Skal du pusse opp kjelleren?

Skal du pusse opp kjelleren? På Mittanbud får du tilbud fra både snekkere, elektrikere og rørleggere som kan hjelpe deg med å pusse opp kjelleren din.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du pusse opp kjelleren?

Skal du pusse opp kjelleren? På Mittanbud får du tilbud fra både snekkere, elektrikere og rørleggere som kan hjelpe deg med å pusse opp kjelleren din.

 • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
 • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
 • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å pusse opp kjelleren?

Som regel koster det mellom 8000 og 15 000 kroner per kvadratmeter å pusse opp kjelleren. Hvis du planlegger å totalrenovere kjelleren må du regne med å betale mellom 15 000 og 25 000 kroner per kvadratmeter.Prisen varierer etter hvor stor kjelleren er, hvilken tilstand den er i og hvor mye som skal gjøres. Skal du pusse opp en gammel kjeller er dette mye jobb og det vil naturlig nok være vesentlig dyrere enn å kun pusse opp overflater.Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende oppussingen av kjelleren er varierer etter flere faktorer. Skal du totalrenovere hele kjelleren vil dette være et stort prosjekt som krever god planlegging og dyktige fagfolk. Om du skal pusse opp en kjeller med lav takhøyde er dette også et krevende prosjekt som tar tid og nøye planlegging.


Hvis du skal renovere kjelleren er det vanlig å blant annet legge ny drenering, pigge gulvet, skifte ut dører og vinduer og bygge ny trapp. I tillegg kan det være du bør etterisolere, legge nye rør eller montere nytt elektrisk anlegg. Det er viktig at disse jobbene blir utført skikkelig og forskriftsmessig, så unngår du problemer i etterkant av oppussingen.


Om du derimot planlegger en mindre oppussing av kjelleren trenger ikke dette være så omfattende. Har du en kjeller som holder god standard kan det være nok med et nytt gulv og ny maling på vegger og tak. Dette er relativt enkle prosjekter som hverken er spesielt kostbare eller tidkrevende, men som likevel kan gi kjelleren et løft.


Dersom kjelleren kun har vært brukt til oppbevaring eller lignende tidligere kan det være du må søke om bruksendring før du setter i gang med oppussingen. For at kjelleren skal godkjennes for opphold må den oppfylle en rekke krav. Om du synes det er vanskelig å søke om bruksendring selv kan du få hjelp av en entreprenør eller arkitekt til å søke.Håndverkere

Uansett om du skal totalrenovere eller utføre et mindre oppussingsprosjekt er det viktig å bruke dyktige fagfolk. Da er du sikret at oppussingen går som det skal og at du får et resultat du kan være fornøyd med.


Om du skal renovere kjelleren er det lurt å ansette en totalentreprenør. Totalentreprenøren hjelper deg med å kartlegge hva som bør gjøres, og de kan hjelpe deg med å sette opp et budsjett.


Entreprenøren vil i tillegg holde oversikt over prosjektet hele veien og fungerer som et mellomledd mellom deg og håndverkerne. Entreprenøren har ofte flere ulike samarbeidspartnere og underleverandører, slik at du enkelt får tak i kompetansen og materialene som trengs til oppussingen.


Hvis du planlegger å gjøre endringer på planløsningen i kjelleren kan det være du bør ansette en interiørarkitekt. Interiørarkitekten vil hjelpe deg med å finne gode romløsninger, slik at du kan utnytte plassen best mulig. I tillegg kan interiørarkitekten finne materialer og møbler som passer ditt uttrykk, og lage en egen fargepalett tilpasset rommene.


Skal du utføre byggearbeid som for eksempel nye vegger, utskifting av vinduer eller dører eller bygge ny trapp har du behov for en snekker. Snekkeren vil også kunne hjelpe deg med å legge nytt gulv og lister. Kanskje du vil bygge plassbygd møblement som arbeidsbenk og skap, eller bygge vinkjeller? Dette kan snekkeren hjelpe deg med.


