Tips og råd

1 av 4 ønsker å pusse opp i 2017

Nesten en million nordmenn har planer om å pusse opp egen bolig i løpet av året, som legger Norge på verdenstoppen når det gjelder oppussing av eget hjem.

Dame
Dame som tår med en malekost og ser på en hvit vegg

I følge tall fra prognosesenteret oppgir nesten en million husstander at de planlegger å pusse opp boligen innvendig eller utvendig i løpet av 2017.

Hele 26 % sier at de ønsker å gjennomføre innvendig oppussing, mens 15 % oppgir at de vil pusse opp utvendig.

På toppen av innvendig gjøremål er malearbeid, nytt gulvbelegg og elektrikerarbeid. Stuen, som gjerne er familiens samlingspunkt, er det rommet de fleste har planer om å pusse opp. Andre rom vi ønsker å fornye i løpet av året er kjøkkenet og soverommet.

Male- og beisejobber troner øverst for de som har planer om å gjøre utvendig arbeid.

Populære oppussingsprosjekter

Fire av ti har planer om å pusse opp egen bolig i løpet av året, som legger Norge på verdenstoppen når det gjelder oppussing av eget hjem. For inspirasjon har vi samlet noen av de mest populære oppussingsprosjektene på Mittanbud.

Fornye stuen?

Av de som har oppgitt å pusse opp i løpet av året, ønsker hele 32 % å pusse opp stuen i år.

Å legge nytt eller slipe gammelt gulv er et populært oppussingsprosjekt i stuen, og i følge prognosesenteret bytter nordmenn gulv for millioner. Sjekk her for to smarte ting å gjøre samtidig når du skal legge nytt gulv.

Parkett er svært populært, men mange foretrekker også laminat av praktiske årsaker. Forskjellen mellom parkett og laminat er at parkett er treverk, mens laminat er fiberplater dekket med et laminatlag som etterligner treverk. Laminat er populært fordi det tåler mer av både riper og inntrykk. Parkett tåler mindre, men kan derimot slipes og lakkeres / oljes på nytt.

Et malestrøk kan også gjøre mye for å få følelsen av en ny stue, enten du ønsker å male hele stuen eller lage en trendy kontrastvegg. Se hvordan du finner riktig maler til ditt oppussingsprosjekt her.

Nytt Soverom?

Det er viktig med en god natt søvn, og det er kanskje derfor hele 30% av de som skal pusse opp i løpet av året har planer om å pusse opp soverommet.

Skal du pusse opp kan du enkelt komme i kontakt med dyktige håndverkere her.

Renovere Kjøkkenet?

Flere ønsker også å ta kjøkkenet i løpet av året, der 28% har oppgitt at kjøkkenet skal bli det neste oppholdsrommet som fortjener et nytt liv.

Se flere praktiske ting du bør sjekke når du skal pusse opp kjøkkenet her.

Det er også viktig å sette av tid til og planlegge det nye kjøkkent slik at du får det akkurat slik du ønsker deg og unngår dyre feil underveis.

Er du en av de som har planer om å pusse opp?

Med riktig fagfolk og litt fantasi kan også du få fullført dine drømmeprosjekter i 2017. Kom i kontakt med profesjonelle håndverkere på Mittanbud i dag, så kan du bruke tiden på å planlegge ditt nye rom.

Se flere populære oppussingsprosjekter for mer inspirasjon til ditt neste prosjekt.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.