50 000 kroner - 200 000 kroner

Hva koster det å drenere?

Snittprisen for å drenere er omtrent 120 000 kr. Det er flere faktorer som spiller inn på hva prisen blir. Noen ganger kan prisen på å drenere være så lav som 50 000 kr., mens andre ganger kan det koste mye mer. I enkelte tilfeller må du regne med å betale opp mot 250 000 kr.

Les videre for å få mer informasjon hva som avgjør prisen for å drenere, og hva du må inkludere i budsjettet ditt.

Drenering

Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere. På den måten kan du sammenligne, og velge det tilbudet som passer deg best.

Legg ut dreneringsjobben

Ulike løsninger for å drenere.

Det er en god investering å utbedre drenering. Du risikerer store og kostbare skader på boligen dersom grunnmuren utsettes for fukt over lang tid. Sopp og råte er vanskelig å bli kvitt, og det kan bli kostbart med alle utbedringene som må iverksettes for å løse problemet når skaden er skjedd. Vannskader er heller ikke en billig affære. Men hva koster det egentlig å drenere?

Hvordan beregne hva det koster for å drenere

Antall meter i arbeidet gir stort utslag på prisen for å drenere. Det første du bør gjøre er å skaffe deg oversikt over hvor mange meter som skal dreneres. Deretter kan du spørre ulike bedrifter om meterprisen. Det er imidlertid andre faktorer også som må med i regnestykket, og det er som regel bare mulig å få et nøyaktig pristilbud ved ha en befaring.

Du må også regne med at det koster mer å drenere hvis grunnforholdene er vanskelige. Maskinentreprenøren som skal gjøre dreneringen må bruke lengre tid, noe som naturlig nok gir utslag i sluttregningen. Du vil som regel få en vurdering på hvor lang tid det vil ta under befaringen. Andre faktorer inkluderer:

  • Hvor dypt det må graves
  • Hvilken fyllmasse som brukes
  • Om det skal legges dreneringsrør
  • Enkel adkomst til huset
  • Kjøre bort masse
  • Materialkostnader

Ekstrakostnader som kan dukke opp under drenering

Enkelte ganger kommer terrasse, gårdsplasser og hageanlegg i veien for dreneringsarbeidet. Det fører til ytterligere kostnader og gjør at arbeidet kan ta lengre tid. Det anbefales å spørre entreprenøren om hva det eventuelt vil koste å rette opp i disse skadene.

Alle kostnadene blir ikke nødvendigvis alltid oppført i pristilbudet. Du bør be om å få tilbudet skriftlig inkludert moms, og lese gjennom det nøye. Spør gjerne helt spesifikt om hvilke kostnader, om noen, som faller utenom, samt hvilke uforutsette ekstrautgifter som potensielt kan dukke opp underveis i prosjektet. Du får et solid og pålitelig budsjett om du bruker tid på å dokumentere alle eventuelle kostnader nøye.

Skulle det dukke opp ekstraarbeid underveis, lønner det seg å få prisen dokumentert skriftlig med det samme. Det anbefales å føre det opp i budsjettet. Ellers er det fort gjort å bli overrasket når regningen kommer. Dersom det for eksempel oppdages fuktskader, må skadene utbedres før arbeidet fullføres.

Å la være å drenere kan være dyrt - men du kan spare på å isolere samtidig

Du bør ikke bare tenke på hvor mye eller lite det koster å drenere, men også hva det koster om du ikke gjør det. Det kan vise seg å være dyrt å ikke utbedre dreneringen. I verste fall kan du ødelegge boligen din.

Du kan spare penger langsiktig ved å etterisolere gulv og kjellervegger samtidig som du utbedrer dreneringen. Ikke bare kan du spare mange tusenlapper på selve arbeidet, men du opplever bedre komfort i boligen og lavere strømregning. Drenering og etterisolering viser seg å være en god investering for mange boligeiere.

Hvis du ikke isolerer, er kjellerveggen like kald som temperaturen utenfor. Når den varme luften inne i kjelleren møter den kalde veggen, kan det føre til kondens. Dette kan igjen føre til perfekt grobunn fukt og mugg. Skulle du oppdage muggskader i ettertid, risikerer du å måtte sette i gang med arbeidet igjen og betale de samme dreneringskostnadene på nytt.

Les også: Har du fukt i kjelleren og skal drenere? Etterisoler samtidig!

Drenering kan øke verdien av huset

Du kan regne med en viss prisøkning når du drenerer og etterisolerer huset. Det er vanskelig å kunne gi et estimat, men det kan være nyttig å utbedre dreneringen dersom du planlegger å selge boligen. Dokumenter for nylig utført drenering kan legges ved både prospekt og takstrapport, noe som vil være spesielt nyttig om du selger en eldre bolig.

Drenering regnes som en av de mest kostbare oppussingsprosjektene. Dersom du skal selge bolig, kan du risikere at eventuelle kjøpere kan velge vekk boliger med dårlig drenering. Boligmarkedet kan imidlertid endre seg fort og varier etter hvor i landet du bor. Du bør derfor rådføre deg med eiendomsmegleren om hvilke utbedringer som lønner seg, og deretter bruke tjenestene våre til å få arbeidet til rimeligst mulig pris. Da vil du sitte igjen med mest mulig fortjeneste etter salget.

Legg ut på Mittanbud

Prisen på å utbedre drenering kan variere mellom de ulike bedriftene. Mittanbud gjør det enklere å sammenligne prisen til aktuelle entreprenører, slik at du kan velge den bedriften som passer dine behov best.

Du sparer betydelig med tid ved å benytte deg av tjenestene på nettsiden vår. Det er enkelt å komme i gang:

  • Lag en detaljert beskrivelse av jobben
  • Send den inn via nettsiden vår
  • Slapp av og vent på å bli kontaktet!

Du bør sitte igjen med et godt utvalg, basert på dine ønsker om pris og tidspunkt for arbeidet. Merk deg at du først vil kunne få et endelig pristilbud etter befaring og når entreprenørene har sett på og vurdert eiendommen din nøye.