Hvordan velge riktig murer

Murerarbeid krever nøyaktighet, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter. Se derfor etter et murerfirma som besitter høy kompetanse.

Finn en murer på Mittanbud

Det er lett å glemme hvor involvert en murer er i et oppussingsprosjekt. En murer har oppgaver som spenner i alt fra å jobbe med store konstruksjoner, vegger, tak og gulv til det mer estetiske som murpuss og flislegging. I tillegg benytter mange murere til oppussing av boligens viktigste rom som bad og kjøkken. Da er det viktig at arbeidet er riktig utført, samtidig som sluttresultatet skal bli pent.

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Kvalitet er viktig når det kommer til murerarbeid, samtidig som at arbeidet skal utføres i henhold til lover og forskrifter.

På Mittanbud.no kan du også sjekke evalueringer og sertifiseringer på bedriftenes profilside. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Velg fagfolk med riktig kompetanse

Se etter et murerfirma som besitter høy kompetanse, og gjerne se etter mesterverket for god kvalitet. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Mittanbud samarbeider med Mesterbrev og fremhever håndverkere med mesterbrevmerket. Les mer om Mestermerket.

Er jobben søknadspliktig bør du sjekke om bedriften har Sentral Godkjenning for ansvarsrett. Dette er en ordning der håndverkeren får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier.

Informasjon om hvilket arbeid som er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Sjekk bedriften før du bestemmer deg

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke bedriftens økonomi i tilfelle det skulle oppstå noen problemer senere. Ønsker du å få oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du søke dette på proff.no eller purehelp.no, eller du kan sjekke det på bedriftenes profilsider på Mittanbud.

Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

I tillegg er alle bedrifter i Norge lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt for den jobben de skal utføre. Vi tilbyr en digital håndverkerkontrakt som gir trygghet og er enkel å ta i bruk.

Ikke fall for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.

Det skal være trygt

For at du skal være trygg på at murerfirma har de faglige kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben, bør du innhente tilbud fra flere bedrifter. Legg ut jobben på Mittanbud, og bli kontaktet av flere profesjonelle murere. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Siste evalueringer

Mikrosement på gulv gang og bad

Jeg er meget fornøyd med jobben Expat Bygg gjorde hos meg. Kommunikasjon, oppfølging, pris og ferdig resultat. Maling av gulv, vegger og karmer, samt montering av servant og badekar. Anbefales!

- Mari Jacobsen

Pussing/sliping av mur og arbeid på bærevegg

Utrolig bra. Fixopp var fleksible og serviceinnstilt med godt håndverk. Anbefales.

- Tor-Arne Vikingstad

Pussing/sliping av mur og arbeid på bærevegg

Utrolig bra. Fixopp var fleksible og serviceinnstilt med godt håndverk. Anbefales.

- Tor-Arne Vikingstad

Reparasjon murvegg fasade.

Svært god kommunikasjon underveis!

- Pernille Myhre Christiansen

Kjerneboring

Meget pålitelig og vennlig person. Kommer som avtalt og profesjonell i utførelse av arbeidet. Jobben besto i boring av hull i vegg og montering av ventil til kjøkkenvifte. Kan anbefales på det varmeste. Øystein Aaraas

- Øystein Aaraas

Pusse murvegger, mure nytt hjørne på murvegg utpå teglsteinspipe

Vi er veldig fornøyde med resultatet og valg av murer. Patrick er både hyggelig og grundig. Det murte hjørnet utpå pipa er snorrett og de pussede veggene ser veldig flotte ut. Alt til avtalt pris.

- Karina Gudmestad

En håndverker som kan sette opp 1 trenings-ribbevegg på murvegg.

Tok mange uker før noen kom, men da ble ribbeveggen satt opp på en time. Sympatisk og profesjonell håndverker. Nå kan jeg trene tryggt, siden ribbeveggen sitter skikkelig fast.

- Norma Corsini

Pussing og tildekking av isolasjonsmateriale mellom vindusakarm og radiator

Gjorde en veldig god jobb, var svært vennlige og fleksible! Vil absolutt anbefale Kolbotn Malerfirma til andre, og ser ikke bort ifra at jeg vil benytte dem igjen!

- Jørgen Sande Lysa