Få tilbud på bygging av garasje

Bygge garasje

Å bygge garasje er en stor jobb – vet du ikke hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som vil hjelpe deg med bygging av din garasje – alt fra A til Å.

Start med å beskrive jobben

Kom i gang med garasjeprosjektet

Når du skal planlegge byggingen av garasje er det flere spørsmål du bør ta hensyn til. Først og fremst er det lurt å finne ut av hva slags garasje du trenger. Ønsker du garasje med oppbevaringsplass – ja, da er det smart å bygge en garasje med loft. Har du to biler eller ønsker en romslig garasje, kan det være lurt med en dobbeltgarasje. Her finner du det du trenger for å komme godt i gang med å bygge din nye garasje.

5 000 kr/kvm. - 15 000 kr/kvm.

Pris på ny garasje

Prisen avhenger av hva slags garasje du velger å bygge. Det finnes mange ulike modeller og typer. Forhør deg med håndverker om hva som er anbefalt for ditt behov og budsjett. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Legg ut beskrivelse av jobben

Dette bør du tenke på når du skal bygge garasje

Det er en del ting du bør tenke på når du skal bygge garasje. På Mittanbud kan du legge ut jobben og vurdere flere håndverkere og bedrifter opp mot hverandre. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere typer garasjer, både med tanke på størrelse og praktiske løsninger. En garasje kan brukes til langt mer enn kun parkering av biler. Blant annet er det et perfekt sted for oppbevaring. I tillegg kan det være praktisk å bruke garasjen til beboelse eller overnatting – enten som et gjesterom, en såkalt “man cave” eller om tenåringen ønsker et sted for seg selv.

Du trenger ikke å søke tillatelse om å bygge garasjer på inntil 50 kvadratmeter. Derimot har du det fulle ansvaret for at garasjen ikke går ut over plan- og bygningsloven, vegloven, jernbaneloven, kommunens arealplaner for eiendommen og annet regelverk.


Bruk veiviseren til Direktoratet for Byggkvalitet for å finne ut av om du kan bygge uten å sende inn byggesøknad. Samt se om det eksisterer kommunale begrensninger for din tomt.


Hvis du ikke trenger å sende inn søknad

Har du funnet ut av at du kan bygge garasjen uten å sende inn søknad? Da kan det være lurt å si ifra til naboene hva du skal bygge. Selv om du formelt sett ikke trenger å sende ut nabovarsel. Husk også å melde i fra til kommunen etter garasjen er ferdigbygget. Send inn skjemaet Melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt slik at kommunen får oppdatert sine kartdata.

Hvis du må sende inn søknad
Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne i byggesøknaden din.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av garasjen kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostnadseffektivt, hva som ser finest ut og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. Få hjelp av entreprenører eller håndverkere til å utarbeide planløsning og tegninger for å få en best mulig løsning.

På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med bygging av din garasje. Mange har også avtaler med og samarbeider med leverandører av ferdigdeler til garasje. Legg ut jobben på Mittanbud og motta tilbud fra flere håndverker.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til det er helt slutt kommer veldig an på. Ofte kan det ta alt fra én til seks måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort inkludert grunnarbeid, muring og taktekking.

Planlegging er viktig i et stort prosjekt som å bygge ny garasje. Å være involvert i prosjektet fra start til slutt, legge opp en god tidsplan (gjerne med milepæler og mål), gjør deg tryggere på at prosjektet blir utført som ønsket og avtalt.

Noen tips til at byggingen går som avtalt underveis i prosjektet:

  • Få kontaktinformasjonen til alle involverte, og pass på at håndverkerne har din.
  • Vær tilgjengelig på mobil, i tilfelle det kommer noen utfordringer eller spørsmål.
  • Det kan være lurt å sjekke arbeidsplassen og ta bilder regelmessig for å dokumentere fremdriften.
  • Hvis frister ikke har blitt overholdt eller noen andre problemer har oppstått, sørg for å dokumentere dette med bilder eller skriftlig.
  • Sist, men ikke minst, vær hyggelig og opptre respektfullt ovenfor håndverkerne og de ansatte i bedriften.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte store økonomiske investeringer, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig håndverker

At garasjen er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av garasjen

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Sørg for å lese kontrakten nøye før du skriver under, og pass på at prosjektet og hva som er inkludert i prisen er beskrevet i detalj. Slik kan du være sikker på at du har noe å referere til hvis det skal oppstå problemer underveis.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for den nye garasjen ditt.

Skaff deg garasjen du vil ha

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra bedrifter som har erfaring med å bygge garasje. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den garasjen du ønsker deg.