Skal du øke sikkerheten hjemme eller på hytta?

Dersom du planlegger å øke sikkerheten i boligen eller på hytta, kan et alarmsystem eller elektronisk dørlås være midt i blinken. Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flinke fagfolk.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Skal du øke sikkerheten hjemme eller på hytta?

Dersom du planlegger å øke sikkerheten i boligen eller på hytta, kan et alarmsystem eller elektronisk dørlås være midt i blinken. Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flinke fagfolk.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Hva er et alarmsystem?

Et alarmsystem består av ulike enheter som samarbeider for å varsle om unormale hendelser i boligen. Som regel kombinerer systemet overvåkning, sensorer og lyd for å sikre hjemmet mot innbrudd og brann. Det finnes også systemer som varsler om vannlekkasje eller fuktig inneklima.


Det kan være lurt å montere alarmsystem både hjemme og på hytta, for bedre oversikt og trygghet når du er på jobb eller reise, når barna er alene hjemme eller når du sover.


Dette inngår i et alarmsystem for boligen

Når du skal montere alarmsystem i boligen din har du flere muligheter. Et typisk pakketilbud på alarmsystemer inneholder en basestasjon, dør- og vindussensorer som varsler dersom en dør eller et vindu blir åpnet, bevegelsessensor og overvåkningskamera. Du kan selv velge hvor mange og hvilke enheter du har bruk for i boligen din.


Det finnes mange ulike leverandører som tilbyr alarmsystemer, og det kan være vanskelig å velge. Når du skal velge system bør du tenke igjennom om du ønsker med eller uten abonnement, hvordan det skal kobles opp og hvordan det skal varsles. I tillegg bør du vurdere hvor stort alarmsystem du trenger, og hvilke komponenter som er aktuelle i boligen din.


De fleste alarmselskaper tilbyr som regel systemer med abonnement. Det vil si at du betaler en månedlig avgift for at systemet skal fungere. Fordelen med å velge abonnement er at alarmselskapet varsles umiddelbart om det skjer noe, i tillegg til at systemet vil være oppdatert til enhver tid uten at du må gjøre noe. Ulempen er at det blir dyrere over tid enn om du velger et alarmsystem uten abonnement.


De siste årene har det også kommet mange ulike smart-tjenester på banen, og med en kombinasjon av disse kan det være overflødig med abonnement hos et alarmselskap. Det er riktignok også mange av smartenhetene som krever abonnement for å fungere.


Om du velger å sette opp ditt eget system bestående av smart-enheter krever det også litt mer kunnskap og tid fra din side til å sette seg inn i hvordan systemene fungerer. Eventuelt kan du få hjelp av en systemmontør til dette.

Det er mulig å kun installere enkelte komponenter, uten å koble det sammen i et system. Dette kan være et rimeligere alternativ, og er kanskje spesielt aktuelt i mindre boliger. Noen leverandører tilbyr enheter som fungerer uten en basestasjon, men som du kan koble på et system senere om du ser at det er behov for det. 


FG-merking av alarmtjenester

Når du skal kjøpe alarm- eller sikkerhetstjenester til hjemmet bør du sjekke om produktet er FG-godkjent. Dette betyr at produktet er forsikringsgodkjent av FG Skadeteknikk. FG-merking er et kvalitetsstempel, i tillegg til at du kan få en rabatt på boligforsikringen av forsikringsselskapet ditt.Hvor mye koster et alarmsystem?

Prisen for alarmsystemer vil variere etter flere faktorer. Avhengig av størrelsen på systemet og om du velger et system med eller uten abonnement vil totalkostnaden ligge på mellom 1500 til 15 000 kroner. Hvis du kun ønsker en innbruddsalarm eller en alarmenhet koster det mellom 400 til 4000 kroner.


Størrelse og montering

Montering av et alarmsystem koster som regel rundt 2000 kroner. Noen selskaper leverer også systemer med montering inkludert. Dersom du skal ha et enklere alarmsystem er det mulig å montere selv. Er det derimot mer omfattende er det lurt å få hjelp av en montør.


