Trenger du solskjerming?

Skal du henge opp solskjerming eller markiser? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere fagfolk som kan hjelpe deg med solskjerming.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Trenger du solskjerming?

Skal du henge opp solskjerming eller markiser? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere fagfolk som kan hjelpe deg med solskjerming.

  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Utvendig solskjerming

Dersom du vurderer utvendig solskjerming har du mange typer å velge mellom. Utvendig solskjerming er mest praktisk når det kommer til å begrense lys og varme inn i boligen. Det finnes også ulike markiser som gir skjerming mot både sol, vind og regn på uteplassen.


Markise

Markisen har lenge vært et populært valg – og ikke uten grunn. En markise har flere bruksområder, den skjermer for sollys, varme og innsyn i tillegg til å skjerme for vær og vind utendørs. Dette gjør at uteplassen kan brukes både i stekende sol og i regnvær.


Når du skal velge markise finnes det mange muligheter. Du har den klassiske markisen, som monteres på husveggen i en såkalt kassett, og som rulles ut eller inn etter behov. Her kan du i tillegg velge mellom markise med sveiv eller elektrisk markise etter hva som passer best for din bruk. Det er også mulig å få markise med timer eller solsensor, da vil markisen rulles ut automatisk etter hva du har programmert inn.


En frittstående markise kan plasseres hvor du selv ønsker, og kan flyttes etter behov. Denne kan være praktisk dersom du har flere uteplasser eller sitteområder, for eksempel ulike steder i hagen. Fordelen her er at den krever lite montering, og den kan enkelt pakkes bort på vinteren.


En pergolamarkise er en markise med solid ramme og fastmonterte bein i bakken, som gjør den svært vindbestandig. I tillegg har den ofte et fleksibelt tak som kan tas ut eller inn etter behov, slik at du kan bruke uteplassen både i regn og sol. Det er også mulig å montere vegger på pergolamarkisen for en enda lunere plass, med bedre skjerming mot både vind og innsyn.


Screen

Et populært valg for utvendig solskjerming er såkalte screens eller ZIP screens. Dette er utvendige rullegardiner som enkelt monteres med braketter på utsiden av vinduet, og som beskytter godt mot både sollys, varme og innsyn inne i boligen. Fordelen med en screen er at de tar lite plass og oppmerksomhet i fasaden. I tillegg tåler de godt vind, og krever lite vedlikehold.


Du kan velge mellom manuell eller elektrisk screen. Det kan ofte være praktisk med en elektrisk screen, selv om dette er noe dyrere. Screens fungerer også godt som solskjerming på skyvedøren, siden de kan plasseres tett inntil vinduet og tar lite plass når de ikke er i bruk.Innvendig solskjerming

Dersom du først og fremst ønsker solskjerming som begrenser lys og innsyn er innvendig solskjerming et godt valg. Denne monteres på innsiden av vinduet og justeres etter behov, enten manuelt eller elektrisk.


Rullegardinen er den rimeligste varianten, og kan kjøpes enten etter standardmål eller spesialtilpasses. Rullegardinen er praktisk som solskjerming på soverommet, siden de er svært lystette og enkle å håndtere.


Plisségardinen har etterhvert blitt et svært populært valg, fordi den er dekorativ og svært justerbar. Den kan justeres slik at den dekker enten hele eller deler av vinduet, og er praktisk om du ønsker å redusere innsyn eller direkte sol, men likevel vil ha dagslyset inn. Plisségardinen er også praktisk som solskjerming i takvindu, siden den er festet til tråder hele veien, og derfor sitter fast i vindusrammen.


Lamellgardinen er perfekt dersom du ønsker å begrense innsyn, men likevel slippe inn lys. Den er spesielt godt egnet for større vindusflater og foran skyvedører. Lamellgardinen er også et godt alternativ for solskjerming i skråvinduer, som ofte kan være problematiske å skjerme med vanlige gardiner.Hvor mye koster solskjerming?

Prisen for solskjerming varierer mye, og det kan være vanskelig å finne konkrete pristilbud hos leverandør. Dette er fordi mange forhandlere tilbyr gratis befaring, og kommer med pristilbud tilpasset nøyaktig hva du ønsker til boligen din.


Pris for utvendig solskjerming

Prisen for markiser ligger som regel mellom 5000 til 100 000 kroner og vil først og fremst variere etter størrelse, om den er elektrisk eller manuell, og om den skal spesialtilpasses.


ZIP screens (utvendige rullegardiner) og utvendige persienner koster som regel mellom 5000 til 20 000 kroner per vindu. Også her vil prisen først og fremst avhenge av om solskjermingen er elektrisk eller manuell, og om den skal spesialtilpasses.


