Skal du bygge tilbygg?

Planlegger du å utvide huset med et tilbygg? Uansett om du vil ha et funkistilbygg på et gammelt hus eller trenger hjelp med plantegninger til et tilbygg på hytta: Hos Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med både planlegging og gjennomføring av prosjektet ditt.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hvor mye koster det å bygge tilbygg?

Prisen for et tilbygg på huset vil avhenge av hva du skal gjøre, størrelsen på tilbygget, valg av materialer og løsninger, samt antall håndverkere og arbeidstimer. Et tilbygg vil som regel være rimeligere å bygge enn et påbygg, ettersom du ikke trenger å rive eller heve taket på huset.


I snitt koster det mellom 15 000 og 20 000 kroner per kvadratmeter å bygge tilbygg. Det er lurt å snakke med en håndverker om hvilke løsninger som passer ditt behov og budsjett før du setter i gang med prosjektet.Omfang og kompleksitet

Dersom du skal bygge tilbygg på huset vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hva slags tilbygg du skal bygge, størrelsen på tilbygget, og hvor mye som må gjøres med det eksisterende huset.


Å bygge et tilbygg er et stort og omfattende prosjekt hvor du vil være nødt til å planlegge nøye og involvere håndverkere fra ulike fagfelt. Dette vil også påvirke den endelige prisen på tilbygget.


Når du setter i gang med å planlegge et tilbygg kan det gjerne ta mellom 6 og 12 måneder før tilbygget står helt ferdig. Hvor lang tid prosjektet vil ta avhenger som regel av hva du skal bygge og om tilbygget er søknadspliktig eller ikke. Husk at arkitekttegninger og befaringer også vil ta tid, i tillegg til tiden det tar å bygge tilbygget.


Om du skal bygge et tilbygg på over 15 kvadratmeter vil dette være søknadspliktig, og du må betale for å få byggesøknaden behandlet av kommunen.


Dersom du ønsker et tilbygg med spesialtilpassede løsninger, må du regne med at dette kan påvirke både tidsbruken og totalprisen på prosjektet. Det gjelder også dersom du planlegger å samtidig gjøre annet arbeid på det eksisterende huset, som å skifte vinduer eller bytte kledning.Håndverkere

Når du skal bygge tilbygg på huset er det viktig at du benytter flinke fagfolk. Da kan du være sikker på at du får et godt resultat og at tilbygget følger alle krav og regler.


Før du setter i gang med å bygge tilbygget er det lurt å få hjelp med tegningene av en arkitekt. Da unngår du at det dukker opp unødvendige feil og kostnader senere i prosessen.


For å bygge et tilbygg vil du trenge en snekker eller tømrer, i tillegg til en elektriker, taktekker og blikkenslager.


Om tilbygget skal males vil du ha behov for en maler. Om du i stedet skal bygge et tilbygg i mur eller betong, trenger du en murer.


Dersom du skal legge bad, kjøkken eller andre våtrom i tilbygget, vil du i tillegg ha behov for en rørlegger til å legge inn rør og vann. Skal du ha fliser på gulv eller vegger trenger du en flislegger.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker totalprisen på et tilbygg. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen, valg av materialer, antall håndverkere og arbeidstimer, og om du skal ha spesialtegnede løsninger.


Når du bygger et tilbygg på huset, vil det være store forskjeller i kvalitet og pris mellom ulike materialer. Dette gjelder spesielt dersom du skal bygge bad eller kjøkken, hvor du må velge mellom for eksempel ulike fliser eller kjøkkenløsninger.


Uansett hvilke materialer og løsninger du vil ha, vil det være en god investering å velge materialer av god kvalitet. Da reduserer du behovet for dyrt vedlikehold eller utskiftning i fremtiden.


Når du skal kjøpe inn materialer og inventar er det lurt å få hjelp av en håndverker. De kan som regel kjøpe dette billigere fra leverandørene, og du kan derfor være sikker på å få rimelige løsninger som samtidig oppfyller alle kvalitetskrav.


Om du planlegger å bygge kjøkken, bad eller andre våtrom i tilbygget, må du regne med at arbeidet med å legge inn rør og avløp vil øke prisen på prosjektet.Hva er et tilbygg?