Har du kjæledyr kan det være lurt å velge såkalt skallsikring av huset, det vil si at alarmen kun går om vinduer eller dører åpnes eller brytes opp. Alternativt finnes det flere alarmer som kan tilpasses slik at sensoren overser mindre kjæledyr.


Størrelsen på systemet vil variere etter hvor stort område du skal dekke, og hvor god oversikt du ønsker. Dersom du velger å skallsikre boligen er det vanlig å montere en magnetlås på alle vinduer og dører i boligen som kan nås utenfra, og eventuelt supplere med en sjokksensor på ruter som kan knuses.


Ønsker du å sikre boligen innvendig er infrarøde bevegelsessensorer effektive, i tillegg kan overvåkningskameraer hjelpe deg med å holde et øye på boligen når du er borte. Da kan du følge med på eventuell aktivitet både innendørs og utenfor boligen. Dette kan være effektivt i kombinasjon med bevegelsessensorer, hvis alarmen går kan du sjekke kameraene før du eventuelt kontakter politiet.


Dette kan øke prisen på alarmsystemer

  • Antall enheter i systemene
  • Kvalitet på utstyret
  • Abonnement hos alarmselskap
  • Basestasjon


Brannalarm

Det er pålagt med brannalarm i alle boliger, og minimum én per etasje. Det er anbefalt å ha en røykvarsler på hvert soverom, i tillegg til en eller flere som dekker fellesarealene i boligen. Da er du sikret at det varsles raskt dersom røykutvikling skulle oppstå. Brannalarmen er det viktigste sikkerhetstiltaket du kan gjøre i boligen og det er veldig lurt å ha et godt varslingssystem på plass.


Når du skal velge røykvarsler har du hovedsaklig to typer å velge mellom. Den vanligste typen, som fortsatt dominerer i norske hjem er den hvite, runde ioniske varsleren. En ionisk varsler reagerer raskest på åpen ild, som gjerne oppstår i lett antennelige og godt brennbare gjenstander, for eksempel en serviett inntil stearinlyset.


Den optiske røykvarsleren reagerer derimot raskest ved ulmebrann, altså brann som gjerne oppstår i brennbare tekstiler og møbler eller i elektrisk utstyr og apparater. Her oppstår det fort en kraftig røyk som spres langsomt, men som kan være veldig giftig. Boligbranner starter som oftest som ulmebranner.


De fleste alarmselskaper anbefaler optiske varslere fremfor ioniske, da det viser seg at de som regel reagerer raskest i ulike tester. Det er i tillegg lurt å velge seriekoblede brannalarmer, spesielt om du bor i et større hus eller over flere etasjer. Da vil alle alarmene varsle samtidig dersom det er oppdaget røykutvikling et sted i boligen.


Hvis brannalarmen er tilknyttet alarmsystemet ditt vil alarmselskapet automatisk varsles om alarmen går av, slik at du ikke trenger å ringe brannvesenet selv.Hvor mye koster en brannalarm?

En brannalarm er som regel relativt rimelig, og koster mellom 200 til 800 kroner avhengig om du velger enkel- eller seriekobling, og om du ønsker smartfunksjoner.


Det finnes mange alarmsystemer hvor du kan koble en røykvarsler inn i systemet. Om systemet ditt er koblet opp mot en app vil du for eksempel varsles på mobilen om det har oppstått brann mens du er borte. Disse brannalarmene er litt dyrere, men kan være en god investering om du er mye på reise eller har barn som er alene hjemme.


Brannalarmer har lang holdbarhet, og kan være livsviktige om uhellet først er ute. Det er derfor lurt å investere i et godt varslingssystem som fungerer i boligen din, så er du trygg på at du vil varsles raskt dersom det skulle oppstå brann eller røykutvikling.Elektronisk dørlås

Hvis du ønsker en enklere hverdag uten å holde styr på nøkkelen, kan en elektronisk dørlås være midt i blinken. Med en elektronisk dørlås låser du deg inn enten med kode, fingerscanner, en adgangsbrikke eller med mobilen.