Skal du legge nye rør eller gjøre endringer på sluk eller avløp trenger du en rørlegger. Hvis du skal legge varmekabler, installere stikkontakter, lamper eller andre elektroniske gjenstander har du behov for en elektriker.
Dette kan øke prisen på oppussingen

Det er flere faktorer som påvirker prisen for oppussing av kjelleren. Blant annet er kjellerens tilstand og hvor mye som skal gjøres avgjørende for den totale kostnaden på prosjektet.Andre faktorer som påvirker prisen kan være:


 • Størrelse på kjelleren
 • Materialer og utstyr
 • Utskiftning av vinduer og dører
 • Etterisolering
 • Fuktsikring og drenering av grunnmur
 • Endringer på bærende konstruksjon
 • Øke takhøyde
 • Ny trapp
 • Bygge våtrom som bad eller vaskeromAndre prosjekter

Oppussing av kjelleren er en god investering og en av de beste måtene å øke boligens areal på. Om du tidligere kun har brukt kjelleren til oppbevaring, kan du øke boligens verdi ved å bygge den om, enten til kjellerstue eller annet oppholdsrom. Hvis du har mulighet er det også svært gunstig å bygge om for utleie i kjelleren.
Grunnarbeid og planering av tomten

Når du skal pusse opp kjelleren kan det være lurt å utføre grunnarbeid samtidig. Hvis du skal pusse opp en gammel kjeller kan det være du bør legge ny drenering. Ny drenering innebærer å grave opp langs grunnmuren og legge dreneringsrør rundt boligen, slik at du unngår fuktskader.


Hvis du allerede skal legge drenering rundt boligen, kan det være lurt å planere hagen samtidig. En praktisk og pen hage kan nemlig gi en verdiøkning på boligen. Når du skal utføre grunnarbeid på tomten bør du ansette en maskinentreprenør.

Les mer om grunnarbeid herBygge kjellerleilighet

Hvis du har en større kjeller er det ofte veldig lønnsomt å bygge om for utleie i kjelleren. En godkjent utleieenhet vil gi en god verdiøkning på boligen. Du må imidlertid være oppmerksom på hvilke krav som gjelder for at rommene skal være godkjent for opphold og utleie. Det er lurt å planlegge godt før du setter i gang med oppussingen, slik at du får det resultatet du ønsker.
Bygge bad i kjelleren

Dersom du planlegger å bygge bad i kjelleren krever dette noe mer planlegging enn andre rom. Fuktsikring og tilstrekkelig ventilasjon er viktig når du skal bygge våtrom, spesielt i kjelleren hvor det ofte er færre vinduer.


Det kan være veldig lurt å bygge bad i kjelleren, da dette er en god utnyttelse av boligens areal. Når du skal bygge bad i kjelleren er det viktig å bruke dyktige fagfolk slik at du er sikker på at jobben blir utført ordentlig og forskriftsmessig.

Les mer om å pusse opp badet her


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Pusse opp 50 kvm kjeller

7036TRONDHEIM

Hei Har en råkjeller som skal gjøres om til boareal. Søknad er sendt til kommunen og godkjent med 3 stk vindu og lysgrav. Dette må gjøres: - Tynnavrette kjellergulv, ca. 50 kvm minus trapperom - Kutte av stålbjelke ved veranda forran og støtte opp veranda. - Gjøre klar 3 lysgraver - fjerne kort og lite vannrør til fremsiden av boligen, og legge opp nytt når vindu og lysgrav er ferdig. - Betongskjæring til 3 vindu. - Bygge råkjeller om til 3 rom med lekting, stenderverk og gipsvegger. - Legge ca. 50 kvm med gulv.

Bygging

2020SKEDSMOKORSET

Grov kjeller. Jeg legger betong og gjør alt klart Trenger lekting, gipsing ,montering av dører og vinduer. Bad: Gjøre klar for min flislegger. Dvs. Våtromsplater og klargjøre til flislegger - Sette gulv/parkett Det jeg ordner selv; Sparkling Maling Flislegging Elektro Rørlegger Betong Trenger fast pris!

Bygge rom i kjeller

5174MATHOPEN

Kjelleren er et tomt skall, der skal lages to rom, settes inn nye vinduer, legges gulv og strøm. Det må også lages et hull fra stuegulvet og settes inn en trapp

Lage kjellerstue

3025DRAMMEN

Jeg har en murkjeller. Ønsker å lage kjellerstue i deler av den.

Saltutslag kjeller

5105EIDSVÅG I ÅSANE

Vi har en vegg(pusset lecca) hvor vi har fått saltutsalg. Veggen er midt i huset mellom et soverom og et tekniskrom. Det er mulig at fukten kommer fra det tekniskerommet alternativet er at det kommer fra grunnen.