Et tilbygg er en utvidelse av boligen som plasseres inntil huset, og blir dermed en forlengelse av husets grunnflate. Forskjellen på et påbygg og et tilbygg er at et påbygg plasseres oppå det eksisterende huset, ofte som en ekstra etasje.


Når du skal bygge et tilbygg innebærer dette ofte at du må grave opp deler av tomten for å støpe en ny grunnmur som kobles til den eksisterende konstruksjonen.


Du kan bygge et tilbygg på inntil 15 kvadratmeter uten søknad. Du er likevel ansvarlig for at tilbygget følger offentlige regelverk som plan- og bygningsloven og områdets arealplaner.


Skal du bygge et tilbygg på over 15 kvadratmeter må du sende inn en byggesøknad. Dersom tilbygget er over 50 kvadratmeter skal byggesøknaden i tillegg sendes inn av en ansvarlig søker. I de fleste tilfeller vil håndverkeren, arkitekten eller byggefirmaet ta ansvar for dette.


Det vil være lurt å få hjelp av en arkitekt til å tegne tilbygget, slik at du kan få løsninger som passer behovene dine og som er spesielt tilpasset huset ditt. Dersom du ønsker å tegne tilbygget selv, bør du likevel få hjelp av en arkitekt til å tegne detaljerte tegninger. Da sikrer du at alt blir gjort riktig når håndverkerne starter med selve byggingen.Ulike typer tilbygg på hus

Dersom du ønsker bedre plass i huset finnes det mange ulike måter du kan bygge et tilbygg på. Et tilbygg kan gi huset et helt nytt rom eller utvide de du allerede har. Skal du først bygge et tilbygg, kan dette også være en god anledning til å få gjennomført andre renoveringsprosjekter.Tilbygg av garasje

Dersom du planlegger å bygge en garasje, kan det være en god idé å bygge denne som et tilbygg inntil huset. Da vil du utnytte tomten bedre enn med en frittstående garasje, og du kan få en mer effektiv bruk av garasjen ettersom du kan gå tørrskodd mellom den og huset.


En garasje inntil huset vil være et dyrere og mer omfattende prosjekt enn en frittstående garasje. Samtidig åpner det for muligheten til å også bruke garasjen til andre formål enn å kun parkere bilen, ved å for eksempel også legge et hobbyrom, verksted eller bod i tilbygget.Tilbygg av inngangsparti

Om du har en liten gang i huset eller ønsker mer oppbevaringsplass, kan du bygge et tilbygg i form av et nytt inngangsparti. Dette kan gjøre huset mer funksjonelt og åpne opp mer plass i andre rom.


Med et nytt inngangsparti vil du få noen ekstra kvadratmeter til sko og yttertøy. I tillegg kan du få enda mer oppbevaringsplass ved å for eksempel inkludere en bod i tilbygget. Dersom du ønsker å gjøre tilbygget billigere, kan du bygge det nye inngangspartiet som et uisolert vindfang.


Når du skal bygge et nytt inngangsparti har du mange muligheter for hvordan det skal se ut. Du kan for eksempel bygge et moderne tilbygg på et gammelt hus, eller bygge i en stil hvor tilbygget blir en naturlig del av boligen. Har du et hus med skråtak, kan for eksempel også tilbygget ha skråtak.Tilbygg av andre rom

Har du behov for et ekstra soverom eller bad, eller vil ha en større stue eller kjøkken, kan et tilbygg være en god løsning for å utvide huset.


Om du skal ha et tilbygg med færre etasjer enn det eksisterende huset, har du også muligheten til å lage et tilbygg med takterrasse.Tilbygg av hagestue, drivhus og vinterhage

Dersom du har lyst til å forlenge mulighetene for å sitte utendørs, kan du forlenge huset med et tilbygg i form av en hagestue, drivhus eller vinterhage.


