Har du behov for elektrikertjenester?

Planlegger du å montere spotter i taket, bytte stikkontakter eller oppgradere sikringsskapet? Uansett om du trenger nye installasjoner eller en sjekk av det elektriske anlegget i huset: Hos Mittanbud finner du elektrikere som kan hjelpe deg med alt av elektrikertjenester.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Har du behov for elektrikertjenester?

Planlegger du å montere spotter i taket, bytte stikkontakter eller oppgradere sikringsskapet? Uansett om du trenger nye installasjoner eller en sjekk av det elektriske anlegget i huset: Hos Mittanbud finner du elektrikere som kan hjelpe deg med alt av elektrikertjenester.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva koster elektrikertjenester?

Prisen for elektrikertjenester avhenger av størrelsen og omfanget på arbeidet, hvilket utstyr som trengs, i tillegg til prisen på eventuelle nye komponenter eller inventar som skal installeres. En elektriker vil enten ta timepris eller fastpris for oppdraget. Timeprisen ligger ofte mellom 700 og 1100 kroner.


Dersom du skal montere en stikkontakt koster dette som regel rundt 2000 kroner, avhengig av hva slags type stikkontakt du skal ha. Installerer du flere stikkontakter samtidig, vil prisen for hver av de reduseres.


Om du skal montere spotter i taket ligger prisen mellom 1200 og 2000 kroner per punkt. Prisen avhenger av hvilken type lyspærer du skal ha.


Skal du bytte ut et gammelt sikringsskap eller montere nytt? Da vil prisen avhenge av hvor mange kurssikringer du har og hvor stor boligen din er. Den totale prisen vil ofte havne mellom 10 000 og 25 000 kroner.


Hvis du har behov for en sjekk eller kontroll av det elektriske anlegget i boligen koster dette ofte mellom 2000 og 5000 kroner.


Om du skal installere løsninger for smarthus i boligen, vil prisen avhenge av om du skal ha et komplett smarthus-system eller kun installere enkelte produkter. Et smarthus-system kan koste rundt 20 000 kroner i en liten leilighet, mens prisen kan komme opp mot 100 000 kroner for en større enebolig. Du kan få støtte til smarthus fra Enova om du skaffer deg et smarthus-system med smart strømstyring.Omfang og kompleksitet

Dersom du har behov for elektrikertjenester vil omfanget og kompleksiteten på arbeidet avhenge av hva og hvor mye du skal ha utført, størrelsen på boligen din, og tilgjengeligheten til det elektriske anlegget.


Skal du montere stikkontakter tar dette vanligvis fra én time og oppover, avhengig av hvor mange stikkontakter du skal ha.


Om du må bytte sikringsskap vil omfanget avhenge av om du må bytte ut hele skapet eller enkelte deler. Arbeidet tar som regel mellom én og seks timer.


Trenger du en sjekk eller kontroll av det elektriske anlegget tar dette gjerne én til fire timer, avhengig av størrelsen på boligen din og hvor grundig sjekk du har behov for.Dette kan øke prisen på prosjektet

Det er flere faktorer som påvirker den totale prisen for elektrikertjenester. Noen vanlige prisdrivere er størrelsen og omfanget på arbeidet som skal utføres, utstyr og materialer, antall kontaktpunkter som skal monteres og hvor lett det er å komme til det elektriske anlegget.


Det er ofte mer kostbart dersom du ønsker å montere stikkontakter utendørs. Det er fordi en utendørs stikkontakt vil kreve ekstra deksel for å beskytte mot vær og vind, i tillegg til jording og tilpasset spenning. I noen tilfeller vil en utendørs stikkontakt kreve nye sikringer eller en oppgradering av sikringsskapet. Dette er tidkrevende og øker prisen på prosjektet.


Prisen for å montere en stikkontakt vil også påvirkes av hva slags type vegg det skal monteres i, ettersom det vil være ulikt hvor mye tid og utstyr som kreves for å utføre arbeidet. Det vil for eksempel være billigere å montere en stikkontakt i en trevegg enn i en murvegg.


