kunne legge membranen for deg. Har du et prosjekt utendørs, for eksempel nytt gulv på balkongen, kan en gulvlegger også legge membran for deg.
Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker prisen for membran, men de vanligste prisdrivere er hvor stort område som skal fuktsikres, og hvilken type membran du velger. Selv om det finnes billige alternativer er det lurt å velge kvalitet når du skal legge membran. Da slipper du store utgifter på grunn av fuktskader i ettertid.
Ulike typer membran


Om du skal pusse opp badet, legge nytt gulv på balkongen eller legge fliser over kjøkkenbenken så trenger du membran. Skal du sette i gang med en nytt prosjekt og er usikker på om du trenger membran bør du forhøre deg med en fagperson om det er nødvendig.
Pusse opp eller totalrenovere bad

Har du tenkt å pusse opp eller totalrenovere badet er det nødvendig med en membran. Selv om fliser er et godt valg for baderommet så er de ikke helt vanntette, og det vil alltid trenge inn noe vann og fuktighet gjennom fugemassen. Derfor er det viktig at det ligger membran i mellom flisene og underlaget, slik at det ikke oppstår fuktskader.


Når du pusser opp vil håndverkeren kunne hjelpe deg med å legge membran før det skal flislegges.

Les mer om å pusse opp badet herLegge membran utendørs

Skal du legge nytt gulv på terrassen eller balkongen? Enten du skal legge balkongfliser, tregulv eller terrasseteppe trenger du en membran under.


Når du skal legge membran på terrassen er det viktig at gulvet heller slik at vannet renner vekk fra boligen. Er du usikker på hvordan du skal gjøre dette selv er det lurt å ansette en håndverker, slik at du er sikker på at jobben blir gjort skikkelig.Fliser på kjøkkenet

Har du lyst til å flislegge over kjøkkenbenken? Fliser på kjøkkenet er både praktisk og dekorativt, i tillegg til at det er enkelt å vedlikeholde og rengjøre. For at flisene og kjøkkenet skal holde seg fint lenge er det viktig å legge membran bak flisene. Hvis du ikke gjør dette risikerer du både fuktskader i veggen, i tillegg til at flisene og fugen kan bli ødelagt. Når du skal flislegge kan du få hjelp av håndverkeren til å legge membran først.

Les mer om å pusse opp kjøkkenet her


Legge nytt tak

Hvis du skal legge nytt tak er det veldig viktig å gjøre dette vanntett. Taket er den delen av boligen som er mest utsatt for fuktighet, og det er ofte her fuktskader oppstår.


Enten du har et flatt eller skrått tak, vil det kunne samle seg opp vann. Derfor vil du ha behov for en membran eller annen type fuktsikring. Når du skal legge nytt tak vil taktekkeren hjelpe deg med å gjøre dette vanntett.

Les mer om å legge nytt tak her

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å legge membran
SVEIN LØKENFLAEN RØRLEGGERSERVICE AS logo
SVEIN LØKENFLAEN RØRLEGGERSERVICE AS
Nordstrand Terrasse 58, 1170 Oslo
4.9(906)
Topprangert

Om bedriften

SVEIN LØKENFLAEN RØRLEGGERSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.89 av 5 stjerner fra 906 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med SVEIN LØKENFLAEN RØRLEGGERSERVICE AS

OSLO RØRSERVICE AS logo
OSLO RØRSERVICE AS
Sandakerveien 24C, 0473 Oslo
4.9(383)
Topprangert

Om bedriften

OSLO RØRSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Vestby, Nordre Follo, med 4.87 av 5 stjerner fra 383 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med OSLO RØRSERVICE AS

RØRLEGGERMESTER JENSEN AS logo
RØRLEGGERMESTER JENSEN AS
Flellveien 18 B, 2010 Strømmen
4.9(243)
Topprangert

Om bedriften

RØRLEGGERMESTER JENSEN AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.88 av 5 stjerner fra 243 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med RØRLEGGERMESTER JENSEN AS

Adekvat Vvs As logo
Adekvat Vvs As
Smalvollveien 44, 0667 Oslo
4.9(236)
Topprangert

Om bedriften

Adekvat Vvs As har utført flere jobber fra Mittanbud i Bærum, Asker, Oslo kommune, med 4.87 av 5 stjerner fra 236 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med Adekvat Vvs As

OSLO RØR & VARMETEKNIKK AS logo
OSLO RØR & VARMETEKNIKK AS
Ensjøveien 16-18, 0661 Oslo
4.8(216)

Om bedriften

OSLO RØR & VARMETEKNIKK AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.75 av 5 stjerner fra 216 oppdragsgivere.

Les erfaringer med OSLO RØR & VARMETEKNIKK AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Membran på takterrasse ca 5,5 m2,

0366OSLO

Dagens mebran er utett, ny må legges. I dag er det varmekabler i terrassegulvet, det er ikke varme i avløpet. Ønsker pristilbud. loftsleilighet 5 etasje Oslo sentrum vest.

