Hus og hage

Vann og avløp

Trenger du hjelp med vann og avløp?

Planlegger du å legge inn vann og avløp på hytta, eller trenger hjelp med å koble en vaskemaskin til avløpet? Enten du skal åpne et tett avløp eller bytte ut gamle rør: Hos Mittanbud finner du flinke håndverkere som kan hjelpe deg med vann og avløp.

Kom i gang!

Hva koster vann- og avløpsarbeid?

Prisen for vann- og avløpsarbeid vil avhenge av hva du trenger hjelp til, og hvor mye materialer og utstyr som kreves for å få jobben gjort.


Dersom du skal legge nye rør ligger prisen for tilkobling av vann og kloakk på rundt 100 kroner per kvadratmeter av tomten din. Prisen varierer etter hvilken kommune du bor i.


Skal du flytte eksisterende rør koster dette omtrent 1500 - 2000 kroner per meter som skal flyttes. Om du har et tett avløp som må åpnes med spylebil ligger prisen på omtrent 3500 - 4000 kroner.Omfang og kompleksitet

Dersom du skal utføre vann- og avløpsarbeid vil omfanget og kompleksiteten på prosjektet avhenge av hva som skal gjøres. Dette vil også påvirke totalprisen på prosjektet.


Hvor lang tid arbeidet tar vil som regel henge sammen med resten av prosjektet du gjennomfører. Skal du pusse opp bad eller kjøkken vil dette kreve arbeid på vann og avløp over en lengre periode. Om du bare trenger hjelp til montering av avløp til en vaskemaskin eller åpne et tett avløp, vil dette være fikset i løpet av en time eller to.Håndverkere

Når du skal legge om eller legge nye rør for vann og avløp trenger du en rørlegger. Arbeid med vann og avløp skal alltid utføres av en profesjonell håndverker for å unngå vannskader eller andre feil.


En rørlegger kan også hjelpe deg med mindre tjenester, som å åpne et tett avløp eller koble en tørketrommel til avløpet.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for vann- og avløpsarbeid. Noen vanlige prisdrivere er mengden rør som skal flyttes, skiftes ut eller fornyes, samt rørenes tilgjengelighet.


Om du har gamle rør i huset, vil det være en større risiko for lekkasjer og tette avløp. For å unngå vannskader og dermed store reparasjonskostnader, bør du gjennomføre en jevnlig kontroll av rør og avløp i boligen.
Rør- og tilkoblingssystem under en baderomsvask.


Ulike typer vann- og avløpsarbeid

Om du skal bygge nytt, totalrenovere eller pusse opp bad eller kjøkken, vil det mest sannsynlig innebære arbeid på vann og avløp. Uansett om du skal i gang med et større oppussingsprosjekt av våtrom eller trenger hjelp til mindre jobber som rørfornying eller vedlikehold av et tett avløp, er det lurt å benytte en dyktig rørlegger.


Tilkobling av vann og avløp

Dersom du skal bygge nytt eller vil legge inn vann og avløp på hytta, vil du måtte koble deg til det kommunale vann- og avløpsnettet. Alt arbeid med tilkobling eller frakobling fra offentlige vann- og avløpsledninger skal utføres av en rørlegger.


Tilkobling til vann og avløp må søkes om og godkjennes av kommunen før arbeidet kan starte. En rørlegger vil som regel ta seg av dette. For å koble deg til vann og avløp må du betale en tilknytningsavgift på omtrent 100 kroner per kvadratmeter av tomten din, i tillegg til en årlig avgift.


Om du har en hytte som ligger utenfor det kommunale vann- og avløpsnettet kan du søke om tilkobling til privat vann og avløp, som for eksempel en brønn eller et privat anlegg.


Skal du koble en vaskemaskin, oppvaskmaskin eller andre husholdningsapparater til vann- og avløpsrørene i huset ditt, kan det være lurt å få hjelp av en fagperson. Dersom det ikke er ferdig opplegg for en slik tilkobling, eller du skal gjøre endringer på rør går over leilighetsskillet mot naboen, er du nødt til å benytte en fagperson.Flytte vann- og avløpsrør

Skal du pusse opp eller totalrenovere, og planlegger å flytte kjøkkenet eller badet, kan det hende du trenger et nytt røropplegg og derfor flytte på eksisterende rør.