Pris for innvendig solskjerming

Som regel vil innvendig solskjerming være rimeligere enn den utvendige, siden de ikke må tåle like mye slitasje og vær. Likevel vil også prisen her variere mye, og det er derfor lurt å vurdere hva du trenger til boligen din. Ofte kan en enkel rullegardin med snor være like praktisk som mer avanserte og dyrere løsninger.


Prisen for innvendig solskjerming ligger som regel mellom 200 til 30 000 kroner per vindu, avhengig av størrelse og om den skal være elektrisk eller manuell.


Rullegardinen er som regel den rimeligste løsningen og ligger mellom 200 til 10 000 kroner. Prisen for plisségardin og persienner koster fra 200 opp mot 20 000 kroner. Lamellgardinen er som regel den dyreste varianten, og kan koste opp mot 30 000 kroner.


Dette kan øke prisen på solskjermingen

Det er i hovedsak tre faktorer som påvirker prisen for solskjermingen: størrelsen, om den skal være elektrisk og om den skal spesialtilpasses. De rimeligste løsningene kan du kjøpe i vanlig butikker, da vil du ha et begrenset utvalg av farger, mål og størrelser.


Ønsker du en skreddersydd løsning, finnes det svært mange muligheter. Om du inviterer en bedrift eller forhandler på befaring, vil du kunne få solskjerming spesielt tilpasset dine vinduer og dører, og du kan velge mellom mange ulike farger og materialer. Dette kan være spesielt nyttig dersom du har skrå eller runde vinduer. På en befaring kan du også få gode råd til hva som er lurt å velge til boligen din.


Elektrisk solskjerming har blitt mer og mer populært, og mange av de utvendige løsningene kommer ofte med en motor som standard. Da kan du styre solskjermingen enten med bryter, fjernkontroll eller via app.


Det finnes også varianter med solsensor, slik at solskjermingen aktiveres automatisk om det er direkte sollys. Disse løsningene er naturligvis dyrere enn de manuelle, men kan være praktisk om du for eksempel har store vindusflater, eller plages av at boligen blir veldig varm når solen står på.


Montere solskjerming

Hvor komplisert det er å montere solskjermingen varierer etter hva slags type du velger. Innvendig solskjerming kan du som regel montere på egenhånd. Har du derimot en mer komplisert løsning, eller mye som skal monteres og kobles på for eksempel et smartsystem kan det være lurt å få hjelp av en montør.


Utvendig solskjerming kan være mer omfattende å montere, men også her vil det variere etter hva slags solskjerming du velger. En utvendig screen monteres med braketter på utsiden av vinduet, og er mulig å montere selv. Om du derimot skal montere en markise er det som regel lurt å få hjelp av en montør til denne jobben.Lignende prosjekter

Når du skal investere i ny solskjerming, kan det også være lurt å ta en titt på vinduene og dørene. Kanskje er det på tide å skifte ut disse? Hvis det derimot er uteplassen som er klar for en oppgradering, finnes det mange muligheter. Kanskje du vurderer en ny terrasse? Med en hagestue eller pergola kan utesesongen utvides både vår og høst.


Vinduer og dører

Trekker det ved dørene, eller er det is på innsiden av vinduet om morgenen? Da kan det være på tide å skifte ut vinduer og dører. Dette kan nemlig være en av hovedårsakene til varmetap i boligen, og det er en kostnad som fort kan spares inn igjen i lavere strømregning.


Vurderer du ny solskjerming til vinduene, kan du også vurdere vindusglass med innebygd solskjerming. Dette er spesielt godt egnet for store vindusflater plassert mot sør eller vest, som gjerne tar inn mye lys og varme. Med et UV-glass begrenser du mye av varmestrålingen og det direkte sollyset, uten at rommet oppleves mørkere.


Her kan du lese mer om vindu og dører.

Platting og terrasse

Terrassen kobler huset og hagen sammen, og er en flott plass å invitere gjester på sommeren. Om du kombinerer terrassen med en markise vil du i tillegg kunne bruke den uansett om solen steker eller sommerregnet skyller inn.Du kan lese mer om platting og terrasse her.

