Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste jobber

Lime fast granittplatene til et grav

Trenger å lime fast granittplatene på et grav

Ansvarsrett for uavhengig kontroll av tidligere utførte tiltak, utførelse av diverse arbeider. Støpe støttemur, sette inn dør og annett snekkerarbeide

Ønsker kontakt med en entreprenør som kan utføre " Erklæring om ansvarsrett for uavhengig kontroll av tidligere utførte tiltak" Dette er en del av en søknad som allerede er sendt inn til Plan og bygg …

Muring og Sparkling av vegg ved dører

Det er satt inn nye dører på en vegg som er skjev. Jeg ønsker derfor å sparkle veggen slik at det ser pent ut. Det er også behov for å fikse døråpningen med ny murstein.

Montere krok i mur/betongtak

Ønsker å montere en krok som kan bære mye vekt (over 100kg) i et mur eller betongtak i en leilighet.

Kutte sement

Vi har bygd er gjerde som er fundamentert med sement. Dessverre har det blitt litt for mye sement, så vi ønsker å fjerne noe av sementen. Det er snakk om fjerning av sement ved fire gjerdestolper og s…

Forlenge liten støttemur

Eksisterende støttemur ønskes forlenget. Se bilder. Til enden av grusen i nedre billedkant. Lengde: 415cm Ønsker å beholde samme høyde og samme type og størrelse sten/mur. Ønsker å ha samme type i…

Jeg vil ikke fikse betong vegg til inngang under etesje og betong trapp

Jeg vil ikke fikse betong vegg til inngang under etesje og betong trapp

Støping av tak og maling

Det er gått hull i taket pga pigging. ser etter noen som er gode på støping og maling og kan garantere naboen min at taket blir som før. taket som må males til slutt er 10m2. *det må være folk med fa…