15 000 kroner - 80 000 kroner

Hvor mye koster det å bygge platting eller terrasse?

Det er store forskjeller på kvaliteten på forskjellige materialer som du kan bruke, og prisen på en ferdig utført jobb av en snekker kan variere mellom 15 000 til 80 000. Snittprisen ligger imidlertid på ca. 35.000. Her går vi nærmere gjennom alternativene dine, slik at du kan planlegge et prosjekt som passer for dine ønsker og ditt budsjett.

Bygge terrasse

Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere.

God planlegging gir gode resultater

En god terrasse eller platting utvider bruksarealet på tomten og inviterer til hyggelige dager utendørs. Er du klar for å nyte solrike dager utenfor boligen din, men lurer på hvor mye det koster å bygge platting eller terrasse? Det korte svaret er at prislappen avhenger av flere faktorer, hovedsakelig størrelse og materiale.

Du finner best ut av hva det vil å koste deg å bygge platting eller terrasse ved å planlegge nøye. Jo mer detaljert du går til verks, jo enklere blir det for håndverkeren å gi deg et pristilbud. Du vil få bedre og mer nøyaktige tilbud om du er tydelig på hvor stor terrassen skal være. Det er også viktig å presise hvilke materialer du ønsker å benytte. Bruk gjerne litt tid på å utforske forskjellige alternativer.

Du bør også sammenlikne flere ulike bedrifter på pris og tilbud, slik at du blir klar over valgmulighetene du har. Hvis den ene håndverkeren er veldig mye billigere enn den andre, kan det lønne seg å stoppe opp litt og spørre hvorfor. Billige løsninger kan ende opp med å bli svært kostbare i lengden, og derfor er det viktig å sjekke nøye.

Uventede kostnader som kan dukke opp

  • Du bør velge materialer av god nok kvalitet og som er egnet for formålet. Du kan spare penger på sikt ved å velge terrassematerialer som varer lenge og som ikke krever så mye vedlikehold. Du må også ta prisen på fundament, tilfare og bjelker med i beregningen.
  • Du bør sjekke hva håndverkeren inkluderer i prisen når du skal ha hjelp til å bygge platting. Det uforutsette kostnader som dukker opp kan føle til hodebry, så det er lurt å være tydelig på hva som inkluderes i prisen i du betaler. Derfor er det en fordel for alle parter at dere lager en grundig og nøyaktig avtale.
  • Du bør også undersøke om du må søke byggetillatelse. Vanligvis slipper du unna søknadsprosessen, så sant ikke plattingen ikke er mer enn 50 cm over bakken. Kravene kan variere fra område til område, og det anbefales derfor å ta en titt på kommunens nettsider før du begynner å planlegge.

Prisen på materialer for å bygge platting eller terrasse

Det anbefales å sette av god tid til å sjekke priser grundig. Prisen på vedlikeholdsfrie løsninger er atskillig mye dyrere enn materialer som må beises eller oljes på regelmessig basis. Du kan også kjøpe materialer med garanti mot råte. Prisen stiger i takt med lengden på garantien, noe som kan være så mye som 70 år.

Det kan være mange tusenlapper å spare på grundige forberedelser. Ulike byggevareforhandlere har kalkulatorer på nettsidene deres som lar deg beregne prisen. Disse kan være nyttige under planleggingsfasen. Det lønner seg å spørre fagfolk om råd underveis. Det kan være at du oppdager andre måter å bygge terrassen som er rimeligere. Spør håndverkeren om de har noen lure ideer.

Du bør også ha i tankene at en ny terrasse kan øke verdien på boligen din. Selv om kostanden kan virke stor her og nå, kan du kanskje få igjen for det med økt boligverdi. Akkurat dette vil i stor grad variere og avhenger av boligpriser i området, om det eksisterte en terrasse der fra før, størrelsen på plattingen og lignende faktorer.

Har du en gammel platting som skal rives før du bygger ny? I så fall bør du passe på å skrive det i prosjektbeskrivelsen din. Husk at prisen øker hvis håndverkeren skal fjerne en eksisterende terrasse og kjøre bort materialer.