Pusse opp kjeller og muligens vaskerom

7562SAKSVIK

Ønsker å pusse opp kjelleren på ca. 15 kvadrat slik at det blir ett stort rom. Flytte varmtvannstank inn på vaskerommet og pakke inn alle rør. Bytte vindu. Legge varmekabler i gulv. Sette opp vegger. Har i utgangspunktet tenkt å legge gulv og lister selv. Ønsker også en pris dersom vi ønsker å rive veggen mellom toalett og vaskerom og lage et vaskerom. Pakke inn rør. Toalett og vaskerom er totalt 4 kvadrat.Les evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Soverom, gang og kjellerstue

Anders har utført komplett renovering av en kjellerstue, et soverom og en gang, samt byttet seks vinduer. Arbeidet som er utført virker å være av bra kvalitet, samt at alt er gjort i henhold til hva vi avtalte på forhånd. Ingen overraskelser på hverken arbeid eller avtalt pris. Han er en behagelig og ryddig håndverker å ha i hus. 10 av 10 fra oss!

Juni 2024
J

Jonas om STOKLAND

Bodø
Nytt vaskerom i kjeller med toallett + kjellerstue

FLott gjeng, kjedelig de gikk i konkurs

Juni 2024
V

Viktor om ATS Byggservice AS

Oslo
Opp pussing av kjeller

God kvalitet på arbeidet

Juni 2024
W

Willy om HUSBYGGERNE AS

Oslo
Oppussing/renovering av gammelt bakeri i en trevilla

Dyktige og allsidige håndverkere.

Juni 2024
S

Siv Sommerfelt om BRANDBU HÅNDVERKERSERVICE AS

Fall
Isolere vegger i kjeller.

Enkle å ha med å gjøre, effektive og ryddige.

Juni 2024
F

Fred-Richard om OSLO FASADE AS

Oslo
Sette inn vindu i kjeller og bygge to soverom.

Bra gjennomført jobb.

Mai 2024
H

Henrik om SNEKKERSERVICE OZOLINS

Trondheim
Epoxi eller annet slitesterkt gulvbelegg i kjeller.

Helt fantastisk opplevelse med dette firmaet. 10/10 👍👍

Mai 2024
J

Jonathan om Parkettsliperi og Malertjenester AS

Lysaker
Oppussing kjellerstue

Veldig hyggelig, god kvalitet og god pris

Mai 2024
A

Andreas om Ravs Bygg Kostanyan

Oslo
Pusse opp kjeller og bygge soverom.

Veldig fornøyd med oppussingen av kjeller de hjalp oss med. Dyktige og hyggelige ansatte.

April 2024
K

Kjetil Myhre om MARBRE AS

Sørumsand
Pusse opp kjellerrom

Meget godt utført arbeid til fornuftig pris. Jobben viste seg å bli noe mer omfattende enn antatt, men de kom med gode løsninger og fullførte jobben i tråd med forventninger til både tidsbruk og kvalitet. Anbefales.

April 2024
J

Jens christian om Bad og Bygg Drammen AS

Reistad
Innvendig oppussing av hybel i kjeller, lydisolering og brannsikre

Har ekstra god peiling på lydisolering, og kom med gode ideer som også gjorde prislappen mindre vil jeg tro. Profesjonell og pålitelig, god kommunikasjon underveis. Høy kvalitet på arbeidet. Helt upåklagelig! Veldig fornøyd 👏🏼👏🏼👏🏼

April 2024
Ø

Øyunn Stokke om Alfis Bygg AS

Oslo
Innrede en hybel i kjeller

FT Bygg i samarbeid med M5 har gjort en strålende jobb. Vi har klart å få en sokkelleilighet som nå leies ut. Takket være gode og kreative løsninger fra Muhamet fra M5. Nytt lag med lydhimling og isolasjon, lydvegg, lyd- og branndør, kjærte betong og satt inn vindu, innredet kjøkken og vi fikk et nytt vaskerom. Dette for å nevne noe. Vi er meget fornøyde og kan anbefales på det sterkeste.

April 2024
E

Emmanuel om FISNIK TAHIRAJ BYGG AS

Kristiansand s
* Fortsatt ledig: lysgrav

Anbefales!!!!

