Tilbygg og påbygg

Få tilbud på bygging av tilbygg

Ønsker du deg et større hus, men trives i det du allerede bor i? Eller kanskje du vil bygge en utleiedel? Da er det lurt å undersøke om du kan utvide huset. Enten om du vil bygge på eller bygge ut den eksisterende boligen. Legg ut jobben på Mittanbud og sammenlign flere tilbud.

Legg ut jobb og motta tilbud

Dette bør du tenke på hvis du vil bygge tilbygg

Hvis du skal utvide huset er det flere spørsmål du må ta hensyn til før du setter i gang. Alt fra å undersøke om du må søke, til å finne dyktige håndverkere som kan gjøre jobben. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere måter å utvide boligen på. Påbygg, tilbygg og kjeller/underbygg er de tre vanligste. Et tilbygg er hvis du velger å utvide husets grunnflate, mens et påbygg er en bygningsdel som plasseres oppå en eksisterende bygning. Et vanlig eksempel på påbygg er en ekstra etasje.

Skal du bygge eller rive et påbygg må du sende inn søknad. Det samme gjelder for underbygg. Når det gjelder tilbygg, må du ikke alltid søke. Hvorvidt du må søke eller ikke kommer an på endringer du vil gjøre og hvor du bor, og det kan være store variasjoner fra sted til sted. Ta derfor en telefon til din kommune for å finne ut av regelverket som gjelder for deg.

På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med byggingen. Legger du ut jobben på Mittanbud, presiser hva du ønsker eller om du eventuelt ønsker råd fra håndverker angående dette.

Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne til byggesøknaden din.

Å finne den beste løsningen for plasseringen av tilbygget kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostandseffektivt, hva som ser finest ut og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. For å få en best mulig løsning når det gjelder planleggingen av planløsning og tegninger kan være smart å få hjelp av entreprenører eller håndverkere å utarbeide.

Prisen avhenger av hvordan du vil utvide huset. Enten om du skal bygge påbygg, tilbygg eller kjeller. Størrelse er selvsagt også en faktor. Husk at du som regel også trenger elektrisk og rør installert. Det tar også en del av budsjett-kaka. Forhør deg med håndverker om hva han/hun anbefaler med tanke på ditt behov og budsjett. Legg ut jobben på Mittanbud og få flere tilbud fra dyktige entreprenører. Da ser du også hvilken prisklasse jobben hører til i. Det er ofte lurt å ikke velge det billigste – vurder pris opp mot kvalitet.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til bygget er ferdig varierer. En arkitekt må tegne tilbygget, søknader på sendes og godkjennes og man må velge bedrift før selve byggingen kan påbegynnes. Ofte kan det ta alt fra 6 til 12 måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort.

Slik velger du riktig håndverker

At garasjen er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av tilbygget

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye tilbygget eller påbygget ditt.

Siste evalueringer

Oppussing av 54 kvm leilighet

Alex gjorde en veldig god jobb i vår leilighet. Han stilte på kort varsel, kom med forslag til gode løsninger og utførte arbeidet meget bra. Han stilte alltid til avtalt tid og la til rett for god kommunikasjon gjennom hele prosjektet. Vi kan trygt anbefale Alfis bygg videre.

- Agnete Olavsen

Renovering av tre stuer i gml villa

Meget fornøyd med resultatet - maling av tak og vegger og sliping av gulv.

- Rønnaug Refsaas

Oppussing av treroms leilighet på Thorsov

Vi benyttet Nor-Mak bygg AS til å pusse opp leiligheten vår. Arbeidene ble utført til avtalt pris og tid og med høy kvalitet. Allsidig, effektiv og seriøs! Vi kommer garantert til å benytte Nor-Mak Bygg AS neste gang vi trenger håndtverker.

- Jonny Eriksen

Oppussing av leilighet - Oslo - Bjerke bydel

Byggogsnekker AS hadde ingen evalueringer på mitt anbud, men etter befaring satt jeg igjen med et meget godt førsteinntrykk av Katalin og hans firma Byggogsnekker. Han lyttet til hva jeg jeg ønsket å gjøre, og jeg fikk følelsen umiddelbart at han forsto hva jeg ville utbedre i leiligheten. Han var også den eneste av mange som tok kontakt etter befaring, og viste interesse. Valget var derfor enkelt, og Katalin og hans team har levert over forventning, både når det gjelder kvalitet, men også tidsforbruk. Enda bedre er at de er en del rimeligere enn de andre firmaene som tok kontakt. Katalin snakker bra engelsk og er pålitelig, og tar stor stolthet bak arbeidet sitt. Anbefaler Byggogsnekker til andre som ønsker å pusse opp i hjemme sitt.

- Mads Aasgaard

Bygging av vognskur og etablering av standplass for søppelskur

Veldig bra utført oppdrag!

- Hans Henrik Torgersen

Entrepenør for oppussing av rekkehus

Vi brukte PGS for oppussing av rekkehus. Diverse arbeider inkludert oppussing av to bad. Svært fornøyd med jobben

- Jostein Skjelgård

* Fortsatt ledig: Ferdigstille/kle inn oppholdsrom i anneks på fritidsbolig på Haugastøl

Veldig fornøyd med resultatet, og Stephan Norverg var dyktig på å spørre meg underveis om det kom opp noe. De ryddet godt etter seg, inklusive hytten som firma brukte som innkvartering under arbeidet. Kan anbefales!

- Gaute Kjølner Andersen

Drenering og oppbygging av ny terrasse

Mavo Byggtjenester AS utførte dreneringsarbeidet og diverse senkkeroppgaver på en flott måte. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet og kommunikasjonen med Voitek og hans team. De var effektive, ryddige og veldig profesjonelle. Bruker de gjerne igjen.

- Olav Ro

Bygg ut huset ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere som ønsker å bygge ut boligen din. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den størrelsen på huset du vil ha.