Hvert medlem i husstanden kan få hver sin kode, og det er mulig å opprette midlertidige koder dersom rørleggeren eller kattepasseren skal stikke innom. En elektronisk dørlås er også veldig praktisk om du periodevis leier ut boligen eller hytta, da kan du enkelt opprette ny kode for hvert besøk.


Montering av elektronisk dørlås

Når du skal montere en elektronisk dørlås er det lurt å få hjelp av en låsesmed til dette. I noen tilfeller kan den nye låsen monteres direkte på den gamle, men ofte må det gjøres mindre tilpasninger for at den elektroniske dørlåsen skal passe.


Hvilken elektroniske dørlås skal du velge?

Når du skal velge elektronisk dørlås har flere modeller og varianter å velge i mellom. Det første du bør tenke igjennom er hvordan du vil låse deg inn – med kode, fingerscanner, kodebrikke eller med telefonen.


Det finnes også mange varianter med ulike tilleggsfunksjoner. Blant annet er det mulig å få elektronisk dørlås med kamera slik at du kan se hvem som er på døren, eller elektronisk dørlås med bluetooth, så kan du låse deg inn med mobilen. Velger du en elektronisk dørlås med wifi-tilkobling vil du også kunne holde oversikt via en app, hvor du kan legge til og endre koder, følge med på hvem som har tilgang og tidsstyre kodene.


Det finnes også elektroniske dørlåser du kan koble opp mot alarmsystemet i boligen. For eksempel kan du bestemme at når ytterdøren låses aktiveres boligalarmen, og når du kommer hjem igjen og låser opp døren skrus alarmen av. Da er det litt mindre å tenke på når du skal ut og inn døren, og du slipper å bekymre deg for om du glemte å aktivere alarmen.Hvor mye koster en elektronisk dørlås?

Som regel ligger prisen for en elektronisk dørlås mellom 900 til 5000 kroner, avhengig av hvilken kvalitet du velger, og hvor avansert du ønsker den skal være.


Modellene som scorer best på funksjonalitet og brukervennlighet koster mellom 2500 og 4000 kroner.


Fordelen med å velge en elektronisk dørlås av god kvalitet er at den vil vare lenge. Hvis du i tillegg kjøper en lås som er FG-godkjent vil du kunne få billigere boligforsikring hos ditt forsikringsselskap.Finn bedrifter som kan hjelpe deg med alarm og sikkerhet
RETT ELEKTRO AS logo
RETT ELEKTRO AS
Ryensvingen 11, 0680 Oslo
4.8(689)

Om bedriften

RETT ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Oslo kommune, Moss, Indre Østfold, med 4.79 av 5 stjerner fra 689 oppdragsgivere.

Les erfaringer med RETT ELEKTRO AS

Elektrosmia Installasjon AS logo
Elektrosmia Installasjon AS
Trosvikstranda 46/48, 1608 Fredrikstad
4.8(216)

Om bedriften

Elektrosmia Installasjon AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Moss, Våler (Viken), Fredrikstad, med 4.79 av 5 stjerner fra 216 oppdragsgivere.

Les erfaringer med Elektrosmia Installasjon AS

Moderne Elektro As logo
Moderne Elektro As
Smalvollveien 63, 0667 Oslo
4.7(840)

Om bedriften

Moderne Elektro As har utført flere jobber fra Mittanbud i Nittedal, Oslo kommune, Lørenskog, med 4.70 av 5 stjerner fra 840 oppdragsgivere.

Les erfaringer med Moderne Elektro As

VESTBY ELEKTRO-SERVICE AS logo
VESTBY ELEKTRO-SERVICE AS
Vestbyveien 29, 1543 VESTBY
4.7(297)

Om bedriften

VESTBY ELEKTRO-SERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Moss, Sarpsborg, Fredrikstad, med 4.66 av 5 stjerner fra 297 oppdragsgivere.

