Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste evalueringer

Concrete kitchen counter repair/cleaning

Great job done by Kristian! Extremely nice to work with, on time, clean workspace. The final product is beautiful. Thank you!

- Kristine Grigsby

Bore hull (diameter=18 cm) i yttervegg av mur til ventilasjons-rør

Kom til avtalt tid, var dyktig og rask i arbeidet, lett å prate med, løsningsorientert.

- Christian Winther Wold

Hagemur av stein

Nikolaos gjennomførte jobben raskt og effektivt. Resultatet ble veldig bra, og han informerte godt underveis om hva som ble gjort. Takk for godt utført oppdrag!

- Tone Terum

Rive peis

Riving av peis og gjenmuring av pipeløp utført raskt og iht avtale. Profesjonell kommunikasjon. Kan anbefale Marmotec til lignende jobber.

- Kristian Hesselberg

Reperasjon av inngangspartier og fasade - fur, flis og betongarbeid

Jeg har vært godt fornøyd i alle ledd av prosjektgjennomføringen.

- Lars Ervik

Reperasjon av inngangspartier og fasade - fur, flis og betongarbeid

Jeg har vært godt fornøyd i alle ledd av prosjektgjennomføringen.

- Lars Ervik

Oppussing av tomannsbolig

Leverte avtale tjenester til riktig tid og pris. Godt utført arbeid (sparkling, maling og flislegging).

- Geir André Hoksnes

Utbedring av teglsteinsvegg og fjerne peis

Punktlig og enkel å forholde seg til. De holdt den avtalte prisen til tross for at jobben ble mer omfattende enn tenkt. Veldig fornøyd med resultatet og kan anbefale dem videre!

- Nicholas Yager