Om Mittanbud

Nye krav til bedrifter som skal pusse opp bad

Vi stiller tydlige krav til hvilke bedrifter som kan svare deg når du legger ut en våtromsjobb på Mittanbud. På denne måten gjør vi det enda enklere for deg å finne fagfolk du kan stole på.

Å finne dyktige fagfolk til bygg og renovering skal være trygt, enkelt og effektivt. Derfor stiller vi krav til dokumentasjon, administrasjon og erfaring hos bedrifter som skal utføre større jobber via Mittanbud.

LES OGSÅ: – Vi prater med folk, og ikke over dem

Bedrifter som ønsker å svare på jobber innenfor renovering av våtrom må oppfylle følgende krav:

1. Være MVA-registrert
2. Være et aksjeselskap
3. Hatt drift i minimum 2 år

Bedrifter som ikke oppfyller krav nummer to og tre vil likevel kunne svare på våtromsjobber, dersom de har én eller flere av følgende sertifiseringer:

Få tilbud fra kvalifiserte bedrifter

Få tilbud fra kvalifiserte bedrifter

Bedrifter som får mange negative evalueringer blir fjernet

Kravene til bedrifter som skal pusse opp bad, kommer i tillegg til kravene vi allerede stiller til alle bedriftene på Mittanbud.

Vi sjekker at bedriftene er registrert som selskaper i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. En bedrift som får mange negative evalueringer blir fjernet fra tjenesten. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre bedrifter er useriøse.

Mange tusen bedrifter fra hele landet benytter våre tjenester, og vi gjør det vi kan for å sørge for at tjenesten skal være så trygg som mulig. Det er likevel viktig at du selv også sjekker bedriftene før du velger leverandør.

På Mittanbud er det flere hjelpemidler du kan benytte deg av når du skal vurdere bedriftens seriøsitet. På bedriftens profilside kan du sjekke evalueringer fra tidligere jobber, økonomi, sertifiseringer og lignende. Dette er et lurt sted å begynne, når du skal avgjøre hvilken bedrift du velger.

Sikre deg en seriøs håndverker

Det er flere ting du kan gjøre for å sikre deg at bedriften du velger er seriøs. I samarbeid med handlehvitt.no har vi en forenklet sjekkliste du kan bruke.

  • Sjekk organisasjonsnummer, og om bedriften er MVA-registrert. Dette kan du gjøre på bedriftens profilside her på Mittanbud, på proff.no eller andre lignende sider.
  • Be om skatteattest fra bedriften, og sjekk evalueringer og referanser. Skatteattest kan du be bedriften om å bestille.
  • Sjekk om bedriften har riktig fagkunnskap, kompetanse og referanser. På profilsiden til bedriften kan du finne mer informasjon om dette.
  • Skriv alltid kontrakt med bedriften du velger - uansett om det er en stor eller liten jobb.
  • Pass på at ansatte har HMS-kort.
  • Få en gyldig faktura, med MVA, og betal via bank. Les mer om hva en gyldig faktura inneholder her.
  • Ta vare på all dokumentasjon. Dette kan bedriften legge direkte i Boligmappa.
På handlehvitt.no sine nettsider kan du lese enda mer utfyllende om alle disse punktene, og få god hjelp til å sikre deg at også du handler hvitt.