Tilbygg og påbygg

Få tilbud på bygging av tilbygg

Ønsker du deg et større hus, men trives i det du allerede bor i? Eller kanskje du vil bygge en utleiedel? Da er det lurt å undersøke om du kan utvide huset. Enten om du vil bygge på eller bygge ut den eksisterende boligen. Legg ut jobben på Mittanbud og sammenlign flere tilbud.

Legg ut jobb

Dette bør du tenke på hvis du vil bygge tilbygg

Hvis du skal utvide huset er det flere spørsmål du må ta hensyn til før du setter i gang. Alt fra å undersøke om du må søke, til å finne dyktige håndverkere som kan gjøre jobben. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere måter å utvide boligen på. Påbygg, tilbygg og kjeller/underbygg er de tre vanligste. Et tilbygg er hvis du velger å utvide husets grunnflate, mens et påbygg er en bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende bygning. Et vanlig eksempel på påbygg er en ekstra etasje.

Skal du bygge eller rive et påbygg må du sende inn søknad. Det samme gjelder for underbygg. Når det gjelder tilbygg, må du ikke alltid søke. Hvorvidt du må søke eller ikke kommer an på endringer du vil gjøre og hvor du bor, og det kan være store variasjoner fra sted til sted. Ta derfor en telefon til din kommune for å finne ut av regelverket som gjelder for deg.

På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med byggingen. Legger du ut jobben på Mittanbud, presiser hva du ønsker eller om du eventuelt ønsker råd fra håndverker angående dette.

Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne til byggesøknaden din.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av tilbygget kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostandseffektivt, hva som ser finest ut og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. For å få en best mulig løsning når det gjelder planleggingen av planløsning og tegninger kan være smart å få hjelp av entreprenører eller håndverkere å utarbeide.

Prisen avhenger av hvordan du vil utvide huset. Enten om du skal bygge påbygg, tilbygg eller kjeller. Størrelse er selvsagt også en faktor. Husk at du som regel også trenger elektrisk og rør installert. Det tar også en del av budsjett-kaka. Forhør deg med håndverker om hva han/hun anbefaler med tanke på ditt behov og budsjett. Legg ut jobben på Mittanbud og få flere tilbud fra dyktige entreprenører. Da ser du også hvilken prisklasse jobben hører til i. Det er ofte lurt å ikke velge det billigste – vurder pris opp mot kvalitet.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til bygget er ferdig varierer. En arkitekt må tegne tilbygget, søknader på sendes og godkjennes og man må velge bedrift før selve byggingen kan påbegynnes. Ofte kan det ta alt fra 6 til 12 måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort.

Slik velger du riktig håndverker

At garasjen er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av tilbygget

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye tilbygget eller påbygget ditt.

Pusse opp stue og kjøkken (50 kvm)

"Flinke, hyggelige, ryddige og effektive folk å ha i arbeid."

- Torill Bjørgve Gellein, 17. august 2019

Tilbygg

"Før arbeidet begynte, gikk vi sammen igjennom alt som skulle utføres. Jeg ble grundig forklart hvordan de ville løse oppgaven. Jeg ble også orientert underveis, om fremdriften av tilbygget. Resultatet ble strålende flott! Grundig og nøyaktig arbeid. Er utrolig fornøyd, og anbefaler Telebygg AS på det varmeste."

- Marit Heger, 23. april 2019

Totalrenovering av hus, inn- og utvendig.

"Vi har hatt totalrenovering av huset vårt, både inn- og utvendig. Prosjektleder Hamad, og hans team har levert oss et resultat vi er strålende fornøyd med. Arbeiderne var ryddige, hensynsfulle og kommunikasjonen var god under hele prosjektet. Arbeidet ble utført veldig profesjonelt og etter avtale. Firmaet har brukt materiale med god kvalitet. Vi anbefaler ABE på det varmeste, og bruker de gjerne igjen dersom det skulle være behov for det."

- Kjetil Vollan, 15. februar 2019

Nytt tak på hus

"Kjempejobb, hyggelige arbeidere og god kommunikasjon med ledelsen."

- Kim Raimond Tverbak, 18. mai 2019

Ferdigstille to kjellerrom

"Proft kvalitetsmessig arbeid til konkurransedyktig pris. God kommunikasjon under hele arbeidet som gir en god trygghet. Kjempefornøyd, og vil bruke dem igjen."

- Thomas Pedersen, 22. juli 2019

Tilbygg hytte

"B. R Bygg AS utførte jobben på en god måte. Pent snekkerarbeidet både utvendig og innvendig. De fant gode løsninger på intergrering av taket innvendig som vi ble veldig godt fornøyd med. Vi gir en score på 4 av 5 pga pent og solid snekkerarbeide, og trekker litt ned pga noe forsinket ferdigstillelse."

- Hanne Frøshaug, 21. august 2019

Bygg ut huset ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere som ønsker å bygge ut boligen din. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den størrelsen på huset du vil ha.