Om du skal montere spotter i taket vil prisen avhenge av om du skal ha dem integrert i taket eller som utenpåliggende spotter. Vil du ha integrerte spotter i taket vil dette være dyrere enn for eksempel spotter på en skinne eller som utenpåliggende bokser, ettersom du er nødt til å senke taket noen centimeter.Ulike typer elektrikertjenester

Dersom du skal utføre arbeid på det elektriske anlegget, må du i de fleste tilfeller benytte en elektriker. En elektriker tilbyr mange ulike tjenester, som for eksempel å installere spotter, stikkontakter eller smarthusløsninger.Montere stikkontakt

Dersom du ofte må benytte skjøteledninger for å få tilgang til strøm, kan det være lurt å montere nye stikkontakter. En stikkontakt er en enklere og tryggere løsning enn en skjøteledning.


Alle nye stikkontakter skal i dag være jordet. Dette er et sikkerhetshensyn som sørger for at du unngår støt og kortslutninger dersom det oppstår en feil i det elektriske anlegget. Eldre hus og boliger kan ha stikkontakter som er ujordet. Det er anbefalt å bytte ut disse med jordede stikkontakter. Man skal ikke blande jordede og ujordede stikkontakter i samme rom, så du må derfor bytte ut alle stikkontaktene i et rom samtidig.


Å bytte eller montere en stikkontakt innebærer arbeid på det elektriske anlegget i boligen, og skal derfor alltid utføres av en profesjonell elektriker.


Når du skal ha nye stikkontakter finnes det mange ulike typer å velge mellom. En standard stikkontakt har to uttak, men det finnes mange ulike varianter med flere uttak. Du kan også få stikkontakter med ulike funksjoner, for eksempel stikkontakt med timer, strømmåler eller barnesikring.


Det vanligste er å ha stikkontakter innfelt i veggen. Det finnes også for eksempel pop-up stikkontakter eller stikkontakter som er nedfellbare.


Om du skal ha stikkontakter utendørs eller i våtrom er det egne krav til hva slags type stikkontakt du kan bruke, ettersom stikkontaktene er nødt til å tåle fuktighet og andre ytre påkjenninger bedre.Montere spotter i tak

Om du trenger mer eller ny belysning i huset, kan spotter eller downlights være et godt alternativ. Spotter gir stor fleksibilitet og kan monteres de fleste steder, for eksempel i taket, under overskap på bad eller kjøkken, i hyller eller andre steder. Du kan også installere spotter utendørs.


Når du skal ha nye spotter finnes det ulike varianter å velge mellom. Mange velger å innlemme spottene i taket, slik at ledningene og oppkoblingen ligger skjult. Dette er en plassbesparende løsning som kan gi økt romfølelse og god belysning. Dersom du skal legge spotter i eksisterende tak, må du ofte senke taket noen centimeter for å få plass.


Hvis du har lyst på spotter uten å senke taket, kan du i stedet montere utenpåliggende spotter. Disse spottene kommer som regel festet til en boks eller til en takskinne med to eller flere spotter bortover. Spotter på skinne eller bokser vil være enklere og rimeligere å installere enn innfelte spotter.Bytte eller montere sikringsskap

For at du skal kunne bruke elektriske installasjoner og apparater på en trygg måte, uten risiko for støt og overspenning, er det viktig at du har et tilstrekkelig sikringsskap i boligen.


Det er primært strømforbruket ditt som avgjør om sikringsskapet har tilstrekkelig kapasitet eller ikke. Dersom du vet at du har fått et økt strømforbruk eller det er lenge siden sikringsskapet har blitt oppgradert, vil det være lurt å få en elektriker til å sjekke om du trenger et nytt sikringsskap.


For å fordele strømmen på en trygg måte i boligen, skal alle nye boliger ha minst et sikringsskap. Dersom du har garasje og skal lade elbil eller benytte elektriske verktøy, kan du ha et eget sikringsskap der.