Med en hagestue, drivhus eller vinterhage kan du flytte middager og andre aktiviteter ut i hagen, og samtidig få et lunt sted for planter.Skifte kledning, bytte vinduer, etterisolere

Om du skal bygge et tilbygg på huset, kan det være en god idé å benytte anledningen til å også få gjennomført andre arbeid når håndverkere allerede er på plass.
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å bygge tilbygg på Mittanbud
Tryg Bygg Nikitinas
Halhjemsmarka 294, 5208 Os
5.0(3)

Siste evaluering

Bygge tilbygg 15 kvm - Inngang, soverom og utvendig bod

"En utrolig dyktig og hyggelig håndverker som jeg kan sterkt anbefale! Lett å jobbe med, kommer med gode anbefalinger og er svært effektiv, men samtidig nøye! Han fikk først jobben med å bygge tilbygg på huset mitt, og på bakgrunn av den gode opplevelsen og utførelsen har han også gjennomført mange flere prosjekter hjemme hos meg både inne og ute. Anbefaler Darius, og jeg skal ringe han neste gang jeg trenger en snekker!"

D

Didrik

Elvarli, nov. 2023

Les flere evalueringer om Tryg Bygg Nikitinas

POLMAX BYGG AS logo
POLMAX BYGG AS
Sløttvegen 6,, 2390 Moelv
5.0(9)

Siste evaluering

Tilbygg

"Oppdraget var å bygge på stua. Resultatet ble meget bra og jeg er svært godt fornøyd med firmaet. Det var under hele prosessen god kommunikasjon og de som utførte jobben var både hyggelige og effektive. Anbefales!"

K

Kristin

Hamar, nov. 2023

Les flere evalueringer om POLMAX BYGG AS

RENOTECH AS logo
RENOTECH AS
Lienga 6, 1414 Trollåsen
4.8(4)

Siste evaluering

Tilbygg på bolig

"Anbefales sterk, kjempe dyktige folk, jobber effektiv og får unna jobben. Bra kvalitet på jobben, enkelt kommunikasjon, og god pris også. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet."

G

Gholam Hasan

VESTBY, okt. 2023

Les flere evalueringer om RENOTECH AS

BYGGSERVICE FROGNER AS logo
BYGGSERVICE FROGNER AS
Bønsdalvegen 32, 2073 Bøn
4.6(25)

Siste evaluering

Arkitektarbeid Hytte

"Litt slurv underveis og til tider dårlig håndverkere. Sluttresultatet ble greit men kostnaden for høy."

A

Arne

Jessheim, okt. 2023

Les flere evalueringer om BYGGSERVICE FROGNER AS

ARKITEKT JAMESON AS logo
ARKITEKT JAMESON AS
Hylkjeflaten 42, 5109 Hylkje
4.9(20)

Siste evaluering

Tegninger tilbygg og fasadeendring

"Ryddig og bra arbeid!"

A

Adrian

Frekhaug, sep. 2023

Les flere evalueringer om ARKITEKT JAMESON AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Tilbygg i to etasjer med veranda med trapp ned til hage

4628KRISTIANSAND S

Vi ønsker å bygge et tilbygg til huset vårt i to etasjer under eksisterende tak. I dag er det en overbygd veranda/vinterhage i 2.etg og et hulrom under i 1.etg. Dette arealet ønsker vi å ta inn i huset som en del av stua(2.etg), et ekstra soverom(1.etg) og inngangsparti(1.etg). I tillegg ønsker vi en veranda ut fra stua i 2.etg med trapp ned til hagen. Vi ønsker et firma som kan hjelpe oss med plantegning, arbeid og evt byggesøknad til kommunen.

