Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke. 

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

digital-kontrakt-digital-signering-forbruker.png#asset:2910

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste jobber

Mure igjen hull i ventilasjonskanal

Ved en feilvurdering har vi laget hull I ventilasjonskanal. Hullet I kanalveggen av betong må mures igjen. Jeg antar 50x70x5cm.

Sparkle overgang mellom gips og mur

I forbindelse med bytte av gamle radiatorer har jeg behov for å utbedre veggen som var bak radiatorene. Denne veggen er i mur, mens resten av veggen har en tynn gipsplate pålimt på muren. Ønsker nå å …

Male grunnmur

Etter mindre reparasjon av skader i pussen på grunnmur ønsker vi dette fullført. Målet er en god og holdbar behandling, som også er pen. Grunnmuren kan besiktiges fra gaten (se vedlagt kart og b…

Mur gjerde 27m

Vi ønsker å bygge nytt gjerde mot vei. Ca 27 m. Kombinasjon av mur og stål. Vi har allerede et stålgjerde idag, og bruker elementene fra dette. Ønsker tilbud på muring og demontering/montering av eksi…

Oppussing av leilighet i Oslo

Skal renovere en leilighet på 38 m2. Herunder soverom, stue og gang. Badet er nylig renovert og er ikke med i dette anbudet. Det er nylig åpnet opp mellom gammelt kjøkken og stue, der målet er å flyt…

Mikrosement badegulv

Hei! Jeg ønsker å få prisestimat på legging av mikrosement på badegulvet (ca. 4 kvm). Det er fliser på gulvet fra før av med varmekabler under, så det er ønskelig å legge mikrosement på toppen. Ta…

Slette ut en ruglete brannmur bak peis

Vi ønsker at brannmuren bak peisen skal gjøres slett. Den er nå "ruglete". Tilkoblet muren er en peisovn. Det er en teglsteins pipeløp. Viktig at det gjøres etter brannforskriftene og er…

Ønsker totalentreprise på modernisering av rekkehus

Arbeidet skal utføres på rekkehus bygd i 1978 lokalisert på Bogstad i Oslo. Oppdraget ønskes gitt til 1 entreprenør som tar totalansvar for oppdraget, herunder nødvendige underleverandører. Avhengi…