Pergola og hagestue

Dersom du ønsker å oppgradere uteplassen kan en pergola eller hagestue være et godt valg. Da får du et delvis innebygd uterom som er skjermet mot vær og vind, slik at du kan utnytte hagen større deler av året.Les mer om pergola og hagestue her
Finn bedrifter som kan hjelpe deg med å montere solskjerming
JK BYGG OG MONTASJE AS logo
JK BYGG OG MONTASJE AS
Storgata98, 2390 Moelv
5.0(55)
Topprangert

Om bedriften

JK BYGG OG MONTASJE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Jevnaker, Gausdal, Grue, med 4.98 av 5 stjerner fra 55 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med JK BYGG OG MONTASJE AS

RYGGE EIENDOMSERVICE AS logo
RYGGE EIENDOMSERVICE AS
Ryggereaet 27, 1580 Rygge
4.9(65)
Topprangert

Om bedriften

RYGGE EIENDOMSERVICE AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Moss, Sarpsborg, Fredrikstad, med 4.94 av 5 stjerner fra 65 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med RYGGE EIENDOMSERVICE AS

MK SYSTEMER AS
4.9(63)
Topprangert

Om bedriften

MK SYSTEMER AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bjerkreim, Bokn, Eigersund, med 4.94 av 5 stjerner fra 63 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med MK SYSTEMER AS

HUSØY GLASS AS logo
HUSØY GLASS AS
4.9(61)
Topprangert

Om bedriften

HUSØY GLASS AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Bergen, Etne, Sveio, med 4.92 av 5 stjerner fra 61 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med HUSØY GLASS AS

Universal Glass & Solskjerming AS logo
Universal Glass & Solskjerming AS
Hillevågsveien 24, 4016 Stavanger
4.9(55)
Topprangert

Om bedriften

Universal Glass & Solskjerming AS har utført flere jobber fra Mittanbud i Sauda, Bokn, Stavanger, med 4.91 av 5 stjerner fra 55 oppdragsgivere.

Topprangert

Denne bedriften er topprangert på Mittanbud

Les erfaringer med Universal Glass & Solskjerming AS

Vis flere selskaper


Se andre jobber lagt ut på Mittanbud

Ny duk til terrassemarkise

0376OSLO

Jeg har en terrassemarkise med dukbredde 275 cm og utfall 165 cm. Duken bør nå fornyes, og jeg ber om tilbud på dette.

Sette opp markise

0686OSLO

Vi har balkong i et borettslag der noen har glass rundt og andre har en markise. Nå fikk vi kjøpt en nabo sitt gamle og ønsker hjelp til å sette opp. Den er ca 2,5m lang og bør da festes i 2 hule stålbjelker. Jobben består da i å bore hull og montere opp. Vi har festene men fikk ikke med skruer, så ønsker gjerne at her anbefaler håndverker hva som skal gjøres.

Montering av markise i taket på terrassen.

5363ÅGOTNES

Hjelp til montering av en 3,5meter markise på terrassen.

Montera nytt snor i markise

0376OSLO

Snoret i markisen har gått av och vi ønsker hjelp med å montere nytt. Vinduet er i andre etasje, men det er lett å komme till med stige.

Henge opp 5 m lang markise

1395HVALSTAD

Henge opp og feste 5 m lang markise på rekkehus-terrasse. Plattingen er 6 m bred, med vegg til nabo på en side og oppsatt skillevegg på den andre siden. Markisen ligger på terrassen og det er enkel tilgang inn/ut fra plattingen.

Pergola med tak

3055KROKSTADELVA

Vi ønsker en pergola på vår terrasse. 3x3m eller 4x3m. Ønsker at den står inntil husveggen. Taket må kumme fjernes vinterhalvåret.Les evalueringer av andre jobber lagt ut på Mittanbud
Montering av rullegardiner på balkong i matallist. (5stk)

Veldig fornøyd. Veldig effektive😃

Mai 2024
E

Elisabeth om Lørenskog Klima AS

Gjerdrum
Montere Terrassemarkise

God pris og dyktig montør. God kommunikasjon og raskt svar.

Mai 2024
O

Oda Kristine om Glassunivers AS

Oslo
Ønsker tilbud/befaring på innvendig solskjerming til enebolig

Bra service

Mai 2024
R

Randhir om Moose mikrosement

Lørenskog
Sette opp markise 1 etg.

Tipp topp arbeid. Og så tok det ikke lang tid.

Mai 2024
H

Helge Arthur om SCANDIC TELEMARK AS

Stathelle
Isolerende persienner

Leiligheten vår får mye klart sollys og har flere forskjellige typer vinduer. Daniel fra Moose kom, målte alt, og tok seg god tid til å vise oss alle mulige løsninger sammen med fordeler og ulemper ved hver. Han har også et stort utvalg av stiler og farger. Vi endte opp med å bestille flere forskjellige typer plisségardiner – enkelthengte, dobbelthengte, blackout for soverommet, og til og med noen innebygde gardiner for små vinduer og bad (for å unngå å montere på flisene). Alt kom raskt og passet perfekt! Det har gått noen uker, og vi er veldig fornøyde med alle gardinene.