April 2024
Q

Quyen om NORDBYGG KRISTIANSAND AS

Kristiansand s
Støpe gulv i kjeller

Pålitelig og enkel å forholde seg til.

April 2024
E

Espen om Furuli Maskin og Betong

Oslo
Lage kjellerstuen til et soverom med stor vindu

Bra

April 2024
F

Filiz om BYGGVINDU AS

Lørenskog
Oppussing av kjellerstue

Flott gjennomført og kjekke folk

Mars 2024
B

Bjarne Christian om SÆTHER BYGGKONSULT

Haugesund
Bygge om oppholdsrom og bod, til to soverom og liten bod

Rimas og kollegaen startet som avtalt, jobbet effektivt og lange dager. Det var generelt god kommunikasjon underveis, med et par små avvik fra opprinnelig plan, med en fornuftig forklaring. Vi måtte også endre et par veggplater med skade. Dette ble utført så snart feilen ble påpekt uten problemer. De kunne også bistå med å lage ny luftekanal i yttervegg av mur, for et beskjedent tillegg i prisen. Alt i alt er vi veldig godt fornøyde med arbeidet. Spesielt dørene og vinduet som ble satt inn ble veldig fint. Vi kan gjerne tenke oss å benytte Merkur Bolig AS til vårt neste prosjekt i huset. Etter vårt skjønn har de også vært meget prisgunstige sett ift. utført arbeid.

Mars 2024
A

Audun om Merkur Bolig AS

Vollen
Vaskerom og oppholdsrom kjeller

Veldig fornøyd med jobben Aleksander gjorde! Bra kvalitet, god kommunikasjon underveis. Anbefales!

Mars 2024
R

Rita om TØNSBERG BYGGTJENESTER ALEKSANDER APALL

Nøtterøy
Oppussing av Sokkelleilighet

Vi har hatt gleden av å leie inn ZL-bygg til en større renovering av vår enebolig. De har pusset opp en leilighet, de har satt opp et tilbygg med tak på ca 80 kvm, skiftet vinduer, ny kledning, stor terrasse + mye mer. Vi kommer til å bruke ZL på flere prosjekter, og kan anbefale dem på det sterkeste! Vi er super- fornøyd med jobben som er gjort! Kvalitetsmessig godt utført arbeid til avtalt tid og pris. ZL-bygg har vært løsningsorienterte og lydhøre, tilpasningsdyktige og fleksible.

Mars 2024
T

Trond om ZL BYGG AS

Trondheim
Rive og sette opp lettvegg, legge gulv og takplater ++ i innredet kjeller

Stefan satt opp ny vegg med skyvedør i stuen vår. Ingenting negativt å si, anbefales varmt. Dyktig snekker og flott fyr.

Feb. 2024
A

Anneli om IDASSA KOZUL

Oslo
Oppussing av kjeller i enebolig

Hyggelige og pålitelige til en god pris. Jeg er godt fornøyd

Feb. 2024
J

Jakob om KATO BYGG SERVICE AS

Bergen
Bygge fire boder i kjeller

AEL HUS- OG HAGEFORNYING AS bygde fire boder i kjelleren i vårt borettslag. Arbeidet ble utført effektivt og med god kvalitet. Vi hadde også god dialog underveis i prosessen.

Feb. 2024
S

Sveinn Fannar om AEL HUS- OG HAGEFORNYING AS

Oslo
Lage soverom i kjeller.

Bra utført jobb til fornuftig pris

Feb. 2024
M

Marius om SVELA TØMRERTJENESTER AS

Røyneberg
Skal oppgradere kjeller etter vannlekkasje stormen Hans.

Arne og gjengen hans var opptatt av kvalitet hele veien, og kom med gode råd underveis. Kommunikasjonen var god og resultatet ble kjempebra til slutt. Entrepenør oslo service AS kan absolutt anbefales.

Jan. 2024
L

Leif-Hermann om Entreprenør oslo service AS

Nittedal

Publisert 31. jan. 2023, 16:27

Oppdatert 16. mai 2024, 12:09

Mittanbud
XL


For ekstra hjelp ved større prosjekter!

 • Vi finner 3 bedrifter med lang erfaring med ditt type prosjekt
 • Alle bedrifter har gjennomgått streng kvalitetssikring
 • Du får personlig oppfølging av en prosjektveileder

Les mer om Mittanbud XL her