Tips og råd - Skrevet av Martin Grevstad

Derfor er det en god idé å pusse opp badet på høsten og vinteren

Høsten og vinteren er lavsesong for oppussing i Norge. Det kan være godt nytt for deg som har planer om å pusse opp rundt denne tiden.

– Dette er tiden for å gjøre de virkelig gode avtalene, forteller Håvard Bungum administrerende direktør i Mittanbud.

De siste ti årene har han fulgt nordmenns oppussingsvaner tett. Han forteller at historien gjentar seg år etter år. Når bladene begynner å falle fra trærne, faller også andelen nordmenn som skal pusse opp.

– De beste avtalene gjøres ofte på høsten eller vinteren

Hvorfor ikke flere velger å gå mot strømmen og pusse opp om høsten eller vinteren, er noe han har undret seg over i mange år.

Skal du pusse opp badet?

Skal du pusse opp badet?

– Mange håndverkere har mindre å gjøre på denne tiden, det betyr helt enkelt at det er flere dyktige håndverkere som er interessert i jobbene som er tilgjengelig. For deg som velger å pusse opp på denne tiden betyr det større valgfrihet. Min erfaring er at de beste avtalene ofte gjøres på vinterhalvåret, sier Bungum.

Anbefaler å pusse opp badet om høsten eller vinteren

Tall fra Mittanbud viser at perioden vi nå er i er den roligste i løpet av året. Sammenlignet med toppmånedene april, mai og august, er andelen som tradisjonelt pusser opp mellom oktober og mars nesten halvert.

Forklaringen er enkel, tror Bungum.

– Været er helt avgjørende. Mange synes det er enklere å pusse opp når det er varmere i været enn når det regner eller snør ute.

Hvilket rom egner seg best å pusse opp om høsten og vinteren?

– Badet er et rom du kan pusse opp hele året - også om høsten og vinteren.

Hvorfor ikke dra på ferie når du renoverer badet?

Å renovere badet kan ta noen uker. De aller fleste blir derfor nødt til å forlate boligen mens renoveringen pågår. Bungum forteller at han har hørt om flere som kombinerer oppussing av bad på høsten med en ferie. Et konsept han synes er smart.

– Hvorfor ikke bruke tiden til å dra på ferie? Når det er kaldt og surt i Norge, finnes det ikke noe bedre enn å dra til varmere strøk. Og det beste av alt – når du kommer hjem har du et fiks ferdig baderom å glede deg over.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.