Om bedriftene - Skrevet av Claudia Caroline Bajek

Fra Down Under til top rated bedrift på Mittanbud

Flygler, julenissens slede og life-size skulpturer. Hva som møter gutta i Australian Transport neste gang de skal ta en flyttejobb er uvisst. En ting er likevel sikkert - jobben gjør de med glans.

– Du vet, neste gang de flytter så sier mannen til kona, “vi skal ikke bare ringe de australske gutta igjen, da?”, sier Martin Kivi og ler. Han er grunnlegger og eier av det Oslobaserte flyttebyrået Australian Transport. Han flyttet fra kenguruens hjemland for ti år siden, og tok med seg flyttebyrået til Norge. Det har han drevet i 7 år.

– Se for deg å flytte møbler og pianoer i over 40 varmegrader. Det er en ekstremt tøff jobb. Når jeg skulle bestemme meg for et land å starte et firma i, var Norge et fint alternativ.

Det er tydelig selv over telefonen at Kivi er en kar med humor og et glimt i øyet. Hans største prioritet er å levere kvalitet. Det gjelder både jobben han gjør for kundene, og arbeidsdagen til de ansatte.

– Vi er opptatt av kvaliteten på arbeidet vi utfører. Jeg ansetter varsomme folk, som gjør en effektiv jobb og med en positiv innstilling.
Martin Kivi ,
Australian Transport

En positiv holdning gjør den fysiske jobben lettere

Flyttebyrået består av fem sterke karer, som flytter for alt fra nyoppstartede bedrifter til privatpersoner. Kivi er opptatt av at de ansatte skal ha det bra på jobb, også mentalt. Miljø står også høyt for Australian Transport, og for hver flyttejobb planter bedriften et tre.

– Det er en tøff jobb. Det er mye tungt. Derfor er det utrolig viktig å være i godt humør og med en positiv innstilling. Det gjør arbeidsdagen lettere. Og så går det igjen i tilbakemeldingene vi får, folk legger merke til at vi er glade.

Australian Transport har over 300 evalueringer på Mittanbud, og et snitt som gjør dem til en “top rated”-bedrift. Kivi forteller om en tilbakemelding bedriften fikk på en flyttejobb fra Oslo til Trondheim. Kundene var storfornøyde, og spesielt imponerte over hvordan flytterne var i like godt humør etter den langtekkelige jobben.

– De sier at det er flytting og bryllup som er de mest stressende tingene man kan gjøre. Folk er naturligvis bekymret. Derfor er vi veldig opptatte av å møte opp som avtalt, være i godt humør, og gjøre en trygg og god jobb. Det er viktig at folk kan booke oss med tillit.

I tillegg forteller Kivi at bedriften samarbeider med ulike leverandører av boligstyling, en spennende og annerledes arbeidsoppgave i hverdagen.

– Det er en tøff jobb. Det er mye tungt. Derfor er det utrolig viktig å være i godt humør og med en positiv innstilling, forteller Martin Kivi

Flytter folk over hele Europa

Det lille firmaet med base i Oslo har sjelden kjedelige dager, og sjefen selv krysser stadig oftere Europas landegrenser.

– Vi hjelper nordmenn som ønsker å flytte til utlandet. Vi er i en fase hvor vi utvider fra Norge til resten av Europa.

Danmark, fastlands Europa og Malta er bare eksempler på hvor flyttebilene til Australian Transport har fraktet rubbel og bit.

– En mer komplisert jobb enn det virker som

Hva er viktige egenskaper i deres bransje?

– Det høres kanskje ikke ut som en veldig komplisert jobb, men det er det. Jobben må planlegges, lasten må stables. Dessuten har vi mye fokus på å holde kvaliteten høy, og mye av det kommer av erfaring.

Kivi forteller at han jobber med folk som er glad i fysisk arbeid.

– Vi er opptatt av kvaliteten på arbeidet vi utfører. Jeg ansetter varsomme folk, som gjør en effektiv jobb og med en positiv innstilling.

Som flyttebyrå har Australian Transport fått mange faste kunder, og har hatt godt hjelp fra Mittanbud i oppstartfasen

– Vi har sett syklusen. Fra å hjelpe samboerparet å flytte inn i sin første leilighet, til å noen år senere være med på flyttingen til et hus med barnerom.

Legg ut flyttejobben

Legg ut flyttejobben

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.