PÅBYGG TO FASADER - TOMANNSBOLIG - TINNHEIA

4629KRISTIANSAND S

PÅBYGG FASADE ØST (P1) OG PÅBYGG FASADE VEST (P2). Totalt 2 prosjekter. Ønsker pris på 2 alternativer for prosjekt øst. Beskrivelse (P1) Prosjekt 1, fasade øst inngangsparti, alternativ A: Areal: Grunnflate (2,5x3,82) 9,5 kvm. Totalt 19 kvm. Orginal godkjent tegning vedlagt . Ønsker pris påbygg fasade mot øst over 2 etasjer: 1. Reisverk 2 etasjer. Sammenføyes til eksisterende yttervegg og tak. 2. Kle alle 3 ytterveggene med ytterpanel. 3. Isolere og legge «rågulv» og takess i begge etasjer. 4. Trekkerør og elkabel klart for 3 punkter kun i 1 etasje. 5. Sette inn 5 vinduer. 6. Sette inn ytterdør. 7. Ingen VVS. Ønsket egeninnssats: 1. Ringmur/ grunnmur. 2. Legge «pengulv» i begge etasjer.. 3. Platelegge vegger i begge etasjene med wall2paint.. 4. Liste alt selv. (P1) Prosjekt 1, fasade øst inngangsparti, alternativ B: Areal: Grunnflate (2,5x3,82) 9,5 kvm. Orginal tegning må justeres til kun tilbygg i 1 etasje med skråtak mot yttervegg. 1. Reisverk kun 1 etasje. Sammenføyes til eksisterende yttervegg med skråtak. 2. Kle alle 3 ytterveggene med ytterpanel. 3. Isolere og legge «rågulv» og takess. (skråtak) 4. Trekkerør og elkabel klart for 3 punkter. 5. Sette inn 2 stk vinduer. 6. Sette inn 1 stk ytterdør. Egeninnssats: 1. Ringmur/ grunnmur. 2. Legge «pengulv» i begge etasjer.. 3. Platelegge vegger. 4. Liste alt selv. (P2) Prosjekt 2, fasade vest stue. Areal: Grunnflate (1,2x7,9) 9,5 kvm. Orginal tegning må justeres til kun tilbygg i 1 etasje. 1. Rive gammel yttervegg. 2. Lage ny yttervegg i 1 etasje (stue) 1,2 meter ut fra gammel yttervegg. Full bredde 7,9 meter. Ca 9 kvm. 3. Forsterke ny yttervegg med ny drager? 4. Forsterke med drager der ekisterende yttervegg står? 5. Ferdig isolert med «rågulv» i 1 etasje. 6. Ferdig isolert tak med takess og veggplater. Kle inn evt. drager(e). 7. Montere 2 vinduer og dobbel dør /skyvedør. 8. Kle yttervegger og isolere tak og vegger. 9. Erstatte verandagulv i 2 etasje når tettet evt. gjøre alt fra undersiden? Egeninnssats: 1. Ringmur/ grunnmur. 2. Legge «pengulv». 3. Liste alt selv. Dette er halvpart av vertikaldelt tomannsbolig og utførende må være godkjent av Kristiansand kommune. Byggmester eller tilsvarende dokumentasjon som oppfyller kravene for å gjøre tilbygg på tomannsbolig. Jeg har hatt dette prosjektet på Mitt anbud tidligere men ble aldri igangsatt grunnet lang saksbehandlingstid hos Kristiansand kommune. I tillegg viste det seg at utførende part (valgt på Mitt Anbud) ikke oppfylte kommunens krav for å utføre tiltaket på tomannsboligen. Det ble handlet inn en del materialer til tiltaket som følgelig ønskes benyttet nå. (Bindingsverk, grovgulv, isolasjon, kledning og grunnmursklosser.) Garasjen er ført opp men henger ikke sammen på huset som vist i tegningene. Er plassert 1 meter fra huset.

Arkitekt til tegning av enkelt tilbygg 30m2

1165OSLO

Skal bygge et tilbygg på 30m2 Trenger en arkitekt som kan tegne et enkelt tilbygg på 1 etasje Tegning utført på AI går fint så lenge målene er riktige 5m x 6m = 30m2 5m lengst med husveggen og 6m mot nord Det skal være mulighet for liten takterrasse (alternativ kan være balkong på taket) Tilbygget skal ha en liten gang/entre, wc, soverom Gesimhøyde ca. fra marken 3.5m Legger ved mine SketchUp Boligen ligger på Munkerudveien 59A Ønsker å sende inn søknad nå til våren Jeg vil selv være ansvarlig søker Trenger ikke noe dyrt og fancy, enkelt konkret og billig, good enough så søknaden går gjennom

Påbygg hytte ca 26 m2

4013STAVANGER

Påbygg og litt ombygging av hytte på Lauvvik. Nytt bad, gang og 2 soverom, samt litt ombygging av eksisterende. Isolere under gulv i eksisterende hytte ca 55 m2 (krypkjeller). Søknad inne til behandling nå. Forventet oppstart 1. april 2024 om søknaden går greit.

