Elektrikertjenester
Har du behov for elektrikertjenester?
Planlegger du å montere spotter i taket, bytte stikkontakter eller sikringsskap, eller har du lyst på et smarthus-system? Uansett om du trenger nye installasjoner eller en sjekk av det elektriske anlegget i huset: Hos Mittanbud finner du elektrikere som kan hjelpe deg med alt av elektrikertjenester.
Legg ut jobben
Hvordan fungerer Mittanbud?
Forklar jobben
Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.
Motta tilbud
Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.
Kom i gang!
Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.
Hvordan fungerer Mittanbud?
Forklar jobben
Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.
Motta tilbud
Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.
Kom i gang!
Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.
Hva koster elektrikertjenester?
Prisen for elektrikertjenester avhenger av størrelsen og omfanget på arbeidet, hvilket utstyr som trengs, i tillegg til prisen på eventuelle nye komponenter eller inventar som skal installeres. En elektriker vil enten ta timepris eller fastpris for oppdraget. Timeprisen ligger ofte mellom 700 og 1100 kroner.
Dersom du skal montere en stikkontakt koster dette som regel rundt 2000 kroner, avhengig av hva slags type stikkontakt du skal ha. Installerer du flere stikkontakter samtidig, vil prisen for hver av de reduseres.
Om du skal montere spotter i taket ligger prisen mellom 1200 og 2000 kroner per punkt. Prisen avhenger av hvilken type lyspærer du skal ha.
Skal du bytte ut et gammelt sikringsskap eller montere nytt? Da vil prisen avhenge av hvor mange kurssikringer du har og hvor stor boligen din er. Den totale prisen vil ofte havne mellom 10 000 og 25 000 kroner.
Hvis du har behov for en sjekk eller kontroll av det elektriske anlegget i boligen koster dette ofte mellom 2000 og 5000 kroner.
Om du skal installere løsninger for smarthus i boligen, vil prisen avhenge av om du skal ha et komplett smarthus-system eller kun installere enkelte produkter. Et smarthus-system kan koste rundt 20 000 kroner i en liten leilighet, mens prisen kan komme opp mot 100 000 kroner for en større enebolig. Du kan få støtte til smarthus fra Enova om du skaffer deg et smarthus-system med smart strømstyring.
Omfang og kompleksitet
Dersom du har behov for elektrikertjenester vil omfanget og kompleksiteten på arbeidet avhenge av hva og hvor mye du skal ha utført, størrelsen på boligen din, og tilgjengeligheten til det elektriske anlegget.
Skal du montere stikkontakter tar dette vanligvis fra én time og oppover, avhengig av hvor mange stikkontakter du skal ha.
Om du må bytte sikringsskap vil omfanget avhenge av om du må bytte ut hele skapet eller enkelte deler. Arbeidet tar som regel mellom én og seks timer.
Trenger du en sjekk eller kontroll av det elektriske anlegget tar dette gjerne én til fire timer, avhengig av størrelsen på boligen din og hvor grundig sjekk du har behov for.
Dette kan øke prisen på prosjektet
Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for elektrikertjenester. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen og omfanget på arbeidet som skal utføres, utstyr og materialer, antall kontaktpunkter som skal monteres og hvor lett det er å komme til det elektriske anlegget.
Det er ofte mer kostbart dersom du ønsker å montere stikkontakter utendørs. Det er fordi en utendørs stikkontakt vil kreve ekstra deksel for å beskytte mot vær og vind, i tillegg til jording og tilpasset spenning. I noen tilfeller vil en utendørs stikkontakt kreve nye sikringer eller en oppgradering av sikringsskapet. Dette er tidkrevende og øker prisen på prosjektet.
Prisen for å montere en stikkontakt vil også påvirkes av hva slags type vegg det skal monteres i, ettersom det vil være ulikt hvor mye tid og utstyr som kreves for å utføre arbeidet. Det vil for eksempel være billigere å montere en stikkontakt i en trevegg enn i en murvegg.
