Tilbygg og påbygg

Få tilbud på bygging av tilbygg

Å bygge tilbygg er et stort prosjekt – vet du ikke hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som vil hjelpe deg med å ta ditt utbyggingsprosjekt fra A til Å.

Legg ut jobb og motta tilbud

Kom i gang med å bygge tilbygg

Ønsker familien et større hus, men trives i det dere allerede bor i? Eller kanskje dere vil bygge en utleiedel? Da er det lurt å undersøke om du kan bygge ut huset eller hytta. Her finner du det du trenger for å komme godt i gang med byggingen av ditt nye tilbygg.

20 000,- per kvm. - 50 000,- per kvm.

Pris på bygging av tilbygg og påbygg

Prisen avhenger av hvordan du vil utvide huset. Enten om du skal bygge påbygg, tilbygg eller kjeller. Størrelse er selvsagt også en faktor. Som regel trenger du også elektrisk og rør installert. Det tar også en del av budsjettet. Forhør deg med håndverker om hva som anbefales med tanke på ditt behov og budsjett.

Legg ut beskrivelse av jobben

Dette bør du tenke på hvis du vil bygge tilbygg

Hvis du skal bygge tilbygg eller påbygg er det flere spørsmål du må ta hensyn til før du setter i gang. Alt fra å undersøke om du må søke, til å finne dyktige håndverkere som kan gjøre jobben. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere måter å utvide boligen på. Påbygg, tilbygg og kjeller/underbygg er de tre vanligste. Et tilbygg er hvis du velger å utvide husets grunnflate, mens et påbygg er en bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende bygning. Et vanlig eksempel på påbygg er en ekstra etasje.

Skal du bygge eller rive et påbygg må du sende inn søknad. Det samme gjelder for underbygg. Når det gjelder tilbygg, må du ikke alltid søke. Hvorvidt du må søke eller ikke kommer an på endringer du vil gjøre og hvor du bor, og det kan være store variasjoner fra sted til sted. Ta derfor en telefon til din kommune for å finne ut av regelverket som gjelder for deg.

Hvis du ikke trenger å sende inn søknad
På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med byggingen. Legger du ut jobben på Mittanbud, presiser hva du ønsker eller om du eventuelt ønsker råd fra håndverker angående dette.

Hvis du må sende inn søknad
Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne til byggesøknaden din.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av tilbygget kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostandseffektivt og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. For å få en best mulig løsning når det gjelder planleggingen av planløsning og tegninger kan være smart å få hjelp av entreprenører eller håndverkere å utarbeide.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til bygget er ferdig varierer. En arkitekt må tegne tilbygget, søknader på sendes og godkjennes og man må velge bedrift før selve byggingen kan påbegynnes. Ofte kan det ta alt fra 6 til 12 måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte en stor økonomisk investering, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig håndverker

At tilbygget er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av tilbygget

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye tilbygget eller påbygget ditt.

Siste evalueringer

Ønsker tilbud på konstruksjon av bad på loft

Vi benyttet oss av Lomundal Bygg, med Amund Nordal som prosjektleder, da vi pusset opp deler av et loft og konstruerte et nytt bad i et hus fra 1930-tallet. Dette loftet var en salig blanding av gammelt og nytt, noe som kunne vært en utfordring. I tillegg ga tegningene ikke alltid tydelig informasjon om hvordan ting skulle gjøres. Vi syntes Lomundal Bygg taklet dette på en svært god måte. De var fleksible når vi ønsket nye eller andre løsninger (ofte på kort tid) og kom med gode råd underveis. Samarbeid med rørlegger og elektriker virket veldig bra. Vi hadde ingen tilfeller av kommunikasjonsproblemer, ansvarsfrasigelser eller liknende. Vi anbefaler derfor Lomundal Bygg til andre prosjekter.

- Tord Finne Vedøy

Graving, rørlegger, tømrer

Løsningsorientert, fleksibel og kundevennlig. Godt utført arbeid.

- Walborg Sandvik

Diverse små-oppussing på kjøkken og bad

Hyggelige, raske og effektive - med et veldig bra sluttresultat. Anbefales på det sterkeste :-)

- Ida Ingeberg

Oppussing av 54 kvm leilighet

Alex gjorde en veldig god jobb i vår leilighet. Han stilte på kort varsel, kom med forslag til gode løsninger og utførte arbeidet meget bra. Han stilte alltid til avtalt tid og la til rett for god kommunikasjon gjennom hele prosjektet. Vi kan trygt anbefale Alfis bygg videre.

- Agnete Olavsen

Renovering av tre stuer i gml villa

Meget fornøyd med resultatet - maling av tak og vegger og sliping av gulv.

- Rønnaug Refsaas

Totalleverandør til oppussing av hus

Vi hadde Katalin og gjengen hans inne for å rive en vegg, legge ny gips, male og legge gulv. De var kjempeflinke og veldig effektive, har ingenting å utsette på noe. Kommunikasjonen var god, vi visste hele tiden hva som var gjort og hva som skulle gjøres. Vil absolutt anbefale Byggogsnekker AS!

- Sigrid Nordvik

Totalrenovering av rekkehus - diverse snekkerarbeid

I totalrenoveringen av huset vårt hadde vi samarbeid med flere forskjellige håndverkerfirma. Alexander fra Artifex var uten tvil den som kommuniserte best, var mest serviceinnstilt og jeg kunne stole på at han ville gjøre det som var best for oss. Når det dukket opp ting underveis var det ikke vanskelig å finne løsninger og han var svært opptatt av at vi skulle få et hjem vi var fornøyde med når oppussingen var ferdig. Prisen var også god! De gjorde en stor jobb hos oss, de rev vegger, bygget de opp igjen, sparklet skjøter, la gulv og bygget et nytt kjøkken. Spesielt vil jeg trekke frem Srecko, som la gulv, bygget kjøkken og la listverk. Han er ekstremt nøye og svært dyktig. Anbefales!

- Sølvi Karlung

Oppussing av treroms leilighet på Thorsov

Vi benyttet Nor-Mak bygg AS til å pusse opp leiligheten vår. Arbeidene ble utført til avtalt pris og tid og med høy kvalitet. Allsidig, effektiv og seriøs! Vi kommer garantert til å benytte Nor-Mak Bygg AS neste gang vi trenger håndtverker.

- Jonny Eriksen

Bygg ut huset eller hytta

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere som ønsker å bygge ut boligen din. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den størrelsen på huset du vil ha.