Lite tilbygg/bod og tak over veranda på hytte

4580LYNGDAL

Vi vil rive eksisterende bod/tilbygg selv. Ønsker tilbud på å sette opp ny bod, ca 8 kvm på samme sted, men med høyere tak. Ønsker å heve taket til rett opp under hyttas tak og at dette forlenges ut over verandaen. Det meste av innvendig arbeid gjør vi selv.

Tilbygg på ark

3803BØ I TELEMARK

Huset har i dag en ark ut fra taket, her er det en veranda på ca 2.8m dybde og ca 4m lengde. Arbeidet består av å bygge dette inn som vil gi et større rom inne i arken.Se evalueringer fra andre jobber på Mittanbud
Rive eksisterende verktøybod og bygge nytt anneks/utestue /vinterhage.

Ryddig prosess og god kommunikasjon. Jobben ble profesjonelt utført.

Feb. 2024
I

Idun Magdalene om ARKITEKT JAMESON AS

Hjellestad
Lage soverom i kjeller.

Bra utført jobb til fornuftig pris

Feb. 2024
M

Marius om SVELA TØMRERTJENESTER AS

Røyneberg
Tilbygg på hytte Ulnes i Nord-Aurdal

Engasjert, ryddig og pålitelig

Jan. 2024
Ø

Øyvind om M-G BYGG AS

Ulnes
statistikk beregning av konstruksjon i et hus

Meget dyktig sivilingeniør, fikk raskt gjennomgang og konklusjon i saken som viktigste faktor i prosessen. Anbefales å bruke Koi Gruppen!

Jan. 2024
A

Ali om PIONER BYGG AS

Oslo
Søknad om bruksendring av kjeller og tilbygg

Veldig fornøyd med valget av Pioner Bygg til vår søknad om bruksendring av kjelleren og tilbygget. De var profesjonelle fra start til slutt, kompetente og svært effektive. De ga gode forslag og løsninger, og fullføre alt til avtalt tid. En eksepsjonell service som jeg uten tvil vil anbefale til andre.

Jan. 2024
T

Torild om PIONER BYGG AS

Oppegård
Tegne tilbygg

Anbefales uten forbehold. Flott resultat, effektiv, pålitelig og gode diskusjoner underveis.

Des. 2023
T

Torstein om ARKITEKT JAMESON AS

Drenering to sider av hus + grunnarbeid tilbygg

Gjennomførte som avtalt. Litt uheldig med ett benbrudd under oppdraget, men ble gjort det som trengtes for å få fullført resten av byggeprosessen

Des. 2023
E

Erlend om EGENES SERVICE

Kristiansand s
Ventilasjon - nytt tilbygg

En del misforståelser underveis. Men ble rydde opp i. Produktene ble levert. Noe vanskelig å få tak i de etter installasjon og hjelp.

Des. 2023
S

Sohail om SMARTVENT AS

Kristiansand s
Støpe såle for tilbygg

Hvalbye Mur AS gjorde en god jobb med støping av garasjesåle og ringmur.

Des. 2023
J

Jonatan Hansen om Hvalbye Mur AS

Lillestrøm
Tilbygg i 2.etasjer, ønsker tilbud

Fungerte bra, litt utydelig kommunikasjon ang start tidspunkt, dro it litt grunnet mye jobber. Men prisen som ble lovet, holdt di. Husk at di bruker ett eksternt firma for snekker arbeid.

Des. 2023
R

Robin om NF SOLUTION AS

Rudshøgda
Renovering av bolig og påbygging av garasje

Kjempefornøyd med alt

Nov. 2023
H

Halvor Folstad om Harald Granmo AS

Mosjøen
Tilbygg hytte

Vi vurderte å bygge på hytta med nytt bad og større garderobe og la det ut på Mittanbud. RB Snekkerservice AS svarte raskt og sa dette kan vi hjelpe dere med. Prosessen har vært veldig bra og vi er superfornøyde med arbeidet som er gjort fra graving til ferdigstilling med utvendig beising. Vi har hatt god kontakt med Robert og alle håndverkerne. Vi kan trygt anbefale RB Snekkerservice AS! 👍

Nov. 2023
M

Marit om RB SNEKKERSERVICE AS

Drøbak

Publisert 09. feb. 2023, 13:06

Oppdatert 22. feb. 2024, 15:36

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Legg ut en jobb og få tilbud

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Legg ut en jobb og få tilbud