Om du skal montere spotter i taket vil prisen avhenge av om du skal ha dem integrert i taket eller som utenpåliggende spotter. Vil du ha integrerte spotter i taket vil dette være dyrere enn for eksempel spotter på en skinne eller som utenpåliggende bokser, ettersom du er nødt til å senke taket noen centimeter.
Ulike typer elektrikertjenester
Dersom du skal utføre arbeid på det elektriske anlegget, må du i de fleste tilfeller benytte en elektriker. En elektriker tilbyr mange ulike tjenester, som for eksempel å installere spotter, stikkontakter eller smarthusløsninger.
Montere stikkontakt
Dersom du ofte må benytte skjøteledninger for å få tilgang til strøm, kan det være lurt å montere nye stikkontakter. En stikkontakt er en enklere og tryggere løsning enn en skjøteledning.
Alle nye stikkontakter skal i dag være jordet. Dette er et sikkerhetshensyn som sørger for at du unngår støt og kortslutninger dersom det oppstår en feil i det elektriske anlegget. Eldre hus og boliger kan ha stikkontakter som er ujordet. Det er anbefalt å bytte ut disse med jordede stikkontakter. Man skal ikke blande jordede og ujordede stikkontakter i samme rom, så du må derfor bytte ut alle stikkontaktene i et rom samtidig.
Å bytte eller montere en stikkontakt innebærer arbeid på det elektriske anlegget i boligen, og skal derfor alltid utføres av en profesjonell elektriker.
Når du skal ha nye stikkontakter finnes det mange ulike typer å velge mellom. En standard stikkontakt har to uttak, men det finnes mange ulike varianter med flere uttak. Du kan også få stikkontakter med ulike funksjoner, for eksempel stikkontakt med timer, strømmåler eller barnesikring.
Det vanligste er å ha stikkontakter innfelt i veggen. Det finnes også for eksempel pop-up stikkontakter eller stikkontakter som er nedfellbare.
Om du skal ha stikkontakter utendørs eller i våtrom er det egne krav til hva slags type stikkontakt du kan bruke, ettersom stikkontaktene er nødt til å tåle fuktighet og andre ytre påkjenninger bedre.
Montere spotter i tak
Om du trenger mer eller ny belysning i huset, kan spotter eller downlights være et godt alternativ. Spotter gir stor fleksibilitet og kan monteres de fleste steder, for eksempel i taket, under overskap på bad eller kjøkken, i hyller eller andre steder. Du kan også installere spotter utendørs.
Når du skal ha nye spotter finnes det ulike varianter å velge mellom. Mange velger å innlemme spottene i taket, slik at ledningene og oppkoblingen ligger skjult. Dette er en plassbesparende løsning som kan gi økt romfølelse og god belysning. Dersom du skal legge spotter i eksisterende tak, må du ofte senke taket noen centimeter for å få plass.
Hvis du har lyst på spotter uten å senke taket, kan du i stedet montere utenpåliggende spotter. Disse spottene kommer som regel festet til en boks eller til en takskinne med to eller flere spotter bortover. Spotter på skinne eller bokser vil være enklere og rimeligere å installere enn innfelte spotter.
Bytte eller montere sikringsskap
For at du skal kunne bruke elektriske installasjoner og apparater på en trygg måte, uten risiko for støt og overspenning, er det viktig at du har et tilstrekkelig sikringsskap i boligen.
Det er primært strømforbruket ditt som avgjør om sikringsskapet har tilstrekkelig kapasitet eller ikke. Dersom du vet at du har fått et økt strømforbruk eller det er lenge siden sikringsskapet har blitt oppgradert, vil det være lurt å få en elektriker til å sjekke om du trenger et nytt sikringsskap.
For å fordele strømmen på en trygg måte i boligen, skal alle nye boliger ha minst et sikringsskap. Dersom du har garasje og skal lade elbil eller benytte elektriske verktøy, kan du ha et eget sikringsskap der.