Les erfaringer med VESTBY ELEKTRO-SERVICE AS

Om bedriften

KRISTIANSAND ELEKTRO AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Risør, Grimstad, Gjerstad, med 4.73 av 5 stjerner fra 251 oppdragsgivere.

Les erfaringer med KRISTIANSAND ELEKTRO AS

Vis flere selskaper


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Bytte lås postkasse.

0173OSLO

Nøkkelen har knukket i låsen og jeg trenger å skifte ut låsen.

Montering av Yale Doorman L3

1406SKI

Trenger hjelp til montering av Yale Doorman L3 i en ny dør på onsdag 26.juni i Ski

Skifte lås på postkasse

5261INDRE ARNA

Trenger en til å skifte lås på vår postkasse da vi har mistet nøkkel. Den er på sameiets stativ utendørs.

Dørautomatikk sameie

0152OSLO

Styret vurderer å innstallere dørautomatikk som holder inngangsdøren åpen for å gjøre det lettere å få inn sykkler, pakker o.l Styret vurderer også innkjøp av sikringsbeslag på dør for å forhindre innbrudd. Ønsker pris på disse to tiltakene.

Bytting av lås på en verandadør

1181OSLO

Trenger hjelp å bytte en sylinder lås på en verandadør, siden jeg har klart å miste nøkkelen tidligere. Helst etter 13.00 i morgen (fredag 14.06)

Montere dørlås

2030NANNESTAD

Jeg har kjøpt Yale dørlås, og trenger montering. Jeg bor i Nannestad ca. 10-15 minutter fra Oslo Lufthavn.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Ny lås utgangsdør

Godt utført oppdrag. Møtte presis og utførte jobben raskt og effektivt.

Juni 2024
J

Jo-Andre om HANSEN LÅS- OG AUTOMATIKKSERVICE

Skjeberg
Montering av Yale Doorman L3S

Monterte Yale Doorman L3S. Veldig god dialog i forkant. Selve jobben ble utført effektivt og med god kvalitet. Lucas er trygg og god til lignende jobber. Anbefaler han gjerne til andre.

Juni 2024
T

Trond om OSLO LÅSTEKNIKK

Oslo
Feste dørhåndtak

Hyggelige folk, ga god informasjon, og gjorde det de skulle

Juni 2024
I

Ingeborg om smart tec almfareg

Oslo
Åpning av liten brannsafe

Supert gjennomført jobb av BMJ. Kom på kort varsel, og gjorde en god jobb til en god pris.

Juni 2024
A

Andreas om BMJ AS

Sandvika
Reparere lås på dør

Kom raskt på en søndag, imøtekommende, god kommunikasjon, utførte jobben til avtalt, rimelig pris.

Juni 2024
A

Agnes om OSLO LÅSTEKNIKK

Oslo
Bytte av lås

Godt gjennomført. Fornøyd med pris.

Juni 2024
R

Rebekka om VATNØY LÅS OG EIENDOMSDRIFT

Bergen
Problem låsemekanismen

Pålitelighet og effektivitet, ambefales.

Juni 2024
S

Steeve om Absolutt Låsservice

Oslo
bryte opp postkasselås og sette inn ny lås.

Jobben var å ta ut den gamle postkasselåsen og satte inn en en ny, inkludert et sett med nye nøkler. Lucas har godt humør, er høflig og svært profesjonell. Kommunikasjonen var god underveis, og han gjør det lille ekstra. Tusen takk Lucas!

Juni 2024
S

Shawn om OSLO LÅSTEKNIKK

Oslo
Bytte lås på postkasse

Anbefaler Hansen Lås- og Automatikkservice skulle skifte låsen på vår postkasse. Anbefaler virkelig selskapet på det sterkeste, da utførelsen, kommunikasjonen og profesjonaliteten er helt i topp klasse. Tusen takk for jobben som ble utført og til en svært god pris.