Den enkleste og rimeligste løsningen er som regel å flytte kjøkkenet eller badet til naborommet eller der det allerede er rør. Dette kan være ved siden av et annet våtrom, eller et sted hvor det er lett å koble seg på røropplegget i etasjen under.


Dersom du skal flytte rommet lenger, og til et sted hvor det ikke er eksisterende røropplegg, må du legge nye rør og montere en pumpe som kan frakte vannet til det nye røropplegget.


Prisen for å flytte rør ligger på omtrent 1500 - 2000 kroner per meter som skal flyttes. Om du må montere en pumpe koster dette rundt 30 000 kroner, inkludert monteringsarbeid.Åpne tette avløp

Om du har et helt eller delvis tett avløp i dusjen, vasken, toalettet eller andre rør på bad, kjøkken eller vaskerom, er det viktig å få fikset problemet før det blir enda større. Et tett avløp gir ofte en kloakklukt i huset, og kan i tillegg føre til vannskader og store reparasjonskostnader dersom det ikke blir åpnet.


Med tiden vil alle rør tette seg ved normal bruk, og det er derfor lurt med jevnlig kontroll og vedlikehold av rørene. Dersom du oppdager tegn til at rørene begynner å tette seg, som for eksempel at det ikke renner ordentlig ned i slukene, bør du foreta en rørspyling for å unngå at rørene tetter seg helt.


En rørspyling gjøres av en spylebil med høytrykkspyler, og vil løsne fett og belegg fra rørene slik at de blir helt rene. Dersom du har et helt tett avløp og det er behov for akutt åpning av det tette røret, vil det som regel alltid være behov for rørspyling. En rørspyling koster rundt 3500 - 4000 kroner.Rørfornying og utskiftning av vann- og avløpsrør

Gamle vann- og avløpsrør vil slites ned over tid, og problemer som lekkasjer eller tette avløp kan begynne å oppstå. For å finne ut om rørene bør skiftes ut, fornyes eller kan rehabiliteres på andre måter, kan du få hjelp av en rørlegger til å foreta en rørinspeksjon.


I mange tilfeller vil rørfornying være et billigere og mer effektivt alternativ til å bytte ut rørene, ettersom du slipper riving og graving. Rørfornying innebærer at nye rør legges på innsiden av de eksisterende rørene, uten inngrep på bygningen.


Dersom rørene som må skiftes ut er synlige i boligen, vil det være rimeligere å skifte dem ut. Ofte vil en kombinasjon av rørfornying og utskiftning være den beste løsningen.
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med vann og avløp

Hadeland Høytrykk AS

Hadeland høytrykk AS ble etablert i 2022. Vår daglig leder og spylebiloperatør Anders Dahl har lang erfaring innen vann- og avløpsbransjen. Han har jobbet med dette i mange år, og har meget god kunnskap innen tjenestene vi tilbyr. Vi utfører oppdrag for blant annet privatpersoner, rørleggere, forsikringsselskap, entreprenører, industri, borettslag og kommuner.

Se mer

Tett avløp

"Raskt og effektivt. Anbefales!"
M
Michael
Lørenskog, Feb. 2024
Hadeland Høytrykk AS

Hofstad VVS AS

Hofstad VVS - Din rørlegger i Trondheim!Hofstad VVS er din lokale rørlegger i Trondheim og omegn. Vi tilbyr alt innenfor tradisjonelle rørleggeroppdrag og kan håndtere alt fra enkle serviceoppdrag, til større prosjekterVi leverer ganske enkelt det som kunden vil ha ? slik kunden vil ha det!Vi har lang erfaring som koordinator og prosjektleder i arbeider som involverer underentreprenører og andre faggrupper. Våre prosjekter kjennetegnes av god og effektiv intern kommunikasjon og en god tone ute på arbeidsplassen.Firmaet består av 5 ansatte rørleggere med fagbrev, 5 godt utstyrte servicebiler.

