På Mittanbud finner du bare kvalifiserte fagfolk når du skal pusse opp badet

Mittanbud stiller krav

Vi stiller tydlige krav til hvilke bedrifter som kan svare deg når du legger ut en våtromsjobb på Mittanbud. På denne måten gjør vi det enda enklere for deg å finne fagfolk du kan stole på.

Få tilbud fra kvalifiserte bedrifter

Tydeligere krav gjør det tryggere og enklere å velge bedrift

Å finne dyktige fagfolk til bygg og renovering skal være trygt, enkelt og effektivt. Derfor stiller vi krav til dokumentasjon, administrasjon og erfaring hos bedrifter som skal utføre større jobber via Mittanbud.


Bedrifter som ønsker å svare på jobber innenfor renovering av våtrom må oppfylle følgende krav:

1. Være MVA-registrert
2. Være et aksjeselskap
3. Hatt drift i minimum 2 år

Bedrifter som ikke oppfyller krav nummer to og tre vil likevel kunne svare på våtromsjobber, dersom de har én eller flere av følgende sertifiseringer:

Logoer til Sentral godkjenning, Byggebransjens våtromsnorm og Mesternemda

Sentralgodkjenning, godkjent våtromsbedrift eller mesterbedrift.

Bedrifter som får mange negative evalueringer blir fjernet

Kravene til bedrifter som skal pusse opp bad, kommer i tillegg til kravene vi allerede stiller til alle bedriftene på Mittanbud.

Vi sjekker at bedriftene er registrert som selskaper i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. En bedrift som får mange negative evalueringer blir fjernet fra tjenesten. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre bedrifter er useriøse.

Mange tusen bedrifter fra hele landet finnes på Mittanbud, og vi gjør det vi kan for å sørge for at tjenesten skal være så trygg som mulig for deg som legger ut jobb. Det er likevel viktig at du selv også sjekker bedriftene før du velger leverandør.

På Mittanbud er det flere hjelpemidler du kan benytte deg av når du skal vurdere bedriftens seriøsitet. På bedriftens profilside kan du sjekke evalueringer fra tidligere jobber. Om en bedrift over et år har fått flere enn ti evalueringer, og de har 4,8 eller mer i snitt vil de bli top rated. Da kan du kjenne dem igjen med et top-rated symbol på siden deres. Du finner også informasjon om økonomi, sertifiseringer og lignende på profilsiden til bedriften. Dette er et lurt sted å begynne, når du skal avgjøre hvilken bedrift du velger.

Få tilbud fra kvalifiserte bedrifter

Du kan være trygg på at bedriftene som svarer på jobben din er kvalifisert gjennom Mittanbuds nye krav

Legg ut våtromsjobben nå

Dette bør du vite når du skal pusse opp badet

Pris, beregning av tid og hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal renovere badet ditt. Her finner du informasjon som hjelper deg å ta de riktige valgene.

Badet er sammen med kjøkkenet det viktigste rommet folk vurderer når de skal kjøpe ny bolig. Leiligheter og hus som er i god stand og gjerne nylig oppusset, merker klart mer trykk i markedet når de skal selges. Derfor kan det være en smart idé å investere i badet, ikke bare for å få badet du ønsker deg, men også hvis du har tenkt til å selge boligen.

Hvor mye det koster å pusse opp badet avhenger av blant annet:

• størrelsen på badet
• hva slags standard du ønsker
• alder på badet
• hvor mye du velger å gjøre selv
• hvilken forfatning baderommet er

Ut i fra jobbene som har blitt lagt ut på Mittanbud har vi beregnet at snittprisen er omtrent 215.000 kr,. Lav pris er 90.000 kr og høy pris er 350.000 kr når det gjelder totalrenovering av badet. Det er derimot godt mulig at du ikke trenger å totalrenovere, men heller spare penger ved å gjøre noe selv eller gjøre mindre omfattende endringer.

Ikke alle vil eller trenger å totalrenovere badet. Har du et lavere budsjett og ønsker å ikke bruke for mye penger er dette godt mulig. Mye av oppussingen av badet må derimot overlates av sakkyndige da det må gjøres forskriftsmessig. Hvis du bytter ut skap og vask, maler, installerer downlights og setter inn nytt dusjkabinett kan mye være gjort og badet kan fremstå som et nytt, moderne rom.

Begynner derimot badet ditt å bli over ti år gammelt bør du uansett vurdere å gjøre en totalrenovering, da bad har en levetid på omtrent 15 år.

Å pusse opp et bad tar som regel 3-6 uker. Dersom du ikke har et ekstra bad i boligen din, bør du tenke på om du bør bo et annet sted i dagene du ikke har toalett og dusj. Eller har du kanskje en nabo som kan stille til hjelp?

Slik velger du riktig håndverker

At badet er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Vi anbefaler at du får tilbud fra flere håndverkere ved større oppussingsprosjekter. Dette gir deg en bedre oversikt over mulighetene du har, og gjør det lettere å sammenligne løsninger, kvalitet og pris.

Bruk fagfolk med erfaring og nødvendig kompetanse, det øker sjansen for et godt sluttresultatet. Sjekk hva bedriften er godkjent for å gjøre og hvilke sertifiseringer de besitter.

At baderomsbyggingen blir gjort forskriftsmessig og med kvalitet til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har.

At håndverker har visse sertifiseringer gir deg som forbruker en trygghet i at alt blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig. Noen viktige sertifiseringer er:

Våtromsnormen gir retningslinjer for hvordan man bygger et sikkert og robust baderom. Den er ikke lovpålagt og følge, men det gir en ekstra trygghet å velge noen som kan dokumentere at de følger den.
Våtromssertifisering betyr at håndverker har gjennomgått relevante kurs for å bygge et tett og sikkert bad. Alle håndverkere som følger våtromsnormen har våtromssertifisering.
• Er bedriften godkjent som våtromsbedrift av Fagrådet for våtrom (FFV) følger de våtromsnormen. Søk etter bedrift her.

Ved større oppussinger kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi. Ønsker du en enkel oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du sjekke bedriften profilside på Mittanbud, eller søke på Proff.

Les evalueringer fra tidligere kunder og be alltid om referanser fra bedriftene. Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle, kan du invitere de på befaring. Husk å gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren før du ber om et tilbud.

Berfaring kan lønne seg av flere grunner:

• for å velge best plassering av inventar

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

Det er viktig å beskrive jobben så godt som mulig. Bruk gjerne bilder for å gi bedriftene som er interessert i oppdraget et innblikk i hva jobben innebærer. For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på anbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger.

Svart arbeid er faktisk mindre utbredt gjennom anbudstjeneste enn ellers i samfunnet, viser en undersøkelse utført av Skatteetaten. Du bør ikke falle for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Vi anbefaler også at du unngår å betale på forhånd. Du kan betale underveis, men ikke betal før du ser at jobben blir gjort tilfredsstillende.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Fagrådet for våtrom (FFV) har skrevet en liste over punkter du bør ha med i sluttdokumentasjonen. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold). Dette er en enkel perm med en bruksanvisning for det nye badet ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Finn riktig fagfolk til jobben

Start baderomsoppussingen i dag - få tilbud fra kvalifiserte fagfolk