Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste evalueringer

Montere topplist utvendig grunnmursplast tomannsbolig

Jobben ble meget godt utført. God kommunikasjon underveis. Topp opplevelse. Ryddig prosess fra start til slutt. Kan anbefales

- Lars Tomas Tveit

Oppussing av oppganger i en gammel bygård fra 1905

Jobben ble utført i henhold til avtale med god kvalitet på sluttresultatet. Jobben besto i maling av en oppgang og fire mellomganger, nytt belegg på trapper, behandling av trappegelender og nye postkasser. Konkurransedyktig pris. Veldig god kommunikasjon underveis som gjorde arbeidet med oppfølging og beslutninger underveis så enkelt som mulig!

- Rebekka Gundhus

Malerarbeid (pluss noe snekker/murpuss)

Godt utført arbeid, hurtig oppstart og god gjennomføring. God kontakt underveis.

- Anne Kristin Revfem

Støp av sokkel for søppelskur

Brukte Toni på en mindre støpejobb for såle til et søppelskur. Veldig godt fornøyd med punktlighet, pris og gjennomføring. Kan anbefales!

- Kåre Grüner

Kjeller på 45kvm.

La ut jobben på mitt anbud og fikk napp hos Bygg-tjenester Krzysztof Wróblewsk. De var raske med å komme på befaring og gi oss fastpris på jobben. Jobben var å rette opp leca vegger i kjelleren og pusse. De kom til avtalt tid hver dag og var der hele tiden. Det var litt mere jobb enn gutta trodde, men prisen var avtalt på forhånd. Kommer nok til å bruke dette firmaet igjen.

- Kenneth strøm

Bytte av peisovn

Gjorde jobben som avtalt

- Tom Arne Hellerud

Opparbeiding av inngangsparti: steinlegging, bygge mur og trapp

Meget fornøyd med resultatet. Dyktige håndverkere og proff arbeidsledelse gjorde dette prosjektet til en god opplevelse. Hanisch kom med gode forslag og fulgte opp alle tilbakemeldinger fra meg på en god måte. Uklarhet ved et par punkter i kontrakten ble løst i minnelighet. Anbefales uten forbehold.

- Henning Bolstad

Pussing rundt vinduer

Fornøyd med jobben!

- Veiko Punnar

Siste jobber

Mur arbeid

Ønsker å pusse, reparere og male to utvendige lyskasser og trapp. Se bilder. Ønsker prisestimat/tilbud på jobben.

Rette opp vegg

Har en murvegg som trenger å rettes opp. Legge gipsplater og tilpasse listene.

Kutting av jernklump fra mur såle

Vid utgraving av kjeller har jag støtt på en solid jernklump som er instøpt i murens såle, denne ønskes kuttet så vi kan støpe gulv. Skjærebrenner eller annet verktøy for kutting i jern.

Graving av kloakk, støping av mur

Graving av ny kloakk Nye rør for kloakk, drensvann og vannledning Muring av ringmur for carport Legge asfalt i innkjøring med kantstein

Ta opp og sette 60 meter kantsten på nytt

ca 60 meter med kantsten ønskes satt på nytt (gjenbruke eksisterende sten). Først skal gjerdestolper settes, så skal kantsten settes i sement.

Støpe nytt fundament i garasje

Fellesgarasjen i sameiet har sunket på midten. Vi har hevet opp og satt under stender men dette er midlertidig. Ønsker kun arbeid utført med faktura!

Feste markise som har løsnet i murvegg.

Markisen min på ca 3 meter, men tre festepunkt. har løsnet og muren rundt festene har sprukket opp. Jeg trenger å få murt fast festene igjen. Kan sende bilder om nødvendig. På Blindern i Oslo.

Legge grunnmurpapp, må ta opp storgatesteiner langs muren

Ønsker å ta opp storgatesteiner langs muren for å legge inn grunnmurplater og legge tilbake gamle eller nye storgatesteiner. Ca. 10 til 12 meter lengde. Det er i oppgangen mellom husene. Åpen for dis…