Se mer

Montering blandebatteri og avløp

"God kommunikasjon, kom til avtalt tid, god jobb og grei pris"
K
Kristin
Trondheim, Feb. 2024
Hofstad VVS AS

TOCHUKWU ENWEREOBI RØRLEGGER BEDRIFT

Montere vaskemaskin og tørketrommel

"Kom samme dag på kvelden og utførte det han skulle. Han ryddet etter seg og jeg er meget fornøyd!"
L
Lena
Oslo, Feb. 2024

Romerike VVS AS

Hvorfor velge oss? Romerike VVS er stolt av å inneha mesterbrev, et tydelig bevis på vår håndverksmessige dyktighet og over 20 års erfaring i bransjen. Du kan stole på vår ekspertise. Vi forstår de lokale forholdene på Romerike og betjener våre naboer med dedikasjon og lokal tilnærming. Din tilfredshet er vår prioritet. Tjenester vi tilbyr: - Modernisering og renovering - Nybygg - Rehabilitering av eksisterende VVS installasjoner - Nye varmesystemer og oppgradering av eksisterende systemer Vi bryr oss om deg som kunde og legger stolthet i å være tilgjengelig for å imøtekomme dine behov innen rørleggerfaget. Personlig oppfølging fra håndverkeren, kvalitet i gjennomføringen og vår tilgjengelighet er viktige verdier for oss. Hvorfor velge Romerike VVS: 1. Erfaring og Ekspertise: - Våre rørleggere bringer omfattende erfaring og solid ekspertise til hvert prosjekt. 2. Pålitelighet - Pålitelighet er kjernen i vår tjeneste. Vi forplikter oss til å levere kvalitetsarbeid til avtalt tid og innenfor budsjetter. 3. Allsidig tjenester: - Fra nyinstallasjon til rehabilitering og service, tilbyr vi et bredt spekter av tjenester tilpasset ulike behov. Har du spørsmål eller trenger hjelp med et prosjekt? Ikke nøl med å kontakte oss. Romerike VVS er klare til å håndtere dine rehabiliterings-, nybygg - og servicebehov, uansett om du er privatperson eller næringsdrivende. Vi ser frem til å være din foretrukne rørleggerpartner!

Se mer

Montere kjøkkenkum og blandebatteri.

"Godt utført arbeid til avtalt pris."
E
Einar
Fjerdingby, Feb. 2024
Romerike VVS AS

Skilly AS

5.0 (10)

SKILLY VVS AS er en mesterbedrift som utfører alt av rørleggerarbeid til kunder i Oslo og Viken. Våre arbeidsomme og serviceinnstilte rørleggere har erfaring med alt fra enkle serviceoppdrag, til større boligprosjekter med eventuelt vannbåren varme som bidrar til et bedre inneklima. Ønsker du et rørleggerfirma som er fleksibelt, pålitelig og som alltid streber etter å oppnå den høyeste standarden? Da har du kommet til rett sted. For er det en ting du absolutt ikke bør fikse selv, er det vvs-arbeid. Med en godkjent og proff håndverker, kan du senke skuldrene og vite at alle rør, avløp og koblinger fungerer som det skal. Akkurat her vil du ikke ha noen overraskelser. Våre rørleggere i Oslo har solid utdanning og praksis i faget.

Se mer

Legge nye vannrør og nytt avløp til kjøkken

"Veldig fornøyd med Skilly AS, kan anbefales! 👌"
J
Johanne
Oslo, Feb. 2024
Skilly AS

SVELA TØMRERTJENESTER AS

Svela Tømrertjenester as er ett firma med 16 års erfaring, vi utfører det meste innen trekonstruksjon alt fra små til store prosjekter som følger: - Nybygg - Påbygg - Rehabilitering - Baderom - Terrasse - Kjøkken - Vaktmester tjenester - Asbest Vi bestreber oss alltid på å være konkurransedyktige på både pris og kvalitet i alt arbeid vi utfører. Vi gir også en garanti på både produkt og utført arbeid. Målet er å kunne gi deg akkurat det du vil ha og at du skal være en tilfreds kunde. Ta gjerne kontakt dersom du synes dette virker interessant for en hyggelig faglig samtale. Kommer gjerne på en uforpliktende befaring først om du ønsker det. Ser frem til å høre fra deg. Svela Tømrertjenester as v/ Arve Svela Tlf.: +47 977 54 654

Se mer

Lage soverom i kjeller.

