Skal du bytte kledning på huset?

Planlegger du å legge ny kledning på huset, eller pusse opp kledningen du har? Enten du skal vedlikeholde, male eller bytte kledning: Hos Mittanbud finner du flinke håndverkere som hjelper deg med både planlegging og gjennomføring av ditt nye prosjekt!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du bytte kledning på huset?

Planlegger du å legge ny kledning på huset, eller pusse opp kledningen du har? Enten du skal vedlikeholde, male eller bytte kledning: Hos Mittanbud finner du flinke håndverkere som hjelper deg med både planlegging og gjennomføring av ditt nye prosjekt!

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster det å legge ny kledning?

Prisen på å bytte kledning vil avhenge av hvor mye av kledningen som må byttes ut og hva slags type kledning du velger.


I snitt koster det rundt 2000 kroner per kvadratmeter å skifte kledning på et hus. Totalprisen vil vanligvis ligge mellom 70 000 og 300 000 kroner, inkludert materialer og arbeid.Omfang og kompleksitet

Dersom du skal bytte kledning på huset vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet i stor grad avhenge av hvor mye du skal bytte ut, og om du skal gjennomføre eventuelle tilleggsprosjekter. Dette vil også påvirke totalprisen på prosjektet ditt.


Vanligvis vil det ta rundt 6 til 8 uker å bytte kledning på en gjennomsnittlig enebolig på 200 kvadratmeter. Dersom du skal etterisolere huset i tillegg, vil tidsbruken kunne øke til rundt 12 til 16 uker.


Skal du i tillegg bytte vinduer eller gjennomføre en større renovering av fasaden må du regne med at det tar mer tid. Dersom prosjektet medfører en betydelig fasadeendring, vil arbeidet være søknadspliktig. Det vil også øke prisen på prosjektet på grunn av søknadsprosessen.
Håndverkere

Når du skal bytte kledning er det lurt å benytte flinke fagfolk, så du kan være trygg på at du får et godt resultat som vil vare lenge.


For å legge ny utvendig kledning eller reparere eksisterende kledning, vil du vanligvis trenge en snekker eller tømrer. Dersom du skal male en ny eller gammel kledning, vil du ha behov for en maler.
Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for å bytte kledning. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen på veggen, valg av type kledning og overflatebehandling, samt om det skal gjennomføres eventuelle tilleggsprosjekter.


Det kan være store variasjoner i pris mellom ulike typer utvendig kledning. Liggende kledning vil som regel være enklere og billigere å montere enn stående kledning. I tillegg er det forskjell i kvalitet og pris mellom ulike tresorter og overflatebehandlinger.


Uansett om du ønsker en ubehandlet kledning, grunnet kledning eller impregnert kledning, vil det være en god investering å velge materialer av høy kvalitet. Dette vil redusere behovet for dyrt vedlikeholdsarbeid i fremtiden. Det finnes også vedlikeholdsfri kledning.


Om du skal ha ny kledning på et gammelt hus er det en risiko for at det kan dukke opp uforutsette kostnader, ettersom det er en sannsynlighet for å avdekke vannskader, gammel isolasjon eller ukjente rørledninger bak kledningen når den rives.
Ulike kledningsprosjekter

Dersom du har oppdaget råte- eller fuktskader i kledningen, er det på tide å bytte kledning på huset. I mange tilfeller er det tilstrekkelig å bytte ut enkelte bord av kledningen hvis skadene ikke har spredd seg. Er skadene store, kan du bli nødt til å bytte hele kledningen.


Det er også forskjell på hvor enkelt det er å skifte ut enkelte bord i kledningen, avhengig av type kledning og hvordan den er montert. Spør en fagperson om du er usikker på om alt må skiftes ut, eller om det går an å fjerne enkelte trebord.


Når du skal velge ny kledning har du mange muligheter å velge mellom. Det finnes både liggende og stående kledning, med ulike kledningsprofiler. Om du først skal bytte kledning, er dette også en god anledning til å etterisolere huset eller bytte vinduer og dører.Bytte liggende kledning

Når du skal bytte kledning er det viktig at du tar hensyn til værforholdene der du bor. Dersom du bor i et område med mye regn og vind, vil det være lurt å ha liggende kledning.


En liggende kledning vil få huset til å fremstå bredere og lavere, og er normalt billigere og mindre tidkrevende å montere enn stående kledning. Det gir samtidig en fordel ved fremtidig vedlikehold, ettersom det er enkelt å skifte ut de nederste bordene der det fort kan oppstå råte, i stedet for å bytte ut hele veggen.