Eldre boliger har ofte behov for en oppgradering av sikringsskapet, ettersom gamle sikringsskap gjerne har skrusikringer og mangler viktige funksjoner som jordfeilbryter. Skal du pusse opp kjøkken eller bad, kan dette være en god anledning til å samtidig oppgradere sikringsskapet.Sjekk og kontroll av elektrisk anlegg

For å redusere risikoen for brann i hjemmet er det viktig avdekke feil og mangler i boligens elektriske anlegg. Dette gjøres ved en gjennomgang av det elektriske anlegget, enten gjennom en el-sjekk eller ved en grundigere el-kontroll.


En el-sjekk er det mest vanlige i boliger. Dette er en overfladisk og generell sjekk av det elektriske anlegget. En el-sjekk utføres av elektrikere, og innebærer en gjennomgang av sikringsskap, stikkontakter, lysbrytere og kabler, i tillegg til stikkprøver av noen elektriske koblinger.


En el-kontroll er en grundigere og mer omfattende gjennomgang enn en el-sjekk. En el-kontroll må utføres av en sertifisert el-kontrollør, og innebærer kontroll av sikringsskap, overspenningsvern, strømmåler og jordfeilbryter. I tillegg sjekkes stikkontakter, brytere og andre elektriske installasjoner i boligen.


Det er anbefalt å gjennomføre en el-sjekk av det elektriske anlegget i boligen hvert femte år. Dersom du bor i en eldre bolig som ikke har oppgradert sikringsskap, vil det være lurt med enda hyppigere kontroller.
Smarthus, en ipad med ulike funksjoner på et kjøkken.
Løsninger for smarthus

Dersom du ønsker et lavere energiforbruk, bedre sikkerhet, enklere betjening eller bedre komfort i boligen, kan du vurdere å gjøre om huset eller hytta til et smarthus. Et smarthus innebærer at ulike ting som lys, varme, ventilasjon, alarm og brannsikkerhet kan styres gjennom et felles system.


Det finnes mange ulike smarte løsninger du kan velge å ha i et smarthus, for eksempel lys som endres etter tid på døgnet, automatisk varmestyring og styring av garasjeport og ytterdør. Disse kan enten styres via telefonen eller med vanlige brytere på veggen. Du kan få en elektriker til å installere et komplett smarthus-system, eller kun installere enkelte løsninger.


Ofte vil ikke smarthus-produkter være veldig mye dyrere enn vanlige produkter. Selve utskiftningen og installasjonen utgjør som regel mesteparten av prisen, og det kan derfor være lurt å installere et smarthus-system dersom du skal pusse opp boligen eller bygge nytt.Finn elektrikere på Mittanbud
RETT ELEKTRO AS logo
RETT ELEKTRO AS
Ryensvingen 11, 0680 Oslo
4.8(677)

Om bedriften

RETT ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Moss, Indre Østfold, med 4.79 av 5 stjerner fra 677 oppdragsgivere.

Les erfaringer med RETT ELEKTRO AS

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus logo
STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus
Sandstuveien 70G, 0680 Oslo
4.8(566)

Om bedriften

STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.75 av 5 stjerner fra 566 oppdragsgivere.

Les erfaringer med STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

Moderne Elektro As logo
Moderne Elektro As
Smalvollveien 63, 0667 Oslo
4.7(837)

Om bedriften

Moderne Elektro As har utført flere jobber fra Mittanbud i Nittedal, Oslo kommune, Lørenskog, med 4.70 av 5 stjerner fra 837 oppdragsgivere.

Les erfaringer med Moderne Elektro As

OSLO VEST ELEKTRO AS logo
OSLO VEST ELEKTRO AS
Melumveien 67, 0760 Oslo
4.7(451)

Om bedriften

OSLO VEST ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Asker, Bærum, Nordre Follo, med 4.68 av 5 stjerner fra 451 oppdragsgivere.

Les erfaringer med OSLO VEST ELEKTRO AS

PROFF ELEKTRIKER AS logo
PROFF ELEKTRIKER AS
Grenseveien 99, 0661 Oslo
4.6(547)

Om bedriften

PROFF ELEKTRIKER AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Vestby, Nordre Follo, Ås, med 4.62 av 5 stjerner fra 547 oppdragsgivere.

