Få tilbud på bygging av tilbygg

Tilbygg og påbygg

Å bygge tilbygg er et stort prosjekt – vet du ikke hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som vil hjelpe deg med å ta ditt utbyggingsprosjekt fra A til Å.

Legg ut jobb og motta tilbud

Kom i gang med prosjektet

Ønsker familien et større hus, men trives i det dere allerede bor i? Eller kanskje dere vil bygge en utleiedel? Da er det lurt å undersøke om du kan bygge ut huset eller hytta. Her finner du det du trenger for å komme godt i gang med byggingen av ditt nye tilbygg.

20 000 kr/kvm. - 50 000, kr/kvm.

Pris på bygging av tilbygg og påbygg

Prisen avhenger av hvordan du vil utvide huset. Enten om du skal bygge påbygg, tilbygg eller kjeller. Størrelse er selvsagt også en faktor. Som regel trenger du også elektrisk og rør installert. Det tar også en del av budsjettet. Forhør deg med håndverker om hva som anbefales med tanke på ditt behov og budsjett. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Legg ut beskrivelse av jobben

Dette bør du tenke på når du skal bygge tilbygg

Hvis du skal bygge tilbygg eller påbygg er det flere spørsmål du må ta hensyn til før du setter i gang. Alt fra å undersøke om du må søke, til å finne dyktige håndverkere som kan gjøre jobben. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere måter å utvide boligen på. Påbygg, tilbygg og kjeller/underbygg er de tre vanligste. Et tilbygg er hvis du velger å utvide husets grunnflate, mens et påbygg er en bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende bygning. Et vanlig eksempel på påbygg er en ekstra etasje.

Skal du bygge eller rive et påbygg må du sende inn søknad. Det samme gjelder for underbygg. Når det gjelder tilbygg, må du ikke alltid søke. Hvorvidt du må søke eller ikke kommer an på endringer du vil gjøre og hvor du bor, og det kan være store variasjoner fra sted til sted. Ta derfor en telefon til din kommune for å finne ut av regelverket som gjelder for deg.

Hvis du ikke trenger å sende inn søknad
På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med byggingen. Legger du ut jobben på Mittanbud, presiser hva du ønsker eller om du eventuelt ønsker råd fra håndverker angående dette.

Hvis du må sende inn søknad
Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne til byggesøknaden din.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av tilbygget kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostandseffektivt og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. For å få en best mulig løsning når det gjelder planleggingen av planløsning og tegninger kan være smart å få hjelp av entreprenører eller håndverkere å utarbeide.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til bygget er ferdig varierer. En arkitekt må tegne tilbygget, søknader på sendes og godkjennes og man må velge bedrift før selve byggingen kan påbegynnes. Ofte kan det ta alt fra 6 til 12 måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort.

Planlegging er viktig i et stort prosjekt som ombygging av boligen. Å være involvert i prosjektet fra start til slutt, legge opp en god tidsplan (gjerne med milepæler og mål), gjør deg tryggere på at prosjektet blir utført som ønsket og avtalt.

Noen tips til at prosjektet går så smidig som mulig:

  • Få kontaktinformasjonen til alle involverte, og pass på at håndverkerne har din.
  • Vær tilgjengelig på mobil, i tilfelle det kommer noen utfordringer eller spørsmål.
  • Det kan være lurt å sjekke arbeidsplassen og ta bilder regelmessig for å dokumentere fremdriften.
  • Hvis frister ikke har blitt overholdt eller noen andre problemer har oppstått, sørg for å dokumentere dette med bilder eller skriftlig.
  • Sist, men ikke minst, vær hyggelig og opptre respektfullt ovenfor håndverkerne og de ansatte i bedriften.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte store økonomiske investeringer, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig håndverker

At tilbygget er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av tilbygget

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Sørg for å lese kontrakten nøye før du skriver under, og pass på at prosjektet og hva som er inkludert i prisen er beskrevet i detalj. Slik kan du være sikker på at du har noe å referere til hvis det skal oppstå problemer underveis.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye tilbygget eller påbygget ditt.

Bygg ut huset eller hytta

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere som ønsker å bygge ut boligen din. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den størrelsen på huset du vil ha.