Det finnes mange ulike kledningsprofiler du kan velge mellom når du skal bytte til liggende kledning. En rektangulær eller enfalset kledning vil gi boligen et klassisk uttrykk, mens du kan få et mer moderne uttrykk ved å velge en kledning med dobbelfals.
Bytte stående kledning

Dersom du ønsker en mer moderne kledning på et gammelt hus, kan du for eksempel bytte til en stående kledning. Det vil gi boligen et smalere og høyere uttrykk.


Du har også mulighet til å kombinere stående og liggende kledning. Det er vanligst med stående kledning med dobbelfals.


Det er mer krevende å montere stående kledning enn liggende kledning. I tillegg krever det mer vedlikehold, ettersom det vil være lettere for vann å trenge inn.
Bytte enkelte bord av kledning

Utvendig kledning er svært utsatt for slitasje, råte og fuktskader fra varierende vær og forurensning i luften. Det er anbefalt å ta en jevnlig inspeksjon av husets kledning, slik at du unngår større skader og dyre reparasjoner.


Dersom du oppdager sprekker eller misfarginger i kledningen, eller om treverket kjennes mykt ut når du stikker en skarp gjenstand i det, bør kledningen skiftes ut. Om det kun er enkelte bord som er skadet, holder det å bytte ut disse.


Råte oppstår vanligvis nederst på kledningen, eller andre steder hvor treverket ofte blir vått, som for eksempel rundt en takrenne. Har du liggende kledning er det enkelt å bytte ut de nederste bordene.


Du kan også bytte ut enkelte bord av en stående kledning. Dersom det er fuktskader langs hele den nedre delen av kledningen, kan du derimot være nødt til å bytte ut hele kledningen.
Vedlikeholde, grunne eller male kledning

For at kledningen skal holde seg best mulig, er det viktig å vedlikeholde den jevnlig. Det er anbefalt å vaske fasaden omtrent en gang i året for å fjerne soppdannelse og annen forurensning.


Skal du male huset eller påføre annen overflatebehandling, er det viktig å grunne kledningen for at malingen skal få ordentlig feste. Grunning metter treverket, og fungerer samtidig som impregnering mot sopp.


Hvor ofte kledning må vedlikeholdes avhenger i stor grad av hva slags overflatebehandling den har. Ved å velge en god overflatebehandling og utføre jevnlig vedlikehold, vil du sjeldent trenge å bytte kledning på huset.
Etterisolere, bytte vinduer og dører

Dersom du skal bytte utvendig kledning på huset, kan det være lurt å benytte anledningen til å også gjennomføre andre arbeid når håndverkere og stillas allerede er på plass.


Er huset ditt gammelt, vil det være lurt å etterisolere samtidig som du skifter kledning. Dette vil redusere boligens varmetap og energibruk, som igjen vil føre til lavere strømregninger.


Skal du først bytte kledning, er dette i tillegg en god mulighet til å samtidig bytte vinduer og dører på huset.


Les mer om ulike typer fasadeprosjekter her
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å bytte kledning på Mittanbud
Proffemalere AS logo
Proffemalere AS
Bjørnstjerne Bjørnsonsgt 55, 3044 Drammen
4.9(231)
Topprangert

Om bedriften

Proffemalere AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Alvdal, Eidskog, Elverum, med 4.91 av 5 stjerner fra 231 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med Proffemalere AS

ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG
Kvednadalen 58, 4353 Klepp stasjon
4.9(211)
Topprangert

Om bedriften

ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG har utført flere jobber fra Mittanbud i Sandnes, Stavanger, Hå, med 4.87 av 5 stjerner fra 211 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG

SNEKKER OG TØMRER AS logo
SNEKKER OG TØMRER AS
Enebakkveien 1C, 1825 Tomter, 1825 Tomter
4.8(225)

Om bedriften

SNEKKER OG TØMRER AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Halden, Moss, Sarpsborg, med 4.76 av 5 stjerner fra 225 oppdragsgivere.

Les erfaringer med SNEKKER OG TØMRER AS

NORGULV '' AS logo
NORGULV '' AS
Bjørgegutua 6, 2054 Mogreina
4.7(1016)

Om bedriften

NORGULV '' AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Aurskog-Høland, Bærum, med 4.67 av 5 stjerner fra 1016 oppdragsgivere.

Les erfaringer med NORGULV '' AS

DIREKTE RØRSERVICE AS logo
DIREKTE RØRSERVICE AS
Høyboveien 2 - kun kontor., 0198 Oslo
4.7(344)

Om bedriften

DIREKTE RØRSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Asker, Aurskog-Høland, med 4.73 av 5 stjerner fra 344 oppdragsgivere.