Eldre boliger har ofte behov for en oppgradering av sikringsskapet, ettersom gamle sikringsskap gjerne har skrusikringer og mangler viktige funksjoner som jordfeilbryter. Skal du pusse opp kjøkken eller bad, kan dette være en god anledning til å samtidig oppgradere sikringsskapet.
Sjekk og kontroll av elektrisk anlegg
For å redusere risikoen for brann i hjemmet er det viktig avdekke feil og mangler i boligens elektriske anlegg. Dette gjøres ved en gjennomgang av det elektriske anlegget, enten gjennom en el-sjekk eller ved en grundigere el-kontroll.
En el-sjekk er det mest vanlige i boliger. Dette er en overfladisk og generell sjekk av det elektriske anlegget. En el-sjekk utføres av elektrikere, og innebærer en gjennomgang av sikringsskap, stikkontakter, lysbrytere og kabler, i tillegg til stikkprøver av noen elektriske koblinger.
En el-kontroll er en grundigere og mer omfattende gjennomgang enn en el-sjekk. En el-kontroll må utføres av en sertifisert el-kontrollør, og innebærer kontroll av sikringsskap, overspenningsvern, strømmåler og jordfeilbryter. I tillegg sjekkes stikkontakter, brytere og andre elektriske installasjoner i boligen.
Det er anbefalt å gjennomføre en el-sjekk av det elektriske anlegget i boligen hvert femte år. Dersom du bor i en eldre bolig som ikke har oppgradert sikringsskap, vil det være lurt med enda hyppigere kontroller.

Løsninger for smarthus
Dersom du ønsker et lavere energiforbruk, bedre sikkerhet, enklere betjening eller bedre komfort i boligen, kan du vurdere å gjøre om huset eller hytta til et smarthus. Et smarthus innebærer at ulike ting som lys, varme, ventilasjon, alarm og brannsikkerhet kan styres gjennom et felles system.
Det finnes mange ulike smarte løsninger du kan velge å ha i et smarthus, for eksempel lys som endres etter tid på døgnet, automatisk varmestyring og styring av garasjeport og ytterdør. Disse kan enten styres via telefonen eller med vanlige brytere på veggen. Du kan få en elektriker til å installere et komplett smarthus-system, eller kun installere enkelte løsninger.
Ofte vil ikke smarthus-produkter være veldig mye dyrere enn vanlige produkter. Selve utskiftningen og installasjonen utgjør som regel mesteparten av prisen, og det kan derfor være lurt å installere et smarthus-system dersom du skal pusse opp boligen eller bygge nytt.
Få hjelp med elektrikertjenester i dag
Registrer jobben hos Mittanbud
Finn elektrikere på Mittanbud
Finn riktig bedrift for ditt prosjekt!
Finn elektrikere på Mittanbud
Finn riktig bedrift for ditt prosjekt!
Se andre jobber lagt ut på Mittanbud
Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Installasjon av stikk og installasjon
God service
Karianne, Laksevåg om West Gruppen AS
Sep, 2023
Montere lampe på bad
Kom hurtig, til avtalt tid. Fint arbeid. Har ikke fått regning enda - så forbehold om det :-)
Jone Furlund, Paradis om Fag-elektrikeren AS
Sep, 2023
Direkte koble varmtvannsbereder
Selve jobben er ingenting å utsette på, men fra jobben var akseptert tok det lang tid og rotete kommunikasjon.
Leonel, Ulset om West Gruppen AS
Sep, 2023
Publisert 06. feb. 2023, 20:23
Oppdatert 14. aug. 2023, 10:14
Elektrikertjenester i andre byer
Andre bransjer
Hvordan fungerer Mittanbud?
Forklar jobben
Gi en kort beskrivelse av hva du vil ha gjort, så sender vi jobben til aktuelle bedrifter.
Motta tilbud
Innen kort tid vil du motta uforpliktende tilbud fra flere kvalifiserte bedrifter.
Kom i gang!
Sammenlign tilbud, få arbeidet gjort og skriv evaluering etter utført arbeid.