Innvendig oppussing

Pusse opp kjeller

Skal du pusse opp kjelleren?

Vurderer du å pusse opp kjelleren? Enten du skal bygge kjellerleilighet eller innrede kjellerstue kan du få hjelp av dyktige fagfolk fra Mittanbud. Legg ut jobben i dag og få flere gode tilbud – helt gratis!

Legg ut jobben

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.

Hva koster det å pusse opp kjelleren?

Som regel koster det mellom 8000 og 15 000 kroner per kvadratmeter å pusse opp kjelleren. Hvis du planlegger å totalrenovere kjelleren må du regne med å betale mellom 15 000 og 25 000 kroner per kvadratmeter.Prisen varierer etter hvor stor kjelleren er, hvilken tilstand den er i og hvor mye som skal gjøres. Skal du pusse opp en gammel kjeller er dette mye jobb og det vil naturlig nok være vesentlig dyrere enn å kun pusse opp overflater.
Omfang og kompleksitet

Hvor omfattende oppussingen av kjelleren er varierer etter flere faktorer. Skal du totalrenovere hele kjelleren vil dette være et stort prosjekt som krever god planlegging og dyktige fagfolk. Om du skal pusse opp en kjeller med lav takhøyde er dette også et krevende prosjekt som tar tid og nøye planlegging.


Hvis du skal renovere kjelleren er det vanlig å blant annet legge ny drenering, pigge gulvet, skifte ut dører og vinduer og bygge ny trapp. I tillegg kan det være du bør etterisolere, legge nye rør eller montere nytt elektrisk anlegg. Det er viktig at disse jobbene blir utført skikkelig og forskriftsmessig, så unngår du problemer i etterkant av oppussingen.


Om du derimot planlegger en mindre oppussing av kjelleren trenger ikke dette være så omfattende. Har du en kjeller som holder god standard kan det være nok med et nytt gulv og ny maling på vegger og tak. Dette er relativt enkle prosjekter som hverken er spesielt kostbare eller tidkrevende, men som likevel kan gi kjelleren et løft.


Dersom kjelleren kun har vært brukt til oppbevaring eller lignende tidligere kan det være du må søke om bruksendring før du setter i gang med oppussingen. For at kjelleren skal godkjennes for opphold må den oppfylle en rekke krav. Om du synes det er vanskelig å søke om bruksendring selv kan du få hjelp av en entreprenør eller arkitekt til å søke.
Håndverkere

Uansett om du skal totalrenovere eller utføre et mindre oppussingsprosjekt er det viktig å bruke dyktige fagfolk. Da er du sikret at oppussingen går som det skal og at du får et resultat du kan være fornøyd med.


Om du skal renovere kjelleren er det lurt å ansette en totalentreprenør. Totalentreprenøren hjelper deg med å kartlegge hva som bør gjøres, og de kan hjelpe deg med å sette opp et budsjett.


Entreprenøren vil i tillegg holde oversikt over prosjektet hele veien og fungerer som et mellomledd mellom deg og håndverkerne. Entreprenøren har ofte flere ulike samarbeidspartnere og underleverandører, slik at du enkelt får tak i kompetansen og materialene som trengs til oppussingen.


Hvis du planlegger å gjøre endringer på planløsningen i kjelleren kan det være du bør ansette en interiørarkitekt. Interiørarkitekten vil hjelpe deg med å finne gode romløsninger, slik at du kan utnytte plassen best mulig. I tillegg kan interiørarkitekten finne materialer og møbler som passer ditt uttrykk, og lage en egen fargepalett tilpasset rommene.


Skal du utføre byggearbeid som for eksempel nye vegger, utskifting av vinduer eller dører eller bygge ny trapp har du behov for en snekker. Snekkeren vil også kunne hjelpe deg med å legge nytt gulv og lister. Kanskje du vil bygge plassbygd møblement som arbeidsbenk og skap, eller bygge vinkjeller? Dette kan snekkeren hjelpe deg med.


