Har du avfall som skal fjernes?

Leter du etter en bedrift som kan hjelpe deg med avfallshåndtering? Legg ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere bedrifter som kan hjelpe deg med bortkjøring av avfall og søppel.
  • Legg ut jobben helt kostnadsfritt
  • Motta uforpliktende tilbud fra bedrifter
  • Velg det tilbudet som passer deg best

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Hva koster avfallshåndtering?

Prisen for henting og sortering av avfall starter som regel på 1000 kroner i timen, eller 450 kroner per kubikk. Kostnaden vil variere avhengig av hvilket type avfall du har, om det er sortert og hvor mye avfall det er snakk om. Hvor du bor vil også ha en innvirkning på prisen.


Er det snakk om store mengder avfall kan det være lurt å leie en container. Det er lurt å få på plass containeren underveis i oppussingen eller flyttingen så avfallet kan sorteres og samles mens arbeidet foregår. Da får du en tryggere og mer oversiktlig arbeidsplass, i tillegg til at du sparer tid på å sortere avfall i etterkant. Prisen for leie av container starter på rundt 3500 kroner for fire dagers leie.Avfall fra oppussingsprosjekt og byggearbeid

Hvilket type avfall du skal fjerne vil også ha en innvirkning på prisen. Dersom du har avfall etter oppussing eller nybygg, er dette ofte materialer som kan gjenbrukes eller gjenvinnes.


Har du gjennomført et større oppussings- eller nybyggprosjekt og fått hjelp av et byggefirma, er det lurt å bli enige om hvem som skal håndtere avfallet i forkant av prosjektet. Ofte vil byggefirmaet ta seg av avfallshåndteringen, men det kan hende du kan spare litt på å kjøre det bort selv hvis du har muligheten.


Riving av bygg og større konstruksjoner genererer ofte mye blandet avfall. Som regel vil rivefirmaet hjelpe deg med sortering og fjerning av avfallet, men dersom du har revet på egenhånd kan det være lurt å få hjelp med avfallshåndteringen.


Vinduer produsert i 1995 eller tidligere kan inneholde farlige stoffer og skal sorteres som farlig avfall. Pass på så du ikke knuser vindusglasset.

Sortering av ulike typer avfall på en byggeplass

Materialer som treverk, plastfolie, papp eller metall er enkelt å sortere underveis, og kan leveres på gjenvinningsstasjonen. Merk deg at du må betale for å levere blant annet treverk, isolasjonsmateriale, isopor, visse typer metaller og plast. Papp, hageavfall, elektrisk avfall og farlig avfall kan du som regel levere gratis på gjenvinningsstasjonen.


Har du avfall som betong, asfalt, sement eller lignende tunge masser er det viktig at dette sorteres riktig. Betong, mur, takstein eller grus leveres som fyllmasser og kan enten gjenvinnes eller deponeres. Det er ikke alle gjenvinningsstasjoner som tar imot asfalt, men du kan alternativt levere det til et asfaltverk.


Mur og betong kan være farlig avfall dersom det er behandlet med miljøfarlig maling eller puss. Dette gjelder spesielt materialer fra før 1975.


Hvem kan hjelpe deg med avfallshåndtering?

Dersom du skal ha hjelp til fjerning av avfall, finnes det mange ulike firmaer som kan hjelpe deg. De fleste firmaer tilbyr både sortering og kjøring av avfall, og du kan ofte velge mellom timebetaling eller kubikkpris.


Hvis du skal håndtere avfallet selv skal det kjøres til en gjenvinningsstasjon. Alle kommuner har en gjenvinningsstasjon, her kan du levere de fleste typer avfall. Når du skal kjøre bort avfallet er det lurt å sortere det i forkant, slik at du ikke må bruke tid på dette på stasjonen. De fleste gjenvinningsstasjoner har en egen nettside med informasjon om hva du kan levere og hvor mye det koster.Dette kan øke prisen for avfallet

Det er flere faktorer som påvirker prisen på avfallshåndteringen. De viktigste tingene er mengden avfall, hvilken type det er og om avfallet er sortert. Dersom du leverer usortert avfall må du som regel betale en sorteringsgebyr.


Hvor du bor vil også ha en innvirkning på prisen. Hvis sjåføren må kjøre langt vil totalkostnaden være høyere på grunn av drivstoffutgifter og tidsbruk på kjøring.


Du kan spare en del på å sortere avfallet i forkant av bortkjøring, og selge eller gi bort materialer som kan gjenbrukes. Dette er bra for både miljøet og lommeboka, og er ofte like enkelt som å ansette noen til å kjøre det bort.Relaterte prosjekter

Om du er i gang med et byggeprosjekt, har du ofte behov for flere ulike tjenester. Har du store mengder avfall kan det være lurt å leie en container, og dersom du skal rive bolig kan det lønne seg å få profesjonell hjelp til dette.


Leie av container

Hvis du planlegger flytting, oppussing, nybygg eller et annet større prosjekt kan det være lurt å leie en container. Da har du mulighet til å sortere avfallet underveis, og du unngår at det hoper seg opp avfall på arbeidsplassen. Du kan velge mellom flere størrelser avhengig av hva du har behov for, og du kan få container både med og uten lokk.


Les mer om leie av container her

Riving

Skal du rive veggen, gulvet eller hele boligen? Uansett hvor stort eller lite prosjektet er, er det lurt å få profesjonell rivehjelp. Da er du sikker på at jobben blir utført trygt og uten fare for å skade rør, elektriske systemer eller gjerdet hos naboen.Du kan lese mer om riving her

Flyttebyrå

Skal du flytte og trenger hjelp til transport eller flyttevask? Flytting kan være krevende, men om du leier inn hjelp til nedpakking og transport går prosjektet litt enklere. Du kan også ansette noen til å gjennomføre flyttevasken, så kan du heller bruke tiden på å pakke ut og flytte inn i den nye boligen.Her kan du lese mer om flytting og flyttebyrå
Publisert 07. feb. 2023, 17:50

Oppdatert 23. feb. 2024, 11:26

Få tilbud fra kvalitetssikrede bedrifter

Beskriv jobben og få uforpliktende tilbud fra flere bedrifter nær deg – helt gratis.

Kom i gang