"Bra utført jobb til fornuftig pris"
M
Marius
Røyneberg, Feb. 2024
SVELA TØMRERTJENESTER AS

ALTIVA AS

Hei,Vi er nye på Mittanbud, men har tilsammen over 50 års erfaring i bransjen og kan vise til referanser.Les mer om oss her: https://www.altiva.no/

Utbedring/fornye avløpsrør

"Alt gikk veldig fint fra befaring til utføring av jobben, men litt forsinkelse i rapportering til kommunen som ikke var noe alvorlig. Alt i alt var jeg godt fornøyd."
Z
Zana
Rådal, Feb. 2024

ANDERS QUAM HELGESEN

Rørleggerarbeid og tilhørende oppdrag

Skape opplegg for vaskemaskin, oppvaskmaskin, sluk og flytte radiator

"Punktlig, god kommunikasjon underveis, og utførte arbeidet raskt. Svært godt fornøyd med arbeidet som er utført og hvor raskt Anders utførte arbeidet."
A
Alf Erik
Bergen, Feb. 2024
ANDERS QUAM HELGESEN

Norbeck Rør AS

Om Norbeck Rør AS: - DIN RØRLEGGER PÅ ROMERIKE - Norbeck Rør AS er en mesterbedrift som ble etablert i 2012 og holder til på Mogreina på Øvre Romerike.Vi har lang erfaring i bransjen, og bygger videre på gode tilbakemeldinger og referanser fra våre kunder. Ved å holde fokus på høy kvalitet for faget, opprettholde gjeldende regler og forskrifter, unngå skjulte kostnader i ettertid, og sette kundens ønsker i sentrum samt å ha en god kommunikasjon så blir det alltid en fornøyelse å bestille tjenester ifra oss.Vi leverer bare utstyr av beste kvalitet som vi har veldig gode erfaringer med mtp ettermarked og service.Vi utfører oppdrag innen VVS for både privat og næringsmarkedet!Områdene vi opererer innenfor er:-Tilbygg-Nybygg-Rehabilitering-Bad-Service-Varmeanlegg-Varmepumper

Se mer

Rørleger

"Kom til avtalt tid og gjorde jobben raskt og effektivt"
S
Swaran
Nannestad, Feb. 2024
Norbeck Rør AS

Enerlys' Rørservice AS

Enerlysrørservice er en autorisert rørleggerbedrift som har bred erfaring innenfor vår?fag gruppe. Alle medarbeidere?hos oss innehar svenne/fagbrev og våtromsertifikat. Vi ønsker å være der for?kundene våre og yte mest mulig service. Sammen kan vi finne løsningen som egner din tilfredstillelse. Vi garanterer orden og leverer kvalitet.Alle ansatte har fagbrev/ svennebrev og vært i faget i 14år.Vi har 24 timers akuttvakt som kan komme til nytte når ulykken/lekkasjen oppstår enten i helgen, etter arbeidstid, helligdagene etc.Vi tilbyr alle tjenester innen rørlegging; nyinstallasjon, service, rehablitering, nybygg, varmeanlegg til konkurransedyktige priser.Våre kunder omfatter alt fra privatpersoner og borettslag/sameie, til bedrifterTa kontakt idag for en hyggelig samtale, service og priser.Vi har 24timer avbestilling varsel . Avbestilling etter dette blir fakturert våres minstepris.