Les erfaringer med DIREKTE RØRSERVICE AS

Vis flere selskaper

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Har noen kledningsbord som burde byttes å sjekke etter fukt

3748SILJAN

Bytte kledning på en liten del av huset å se etter fukt

Skifte kledning, tak og plassering av vinduer på enebolig

8626MO I RANA

Trenger å få skiftet kledning på et hus, mulig skifte av hele taket og det skal endres vindusplassering på endel vinduer. Skal også skiftes og bygges ut på veranda. Ønsker pristilbud

Bytte tak, kledning, vinduer og etterisolere.

4265HÅVIK

Ønsker å renovere et 80-tallshus utvendig og delvis innvendig. Ny kledning, tak og vinduer + etterisolere. Vi bor på Håvik. Mvh Jan Inge & Lovise

Trenger hjelp til å bytte kledning på huset

1349RYKKINN

Vi trenger noen til å bytte ut 5-7 råtne kledningsplanker på huset vårt. Plankene har varierende lengde, og det kan også være behov for å bytte en lang sideplanke som går opp langs siden av huset. Vi bor i et enderekkehus. Erfaring med lignende arbeid er ønskelig. Kontakt oss for mer informasjon og befaring.

Fasadeendring og kledning

6030LANGEVÅG

Ønsker tilbud på fasadeendring på hus. Dette inkluderer skifting av vinduer, ytterdør, ny kledning på hus og garasje, veranda og overbygg.

Fasadevask

1658TORP

Trenger hjelp til fasadevask av 30 stk leilighet (rekkehus). Det er grei adkomst rundt i forhold til lift osv. Ønsker pris og refarenser- Mvh Atle KjølstadrabbenLes evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Bytte tak/reperasjon

Veldig bra utført arbeid - både reparasjon og legging av nytt tak.

Juni 2024
G

Gry Falch om NYE OSLO BYGGSERVICE AS

FJELLHAMAR
Bytte ut ytterkledning

Effektiv og ryddig. Godt fornøyd med arbeidet som ble gjort.

Juni 2024
A

Andreas om BK Bygg Bartlomiej Kubik

Melhus
Skifte Kledning på vegg.

Utskifting av kledning på Husvegg. Utørte en meget god og effektiv jobb. Resultatet ser meget bra ut og arbeidsplassen veldig ryddig etter endt arbeid.

Juni 2024
M

Mads om Sørvest Bygg

Stavanger
trenger å skifte gammel kledning

De fant enkelt måte å utføre en vansklig job.

Juni 2024
T

Tariq om XRom Bygg as

Hagan
Bytte stående bordkledning og muligens etterisolere

Veldig fornøyde med bytting av bordkledning og etterisolering! Kommuniserer klart når det dukker opp uforutsette problemer, veldig gode priser, kvalitet på arbeidet OG effektive! Vil absolutt anbefale prosjektkontroll og vil bruke de på neste prosjekt :)

Juni 2024
B

Bendik om PROSJEKTKONTROLL AS

Mauseidvåg
Tilbygg 2 etasjer

👍🏼👍🏼

Juni 2024
I

Ivar om BMP DRIFT AS

Fyllingsdalen
Bytte kledning og vinduer

Dirk viser stor faglig dyktighet og finner gode løsninger. Alle 3 som har utført jobben hos meg har service i stjerneklasse og er flinke håndtverkere. Anbefales og er velkommen tilbake.

Mai 2024
K

Knut Olav Mo om MONTASJE-TEAM V/DIRK P. TROMMER

Nedenes
Skifte kledning

West Tak v/Arunas har stått for maling av tomannsbolig. Kom selv på befaring og ga fast pris på malerjobben og timepris på annet arbeid (skifte kledning, reparere takrenne, feste takplater på overbygg) Vi skrev kontrakt og kommuniserte godt underveis. Kjempefornøyd med arbeidet som ble utført. Arunas er svært løsningsorientert og dyktig. Jobben ble utført som avtalt med noen justeringer underveis og til en god pris. Ryddet og kjørte vekk avfallet også. Til og med naboen var imponert. Anbefales.

Mai 2024
C

Cathrine om WEST TAK AS

Bergen
Bytte kledning og 2 vindu på en husvegg

Grei pris, god kommunikasjon,god service, ryddig, kan virkelig annbefale dette firmaet. Hyggelige arbeidere. Kommer til å bruke de igjen.

Mai 2024
M

Marit om FIKS BYGG AS

Hjellestad
Skifte kledning

Ok

Mai 2024
L

Lars Johan om DARLIMA AS

Seim
Etterisolering og ny kledning på enebolig, m.m.

Arbeidet er meget fint og nøyaktig utført. Det har vært hyggelig å ha Torjus i arbeid, han har vært fleksibel og løsningsorientert, og alt er gjennomført som avtalt. Anbefales!