Les erfaringer med PROFF ELEKTRIKER AS

Vis flere selskaper


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Montere taklys

0485OSLO

Trenger en elektriker til å montere taklys til stikkontakt. Gjelder to stk skinner med spot og en pendel.

Bytte av sikringsskap og hovedinntak

6265VATNE

Bytte av sikringsskap og hovedinntak

en godkjent el-virksomhet

0970OSLO

Fikk beskrevet tilsynsrapportenfra Elvia. skal avvik utbedres av en godkjent el-virksomhet.

Legge opp 3fas fra sikring skap til garasje

1712GRÅLUM

Trenger 3 fas frs sikkring skap Tim galrasje

Flytte stikkontakt 75 cm

0571OSLO

Flytte et stikk ca 75 cm. langs gulvlisten. Ønsker en pris på kun utførelse av denne ene jobben. I tillegg ønsker jeg en totalprispris dersom jeg i tillegg vil bytte lysbryter fra den gamle varianten vist på bildet vedlagt, samt etablere et nytt stikk langs gulvlisten ca 2 meter fra allerede etablert stikk.

Elektriker

2335STANGE

Pusser opp badet, må få lagt varmekabler og trukket veggbokser. Må også gjøre om noen eksisterende rørføringerLes evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Trekking av ledninger til taklampe og el-vifte på bad

Veldig fornøyd!

Mai 2024
H

Haakon om Arkel Oslo AS

Oslo
Elektrisk arbeid på nytt kjøkken

Super elektriker som kommuniserer glimrende

Mai 2024
O

Ole om Oneco Elektro AS Avd Laksevåg

Ulset
Sette opp lampe bad

Bra pris og hyggelig og ryddig kommunikasjon. Bra utført arbeid. Kom på kort varsel. Veldig fornøyd!

Mai 2024
J

Jon Andreas om ELVERN ELEKTRO AS

Oslo
Kontakt til varmepumpe og flytte stikkkontakt

Super rask og hjelpsom. Super god service! Jeg vet hvem jeg ringer neste gang jeg trenger elektriker

Mai 2024
K

Kristian om Asi Elektro AS

Sandnes
Samling av ledninger og stoppe strømføring fra lampe

Helt topp service. Kom på svært kort varsel, og leverte utmerket arbeid. Jimin Kim, som var vår servicemann, var både svært hyggelig, effektiv og ikke minst profesjonell. De er fleksible, ryddige og flinke. Anbefaler på det sterkeste, og kommer til å bruke dem igjen dersom jeg trenger fremtidig elektrisk hjelp.

Mai 2024
M

Mikkel om ELVERN ELEKTRO AS

Oslo
Trenger rørlegger og elektriker

Veldig fornøyd med utført arbeid, mulighet til å utføre arbeidet på kort varsel og holdt pris som ble lovet (selv om det ble små endringer på arbeidet underveis).

Mai 2024
C

Camilla om ELEKTRIKER GRUPPEN AS avd 480

Rykkinn
Utskiftning av 19 utelys, 3 utelys i 3 søppelboder.

Ryddig, effektivt og et bra sluttprodukt

Mai 2024
P

Patrik om INGENIØR IVAR PETTERSEN AS AVD SANDEFJORD

Sandefjord
Bytte av dimmere og nye pkt

Meget fornøyd, raskt og effektivt til avtalt tid og pris.

Mai 2024
M

Margrethe om BRYNE ELEKTRISKE AS

Sandnes
Kontroll av elektrisk anlegg, samt montering av støpsel og lys

Hyggelig, profesjonell og godt arbeid. God pris, selv når oppdrag endret seg undervegs.

Mai 2024
S

Sindre om BOLIGELEKTRIKEREN AS

Oslo
Skifte kurs og div. el.arbeid til nytt kjøkken

Fikk hjelp av Toni i Exact Elektro til å legge om det elektriske til et nytt kjøkken, og jeg må si at han er virkelig en av de hyggeligste og dyktigste håndverkerne jeg har møtt! God kommunikasjon underveis, pålitelig og løsningsorientert. Resultatet ble helt ypperlig og jeg bruker dem gjerne igjen! Godt priset var det også

Mai 2024
P

Petter Erling om EXACT ELEKTRO AS

Bergen
Bytte stikkontakter/Lysbryter/Fjerne gammelt TV uttak

Profesjonell og hyggelig oppførsel, god kvalitet på arbeidet og bra pris ifh konkurrenter. Anbefales! ✨

Mai 2024
Ø

Øyvind om LJAN ELEKTRO AS

Oslo
Fikse dimmer

Rask respons, god pris og profesjonell.