Se mer

mulig vannlekasje

"Fikk raskt rørlegger til oppdraget. Er fornøyd med kommunikasjon og tilgjengelighet."
H
Hildi
Oslo, Feb. 2024
Enerlys' Rørservice AS

Venåsen Rørservice AS

?Historien og status Hvem er vi Venåsen Rørservice AS er en autorisert rørleggerbedrift som ble stiftet i 1985. Bedriften er fordelt på tre avdelinger som er i Hønefoss, Brandbu og Vikersund. Avdelingene har alle butikk med serviceinnstilt betjening og et stort utvalg varer og materiell. ? Hva vi gjør Vi utfører alt fra befaring, søknader og uavhengig kontroller, til graving og tradisjonell rørlegging og VVS arbeider.?Hos oss?kan du bestille rørlegger,?kjøpe rørdeler og VVS utstyr eller?få tips og hjelp med prosjekt du planlegger.?Vi tar oppdrag i Ringerike, Hole, Hadeland, Harestua, Nittedal, Modum og Krødsherad. VI HAR 24 TIMER DØGNVAKT:? ?TLF. 980 02 000

Se mer

Vannrør utvendig ved kran

"Veldig hyggelig mann som fiksa røret, var rask."
A
Amanda
Geithus, Feb. 2024
Venåsen Rørservice AS

Vestfold Rørfornying AS

Hei, Vi er nye på Mittanbud, men har over 13 års erfaring i bransjen og kan vise til referanser. Les mer om oss her: https://vestfold-rorfornying.no/ eller her:https://www.facebook.com/profile.php?id=100077018572633 Vi utfører alt fra rørfornying, rørinspeksjon, høytrykksspyling med mer. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller lignende. Med vennlig hilsen. Vestfold Rørfornying AS Tel: 930 74 122

Se mer

Rørfornying hovedavløp / Rør-i-Rør

"De var raske til å gi meg tilbud og fikk veldig god pris. De hadde anledning ganske raskt og jobben var raskt og ordentlig utført. Ryddig og fint på plassen etter at den hadde reist. Kjempehyggelige montører som fjerne forklarte godt dersom man hadde..."Se mer
J
Joakim
Porsgrunn, Feb. 2024
Vestfold Rørfornying AS

Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Koble til vann på bad og legge nytt vannrør til toalett.

0492OSLO

Har hatt et vannrør til toalett i kjeller som sprakk i januar. Dette er koblet fra. Trenger å få lagt nytt rør utenpå vegg til toalett samt å koble til varmt- og kalt vann.

Hvitt vann/partikler

2827HUNNDALEN

Blir liggende igjen hvitt stoff etter at vannet tørker og legger seg en "film" utenpå bilen når den vaskes. Kan virker som det er små partikler når vannet kommer fra krana og over i glass/karaffel.

Regnvann ut av feieluke

0874OSLO

Ved kraftig nedbør kommer det lett brunt vann ut av feieluka i kjelleren. Oppdraget er å finne hvor vannet kommer fra og fikse det.

Ønsker tilbud på komplett sanitær installasjon og vannbåren i alle etasjer

1555SON

Se vedlagte tegninger. Ønsker komplett tilbud. Vannbåren skal også drifte bassenget.

Totalentreprenør til bygging nytt kjøkken, pluss oppkobling av EL og rør

0862OSLO

Jeg ønsker pris fra en totalentreprenør på følgende omfang: Snekkerarbeid: * Sammenstilling av nytt Ikea-kjøkken * Åpning av vegg der det må trekkes EL og rør * Lukking av vegg med nye gipsplater, og maling av vegg EL-arbeid: * Etablere 3 nye kurser * Etablere 2 stikkontakter over kjøkkenbenk, og en til ventilator, og strøm til lys under overskap * Komfyrvakt * Eksisterende automatsikring benyttes til kurs for stekeovn Rørlegger arbeid: * Montering av trykkslange for sikkerhetsventil til VVB * Opplegg for kv/vv vann til det nye kjøkkenet * Opplegg for avløp i PP wafix til den nye kjøkken * Montering av kjøkkenbatteri (leveres av kunden) * Kobling av vann og avløp til kjøkkenbatteri, kum og oppvaskmaskin * Levere og montere enkel lekkasjestopper- waterguard for oppvaskmaskin (krav, rom uten sluk)

Lekarsje under varskeservant

2000LILLESTRØM

Det drypper vann fra rør/kran i underskap på baderom.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Rensing av brønn

Bra jobb utført

Feb. 2024
T

Trond om RØRLEGGER ØYVIND HASVOLD AS

Bjoneroa
koble til varm og kalt vann til vask og toalett

Ok

Feb. 2024
R

Roar om TACU'S SERVICES

Kattem
Skifte avløp for kjøkkenvask

Rask avtale om utførelse, og effektiv kommunikasjon rundt oppmøte for skifte av røropplegg til gammel kjøkkenvasken. Arbeidet ble utført til avtalt pris, uten forhåndsbefaring, selv om det oppstod komplikasjoner som gjorde at det måtte bestilles inn andre deler og dermed utføres i to omganger.