Skal du legge nye rør eller gjøre endringer på sluk eller avløp trenger du en rørlegger. Hvis du skal legge varmekabler, installere stikkontakter, lamper eller andre elektroniske gjenstander har du behov for en elektriker.
Dette kan øke prisen på oppussingen

Det er flere faktorer som påvirker prisen for oppussing av kjelleren. Blant annet er kjellerens tilstand og hvor mye som skal gjøres avgjørende for den totale kostnaden på prosjektet.


Andre faktorer som påvirker prisen kan være:

  • Størrelse på kjelleren
  • Materialer og utstyr
  • Utskiftning av vinduer og dører
  • Etterisolering
  • Fuktsikring og drenering av grunnmur
  • Endringer på bærende konstruksjon
  • Øke takhøyde
  • Ny trapp
  • Bygge våtrom som bad eller vaskeromAndre prosjekter


Oppussing av kjelleren er en god investering og en av de beste måtene å øke boligens areal på. Om du tidligere kun har brukt kjelleren til oppbevaring, kan du øke boligens verdi ved å bygge den om, enten til kjellerstue eller annet oppholdsrom. Hvis du har mulighet er det også svært gunstig å bygge om for utleie i kjelleren.
Grunnarbeid og planering av tomten

Når du skal pusse opp kjelleren kan det være lurt å utføre grunnarbeid samtidig. Hvis du skal pusse opp en gammel kjeller kan det være du bør legge ny drenering. Ny drenering innebærer å grave opp langs grunnmuren og legge dreneringsrør rundt boligen, slik at du unngår fuktskader.


Hvis du allerede skal legge drenering rundt boligen, kan det være lurt å planere hagen samtidig. En praktisk og pen hage kan nemlig gi en verdiøkning på boligen. Når du skal utføre grunnarbeid på tomten bør du ansette en maskinentreprenør.

Les mer om grunnarbeid her


Bygge kjellerleilighet

Hvis du har en større kjeller er det ofte veldig lønnsomt å bygge om for utleie i kjelleren. En godkjent utleieenhet vil gi en god verdiøkning på boligen. Du må imidlertid være oppmerksom på hvilke krav som gjelder for at rommene skal være godkjent for opphold og utleie. Det er lurt å planlegge godt før du setter i gang med oppussingen, slik at du får det resultatet du ønsker.
Bygge bad i kjelleren

Dersom du planlegger å bygge bad i kjelleren krever dette noe mer planlegging enn andre rom. Fuktsikring og tilstrekkelig ventilasjon er viktig når du skal bygge våtrom, spesielt i kjelleren hvor det ofte er færre vinduer.


Det kan være veldig lurt å bygge bad i kjelleren, da dette er en god utnyttelse av boligens areal. Når du skal bygge bad i kjelleren er det viktig å bruke dyktige fagfolk slik at du er sikker på at jobben blir utført ordentlig og forskriftsmessig.

Les mer om å pusse opp badet her
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp kjelleren

Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å pusse opp kjellerenSe andre jobber lagt ut på MittanbudLes evalueringer fra andre jobber på Mittanbud

* Fortsatt ledig: Mur/betongarbeid i kjeller

Veldig godt fornøyd med jobben de utførte

Per, Sandnes om Rogaland Rør & Renovering AS

Sep, 2023

Endre på romløsning og legge gulv

Laimonas (leder og eier) er svært serviceinnstilt. Han var svært fleksibel, og stilte opp både i helger og ettermiddager for å forsikre seg om at han utførte arbeidet etter min bestilling. Han er ryddig i forhold til arbeidskontrakt og timelister...

Monica, Tjørvåg om Lett 3 Bygg AS

Sep, 2023

Meisle betong

Effektive og trivelige karer. Jobben ble utført under halve tiden som var estimert. God kommunikasjon under oppdraget.

Lars, Hervik om Vest Betong & Sageservice AS

Sep, 2023

Publisert 31. jan. 2023, 16:27

Oppdatert 25. sep. 2023, 09:18

Hvordan fungerer Mittanbud?

Forklar jobben

Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.

Motta tilbud

Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.

Kom i gang!

Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.