Mai 2024
A

Agus om Asi Elektro AS

Sola
Ny kurs fra sikringsskap

Veldig fornøyd.

Mai 2024
A

Andrea Helene om BRODAL ELEKTRO AS

Oslo
Bytte to baderomsvifter og installere utelampe på terrasse

Hyggelig montør, godt arbeid og ingen overraskelser på pris

Mai 2024
C

Caroline Slattum om BRAVIDA NORGE AS AVD HAMAR ELEKTRO

Moelv
Montering lampe

Perfekt utført arbeid. Lærte meg i tillegg at jeg kan styre lysene mine fra en app, som jeg ikke visste fra før. Jeg oppga feil adresse først, men følte meg ikke til bry eller ble fakturert ekstra av den grunn. 10/10.

Mai 2024
M

Maria Helena om KRISTIANSAND ELEKTRO AS

Kristiansand s
Opplegg til platetopp / innbyggingsovn - Elektriker

Ryddig, kjapp og løsningsorientert

Mai 2024
P

Pierre-Nicolai om AALMO AS AUTORISERT ELEKTROENTREPRENØR

Trondheim
Skifte baderomsvifte og termostat til gulvvarme

Jeg valgte Elektro Trøndelag delvis fordi de ga opp en rimelig pris og fordi de kunne komme raskt. Det var synd da at de ikke kunne komme den første uke likevel pga sykdom. Men ok. Jobben ble utført meget kjapt og så profesjonelt ut. Litt overraskende da at jeg måtte betale for to timers arbeid, selv om jobben var gjort i 45 minutter. Etter klaging fikk jeg en halv time avslag på prisen og en forklaring at reisetid var regnet med. Men likevel.... man kan kjøre langt i 45 minutter, og hos neste kunde regner de det igjen? Jeg sitter litt igjen med en dårlig smak i munnen.

Mai 2024
L

Luc om ELEKTRO TRØNDELAG AS

Trondheim
Montere to lamper i taket

Jeg er veldig fornøyd med jobben! God kommunikasjon underveis i arbeidet, slik at jeg fikk opp lampene akkurat slik jeg ville ha de. I tillegg gjorde eletriker det lille ekstra med å sparkle noen hull i taket som ikke den ene lampen dekket :)

Mai 2024
T

Theresa Brandal om Tandbergs Elektriske AS

Oslo
Installasjon

Rask og effektiv, riktig pris og høflig elektriker som var hos oss.

Mai 2024
S

Stina Elena om NIDAROS ELEKTRO AS

Reinli
Løs stikkontakt

Gjorde jobben enkelt og greit.

Mai 2024
T

Trygve om STORM ELEKTRO AS, Oslo- Akershus

Oslo
Montering av charge up el bil lader

Svarte kjapt i tillegg ikke ventetid på tjenesten. Godt utført jobb

Mai 2024
F

Fredrik om Nor-El AS

Tverlandet
Stikkontakter og spotter

Helt strålende. Hyggelige arbeidere og jobben ble veldig bra utført.

Mai 2024
E

Erlend om ELVERN ELEKTRO AS

Oslo
Feilsøk varmekabel

Effektiv og ryddig

Mai 2024
K

Kristian om GJERBERG ELEKTRIKER1 AS

Drammen
Elektriker

Hyggelige, raske, effektive og presise. Jeg fikk hjelp til å bytte termostat til varmekabler, bytte en stikkontakt og forkorte kabel til lampe og lysbryter.

Mai 2024
M

Maria om INGENIØR IVAR PETTERSEN AS AVD DRAMMEN

Drammen

Publisert 06. feb. 2023, 20:23

Oppdatert 22. mars 2024, 08:13