Feb. 2024
K

Kim om RØRLEGGER BERGEN AS

Laksevåg
Oppkobling av kjøkkenvask og oppvaskmaskin

Vel gjennomført!

Feb. 2024
C

Christoffer Storm om Rørlegger Og Bolig Konsulenten AS

Oslo
Bytte ny vannpumpe, grovfilter

Vi hadde mistet vannet, og trengte en ny pumpeautomat, så jeg la ut jobben her sent torsdag ettermiddag. Han svarte etter 10 min på Mittanbud. Like etter ringte han meg, og sa at han kunne komme neste morgen. Rørleggeren kom som avtalt. Før ny pumpe ble byttet, så feilsøket han på den gamle pumpen for å se om han fikk den til å virke. Rørlegger Ole, monterte ny pumpeautomat og stoppekran, samt at han satt inn en ny “endestykke“ på innsugsslange til pumpen, slik at jeg enkelt kan bytte pumpe selv, når den dagen kommer at jeg trenger ny. Rørlegger Ole Sell vil jeg anbefale på det sterkeste. Hyggelig, pålitelig, effektiv, fin time pris, og veldig god kommunikasjon, og ikke minst utførelsen.

Feb. 2024
G

Georg om RØRLEGGERMESTER OG TØMRER OLE SELL MOSÆTHER

Bergen
Varmtvannsbereder og bytte til rør-i-rør

Profesjonelt arbeid og veldig sammarbeidsvillig med tanke på ønsket egeninnsats.

Feb. 2024
K

Kenneth Larsen om Fossum VVS AS

Kristiansand s
Vond lukt fra sluk + bytte trykkpanel

Bra jobb

Feb. 2024
S

Sigve om OSLO RØR AS

Oslo
Rørlegger

Veldig godt fornøyd med både utførelse, kommunikasjon og at jeg fikk fastpris.

Feb. 2024
S

Solvor om RØRLEGGER BERGEN AS

Bergen
Oppussing av lite bad

Flink leder som tok ansvar for jobben. Gode produkter og god veiledning i hva vi burde velge.

Feb. 2024
H

Hilde om Sørlandet Rør AS

Arendal
Levere og montere varmtvannstank

Godt rørleggerarbeid, men la ikke ut arbeidet på Boligmappa som var avtalt

Feb. 2024
A

Atle David om RØRLEGGER BERGEN AS

Knarrevik
Avløpsrør i grunn

Karlsen VVS AS installere hele røropplegget i vår sokkelleilighet. Opprinnelig var oppdraget begrenset til rør i grunnen, men det utviklet seg til å bli hele røropplegget i sokkel. Tilbudet de ga var konkurransedyktig, og de klarte å fullføre arbeidet innenfor avtalt tidsramme og pris. Montørene viste seg å være svært kompetente og serviceinnstilte. Selv da vi møtte på en utfordring underveis, håndterte de situasjonen profesjonelt og effektivt etter en samtale med Svein. De rykket raskt ut og løste problemet umiddelbart. Samlet sett er vi svært fornøyde med både resultatet av arbeidet og kundeservicen vi fikk fra dem.

Feb. 2024
F

Ferhat om KARLSEN VVS AS

Oslo
Silikon rundt vannkran på bad

Kjapt og effektivt arbeid. Samt god kvalitet på utført arbeid

Feb. 2024
B

Barbro om BIDNE MASKIN & UTLEIGE

Laksevåg

Publisert 05. feb. 2023, 14:54

Oppdatert 02. feb. 2024, 14:02

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.