Støping av badromsgulv og flislegging

3520JEVNAKER

Vi pusser opp badet og ser nå etter en sertifisert flisleggere. Vi har fått lagt vannbårne vannrør på gulvet og trenger nå støping, legging av membran og flislegging av fliser 60x60 cm. Det blir dusjnisje med tilhørende helling til sluk. Badet er på 7,3 kvadratmeter.

Ønsker dusjhjørnet på bad.

4045HAFRSFJORD

Har i dag dusjkabinett som vi ønsker å bytte ut med ett nytt og mer moderne dusjhjørnet. Badet er renovert i 2015 med baderomsplater og fliser på gulv. Det store problemet er at det ikke er fall i gulv til sluk, men heller ikke motfall. Vi har sett på løsninger som dette : https://www.vvskupp.no/novellini/-hash-ol1201011-30/novellini-olympic-plus-dusjkar-for-montering-rett-p%c3%a5-gulv-akryl for å kunne gjøre det så rimelig som mulig. Vil gjerne ha noen som kan gi oss en pris og/eller evt. forslag til hvordan vi kan gjøre det. Det er ett lite og trangt bad hvor det er dusjkabinett, servant og toalett.

Membran våtrom

5221NESTTUN

Har 3 våtrom som trenger smøremembran, ønsker pris på dette. Baderom: Membran på alle vegger og gulv, totalt ca. 27m2 Vaskerom (m. dusj): Membran på vegger i dusjsone og gulv, totalt ca. 16m2 Teknisk rom: Membran på gulv, ca. 5,2m2 Krav om våtromssertifikat. Flislegging utføres av annen part.

Membran på nytt bad

4513MANDAL

Bad på 6,5 kvm, med dusjnisje. Totalt ca. 35,5 kvm flate (vegger og gulv). Badet blir klargjort med plater (tilsvarende Litex) i forkant.

Bytte av skifer + legge membran

1177OSLO

Grunnet lekkasje må jeg fjerne skiferen på verandaen, få lagt en membran og deretter ny skiferLes evalueringer fra andre jobber lagt ut på Mittanbud
Membran og flislegging av bad

Et fantastisk flott resultat! Enkel å kommunisere med og effektiv i jobben som ble gjort. Bare positiv tilbakemelding på alle fronter. Anbefales på det sterkeste!

April 2024
T

Tanita Christina om CANARIAS FLIS OG MURER Carlos Luis Navarro Cedres

Drangedal
7,5kvm bad som utvides 35cm på den ene veggen. Mur Rør EL Snekker

Hadde en uenighet underveis grunnet feil sluk ble installert. Gikk med på kompromiss.

April 2024
J

Joakim om RØRLEGGER T.I QUIDDING AS

Grimstad
Membran på terrasse

Lagt membran på terrasse. Jobben gikk raskt og virker å være gjennomført på forskriftsmessig måte. Meget god på rask og konsise tilbakemeldinger.

April 2024
E

Erik om Aurora Bygg AS

Oslo
Legge membran på 2 bad

Flink fagmann

Mars 2024
J

Jørgen om STANDARD MUR, KJETIL HØVA JOHANSEN

Bjørnemyr
Nytt membran på bad fra 2011, sirka 10 m2

JobbFront utførte en meget god jobb - kjempe fornøyd. -God kommunikasjon -Bra kvalitet på arbeid -Konkurranse dyktig pris Tom og firmaet hans leverte i tilegg til et flott bad, også det lille ekstra som gjør en kunde ekstra fornøyd. Meget god service! Anbefales!

Mars 2024
J

Johan om JOBBFRONT AS

Bergen
Fjerne fliser og legge ny menbran i dusjsone gulv, ca 2 m2

Max Flis gjorde en utmerket jobb. God og rask kommunikajson i forkant av jobben. Dei leverte veldig god kvalitet hele veien, etterrettelig og presis. Kan absolutt anbefale dette firma.

Mars 2024
J

John om Max Flis AS

Oslo
Flislegger til å bygge 2 stk bad på ca 7kvm hver. 1 og 2 etg i bolig.

Arbeid er blitt utført til planlagt tid og ingen utsettelser. Anbefaler de på det sterkeste!!

Mars 2024
S

Sameer Asim om MRS Flis Consult Marius Savu

Fredrikstad
Bygge våtrom / vaskerom

Ugrei kommunikasjon med daglig leder når han arbeidet på prosjektet. Skitnet til område med nylagt gulv med avretningsmasse, og nektet for dette når konfrontert. Veldig hyggelig og hjelpsom kontaktperson, og svært dyktig flislegger med ære for jobben han gjorde. Sluttresultatet ble bra, men opplevde at det var litt tilfeldig siden flislegger/håndverker var så nøye og flink. Følte at vi måtte overvåke hva som ble gjort for å være sikre på at alt ble som ønsket.

Mars 2024
T

Tor Jørgen om MALING OG FLIS AS

Tromsdalen
Membran på utvendig tak

Pålitelig, godt utført arbeid.

