Tips og råd - Skrevet av Martin Grevstad

Ekspertens beste tips til oppussing i sommer

Sommeren er en perfekt tid for å fornye boligen. Men noen prosjekter egner seg bedre om sommeren enn andre. Her er fem prosjekter som håndverker Terje Gangstø anbefaler å få gjort mens det fortsatt er varmt ute.

Start ditt sommerprosjekt!

Legg ut jobben, få flere tilbud, sammenlign og velg en dyktig bedrift.

Start ditt sommerprosjekt!

Legg ut jobben, få flere tilbud, sammenlign og velg en dyktig bedrift.

Oppussingsivrige nordmenn pusser opp som aldri før. I april og mai var det rekordmange som la ut en jobb på Mittanbud. Felles for mange av jobbene er at de omfatter uteområdet. Det mener tømrer Terje Gangstø er smart.

– Utendørsarbeid hører sommeren til og bør absolutt prioriteres mens været tillater det. Det meste av innendørsarbeid kan jo gjøres hele året, så hvis du må prioritere ville jeg ikke vært i tvil om hva jeg ville gjort nå, sier Gangstø.

I snart 40 år har han hjulpet bergensere med å fornye hjemmene sitt. Og tømreren fra Arna mener man gjørt smart i å tenke litt sesong når man skal pusse opp. Enkelte prosjekter egner seg kun om sommeren, forteller han.

Han trekker frem fem prosjekter som passer perfekt å få gjort om sommeren.

De fem beste prosjektene du kan få gjort i sommer:


1. Ny terrasse/platting

Dette er en soleklar vinner og alltid noe jeg anbefaler folk å gjøre. Sommeren tilbringes ofte ute, og da er det fint å ha det hyggelig rundt seg. Ingenting er som å kunne sitte ute å kose seg på en ny platting.

Man kan få det veldig hyggelig med en enkel platting med fine utemøbler

2. Male utvendig

Det er et gammelt ordtak som heter «det du ikke får malt før sankthans kan du bare drite i». Det er selvfølgelig ikke helt sant, men det ligger noe i det likevel. Akkurat nå er luften veldig tørr og fin, og da er det perfekt å male huset. Til sammenligning er luften ofte veldig fuktig i august og september.

Male utvendig er lurt å gjøre når det er tørrere i luften slik som nå

3. Ny kledning

Dette er en jobb som kan gjøres hele året, men som er genialt å gjøre om sommeren før det blir for fuktig i luften. Skal du på ferie et par uker er dette en fin jobb å få gjort mens du er bortreist.

Det er praktisk å bytte kledning når det er relativt tørt og ikke for kaldt

4. Nye vinduer og dører

Sommeren er tiden for å gå over vinduer og dører. Veldig mange som bor i eldre hus og leiligheter har vinduer og dører som trekker mye. Nye vinduer er mye bedre isolert og vil gi mye mindre trekk. Når februar kommer og gradestokken viser minus 20 kommer du ikke til å angre på at du skiftet vinduer og dører nå.

For å unngå masse kald luft i huset er det smart å bytte vinduer og dører når temperaturen ikke er for lav

5. Utestue/hagestue

Dette er noe som vi ser er veldig i skuddet for tiden. Her kan man velge mellom åpne løsninger som kun brukes om sommeren, eller mer robuste varianter som er isolerte og kan brukes om vinteren.

Utestue er lurt å sette i gang med om våren og sommeren – her kan du nyte sene sommerkvelder

Kom i gang med ditt ferieprosjekt!

Det lønner seg å pusse opp om sommeren.

Kom i gang med ditt ferieprosjekt!

Det lønner seg å pusse opp om sommeren.