Tilbygg og påbygg

Få tilbud på bygging av tilbygg

Ønsker du deg et større hus, men trives i det du allerede bor i? Da er det lurt å undersøke om du kan utvide huset. Enten om du vil bygge på, eller bygge ut den eksisterende boligen, er det flere hensyn du må ta. Alt fra å finne ut av om du må søke, til å finne dyktige håndverkere som kan gjøre jobben. Legg ut jobben på Mittanbud og sammenlign flere tilbud.

Legg ut jobb

Dette bør du hvis du vil bygge tilbygg

Hvis du skal utvide huset er det flere spørsmål du må ta hensyn til før du setter i gang. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere måter å utvide boligen på. Påbygg, tilbygg og kjeller/underbygg er de tre vanligste. Et tilbygg er hvis du velger å utvide husets grunnflate, mens et påbygg er en bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende bygning. Et vanlig eksempel på påbygg er en ekstra etasje.

Skal du bygge eller rive et påbygg må du sende inn søknad. Det samme gjelder for underbygg. Når det gjelder tilbygg, må du ikke alltid søke. Hvorvidt du må søke eller ikke kommer an på endringer du vil gjøre og hvor du bor, og det kan være store variasjoner fra sted til sted. Ta derfor en telefon til din kommune for å finne ut av regelverket som gjelder for deg.

Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet https://dibk.no/globalassets/blanketter_utfyllbare/alle-blanketter/byggesoknad-for-deg-som-onsker-a-bygge-eller-rive_versjon-1.0.4.pdf.

På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med bygging av din garasje. Mange har også avtaler med og samarbeider med leverandører av ferdigdeler til garasje. Legger du ut jobben på Mittanbud, presiser hva du ønsker eller om du eventuelt ønsker råd fra håndverker angående dette.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av tilbygget kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostandseffektivt, hva som ser finest ut og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. For å få en best mulig løsning når det gjelder planleggingen av planløsning og tegninger kan være smart å få hjelp av entreprenører eller håndverkere å utarbeide.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er avgjørende for sluttresultatet. Det er viktig at håndverkeren har erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift ol.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Du bør alltid be om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av garasjen

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye tilbygget ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Siste evalueringer

Entrepenør for oppussing av rekkehus

Vi brukte PGS for oppussing av rekkehus. Diverse arbeider inkludert oppussing av to bad. Svært fornøyd med jobben

- Jostein Skjelgård

Etterisolering og skifte av panel ca. 200 kvm.

Dette var over all forventning. Fra befaring hvor pris ble avtalt til ferdig levert arbeid ble hele prosessen fulgt nøye fra meg som oppdragsgiver. De jobbet hardt og målrettet, og kommunikasjonen underveis var veldig god. Dette var et stort prosjekt hvor hele boligen ble etterisolert og ny kledning fra møre royal ble montert. Alt var positivt med dette firma!

- Rune S. Henrichsen

Oppgradering av vei - Oppegårdgata (ca 410 m2)

Kristian Sørby gjorde en kjempejobb i veien vår. Innsats ble justert til å passe vårt budsjett og jobben ble gjort effektivt og fint. Kommunikasjonen med Kristian var god hele veien.

- Daniel Fjærtoft

Rask rehabilitering av atrium, ca 110 m2

Greit levert til avtalt pris og tid. God kommunikasjon underveis.

- Jørgen Bosnes

Totalrehabilitering av kjellerstua + nye lysgraver/vinduer

Fantastisk oppfølging ab Bruno underveis i prosjektet. Håndverkerne var flinke på det meste. KM foreslo gode løsninger underveis, og fikset fort alt vi klagde på. Ble ferdig en drøy uke etter fristen, men med god kommunikasjon, opplevde vi ikke dette som et stort problem.

- Laura Svenheim

Oppussing av kjøkken og stue

Brahimi og teamet hans gjorde en super jobb hos oss. Vi skulle bytte gulv i stue/kjøkken, bytte kjøkken, installere downlights og male vegger og tak i flere rom. Fra befaring til utførelse har de levert bra med sluttresultat, gode forslag, tips i forhold til å spare litt kroner, og alltid informert oss om prosessen og hvor langt de hadde kommet dag til dag. Brahimi svarte alltid på henvendelser etter kort tid og er enkel å kommunisere med. I tillegg hadde han kontakt med rørlegger og elektriker som sparte oss for ekstra hodebry. Vi er veldig fornøyde og følte oss trygge på at arbeidet ble gjort ordentlig. Anbefaler han på det sterkeste.

- Michelle Angeles

Rådgivende Ingeniør Bygg til erstatning av bærevegg med bjelke

Oslo Byggmester Service hjalp oss med søkand og gjennommføring av riving av bærevegg, montering av ny stårdrager og etterisolering av tak og vegger. Veldig profesjonelle folk som gjennomførte jobben som avtalt. Da det undervis kom frem at jobben ble vesentlig mer omfattende enn vi hadde sett for oss, var OBS der og rådga oss om hvilke tiltak som burde iverksettes og sørget for at sluttresultatet ble veldig bra.

- Gjert André Øvstedal Moberg

Renovering av bad, kjøkken og wc, og elektrisk anlegg i hele leiligheten

Kvaliteten på arbeidet og god kommunikasjon underveis.

- Olav Jansen