Uteområdet

Få tilbud på fornying av uteområdet

Om våren pusser halve Norge opp uteplassen. En platting gjør boligen din klar for utesesongen, og lar deg utnytte tomten effektivt og godt. Få tilbud av snekkere som kan hjelpe deg med å bygge den perfekte plassen der du kan nyte solen.

Legg ut jobb

Dette bør du vite når du skal bygge platting

Pris, tidsbruk og hvem som skal gjøre jobben er noe av det du bør tenke på før du bygger platting. Her finner du informasjon som kan hjelpe deg.

Platting, terrasse eller utegulv uten rekkverk, som er lavere enn en halv meter, kan du i utgangspunktet bygge helt inntil nabogrensen uten å søke. Husk at det er du som er ansvarlig for å sjekke at det du bygger ikke er i strid med plan- og bygningsloven, eller annet regelverk. Det kan være begrensninger på hva du kan gjøre på eiendommen din, og det finner du ofte i kommunale dokumenter. Kontakt kommunen dersom du er usikker – det er bedre å være forsiktig, enn å måtte rive noe.

Prisen på plattingen vil variere avhengig av størrelsen og hvilke materialer som brukes. Det er forskjeller på kvaliteten av materialene, og dette vil i stor grad være med på å påvirke prisen. Ut fra jobbene som har blitt lagt ut på Mittanbud har vi beregnet en snittpris på omtrent 35.000 kr, lav pris 15.000 kr, og høy pris 80.000 kr.

Vil du ha plattingen under det store eiketreet i hagen, eller foretrekker du et utegulv i solveggen? Tenk på hvilke lysforhold du trives best i, plassering i forhold til naboer og eventuelt utsikten du ønsker å ha. Da er det mer sannsynlig at du får mye glede og bruk av plattingen i årene som kommer.

Dette er tre ord som blir brukt om hverandre, men det er noen forskjeller mellom dem. En platting er rett og slett et gulv som er lagt utendørs. Det kan for eksempel være laget av stein eller betong, men som oftest er det tre som blir brukt. En terrasse er en avsats som kobler hagen med huset, gjerne opphøyet og med noen trappetrinn. En veranda er et oppholdsrom i tilknytning til huset, og har ofte en eller flere yttervegger fjernet.

Det er store kvalitetsforskjeller på materialer man kan bruke til å legge platting. Det vil påvirke prisen, men også kvaliteten på selve plattingen. Det finnes for eksempel mange forskjellige typer terrassebord man kan velge, og ulike typer tre krever ulikt type vedlikehold. Vedlikeholdsfritt terrassebord finnes, som du ikke behøver å behandle, og som varer i flere år, men koster litt mer. Hør med håndverkeren hva slags typer som finnes og hva som kan anbefales ditt bruk.

Som oftest vil håndverkeren trenge rundt en dag på grunnarbeidet, og to-tre dager på å legge selve plattingen. Hvor lang tid det tar avhenger av jobben. Ting som størrelse, grunnen den bygges på og materialene er faktorer man må ta med i beregningen.

Få hjelp til å bygge platting der du bor

Slik velger du riktig håndverker

En platting som er bygget med fagkunnskaper om materialenes atferd, og som er et stykke kvalitetsarbeid, vil både vare og se fin ut lengre.

Størrelse på jobben, mål på arealet og beskrivelse av underlaget er viktig informasjon å få med når du legger ut en anbud. Få også gjerne med noen bilder. En detaljert og utfyllende beskrivelse av jobben gjør hele prosessen raskere. Det hjelper deg med å få relevante svar, og det blir enklere å velge hvilken bedrift du vil bruke til slutt.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere bedrifter. Totalprisen vil avhenge av hva slags materialer du velger, hvor mye grunnarbeid som må gjøres og hva som er inkludert i tilbudet. Du bør alltid be om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for veiledning for den beste plasseringen

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den beste løsningen

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Det er lurt å alltid skrive kontrakt mellom deg og håndverkeren. Inkludér en beskrivelse av jobben, og hvilket arbeid som skal utføres. Du kan lese en guide til hvordan du kan opprette en kontrakt med Mittanbuds digitale løsning her. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil 5 års garanti.

Pass på at alt er klart til bruk før du betaler for jobben. Be også håndverkeren om informasjon om vedlikehold, slik at plattingen holder seg fin i mange år fremover.

Gjør hagen klar for utesesongen

Legg ut jobb og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere som kan bygge plattingen du venter på. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få det uteområdet du ønsker.