Mai 2024
S

Steven Nile om Moose mikrosement

Oslo
Montering av markise

Ikke noe å utsette på jobben som ble gjort:)

Mai 2024
H

Hilde om ABC MARKISER DAG-INGE GUNDERSBY

Strømmen
Utvendig persienne vil ikke gå opp.

Bra levert

April 2024
Y

Yngvar om SCANDIC TELEMARK AS

Kodal
solskjerming zip screen

Rullegardiner er bestilt.Det tar tre til fire uker leverins tid.Så vi få se hvordan går det videre

April 2024
D

Damir om Moose mikrosement

Jessheim
Henge opp rullgardiner/persienner

Veldig hyggelige og fleksible. Alt utført i henhold til avtale. Bra forhold mellom kvalitet og pris. Lett å kommunisere med.

April 2024
T

Torun om Service-folk AS

Østerås
Skifte ytterdør i oppgang / montere solskjerming

Veldig god kommunikasjon, hyggelige ansatte som var positive og hjelpsomme, jobben ble gjennomført som avtalt og med supert resultat.

Mars 2024
A

Anne om HUSVINDU AS

Oslo
Fjerne gammel utvendig markise

Veldig kjapp respons og bra pris

Mars 2024
T

Thea om Glassunivers AS

Oslo
Gardiner til ny leilighet

Veldig ryddig. God å gi informasjon underveis. Godt fornøyd med arbeid og profesjonalitet!

Mars 2024
S

Sindre om Skygge solskjerming AS

Trondheim
Nytt terrasse

Veldig hyggelig karer og prisen var bra 😊👍

Mars 2024
U

Umar Farooq om Oslo Renovering Luca V/gabriel

Oslo
Innglassing balkong og solskjerming

Topp kvalitet på arbeidet og godt fornøyd med jobben.

Feb. 2024
O

Odin Stavheim om GLASSY AS

Oslo
Montere markiser

Godt utført arbeid og god kommunikasjon hele veien, alt til en god pris også. Veldig fornøyd

Feb. 2024
T

Thuy-Tien Le om VIKEN SOLSKJERMINGSSYSTEMER AS

Oslo
Trenger å ta bort en 6 m markiser fra vegg

Seems professional

Jan. 2024
H

Harneet Singh om ABC MARKISER DAG-INGE GUNDERSBY

Vøyenenga
Montere 4 stk Debel Flex plissegardin

Veldig bra

Jan. 2024
Å

Ånund om SOL & SKYGGE LIMITED

Blystadlia
Strøm til solskjerming foran 7 vinduer.

Arbeidet ser ut til å være utført slik det skal. Hyggelige folk. Ryddig og greit. Litt overraskende at de hadde med seg betalingsterminal, men jeg antar at det blir mer vanlig også inne håndverkerbransjen.

Jan. 2024
F

Freddy om BOLIGELEKTRIKEREN AS

Rykkinn
Innvendig solskjerming - plisségardiner

God kommunikasjon underveis. Arbeidet utført til avtalt tid og pris. Veldig hyggelige folk.

Des. 2023
H

Hanne B. om MK SYSTEMER AS

Stavanger
Plissegardiner til 3 stor vinduer

bra

Des. 2023
X

Xinxin om SCANDIC TELEMARK AS

Billingstad
Skifte/oppgradere markiser utendørs

Anbefals

Des. 2023
H

Håkon Edland om VIKEN SOLSKJERMINGSSYSTEMER AS

Oslo
Bytte av innvendige persienner

Veldig bra opplevelse. Ingenting å sette fingeren på.

Des. 2023
H

Haakon om KRISTIANSEN GROUP AS

Oslo
Montere Plissegardinger x2

Meget bra i alle ledd. Rask kommunikasjon, kommer til avtalt tid, gjør jobben og er på toppen en meget trivelig type. Anbefales!

Des. 2023
F

Fredrik om Aukland

Stavanger
Service persienne

Bra, hyggelig, fleksibel og god service. Riktig pris. Persienne støyer litt etter service, vi gjorde avtale om at dette justeres til våren. Takk for hyggelig handel.

Nov. 2023
T

Terje om SOL & SKYGGE LIMITED

Gjerdrum

Publisert 07. feb. 2023, 17:33

Oppdatert 22. mars 2024, 08:11