Husk på timeprisen

Timeprisen kan variere veldig, og det kan derfor lønne seg å sette opp en fastpris per kvadratmeter. Du bør sørge for å dokumentere alle avtalene skriftlig, inkludert ekstraarbeid. Dere bør også klargjøre arbeidets omfang godt i kontrakten, ettersom mange unødvendige misforståelser og tvister kan unngås med klare forventinger. En viktig ting å passe på er om prisen inkluderer merverdi eller ei. Det er vanlig at håndverkere oppgir pris eks. mva., til tross for at dette kan virke forvirrende.

Du bør tenke over hvor stor plattingen skal være om du velger timepris. Jo større terrassen er, jo lengre tid tar det å bygge den og jo flere materialer trenger du. Hvilke ønsker og behov har du? Kommer en vedlikeholdsfri terrasse høyt opp på prioriteringslisten? Dersom du ønsker en liten platting med dyre materialer, er det ikke sikkert at det koster så veldig mye mer enn en stor terrasse med billige materialer.

Billige løsninger kan bli veldig dyre

Det er ikke sjeldent at håndverkere må rykke ut for å fikse opp i dårlig arbeid. Du bør derfor vurdere nøye om du ønsker å bygge platting selv, eller du vil ansette en snekker til å bygge terrassen for deg. Det er veldig kjedelig med terrasser som begynner å sige eller må rives på grunn av unødvendige feil.

Du bør også betale for hvitt arbeid, fremfor å falle for fristelsen å betale svart. Husk at du ikke har noen garanti på arbeidet hvis ikke arbeidet er hvitt, og du kan derfor ende opp med å betale noen nye håndverkere for å fikse opp i feilen til den første. Det fører til at prisen på terrassen blir langt høyere enn beregnet.

Vi gjør det enkelt å sammenligne pris

Det er ikke alltid så enkelt å finne frem til en håndverker som utfører kvalitetsarbeid. Vi gjør undersøkelsene enda enklere for deg. Last opp en detaljert prosjektbeskrivelse på nettsiden vår, og du vil få inn tilbud fra flere håndverkere. Du kan bruke denne listen til å be om befaring med de ulike kandidatene.

Siste evalueringer

Bygge gjerde + platting

Ryddig firma, lett å kommunisere med. Veldig fornøyd med både gjerde og platting som ble bygd. Noen utfordring underveis grunnet terrenget utenfor boligen, men de var gode på løsninger som fungerte for alle. Anbefales!

- Natalia Galvez Santis

Legge platting i hage

Fint utført arbeid og grei kommunikasjon underveis. Litt dyrt.

- Reidun Samuelsen

2 Blomsterkasser, terrasse med le-vegg, søppelskur og innrammet bed.

PK Byggservice bygget 2 plattinger med le-vegg samt 2 barnevognskur og 4 store blomsterkasser i vårt borettslag. Vi er veldig fornøyd med jobben og den ble gjort effektivt og med kvalitet.

- Kjartan Kirksaether

Bygging av ny platting/trapp

Raskt og godt utført arbeid!

- Kjersti Wictorsen Kola

Bytte tak på bod under terrasse

En del av jobben fordret kreativitet. Arbeidsformannen fant en langt bedre løsning enn jeg hadde tenkt på selv. Arbeidet ble raskt gjennomført, og alt skrot ble fjernet.

- Tor Helge Lyngstøl

Legge ny platting på ca 50-60 kvm med nye bjelker og rammeverk. Maxbos Royal impregnert og oljekokt kvalitet.

Snekkerne møtte som avtalt og gjennomførte som planlagt. God ledelse og ryddig opptreden.

- Fredrik Wahl

Slipe terrasse

Raskt, effektivt og bra utfort jobb. God kvalitet og hyggelig pris

- Rowan Faber

Bygge terrasse 4x7 meter

God og hyggelig kommunikasjon hele veien, holdt alle avtaler, presis, og bra pris i tillegg.

- Hilde Haualand