Mai 2024
I

Ingvild om BYGGMESTER TORJUS EIGESTAD

Nedre vats
Etterisolering av en trønderlån

Vi har tatt GrøntAnlegg som hovedentreprenør for oppussing av vårt gamle gårdshus. Erez og Marek fra GrøntAnlegg holdt oss oppdatert med god kommunikasjon om status for prosjektet, inkludert bilder av fremdriften og diskusjoner når beslutninger måtte tas. Vi hadde også et tak renoveringsprosjekt i parralel, og Erez sørget for å koordinere med tak entreprenøren, og sparte meg for mye hodebry. Arbeidet ble utført veldig profesjonelt og teamet med arbeidere var veldig vennlige og holdt huset vårt rent under og etter arbeidet, noe som vi satt stor pris på. Jeg vil på det varmeste anbefale GræntAnlegg til deres neste prosjekt.

Mai 2024
J

Josef om Grønt Anlegg AS

Trondheim
Skifte kledning

Hyggelig håndtverker og profesjonelt gjennomført jobb

Mai 2024
S

Sigmund om I Treet Bartlomiej Kierpiec

Sandnes
Skifte av husvegg

Gjorde en veldig bra jobb til avtalt tid og kostnad. God kommunikasjon underveis og hyggelige arbeidere. Anbefales👍😃

Mai 2024
R

Reidun om HJERTÅS BYGG AS

Vear
Bytte kledning enebolig

Vi er veldig fornøyd med arbeidet Kristiansand Bygg & Vedlikehold AS gjorde på vårt hus i fjor (etterisolering, byttet kledning og byttet tak). God kvalitet på arbeidet. Prisen ble som avtalt. God kommunikasjon underveis og de holdt det ryddig rundt huset underveis. Pålitelig og profesjonell gjennomføring. Bruker de gjerne igjen ved en senere anledning!

Mai 2024
C

Charlotte Rossebø om KRISTIANSAND BYGG & VEDLIKEHOLD AS

Kristiansand s
Sette opp innvendig kledning i utvendig bod

Bra gjennomført jobb.

Mai 2024
S

Silje Ebbell om Gjevik Service AS

Nesbru
Ny kledning og takrenner

Mariusz er en veldig trivelig type og når du påpeker noe fikser han det. Jeg var veldig fornøyd med prosessen og resultatet.

Mai 2024
K

Kjetil om SUPER MARIO MARIUSZ RAJMUND TALAROWSKI

Stavanger
Skifte kledning, vindu og terrassedør, sette opp terrasse

Kan trygt anbefale videre, jobben ble utført som avtalt og med god kommunikasjon underveis.

Mai 2024
G

Guro Wasmuth om SÆTHER BYGGKONSULT

Valevåg
Bytte kledning + legge på 5-10 cm isolasjon

Satt i 3 vinduer med listing. Meget bra arbeid til god pris. Bra kommunikasjon og holdt avtaler. Servicen var topp og i tillegg fikk vi låne stillasjen noen dager ekstra siden vi malte huset. Anbefales!

Mai 2024
M

Martin Louis om 3PROSJEKT AS

Porsgrunn
Bytte kledning på vegg

Gjorde kjempebra jobb.

April 2024
R

Robert om MARCUS BYGG KAMINSKA

Sandnes
Snekkerarbeid

Meget dyktige håndverkere Profesjonelt utført God dialog underveis Flotte folk med ett strålende humør og god humor Anbefales på det sterkeste Terningkast 6 👍

April 2024
O

Odd-Bjørnar om Det Bygges AS

Finnsnes
Skifte kledning

Kom innom å så på dette i går og i dag er alt skiftet. Kvalitet meget godt

April 2024
J

Jan Einar om Tony Bygg AS

Eikangervåg
Bytte bordkledning

Jobben ble utført effektivt til avtalt pris. God kommunikasjon underveis. Meget godt fornøyd med resultatet.

April 2024
K

Kjell Are om KNUT W FINSAND JR ENTREPRENØRFORRETNING AS

Drammen
Skifte kledning

Skiftet kledning og etterisolerte boligen, kjempe fornøyd med jobben, de var effektive, nøye og god på å gi informasjon underveis. Helt klart best på pris og ryddige underveis og når ferdig! Anbefaler!

April 2024
T

Tommy om Oslo Renovering Luca V/gabriel

Lillestrøm

Publisert 30. jan. 2023, 13:03

Oppdatert 16. mai 2024, 12:12

Mittanbud
XL


For ekstra hjelp ved større prosjekter!

  • Vi finner 3 bedrifter med lang erfaring med ditt type prosjekt
  • Alle bedrifter har gjennomgått streng kvalitetssikring
  • Du får personlig oppfølging av en prosjektveileder

Les mer om Mittanbud XL her