Mars 2024
B

Bjørn om A.I.VENT AS

Lørenskog
Jeg skal ha membran lagt på gulv og vegger på 2 bad

Godt utført jobb. Ekstremt fleksible og effektive

Mars 2024
E

Eirik om HUNDVÅG RØR OG BYGG AS

Hundvåg
Flislegging og legge membran på bad og vaskerom

Veldig bra utført flislegging og membran. Anbesfales!

Mars 2024
A

Aksel om Kleiven Mur

Kristiansand s
Toralrenovering av bad

Hyggelige og hensynsfulle arbeidsfolk. Badet ble pent. De er lydhøre i forhold til ting man evt er uenig eller misfornøyd med, utbedrer ved behov og er opptatt av at kunden skal være fornøyd.

Mars 2024
E

Eli Anita om Bad & Bygg Vvs AS

Oslo
Smøremembran - Lite bad ca. 4m2

Dyktig og effektiv. Anbefales!

Mars 2024
F

Fredrik om Moen Membran

Drammen
Smøremembran - Bad ca. 30 m2 overflate - klart om 1,5 - 2 uker

Super gjennomføring av arbeidet. Litt manko på opprydding, ellers helt topp! Anbefales!

Mars 2024
F

Fredrik om KOZLOWSKI BYGG

Drammen
Trenger ny membran og støpe gulv på Baderom

Veldig flink og kan anbefale alle

Feb. 2024
P

Pedro A om ROGALAND GULVSERVICE AS

Hundvåg
Reparasjon av fall i dusjssone

Godt utført arbeid, kom på tiden og utførte alt som avtalt

Feb. 2024
T

Thomas om KATO BYGG SERVICE AS

Nesttun
Utbedring av våtrom

Jobben ble gjort akkurat som avtalt. Helt topp!

Feb. 2024
H

Håvard om Boligmur AS

Laksevåg
Renovering av bad/wc, gang/vindfang og soverom

Totalrenoverte, et stort soverom, et bad, en gang og et vindfang. Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen. Alle kledning på innervegger, og all kledning i tak ble tatt ned, og ny satt opp. Det ble etterisolert der det var nødvendig, og lagt ny fuktsperre. Badet ble flislagt, med riktig fall til sluk. Veldig førnøyd med utførelsen, og kvaliteten på arbeidet. Nye laminatgulv ble lagt på soverom og gang. I vindfang ble det lagt flis på gulvet med varmekabler. Prosjektets størrelse og omfang ble litt større, enn antatt ved innhenting av pristilbud. Av den grunn så ble det dyrere enn vi hadde tenkt på forhånd. Jeg vil skryte av Konrad, som var veldig flink til å følge opp arbeidet underveis.

Feb. 2024
J

Jarle om KD BYGGSERVICE KONRAD DEBSKI

Ålesund
Flislegging baderom

Meget fornøyd med jobben fra A-Å. Kunne starte raskt, hadde en konkurransedyktig pris, hyggelig i kommunikasjonen og leverte som avtalt. Effektiv på gjærede hjørner. Anbefales!

Feb. 2024
T

Trygve Steiner om TLT MUR PUSS & FLIS AS

Porsgrunn
Ny membran og gulv på vaskerommet

Jeg synes Jobbfront AS var veldig enkle å kommunisere med og de svarte ganske fort på meldinger og spørsmål! De kom også med gode, faglige råd som har lønnet seg. Jobben hos oss var å skifte membran og legge nytt gulv. De måtte flytte alt ut fra vaskerommet, noe som viste seg å være mer jobb enn de først trodde pga konstruksjonen rundt varmtvannstanken, men tok det på strak arm! Veldig fornøyd med jobben de har gjort!

Feb. 2024
V

Victoria Petterson om JOBBFRONT AS

Breistein
Bad Fliselegging

Fliselegging gulv og vegg på bad inkl membran. Fornøyd med arbeidet.

Feb. 2024
B

Bjorn-Tore om MURATOR MUR & FLIS AS

Stavanger
Membran og støp bad 5 kvm

Stian gjorde en fantastisk jobb på badet mitt. Han er fleksibel og kommer til avtalt tid. Gjorde jobben raskt, effektivt og med kvalitet. Sparte mye på å bruke Stian til membranjobben!

Feb. 2024
Ø

Øyvind om Moen Membran

Oslo
Sparkle 2 leiligheter og flis + membran 2 bad

Veldig fornøyd med både sparkel arbeidet og flisarbeidet. Utført til avtalt tid til avtalt pris 🙂

Feb. 2024
S

Syver om Skandinterior AS

Ålesund
Røropplegg til 2 bad

Jobben ble godt utført til grei pris. Kom med gode løsninger

Feb. 2024
E

Eirik om Thingbø Rørservice AS

Hundvåg

Publisert 01. feb. 2023, 16:11

Oppdatert 22. mars 2024, 08:22