Utførelse
Standard
Prisestimat

Beregn hva badet vil koste

Regn ut hva oppussing av badet ditt vil koste med vår oppdaterte baderomskalkulator

Hva skal gjøres?Hva du må tenke på for å finne eksakt pris på oppussing av badet

Baderommet er en av de første rommene du går inn i om morgenen, og det siste rommet du forlater når dagen er over. Det er naturligvis derfor mange som ønsker seg et baderom som gir en god start og slutt på dagen. Dessuten er det viktig at løsningene fungerer for alle familiemedlemmene. Men hvor mye koster det egentlig å pusse opp et baderom?

God planlegging og valg av løsninger til baderommet

God planlegging er et av de første, og kanskje også viktigste, trinnene for å pusse opp badet. Bruker du litt tid på planleggingen, kan du få et mer nøyaktig prisoverslag når du skal ha befaring. Hvis du er usikker på hva du bør gjøre eller ikke, kan det bli vanskeligere å legge en god plan. I så fall kan du be ulike håndverkere om råd og høre hva de ulike våtromsbedriftene kan tilby deg av priser og løsninger.

Skal du bare fornye badet litt, og ikke totalrenovere badet, er det ikke sikkert at det behøver å koste så mye. Ønsker du bare å gi baderommet et nytt og mer moderne preg, kommer du langt med nye fliser, maling, nye fronter eller ny belysning. Du må imidlertid være klar over at du ikke kan gjøre alt selv. Enkelte utbedringer må utføres av godkjent elektriker og rørlegger. En murer vil kunne hjelpe deg med å legge flisene helt perfekt.

Prisen på badet varierer av ønsker og behov

Noen ganger holder det også å kun utbedre feil og mangle, og heller bevare baderommet i størst mulig grad. Dette vil du kunne få nærmere informasjon om under en befaring. I tillegg til størrelsen på badet, er det hovedsakelig følgende faktorer som gjør størst utslag på prislappen:

Pris henger sammen med ønsket standard. Enklere standard er billigere enn det du finner på øverste hylle. Det finnes heldigvis mange gode løsninger for alle priskategorier. Det viktigste er at løsningene fungerer optimalt for deg og dine behov. Ikke bare skal badet være praktisk, men rommet skal også føles avslappende og innbydende ut. Tenk derfor over hvilke kriterier som er viktigst å prioritere, som for eksempel:

  • Flis, panel eller vinyl
  • Prisforskjellen på ulike innredninger
  • Må gulv eller vegger utbedres eller kan de bare forsterkes?

Må jeg totalrenovere badet?

Det er i stor grad alderen og tilstanden på baderommet som avgjør om du er nødt til å totalrenovere, eller om det holder å pusse opp litt. Det rørtekniske og elektriske anlegget bør ikke røres av andre enn fagfolk. Det anbefales heller ikke å legge membranen selv. Forsikringen dekker ikke vannskader ved feil arbeid, og du kan ende opp med å betale langt mer enn du så for deg for å fikse skadene.

Du bør uansett be om befaring og pristilbud fra flere ulike baderomsentreprenører. Prisen kan variere betydelig mellom de ulike bedriftene. Du er velkommen til å benytte våre tjenester på Mittanbud, hvis du ønsker å finne frem til pålitelige bedrifter som er best egnet for deg, og som kan komme med et tilbud.

Pusse opp badet istedenfor å totalrenovere

Der totalrenovering ikke er nødvendig, er det likevel en del ting som du må undersøke før du setter i gang. Vær oppmerksom på hvordan du kan forlenge levetiden på badet. Du senke kostnadene på sikt, dersom du skifter ut nødvendige komponenter eller etterisolerer når du først skal pusse opp badet.

Prisen på baderomsinnredning er svært varierende, og du kan velge løsninger som koster alt fra 5000 kroner til hele 50 000 kroner og oppover. Kraner kan koste fra en tusenlapp til flere titusener. Prisen på fliser varier også, men du kan få gode kvalitetsfliser i alle prisklasser. Kostanden for å pusse opp badet øker derimot hvis du må rive alt og bytte ut rør og alt det elektriske.

Få et tilbud på jobben

Du kan spare deg for en ubehagelig overraskelse når regningen kommer ved å be om prisene skriftlig. Vanligvis er ikke fliser, kraner og baderomsinnredninger med i prisoverslaget, og du bør derfor ta en grundig titt på hva som er inkludert i pristilbudet. Det kan være lurt å skrive en arbeidskontrakt med håndverkeren.

En viktig ting å passe på er om prisen inkluderer merverdi eller ei. Det er vanlig at håndverkere oppgir pris eks. mva., til tross for at dette kan virke forvirrende.

Arbeidsmengden bestemmer mye av prisen

Det er også selve arbeidet som bestemmer hva det koster å pusse opp badet. Hvis du velger vinyl istedenfor fliser, kan du spare litt penger. Det tar nemlig mindre tid å legge vinyl, enn det gjør å legge fliser. Du bør imidlertid være sikker på at du får den stilen og utseende du ønsker på badet, ettersom dette er et rom du skal bruke mye i de kommende årene.

Hvis du er usikker på hva som er mest praktisk og hva som lønner seg, er baderomsentreprenørene villige til å veilede deg. Du vil kunne få mange gode råd på befaringen. En god våtromsbedrift går gjerne gjennom tilbudet med deg og diskuterer mulige løsninger. Du må imidlertid påse at alt dere avtaler blir skrevet ned. Det er fort gjort å misforstå eller glemme noe hvis dere sitter og planlegger over en kopp kaffe.

Du må ha nok kompetanse og tid om du ønsker å koordinere prosjektet selv. Mange synes det er krevende, og det er derfor en god løsning å benytte seg av en totalentreprenør. Husk at du kan få bruk for mange ulike håndverkere som rørlegger, murer, maler og elektriker, hvor den ene er avhengig av at den andre gjør ferdig jobben sin til rett tid. Det kan fort bli en stressende affære om du må ta ansvar for dette selv.

Sammenlign ulike tilbud og muligheter

På Mittanbud gjør vi det enklere å velge en god våtromsbedrift. Du laster bare opp en beskrivelse av jobben du ønsker å få utført, og vil få tilbud fra håndverkere som står klare for å hjelpe deg. Da kan du sammenligne tilbudene, lese evalueringer og ta det beste valget basert på dine behov. I tillegg kan du skrive oppussingsforsikring, noe som gir deg den ekstra tryggheten i prosjektet ditt.

Hvordan kan du finansiere oppussingen av badet?

Det beste utgangspunktet er om du har en buffer tilgjengelig som du nettopp kan bruke til dette formålet. Oppgraderingen av badet vil gi boligen økt verdi, noe du kan gå til banken med og enten få en bedre rente på boliglånet eller få muligheten til å gjøre en refinansiering. Dersom du ikke har en slik buffer tilgjengelig finnes det ulike muligheter. Det kan i slike tilfeller lønne seg å låne til oppussing i stedet for å inngå avbetalingsløsninger hos en byggevarekjede eller bruke kredittkort. Dette fordi slike handlekontoløsninger og kredittkort ofte har en gjennomsnittlig effektiv rente på rundt 25 prosent, noe som vil bli mye dyrere for deg i lengden.