Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste jobber

Legging av betongheller og kantstein

Jeg ønsker å få lagt betongheller ved siden av inngangspartiet, se illustrasjon. Foreløpig mål kan ses på illustrasjon. Det er ønskelig at det graves ned ca 25 cm, legges fiberduk, fylles på med 15…

Utendørs Pizzaovn

Interessert i å komme i kontakt med noen med erfaring med å lage utendørs pizzaovn. Stedet er Tromøya, så helst noen i nærområdet. Ideelt sett trenger vi noen som har bygget en fungerende pizzaovn fø…

Doffin - C01391 - Grunn- og betongarbeider - konkurranse 1

Forsvarsbygg inviterer leverandøren til å inngi tilbud knyttet til fornyelse og oppgradering drivstoffanlegg på Evenes flystasjon og omegn.  Kort beskrivelse av konkurranse 1 - Grunnarbeider, utgravin…

Feste kroker i betongtak i leilighet.

To hull i taket som skal holde vekten til et voksent menneske og litt till. Det skal se pent ut. Det er til "romerske ringer", så en slags krok til å feste karbon kroker i feks. Har ikke borr, eller m…

Isolering og støping av gulv/vegg

Til den jobben som vi har id til nedenfor, trenger vi en murer (med fagbrev) som isolerer og støper den nye gangen. Kom gjerne til befaring. Vi ønsker oss også fortsatt befaring og tilbud fra snekk…

Skifte av radioator pluss isolering av vindue

Demontere radiator Montere ny radiator (Radiator er ink. Purmo PC 21 radiator) Tette hull i betong/mur vegg med betong/sparkel Sparkle og male Skifte vindus foringer,isolere,fuge/tette rundt v…

Muring

Utvide terrassen. Tenger hjelp til å mure opp påler til den nye delen av terrassen ca 20 stk. Sted: Kjelsås Oslo Mvh Einar

Graving/mur/betong/ kobling til vann/avløp/ planering

Det gjelder en flat tomt på 2.2 mål i Drøbak hvor det skal bygges en hytte. Jeg trenger et pristilbud på all gravearbeid relatert til selve hytte, kobling til vann/avløp, betongarbeid og planering til…