Mai 2024
S

Simen om HANSEN LÅS- OG AUTOMATIKKSERVICE

Oslo
Levering og montering av digital dørlås på ytterdør. Adresse på Harestua.

Veldig fleksibel i forhold til tidspunkt for utførelse av jobben, noe som var viktig for å kunne matche dette mot min egen arbeidstid. Dette løste vi fint sammen. Jobben ble utført profesjonelt og resultatet ble veldig bra. Når alt dette kombineres med en hyggelig og jovial fremtreden så ble dette for meg en hyggelig erfaring. Kan absolutt gi mine anbefalinger her.

Mai 2024
R

Rune om SAFESECURE INGE STEENFELDT-GJERSØE

Harestua
Montere Yale Doorman L3S

Veldig god erfaring med montør

Mai 2024
Ø

Øystein om KARL JENSEN AS

Oslo
Dørlås

Veldig fornøyd med OSLO LÅSTEKNIKK og kommer til å bruke firmaet igjen hvis jeg skulle ha behov for det. Kan anbefales!

Mai 2024
B

Berit om OSLO LÅSTEKNIKK

Oslo
Balkong døra

Rask, ryddig og bra gjennomført jobb👍🏼

Mai 2024
S

Sanna om BMJ AS

Oslo
Installasjon kodelås

Veldig fornøyd med montering av kodelås på vår eldre ytterdør. God kommunikasjon, pålitelig, punktlig og bra resultat. Anbefales.

Mai 2024
C

Charlotte om SAFESECURE INGE STEENFELDT-GJERSØE

Hosle
Ta resten av nøkkelen ut eller evt. ta ut hele lås på terrassen

Lucas er veldig profesjonell og dyktig, og jobben ble gjort på en utmerket måte. Det var ikke et enkelt oppdrag, må jeg si, så anbefales på det sterkeste!

Mai 2024
E

Elena om OSLO LÅSTEKNIKK

Nittedal
Bytte låseskap yale doorman

Hyggelig og rask service

Mai 2024
K

Kamran om KARL JENSEN AS

Moss
Vindushåndtak som ikke lukkes

Presist, hurtig og bra gjennomføring! Anbefales!!

Mai 2024
J

Jan om VESTFOLD GLASS OG LÅS AS

Oslo
Montering av yale dormann

Ryddig håndverk

Mai 2024
M

Morten om OSLO LÅSTEKNIKK

Fjerdingby
Bytte lås på døra

Profesjonelle og dyktige folk.

Mai 2024
A

Alvin om HANSEN LÅS- OG AUTOMATIKKSERVICE

Oslo
Bytte av balkongdør som har kilt seg

Raskt i gang, kompetent og pålitelig.

Mai 2024
T

Thomas Svendsen om ASKVIG BYGG NILS-CHRISTIAN ASKVIG

Stavanger
Utbedre «vanskelig» dør

Veldig flinke og hyggelige. Fikk også gode vedlikeholdsråd i etterkant. Anbefales sterkt!

Mai 2024
D

Daniel om LÅSHUSET SIKKERHETSSENTER AS

Oslo
Låsesmed

Byttet lås på døren. Veldig fornøyd med arbeidet.

Mai 2024
G

Grete om OSLO LÅSTEKNIKK

Oslo
Montere ny ytterdør

Veldig fornøyd med montering av ny ytterdør. Bra kommunikasjon og god kvalitet på arbeidet.

Mai 2024
A

Ann Kristine om HAUKÅS TOTALSERVICE BYGG-INDUSTRI

Steinberg
Dør lås

Dyktig arbeid ,møtte opp som avtalt

Mai 2024
R

Roy om KARL JENSEN AS

Aurskog

Publisert 06. feb. 2023, 19:44

Oppdatert 22. mars 2024, 08:11